|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wizażanki -miłośniczki podróży autostopem! :)
Witam wszystkie wizażanki! Przeszukałam wątki i co prawda znalazłam jeden dotyczący autostopu, jednak nie do końca o to mi chodzi, zresztą wygląda na to, że umarł on śmiercią naturalną
Czy znajdę tutaj osoby, które nie powiedzą "nie odważyłabym się", "boję się, gwałcicieli i zabójców" itp. Czy na tym świecie istnieje jeszcze ktoś, kto tak jak ja kocha podróże stopem, nie boi się nowych wyzwań i przy każdej możliwej okazji staje przy szosie z wystawionym kciukiem ku górze? Pozdrawiam! miłośniczka podróż "za jeden uśmiech"
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: wizażanki -miłośniczki podróży autostopem! :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
o jezusie jak sie ciesze!
![]() ![]()
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak sprawa wyglada u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak lubisz podróżować to mogę polecić Ci tamte rejony, bo można zwiedzić piękne miejsca i poznać fantastycznych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie moge powiedzieć, że jestem miłośniczką podroży autostopem, ale to nie dlatego, że nie lubię, ale że nie mam okazji. Zawsze chciałam się wybrać w podroż autostopem, ale nikogo chętnego. A samej taka opcja mi się nie uśmiecha, bo co to towarzysz poróży to każdy wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a czy któraś z Was jest z "Autostopowicze czyli MY
![]() ![]() Bahati farai, jak mowa o zlocie to podejrzewam, że Ty ![]() Ja jeżdżę stopem już chyba trzeci rok i trochę pozwiedzałam na trasie: Polska, Czechy, Niemcy, Francja, Włochy, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Węgry, Serbia, Rumunia, Irlandia. Gorąco polecam i uważam, że nie ma lepszego i tańszego sposobu na zwiedzanie świata ![]() Edytowane przez ahara Czas edycji: 2013-10-17 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wow, macki naszej grupy z fejsa sięgają aż tutaj.
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja jeżdże 3 razy w roku co najmniej! uwielbiam to i nie mogę zyc bez tego, ktoś chętny na wspólną wycieczke?^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
imakaszu, przejrzałam Twój blog - jestem pod wrażeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A dzięki.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Powiem Wam że dopiero po studiach zaczyna się autostopowe szaleństwo! Gdy studiowałam często był brak czasu, weekendy w książkach. A teraz praktycznie każdy weekend jadę w trasę. Dłuższe, zagraniczne wyjazdy zdarzają mi się tylko na długie weekendy.
Autostop dla mnie to głównie dwie zalety - zwiedzasz świat i poznajesz ciekawych ludzi na trasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam w klubie!
![]() Stopem zjechana Skandynawia, Bałkany, Kanada i USA + namiot, niskobudżetowo, zawsze w dwójkę - z koleżankami/przyjacielem/eksami ![]() Z niektórymi poznanymi ludźmi do dziś utrzymuję kontakt! I nikt nie pokaże ciekawych miejsc lepiej niż lokals. Często stop traktuję też jak transport, jeśli akurat nie jedzie żaden autobus, a nie chce mi się czekać. Ciągle sobie obiecuję, że pójdę na kurs samoobrony i kupię gaz pieprzowy - kończy się na obietnicach, ale kiedyś muszę tym się zająć na wszelki wypadek. Jednak do tej pory boję się jeździć sama jako kobieta... pomimo, że wiele razy chciałam, jak akurat nie miałam z kim jechać w podróż. Czy któreś z Was jeżdżą same? ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jeżdżę sama, ale tylko w ramach jak to ujęłaś - transportu. Przeważnie to 50- 100km. Nocami w Krakowie zdarzyło mi się samej jeździć, akurat kiedy nie miałam nocnego autobusu. Nie boje się, natrafiam na fantastycznych kierowców, wsiadam nawet wtedy kiedy jedzią tylko mężczyźni. Kilka razy zdarzyło mi się odmówić podwózki, bo panowie za kółkiem nie wyglądali na zaufanych. W większą podroż nie pojechałabym sama, bo jak gdzieś jadę to jestem głównie nastawiona na zwiedzanie, zobaczenie jak najwięcej, sama bym się wynudziła, zawsze lepiej mieć się do kogoś odezwać ![]() Ps. gaz pieprzowy posiadam, ale pewnie i tak bym nie użyła, bo zawsze jest w torbie czy plecaku. Zresztą nie wyobrażam sobie wsiąść do samochodu i w ręce trzymać gaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie bardzo, bardzo chciałabym samotnie ruszyć w autostop po Patagonii, czy jeszcze raz Kanadzie <3 Ja sama w trasie nigdy nie miałam przykrych incydentów. Znani mi autostopowicze również. Jedynie mój kumpel, który autostopem przebył Autostradę Panamerykańską, nie pamiętam w którym kraju Ameryki Południowej został pobity i okradziony, w samochodzie jechało 3 facetów...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jeszcze w czasach studiów kiedy byłam odważna wybrałyśmy sie z koleżanką pociągiem do francji i chciałyśmy wrócić stopem przez połowę europy - było ciężko momentami ale się udało ostatecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Zaczęłam od podróżowania sama na małe dystanse, ot 20 km gdzieś do znajomych za miasto, potem przyszły samotne autostopowe wyjazdy w góry i teraz już często zdarza mi się samej jechać do innego miasta na drugi koniec Polski. Początki były ciężkie i troche niespokojne ale po czasie już sie przyzwyczaiłam i nawet polubiłam. Dla bezpieczeństwa kupiłam sobie gaz pieprzowy i zawsze miałam go gdzieś pod ręką, w kieszeni albo w nerce. Na szczęście nigdy sie nie przydał
![]() ![]() W Afryce nigdy nie byłam ale to jedno z większych autostopowych marzeń- zobaczyć Kenie i Tanzanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.