|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
moje dziecko
zmienne jest
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Heloł laseczki
![]() Dziś piękna noc więc i humor lepszy. Młody sam zasnął i spał do 6 i potem do 8, no żyć nie umierać A ja straciłam z tej okazji dziewictwo Cynamonku gronkowiec niestety bardzo często w szpitalach Misiaczka też mnie takie refleksje często nachodzą. Zaczęło się jak skończyłam 30stkę a teraz to mi już ten czas tak pędzi jak dziki. Ona a ile razy dziennie je w takim razie Twój mały? Mój też na MM i trzymamy się liczby posiłków. Czasem budzi się o 1 to daje smoka, ewentualnie pokołysze i idzie spać dalej. Karolajn i dziewczyny kp. Moje koleżanki oduczały dzieci jedzenia w nocy podając herbatkę. Tak od 5-6 miesiąca dzieci nie powinny już w ogóle jeść w nocy. W większości przypadków udało się wyeliminować karmienie nocne. Tylko jedna musi podawać małej picie o 1 w nocy, bo się tak przyzwyczaiła ;P Lachryma wyzdrowiałaś? Margoś- 100 lat dla Piotrusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, jak temperatura? Zeszła? Jak nocka?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
I podziwiam ze macie siły w nocy pisac
ja chciałam kilka razy ale zazwyczaj ledwo patrze na oczy i tylko skupiam sie zeby małej nie upuscic a mamy zazwyczaj 2 karmienia i trzecie juz 0 7 rano.![]() Kubusiu ja tez wychodze z założenia ze mam wolne teraz po to zeby małą sie zajac ale racja ze czasami padmamy na twarz i marzymy zeby ktos choc na chwile zajoł sie dzieckiem ![]() Ja musze raz w tyg wyjsc na 3 godz chociazby na gupie zakupy spozywcze ale musze chwile odsapnac i popatrzec na ludzi TZ dostaje butle i przewiniete dziecko a ja wybywam ![]() U mnie jest minus ze mieszkam dosyc na uboczu i do jakiego kolwiek sklepu (ciuchy itd) albo zeby sie z kims spotkac to musiałabym z małą jechac autobusem a bardzo tego jeszcze nie chce bo to syf i malaria a niestety mamy jeden samochód który tz bierze do pracy wiec ja to w ciagu dnia to zadko widuje ludzi
|
|
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
2 drzemka
przytulony na chwilkę, położony do łóżeczka i śpi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu dziewczyna z sali karmiła syna co 3h i on się budził co 3h. Ja karmiłam na żądanie i różnie to bywało Cieszę się jedynie, że jak już przeszliśmy całkowicie na mm to Franek miał ustalone godziny i się tego trzymałam, teraz ma tak uporządkowy dzień, że wiem nawet kiedy będą drzemki Cytat:
Swoją drogą moje ręce wciąż flaki a po takim ciężarze powinny się jakoś umodelować A jak już odbije te 3-4 razy, to po krótkiej aktywności zaczyna się wiertolić i podniesiony odbija znowu
|
|||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Taribari, dzięki że pytasz. Jest lepiej, pozostał tylko katar i jeszcze jedna dolegliwość: ból żołądka po większym posiłku np obiedzie. Nie wiem o co z tym chodzi. Ale mam nadzieję że i to przejdzie.
Brawa za nocke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ząbkowania, ostatnio pediatra uświadomił mi, że to że idą dziecku zęby to nie znaczy, że zaraz wyjdą. To może być tak, że dziąsła swędzą, a po pewnym czasie proces ustaje i jest normalnie, potem znowu wracają swędzące dziąsła i to może ustawać i powracać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43319851]Oszaleję z tym karmieniem Niech on już je kotlety.... [/QUOTE] Perse a może smoczek jest zbyt twardy Ja musiałam zmienić butelkę żeby Franek w miarę normalnie jadł.
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Wiem co jeszcze miałam napisać eve jak synek? A trzydniówka dziewczyny to nie w 7-8 miesiacu?
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwykle przygotowuję 110, to taka nasza baza. Ostatnio nieczęsto dorabiam , ale czasami się zdarza 20-30 więcej.Cytat:
Jedynie nowy Avent z 3 dziurkami ma tę zaletę, że szybciej leci, więc szybciej zjada... Ale i tak jak wypycha, to nie ma znaczenia, bo nie je nic. No nic, teraz mu zrobię dłuższą przerwę. |
||
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY!
Dostałam dzisiaj propozycje pracy jako instruktor tańca z dziećmi w wieku przedszkolnym! Praca nie codziennie. W poniedziałek mam się zjawic i wybrać jakie placówki i godziny mi pasują. A najlepszą wiadomością jest to, że mój tata zajmie się Michałkiem na tą chwilę kiedy ja będę pracować! Jak się cieszę. Może uda nam się w końcu zamieszkać tylko we 3. Trzymajcie kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Karolajn, moze rzeczywiscie Margosia ma racje i u Was to dziaselka? I tak jak Ona napisala, ze proces moze sie pojawiac i ustepowac, u mnie tak zeby madrosci wykluwaja juz pare lat i rosna i rosna co jakis czas napominajac o sobie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaka słodka
![]() Cytat:
9, 12:30, 16, 19:30 - to są akurat stałe pory (+/- 30minut) a w nocy budzi się tak - zazwyczaj o 24-1 i potem 4-5:30. Zdarza się, że obudzi się dopiero o 3 i śpi potem do 7 jak się obudzi o tej 7h to wypija 100-150ml herbatki (między posiłkami w dzień nie chce pić i męczymy się łyżeczką
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-18 o 09:58 |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zanim zacznę nadrabiać te kilka stron, to szybkie pytanko: czy w aptece gemini online można kupować leki na receptę???? Cynamonkowa: super że Adaś już coraz częściej z cyca ciągnie )))Cytat:
a mi to się dzisiaj właśnie śniłaś.. a raczej myślałam o Tobie i Franku po karmieniu... jak ząbki? wyszły czy wychodzą?
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Agrafkamocne kciukasy
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolne mi się przedłuża. Gdyby nie kredyt, zmiana mieszkania to wzięłabym roczny, a tak...
|
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia wiec pracujaca kobieto Cytat:
|
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nocka o 2 karmienie o 5 znow tem 39 stopni, czopek i zeszlo. Do mojej pediatry sie nie dodzwonilam, a bylam w rejonowej z wielka laska pani mi go zbadala, bo poszlam na dzieci zdrowe, bo nie chcialam na chore, bo po szczepieniu jest oslabione a dzieci tam ze wszystkim przychodza. No i ze zapalenie gardla i byc moze trzydniowka, a mowilam to kolezance to mowi ze trzydniowka nie dotyka takich maluchow, bo maja jeszcze przeciwciala. A no i niczym sie nie leczey gardla tylko zbijac temp.
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jak miło, że ktoś o nas myśli
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia! ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Mój skarb obudził się ze swojej pierwszej krótkiej drzemki, więc idę się z nim pobawić na matę i poczytać mu Trzy Świnki.
|
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaskierka to mydło tak czyści że aż skora piszczy hehe Ja moczę ciało, nakładam mydło, czekam 5 min. i szoruję. Potem olejek i balsamy. Ten zapach przypomina mi białego jelenia ![]() Eve jak maluszek? Boziu ja bym nie wiedziała co począć w takiej sytuacji. Dzielna mama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
ja podaje 150ml i nie zawsze butla jest wyczyszczona do końca.W przyszłym miesiącu zamierzam wydłużyć przerwy i wprowadzić większą ilość ml. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
o rany, chcialam was nadrobic, ki8edy alik walnal mi 4 juz dzis kupe! od 6 rano
![]() moja srajda, te jego kupska mnie do grobu wprowadza, dobrze ze dzisiaj chociaz normalne wali
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Anulka zagłosowane
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry,
tak czytam o tym co pisałyście o karmieniu i ilościach posiłków. U nas też się jakaś faza częstego karmienia włącza okraszona rykiem, jak cycka nie ma na zawołanie Kupy nie ma nadal. Antek ma czas do wieczora. Jak nie zrobi to czopek. Jestem przerażona. A jak czopek nie pomoże??? Czarne wizje mi się włączają. Dobrze, że Antek nie z powodu brzucha ryku i boleści. Nie jem już czekolady, więcej warzyw, owoców (niedługo tylko tym się będę żywić). |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ważne czy aniołek czy diabełek, w każdym wydaniu Sara jest słodka Lila wczoraj usnęła koło pólnocy i wstała o 6:30 |
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
ANULKA zagłosowałam, a gdzie ta co tak dużo głosów ma?
zmywam się, kolejne sprawy załątwiać. od przyszłęgo tyg jestem ud.upiona. |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica, który dzisiaj dzień bez kupy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
ELAINE, nie mam pojęcia ale coś mi się kojarzy, że nie można. Na DOZ mozna.
ONA, ja Cię wczoraj widziałam i czytałam co pisałaś, ale ja ciągle z doskoku jestem. EV, uuu trzydniówka, biedny Aleks, buziaki dla Niego i kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
I jak dziś nie zrobi to pediatra kazał glicerynkę ale najpierw mam do niego wieczorem dzwonić. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ide bo mnie Tż pogoni zaraz |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

zmienne jest

ja chciałam kilka razy ale zazwyczaj ledwo patrze na oczy i tylko skupiam sie zeby małej nie upuscic a mamy zazwyczaj 2 karmienia i trzecie juz 0 7 rano.
Cieszę się jedynie, że jak już przeszliśmy całkowicie na mm to Franek miał ustalone godziny i się tego trzymałam, teraz ma tak uporządkowy dzień, że wiem nawet kiedy będą drzemki
Dlatego staram sie odbic, chocby i caly proces karmienia mial trwac 2h. Moze to Edziu po prostu ma z tym problem, nie wiem. U nas podobnie, wlasnie w nocy ma trudnosci, pewnie przez to, ze jest spiacy.

)
Ja musiałam zmienić butelkę żeby Franek w miarę normalnie jadł.

12.06.2010
Powodzenia!