|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chłopak jest przeciwny zajęciom pole dance
Kiedyś dużo ćwiczyłam, tańczyłam salsę. Odkąd poszłam na studia nie kontynuowałam swojej małej pasji.
Zainteresował mnie temat pole dance: zapisałam się nawet na darmowe zajęcia na poziomie basic w pewnej szkole ![]() Ale ale... żeby nie było tak pięknie, dowiedział się o tym mój TŻ. Myślałam, że się ucieszy, w końcu wyrzeźbiłabym trochę ciałko, może kiedyś zrobiłabym mu mały występ... Ale on się wściekł! Dla niego taniec na rurze kojarzy się z jednym - klub go go, striptizerki, nieszanowanie ciała. On swoich przekonań nie zmieni! Go to po prostu razi, obrzydza go, że ja w ogóle o czymś takim myślę!Mówię że to zajęcia z samymi dziewczynami, w spodenkach i bluzkach... Ale nie, od NIE BĘDZIE MIAŁ DZIEWCZYNY TAŃCZĄCEJ NA RURZE! A więc stanęło na tym, że jak pójdę na pole dance, on ze mną zrywa. Bo on nie umie zmienić swoich przekonań. To tak jakby mi np. kazał nienawidzić Japończyków. Nie da się zmienić zdania. I co mam robić? Zaraz pojawią się komentarze : zostaw tego chama i prostaka, nie będzie Cię ograniczał, rób co chcesz!! Ale czy będąc w związku można robić co się chce nie patrząc na zdanie drugiej osoby? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Chłopak jest przeciwny zajęciom pole dance
MOże zaproś go na trening? Albo pokarz występ na yt?Dla niego taniec na rurze w klubie go-go a pole dance to to samo. Zawrzyjcie umowę że najpierw zobaczy, a potem decydujecie. Może być też tak że boi się osądów innych że skoro jego dziewczyna tańczy pole dance to musi być panią lekkich obyczajów, że się tak wyrażę
|
|
|
|
|
#3 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Jak bardzo zależyci na pole dance?
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
mój by nie miał nic przeciwko
![]() ale na serio to pola dance jest potwornie trudne. Jak ktoś potrafi, to powinien cieszyć się szacunkiem, a nie takie coś. To może mu powiedz, że chodzisz na gimnastykę... przy drążku... (pionowym)
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
- że na zajęciach są same babki - że nie planujesz kariery w klubie gogo O odróżnianiu pole dance od gogo nie ma sensu pisać, bo widocznie temu panu niewiele da się wytłumaczyć (jeśli oczywiście próbowałaś). Jeśli jednak dla niego ćwiczenia gimnastyczne na zajęciach w babskim klubie to to samo, co chodzenie wkoło rurki w klubie nocnym, to nic mu już raczej nie pomoże - Pan ma rację, Pana masz słuchać. Przyznam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Niby nic się nie stanie jak odpuścisz sobie jedną formę ruchową, ale z drugiej strony nie podoba mi się bardzo ten szantaż emocjonalny pt. "jak tam pójdziesz, to odchodzę". Generalnie nie cierpię ludzi, którym nie da się nic wytłumaczyć i którzy próbują wymusić bezwzględne posłuszeństwo na partnerach.
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś powiedziałam w żartach o tym mojemu chłopakowi i też nie był zachwycony tym pomysłem. Nie wiem, może niektórzy faceci lubią patrzeć na obce laseczki przy rurze, ale ich ma być lali cacy bez podtekstów striptizerki? Chociaż jak swojemu robiłam erotyczny taniec, to wtedy nie grymasił
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
To pokaż mu filmik, gdzie laski które są całkiem ubrane [np. w zwiewne kiecki] i uprawiają na rurze gimnastykę artystyczną. Nie więcej seksu niż w walcu, za to niesamowite figury wykonywane przez te dziewczyny. Zapytaj, czy jakbyś chciała tańczyć na szarfie, to tez miałby z tym problem. Powiedz, że to ciężka praca mięśni, a nie kręcenie dupą.
Albo powiedz, ze ok, zrezygnujesz z rury, ale niech z tobą pójdzie na dowolny inny taniec jako partner, bo chcesz tańczyć i już. Poza tym jakbyś chciała zarabiać tańcem w klubie nocnym, to jeszcze mógłby mieć jakieś 'ale', ale grożenie zerwaniem bo chcesz rozwijać swoje ciało jest trochę słabe. Pytasz, czy można robić coś w związku nie patrząc na drugą osobę, a czy własnie on tak nie robi szantażując cie emocjonalnie ? |
|
|
|
|
#8 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Też nie podoba mi się ten szantaż... Ale z drugiej strony to pierwsza taka zagrywka z jego strony, nie jest jakimś "władcą".
Akurat w tym względzie jest do niego strasznie ciężko przemówić. Nie docierają argumenty, że same kobiety, że to gimnastyka... Na zajęciach zależy mi bardzo - zawsze chciałam tego spróbować, przynajmniej pójść na jedne zajęcia zobaczyć jak to jest! Na razie rozważam plan ukrycia przed nim tych ćwiczeń. |
|
|
|
|
#10 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Pokazywałaś mu w ogóle jak pole dance wygląda? To, że to pionowa rura to nic nie znaczy, analogicznie można powiedzieć że telefon jest fuj, bo służy m.in. do seks-rozmów. Nie wiem, każdemu rozgarniętemu człowiekowi wystarczyłoby wyjaśnić różnicę i nie miałby z tym problemu. Ale "pole dance" to nie jest ładniejsza nazwa erotycznego wicia się przy rurce, tylko gimnastyka z wykorzystaniem pionowego drążka. Autorka nie musi chcieć rozbudowywać mięśni, mogła sobie pooglądać Jenyne Butterfly i jej pozazdrościć - jej prawo. Widocznie dziewczyna chce miło spędzić czas, nauczyć się czegoś nowego, polepszyć kondycję. Z tego co zrozumiałam nie planuje kariery w nocnym klubie, więc skojarzenia można o kant dupy potłuc.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-17 o 23:51 |
||
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Chłopak mądrze myśli i mówi, a Ty chyba sprawy nie przemyślałas albo jesteś dziwna.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Powiedzialabym nawet, że to dość głupi pomysl- można sobie krzywdę zrobić. Z tym, że jak już się tak nakręca to wypadałoby by iwedział o chodzi. Większość tancerek gogo nie jest w stanie wykonać porzadnego tańca na rurze. A, że chłopak kieruje się stereotypami i tylko one go interesuja nie swiadczy o nim dbrze. Autorko faceci też tańczą.
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
a co w ćwiczeniu na rurze w ubraniu takiego dziwnego? zwykła gimnastyka. Na miejscu faceta cieszyłabym się mając babkę potrafiącą robić takie ewolucje i cieszyłabym się na występ w sypialni a nie urządzała dzikie sceny.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
sissy that walk
|
Mnie bardziej zastanawia, co w kontekscie ćwiczenia na rurze jest do przemyślenia
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), to jakoś wygląda, choć lepiej w wykonaniu faceta, ale jak najbardziej moim zadaniem może się to kulturowo źle kojarzyć i chłopak ma prawo nie chcieć.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
WSZYSTKO się może źle kojarzyć. Bikini się może źle kojarzyć, pończochy się mogą źle kojarzyć, seks oralny się może źle kojarzyć. Nie jest to powód do tego, żeby takim opiniom ślepo przyklaskiwać i jechać stereotypami, odmawiając sobie radochy.
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem dobrze to o chłopie swiadczy, że stereotyp bierze pod uwagę
Np. generalnie wiele klubów ze striptizem oferuje klientkom nauczenie się tańca erotycznego do striptizu dla swego faceta - i ciekawe, to są jedyne usługi dla kobiet tam - taki przekaz: ucz się go zadowalać, kotku. Fajnie że chłop szerzej myśli |
|
|
|
|
#22 | |
|
sissy that walk
|
Kurczę, nie mieści mi się to w głowie, skoro nawet kobietom grupa babek w krótkich spodenkach, które na sali do ćwiczeń w pocie czoła usiłują się wspiąć na rurę mając przy tym mega ubaw, kojarzy się z klubami gogo i rozbieraniem się przed zaślinionymi klientami.
|
|
|
|
#23 |
|
jestę wieszczę
|
O matko... Przecież to, że umiesz przy rurce tańczyć, nie znaczy, że masz ochotę się rozbierać w klubie! Nonsens...
No i czym innym jest mieć zastrzeżenia, a czym innym robić za drama queen i wykrzykiwać dramatycznym tonem "rura albo ja!"
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Brałby go, gdyby powiedział "słuchaj, mnie się to kojarzy z tanimi klubami nocnymi, nie chcę żebyś robiła coś takiego" i dał sobie wytłumaczyć i pokazać, że to coś innego. Ale nie - rzuca się jak wściekły dzik, że rura to zło i że nie chce takiej dziewczyny. Dla mnie to z szerokim myśleniem nie ma nic wspólnego.Chłop myśli bardzo wąsko. A pole dance to nie striptiz, więc argument o ofercie klubów ze striptizem jest trochę dziwny w tej dyskusji.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-18 o 00:13 |
||
|
|
|
|
#26 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie rozumiem go Cytat:
To był tylko przykład naświetlający kontekst kulturowy
Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-10-18 o 00:16 |
||
|
|
|
|
#27 |
|
jestę wieszczę
|
On nie myśli szerzej, tylko wąsko i stereotypowo. Kojarzy mi się z facetami, co swojej kobiecie nie pozwalają, żeby im, za przeproszeniem, loda zrobiła, bo tak robią dziwki
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#28 | |
|
sissy that walk
|
Ale jakie to ma znaczenie? Czy jeszcze pół wieku temu seksu oralnego nie uprawiały w ocenie większości społeczeństwa wyłącznie prostytutki? Ze skojarzeniami, które są bez sensu, trzeba walczyć. I nie wiem w czym autorce te skojarzenia uwarunkowane kulturowo miałaby zaszkodzić, skoro chce pójść po prostu na zajęcia, a nie jechać na światowe tournee - to nie troska chłopaka o jej dobre imię, tylko jego zacietrzewienie w swojej racji.
|
|
|
|
#29 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
sissy that walk
|
Jak buraczysko ostatnie, pan i władca. Co innego powiedzieć "źle mi się to kojarzy, na czym to dokładnie polega, czemu chcesz to robić?", a co innego "MOJA DZIEWCZYNA NIE BĘDZIE, otutututututu".
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- No No przecież do teraz takie barany funkcjonują, które swojej dziewczynie nie pozwolą tego i tamtego. Zero pomyślunku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Brałby go, gdyby powiedział "słuchaj, mnie się to kojarzy z tanimi klubami nocnymi, nie chcę żebyś robiła coś takiego" i dał sobie wytłumaczyć i pokazać, że to coś innego. Ale nie - rzuca się jak wściekły dzik, że rura to zło i że nie chce takiej dziewczyny. Dla mnie to z szerokim myśleniem nie ma nic wspólnego.