|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja od początku ciąży w zasadzie czułam się swietnie zero mdłości wymiotów czy omdleń itp... Dopiero teraz tak trochę pod górkę się robi,plecy bolą nie mniej kosc ogonowa i spora zadyszka z takim uciskiem ale najgorsze jest to ze coraz częściej mam kołatania serca które nie są zbyt fajne i czasem wprawiają mnie w paraliżujący strach ehh.. wyniki mam super od początku,niunia żwawo trenuje na mnie a ja mam jakies takie nie spokojne myśli i malutkie lęki,ale co do cc to powiem wam ze na początku chciałam mieć cc "na zyczenie" ,ale tak myslę ze oczywiście jeżeli zdrowie mamusi i dzidziusia na to pozwala to lepiej rodzic sn. Duzo zależy tez od nastawienia kobiety chyba do tego. W sumie sama teraz tak mówie a nie wiem czy nie zmienie zdania jeszcze co do cc:/ ja ogólnie jestem bardzo bojaźliwą osóbką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43313458]Super!! Gratuluję
![]() [/QUOTE] Na specjalny, tylko dla kobiet w ciąży. Było nas dosłownie kilka sztuk więc kameralnie, odprężająca muzyka, ćwiczenia wzmacniające mięśnie i przede wszystkim nacisk na kręgosłup i nauka wydłużania oddechu, trochę relaksacji, ale zmęczyć się mimo wszystko troche udało ![]() krolowa_nilu w każdej dziedzinie niestety znajdą się wyjątki i nic się nie poradzi. To jest najbardziej skandaliczne, o tym się najwięcej i najgłośniej mówi- o nieprawidłowościach , ale to na prawdę nie jest regułą. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-17 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() diora1986 witaj ![]() souris no to gratuluje synka ![]() katarzyniak jakies kretynki z nich, olej je... Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-17 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
Jejku nie nadążam za Wami
![]() Codziennie czytam i czytam, żeby Was nadrobić, ale zawsze brakuje czasu, żeby coś napisać od siebie.. Przynajmniej staram się, być na bieżąco z czytaniem, co u Was słychać i z czym się borykacie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3517 |
Konto usunięte
|
Właśnie zgrzeszyłam i zamówiłam do domu KFC... Twistera i Zingera
![]() Naprawdę na nic innego nie mam ochoty do jedzenia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() No ja czytałam raz, że od 180 a raz ze od 140 zdurniałam
![]() |
#3519 |
Gang Iren
|
Moja sasiadka urodzila dziecko.
Nie wiedziala co urodzi,ale przeczuwala dziewczynke. A ma juz dwoch chlopcow. No i ma trzeciego chlopca ![]()
#3520 |
Zakorzenienie
|
Najadłam się orzeszków i zapiłam pepsi light....a co mi tam raz na jakiś czas mogę
![]() Te pulpety tak mnie trzymają ze nawet kolacji nie jadłam ![]()
#3521 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam laktator o taki, kurteczke na wiosne dla malucha w SH za 1,5 funta i body za 50p. Jestem z siebie dumna
![]() Dzisiaj znów obżarłam się pizzą na obiad, wysprzątałam dom a teraz siedzę i piję herbatkę melisa z gruszką i odpoczywam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | ||
Zakorzenienie
|
cayenneOna-- świetna wiadomośc, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
powiedz jej że jest idiotka i tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
witaj ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- souris- gratuluję synka ![]()
![]() |
#3523 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Byłam tam w zeszłym roku i mi się nawet podobało bo prócz wykładów, sporo próbek się dostaje, dużo nagród można wygrać jest kilku specjalistów (lekarz,położna,weterynar z, pani od pieluszek wielorazowych, kosmetyczka itp) każdy siedzi przy stoliczku z krzesełkami można sobie usiąść i porozmawiać, zapytać tak dosyć fajnie bo nie jest to przekrzykiwanie się w grupie tylko tak twarzą w twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=iwantyou99;43308712]Zjedzmy ją!!!!
![]() ![]() ![]() A poza tym dziś mam dzień przyjemności dla siebie ![]() ![]() Mąż kolejną parę butów ![]() ![]() Czytam was dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o hipokryzji lekarzy wolę się nawet nie wypowiadać ![]() ![]() Ja rozumiem i szanuję sprawę sumienia, nie każdy chce i ma do tego prawo, ale jak słyszę o "ogromnej odpowiedzialności" przy podpisywanej przez pacjentkę zgodzie na zabieg/operację to mnie flakami przewraca ![]() jakbym miała na zbyciu pieniądze to zwyczajnie zapłaciłabym i problem z głowy, ale z drugiej strony dlaczego k.... mam płacić ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() diora1986 witaj! ![]() Cytat:
![]() apropo mojego męża... tak wyprał dywan, że nadaje się tylko do wyrzucenia, kruszy się i została z niego szmata ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja babcia ma 7 (!) synów i dwie córki. Wnuczek 5 i 4 prawnuczki (nie licząc tej u mnie w brzuchu ![]() ![]() Dodam tylko, że babcia była kobietą pracującą w ciąży też (nigdy nie pobierała żadnych zasiłków i zapomóg!), jak na tamte czasy wykształconą do tego bardzo piękną i elegancką ![]() ![]() A jej siostra ma dwóch synów. Córki brak. Jedna wnuczka. Druga siostra "tylko" czterech synów. Każdy miał być dziewczynką ![]() Muszę powiedzieć, że jak tak sobie przypomnę dzieciństwo, święta... to było coś pięknego, mnóstwo ludzi, gwar, krzyki, ogromny stół zastawiony po brzegi jedzeniem, śmiechy, przeciskanie się ![]() ![]() ![]() ![]() ale mnie wzięło na wspominki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-17 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
byłam na tych warsztatach- w sumie bardziej reklama produktów niż jakieś wiadomości. Podobało mi się o bankach krwi bo o tym chciałam posłuchać- reszta znośna ale bez szłu.
Nie wygrałam fotelika ![]() ![]() ![]() ![]()
#3528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...FQtY3godwhwAdw O wadze w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
tak mi przyszło do głowy- czy do wózka trzeba kupic pościel? Szczególnie w zimę wydaje mi się zbędna bo dzieciak opatulony w czapy, szaliki, kombinezony itp... może wystarczy tylko kocyk aby nie kłaść dziecka ta bezpośrednio na wózku
co o tym myślicie?
#3531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Moj maz wlasnie mial zlozyc szafe, jest instrukcja, mowilam mu, zeby uwazal, bo zawsze zle cos montuje i musi poprawiac, prawie sie obrazil..i co? Wlasnie rozmontowuje, wyjmuje gwozdzie ktore wbil i montuje na Biel, ghrrrr...no bo przeciez to nie było dla niego oczywiste, ze jak biala szafa, to w srodku jedna sciana NIE POWINNA byc szara, a biala dziwnym trafem na tyle szafy, ktorego nie widac...I sie jeszcze kloci, ze w instrukcji tak jest, heh jeden luk i widac, ze szare (taki kolor sklejki) powinien byc na tyle a nie w srodku, ja pierdziele, co za fachowiec.... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3532 | |
Konto usunięte
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43314086]Właśnie zgrzeszyłam i zamówiłam do domu KFC... Twistera i Zingera
![]() Naprawdę na nic innego nie mam ochoty do jedzenia.[/QUOTE] Zła kobieta ![]() Cytat:
Bałabym się mega zgagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43317141] ![]() ![]() ![]() Na dluzsza mete smieszne to nie jest tylko wk......ace, mam tylko jedna szafe idealnie zlozona, bo po naszego kumpla zadzwonilam, za droga byla, zeby rozmontowywac i montowac ponownie. A i zagadka przed snem: ile mam w domu dodatkowych dziur w scianie przy karniszach (i wszystkim, co sie wiesza) i kto je zagipsowuje?! Ghrrrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3535 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie chodziło raczej o hipokryzje wielu lekarzy w Polsce, którzy oficjalnie (tzn zgodnie z obowiązującym ustrojem i trendami ![]() Przykładem może być mój dawny wykładowca, ginekolog który za czasów komuny był nazywany rzeźnikiem, wykonywał setki aborcji która przecież wtedy była legalna i nagle w "wolnej Polsce" stał się przykładnym obywatelem potępiającym skrobanki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mąż to samo ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-17 o 21:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moim zdaniem to zbędne,nigdy nie miałam pościeli do wózka ![]()
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
cayenneOna ekstra, ze wszystko w porzadku! Mówiłam Ci, ze tak bedzie
![]() My wróciliśmy ze szkoły rodzenia, zamiast do 21h trwała do 22h ![]() Ale nawet nie wiem kiedy to minęło, było naprawdę super. Prowadziła polozna z pasją, dzisiaj w zasadzie było tylko o tym, ze kobieta naprawdę wie jak rodzic i kluczowe jest, zeby tej wiedzy nie zagłuszyć. O tym jakie warunki powinny byc, zeby dobrze się rodziło, jak powinien zachowywać się mężczyzna, co robic przed wyjazdem do szpitala itp. No i stwierdziła, ze pierwszy porod posladkowy wcale nie jest wykluczony z polozniczego punktu widzenia i robienie w tej sytuacji cesarki raczej jest trendem niz prawdziwą potrzebą. I dała mi namiary na położną, która przyjmuje porody posladkowe. Chyba poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i jak mały cały czas bedzie na tyłku to porozmawiam z nią.
#3538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale wygrana to wygrana ![]()
![]() |
#3539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3540 |
Zadomowienie
|
Taki dziś miałam beznadziejny dzień, że nie mam Was nawet siły nadrabiać. Zresztą humoru w ogóle nie mam by się jakoś wciągnąć w tematy. Może jutro będzie lepiej. A dziś życzę Wam dobrych snów
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.