Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 09:42   #91
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Tak to berlin zrobilam mu taki prezent na urodziny i pojechalismy na 3 dni ja bylam tam pierwszy raz a dla niego to raj naprawde jeschalismy za 17 zl od osoby polskim busem spalismy w hostelu i bylo super

Wiem ze bedzie dobrze bo musi ale kurde .........
A kiedy ma możliwość poprawki? I czy ta sama baba będzie w komisji?
Stary 2013-10-18, 09:46   #92
Gosiiaczek
Raczkowanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Gosiaczek przekaz narzeczonemu, ze ma sie Tobie nie zalamywac, bo teraz nie tylko ty go potrzebujesz, ale rowniez jego malutka fasolka i teraz ma juz dwie osobki, ktore sa z niego dumne, bo dla was jest najwspanialszy. Rozumiem jego rozczarowanie, ale napewno drugim razem uda mu sie bez problemu i jeszcze utrze nosa tej profesorce.

Ja wczoraj w pracy poinformowalam szefowa o mojej ciazy. Bardzo milo to przyjela i nawet sama stwierdzila, ze powinnam na zwolnienie pojsc bo jest to tak wyjatkowy i trudny okres dla kobiet, ze powinna go przejsc w spokoju. Naprawde bylam milo zaskoczona.

Co do ubran to ja kupila sobie na all spodnie ciazowe, uzuwane za jakies smjeszne grosze, wiec jesli sie sprawdza to pewnie wiekszosc ubran tak kupie
Dziekuje za cieple slowa suka napewno bramy branderburdzkiej nie widziala a bedzie gadac wwrrrrr
Milo ze szefofa ci tak powiedziala
Ja tez poszukam ciuszkow moze w jakims lupeksiku

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A kiedy ma możliwość poprawki? I czy ta sama baba będzie w komisji?
Ma sie dowiadywac , moze koniec pazdziernika napewno znow zapisza z dnia na dzien a czy ona bedzie to nie wiem
Tak suka ...... powiedziala mu napierwszym roku ze sobie go zapamieta i ze sie spotkaja na obronie i masz ..... moj kuba jest dosc specyficzny naprawde .... ale czyms jej podpadl .... chyba tym ze b.dobrze umie jezyk ..... przecierz w pracy tez go uzywa przez 8 h wiec serio go umie ........
Stary 2013-10-18, 09:48   #93
Pallas Ril
Rozeznanie

Współczuję.... ja bardzo źle wspominam moje studia. Niby renomowana uczelnia, a taka niesprawiedliwość, że szok. Co drugi wykładowca był typu "ja sobie Ciebie zapamiętam i Cię uwalę, bo Ty się lepiej znasz na tym niż ja i mi głupio"

Rodzice mnie namawiali na doktorat, ale moja noga na żadnej polskiej uczelni już na pewno nigdy nie postanie...
Stary 2013-10-18, 09:48   #94
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Tak to berlin zrobilam mu taki prezent na urodziny i pojechalismy na 3 dni ja bylam tam pierwszy raz a dla niego to raj naprawde jeschalismy za 17 zl od osoby polskim busem spalismy w hostelu i bylo super
Świetny prezent! Berlin to piękne miasto Byliśmy tam w zeszłym roku na koncercie Pearl Jam Tylko baaardzo drogo, także udało Wam się z tą drogą PB
Trzymam kciuki za TŻ, żeby szybciutko zdał egzamin i utarł nosa głupiej babie!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:50   #95
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez poszukam ciuszkow moze w jakims lupeksiku
Ja ostatnio poszłam do lumpika, tak w ogóle spontanicznie, bez większych nadziei bo akurat dzień wszystko po 3 zł i znalazłam nowiutka koszule H&M MAMA. Byłam w szoku

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:51   #96
Light Limara
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny.

ab cd badanie było wykonywane w całości przez brzuch. Na początku miało to być badanie genetyczne, ale potem doszłam do wniosku, że zobaczę co mi powie po takich podstawowych badaniach usg. I z takim założeniem tam poszłam.

Lekarz zbadał przezierność karkową NT, BPD, obwód głowy, brzucha, długość kości udowej, kość nosową(już pisałam, że byl z nim problem ), narządy, żyły, crl, itp. I na podstawie wywiadu ze mną (czy w rodzinie chorowano, ile mam lat itp.), parametrów z badania usg i coś tam jeszcze obliczył mi prawdopodobieństwo ryzyka wad genetycznych.
Wyszło:
Trisomia 21- zespół Downa. ryzyko 1:3559
Trisomia 18- zespół Edwardsa r yzyko 1:5258
Trisomia 13 ryzyko zespół Pataua. <1:20000

przedstawił mi to wszystko mówiąc, że mogę poddać się badaniom biochemicznym żeby uzupełnić otrzymane wyżej wyniki, bardziej ocenić stan płodu. Wtedy wyniki będą lepsze pewniejsze. A jak będą złe to robi się aminopunkcję (chyba tak to się nazywa?), czyli nakłucie igłą i pobranie do badania płynu owodniowego.
Zostałam poinformowana, że w Polsce do 22 tygodnia ciąży można usunąć płod jeśli ma wadę genetyczną.
Stwierdziłam, że nie chcę. Skoro narządy i parametry są w porządku, kość nosowa się jakaś tam znalazła, a nawet jakby miało być chore na zespół Downa to i tak nie usunę, więc po co się stresować.
Ale lekarz tak nastraszył mojego TŻ, że jeszcze dziś rano się mnie pytał czy chcę iść na tą biochemię

Taka ciekawostka, że wyszło mi 1:115 - poród przedwczesny przed 34 tygodniem

Tak się zastanawiam, bo na tym badaniu byłam prywatnie. W poniedziałek idę do mojego lekarza- chodzę na NFZ i pewnie tez mi zrobi usg. w moim mieście jest tylko jeden lekarz NFZ i tam bardziej jak na produkcji: wchodzisz, wychodzisz i nic się nie dowiesz. Tak bardziej na odwal się. Dlatego zdecydowałam się na badanie prywatnie. Nie wiem czy można mieć tak ciągle usg? chociaż mam ochotę popatrzeć jeszcze jak się młode wije

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:55
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:55   #97
Gosiiaczek
Raczkowanie

Jak wroci z pracy to mu to wszystko przeczytam bo zawsze sie pyta co tam u twoich mamusiek ♡♡♡♡♡♡

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

☠Light Limara fajnie ze tak wszystko wytlumaczylas ja tez ide na te badania 30 pazdziernika wiec juz bede troche spokojniejsza i chce isc z narzeczonym wiec dobrze ze przez brzuszek

Pallas Ril je tez myslalam o doktoracie ale narazie mi sie odechciewa , wiesz chcialam bym wykladac na uczelni turystyke ale bylam bym taka jak chodzisz i sie starasz to nawet jak noga ci sie podwinie to przepuszcze cie a nie tacy co rodzice im placa i przychodza by sie pokazac im opowiedziec jak bylo na imprezie !!!! Mi tez rodzice placili za studia ale bylam na kazdym wykladzie zawsze chodzilam do dwoch prac mialam czas na imprezy i by spotykac sie z kuba , ale jak sie obronilam to mialam taka impreze w domu ze hoooo bylam pierwszym i jak narazie jedynm mgr w rodzinie

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:02
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 09:56   #98
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, bo na tym badaniu byłam prywatnie. W poniedziałek idę do mojego lekarza- chodzę na NFZ i pewnie tez mi zrobi usg. w moim mieście jest tylko jeden lekarz NFZ i tam bardziej jak na produkcji: wchodzisz, wychodzisz i nic się nie dowiesz. Tak bardziej na odwal się. Dlatego zdecydowałam się na badanie prywatnie. wiem czy można mieć tak ciągle usg?
Ja w pierwszej ciąży pokazałam lekarzowi opis z USG (też robiłam w innym miejscu) i nie robił mi na wizycie - za często też nie dobrze

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:58   #99
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Wyszło:
Trisomia 21- zespół Downa. ryzyko 1:3559
Trisomia 18- zespół Edwardsa r yzyko 1:5258
Trisomia 13 ryzyko zespół Pataua. <1:20000

przedstawił mi to wszystko mówiąc, że mogę poddać się badaniom biochemicznym żeby uzupełnić otrzymane wyżej wyniki, bardziej ocenić stan płodu. Wtedy wyniki będą lepsze pewniejsze. A jak będą złe to robi się aminopunkcję (chyba tak to się nazywa?), czyli nakłucie igłą i pobranie do badania płynu owodniowego.
Zostałam poinformowana, że w Polsce do 22 tygodnia ciąży można usunąć płod jeśli ma wadę genetyczną.
Nie znam się za bardzo na tym, ale te statystyki, które podajesz moim zdaniem wskazują na BARDZO MAŁE prawdopodobieństwo. Lekarz przy takich wynikach wspomniał Ci o usuwaniu ciąży?!?!
Stary 2013-10-18, 10:00   #100
Aldrin
Zakorzenienie

Gosiiaczek No co za wredna pi.... brak słów na takie traktowanie najważniejsze że macie siebie i teraz i Ty i fasolka jest dumna z taty a tatuś niech się tym, nie przejmuje, bo i tak to zda
Stary 2013-10-18, 10:06   #101
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

kaorlak- no to musiałabyć piękny poranek

isia4891- dziękujemy za odwiedzinki i za dobre życzenia! wzajemnie samych powodzeń

Vampirka- zrobione. zaraz sie wezme za te sweet focie wczoraj robilam je juz jednym okiem i narazie zostawiłam tak. choc sie zastanawiam czy faktycznie nie lepiej w klubie? jak myslisz?

Kasian- jak to słodko brzmi jak piszesz o tej swojej pocieszce i Waszych chwilach... daj mi Boże takie dziecko

mala- do klubu jeszcze wszystkim daleko bo narazie jest "zamrożony". chyba ze odmrażałyście???

carolyna- kochana ja to robiłam z chęcią dla siebie więc nie zamaco

o dziwo widzę dziewczynki że jak pogoda kulawa to Wasze samopoczucie lepsze!

Limara- piękne focie przyniosłaś i dzidzia ! imię Natalka też mi się podoba jest takie subtelne bardzo dokładnie lekarz Ci wszytko wyliczył - ile płaciłaś za to prenatalne?

agus7ia- dziekuje kochana ze pamietalas o mnie

gosiaczek -
bez kitu , tyle go zwodzili, dzwonią z dnia na dzień ze jest egzamin i jeszcze uwalają?! to jest jakaś żenada, sama praca jeśli jest przyjęta powinna być podstawą!!! pierwszy raz spotykam się z takim chamstwem. Naprawdę to czyste robienie na złość. Na pewno jest wart, język niemiecki nie jest łatwy i naprawdę jest wielki że podjął takie wyzwanie, że jest ambitny, i nie potrzebnie szuka tego potwierdzenia, bo zdanie egzaminu to tylko formalność , choc jak widać nie najprostssza. Powiedz mu że my tu widzimy że kawal solidnego i mądrego chopa z niego i ze nie trzeba nam papierka by to widzieć!
a Wy macie bejbika, macie ślub niebawem - Same wielkie rzeczy i bardzo, bardzo wartościowe, przy czym papierek jest pikusiem ! na pewno się uda jeszcze, wszystko będzie jak trzeba.
pamiętajcie że zarówno dobro jak i zło powraca więc żeby się jeszcze babsztyl jeden nie przekonał co to znaczy złośliwość ludzka! najlepiej wtedy jak jej będzie na czymś bardzo zależało, o !
Gosiaczku ślub w czwartek czy w piątek?

któraś pytala o oliwkę i rozstępy- ja tez juz kiedys wspominałam że najpewniej mi nie wystarczy i bede musiala kupic cos innego dodatkowo, chociaz na te miejsca gdzie oliwka nie daje rady. Nie znam dobrych, znam tylko drogą ale skuteczną Mustellę ale chętnie znalazłabym tańszy odpowiednik.

poza tym pomału mogłybyśmy zacząć rozmawiać o witaminach, niebawem będziemy już musiały się zaopatrzyć a ja to już teraz bym zakupiła (12 tc) bo czuję i wiem, że nie dostarczam organizmowi tego co powinnam, a nie chcę żeby dziecko ze mnie "wyciągnęło" resztkę wzroku, zębów itd.
no i wiem że nasze doktorki nam przepiszą w większości coś co mają polecić, a ja bym chciała byśmy znalazły coś taniego i w zupełności wystarczającego, po co przepłacać, i tak mamy wydatków...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:07
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 10:16   #102
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian86 i Hania nadal taka ruchliwa?

Ab_cd przynajmniej tak mówią, oby się Tobie skończyły. Moja znajoma męczyła się całą ciążę w mdłościami. Czego nikomu nie życzę.
Co do rozstępów kochana to ja w poprzedniej ciąży stosowałam różne kremy i oliwki i niestety mam rozstępy na brzuchu, trochę udach. Więc ja uważam że kto ma mieć rozstępy to i tak je będzie miał niestety.
A co do książek to mam „Moje dziecko Poradnik dla rodziców” i „Język niemowląt „ Tracy Hogg i bardzo polecam

Magdi do tej pory przekupujesz batonikiem ?

Light śliczny maluszek

Gosiaczek przykro że narzeczonemu się nie udało , kiedy następny termin?to jak już na pierwszym roku powiedziałą że sobie go zapamięta to wygląda mi na to że specjalnie go uwaliła.

Agus7ia super szef
Stary 2013-10-18, 10:17   #103
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

któraś pytala o oliwkę i rozstępy- ja tez juz kiedys wspominałam że najpewniej mi nie wystarczy i bede musiala kupic cos innego dodatkowo, chociaz na te miejsca gdzie oliwka nie daje rady. Nie znam dobrych, znam tylko drogą ale skuteczną Mustellę ale chętnie znalazłabym tańszy odpowiednik.

poza tym pomału mogłybyśmy zacząć rozmawiać o witaminach, niebawem będziemy już musiały się zaopatrzyć a ja to już teraz bym zakupiła (12 tc) bo czuję i wiem, że nie dostarczam organizmowi tego co powinnam, a nie chcę żeby dziecko ze mnie "wyciągnęło" resztkę wzroku, zębów itd.
no i wiem że nasze doktorki nam przepiszą w większości coś co mają polecić, a ja bym chciała byśmy znalazły coś taniego i w zupełności wystarczającego, po co przepłacać, i tak mamy wydatków...
Co do rozstępów i smarowania się różnymi mazidłami to ja dostałam od przyjaciółki taki krem na rozstępy:
http://www.aptekagemini.pl/elancyl-k...pom-500ml.html
Ona go używała przez całą ciążę i nie ma ani jednego!

Jest bardzo wydajny, więc pewnie na długo mi starczy, ale nie wiem czy kupię następny, bo w sumie jestem zwolenniczką teorii, że lepiej się smarować byle czym, byle często i masować porządnie skórę

Poza tym jak mi się nie chce już bardzo smarować (bo osobiście nie przepadam za tą czynnością) to się po prysznicu polewam oliwką (taka z Johnsona dla dzieci) i lekko rozsmarowuje.. Zajmuje to może 30 sekund

Co do witamin to mój ginekolog oszalał na punkcie tego:
http://www.venafarm.pl/pl/products/d...l.30kaps..html

Mówi, że to przełom na rynku suplementów dla kobiet w ciąży. Nie wiem szczerze powiedziawszy czy to jest drogie czy tanie, bo jeszcze się nie orientowałam w cenach. Na razie jadę na samym kwasie foliowym i lekarz mi wręcz ZABRONIŁ brać na razie witamin!
Stary 2013-10-18, 10:18   #104
Nikii89
Zakorzenienie

a wiecie że tak się lepiej pisze jak Hope bo otwieram sobie worda i wizaż i pisze na bieżąco co mam , i mogę zawsze odejśc na dłuższą chwilę od kompa. Bo jak cytuje to potem jak daję odpowiedź to czasem zapominam co miałam napisać.
Stary 2013-10-18, 10:19   #105
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży pokazałam lekarzowi opis z USG (też robiłam w innym miejscu) i nie robił mi na wizycie - za często też nie dobrze
No tak właśnie zrobię. Pokażę mu wyniki z prywatnego badania.

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Nie znam się za bardzo na tym, ale te statystyki, które podajesz moim zdaniem wskazują na BARDZO MAŁE prawdopodobieństwo. Lekarz przy takich wynikach wspomniał Ci o usuwaniu ciąży?!?!
Wspomniał, bo źle się wyraziłam przy nim tzn. jak mi mówił o tych badaniach i chorobach to ja mu odpowiedziałam, że nie chcę tej biochemii, że i tak już jak co za pózno i nic już się nie zmieni, więc po co. (Chodziło mi o to, że jak juz jest chore to nic tego nie cofnie, i wyniki mi nic nie dadzą). I wyszło chyba, że myślę że jest za późno jak co byłoby na usunięcie i dlatego poinformował mnie, że do 22 tyg można usunąć jak będzie miało wadę genetyczną. Wtedy mu powiedziałam, że i tak bym urodziła, ale że wolę nie wiedzieć i to moja ostateczna decyzja.
Cała ta rozmowa to była taka hipotetyczna, bo też mi się wydawało, że wyniki oki

W ogóle jest ok i nie ma innej opcji. No

Hope płaciłam 170 zł za usg, dostałam do tego kilka zdjęć i wyniki z komputera z uwagami, ze nie wyraziłam zgody na badanie biochemiczne, ale stwierdzono też brak podwyzzonego ryzyka wystapienia aberracji chromosomowej w oparciu o pomiar Nt - cokolwiek to znaczy brzmi optymistycznie
Badanie z testem paapa 370 zł kosztowało.

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:24
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:22   #106
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Wow wow super super Nikii89 h0pe jestescie mega serio ♡
Duzo do nadrobienia mam ale wiece co wczorajnsie nie udalo mojemu narzyczonemu ;( taka jedna suka uwalila go na losowanym pytaniu egzaminacyjnym , praca przyjeta zaliczona ale egzamin musi poprawic ;( tyle nas te studia kosztuja nerwow i wszytskiego zapomnialam dodac ze wszystko jest w jezyku niemieckim , moj Kuba 12 lat tam mieszkal ma dwa obywatelstwa i serio lepiej mowi po niemiecku niz po polsku a taka suka mu powie ze nie wie o czym mowi jest zalamany bo chcial pokazac ze ...... jest wart tych wszystkich nadziejii ze jest wart mnie .... chcia bym byla z niego dumna choc bardzo jestem..... chial by moi rodzice byli dumni..... i by mogl zadzwonic do swojego starego ktory ma nas w dupie od 2 lat ze te studia zawdziecza tylko sobie i mnie bi zawsze go wspieralam smutno mi choc tak jak powiedzialam nic sie nam nie udalo za pierwszym razem no nasza fasolka sie udala za pierwszym razem ale zawsze pod gorke zawsze ;( przepraszam wiem ze to nie koniec swiata ale serio w domu sie poplakal ....... i czemu ja z nim jestem z takim nieudacznikiem ....... bo kocham go z calego serca ♡

☠Light Limara piekne zdjecia cudowne mnie to czeka 30 pazdziernika
gosius91dobrze ze juz z mezem lepiej
Kochana ja ci napiszę tak. Ja skończyłam 2 kierunki studiów, mój Mąż również i teraz kończy trzecie i naoglądaliśmy się i nasłyszeliśmy takich rzeczy że włosy stają dęba! I powiem Wam, że studia nas tak zaprawiły, że chyba już nic mnie nie zdziwi. Wiem też jedno: Nigdy nie wolno się poddawać i nigdy nie wolno wątpić we własną wartość, bo nie warto. Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, a powiedzmy sobie szczerze że student jest najczęściej umiejscawiany na najniższym szczeblu tej całej drabiny. Także głowa do góry i do przodu! Jak teraz się nie obronił to następnym razem. Da radę!

Jak któraś ma ochotę to do K. wrzuciłam zdjęcia Misi
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:22   #107
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
No tak właśnie zrobię. Pokażę mu wyniki z prywatnego badania.

Wspomniał, bo źle się wyraziłam przy nim tzn. jak mi mówił o tych badaniach i chorobach to ja mu odpowiedziałam, że nie chcę tej biochemii, że i tak już jak co za pózno i nic już się nie zmieni, więc po co. (Chodziło mi o to, że jak juz jest chore to nic tego nie cofnie, i wyniki mi nic nie dadzą). I wyszło chyba, że myślę że jest za późno jak co byłoby na usunięcie i dlatego poinformował mnie, że do 22 tyg można usunąć jak będzie miało wadę genetyczną. Wtedy mu powiedziałam, że i tak bym urodziła, ale że wolę nie wiedzieć i to moja ostateczna decyzja.
Cała ta rozmowa to była taka hipotetyczna, bo też mi się wydawało, że wyniki oki

W ogóle jest ok i nie ma innej opcji. No

No to się cieszę bardzo! Bo już się przeraziłam, ze lekarze chcą usuwać ciążę w takimi wynikami! SZOK!
Stary 2013-10-18, 10:23   #108
kasiab91
Zakorzenienie

Gosiiaczku - to jest po prostu bezczelne Jak można tak traktowac ludzi?? Ja tego nie rozumiem A narzeczony niech się nie przejmuje i nie może mówic, że Cię zawiódł itp. Jest z Tobą, macie dzidziusia i będziecie małżeństwem. Czy to wszystko ma zmienic jeden głupi papierek, który przed nazwiskiem da mu mgr?? O nie Mój mąż ma mgr i jest... magazynierem. I się śmiejemy, że to skrót od jego wykonywanej funkcji
Ja Wam powiem z własnego doświadczenia... Uwalili mnie w klasie maturalnej, zdawałam rok później. Przez to, że nie pasowałam do klasy wychowawczyni była na tyle podła, że powiadomiła mnie o tym tydzień przed zakończeniem roku Wtedy przeżyłam to bardzo, przeszłam depresję, próbę odebrania sobie życia niestety... Mój mąż był przy mnie i wtedy pokazał jak jestem ważna dla niego. Powiedział mi wtedy, że liczy się wiedza ale uczucie. On ma mgr, a ja średnie i jakoś żyjemy. Źle nam z tym nie jest Od tamtej pory zmieniłam kategorycznie podejście do szkoły i edukacji w Polsce!! Studiuję, ale robię to z czystego zainteresowania pomocy innym, a nie po to żeby miec po tym coś więcej... To jest moje zdanie, a każdy i tak myśli inaczej
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:31   #109
adamklip
Raczkowanie

Dziewczyny słyszałyście coś aby w ciąży nie chodzić do fryzjera?? Bo za dwa tygodnie idziemy z mężem na wesele i chciałam iść podciąć sobie trochę włosy z długości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 10:32   #110
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku. Kurczę przychodzę patrzę a tu już 4 strony... Szok.

Proszę o dopisanie wizyty 13 listopad

Wpadnę później to będę bardziej aktywna...

W ogóle to strasznie się cieszę że już za kilka godzin weekend, a na obiadek mam pierogi ruski świeże od mamy

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:33   #111
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście coś aby w ciąży nie chodzić do fryzjera?? Bo za dwa tygodnie idziemy z mężem na wesele i chciałam iść podciąć sobie trochę włosy z długości
daj spokój - idź spokojnie do fryzjera podciąć włoski

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:34   #112
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Nic mi na ten temat nie widaomo. Była u fryzjera w poprzednią sobotę podcięła mi końcówki i mam się dobrze.

Podobno nie wolno malować farbami z amoniakiem. Ale teraz już są spcjalne farby dla kobiet w ciązy.

Mama Franka

Stary 2013-10-18, 10:34   #113
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Podciąć napewno możesz Idź śmiało
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 10:35   #114
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
W ogóle to strasznie się cieszę że już za kilka godzin weekend, a na obiadek mam pierogi ruski świeże od mamy
mi mama obiecała na jutro takie pyszności - nie ma jak obiadek u mamy

Stary 2013-10-18, 10:38   #115
agus7ia
Raczkowanie

Pallas, Hope co do witamin to orzeraza mnie fakt ze kazdy lekarz ma inna opinie na ten temat. Bylam wczoraj u swojeje lekarki i dopytalam o te witaminy bo juz na poprzedniej wizycie kazala mi je brac. Ja obecnie mam prenatal classic, ktory kupilam za jakies grosze na all. Za 90 tabletek zaplacilam jakos 30 zl. Ale wyczytalam na ulotce ze nalezy jest stosowac od II trymestru. Wiec pytam sie lekarki czy napewno moge je brac czy ewentualnie poleci mi cos innego. Uslyszalam ze moge je brac jak najbardziej ona nie widzi przeciwskazan. I ze witaminy najlepiej brac jak najszybciej bo jak juz wyniki krwi beda zle to bedzie za pozno i trzeba bedzie sie faszerowac silniejszymi dawkami. Tak wiec juz nic z tego nie rozumie. Jeden lekarz kategorycznie odradza, a inny zaleca. Zwariowac mozna
Pytalam sie tez o badanie progresteronu i bety i uzyskalam odpowiedz, ze jak ciaza jest juz potwierdzona to takich badan sie juz nie robi, bo po pierwsze stresuja one kobiete, po drugie nie udowodniono, ze sa one w czyms pomocne i po trzecie, na tym etapie ciazy progresteron jest juz przez lozysko wydzielany. ufff znow sie rozpisalam
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:41   #116
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Mi nasz nowy wątek również bardzo się podoba i cieszę się, że już w nim jesteśmy

A co do ostatnich stron... to były one częściowo sztucznie nabijane, nie wiem przez kogo
tak więc wystarczy je przewinąć

Niki, Hope, wstawcie gdzieś na początku top 10 gaduł z poprzedniej części:
1. Seleniti: 255
2. Nikii89: 223
3. VwVampirka: 216
4. paulka0212: 178
5. kasiab91: 178
6. ilkas: 171
7. Magdi555: 165
8. dwakolory1: 153
9. asiulka_22: 152
10. h0pe: 144
Ja nadal nie mogę znaleźć statystyk wątku chciałabym zobaczyc ile mi brakuje żeby dostać się do klubu, może mi któraś powiedzieć gdzie zobaczyć statystyki wątku??? będę wdzięczna

Mama Franka

Stary 2013-10-18, 10:41   #117
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
spokojie idź , to pewnie kolejne zabobony

A wiecie co czytałam ta instrukcje dodawanie zdjęć do klubu i wg mnie to trochę za dużo zachodu z tym . Prościej byłoby zdjęcia dodawać na meila , ale jak większość woli Klub to ja się podporządkuje
Kaorlak Misia słodka
Stary 2013-10-18, 10:42   #118
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję, że to będzie dziewczynka. Już widząc dwie kreseczki na teście oczami wyobraźni widziałam dziewczynkę

Znowu pogoda się popsuła, a chciałam iść kupić jeansy na gumce. Muszę się pożegnać z moimi rurkami, bo już nie dopinam i nie mam w czym chodzić. Poszukam na allegro czy są rurki na gumce ciążowej

Gdybyś coś ciekawego zobaczyła na all podeślij link, też już nie chodzę w jeansach bo się nie dopinam.

Pisałyście o witaminach ja mam brać kwas do końca tygodnia i duphaston, a od poniedziałku zakupić witaminki dla przyszłych mam. Macie coś godnego polecenia>???

Mama Franka

Stary 2013-10-18, 10:44   #119
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal nie mogę znaleźć statystyk wątku chciałabym zobaczyc ile mi brakuje żeby dostać się do klubu, może mi któraś powiedzieć gdzie zobaczyć statystyki wątku??? będę wdzięczna
wchodzisz na poczekalnię, masz 4 tabelki "wątek, ostatnia wiadomość, odpowiedzi, wyswietlenia" Tam gdzie masz odpowiedzi masz liczbę przy danym wątku i klikasz na nią i wyskakuje Ci ranking
Stary 2013-10-18, 10:44   #120
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
tam, gdzie masz swoje nowo zasubskrybowane wątki, klikasz w liczbę odpowiedzi

edit: patrz załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wątek.jpg (46,2 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości