|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Hump brawo za powrót do pracy - podziwiam! JA właśnie badam sytuację, czy mam gdzie wracać. Coś mi mówi, że przy tej szefowej nie bardzo ![]() Innocence nie przesadzaj. Jeśli Ty nie dasz dziecku słodyczy, to da je ktoś inny i wtedy będzie jeszcze gorzej. Znajomi tak to rozwiązali, że wyznaczyli córce 1 dzień w tygodniu, kiedy może zjeść słodycze + jak jest w odwiedzinach. Mała ma 4 latka i świetnie się dostosowała, jeśli ktoś ją częstuje w inny dzień niż słodyczowy, to grzecznie dziękuje i mówi, że dzisiaj nie może ![]() Co tam jeszcze...Diabli życzę kolorków Twojej pannicy, tylko nie przesadź z tą marchewką, żeby Nela nie stała się mulatką ![]() Zaliczyliśmy dziś z Młodym pierwsze grzybobranie. Jazda wózkiem po zaoranych polach i między drzewami to lepsze niż Rajd Dakar, ale dałam radę, nawet jednego prawdziwka znaleźliśmy ![]() Maluśka brawo dla synka, ale ten czas leci! Axella Zu jest prześliczna, ten kolor włosów Ash u nas była mega wysypka na twarzy, wyglądało to jak skaza. Okazało się, że to uczulenie na proszek, jak Mieszko pocierał buzią o ubrania prane np w Vizirze, to jego twarz wyglądała strasznie, całą poorana. Teraz piorę wszystko w Loveli. Drogi interes, ale pomogło, cera jest prawie super. Aha i na katar polecam Wam kropelki Rhinoargent. Mieszanina olejków, w tym olbasowy. U nas przeszło po 3 dniach stosowania, fajnie udrażnia. Młody dzisiaj ładnie wcinał ziemniak z marchewką, sam się domagał łyżeczki..no ale się najadł i wszystko zwrócił, hmmm...
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
ekspresowo jej rosna.i jak w końcu ubralas? Nela miala dzisiaj body z dl. rekawem, spodenki na podszewce i sweterek plus kocyk (w wozku). na popołudniowym spacerze bezrękawnik. plus kocyk i pokrywke z wozka. ciekawe co ci znajomi zaloza w zimie... |
|
|
|
|
#2073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mu daje te zabawki jakie ma- jakieś grzechotki, maskotki itp Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może właśnie że zaraz po jedzeniu dajesz go na brzuch? spróbuj się najeść pod korek i na brzuchu polozyć, zrzygać się można... |
||||
|
|
|
#2074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() młody zadowolony, nareszcie nie wkurza się bo nie musi płasko leżeć, a za 2 tygodnie pewnie trafi już do spacerówki ![]() Axella tak samo my kapiemy Danielka ![]() Deb, ja też wybrałam chicco nowe czy używane zwariuję od tego dumania...a muszę kupić w ciągu 2 tygodni
|
|||
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę poruszony temat zakupów z dzieckiem ... Mąż wjechał kiedyś z małą do euro, mała na brzuszku, budka ściągnięta. Japka w dół, slina cieknie, oczy jak 5zł a ona nie wie na który telewizor się patrzeć, oczopląsu prawie dostała. Jak ich zobaczyłam to normalnie wzięłam wózek i wyjechałam a męzowi nagadałam.
|
#2076 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
2. ja go nie daję, kładę go na plecach, ale on chce być ciągle na brzuchu i się przekręca cały czas ![]() mój na zakupach zasypia
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-10-17 o 21:47 |
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja to samo. Wogóle nie sygnalizuje kupy i przez to muszę często sprawdzać żeby się nie odparzyła. A czasem jak chcę ją przebrać to protestuje. Cytat:
No i właśnie apropo. Ale jestem z niej dumna. Dzisiaj na szczepieniu była bardziej dzielna niż ja bo ja poszłam zbierać nasze rzeczy żeby nie patrzeć a Tż ją trzymał a ona nawet nie jęknęła. Waży już 6375g i ma 66cm. Czyli od ostatniego przybrała 775g. Pani mówiła, że dla takich dzieci w tym wieku norma jest 600-800g wiec jestem zadowolona. A myślałam, że w tych moich cycach to prawie nic nie ma. Co mała po tym szczepieniu popłakuje. W sumie tak jakby brzuszek ją bolał. Już 3 razy od 19 obudziła sie z płaczem. Teraz śpi ale na jak długo.
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj też lubi zakupy
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale na inne dźwięki reaguje dawno ![]() opinia kolegi o foteliku: kupić maxi cosi od 9 kilo taki tyłem do kierunku jazdy i taki który można lekko "pochylić" żeby dziecię leżało bardzo rzadko jeździmy więc raz w tyg przez godzinę nie zaszkodzi to kręgosłupkowi- tyle że takie kosztują od 850 zł wzwyż |
|
|
|
|
#2080 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() dobra spadam do łóżka, może nawet paznokcie pomaluje ![]() dobranoc
|
|
#2081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie będę musiała być mądrzejsza od pediatry na kolejnej wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 5 miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
no i ja wieczorem cyc, kaszka raczej na śniadanie
|
|||||
|
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nam lekarka zaleciła. Czytam właśnie z Gerbera i Bobovity rozpiski i wszędzie najpierw gluten przy kp, ale chyba posłucham lekarki. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
hmm może i to minus, teraz już zdecydowałam i nie będę dalej szukać bo przecież zwariuję![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Zawsze możesz podłożyć tetrę pod główkę i pogodzić się z tym
|
|
#2083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
jak zwykle nie wiem co sie tu dzieje ![]() Jak siedzę z małą to nie mam czasu na kompa, bo do zrzygania ćwiczymy obroty. Niby mój maż widział jak mała się obróciła na brzuszek sama ale mnie przy tym nie było Przy mnie się obraca na brzuch jeśli ją uprzednio położę na bok. Ona na boki to tylko do cyca się obraca jak karmimy się na leżąco. Do zabawek niet. A jak już sprzedałam dziecko mężowi i myślałam że Was nadrobię to mała się darła u niego na rekach jak opętana podeszłam wzięłam na ręce.. u mnie cicho.. oddałam mężowi ryczy Noo potem wącham i wącham a mąż jadł paprykarz szczeciński i małej to widocznie śmierdziało Cytat:
![]() Cytat:
chociaż tyle ![]() Cytat:
Nawadnianie, dicoflor, ja bym się cofnęła do jedynki, jak sprawa będzie ustabilizowana to zaczęłabym ostrożnie dwójkę wprowadzać. Można na dwa sposoby to robić. Np jak masz 4 karmienia to na jedno dać dwójkę resztę podawać jedynek i w ciągu kilku dni płynnie przechodzić na kolejne porcje dwójki. A moim zdaniem lepsze jest mieszkanie np na 7 miarek mleka dawać stopniowo 1 miarkę dwójki itd. Powodzenia
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Helcia jeszcze jakoś super nie wkurza się w gondoli więc będziemy nią jeździć jak najdłużej. Szukałam używanych krzesełek ale jak są w dobrym stanie (nie ma rozerwań) to kosztują 300-350 zł więc średnio się to opłaca. No i jednak wezmę Polly, ale widzę że Happy snack ma kosz - więc i tu plusy i tu ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
moja nigdy nie była na brzuchu w wózku.
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś wstaliśmy o 10:30 bo na 12:15 do szczepienia Mąż wstał o 6 i zrobił na śniadanko domową pizze z piersią z kurczaka Pani doktor go wychwaliła, poskarżyłam jej co za maść dała nam jej zastępczyni:P i powiedziałam ze z siusiaczkiem wszytsko w porzadku bo pytała czy byliśmy u urologa I za dwa tygodnie rozszerzamy diete wogóle to dowiedziałam sie że rozszerzanie diety późno tzn po 6 miesiącu wcale nie jest dobre dla dziecka więc zaczynam wcześniej. I tak najpierw marchewka z ziemniakiem i łyżeczka kleiku ryżoweko miała być kasza manna ale Mateuszek robi bardzo rzadkie kupki wiec kasza będzie później następnie brokuł i marchewka a później owoce po 6 miesiącu mięsko
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() oki ![]() dobra, znikam
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej też taka poprawa by się przydała.I dla dzielnej dziewczynki i za wagę! Oby mamusia też była taka dzielna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ABC Design model Mamba http://www.abc-design.de/en/products/prams/mamba.html
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
hm..czytam gazete "Mam dziecko" i jest artykuł o rozszerzaniu diety, a w nim
" Do przecierów warzywnych zawsze dodawaj łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego" - Wiecie coś o tym? Robicie tak? A jeśli tak to w jakim celu i czy to dodajecie dopiero jak dziecko zjada ten cały słoiczek czy też 100 ml. czy nawet jak podajecie 3 łyżeczki?
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kleik po co? W związku z kupami? Deb fajny wózek ale szkoda, że kubełek faktycznie
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- a czerwony kapturek też jest uniwersalny co nie ![]()
|
|
#2094 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to ważne |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za początki raczkowaniamy jesteśmy na etapie: jak mam ochotę to spróbuję pełzać tylko cm, a jak nie to mamuśka zabieraj mnie z brzucha bo będę krzyczał ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
w większości słoiczków po 5 miesiącu już jest olej |
||
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() spokojnie Adi jeszcze glutenu nie dostał a ma 5 i pół miesiąca, bo jak nie urok to sraczka go dopada
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

ja mam takie 

nowe czy używane
Ślub 27. X. 2012

muszę małą upychać jak najdłużej w gondoli - gondola ma 72 cm w środku a Helcia 66 cm długości
za 5 miesięcy

i małej to widocznie śmierdziało