|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
jeszcze z poprzedniego wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
7 minut ! ![]() ![]() też koduje Twoje rady ![]() super że już jesteście po szczepieniach, tyle stresu ![]() ![]() ![]() Cytat:
dr Artur Bijoś, wizyta 120zł z mojego miasta wiele osób właśnie do niego jeździ, bo nie tylko sprawdza też bioderka a ogólnie prześwietla dziecko z góry na dół, tak mi kuzynka mówiła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja miałam niezłą zagwozdkę jak chciałam małej podać Pedicetamol, syropek. Do wagi dziecka dostosowuje się dawkę i albo jestem jakimś debilem albo oni napisali to trochę niezrozumiale ![]() i hola hola, jaka beznadziejna? a kto taki piękny komplement od córy usłyszał ?? ![]() ![]() Cytat:
leń ehh, po tatusiu wiadomo ![]() ![]() Cytat:
aha i ja też inaczej nie usypiam, tylko po jedzeniu, ale no nie da się inaczej :/ Cytat:
ehh to macierzyństwo ![]()
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
ciekawe jak tam teacherka?
Cytat:
![]() ale na szczęście to postępuje coraz szybciej ![]() ja będę męczyć bułę (może wymęczę?) mam wrażenie że zostanę ostatnia w dwupaku, mam nastrój tak kiepski, że mąż przede mną ucieka ![]() I nie potrafię się zrelaksować, jestem coraz bardziej niecierpliwa. męczenie buły - switch off...
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś wyjątkowo dobry humor. Nie mam pojęcia czemu, bardzo to dziwne u mnie ostatnimi czasy ![]() Ale spoko, pewnie jutro wszystko wróci do normy i znów stanę się zrzędą ![]() I nic się nie martw, sama widzisz jak ludzi sieka z zaskoczenia także nie znasz dnia ani godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widać są różne szkoły karmienia ![]() ja zaczynam zawsze od lewej bo tam chyba trochę mniej mleka a i coś Oli się ta lewa nie podoba więc staram się to jakoś zmienić i ją symulować jak najczęściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę spać ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Spaaaaac...
Tym razem Eda :/ ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ---------- Nie ma nocnej zmiany? My cyckujemy. Byla bardzo sluzowa kupka ![]() Wczesniej Eda wstal z placzem, ze siusiu ![]() Encia spala mimo jego placzu ![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
nocna zmiana sie melduje ale o czym tu pisac...
Natalka dzis litosciwie o 22 zasneła po chyba 6krotnym karmieniu. O 2i teraz kolejne popijanie. Za godzine pewnie kinia wstanie - o 3 w nocy przyszla sie przytulic i siku robila na nocnik. Ot tyle. Gardlo nadal boli a ja ciagle poce sie nocami... |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||||||
Zakorzenienie
|
siema
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jo tyż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-18 o 04:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam pierwsza pobudke po 2 ale karmilam na lezaco bo nie dalabym rady inaczej. Ledwo na oczy patrzylam. Teraz drugi raz szamie mlody a ja juz nie zasne bo corcie trzeba czesac do przedszkola.
Tz weekend ma wolny i zamierzam odespac. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
My sie znow karmimy, noc super! Zjadla 23:30 i spala do 4:15 i teraz znow je dopiero. Ide dalej spac, bo Eda spi, a młoda przysypia na cycku
![]()
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
u nas ranek z roszadami. Natalka pol godziny po zjedzeniu -przypomne: 5:30- zrobila kupe. Wiec przewijanie. Podczas zsunela sie z pampka i bokiem nasikala mi na lozko. I w tejze chwili przychodzi kinia! Polozylam ja w moim łozku - na nasikanym tylko recznik zarzucilam. Natalke ululalam. Popłakałam sie ze zmeczenia. Poszlam spac jeszcze na pol godziny do łozka kini. O 6:30 kinia zarzadzila czytanie ksiazek wiec nie spimy...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-10-18 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
U nas pierwsza pobudka o 4 a druga przed chwilą. Flaszka wypita i dalej spi wiec ja tez idę dalej kimac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
i my też się właśnie karmimy
![]() a dzisiaj mamy ostatnia wizytę połoznej kupiliśmy wino i merci chyba wystarczy ![]() kochane dwupaki czas zacząć weekend!!! ![]() ![]()
#164 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko było w nocy dla mnie łaskawe
![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda u nas do doopy...pada, wieje i zimno. A ja się muszę zbierać na na badanie morfologii Ali do przychodni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-10-18 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Widzę,ze wiele z Was ma taki problem co ja, więc troszkę mnie to pociesza.miałam fatalny wieczór-chyba coś zjadłam,tylko co?sałata,kefir,biszkopty no i herbatka owocowa z żurawiny-co z tego mogło jej zaszkodzić- od 19 nie mogła zasnąć do 24,przeżyła się,płakała,robiła kupy,sądziłam baki...jak zasnela,to spała do 4 i potem znów balanga do 6.20 i teraz śpi....auć moje cyrki,co jej mogę dać na te baczki? Koper?delicol?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Witam się w nowym watku ![]() ![]() Kropelko -nie moge sie nadziwic ile Twoja Ala je!!Mowisz 160?Ło matko kiedy to moja Lilka tyle jesc bedzie skoro teraz jada 70..i wogole czy ja bede wstanie tyle naprodukowac... Wogole to okres dostałam..nie sadziłam ze to tak szybko przyjdzie..nastawiałam się na jakies pół roku bez ciotki a tu klops.. Cotynato-serdecznie Ci gratuluje!!Jesli chodzi o smoka i spanie z dzieckiem to u Nas nie zabraniali.Ja dawałam dyda-nawet jedna z pielegniarek zasugerowała mi podanie przy naswietlaniu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też dziś na morfologię ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Poli piateczka bo ja okres wczoraj dostalam
![]() Aleee pospalam tak to ja lubię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Witamy sie z Victoria przy cycu. ;-)
Tak tak, urodzilam wczoraj, 17 pazdziernika o 4.58 po poludniu. 52cm i 3.570kg. Urodzilam sama, ze znieczuleniem w kregoslup. Troszke peklam ale znosnie. Urodzilam w trzeci dzien pobytu w szpitalu ale o tym opowiem szczegolowo z domku. Czuje sie super. Porodzik rewelacyjny bo znieczulony. Niunia zdrowiutka a ssie jak stara. Jestem super szczesliwa. Ona jest taka slodka i kudlata i skore zdjac moj tz. Gratuluje wszystkim mamuniom. Wreszcie i ja sie doczekalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Kasia dopóki pamiętam. Mi mówili, ze jak sie zmienia mleko to stopniowo. Dobrze by było łaczyć jedno z drugim. Na poczatku mniej tego wprowadzanego nowego. I to sie tyczy tez jak zmienia sie np. 1 na 2. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
jeszcze weekendu nie ma a juz rodza
![]() podmezdzam dzis na parking w pracy a tu telefon ze mam nie przyjezdzac bo zaswiadczenie do becikowego niepodpisane bo prezesa nie ma... No tak ale wczoraj byl a rano dzwonilam ze maja mi wystawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
kochana piekna waga
ladnie stracilas, moze jeszcze tracisz? ale wolniej ja stracilam 12kg miesiac po porodzie i waga spada ale po okolo pol kilograna tygodniowo nie narzekam byle by sie ten proces nie zatrzymal Cytat:
i jak dzisiejsza noc? pomoglo? moje dziecko pobilo rekord spalo od 21 30do 5 20 az sie wystraszylam bo nie nastawilam budzika czy dla miesiecznego dziecka 8godz snu to nie przesada.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli. Fifi potrafil zjesc juz 180 ml w nocy a teraz max 100. Generalnie duzo mm marnujw bo robie za duzo z mysla " teraz to juz napewno zje. Wlasnie zrobilam 150 a zjadl 30 :/ mam nowa teorie niewiem czy czytalas? Je mniej bo robi jedna kupe dziennie a nie 5-6. Daje mu bobotic ale na efekt czekam. Moze mniej sie prezy troche. Wogole na opakowaniu mm pisze ze w tym tygodniu dziecko powinno jesc 5 x dziennie wiec co ok 4,5 h i chyba zaczne go przegladzac bo teraz daje mu co 3 h a jak widac glodny chyba az tak niebyl. W moim szpitalu polozne same pytaly czy many smoczek uspokajacz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wizytę mam 29.10, wywołanie może da mi na 2.11 i urodzę w listopadzie. Mam doła ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Misia. A nie da rady isc prywatnie?
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
beaciakiss gratulacje
![]() Misia nie doluj sie ![]() Wiekszosc meczybul to jest jeszcze przed terminem, wiec spokojnie ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak teacherka ![]() U mnie po nocy cisza ![]() ![]()
#177 |
Zakorzenienie
|
jak pójdę prywatnie to on też mi tylko USG zrobi, nie zbada mnie, bo wychodzą z przekonania, że w końcówce ciąży jest wysokie ryzyko wprowadzenia infekcji.
Co kraj to obyczaj. Płakac mi się chce po prostu.
#178 |
Zakorzenienie
|
zrobilam pare cwiczen na brzuch i kregoslup i jestem sztywniak... Mam nadzieje ze szbko mi przjdzie bo np. nie pdniose nog w pionie lezac na plecach
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie znam sie, ale wydaje mi sie ze w zyciu codziennym kobieta ma wiecej mozliwosci zlapania infekcji niz na badaniu u lekarza. I powiem Wam ze jestem coraz bardziej zadowolona z wyboru mojej gin ![]() ![]() Wczoraj mala tak sie rozpychala w brzuchu, ze sie zastanawialismy z TZ'tem dlaczego ona wyjsc nie chce skoro jej tak ciasno tam ![]()
![]() |
#180 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje dla Was kochane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pogoda jeszcze dodatkowo podbija ten nastrój: w nocy burza, teraz zimno i pochmurno ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję ,ze teacherka po prostu nie ma czasu się odezwać i u niej już po wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.