|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja od początku ciąży w zasadzie czułam się swietnie zero mdłości wymiotów czy omdleń itp... Dopiero teraz tak trochę pod górkę się robi,plecy bolą nie mniej kosc ogonowa i spora zadyszka z takim uciskiem ale najgorsze jest to ze coraz częściej mam kołatania serca które nie są zbyt fajne i czasem wprawiają mnie w paraliżujący strach ehh.. wyniki mam super od początku,niunia żwawo trenuje na mnie a ja mam jakies takie nie spokojne myśli i malutkie lęki,ale co do cc to powiem wam ze na początku chciałam mieć cc "na zyczenie" ,ale tak myslę ze oczywiście jeżeli zdrowie mamusi i dzidziusia na to pozwala to lepiej rodzic sn. Duzo zależy tez od nastawienia kobiety chyba do tego. W sumie sama teraz tak mówie a nie wiem czy nie zmienie zdania jeszcze co do cc:/ ja ogólnie jestem bardzo bojaźliwą osóbką
|
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43313458]Super!! Gratuluję
[/QUOTE] Na specjalny, tylko dla kobiet w ciąży. Było nas dosłownie kilka sztuk więc kameralnie, odprężająca muzyka, ćwiczenia wzmacniające mięśnie i przede wszystkim nacisk na kręgosłup i nauka wydłużania oddechu, trochę relaksacji, ale zmęczyć się mimo wszystko troche udało ![]() krolowa_nilu w każdej dziedzinie niestety znajdą się wyjątki i nic się nie poradzi. To jest najbardziej skandaliczne, o tym się najwięcej i najgłośniej mówi- o nieprawidłowościach , ale to na prawdę nie jest regułą. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-17 o 19:42 |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
diora1986 witaj souris no to gratuluje synka ![]() katarzyniak jakies kretynki z nich, olej je... Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-17 o 19:43 |
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Jejku nie nadążam za Wami
![]() Codziennie czytam i czytam, żeby Was nadrobić, ale zawsze brakuje czasu, żeby coś napisać od siebie.. Przynajmniej staram się, być na bieżąco z czytaniem, co u Was słychać i z czym się borykacie. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3517 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zgrzeszyłam i zamówiłam do domu KFC... Twistera i Zingera
![]() Naprawdę na nic innego nie mam ochoty do jedzenia. |
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie ma reguły. Jak widzisz ja o dziwo na początku miałam ostre tempo a teraz powolutku do przodu. A one niech se wsadzą w zadki durne teksty.BMI 20 to na waga w normie w dolnych granicach raczej, więc nie przejmuj się i jedz tyle ile czujesz, że powinnaś tylko zdrowo. Mnie też mówią, że przytyję jeszcze 15 kg, bo na końcu się tyje codziennie po kilogramie ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() No ja czytałam raz, że od 180 a raz ze od 140 zdurniałam
|
|
#3519 |
|
Gang Iren
|
Moja sasiadka urodzila dziecko.
Nie wiedziala co urodzi,ale przeczuwala dziewczynke. A ma juz dwoch chlopcow. No i ma trzeciego chlopca
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Najadłam się orzeszków i zapiłam pepsi light....a co mi tam raz na jakiś czas mogę
![]() Te pulpety tak mnie trzymają ze nawet kolacji nie jadłam
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam laktator o taki, kurteczke na wiosne dla malucha w SH za 1,5 funta i body za 50p. Jestem z siebie dumna
![]() Dzisiaj znów obżarłam się pizzą na obiad, wysprzątałam dom a teraz siedzę i piję herbatkę melisa z gruszką i odpoczywam
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna-- świetna wiadomośc, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
powiedz jej że jest idiotka i tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- souris- gratuluję synka imię już wybrane?
|
|
|
#3523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Byłam tam w zeszłym roku i mi się nawet podobało bo prócz wykładów, sporo próbek się dostaje, dużo nagród można wygrać jest kilku specjalistów (lekarz,położna,weterynar z, pani od pieluszek wielorazowych, kosmetyczka itp) każdy siedzi przy stoliczku z krzesełkami można sobie usiąść i porozmawiać, zapytać tak dosyć fajnie bo nie jest to przekrzykiwanie się w grupie tylko tak twarzą w twarz. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=iwantyou99;43308712]Zjedzmy ją!!!!
A poza tym dziś mam dzień przyjemności dla siebie kupilam podkład, puder , tusz, czapkę i szal, a i kocyk dla synka...mieciutki pluszowy turkusowy ![]() Mąż kolejną parę butów ![]() Czytam was dalej... |
|
|
|
#3525 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o hipokryzji lekarzy wolę się nawet nie wypowiadać tak samo jest w przypadku aborcji, sterylizacji czy nawet założeniu spirali u nieródek![]() Ja rozumiem i szanuję sprawę sumienia, nie każdy chce i ma do tego prawo, ale jak słyszę o "ogromnej odpowiedzialności" przy podpisywanej przez pacjentkę zgodzie na zabieg/operację to mnie flakami przewraca jakbym miała na zbyciu pieniądze to zwyczajnie zapłaciłabym i problem z głowy, ale z drugiej strony dlaczego k.... mam płacić ? Cytat:
ale żeby w szpitalu, na patologii ![]() diora1986 witaj! Cytat:
![]() apropo mojego męża... tak wyprał dywan, że nadaje się tylko do wyrzucenia, kruszy się i została z niego szmata chyba dał za dużo środka do czyszczenia i za dużą moc no cóż mój plan przyoszczędzenia na dywanie padł Tak się skończyło odkładanie kupna z super okazjiCytat:
Moja babcia ma 7 (!) synów i dwie córki. Wnuczek 5 i 4 prawnuczki (nie licząc tej u mnie w brzuchu ) Wnuków 13 i 4 prawnuków![]() Dodam tylko, że babcia była kobietą pracującą w ciąży też (nigdy nie pobierała żadnych zasiłków i zapomóg!), jak na tamte czasy wykształconą do tego bardzo piękną i elegancką Nie miała wszystkich dzieci "rok w rok" ale z przerwami, rodziła góra godzinę, dwie (tylko z jednym synem miała kłopoty-duża głowa). Szczerze to właśnie ona jest dla mnie chyba największym autorytetem, bo mimo że naprawę nie miała łatwego życia (dziadek, dzieci) to nigdy nie słyszałam żeby pouczała którąkolwiek kobietę z rodziny czy obcą a w takim stylu jak to robią dzisiejsze mamuśki to już w ogóle . Nigdy też nie straszyła mnie porodem ani nie opowiadała jak to miała źle i ciężko.A jej siostra ma dwóch synów. Córki brak. Jedna wnuczka. Druga siostra "tylko" czterech synów. Każdy miał być dziewczynką Ciocia baaaardzo pragnęła córki.... Jej synowie są bezdzietni. Muszę powiedzieć, że jak tak sobie przypomnę dzieciństwo, święta... to było coś pięknego, mnóstwo ludzi, gwar, krzyki, ogromny stół zastawiony po brzegi jedzeniem, śmiechy, przeciskanie się życzenia składane baaardzo długo, bo każdego trzeba było obcałować psikusy z kuzynami ciągle z nimi się włóczyłam, zabawy z kuzynkami były taaaaaaaakie nudne![]() ale mnie wzięło na wspominki idę się wykąpać
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super wiadomość i po co było gdybac i zamartwiac się
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-17 o 21:56 |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na tych warsztatach- w sumie bardziej reklama produktów niż jakieś wiadomości. Podobało mi się o bankach krwi bo o tym chciałam posłuchać- reszta znośna ale bez szłu.
Nie wygrałam fotelika ani laktatora wygrałam tylko puszkę mleka do kawy będę miała
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...FQtY3godwhwAdw O wadze w ciąży
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi przyszło do głowy- czy do wózka trzeba kupic pościel? Szczególnie w zimę wydaje mi się zbędna bo dzieciak opatulony w czapy, szaliki, kombinezony itp... może wystarczy tylko kocyk aby nie kłaść dziecka ta bezpośrednio na wózku
co o tym myślicie?
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Moj maz wlasnie mial zlozyc szafe, jest instrukcja, mowilam mu, zeby uwazal, bo zawsze zle cos montuje i musi poprawiac, prawie sie obrazil..i co? Wlasnie rozmontowuje, wyjmuje gwozdzie ktore wbil i montuje na Biel, ghrrrr...no bo przeciez to nie było dla niego oczywiste, ze jak biala szafa, to w srodku jedna sciana NIE POWINNA byc szara, a biala dziwnym trafem na tyle szafy, ktorego nie widac...I sie jeszcze kloci, ze w instrukcji tak jest, heh jeden luk i widac, ze szare (taki kolor sklejki) powinien byc na tyle a nie w srodku, ja pierdziele, co za fachowiec.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3532 | |
|
Konto usunięte
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43314086]Właśnie zgrzeszyłam i zamówiłam do domu KFC... Twistera i Zingera
![]() Naprawdę na nic innego nie mam ochoty do jedzenia.[/QUOTE] Zła kobieta smaka mi narobiłaś i kto mi teraz do kfc pojedzie...Cytat:
Bałabym się mega zgagi
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43317141] [/QUOTE]Na dluzsza mete smieszne to nie jest tylko wk......ace, mam tylko jedna szafe idealnie zlozona, bo po naszego kumpla zadzwonilam, za droga byla, zeby rozmontowywac i montowac ponownie. A i zagadka przed snem: ile mam w domu dodatkowych dziur w scianie przy karniszach (i wszystkim, co sie wiesza) i kto je zagipsowuje?! Ghrrrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie chodziło raczej o hipokryzje wielu lekarzy w Polsce, którzy oficjalnie (tzn zgodnie z obowiązującym ustrojem i trendami ) pełni oburzenia wypowiadają się o sprawach typu aborcja, sterylizacja, pigułka po, cc na życzenie a nieoficjalnie przy odpowiedniej sumie sami je wykonują!!! Przykładem może być mój dawny wykładowca, ginekolog który za czasów komuny był nazywany rzeźnikiem, wykonywał setki aborcji która przecież wtedy była legalna i nagle w "wolnej Polsce" stał się przykładnym obywatelem potępiającym skrobanki Oficjalnie oczywiście![]() Cytat:
![]() mąż to samo chociaż zależy od sytuacji
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-17 o 22:44 |
||
|
|
|
#3536 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moim zdaniem to zbędne,nigdy nie miałam pościeli do wózka
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna ekstra, ze wszystko w porzadku! Mówiłam Ci, ze tak bedzie
My wróciliśmy ze szkoły rodzenia, zamiast do 21h trwała do 22h Ale nawet nie wiem kiedy to minęło, było naprawdę super. Prowadziła polozna z pasją, dzisiaj w zasadzie było tylko o tym, ze kobieta naprawdę wie jak rodzic i kluczowe jest, zeby tej wiedzy nie zagłuszyć. O tym jakie warunki powinny byc, zeby dobrze się rodziło, jak powinien zachowywać się mężczyzna, co robic przed wyjazdem do szpitala itp. No i stwierdziła, ze pierwszy porod posladkowy wcale nie jest wykluczony z polozniczego punktu widzenia i robienie w tej sytuacji cesarki raczej jest trendem niz prawdziwą potrzebą. I dała mi namiary na położną, która przyjmuje porody posladkowe. Chyba poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i jak mały cały czas bedzie na tyłku to porozmawiam z nią.
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale wygrana to wygrana
|
|
#3539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)):-***
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Taki dziś miałam beznadziejny dzień, że nie mam Was nawet siły nadrabiać. Zresztą humoru w ogóle nie mam by się jakoś wciągnąć w tematy. Może jutro będzie lepiej. A dziś życzę Wam dobrych snów
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

16.06.2012
), ale jakbym miała i musiała sobie wywalczyć tą cesarke to niefajnie..
tak samo jest w przypadku aborcji, sterylizacji czy nawet założeniu spirali u nieródek
chyba dał za dużo środka do czyszczenia i za dużą moc
no cóż mój plan przyoszczędzenia na dywanie padł
Tak się skończyło odkładanie kupna z super okazji
smaka mi narobiłaś i kto mi teraz do kfc pojedzie...