|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Miałam tak w okolicach 30 tyg ,tak jak De pisała.
Złapało nagle nie mogłam się wyprostować przez chwilę.2 razy tak mi sie zdarzyło. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Czyli z porodzikiem jeszcze zaczekasz ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-17 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
Sorento- oby-jutro wymieszam herbatke w aptece, polozna dala mi recepte na taka pomagajaca w zasnieciu.I na jakies kuleczki
![]() Brzuszki macie sliczne.Ja na swoj nie narzekam.Spory ale ani jednego rozstepu.Ale ja sie polewam po prysznicu zimna woda ![]() ![]() ![]() ![]() Ktora rodzi ze mna we wtorek?Albo w niedziele? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Basiula ![]() ![]()
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście tytuł
![]() o co chodzi he he? |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Mam info od Pepper:
"My jeszcze w szpitalu. Tymuś na medal, zdrowy, grzeczny jak anioł, pięknie je. Ja niestety troszkę gorzej:/ mam jakis zespół popunkcyjny czy cos, nawadniaja mniei mam nadzieje, że jutro wyjdziemy, bo jajko zniose tutaj :/ mam lezec, haj tu lezec jak takie szczescie obok." Przekazałam jej buziaki od wszystkich i życzenia powrotu do zdrowia. A teraz lecę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||
Wtajemniczenie
|
No jasne, że lubieolowki. Pokiełbasiło mi się przy odpisywaniu, przepraszam
![]() Też właśnie nie kumam..myślę i nie kumam... Cytat:
![]() Potowarzyszyłabym Ci ale wybacz, na mnie jest jeszcze za wcześnie. Cytat:
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Sorento, waga stelaża to 7,2 kg. Zważyłam na wadze specjalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Może chodzi ze siedzą jak na igłach a ten ręcznik nie czaje ze im tak sie leje siara czy co? No dziwny dziwny
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że wszystkie Tymki to aniołki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
A ja wiem, skąd tytuł wrześniówek! Jedna z lasek z wrześniówek rodziła w Norwegii. I tam w celu wywołania porodu stosują akupunkturę: igły w tyłek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Jaki tutaj ostatnio przejmujący spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyczytałam co to ten zespół popunkcyjny, nawet nie wiedziałam, że cos takiego może być ![]() dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#4305 | ||
Zakorzenienie
|
a mam póki co poprawić :x jak będzie efekt końcowy to się pochwalę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- dziś u mnie był wypadek... zginęła 24letnia ciezarna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przed ciążą myłam codziennie włosy, teraz myję tak co 2-3 dni, ale głównie dlatego, bo nie wychodzę codziennie gdzieś do miasta czy coś. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W obwodzie mam 90-93cm (90 rano, a 93 wieczorem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś pytał o to jak się czujemy w ciąży ze swoim ciałem - ja tak jak lineczka, w ubraniu lubię na siebie patrzeć, ale nago już średnio :/ Ale to dlatego, że przed ciążą nie byłam zadowolona z tego jak wyglądam, a teraz po prostu doszedł do tego brzucho i zrobił mi się "chomik" na twarzy od nabrania wody, więc jakoś nie szczególnie mi się to podoba. Ale sam fakt tego, że mały człowieczek sobie we mnie rośnie jest dla mnie cudowny ![]()
![]() |
#4308 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Gratuluje wszytskich maleństw, tych których jeszcze nie pogratulowałam,a że z moją pamięcia ostatni czasy marnie, wiec gratuluję wszystkim ![]() Akurat natknęłam się na dyskusje o tytuł: Cytat:
![]() ![]() U nas powolutku do przodu. Jednak dylemat jest i muszę sie poradzić Was. Mam skierowanie do szpitala referencyjnego o III stopniu, na Śląsku sa tylko 4(ligota, ruda śląska, bytom i bielsko) to wybralismy Ligote. Pani doktor mowi, że da mi skierowanie na cesarkę, ale że dzieci ułożone prawidlowo, to póki co nie ma przeciwskazan do CC. Ona znowu wolałaby żebym rodziła u niej w Zabrzu, bo ona by mnie cięła, żeby nie ryzykować, że przy porodziue naturalnym, jedno wyjdzie a drugie sie obróci, bo bedzie miało miejsce i i tak trzeba bedzie robic CC, abo nie daj Boze jakies nidotlenienie czy coś. A jak da mi skierowanie to szpital nie musi sie do niego zastosować, bo nie ma powodu. Ona nie praktykuje porodu SN w przypadku bliźniaków, woli dmuchac na zimne, no i mam dylemat- czy CC w Zabrzu i przewozenie dzieci na Ligote, gdzie woleli by tego uniknąc, czy SN (póki co- bo nie wykluczone ze moze sie pojawic powód do CC) na ligocie. Oczywiście, ja wolę SN, bo szybciej bede "mobilna" ale nie chce ryzykować zdrowia maluszków. Na razie jestem pod kontrolą, eżdze do lekarza co tydzien, wiec bedziemy sie razem z doktorką zastanawiac. A Wy jakbyście "wybrały"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() znowu zaginęłam na kilka dni a tutaj tyle się wydarzyło... GRATULUJĘ kolejnym mamusiom przepięknych maluszków!!!! Z jednej strony zazdroszczę z drugiej uruchamia się strach że to wszystko coraz bliżej ![]() U nas już prawie wszystko przygotowane. Zostały nam tylko zakupy apteczne i dla mnie jakieś koszule chyba że uda mi się skubnąć jakieś t-shirty taty :P ma tak długie że mi sięgałyby do kolan ![]() Mam takie pytanko... jak to jest z tym przygotowywaniem się organizmu przed akcją? chodzi mi o przeczyszczanie które się u niektórych pojawia... czy to jest gwałtowne i podobne do grypy żołądkowej czy może być po prostu na zasadzie normalnego załatwiania się tylko w zwiększonej ilości? Pytam bo dzisiaj odczuwam jakieś dziwne bóle (niezbyt bolesne raczej upierdliwe....) których wcześniej nie czułam a toaletę odwiedziłam już 6 razu i tak mi się trochę myślenie włączyło... przepraszam za niesmaczne pytanie ale nie bardzo mam kogo teraz pytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Nie ma mnie parę godzin a tu 4 strony nadrabiania
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trele nie rozumiem jak mogą kazać rozebrać się i karmić na dworzu w takiej temperaturze. Ja słyszałam że to trzeba dbać też o piersi aby ich nie przewiać, żeby stan zapalny się nie zrobił. Dobrze że stanęło na butli. Nasturcja super fura ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Dawno mnie tu nie było, gratuluję nowym mamusiom
![]() U nas wszystko dobrze, jestem nadal mobilna i o porodzie póki co nie myślę, ale ja jestem na końcu listy, więc zostały mi jeszcze 2 miesiące ![]() Robiłam ostatnio badanie na paciora i mi wyszedł dziad jeden ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to Ci zazdroszczę takiej figury teraz w ciąży. ![]() A przedtem ile ważyłaś? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Wtajemniczenie
|
Jestem na dziś padnięta, dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
jeeee ogólnie szkielet całej szafy w sypialni już jest
![]() na jutro zostało jeszcze parę półek. no i jak przyjdą dodatki do szafy i drzwi to trzeba rurę wstawić i zamontować drzwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie słyszałam o naturalnym porodzie bliźniaków. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.