Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 20:02   #2041
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nasz odkąd teściowa go zabiera jeździ w fotleiku na spacer i nie robi cyrków
Jak byłam po tel. we wtorek to też miałam małą w foteliku - bardzo jej się podobało że wszystko widziała - patrzyła się z wielkim zaciekawieniem na sklep naprzeciwko: SMYKa ale dziadek oparł się jej urokowi i nie zabrał jej na zakupy
Stary 2013-10-17, 20:03   #2042
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:

ja bym się trzymała wody, 10 ml to nie jest mało ew. mojemu podchodzą takie jakby napoje bio z rossmana to smakuje jak rozcienczony sok, bez chemii i wszytsko bio
no niby w tych warzywach też jest trochę wody ... będę próbować

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Karolina to rozrzedź mu przegotowaną wodą obiadek.
no w sumie tak też można

Wasze dzieci też na brzuchu tak strasznie ulewają ?... moja wiercipięta zaraz po zjedzeniu wariuje i ciągle ulewa... dzisiaj to już myślałam, że całą butlę zwymiotował
Stary 2013-10-17, 20:03   #2043
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
no wg tej rozpiski to tak wynika że po roku już się piersią nie karmi ja w sumie chciałam karmić do roku, ale jak zaczęłam czytać że można i do dwóch lat...no ale 2 lata to chyba za długo jak dla mnie.
A inne mamy kp, które chcą karmić dłużej to jak długo planują?
Ja chce karmic jak dlugo bedziemy obie chcialy Na ten moment wydaje mi sie, ze jak najdluzej. Zobaczymy czy uda sie utrzymac poranne i wieczorne karmienia jak juz pojde do pracy.

pytalas tez czy Sofia nie lubi kapieli. lubi. Ale od momentu wyciagniecia z wody to zasniecia jest jeden wielki lament.

I Sofie tez rozprasza wszystko jak je...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:09   #2044
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez! widzisz, czasem się zgadzamy

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ooo a to ciekawe
mleko mamusi jest the best dobre na wszystko

==

dla mnie też kleik jest totalnie bezwartościowy:/ i nie chcę tego dawać Wojtusiowi

i też nie przejmuję się godzinami kp, w nocy ostatnio Wojtuś domaga się jedzenia co 4 godziny i pozwalam mu na to, bo inaczej jest niespokojny i rzuca się w łóżku,a dostanie cyca possie ok 10min i błogo zasypia

==

NoBoTak- my nie odciągamy napletka ,bo u Młodego się nie da , ma stulejkę ... ale możliwe ,ze z czasem to minie.. jeśli nie to pewnie ok 3 -4 r z pojdzie na zabieg
nawet nabytą stulejkę da się naprawić bez zabiegu tylko trzeba trochę czasu na to poświęcić

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my wszystkie teraz tak świrujemy z jedzeniem dla maluchów a za kilka lat i tak będą się opychać tłustymi czipsami i będa im się uszy trzęsły na widok frytek i innych fast foodów
ja mam zamiar dopóki Mateuszek nie pójdzie do szkoły(bo wtedy w szkle i tak zje co będzie chciał) nie pokazywać mu słodyczy i fast foodów jedynie gorzka czekolada raz na jakiś czas już zapowiedziałam dziadkom że zamiast słodyczy przyjmujemy owocki

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:09   #2045
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam po tel. we wtorek to też miałam małą w foteliku - bardzo jej się podobało że wszystko widziała - patrzyła się z wielkim zaciekawieniem na sklep naprzeciwko: SMYKa ale dziadek oparł się jej urokowi i nie zabrał jej na zakupy
ciągle unikałam brania młodego za kaupy a ostanio go wzieliśmy do reala, był zaczarowany, wszytsko oglądał i nawte nie jęknął
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

no w sumie tak też można

Wasze dzieci też na brzuchu tak strasznie ulewają ?... moja wiercipięta zaraz po zjedzeniu wariuje i ciągle ulewa... dzisiaj to już myślałam, że całą butlę zwymiotował
ulewa ulewa:/
Stary 2013-10-17, 20:11   #2046
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a Wojtuś ssie smoczka? Wybacz, nie pamiętam. Bo Bartek nie chce i co miałabym zrobić, żeby się uspokoił w nocy? Parę razy wieczorem spróbowaliśmy go inaczej uspokoić, uśpić jak się przebudził ale się nie da. Może jakbym z nim godzinę chodziła, bujała to by się udało ale po co męczyć dzieciaka (i siebie przy okazji) jeśli wystarczy, że minutkę possie i jest ok...

my odciągamy tyle ile się da (czyli praktycznie nic) nasza pani doktor jest bardzo zaniepokojona tym, że mu nie schodzi i kazała mocno to robić, ja mając wątpliwości i nie będąc w 100% ufną poszperałam w necie, znalazłam wystąpienie urologa dziecięcego i następnym razem zabronię dotykania siusiaka mojego dziecka bo ona mam wrażenie chciała na siłę napletek odciągnąć
Broń Boże na siłe tylko tyle ile się da bez oporu

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Motylku-bede robila gymboree dla młodej specjalnie

No to mój jak miał 2 tyg powinien przestać jesc w nocy
A bydlak nadal się budzi a wazy już z 9kg
a ile ma miesięcy?

Stary 2013-10-17, 20:12   #2047
deb
Zakorzenienie

Cytat:

no w sumie tak też można

Moja sama się obraca na brzuch i jak robi tak zaraz po jedzeniu zdarzy jej się ulać - a ostatnio już nie ulewała bo na brzuszek nie dawałam jej zaraz po jedzeniu.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja chce karmic jak dlugo bedziemy obie chcialy Na ten moment wydaje mi sie, ze jak najdluzej. Zobaczymy czy uda sie utrzymac poranne i wieczorne karmienia jak juz pojde do pracy.

pytalas tez czy Sofia nie lubi kapieli. lubi. Ale od momentu wyciagniecia z wody to zasniecia jest jeden wielki lament.

Aha to rozumiem - no tak woda fajna ciepła a wy ją gnębicie i z niej wyciągacie i tarmosicie ręcznikami - kto by się nie wkurzył

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 20:12   #2048
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mój tez bezsmoczkowy ale na szczęście przy pierwszej pobudce o ok 12 pomaga bujanie na rękach, doslownie przez minutę (zaangażowałam tż do tego ) a potem standardowo cyc u nas też nie idzie odciągnąć napletka i myślałam że to normalne u takich małych dzieci
normalne

Stary 2013-10-17, 20:13   #2049
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ash! Zu dluugo marudzila od wyjecia z wanny do polozenia..
Znalazlam sposob, moze i u ciebie zadziala:
Po wyjeciu z wanny od razu zawijam ja w duuzy recznik razem z glowa itd. Kokon taki tylko buzia wystaje. W kokonie mowimy codziennie 'dobranoc wszyscy i dobranoc koty' klade ja na lozko odkrywam zadek, zakladam pampa, dopiero wtedy odkrywam, zakladam body, buzi w polik i pod kolderke. Dziala. Czasem jeknie przy ubieranu ale to norma

Potem Was nadrobie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:15   #2050
Kinga_20
Zakorzenienie

Hejka

Czytałam o cynamonkach i k... ryczę, smarkam i ryczę... Ten świat jest zrypany... Debile zabijają 3 miesięczne niemowlę, niektórzy nie mogą mieć dzieci, inne dzieciaczki muszą tak cierpieć, ja nie wiem czemu tak jest ;(

U nas karmienia wyglądają tak, że wszystko Lili rozprasza, telefon, zbyt jaskrawe kolory wokół, chociaż są i inne fajne rzeczy z tym związane... Ssie sobie ładnie, przerywa, patrzy mi w oczy i się uśmiecha po czym dalej wcina i tak parę razy - no to jest takie słodkie, że sobie myślę, że mogę karmić nawet dłużej niż ten rok A co do długości karmienia, to powinno się co najmniej rok, a jak długo?? Zależy od mamy i od dziecka Mam koleżankę co karmi już 2,5 roku

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:16   #2051
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle unikałam brania młodego za kaupy a ostanio go wzieliśmy do reala, był zaczarowany, wszytsko oglądał i nawte nie jęknął

ulewa ulewa:/
Ja też zauważyłam że mała tak reaguje na duże sklepy, pełno świateł, muzyka itp.
Też będę tego unikać bo widzę że nie wpływa to na nią dobrze, nie może sobie zasnąć bo za dużo się dzieje, za dużo świateł, hałasu, ma wieeelkie oczy - drugi raz teraz była w takim sklepie, zresztą też w realu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 20:16   #2052
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ja daję mojej po prostu bezpieczne zabawki - czyli takie żeby sobie oka nie wybiła jak jej główka leci tzn. pluszowe, ewentualnie klocki materiałowe. I daje jej coś tak dalej od niej żeby musiała łapkami sięgnąć.
ja też

Stary 2013-10-17, 20:17   #2053
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Moja sama się obraca na brzuch i jak robi tak zaraz po jedzeniu zdarzy jej się ulać - a ostatnio już nie ulewała bo na brzuszek nie dawałam jej zaraz po jedzeniu.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------
no mój też sam się obraca próbuje go wsadzać do leżaczka zaraz po jedzeniu, ale szkoda mi go tam zostawiać na dłużej
Stary 2013-10-17, 20:17   #2054
Kinga_20
Zakorzenienie

A no i kończymy dzisiaj 5 miesięcy

A z rozszerzaniem diety jestem w ciemnej d..., bo nawet glutenu nie podaję....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-10-17, 20:18   #2055
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mnie rozczula jak przysypia przy cycu, wypadnie mu i z zamkniętymi oczami w panice go szuka

ale mi będzie brakowało kp kiedyś:rolleyes: chyba od razu będę musiała zmajstrować kolejnego ssaka jak Bart już nie będzie chciał cyca
mi też, tej bliskości...

Stary 2013-10-17, 20:19   #2056
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hejka

Czytałam o cynamonkach i k... ryczę, smarkam i ryczę... Ten świat jest zrypany... Debile zabijają 3 miesięczne niemowlę, niektórzy nie mogą mieć dzieci, inne dzieciaczki muszą tak cierpieć, ja nie wiem czemu tak jest ;(

U nas karmienia wyglądają tak, że wszystko Lili rozprasza, telefon, zbyt jaskrawe kolory wokół, chociaż są i inne fajne rzeczy z tym związane... Ssie sobie ładnie, przerywa, patrzy mi w oczy i się uśmiecha po czym dalej wcina i tak parę razy - no to jest takie słodkie, że sobie myślę, że mogę karmić nawet dłużej niż ten rok A co do długości karmienia, to powinno się co najmniej rok, a jak długo?? Zależy od mamy i od dziecka Mam koleżankę co karmi już 2,5 roku
A coś nowego u Cynamonków? mam nadzieję, że jedynie lepiej!

Takie uśmiechy są najlepsze po prostu słodki uśmiech bez powodu i oczywiście w pełni się z Tobą zgadzam
Stary 2013-10-17, 20:21   #2057
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
nie da się ustrzec przed całym zlem swiata. jak dobrze popatrzysz to na bangla.babyonline.pl większość przedmiotow ma zalety, ale i mnóstwo wad. nawet jesli jest dla ciebie cos jest super, to komus innemu moze nie pasowac...
nawet certyfikaty bezpieczeństwa nic nie dadza, wystarczy jeden nieszczęśliwy wypadek i dziecko nawet w bezpiecznych warunkach może się uszkodzić (szymek skrecil noge w basenie z pilkami w figloparku )

aaa i skad wiesz, ze ten ktoś kto napisał o zebach nie sciemnial? rownie dobrze dziecko może wysiadać z samochodu i przylozyc glowa o chodnik (jak mój bratanek). ubic//wybic zeba można na huśtawce, w kuchni, wszedzie.
nie wiem z czego wykonana jest ta tacka, ale pewnie jak w większości z takiego samego plastiku i nie wydaje mi się, żeby roznila się od innych tacek az tak, by na niej zeby wybijać :brzydal:
chodzi o szpare w tej tacce ale postanowiliśmy kupić to krzesełkodzisiaj zamawiamy

Stary 2013-10-17, 20:22   #2058
deb
Zakorzenienie

Cytat:
no mój też sam się obraca próbuje go wsadzać do leżaczka zaraz po jedzeniu, ale szkoda mi go tam zostawiać na dłużej
też dawałam do leżaczka zaraz po jedzeniu ale zauważyłam że mała wtedy zawsze wali kuuu i zawsze nam przeciekało więc teraz daję do leżaczka po kupie jak jest na brzuchu albo plecach to nic nie przecieka z niewiadomych mi powodów
mąż się śmiał ostatnio jak mu mówiłam że na leżaczku od razu robi a na pleckach dopiero po parunastu minutach: a Ty umiesz zrobić leżąc na plecach?

To nie zostawiaj tylko zabawiaj a nie bawi się powieszonymi zabawkami? ja ostatnio wieszam gryzaka - mała zajmuje się nim na chwilę - jest zadowolona
Stary 2013-10-17, 20:23   #2059
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
A coś nowego u Cynamonków? mam nadzieję, że jedynie lepiej!

Takie uśmiechy są najlepsze po prostu słodki uśmiech bez powodu i oczywiście w pełni się z Tobą zgadzam
Czytałam do ostatniej wypowiedzi z wczoraj, że potwierdzili sepsę (k..!!!) Ja tak mocno trzymam za nich kciuki, że mi chyba odpadną niedługo... Oby było lepiej, oby.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 20:24   #2060
deb
Zakorzenienie

Cytat:

A z rozszerzaniem diety jestem w ciemnej d..., bo nawet glutenu nie podaję....
za 5 miesiąc

my kończymy w poniedziałek a w sobotę będziemy dawać marchewkę pierwszy raz więc jakoś bardzo do tyłu nie jestes

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
chodzi o szpare w tej tacce ale postanowiliśmy kupić to krzesełkodzisiaj zamawiamy
A które to w końcu bo się zgubiłam?
Stary 2013-10-17, 20:25   #2061
Kinga_20
Zakorzenienie

Karolina moja się obraca zaraz po jedzeniu na brzuch i mimo, że rzadko jej się odbeknie (bo w sumie przestałam tego pilnować) to nigdy nic jej się nie ulało.

Stary 2013-10-17, 20:25   #2062
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
sporo tego Nela jeszcze nigdy nie miała odparzonej pupy, nawet teraz przy czestych kupach. i nie używamy do pupy nic po kapieli od stop do glow jest smarowana mleczkiem z hippa i to wystarcza.
Mateuszek miał 2 razy jedynie takie czerwone krosteczki, które mijały po zastosowaniu Sudocremu my na codzień używamy tylko linomagu a+e a po kąpieli balsam atopreal baby reszta na specjalne okazje

Stary 2013-10-17, 20:25   #2063
deb
Zakorzenienie

Dobra ja uciekam
Dobranoc i zapraszam nocną zmianę
Stary 2013-10-17, 20:26   #2064
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina moja się obraca zaraz po jedzeniu na brzuch i mimo, że rzadko jej się odbeknie (bo w sumie przestałam tego pilnować) to nigdy nic jej się nie ulało.
deb a gluten dajesz? Bo ja chyba zacznę samą kaszę manną, bo z rozszerzaniem diety czekam do ukończenia 6 miesiąca, więc jeszcze miesiąc został.

Stary 2013-10-17, 20:27   #2065
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hahha zebys wiedziala przyznaje sie bez bicia ze odrabiam religie za niego kurde kto wymyslil ze z religi sa wycinanki i katechetka oceniq cholera plastyka jest od tego masakra wiara oceniana:banghead:
i to przez pryzmat wycinanek wrr
taaa i jeszcze jak dzieciak pomaluje wlosy na kolorowo to dostane smutna buzie aaa wiecie, ze katechetka szymkowi musi odkupić katechizm? za to, ze pisala sobie długopisem uwagi, na pierwszej stronie i okładce wystarczylo pojsc do pani dyrektor i wyjasnic, ze skoro dziecko ma zakaz bazgrolenia w książkach to dorośli tym bardziej

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Kupujemy to krzesełko Chicco
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
baaardzo mnie kusisz tym krzesełkiem bardzo poważnie wezme go pod uwagę, choć brak kosza jest jednak minusem...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:27   #2066
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
też dawałam do leżaczka zaraz po jedzeniu ale zauważyłam że mała wtedy zawsze wali kuuu i zawsze nam przeciekało więc teraz daję do leżaczka po kupie jak jest na brzuchu albo plecach to nic nie przecieka z niewiadomych mi powodów
mąż się śmiał ostatnio jak mu mówiłam że na leżaczku od razu robi a na pleckach dopiero po parunastu minutach: a Ty umiesz zrobić leżąc na plecach?

To nie zostawiaj tylko zabawiaj a nie bawi się powieszonymi zabawkami? ja ostatnio wieszam gryzaka - mała zajmuje się nim na chwilę - jest zadowolona
bawi się zabawkami, może tam długo siedzieć, ale na brzuszku wzmacnia mięśnie
Stary 2013-10-17, 20:33   #2067
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wow już powrót do pracy ja się boję co to będzie w maju po 1,5 roku przerwy
się już doczekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość

My chyba wygraliśmy z biegunką dziś nic nie było, a mały zaczyna lepiej jeść podaje cały czas leki co 10 minut podaje mu choć kilka łyżeczek wody, nawet w nocy nie śpię, chodzę jak widmo, ale widać efekty.

Cytat:
A widzisz a ja myślałam że już dzisiaj byłaś
bo dziś byłam, ale to na spotkaniu żeby omówić plany przyszłoroczne i dowiedzieć się co nowego słychać

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też się tak ostatnio rozpraszają podczas jedzenia? Jak jestem sama to ok, ale jak mąż wraca to mała jak tylko słyszy jakiś jego ruch, albo mąż coś powie, to już puszcza cycka i się patrzy w stronę skąd dochodzi jego głos czy dany dźwięk. Czytałam, że dzieciaczki tak robią to któregoś tam tygodnia i ciekawa jestem czy Wasze też
zdecydowanie tak. byle światełko czy dźwięk i od razu główka jest w inną stronę i koniec jedzenia

to dziecko mnie zadziwia. po ostatnich jazdach, jak dziś został z tatą to był grzeczny. mama została z nim wieczorem jak wyszliśmy i stwierdziła że mamy cudowne dziecko, bo grzecznie usnęło po kąpieli i śpi dalej.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

tak, jak po jedzeniu za wczesnie dam go na brzuch to ulewa bez końca niemalże

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar dopóki Mateuszek nie pójdzie do szkoły(bo wtedy w szkle i tak zje co będzie chciał) nie pokazywać mu słodyczy i fast foodów jedynie gorzka czekolada raz na jakiś czas już zapowiedziałam dziadkom że zamiast słodyczy przyjmujemy owocki
chciałabym tak, ale to sama musiałabym być w tym konsekwentna

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:33   #2068
diabli
Zakorzenienie

Veronic&Justi - na cycu sensowniej podawac kaszke jaglana holle bezmleczna czy to z mlekiem. zastanawiam się czy wieczorem nie podawac mlecznej i odpuscic cyca, czy jednak bawic się na początku w odciąganie mleka i podawanie ze swoim... kupiłam
http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...570912426.html

a jest jeszcze
http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...570912426.html

albo z jabłkiem i gruszka http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...579155750.html

aa i w temacie wczorajszych dyskusji: czym rozni się kaszka ryzowa od kleiku ryzowego?

http://allegro.pl/holle-bezml-kaszka...544143701.html

np. tu http://allegro.pl/kleik-z-prosa-bezg...570472613.html ktoś kaszke jaglana, która polecamy sobie nawzajem nazwal kleikiem i bądź tu człowieku madry hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:34   #2069
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

baaardzo mnie kusisz tym krzesełkiem bardzo poważnie wezme go pod uwagę, choć brak kosza jest jednak minusem...
ten koszyk jest taki wielki ze mieszczą się tam 2 śliniaki i tetra

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Ja też zauważyłam że mała tak reaguje na duże sklepy, pełno świateł, muzyka itp.
Też będę tego unikać bo widzę że nie wpływa to na nią dobrze, nie może sobie zasnąć bo za dużo się dzieje, za dużo świateł, hałasu, ma wieeelkie oczy - drugi raz teraz była w takim sklepie, zresztą też w realu
a to mój pozytywnie, bawi się dobrze w markecie, nie powoduje to problemów z zasypianiem więc go będziemy zabierać
Stary 2013-10-17, 20:36   #2070
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
zazdroszczę

kupiłam tą kulę hulę, zobaczymy czy mu się spodoba

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości