Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 19:16   #901
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43295140]Dlatego też walnęłam focha ja po usłyszeniu takiej informacji zazwyczaj mówię coś w rodzaju, weź tabletki, połóż się, zaparz sobie herbatę, a jak ja się pożaliłam to tylko "Ja się czuję gorzej"
[/QUOTE]

Ja jeśli również źle się czuję to mówię "Może coś z ciśnieniem jest bo ja też nie najlepiej".
Też byś fochnęła czy to jest ok jeszcze?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:00   #902
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Nie wiem kim są ci ludzie
No tę Patty poznałam wczoraj : że jej Woliński cycki macał, a ona idzie na doktorata. O tej drugiej nie słyszałam. Ale poziom godzien doktorata, także ten.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:32   #903
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CATUS Pokaż wiadomość
No tę Patty poznałam wczoraj : że jej Woliński cycki macał, a ona idzie na doktorata. O tej drugiej nie słyszałam. Ale poziom godzien doktorata, także ten.
Patty to ta co śpiewa "krzyk". Ta co ją Woliński "badał", to gitarzystka
A ta druga, z którą Patty wojuje, to jakaś piosenkarka Jabłonka od "sms"
http://www.youtube.com/watch?v=wKlSx9LZHBw
więc jest teraz bitwa Patty vs Jabłonka

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-16 o 20:33
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:33   #904
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Świat jest smutny :jetpack:

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:52   #905
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Swego czasu znana była jej inna piosenka "popłyniemy daleko". Jakby nie mówić to Jabłonka ma dobry głos, Patty ma koszmarny. Nigdzie u Jabłonki też nie widziałam wylewającego tłuszczu. Moim zdaniem jest to zwykła prowokacja i zaplanowana akcja.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 23:44   #906
Laurelindorenan
Rozeznanie

Bardzo mnie dziwi przeciąganie "j" na początku słów "jem", "jeść". Już kilka razy to słyszałam. To jakiś regionalizm czy maniera? Niektórzy nawet piszą "jjem", "jjeść".

Dziwi mnie też taka sytuacja. Daję uczniom (na kursie - z reguły są to dorośli lub młodzież licealna) wypracowanie z angielskiego do napisania jako test lub pracę domową. Są podane 3-4 tematy, a w poleceniu jest napisane wyraźnie, że mają wybrać tylko jeden i napisać określoną liczbę słów. Niemal zawsze (przynajmniej na początku kursu) trafi się ktoś, kto napisze na wszystkie tematy po trochę - czasem nawet jest to więcej niż jedna osoba Jeszcze parę lat temu miałam też problem z wyegzekwowaniem podanej liczby słów, bo niektórym się wydawało, że im więcej tym lepiej Teraz już są jako tako przyzwyczajeni do takich ograniczeń.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2013-10-16 o 23:46
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:04   #907
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ciasto drożdzowe to w ogóle kosmos, nie dość surowe działa inaczej niż upieczone to jeszcze to świeże jest bardziej obciążające dla organizmu niż 2-3 dniowe.
A ciepłe drożdżowe zabija na miejscu Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu brzucha, jak mnie kiedyś dorwał po ciepłym drożdżowym. Podejrzewałam wręcz, że poród to przy tym zabiegi w SPA

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:36   #908
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Bardzo mnie dziwi przeciąganie "j" na początku słów "jem", "jeść". Już kilka razy to słyszałam. To jakiś regionalizm czy maniera? Niektórzy nawet piszą "jjem", "jjeść".
To ja tak chyba mówię Tzn. powiem "jeść" i "zjem", ale już "jjem", "jjesz". Dopiero jak to przeczytałam to sobie powtórzyłam po cichu i faktycznie przeciągam to "j" Z Lubelszczyzny jestem jak coś.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:39   #909
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
To ja tak chyba mówię Tzn. powiem "jeść" i "zjem", ale już "jjem", "jjesz". Dopiero jak to przeczytałam to sobie powtórzyłam po cichu i faktycznie przeciągam to "j" Z Lubelszczyzny jestem jak coś.
Właśnie znalazłam, że tak często mówią osoby pochodzące z okolic między Warszawą a Lublinem
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:50   #910
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Właśnie znalazłam, że tak często mówią osoby pochodzące z okolic między Warszawą a Lublinem
Jak fajnie się czegoś o sobie dowiedzieć
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 06:51   #911
cacajuate
Zadomowienie

Bardzo lubie zagladac na ten watek, zawsze wracam mimo regularnych paromiesiecznych przerw od wizazu

Co do tematu, z ostatnich to: kupowanie psa to barbazynstwo i brak serca.

Szykuje sie do sprawienia sobie psa, wlasciwie to mam obiecanego jako prezent na zeszle urodziny i tylko czekam, az sie przeprowadze. Po przeanalizowaniu ras padlo na Husky, bo duzo biegam, a lepszej rasy do biegania ni ma i chodzilo wlasnie o psa, ktory mi bedzie towarzyszyl na codziennych treningach. Dla mnie oczywiste, ze kupie psa z rodowodem, a nie z podejrzanej hodowli 'haskipodobnego'. Ze 2 osoby mnie zjechaly, ze nie mam serca i jak ja tak moge, ze TYLKO adopcja.

No i po ostatniej zmianie fryzu na GI Jane ;-) : ogolenie sie na 10 mm to wieeelka odwaga u kobiety. I: pewnie masz raka? WTF ?!

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:37   #912
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Swego czasu znana była jej inna piosenka "popłyniemy daleko". Jakby nie mówić to Jabłonka ma dobry głos, Patty ma koszmarny. Nigdzie u Jabłonki też nie widziałam wylewającego tłuszczu. Moim zdaniem jest to zwykła prowokacja i zaplanowana akcja.
na fb Patty napisała, że to Jabłonka jej pierwsza pocisnęła na pw, a ona jej odpisała. tylko Jabłonka wrzuciła screena pw, a Patty już nie, bo ponoć "nie będzie się zniżać do jej poziomu"
ale takie beefy, to faktycznie już zwyczajna część marketingu, zagranicą to już norma, że się obrażają na jakiś twitterach itp
przykre to, bo powinna się liczyć ich praca, a nie osobiste porachunki, choć z drugiej strony jak ktoś jest tylko celebrytką bez talentu, to jakoś trzeba na siebie zwrócić uwagę

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-17, 08:57   #913
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja jeśli również źle się czuję to mówię "Może coś z ciśnieniem jest bo ja też nie najlepiej".
Też byś fochnęła czy to jest ok jeszcze?
To jeszcze jest okay To co ja usłyszałam można odczytać jako "Czego marudzisz, JA mam gorzej, użalaj się nade mną" , a twoja wersja nie neguje tego, że ktoś inny źle się czuje.
Tak wiem, za bardzo analizuje i wnikam w to co mówią inni ludzie
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:17   #914
beeets
Zakorzenienie

Dzwi mnie takie zachowanie: kolejka w sklepie na 10 osób, wpada kobieta i krzyczy w drzwiach "jest chleb z orzechami czy nie ma?". robi się zamieszanie, sprzedawca mówi, że nie ma, a kobieta i tak staje w kolejce.
aż tak ciężko poczekać z tym pytaniem te kilka minut

Dziwi mnie również rozrzutność spółdzielni.
Był sobie śmietnik w jednym miejscu, mieszkańcy chcieli zamykany. wystarczyło zrobić ogrodzenie i po sprawie. ale nie. spółdzielnia zwaliła stary, wykupiła część działki w innym miejscu i tam od podstaw postawiła nowy śmietnik

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43303006]To jeszcze jest okay To co ja usłyszałam można odczytać jako "Czego marudzisz, JA mam gorzej, użalaj się nade mną" , a twoja wersja nie neguje tego, że ktoś inny źle się czuje.
Tak wiem, za bardzo analizuje i wnikam w to co mówią inni ludzie[/QUOTE]

znajoma ma problemy z nogą i musi mieć robione buty na zamówienie u szewca. to straszny kłopot, ogromny wydatek (ok. 800-900 zł za parę) i muszą jej starczyć na cały rok, czy deszcz czy śnieg.
a jak druga znajoma się o tym dowiedziała, to jej powiedziała, że powinna się cieszyć, bo oszczędza na butach

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-17, 09:27   #915
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
znajoma ma problemy z nogą i musi mieć robione buty na zamówienie u szewca. to straszny kłopot, ogromny wydatek (ok. 800-900 zł za parę) i muszą jej starczyć na cały rok, czy deszcz czy śnieg.
a jak druga znajoma się o tym dowiedziała, to jej powiedziała, że powinna się cieszyć, bo oszczędza na butach
Takt i delikatność niektórych ludzi nie przestaje mnie zaskakiwać
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:42   #916
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43303346]Takt i delikatność niektórych ludzi nie przestaje mnie zaskakiwać[/QUOTE]
Dowcip mi się przypomniał:
"Facet po wypadku był operowany. Budzi się z narkozy, stoi nad nim lekarz i mówi:
- mam dla pana dwie wiadomości, dobrą i złą, od której zacząć?
- najpierw złą - prosi facet
- otóż pana nogi zostały częściowo zmiażdżone i musieliśmy obie amputować, do kolan...
Facet załamany, ale pyta:
- a jaka jest zatem ta dobra wiadomość?
- mam już kupca na pana buty!"
Stary 2013-10-17, 12:19   #917
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dziwią mnie osoby które palą e-papierosy w autobusach, budynkach, sklepach - wczoraj widziałam chłopaka który palił na wykładzie
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:24   #918
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dziwią mnie osoby które palą e-papierosy w autobusach, budynkach, sklepach - wczoraj widziałam chłopaka który palił na wykładzie
Też mnie to dziwi. W wakacje, jak jechałam do domu, jeden chłopak palił w autobusie PKS. Prawie przez cały 5h kurs. Chociaż gorzej mnie "denerwują" tacy, co na przystankach palą(normalne papierosy) przy samych drzwiach
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:55   #919
201604191001
Konto usunięte

Też mnie to dziwi. Ja rozumiem, nie śmierdzi, nie łamie zakazu ale... przecież do końca nie wiadomo jakie właściwości ma ta wydmuchiwana para. Nie wiem, ja bym tak nie umiała.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Dziwi mnie, że na Łódzkim spotkaniu blogerów wnętrzarskich "wykładem", czy jak to tam nazwać, otwartym dla wszystkich będzie wykład Segritty. Jeśli ktoś nie zna to jest to taka blogerka co się buja z Kominkiem i Faszionelką i jakiś czas temu kupiła mieszkanie. Pierwsze swoje. I jest w trakcie urządzania. Tak, w trakcie. Efektów jeszcze niet.
Dziwi mnie to, że jest tyyyyyle świetnych wnętrzarskich blogerek, znających się na rzeczy, mających doświadczenie, świetny gust a biorą Segrittę. Szkoda, kurde, bo każdej z tych świetnych chętnie bym posłuchała i nawet pojechała do Łodzi, bo i tak miałam jechać.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:58   #920
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie to dziwi. Ja rozumiem, nie śmierdzi, nie łamie zakazu ale... przecież do końca nie wiadomo jakie właściwości ma ta wydmuchiwana para. Nie wiem, ja bym tak nie umiała.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Dziwi mnie, że na Łódzkim spotkaniu blogerów wnętrzarskich "wykładem", czy jak to tam nazwać, otwartym dla wszystkich będzie wykład Segritty. Jeśli ktoś nie zna to jest to taka blogerka co się buja z Kominkiem i Faszionelką i jakiś czas temu kupiła mieszkanie. Pierwsze swoje. I jest w trakcie urządzania. Tak, w trakcie. Efektów jeszcze niet.
Dziwi mnie to, że jest tyyyyyle świetnych wnętrzarskich blogerek, znających się na rzeczy, mających doświadczenie, świetny gust a biorą Segrittę. Szkoda, kurde, bo każdej z tych świetnych chętnie bym posłuchała i nawet pojechała do Łodzi, bo i tak miałam jechać.
Co Segritta wie, o urządzaniu mieszkania? To już mogli zaprosić Fash, żeby opowiedziała o swoim apartamencie, w całości zaaranżowanym przez projektantkę
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:01   #921
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Co Segritta wie, o urządzaniu mieszkania? To już mogli zaprosić Fash, żeby opowiedziała o swoim apartamencie, w całości zaaranżowanym przez projektantkę
albo Hołdysa, który jest przecież znawcą od wszystkiego. No i pewnie byłby tańszy
Albo mnie!
Nie znam się, ale się wypowiem.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:57   #922
LiquidLuck
Raczkowanie

Najczęściej was podczytuję, ale dzisiaj tak się zdziwiłam, że aż napiszę.

Któraś z dziewczyn pisała, że jest zdziwiona tym, że niektórzy się nie myją, ja jestem zdziwiona, że to się dzieje na tak szeroką skalę Na dzisiejszym wykładzie myślałam, że puszczę pawia, dziewczyna obok mnie, w pełnym makijażu, ułożonych włosach, śmierdziała jakby miała na sobie bluzkę, którą nosiła wcześniej przez kilka imprez i potem zapomniała się przebrać, chłopak siedzący z przodu zapomniał umyć zębów, modliłam się w myślach, żeby nie pytał o nic drugi raz, kolega z którym rozmawiałam przed wykładem śmierdział tak bardzo, że współczuję tym którzy siedzieli obok niego. Wiem, że 7:15 to nie jest najbardziej udana godzina na wykład, ale nikt na nim nie sprawdza obecności, więc można ten czas wykorzystać na toaletę.
Stary 2013-10-17, 17:18   #923
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiquidLuck Pokaż wiadomość

Któraś z dziewczyn pisała, że jest zdziwiona tym, że niektórzy się nie myją, ja jestem zdziwiona, że to się dzieje na tak szeroką skalę Na dzisiejszym wykładzie myślałam, że puszczę pawia, dziewczyna obok mnie, w pełnym makijażu, ułożonych włosach, śmierdziała jakby miała na sobie bluzkę, którą nosiła wcześniej przez kilka imprez i potem zapomniała się przebrać, chłopak siedzący z przodu zapomniał umyć zębów, modliłam się w myślach, żeby nie pytał o nic drugi raz, kolega z którym rozmawiałam przed wykładem śmierdział tak bardzo, że współczuję tym którzy siedzieli obok niego. Wiem, że 7:15 to nie jest najbardziej udana godzina na wykład, ale nikt na nim nie sprawdza obecności, więc można ten czas wykorzystać na toaletę.
nawet jakby państwo rozdawało za darmo mydło, szampon, pastę i proszek do prania, to i tak by się nic nie zmieniło.
jak ktoś jest brudasem, to brudasem zostanie do końca swoich dni.
ani pora wstawania, ani nic nie jest moim zdaniem usprawiedliwić brak higienu
znam osoby, które mają dyżur już o 7 rano, a wstają o 5 i zawsze są zadbane i pachnące, ale też znam osoby, które się obijają całymi dniami i nawet nie potrafią być czyste.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-17, 22:41   #924
Bananalama
jestę wieszczę

Ja też nie rozumiem brudasów. Na uczelni muszę być o 8. Wstaję o 5. Mogę wyjść bez śniadania, ale wyjść brudna, z nieumytymi zębami? Nie wyobrażam sobie tego.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:15   #925
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

hehe, zgadzam sie, ze higiena osobista to przede wszystkim wyrobione nawyki. Jak ktos bezkarnie dlugi okres bez o☠☠☠☠☠☠☠u chodzil brudny spac i jemu to nie przeszkadzalo, bedzie tak robil.
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:39   #926
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Niech przyjdzie jeszcze inna, która spojrzała na przykładowy pokój z ikei i skopiowała wszystko

Cytat:

.
Mnie dziwi i do tego denerwuje, nienawidzę regionalizmów i gwar, taki ze mnie hejter w tym zakresie. Tzn nienawidzę ich słyszeć, jak sobie ludzie tak rozmawiają poza moim zasięgiem słuchu to ich sprawa.
Bo ogólnie jak słyszę gwarę to widzę- gościa pachnącego piwem, spoconego z dużym brzuchem (to śląska) Albo kogoś z widłami i gumiakami - to te wszystkie ijem zamiast jem itd.

Dziwi mnie, że ludzie by najchętniej zabronili stereotypów Może fajnie jest starać się ich nie mieć w wieku lat kilkunastu, ale potem po prostu ułatwiają życie, kiedy człowiek woli zająć się czymś innym niż zastanawianiem kto jaki jest naprawdę.
A poza tym moim zdaniem to pierwsze wrażenie często się sprawdza.

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Bardzo lubie zagladac na ten watek, zawsze wracam mimo regularnych paromiesiecznych przerw od wizazu

Co do tematu, z ostatnich to: kupowanie psa to barbazynstwo i brak serca.

Szykuje sie do sprawienia sobie psa, wlasciwie to mam obiecanego jako prezent na zeszle urodziny i tylko czekam, az sie przeprowadze. Po przeanalizowaniu ras padlo na Husky, bo duzo biegam, a lepszej rasy do biegania ni ma i chodzilo wlasnie o psa, ktory mi bedzie towarzyszyl na codziennych treningach. Dla mnie oczywiste, ze kupie psa z rodowodem, a nie z podejrzanej hodowli 'haskipodobnego'. Ze 2 osoby mnie zjechaly, ze nie mam serca i jak ja tak moge, ze TYLKO adopcja.
Ja rozumiem, że ludzie chcą mieć rasowe- szczególnie jak pożądają jakiś cech charakteru czy fizycznych.
Chociaż sama pewnie starałabym się adoptować.

A najgłośniej szczekają Ci co sami nigdy żadnego nie adoptowali (no ok, nie każdy może, bo alergie, albo taka praca że ciągłe wyjazdy po parę dni) ani nawet złotówki nie dali na schronisko. Prawdziwe złote serduszka

Cytat:
na fb Patty napisała, że to Jabłonka jej pierwsza pocisnęła na pw, a ona jej odpisała. tylko Jabłonka wrzuciła screena pw, a Patty już nie, bo ponoć "nie będzie się zniżać do jej poziomu"
ale takie beefy, to faktycznie już zwyczajna część marketingu, zagranicą to już norma, że się obrażają na jakiś twitterach itp
przykre to, bo powinna się liczyć ich praca, a nie osobiste porachunki, choć z drugiej strony jak ktoś jest tylko celebrytką bez talentu, to jakoś trzeba na siebie zwrócić uwagę
Dziwi mnie, że komuś się takimi 'gwiazdami' chce interesować. Zachciało się być Kardashian albo Hilton czy co?

Cytat:
Dzwi mnie takie zachowanie: kolejka w sklepie na 10 osób, wpada kobieta i krzyczy w drzwiach "jest chleb z orzechami czy nie ma?". robi się zamieszanie, sprzedawca mówi, że nie ma, a kobieta i tak staje w kolejce.
aż tak ciężko poczekać z tym pytaniem te kilka minut
Też bym wolała spytać niż stać 15 na darmo, z tym że zamiast się drzeć starałabym się podejść bliżej.
A ogólnie to nie lubię sklepów, które nie są samoobsługowe, więc ten problem mnie nie dotyczy.

Cytat:
Dziwi mnie, że podczytujesz i nie piszesz
My tu przecież nie gryziemy, ewentualnie połykamy w całości

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:

Fuu. Miałam taką laskę w LO- makijaż tak, ale żeby się umyć to już po co.
7:15 czy nie to umyć się trzeba, a poza tym raczej taki konkretny smród oznacza, że ktoś ominął nie tylko poranną toaletę ale i wieczorną minimum.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
nawet jakby państwo rozdawało za darmo mydło, szampon, pastę i proszek do prania, to i tak by się nic nie zmieniło.
jak ktoś jest brudasem, to brudasem zostanie do końca swoich dni.
ani pora wstawania, ani nic nie jest moim zdaniem usprawiedliwić brak higienu
znam osoby, które mają dyżur już o 7 rano, a wstają o 5 i zawsze są zadbane i pachnące, ale też znam osoby, które się obijają całymi dniami i nawet nie potrafią być czyste.
Zgadzam się.
Zdarzają się też niestety osoby, które potrafią po paru godz niefajnie pachnieć, mimo porannego prysznica. Ale zwykle da się to jakoś wyleczyć.

No i właśnie najlepsze są te, które makijaż i lakier do włosów to tak, ale myć się już po co. Albo kupujące dezodoranty w niemożliwych do zużycia ilościach, bo po co się myć jak można się psiknąć...

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:40   #927
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

A najgłośniej szczekają Ci co sami nigdy żadnego nie adoptowali (no ok, nie każdy może, bo alergie, albo taka praca że ciągłe wyjazdy po parę dni) ani nawet złotówki nie dali na schronisko. Prawdziwe złote serduszka

Bo najłatwiej się pracuje cudzymi rękoma.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:41   #928
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
hehe, zgadzam sie, ze higiena osobista to przede wszystkim wyrobione nawyki. Jak ktos bezkarnie dlugi okres bez o☠☠☠☠☠☠☠u chodzil brudny spac i jemu to nie przeszkadzalo, bedzie tak robil.
ale, że ludziom to nie przeszkadza Ok, mogę nie mieć siły na balsam, krem, długą kąpiel. Ale jednak wolę szybki prysznic niż uczucie lepienia się.

No czasem tak ból głowy mnie powalał, że ledwo leżałam, ale żeby tak normalnie to ja nie wiem jak tak można.

Niektórzy się tłumaczą kiepskim nastrojem, ale skoro nawet osoby z depresją często są w stanie dbać o higienę to...

O, albo brak czasu, ale sprawdzić rano kwejka czy zalogować się na fb to już mają czas.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 02:26   #929
cacajuate
Zadomowienie

Ja Wam powiem, to jest kwestia kulturowa. W Mekyku smierdza jedynie bezdomni i to ci z jakims problemem psychicznym. Kozystam z metra w Mexico City, jest...cieplutko. Ludzie sa serio biedni, nie kazdy ma nawet wode w kranie , musi nosic. NIKT nie smierdzi. NIKT. Zdazylo mi sie moze z raz czy dwa jakiegos faceta z budowy spotkac w metrze, no to pachnial niezabardzo, ale tak 'jednodniowo', pewnie robil caly dzien na dworze wiec.... A tak, nei smierdzi nikt. Mijam codziennie 3 bezdomnych, widac ze pracuja, ale nie maja na czynsz, spia obok sklepu w 'kartonowym' domku. I nie smierdza.

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 05:45   #930
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, to jest kwestia kulturowa. W Mekyku smierdza jedynie bezdomni i to ci z jakims problemem psychicznym. Kozystam z metra w Mexico City, jest...cieplutko. Ludzie sa serio biedni, nie kazdy ma nawet wode w kranie , musi nosic. NIKT nie smierdzi. NIKT. Zdazylo mi sie moze z raz czy dwa jakiegos faceta z budowy spotkac w metrze, no to pachnial niezabardzo, ale tak 'jednodniowo', pewnie robil caly dzien na dworze wiec.... A tak, nei smierdzi nikt. Mijam codziennie 3 bezdomnych, widac ze pracuja, ale nie maja na czynsz, spia obok sklepu w 'kartonowym' domku. I nie smierdza.

Moje osobiste podejrzenia co do śmierdzenia są takie, poza lenistewm, alkoholem i niedbalstwem jest to w pewien sposób wina wychowania

- tradycja cosobotnich i tylko sobotnich kąpieli
-ubieranie siebie bez dostosowania do pogody i coś czego NIGDY nie zrozumiem, w ciepłym tramwaju, którym dojeżdża się 40 minut nikt nie ściągnie nawet czapki- no bo zima jest, a że zimno nie jest to nie ważne. Tak samo podczas godzinnych zakupów w supermarkecie.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości