|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Katoliczki ciągle w kryzysie?
Prawie każda to zrobi kiedy trafi na faceta, który ją odpowiednio pobudzi. Seks to nie jest żaden upadek tylko normalna potrzeba dzięki której gatunek trwa. I niestety tak to jest, że nasze instynkty są silniejsze od wizerunku postaci literackich. Jako katolik oczywiście masz szansę na zdobycie kobiety ale jako mężczyzna nie. Nie obrażam cię w tym momencie, po prostu ludzie zaczynają uprawiać seks po kilku spotkaniach, ewentualnie po 3-6 miesiącach znajomości w ekstremalnych przypadkach. Wierzące dziewice to będą najczęściej osoby nieatrakcyjne z którymi nikt nie chce kopulować. (mówię o dorosłych osobach a nie 16 latkach, chociaż akurat moje znajome tak traciły dziewictwo, 15-17 lat).
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że te katoliczki "upadają" najczęściej z katolikami. Więc raczej powinieneś napisać o kryzysie wśród katolików (ogólnie obu płci).
Ale w kk najczęściej mówi się o braku czystości u kobiet, mężczyzn jakoś się pomija i traktuje bardziej wyrozumiale. A to dla mnie jest hipokryzja, a nie katolicyzm. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty nie wyobrażasz sobie po ślubie, a ja przed ślubem. Ilu ludzi, tyle opinii i zdań na ten temat
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
Natomiast u trzech z nich wraz z wiekiem pojawił się wręcz fanatyzm religijny, takie agresywne atakowanie wszystkiego co niezgodne z naukami KK, myślę, że to skutecznie zniechęca potencjalnych przyszłych wybranków.
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Ja również nie wyobrażam sobie braku seksu przed ślubem. Dla mnie seks nie jest najważniejszy, ale ważny i istotny. Dla mnie to jakiś element związku, który musi hulać, by było cacy
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
są biura matrymonialne dla katolików - czytałam nt w dodatku do Wyborczej "Wysokich Obcasach"
|
|
|
|
|
#38 | |
|
sissy that walk
|
Są nawet portale randkowe przeznaczone dla katolików, dla których ważna jest wiara i to, żeby partner życiowy był tak samo wierzący. Są oazy, są pielgrzymki, są różne akcje i imprezy organizowane przez kościół... Jak chcesz drewna, to szukaj w lesie.
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że tak. Całkiem niedawno był tu podobny wątek. Autor chciał znaleźć właśnie taką dziewczynę-katoliczkę, ale za skarby świata nie chciał szukać w organizacjach religijnych, tylko w "zwykłych" miejscach. I właśnie kompletnie go nie rozumiałam. Przecież to logiczne, że jak się chce poznać ludzi podobnych sobie, o podobnych poglądach (już nie mówię o partnerze, ale po prostu o znajomych), to najlepiej szukać w organizacjach zrzeszających takie osoby. Jeśli ktoś będzie chciał zaprzyjaźnić się z osobą o poglądach skrajnie lewicowych, raczej nie pójdzie szukać jej w Ruchu Apostolstwa Młodzieży czy w Oazie. I na odwrót też.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko brakuje jego kolegi od negrów o ile to nie ten sam autor... czego byście nie napisały to i tak za kilka dni pojawi się kolejny temat dotyczący tego samego i znowu autor będzie szukał tej co to czeka z seksem do ślubu. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dwie ulubienice z awatara <3 Może rozwiniecie swoje wypowiedzi rodem z elementarza dla klas pierwszych? Np jakimś uzasadnieniem? Argumentami? Albo chociaż stwierdzeniem, że każdy kto się z wami nie zgadza jest głupi?
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek mogę się mylić
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobrze ale forum jest do dyskusji, ja nigdy nie bronie swojego zdania do ostatniego tchu ;> Może mnie oświecicie i ja jeszcze na tym skorzystam bo się myliłem? Ale nie mam szansy zazwyczaj bo lecą same bluzgi na mnie i brak argumentów.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Zastanów się, dlaczego wywołujesz takie a nie inne odpowiedzi na forum. Ekspertem chyba nie jesteś, między nogi całej populacji nie zaglądasz, a brzmisz tak autorytatywnie, że aż śmiesznie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli piszesz na bazie obserwacji swoich znajomych/środowiska ludzi, to ok, ale weź pod uwagę, że u każdego z tym seksem różnie bywa.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak tu Ciebie oświecić? Mam napisać coś a la "znam atrakcyjną katoliczkę, która nie kopuluje bo jest to wbrew jej zasadom, a nie dlatego, że nikomu się nie podoba"? Nie sądzę abyś poczuł się oświecony. Masz dziwne spojrzenie na niektóre sprawy, jakbyś nie dopuszczał innej wersji wydarzeń. Wiek 15-17 lat nieco zaniżony myślę, pewnie, że się zdarza ale z tego co czytam i słyszę, średnia jest nieco wyższa.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie mają milion różnych powodów do wstrzymywania się ze współżyciem. To, że Ty tego nie pojmujesz, nie znaczy, że to nie ma miejsca. Nie istnieje reguła, że piękna to zaliczona, a pasztet się uchroni. Znam brzydkie kobiety, które szybko wpadły i śliczne dziewczyny, które w wieku 20+ nigdy nie miały chłopaka, chociaż zainteresowanie nimi było, tylko one tego nie chciały. A Ty musisz mieć bardzo wąskie horyzonty, skoro znasz tylko jeden typ ludzi. To dziwne w jakiejkolwiek grupie społecznej u każdego bez wyjątku obserwować te same zachowania, bo ludzie są różni. Może należysz do jakiejś sekty i wszyscy tam muszą dopasować się do konkretnych ramek, że tak łatwo te ramki jesteś w stanie opisać? |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz tu internetowego buziaka Chciałbym należeć do sekty Ale nie takiej jak autor tematu, ja bym chciał taką z orgiami itd.
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A sam jesteś czyściutki i nigdy nie pchałeś rączek w "grzeszne" obszary swojego ciała? Chciałabym w to uwierzyć
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie rozumiem czemu niektóre z Was tak na mnie naskoczyły. Przez nieczystość nie miałem na myśli dotknięcia chłopaka, ale takie sprawy jak petting czy celowe wywyłoywanie podniecenia seksualnego nie jest zachowaniem czystości. Zależy mi abym znalazł kobietę z podobnym do mojego podejściem, abyśmy razem dążyli do świętości. Nie potępiam nikogo, tylko uważam, może błędnie, że kobiecie żyjącej nieczysto ciężko powrócić na drogę ewangelii i tak szczerze to powątpiewam w chęci takiej kobiety do zachowania czystości co ślubu. Nie wiem czy nie ciągnęłaby mnie w dół, chciałbym się mylić. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie sądzę abyś był całkowicie odosobniony w poglądach więc szukaj w odpowiednich kręgach, a znajdziesz. Ale raczej nie tutaj
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Autorze, nie wiem na ile spotkasz tutaj dziewczyny, które poruszysz tym apelem.
Jak Ci tu dobrze radzą - poszukaj sobie kobiety w katolickich kręgach, większe prawdopodobieństwo, że na taką trafisz. Ale tu do rozważenia dwie kwestie - czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia w sferze przeszłości seksualnej? Jeśli nie masz, to wymagaj. Ale z obserwacji własnych wiem, że szukając takiej idealnej, możesz być dłuuugo sam. Albo odrzucić kogoś wartościowego (wcale nie ma gwarancji, że to akurat ta strona z przeszłością sprowadzi Cię w dół, skąd wiesz, że to nie Ty?). Po drugie - seksualność jest tematem bardzo delikatnym, zbyt intymnym do poruszania na pierwszych randkach. Znam dziewczyny, które spełniają Twoje wysokie wymagania; problem jest, że one uciekają od facetów, którzy chcą oceniać je tylko i wyłącznie pod katem braku doświadczeń seksualnych. Bo to na pierwszym miejscu, a nie charakter, osobowość.
|
|
#57 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Co patologia to obyczaj ale w polskim katolicyzmie jedyny legalny wytrysk nasienia to wprost do pochwy a jedyną legalną metodą zapobiegania ciąży jest wstrzemięźliwość. ( no i metoda kalendarzykowa choć ciężko mi to nazwać metodą xD )
Z dążeniem do świętości jest pewien problem. Moim zdaniem dość poważny. Że każdy sobie do tego może dopasować co innego. Jeden dla zbawienia morduje niewiernych, inny udziwnia swoje życie seksualne albo z niego rezygnuje jak w tym wątku. To bardzo smutny obraz świata i co to ma do świętości też nie wiem :C |
|
|
|
|
#59 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
katoliku, ja się zastanawiam (zakładając, że to nie prowokacja, a Ty trollem nie jesteś), czy Ty szukasz kobiety z krwi i kości czy jakiegoś kryształowego anioła. jasne, że dziewictwo to jakaś wartość, szczególnie w kręgach katolickich. ale wydaje mi się, że wcale nie największa i najważniejsza. a tu widzę, że Ty chyba w dużej mierze pod takim kątem klasyfikujesz kobiety i przeprowadzasz casting na żonę/dziewczynę. wszystko może być pięknie, dziewczyna ma świetny charakter, ale nie jest dziewicą i to dla Ciebie jest powód, by ją skreślić i stwierdzić, że się nie szanuje. nawet jakbym byłą dziewicą to nie wiem czy miałabym ochotę na związek z takim facetem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Ale nie takiej jak autor tematu, ja bym chciał taką z orgiami itd.