Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz. XXIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 19:37   #91
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kaśka 25 to chyba za duzo, potem dzieciom się noski zatykają i mają katarek..
pokonałam lenia i zmiejszyłam 20 jest ok?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:39   #92
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Hey,

ominął mnie chyba jeden wątek

przede wszystkim gratuluję wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku, bo już ich malutko ale to zleciało... a jak dziś pamiętam jak test zrobiłam

musiałam się ogarnąć z karmieniem... w międzyczasie czytałam te burzliwe dyskusje na forum i powiem Wam, że nie zdawałam sobie sprawy, że to taki problem może być

u mnie kp się w sumie skończyło nie mam mleka, jakieś resztki jeszcze odciągam, ale podaję tylko butle. Trudno mi było się z tym pogodzić (mimo iż tak jak np. Misia tu na wątku mówiłam sobie, że nie będę karmić za wszelką cenę i jak trzeba będzie to bez problemu przejdę na mm i takie też zakupiłam przed porodem), ale jak już spróbowałam i czułam mojego maluszka tak blisko, widziałam jego oczka wpatrzone we mnie, to czułam coś tak wyjątkowego, że bardzo ciężko było mi się pogodzić z brakiem pokarmu...

ale najważniejsze zdrowie dziecka - musi przybierać na wdze, rosnąć i nie może płakać całą dobę a ja razem z nim.... Zrobiłam wiele (wcześniej pisałam jak doradca laktacyjny mi proponował pobudzić laktację), ale nie mogłam się dłużej zajeżdżać i w końcu chciałam zacząć cieszyć się macierzyństwem.

Już jest lepiej. Kubuś przybiera na wadze, a ja powoli dochodzę do siebie i w końcu się uśmiecham. Mam czas cieszyć się moim maluszkiem, a nie ciągle zadręczać. Wychodzimy na spacerki, masujemy brzuszek, duuuuuużo rozmawiamy i czekamy na pierwszy świadomy uśmiech do mamy Ah, no i szukamy właściwego mm, żeby brzuszek nie męczył (jutro w tej sprawie idziemy do pediatry).

Przepraszam, że tak o sobie, ale też już będę bardziej na bieżąco, bo w końcu mój dzień ma jakiś ład i skład

aha - i mój synek skończył wczoraj miesiąc ale ja Go kocham
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:39   #93
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
witam się po wizycie...uwaga! nie rodzę heh ale powiem że mam 1cm rozwarcia czyli coś do przodu ale przecież nie jedna chodziła już z 2 cm i to dość długo :/ wiec no lekarz mi przepowiada że w środę urodzę bo ma wtedy dyżur haha jeśli jednak nic mnie nie weźmie to 28 (imieniny mojego taty) śmigamy do szpitala jednak mój gin wróży mi że coś się ruszy w tygodniu mam sprzątać chodzić i się bzykać :P heh tylko jak tu chodzić jak mnie pachwiny bolą niemiłosiernie ???? że nawet nogi nie mogę podnieść i mi mój mąż musi pomagać ??? :| no a ogólnie to jak mnie badał na samolocie to nie wiem co on sobie myślał i co on robił ale bolało cholernie a no pewnie jak sobie palucha pchał żeby sprawdzić rozwarcie!! :P no to teraz chyba zaczne biegac jeszcze po schodach do siostry do góry ;p i ogólnie mnie przepowiadacze dzisiaj męczą właściwie od rana ale teraz nawet częściej ...
czyli coś się dzieje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:42   #94
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
chcialabym 72 wazyc ale przed ciaza spaslam sie i wazylam 74-75 kg
Ja nigdy więcej nie ważyłam
A chciałabym 60

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:44   #95
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
poniosło mnie mam w pokoju 25 stopni ile Wy macie? ma SR mówili o 19stopniach
tez mam 24 , zazwyczaj mam 22-23, jak jest mniej to mi zimno

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:44   #96
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

jto mnie polozna pocieszyla... powiedziala ze maly duzy i pewnie bedzie sie domagal co godzine. co godzine to by bylo extra bo on robi afere jak mu tylko po przysnieciu sutek wypadnie... dodatkowo polozne mowily ze macica przy drugim porodzie bolesniej sie obkurcza-olewalam info a teraz czuje na wlasnej dupie. No nic spie z malym i modle sie o to aby nie mial wysokiej zoltaczki... bo juz tak tesknie za Filipem i swoim wyrem,ze kosmos.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-10-17 o 19:45
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:46   #97
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
to mnie polozna pocieszyla... powiedziala ze maly duzy i pewnie bedzie sie domagal co godzine. co godzine to by bylo extra bo on robi afere jak mu tylko po przysnieciu sutek wypadnie... dodatkowo polozne mowily ze macica przy drugim porodzie bolesniej sie obkurcza-olewalam info a teraz czuje na wlasnej dupie. No nic spie z malym i modle sie o nrak zoltaczki...

Śpij z nim, bo coś widzę, że inaczej nie będziesz spać w ogóle

A macica... Masakra, co? Ja zaciskałam zęby z bólu. A za pierwszym razem to prawie nie bolało...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:46   #98
Figulina987
Zadomowienie

Cotka, a w którym szpitalu jesteś?
Stary 2013-10-17, 19:46   #99
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Już jest lepiej. Kubuś przybiera na wadze, a ja powoli dochodzę do siebie i w końcu się uśmiecham. Mam czas cieszyć się moim maluszkiem, a nie ciągle zadręczać. Wychodzimy na spacerki, masujemy brzuszek, duuuuuużo rozmawiamy i czekamy na pierwszy świadomy uśmiech do mamy Ah, no i szukamy właściwego mm, żeby brzuszek nie męczył (jutro w tej sprawie idziemy do pediatry).
super, że Kubuniek rośnie
ja zdecydowałam, że zmieniamy mleczko na enfamil mam jeszcze bebilon na kilka dni, a później zmiana

Stary 2013-10-17, 19:47   #100
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Daje jej pierś i je ok 15min,odkładam,budzi się,znów je, ale trochę krócej i znów...

kurcze.. moze jest głodomorkiem a moze jej za goraco ? Antek na przykład co chwiele sie budzi jak mu goraco i dopiero jak go przebiore to ładnie zasypia nie wiem kochana powodów moze byc duzo

Stary 2013-10-17, 19:48   #101
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
jto mnie polozna pocieszyla... powiedziala ze maly duzy i pewnie bedzie sie domagal co godzine. co godzine to by bylo extra bo on robi afere jak mu tylko po przysnieciu sutek wypadnie... dodatkowo polozne mowily ze macica przy drugim porodzie bolesniej sie obkurcza-olewalam info a teraz czuje na wlasnej dupie. No nic spie z malym i modle sie o to aby nie mial wysokiej zoltaczki... bo juz tak tesknie za Filipem i swoim wyrem,ze kosmos.

rodziłaś tam gdzie zmierzałaś, na kamieńskiego? kolejek nie było?

Jaś, 22.10.2013 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:48   #102
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
witam się po wizycie...uwaga! nie rodzę heh ale powiem że mam 1cm rozwarcia czyli coś do przodu ale przecież nie jedna chodziła już z 2 cm i to dość długo :/ wiec no lekarz mi przepowiada że w środę urodzę bo ma wtedy dyżur haha jeśli jednak nic mnie nie weźmie to 28 (imieniny mojego taty) śmigamy do szpitala jednak mój gin wróży mi że coś się ruszy w tygodniu mam sprzątać chodzić i się bzykać :P heh tylko jak tu chodzić jak mnie pachwiny bolą niemiłosiernie ???? że nawet nogi nie mogę podnieść i mi mój mąż musi pomagać ??? :| no a ogólnie to jak mnie badał na samolocie to nie wiem co on sobie myślał i co on robił ale bolało cholernie a no pewnie jak sobie palucha pchał żeby sprawdzić rozwarcie!! :P no to teraz chyba zaczne biegac jeszcze po schodach do siostry do góry ;p i ogólnie mnie przepowiadacze dzisiaj męczą właściwie od rana ale teraz nawet częściej ...
czuje ze weekend znów bedzie owocny

Stary 2013-10-17, 19:49   #103
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
poniosło mnie mam w pokoju 25 stopni ile Wy macie? ma SR mówili o 19stopniach
Kasia, dziecku i Wam musi byc dobrze
obserwuj czy Mu bedzie pasowac te 20 stopni
my mamy 21=22, w nocy jak sie za bardzo nagrzeje to 24
zawsze mielismy nizsza tem, ale przy maluchu, naszym na razie sie tak nie da
choc i tak juz jest chłodniej niz na poczatku
mysle, ze z czasem mozna przyzwyczajac do nizszej tem.
nie ma co od razu robic zalecanej tem skoro dziecku chlodno
Stary 2013-10-17, 19:50   #104
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
super, że Kubuniek rośnie
ja zdecydowałam, że zmieniamy mleczko na enfamil mam jeszcze bebilon na kilka dni, a później zmiana

my właśnie na odwrót od początku był enfamil premium, ale coś się zaczęło dziać i dziś podałam bebilon. Teraz czekam na efekt

dodatkowo podaję kropelki biogaia i sab simplex
Stary 2013-10-17, 19:50   #105
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

obyście szybciutko wrócili do domku
a mleka masz duzo czy dokarmiasz?

Stary 2013-10-17, 19:52   #106
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nigdy więcej nie ważyłam
A chciałabym 60
a ja 66-68 juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla cwiczyc

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:52   #107
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluję Wam porodów! I przesyłam buziaki dzieciaczkom

Mało mnie na forum, bo ciągle jestem zalatana Dziś załatwialiśmy becikowe i oczywiście brakuje nam pit'ów za 2011 rok i papierków z ZUS'u z 2011 roku Na domiar złego w czasie przeprowadzki zapodziała mi się umowa z 2011 roku i szef musi mi ją dosłać pocztą

Mała w sobotę kończy 3 tygodnie Jak ten czas ucieka...
Ja wzięłam sobie na uczelni urlop wychowawczy 6-tygodniowy, ale już w tym tygodniu śmigałam na zajęcia, bo miałabym za dużo do nadrobienia.

Mam pytanie: Byłam w poniedziałek u ginekologa po zaświadczenie do becikowego (2 tygodnie po porodzie) i on mi mówi: "Proszę się rozebrać zbadam panią" a ja się na niego patrzę i mówię mu: "Ale ja jeszcze krwawię" a on, że wie... No i mnie zbadał - powiedział, że wszystko już ok (nie byłam szyta, bo nie pękłam, ani mnie nie nacinali). Jak zapytałam się czy mam się pokazać za te 6 tygodni, to od do mnie: "Nie, po co, niech się pani pokaże przed świętami Bożego Narodzenia"... Jak mam to rozumieć? W sensie chodzi mi o to, kiedy możemy zacząć z TŻ uprawiać seks? Jeszcze mi coś tam mówił o tabletkach antykoncepcyjnych, że jeśli chcę, to mi przepisze...

I drugie pytanie: Myślicie, że mogę już zacząć bardziej hardcorowo zacząć ćwiczyć, skoro nie byłam szyta? Czy jednak odczekać te 6 tygodni?
Jestem przerażona, bo zostało mi do zrzucenia 7kg do wagi sprzed ciąży, a ogólnie chciałabym zejść do wagi 55kg, żeby czuć się dobrze... Do Sylwestra chcę zobaczyć na wadze z przodu 5, więc jak najszybciej chcę wziąć się za siebie...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:54   #108
papuga_69
Zakorzenienie

Wykąpałam małego delfinka i teraz pojedzony zasypia przy mamusinym cycu

Stary 2013-10-17, 20:00   #109
butterfly20
Zakorzenienie

Moje dziecko wisiało na cycu od 19 do 20.30 i jadło ciągle, z małymi przerwami i oczywiście różną częstotliwością.

I z tego powodu pierwszy raz od kiedy tu jestem nie byłam na 1 stronie:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:01   #110
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
czuje ze weekend znów bedzie owocny

ojjj jakbym chciała :P ale znając moje szczęście to jeszcze poczekamy
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:01   #111
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dziewczyny gratuluję Wam porodów! I przesyłam buziaki dzieciaczkom

Mało mnie na forum, bo ciągle jestem zalatana Dziś załatwialiśmy becikowe i oczywiście brakuje nam pit'ów za 2011 rok i papierków z ZUS'u z 2011 roku Na domiar złego w czasie przeprowadzki zapodziała mi się umowa z 2011 roku i szef musi mi ją dosłać pocztą

Mała w sobotę kończy 3 tygodnie Jak ten czas ucieka...
Ja wzięłam sobie na uczelni urlop wychowawczy 6-tygodniowy, ale już w tym tygodniu śmigałam na zajęcia, bo miałabym za dużo do nadrobienia.

Mam pytanie: Byłam w poniedziałek u ginekologa po zaświadczenie do becikowego (2 tygodnie po porodzie) i on mi mówi: "Proszę się rozebrać zbadam panią" a ja się na niego patrzę i mówię mu: "Ale ja jeszcze krwawię" a on, że wie... No i mnie zbadał - powiedział, że wszystko już ok (nie byłam szyta, bo nie pękłam, ani mnie nie nacinali). Jak zapytałam się czy mam się pokazać za te 6 tygodni, to od do mnie: "Nie, po co, niech się pani pokaże przed świętami Bożego Narodzenia"... Jak mam to rozumieć? W sensie chodzi mi o to, kiedy możemy zacząć z TŻ uprawiać seks? Jeszcze mi coś tam mówił o tabletkach antykoncepcyjnych, że jeśli chcę, to mi przepisze...

I drugie pytanie: Myślicie, że mogę już zacząć bardziej hardcorowo zacząć ćwiczyć, skoro nie byłam szyta? Czy jednak odczekać te 6 tygodni?
Jestem przerażona, bo zostało mi do zrzucenia 7kg do wagi sprzed ciąży, a ogólnie chciałabym zejść do wagi 55kg, żeby czuć się dobrze... Do Sylwestra chcę zobaczyć na wadze z przodu 5, więc jak najszybciej chcę wziąć się za siebie...

co do sexu to mysle ze mozecie skoro wszystko jest ok, my sie z tz przytulalismy po 3 tyg jednak wiekszosc dziewczyn mowi zeby odczekac te 6 tyg wiec jak uwazasz

o ćwiczenie mogłas zapytac gina , nie wiem jak to jest gdy nie było pekniecia ani nacinania. ale chyba tez po 6 tyg nie wiem

Stary 2013-10-17, 20:04   #112
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a i ujrzalam upragnione 5 z przodu dzis czyli zegnam kolejny kg wiec jeszcze 7 kg do 52 i bedzie super tak jak chcialam jeszcze przed ciaza ale nie wyszlo
Ladan a ile już zgubiłaś?
Ja jestem jakaś niepocieszona, bo w sobotę mija 3 tydzień od porodu, a ja mam na wadze - 11 kg

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

o ćwiczenie mogłas zapytac gina , nie wiem jak to jest gdy nie było pekniecia ani nacinania. ale chyba tez po 6 tyg nie wiem
No właśnie zagapiłam się, bo byłam w mega szoku, że musiałam się rozbierać

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:04   #113
czaszka_
Zakorzenienie

u nas pierwsze kapanie zakonczylo sie sukcesem Julce sie bardzo podobalo,wogole nie plakala i po kapieli padła od razu, jesc nawet nie chciała

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:08   #114
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Poproś o coś przeciwbolowego

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
kurcze.. moze jest głodomorkiem a moze jej za goraco ? Antek na przykład co chwiele sie budzi jak mu goraco i dopiero jak go przebiore to ładnie zasypia nie wiem kochana powodów moze byc duzo
To mnie pocieszylas

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:08   #115
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
u nas pierwsze kapanie zakonczylo sie sukcesem Julce sie bardzo podobalo,wogole nie plakala i po kapieli padła od razu, jesc nawet nie chciała

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-17, 20:12   #116
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moje dziecko wisiało na cycu od 19 do 20.30 i jadło ciągle, z małymi przerwami i oczywiście różną częstotliwością.

I z tego powodu pierwszy raz od kiedy tu jestem nie byłam na 1 stronie:P
wow ale długo, chyba by mi cyc odpadł

Stary 2013-10-17, 20:12   #117
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kasia, dziecku i Wam musi byc dobrze
obserwuj czy Mu bedzie pasowac te 20 stopni
my mamy 21=22, w nocy jak sie za bardzo nagrzeje to 24
zawsze mielismy nizsza tem, ale przy maluchu, naszym na razie sie tak nie da
no spróbuję te 20 na noc, w dzień może być więcej chyba
Cytat:
my właśnie na odwrót od początku był enfamil premium, ale coś się zaczęło dziać i dziś podałam bebilon. Teraz czekam na efekt
hehe

ciekawe jak Teacherka i Zuzu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 20:12   #118
niebede
Raczkowanie

Cytat:
pokonałam lenia i zmiejszyłam 20 jest ok?
Cytat:
tez mam 24 , zazwyczaj mam 22-23, jak jest mniej to mi zimno
Dziś była u mnie położna i mówiła, że 21 stopni jest ok. Zmniejszyłam grzanie i jest cały czas 24.

Poza tym stwierdzam, że położna spadła mi z nieba. Kolejna noc była dla mnie ciężka, mały chyba wisiał raz przez 2h na cycku , nie mogłam go przystawić, ogólnie masakra Położna dużo wytłumaczyła, pokazała jak uspokoić, jak trzymać i zrobiła mi wygodne legowisko do karmienia na drugim łóżku. Powiem Wam, że poskutkowało w późniejszych karmieniach, przewijaniach i kąpieli. Na serio. Pogadałam jeszcze z tż o mojej burzy hormonów i całym nocnym stresie. I mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza.

A jak przygotowania do pełni?

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:18   #119
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
heh dzięki;p dzisiaj wykorzystam tż chociaż się tego aż boje :P bo może faktycznie pójdzie szybko a może i nie ? :P Tobie tez życze i trzymam kciuki żeby się szybko rozkręciło !!
Nie no, może w Twoim przypadku rozwarcie przyniesie więcej szczęścia. Tak czy siak to już 1cm bliżej do pełnego No i wszystkie kiedyś urodzimy i jakby nie było wcale nie za tak długo więc trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Hey,

ominął mnie chyba jeden wątek

przede wszystkim gratuluję wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku, bo już ich malutko ale to zleciało... a jak dziś pamiętam jak test zrobiłam

musiałam się ogarnąć z karmieniem... w międzyczasie czytałam te burzliwe dyskusje na forum i powiem Wam, że nie zdawałam sobie sprawy, że to taki problem może być

u mnie kp się w sumie skończyło nie mam mleka, jakieś resztki jeszcze odciągam, ale podaję tylko butle. Trudno mi było się z tym pogodzić (mimo iż tak jak np. Misia tu na wątku mówiłam sobie, że nie będę karmić za wszelką cenę i jak trzeba będzie to bez problemu przejdę na mm i takie też zakupiłam przed porodem), ale jak już spróbowałam i czułam mojego maluszka tak blisko, widziałam jego oczka wpatrzone we mnie, to czułam coś tak wyjątkowego, że bardzo ciężko było mi się pogodzić z brakiem pokarmu...

ale najważniejsze zdrowie dziecka - musi przybierać na wdze, rosnąć i nie może płakać całą dobę a ja razem z nim.... Zrobiłam wiele (wcześniej pisałam jak doradca laktacyjny mi proponował pobudzić laktację), ale nie mogłam się dłużej zajeżdżać i w końcu chciałam zacząć cieszyć się macierzyństwem.

Przepraszam, że tak o sobie, ale też już będę bardziej na bieżąco, bo w końcu mój dzień ma jakiś ład i skład

aha - i mój synek skończył wczoraj miesiąc ale ja Go kocham
Hej Fajnie że się odzywacie. Gratulacje miesiąca!

Ja już po wizycie. Wszystkie wymiary pięknie, Pola nie powinna być wielgusem, przynajmniej tak pani stwierdziła po wymacaniu brzucha Waga w miejscu czyli 9kg na plusie - odobno pod koniec ciąży normalne że się nie przybiera albo nawet czasem traci. Siuśki ok, ciśnienie ok.
Badanie na samolocie też było - rozwarcie się powiększyło od ostatniej wizyty o 1cm, czyli mamy już 2.5cm Tylko ja się pytam i co z tego ?

Co do mojej cukrzycy, to skontrolowaliśmy wyniki i są wszystkie piękne, więc na szczęście nie trzeba będzie wywoływać od razu, a możmy poczekać kilka dni. Jeśli do wtorku nie urodze to wtedy KTG ocena łożyska, wód itd i jeśli wszystko ok to możemy się wstrzymać z wywołaniem jeszcze chwile. No chyba, że jak to Pani ujęła już nie moge wytzrymać. Także nie pociesza mnie opcja długiego czekania, ale cieszę się, że będzie większa szansa dla natury
No i Pani mówi, że jutro ma dyżur w szpitalu więc zaprasza mnie jutro Alez bym chciała
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:19   #120
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
brawo

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Poza tym stwierdzam, że położna spadła mi z nieba. Kolejna noc była dla mnie ciężka, mały chyba wisiał raz przez 2h na cycku , nie mogłam go przystawić, ogólnie masakra Położna dużo wytłumaczyła, pokazała jak uspokoić, jak trzymać i zrobiła mi wygodne legowisko do karmienia na drugim łóżku. Powiem Wam, że poskutkowało w późniejszych karmieniach, przewijaniach i kąpieli. Na serio. Pogadałam jeszcze z tż o mojej burzy hormonów i całym nocnym stresie. I mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza.

A jak przygotowania do pełni?
wow
polozna z prawdziwego zdarzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości