|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Moja starszaczka mnie dzis rozwalila. Przylazla o 7:00 I choc ciemno i ponuro juz za nic nie chciala zasnac. Zaczela dawac mi buziaki i w pewnym momencie - Mamusiu swietna jestes i ja Cie baaardzo kocham i tatus tez cie kocha... Hahah i wez cZlowieku zlosc sie na takiego slodkiego baka ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Chętnie zostane parą dla De
![]() Podłogi myje codziennie, nie moge usiedziec w miejsci,a Tż ciężko zmolestować bo teraz na samej końcówce tak się boji o Małego, że aż przesadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ptaki chcą chyba sobie zrobić gniazdo w piance przy oknie bo podlatują i dziobią dziobami ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Kyte no te sniadania mnie rozwalaja zupelnie :-/ a potem przekaska - jablko, albo kromka piewczywa chrupkiego. I wez wytrzymaj tak do obiadku...
Moja waga prawie sie nie zmienia od 9 tygodni. Mam 6,8 kg na plusie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Wtajemniczenie
|
Karmienie piersia nie na kazda dziala. Na mnie nie dzialalo wogole. Zanm zreszta wiele kobiet, ktorym hormony wydzielajace sie w czasie karmienia piersia blokowaly odchudzanie. Wiec to nie jest taka pewna metoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że musiałabym dać w dwa okna takie ![]() ale ja liczę na to że dziecko może ze mnie wyciągnąc i 30 kg z czego na razie 15 z kawałkiem mi przybyło ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 |
Raczkowanie
|
Nie moge zaladowac zdjec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Po 2 godz. sobie mierze cukier i patrze ile mam, jak mi pozwoli to zjem troszkę więcej bo nie chce też dziecka zagłodzić. Musi mój średniaczek troszkę podrosnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zadomowienie
|
Lineczka kochanie ja tez wiele, wiele lat mialam kompleksy. Wydawalam sie sobie gruba, niedoskonala. A mimo to moj uwazal, ze jestem najpiekniejsza i wytrwale z kompleksow mnie leczyl. A potem sie ze mna ozenil
![]() A po wyjezdzie z Polski stwierdzilam - dosc narzekania - chce super wygladac - musze zaczac od zmiany nastawiena. Zaczelam biegac, cwiczyc aeroby, rzucac ciezarami. Po roku wygladalam tak, ze sama z niedowierzaniam patrzylam w lustro. Po pierwszej ciazy kiepski wyglad powrocil, ale jak juz pisalam, mialam troche problemow. I tz mnie nie rzucil, choc takiej tuszy nigdy wczesniej nie mialam. Teraz po drugim dziecku zamierzam wrocic do dobrych nawykow - bieganie, ciezary, rower stacjonarny (ktory na razaie sie kurzy ;-) ) - poniewaz ja kieds zarazilam tz bieganiem i mlody zaczal biegac w maratonach, teraz on pomoze mi w treningach i zamierzam wziasc udzial w pol maratonie w 2014. Plany ambitne, zwlaszcza z dwojka dzieci, ale nie pozwole sobie juz na wymowki ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- De28 ja jestem tego przykladem - karmilam mala piersia 7miesiecy a wcale ze mnie kilogramy nie lecialy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Będziemy sie wszystkie wzajemnie motywować do ćwiczeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
Kytedietetyczka zalecila mi tycie minimum pol kg tygodniowo. Od wtorku kiedy sie z nia wdzialam, nie dosc, ze nic nie przybralam, to spadlo mi 200g.
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Kyte dzieki. Trzymaj teraz kciuki, zeby plany wypalily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale miałaś wczoraj fajny dzień - obżarstwo w KFC i kino, pozazdrościć tylko! A młoda tylko pewnie się wierci i żadnych fikołków już nie wywinie, nie martw się. Słonik piękny! ![]() Cytat:
Miłego dnia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój się śmieje, że mała bąki puszcza, bo czasami słychać takie bulgotki, nawet nie trzeba przystawiać ucha do brzucha. ![]() Ja tez już myślę co by tu zrobić ze strychem, bo chcemy go przerobić na pomieszczenia mieszkalne tylko jest problem, bo dach jest ciut za nisko. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakie to są rolety typu "dzień i noc"? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
TŻ też się podoba więc przy tym pewnie zostaniemy
![]() Cytat:
![]() po porodzie mam zamair się wylaszczyć i to konkretnie ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale kiedyś trzeba będzie się za to wziąć bo na jednym dziecku zaprzestać nie chcemy a tu na dole nie mamy warunków na więcej niż 1 dziecko, dopóki dwójka byłaby mała to w jednym pokoju dałoby radę je przetrzymać ale później już nie da rady
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-18 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
Lineczka ja zabralam sie ostro za treninigi bo w kwietniu jechalam na slub. Cwiczylam dwa tyg jak zwariowana, zaczelam diete i sie okazalo, ze jestem w ciazy
![]() Z czego jednak sie bardzo ceszylam bo staralismy sie ponad rok ![]() Zabawne bylo tylko to, ze wlasnie jak zaciazylam to mielismy po drodze trzy wesela, noa ktore nie zdazylam zeszczuplec ;-) ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Miss Triss ani sie obejrzysz a Twoje malenstwo zacznie cie raczyc takimi tekstami, ze zwAriujesz ![]() Moja zaczela miwic bardzo szybko i teraz czasem jak cos palnie to oboje z tzem sie tarzamy po podlodze (iczywiscie jak nie widzi, bo nie chcemy, zeby myslala, ze smiejemy sie z niej) |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Yay!!! Wczoraj kupilam najnowsza plyte Pearl Jam. Nie sluchalam jeszcze bo tz wrocil kolo polnocy do domu. Wlasnie zapuscilismy (dosc glosno) i moja mala tanczy z kanapka w reku wolajac - mama choc tanczyc, tam jest fajna muzyka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
Ja sie czasem zastanawiam skad ona bierze te teksy. No uszko ma wprawne. Do toego oglada baje mali einstejni i duzo podlapuje ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ta ponura pogoda działała dzisiaj na mnie mega usypiająco i wstałam dopiero po 9 ![]() Aaaby dziękujemy za info o lewku ![]() ![]() Tak piszecie o wadze, u mnie narazie też 7 kg na plusie, ciekawe na ilu skończe, jeszcze mamy 6 tyg prawie. A tak się bałam, że się roztyje i skończy się na + 20 kg.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W kuchni i biurze mam rolety plisowane, chorowałam na nie a teraz już mi się jakoś opatrzyły...a tyle kasiury na nie poszło... Cytat:
![]() ![]() Lineczka pokazałabyś jak to okno Wam wyszło w salonie ![]()
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bym tam pojechała tak jak dziewczyny pisały się zorientować co i jak. Wiem że u mnie w szpitalu jak się miało skierowanie na planowaną cc to i tak konieczna była rozmowa z ordynatorem ![]() ![]() A co do metody porodu to ja też bym nie ryzykowała sn, po co się niepotrzebnie stresować, zresztą tak mi się wydaje że taki poród sn jest też bolesny tak samo jak dla matki tak i dla dziecka więc jeśli mają kłopoty z nerkami to po co im jeszcze dodatkowy ból sprawiać i masakrować, bo przecież po porodzie będą potrzebować dużo siły żeby jak najszybciej wrócić do zdrowia ![]()
![]() |
#4405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Co do dzieci, mój synek(3l) też jest boski, on od jakiegoś czasu odkrywa mój brzuch i pyta" dzidzia juz?" I nauczył się mówić jej imię:ania. Całuje mój brzusio,"moja dzidzia" to jest takie słodkie
![]() Lineczko to tobie zostały tylko 3 dni? ciekawe który ci sie termin sprawdzi czy wg om czy wg usg ![]()
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm ![]() Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-10-18 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | ||
Wtajemniczenie
|
Ogarnęłam chate odkurzyłam, jeszcze podłoga by się przydała umyć..ale to za chwilke
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rolety noc i dzień to takie: https://www.google.pl/search?q=rolet...%3B3488%3B2616 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny szukam fajnego przepisu na dzem lub konfiture z pigwy. Jakies pomysly?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
ja karnisz kupiłam pod kolor lampy - metalowy w kolorze satynowym.
kupiliśmy na all. firankę, a właściwie materiał na firankę (cienki biały woal) też z all. za parę groszy. zobaczymy jak się sprawdzi ) mama mi ją właśnie szyje ![]() aaa w ogóle przyjechał przed chwilą kurier i przywiózł części do szafy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.