|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
A kiedy ma możliwość poprawki? I czy ta sama baba będzie w komisji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Milo ze szefofa ci tak powiedziala ![]() Ja tez poszukam ciuszkow moze w jakims lupeksiku ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak suka ...... powiedziala mu napierwszym roku ze sobie go zapamieta i ze sie spotkaja na obronie i masz ..... moj kuba jest dosc specyficzny naprawde .... ale czyms jej podpadl .... chyba tym ze b.dobrze umie jezyk ..... przecierz w pracy tez go uzywa przez 8 h wiec serio go umie ........
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Współczuję.... ja bardzo źle wspominam moje studia. Niby renomowana uczelnia, a taka niesprawiedliwość, że szok. Co drugi wykładowca był typu "ja sobie Ciebie zapamiętam i Cię uwalę, bo Ty się lepiej znasz na tym niż ja i mi głupio"
![]() Rodzice mnie namawiali na doktorat, ale moja noga na żadnej polskiej uczelni już na pewno nigdy nie postanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za TŻ, żeby szybciutko zdał egzamin i utarł nosa głupiej babie! ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio poszłam do lumpika, tak w ogóle spontanicznie, bez większych nadziei bo akurat dzień wszystko po 3 zł i znalazłam nowiutka koszule H&M MAMA. Byłam w szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny.
![]() ab cd badanie było wykonywane w całości przez brzuch. Na początku miało to być badanie genetyczne, ale potem doszłam do wniosku, że zobaczę co mi powie po takich podstawowych badaniach usg. I z takim założeniem tam poszłam. Lekarz zbadał przezierność karkową NT, BPD, obwód głowy, brzucha, długość kości udowej, kość nosową(już pisałam, że byl z nim problem ![]() Wyszło: Trisomia 21- zespół Downa. ryzyko 1:3559 Trisomia 18- zespół Edwardsa r yzyko 1:5258 Trisomia 13 ryzyko zespół Pataua. <1:20000 przedstawił mi to wszystko mówiąc, że mogę poddać się badaniom biochemicznym żeby uzupełnić otrzymane wyżej wyniki, bardziej ocenić stan płodu. Wtedy wyniki będą lepsze pewniejsze. A jak będą złe to robi się aminopunkcję (chyba tak to się nazywa?), czyli nakłucie igłą i pobranie do badania płynu owodniowego. Zostałam poinformowana, że w Polsce do 22 tygodnia ciąży można usunąć płod jeśli ma wadę genetyczną. Stwierdziłam, że nie chcę. Skoro narządy i parametry są w porządku, kość nosowa się jakaś tam znalazła, a nawet jakby miało być chore na zespół Downa to i tak nie usunę, więc po co się stresować. Ale lekarz tak nastraszył mojego TŻ, że jeszcze dziś rano się mnie pytał czy chcę iść na tą biochemię ![]() Taka ciekawostka, że wyszło mi 1:115 - poród przedwczesny przed 34 tygodniem ![]() Tak się zastanawiam, bo na tym badaniu byłam prywatnie. W poniedziałek idę do mojego lekarza- chodzę na NFZ i pewnie tez mi zrobi usg. w moim mieście jest tylko jeden lekarz NFZ i tam bardziej jak na produkcji: wchodzisz, wychodzisz i nic się nie dowiesz. Tak bardziej na odwal się. Dlatego zdecydowałam się na badanie prywatnie. Nie wiem czy można mieć tak ciągle usg? ![]() ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-18 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Jak wroci z pracy to mu to wszystko przeczytam bo zawsze sie pyta co tam u twoich mamusiek ♡♡♡♡♡♡
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ☠Light Limara fajnie ze tak wszystko wytlumaczylas ja tez ide na te badania 30 pazdziernika wiec juz bede troche spokojniejsza i chce isc z narzeczonym wiec dobrze ze przez brzuszek ![]() Pallas Ril je tez myslalam o doktoracie ale narazie mi sie odechciewa , wiesz chcialam bym wykladac na uczelni turystyke ![]() ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-18 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Gosiiaczek No co za wredna pi.... brak słów na takie traktowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
kaorlak- no to musiałabyć piękny poranek
![]() isia4891- dziękujemy za odwiedzinki i za dobre życzenia! wzajemnie samych powodzeń ![]() Vampirka- zrobione. zaraz sie wezme za te sweet focie ![]() Kasian- jak to słodko brzmi jak piszesz o tej swojej pocieszce i Waszych chwilach... ![]() ![]() mala- do klubu jeszcze wszystkim daleko bo narazie jest "zamrożony". chyba ze odmrażałyście??? carolyna- kochana ja to robiłam z chęcią dla siebie więc nie zamaco ![]() o dziwo widzę dziewczynki że jak pogoda kulawa to Wasze samopoczucie lepsze! ![]() Limara- piękne focie przyniosłaś ![]() ![]() ![]() agus7ia- dziekuje kochana ze pamietalas o mnie ![]() gosiaczek - bez kitu , tyle go zwodzili, dzwonią z dnia na dzień ze jest egzamin i jeszcze uwalają?! to jest jakaś żenada, sama praca jeśli jest przyjęta powinna być podstawą!!! pierwszy raz spotykam się z takim chamstwem. Naprawdę to czyste robienie na złość. Na pewno jest wart, język niemiecki nie jest łatwy i naprawdę jest wielki że podjął takie wyzwanie, że jest ambitny, i nie potrzebnie szuka tego potwierdzenia, bo zdanie egzaminu to tylko formalność , choc jak widać nie najprostssza. Powiedz mu że my tu widzimy że kawal solidnego i mądrego chopa z niego i ze nie trzeba nam papierka by to widzieć! a Wy macie bejbika, macie ślub niebawem - Same wielkie rzeczy i bardzo, bardzo wartościowe, przy czym papierek jest pikusiem ! ![]() pamiętajcie że zarówno dobro jak i zło powraca więc żeby się jeszcze babsztyl jeden nie przekonał co to znaczy złośliwość ludzka! najlepiej wtedy jak jej będzie na czymś bardzo zależało, o ! Gosiaczku ślub w czwartek czy w piątek? ![]() któraś pytala o oliwkę i rozstępy- ja tez juz kiedys wspominałam że najpewniej mi nie wystarczy i bede musiala kupic cos innego dodatkowo, chociaz na te miejsca gdzie oliwka nie daje rady. Nie znam dobrych, znam tylko drogą ale skuteczną Mustellę ale chętnie znalazłabym tańszy odpowiednik. poza tym pomału mogłybyśmy zacząć rozmawiać o witaminach, niebawem będziemy już musiały się zaopatrzyć a ja to już teraz bym zakupiła (12 tc) bo czuję i wiem, że nie dostarczam organizmowi tego co powinnam, a nie chcę żeby dziecko ze mnie "wyciągnęło" resztkę wzroku, zębów itd. no i wiem że nasze doktorki nam przepiszą w większości coś co mają polecić, a ja bym chciała byśmy znalazły coś taniego i w zupełności wystarczającego, po co przepłacać, i tak mamy wydatków...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-18 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Kasian86 i Hania nadal taka ruchliwa?
![]() Ab_cd przynajmniej tak mówią, oby się Tobie skończyły. Moja znajoma męczyła się całą ciążę w mdłościami. Czego nikomu nie życzę. Co do rozstępów kochana to ja w poprzedniej ciąży stosowałam różne kremy i oliwki i niestety mam rozstępy na brzuchu, trochę udach. Więc ja uważam że kto ma mieć rozstępy to i tak je będzie miał niestety. A co do książek to mam „Moje dziecko Poradnik dla rodziców” i „Język niemowląt „ Tracy Hogg i bardzo polecam ![]() Magdi do tej pory przekupujesz batonikiem ? ![]() Light śliczny maluszek ![]() Gosiaczek przykro że narzeczonemu się nie udało , kiedy następny termin?to jak już na pierwszym roku powiedziałą że sobie go zapamięta to wygląda mi na to że specjalnie go uwaliła. Agus7ia super szef ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/elancyl-k...pom-500ml.html Ona go używała przez całą ciążę i nie ma ani jednego! Jest bardzo wydajny, więc pewnie na długo mi starczy, ale nie wiem czy kupię następny, bo w sumie jestem zwolenniczką teorii, że lepiej się smarować byle czym, byle często i masować porządnie skórę ![]() Poza tym jak mi się nie chce już bardzo smarować (bo osobiście nie przepadam za tą czynnością) to się po prysznicu polewam oliwką (taka z Johnsona dla dzieci) i lekko rozsmarowuje.. Zajmuje to może 30 sekund ![]() Co do witamin to mój ginekolog oszalał na punkcie tego: http://www.venafarm.pl/pl/products/d...l.30kaps..html Mówi, że to przełom na rynku suplementów dla kobiet w ciąży. Nie wiem szczerze powiedziawszy czy to jest drogie czy tanie, bo jeszcze się nie orientowałam w cenach. Na razie jadę na samym kwasie foliowym i lekarz mi wręcz ZABRONIŁ brać na razie witamin! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
a wiecie że tak się lepiej pisze jak Hope
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cała ta rozmowa to była taka hipotetyczna, bo też mi się wydawało, że wyniki oki ![]() W ogóle jest ok i nie ma innej opcji. No ![]() Hope płaciłam 170 zł za usg, dostałam do tego kilka zdjęć i wyniki z komputera z uwagami, ze nie wyraziłam zgody na badanie biochemiczne, ale stwierdzono też brak podwyzzonego ryzyka wystapienia aberracji chromosomowej w oparciu o pomiar Nt - cokolwiek to znaczy brzmi optymistycznie ![]() Badanie z testem paapa 370 zł kosztowało.
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-18 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak któraś ma ochotę to do K. wrzuciłam zdjęcia Misi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to się cieszę bardzo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Gosiiaczku - to jest po prostu bezczelne
![]() ![]() ![]() ![]() Ja Wam powiem z własnego doświadczenia... Uwalili mnie w klasie maturalnej, zdawałam rok później. Przez to, że nie pasowałam do klasy ![]() ![]() ![]() ![]()
#109 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny słyszałyście coś aby w ciąży nie chodzić do fryzjera?? Bo za dwa tygodnie idziemy z mężem na wesele i chciałam iść podciąć sobie trochę włosy z długości
#110 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku. Kurczę przychodzę patrzę a tu już 4 strony... Szok.
![]() Proszę o dopisanie wizyty 13 listopad ![]() Wpadnę później to będę bardziej aktywna... W ogóle to strasznie się cieszę że już za kilka godzin weekend, a na obiadek mam pierogi ruski świeże od mamy ![]()
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi na ten temat nie widaomo. Była u fryzjera w poprzednią sobotę podcięła mi końcówki i mam się dobrze. Podobno nie wolno malować farbami z amoniakiem. Ale teraz już są spcjalne farby dla kobiet w ciązy.
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Pallas, Hope co do witamin to orzeraza mnie fakt ze kazdy lekarz ma inna opinie na ten temat. Bylam wczoraj u swojeje lekarki i dopytalam o te witaminy bo juz na poprzedniej wizycie kazala mi je brac. Ja obecnie mam prenatal classic, ktory kupilam za jakies grosze na all. Za 90 tabletek zaplacilam jakos 30 zl. Ale wyczytalam na ulotce ze nalezy jest stosowac od II trymestru. Wiec pytam sie lekarki czy napewno moge je brac czy ewentualnie poleci mi cos innego. Uslyszalam ze moge je brac jak najbardziej ona nie widzi przeciwskazan. I ze witaminy najlepiej brac jak najszybciej bo jak juz wyniki krwi beda zle to bedzie za pozno i trzeba bedzie sie faszerowac silniejszymi dawkami. Tak wiec juz nic z tego nie rozumie. Jeden lekarz kategorycznie odradza, a inny zaleca. Zwariowac mozna
![]() Pytalam sie tez o badanie progresteronu i bety i uzyskalam odpowiedz, ze jak ciaza jest juz potwierdzona to takich badan sie juz nie robi, bo po pierwsze stresuja one kobiete, po drugie nie udowodniono, ze sa one w czyms pomocne i po trzecie, na tym etapie ciazy progresteron jest juz przez lozysko wydzielany. ufff znow sie rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co czytałam ta instrukcje dodawanie zdjęć do klubu i wg mnie to trochę za dużo zachodu z tym . Prościej byłoby zdjęcia dodawać na meila , ale jak większość woli Klub to ja się podporządkuje ![]() Kaorlak Misia słodka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyś coś ciekawego zobaczyła na all podeślij link, też już nie chodzę w jeansach bo się nie dopinam. Pisałyście o witaminach ja mam brać kwas do końca tygodnia i duphaston, a od poniedziałku zakupić witaminki dla przyszłych mam. Macie coś godnego polecenia>???
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: patrz załącznik ![]()
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-10-18 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.