|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
skylie za te drzewa to bym łapy odrabała - chol......
Dziekuje za magiczne kciuki - tfu tfu na razie spokojnie spi ![]() A ja ogarnelam prasowanie Aleksa ciuchow i zdjelam swoje i Marysi z suszarki. Ostatnio bylam 2 razy na lowach w lumpku i troszke bluzek z dlugim jej upolowalam i pare z krotkim na przyszle lato i co nieco Aleksowi na przyszle lato ![]() ![]() ![]()
#4502 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43316611]Dostałam wczoraj drugi termometr, sprawdzam nim temp. u Artka a tam 38....
![]() I ten nowy niby super lepszy co chwila pokazywał inną temp.... Nie wiem, w co mam wierzyć. Jeszcze mnie dzisiaj mama nastraszyła - dziewczyny kp, jakie kupy robią Wasze dzieci? Bo Artek najczęściej taką, co praktycznie cała wsiąka w pieluchę. No i moja mama jak ją dzisiaj widziała, to mnie nastraszyła biegunką, a on takie robi często... Hania cudna, wygląda na taką dużą już ![]() U nas tez z reguły taka. Ostatnio Hania nawalila u pediatry i lekarka ja przebierala i mowila ze ladna kupa ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4503 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe szczęście, że udało Wam się dogadać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli wszystko zmierza ku dobremu ![]() Eveewe jak tam Aleks? ![]() Mój śpi i ja zasnęłam. TŻ poszedł na nockę a ja biorę się za jakieś sprzątanie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Hejo.
Sliczne te Wasze dzieciaki dziewczyny ![]() Misiaczka - normalnie padlam. Filmik wymiata ![]() A strona to www.strawberrynet.com ![]() Skylie- ja kupilam mm juz zrobione w buteleczkach po 50ml. Napisali ze jest to mleko dla kp mam ktore chca zapoznac dziecko z mm. No to widac ze doopa nie mleko ![]() Widzialam Enfamil jeszcze w saszetkach to kupie. Narazie moja dojarnia sie znow rozbujala wiec jestem okay ![]() Twee- ![]() O zesz w morde. Szok normalnie. Przykro mi ![]() A Tz porazka ![]() Nie pamietam nic wiecej juz niestety :/ Przez mojego Tz mam tak zwalony humor ze zal. Zaczynam go nienawidziec poprostu. Moj Tz sie ch.ja zna na wychowaniu dzieci poprostu zero, a tak sie madrzy jakby conajmniej doktora zrobil w tej dziedzinie. Dzis wymyslil ze dlaczego wlewam wode z butelki do czajnika jak zawsze wlewalam z kranu ? Mowie ze dlatego ze malemu robie herbatke czasem i potrzebuje miec taka wode, a on mi ze z kranu tez jak sie przegotuje jest dobra ![]() U nas woda to zywy chlor w wannie jak nalewam to normalnie jest niebieska ![]() I zaczyna mi pierd.lic swoje madrosci, ze chemia jest wszedzie i powinnam malego przyzwyczajac i ze jest chemia nawet w moich cyckach ![]() ![]() I wiecie co uslyszalam ze moge te 100ml zagrzac malemu jednorazowo i ostudzic i czekac 30min. Bo chyba wiem kiedy mu dam ta herbatke ![]() I ze marnuje wode z butelki bo se z niej robie kawe inke a moge te z kranu pic przeciez. No rozumiecie takiego debila?! Fuck!!! Lece na spacerek. Mimo ze deszczowo to wylaze bo rzygam jak patrze na tego durnia. I oby nie chcial isc ze mna ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4505 |
Zakorzenienie
|
Perse przy kp ponoć może być taka, bo nasze mleko ma właściwości lekko przeczyszczające (?). Położna mi tak mówiła, gdy mój miał bardzo rzadkie kupki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny i taki duży już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43316611]Dostałam wczoraj drugi termometr, sprawdzam nim temp. u Artka a tam 38....
![]() I ten nowy niby super lepszy co chwila pokazywał inną temp.... Nie wiem, w co mam wierzyć. Jeszcze mnie dzisiaj mama nastraszyła - dziewczyny kp, jakie kupy robią Wasze dzieci? Bo Artek najczęściej taką, co praktycznie cała wsiąka w pieluchę. No i moja mama jak ją dzisiaj widziała, to mnie nastraszyła biegunką, a on takie robi często... Hania cudna, wygląda na taką dużą już ![]() Kochana mój mały do miesiaca i trzy tygodnie robil takie kupki, ze jak go podcierałam i chcialam zalozyc nowa pielusze to nie raz potrafil mnie okupsac i podklad, i przescieradło ![]() A mój Michaś od 3 togodni robi kupki papkowate- zdecydowanie gesciejsze niz wczesniej, no i robi je co 2-3 dni. Nie zmieniłam nagle nic w diecie, widocznie układ małego już przeszedł jakiś etap dojrzewania. W sumie razem z nowymi kupkami koleczki stały się lżejsze, więc może cos na rzeczy jest. Twój Aruś miał zawsze takie kupki? Poczytaj sobie w necie ile jest takich dzieci. A no i musisz patrzec na kolor kupki - żółte, musztardowe itp sa ok. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Idę spać. Jutro na 10 fryzjer. Idę robić się na piękność.
Dobrej nocy ![]()
#4509 |
Zakorzenienie
|
Lecę już spać, odezwę się jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że już nigdy ie nadrobię..
nie wiem co temu Małemu się porobiło..usypiałam go prawie 2 godz.. co przysnął, to zaraz marudzenie i smoczek i melodyjki.. zasnął, napisałam 2 zdania i znowu kwilenie.. Boli mnie kark i barki.. w dzień spał tylko 3x40min. nawet wieczorem nie chciał dłużej.. Najechałam na męża wieczorem, że się tłucze w kuchni, kiedy ja Małego uśpić nie mogę..a ten do mnie 'że nie musi wcale naczyń myć i w takim razie więcej nie będzie'..a ja do niego 'to będziesz usypiał Małego , bo ja jestem zmęczona'..a on 'też jestem zmęczony..ale to nie ja jestem na urlopie'.. a więc idę się urlopować przy desce do prasowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Hania pospala juz 3h, jemy i pewnie zaczynamy maraton :banghead:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Dzoan oni chyba wszyscy myślą, że zajmowanie się takim bobaskiem to sama słodycz
![]() Mój też dziś się oburzył, że nie będzie zajmował się Małym, bo on zmęczony jest. Wszystko rozumiem, ale ja też wypoczęta nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Samantha chemia w cyckach? Dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43315582]
Marze o samotnym wyjezdzie nad baltyk, chodzeniu na spacerki po plazy, moczeniu nog w morzu i spaniu na piasku !!! ![]() Mnie wystarczylby weekend nawet w Koziej Wólce byle samotny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43316611]Dostałam wczoraj drugi termometr, sprawdzam nim temp. u Artka a tam 38.... ![]() I ten nowy niby super lepszy co chwila pokazywał inną temp.... Nie wiem, w co mam wierzyć. Jeszcze mnie dzisiaj mama nastraszyła - dziewczyny kp, jakie kupy robią Wasze dzieci? Bo Artek najczęściej taką, co praktycznie cała wsiąka w pieluchę. No i moja mama jak ją dzisiaj widziała, to mnie nastraszyła biegunką, a on takie robi często... Hania cudna, wygląda na taką dużą już ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malaczrna- ale Fi ma zaciesz ![]() ![]() Karolajn- rozbawila mnie Hania na pierwszym filmiku jak ja glowka przewazyla ![]() ![]() Koncze wieczorny udój i lece spac ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Ale dzis pelnia. I jak tu zasnac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4517 |
Zakorzenienie
|
Zabcie właśnie testuje internet i wi-fi w fonie i jestem bardzo zadowolona.Mysle ze w weekend przewieziemy kompa i powroce
![]()
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż niestety nie ma z tym problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Cudny uśmiech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Mela mój puszcza takie cuchnace bąki, feee!
Czarowniczko wredny ZUS! Karolajn Hania kochana ![]() ![]() Michaś zje i idziemy spać. Pobudka pewnie 4-5 rano. Zachowujemy rytm dnia i jest super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maleńka jest cudna.. jaka uhahana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Kejt, Fi ma niezly zaciesz i piekny zrobiliscie pezent dla babci
![]() Tarribari, piekny synek i rzeczywiscie juz taki duzy i powazny sie wydaje ![]() Wlasnie wyprobowalam ten skrab co polecalas. Zapach dziwny, rekawica mnie ostro podrapala ![]() ![]() ![]() Karolajn, cudo z Waszej Hani ![]() Mam pytanie, czy na basenie tez plywalas? Jestem ciekawa co zrobic z cyckami, bo u mnie odrazu cieknie mleko bez wkladek. Jak sobie radzilas? Iwonka, ![]() ![]() Eve, zdrowka dla Aleksa ![]() Skylie, chorych nasz tych sasiadow, ze pozwalaja sobie na takie wyczyny Mela, oczywiscie ja tez nabralam ochoty na slodkie, ale ja tak mam co godzine ![]() Pisalyscie cos o kupkach, u nas juz od tygodnia sa bardziej geste i mam wrazenie, ze w niej jest sporo niestrawionego mleczka (grudki sa dosc spore) i nie wiem czy tak powinno byc :/ Kolor juz dobry, musztardowy. ********* Cynamonowa, co u Was? Jak Adasko? Sciskamy mocno i o Was myslimy!! Nie pamietam co komu jeszcze. ![]() Zdrowka dla chorowitkow ![]() ![]() Dobrej nocy wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4523 |
Zakorzenienie
|
Spadam do łóżka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Doczytałam
![]() Baloniku przytulam ![]() Evewwe zdrówka dla Alexa ![]() ![]() En mam nadzieje że Tomuś śpi a ty możesz odpocząć ![]() Neni miałam wkleić taką minę ![]() ![]() Sam twój TZ sobie ostatnio grabi u ciebie ![]() A ja dzisiaj obeszłam z Mają pól miasta. Wróciłam starania jak kobyła ![]() Jak tylko wyszłam z bloku to sie rozpadało ![]() ![]() ![]() ![]() Potem Kaufland gdzie popłynelam porządnie o zapomniałam że nie jestem autem. Serio jak wracalam do domu to wyglądałem jak przemoczona wielbłądzica ![]() Ps. Otwieram paczkę z moją bluzeczką rozmiar M a w paczce rozmiar uwaga XXL ![]()
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jesteście wielkie...
Nie wiem co powiedziec. Ogromnie wzruszające, wyjątkowe, niesamowite... Kiedy otworzylam maila, przeczytałam wiadomość od kejt a potem otworzylam załącznik łzy same napłynęły mi do oczu. Te Wasze kciuki (te małe i te duże) są magiczne. To, ze w ogóle kejt wpadła na pomysł a Wy się w to zaangażowalyscie jest niesamowicie wzruszające. To, że tyle osób kibicuje Adasiowi dodaje wiary, że jutro będzie lepiej. Uhh... nawet teraz jak to pisze to mi sie oczy szkla... Ogromnie Wam dziekujemy za wsparcie, modlitwy, pozytywne myśli i to, ze przezywacie to wszystko razem z nami. Niesamowite jest to, ze za pomocą internetu tylu cudownych ludzi udało mi sie poznać. Wasze wsparcie ocieralo niejedną łzę w środku nocy kiedy siedziałam przy łóżku Adasia... Możliwość pogadania w środku nocy z Wami często podnosiła mnie na duchu. I to, że mogłam wyrzucić z siebie wszystkie swoje żale spowodowało to, ze nie zwariowałam do tej pory. Ogromnym szokiem była wiadomość o tym, że Adaś ma wadę serca. Przez kilka tygodni mieliśmy przecież "zdrowe" dziecko i wszyscy mówili, ze jest ok. Później okazało sie, ze wada ma podłoże genetyczne i to, że Adaś jest po operacji nie jest końcem tej naszej drogi tylko początkiem... Wadą serca to tylko lub aż wierzchołek góry lodowej.Czeka nas jeszcze wiele badań, testów- póki co wszystko jest bardzo niejasne... Teraz koncentrujemy sie na tym żeby Adaś doszedł do siebie po operacji a później będziemy martwić sie o resztę. Jak tylko wrócimy do domu to wywołamy te Wasze magiczne kciuki na dużym formacie, oprawimy w ramę i powiesimy obok lozeczka Adasia. Żeby Młody wiedział ile życzliwych osób o nim myślalo i trzymało kciuki. Dostałam też dużo prywatnych wiadomości, mamy marcowo- kwietniowe i majowo- czerwcowe też trzymają kciuki- dziekujemy Wszystkim bo to naprawdę dodaje skrzydeł! Żadne słowa nie oddadzą tego co w tym momencie czuje. Dziekujemy! Adaś radzi sobie juz lepiej. Wreszcie mogę znowu to napisać- "Pozdrowienia od Naszego Klubu Laktacyjnego" ![]() Póki co raz Adaś je przez sonde a raz z piersi ale dążymy powoli do tylko kp. Lekarze chcą żeby Adaś jadł butelka póki co żeby mniej sie meczyl ale nic z tego nie wychodzi. Młody wpada w płacz jak poczuje smoczek w ustach. Jutro w takim razie mam spróbować nakarmić go ... kubeczkiem ![]() Z mniej optymistycznych wieści dzisiaj przyszły pierwsze wyniki posiewu. Adaś od szpitala dostał w prezencie gronkowca złocistego :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
Cynomonku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4528 |
Zadomowienie
|
Aaaa... Co sobie będę żałować- porycze sobie jeszcze ze wzruszenia przy Waszych magicznych kciukach.
Jesteście WIELKIE! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
Sciskam mocno i wiesz co, juz mnie nic nie zdziwi w tym szpitalu. Juz nie bede komentować, bo to brak słów co sie Tam dzieje. Tylko sciskam mocno i mocniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- U nas pierwsze karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku dziekuje ze sie odezwalas - ja dzielnie wszystkie wiesci od ciebie przekazuje Eli
![]() ![]() Niestety u mnie chu.... zaraz jak skonczylam z wami pisac, slysze maly pojekuje, wchodze a on normalnie mega goracy mierze temp w tylku 40 stopni!!!!!!!!!!!!!! tel do kolezanki pediatry, okazalo sie ze mam za slabe czopki, ale zeby podac juz to co mam, rozebralam go do pampka, podalam czopa i oklad zimny na czolko. Temp. spadla, ja w auto i do apteki, wczesniej zadzwonilam po tesciowa, bo jesliby nie spadla, to pakowanko i szpital. Niestety bronie go przed szpitalem jak moge, bo wiem co tam sie dzieje, a nie chce zeby sie czyms dodatkowo zarazil. Ale kolezanka mimo wszystko kazala go jutro zabrac do pediatry. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.