|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Pierwsze karmienie nocne. Spal 4h a jadl 5h temu
![]() Byloby pieknie zeby Tz nie chodzil i nie stelal ze nie moze z nami spac i ze chce sie do malego przytulic ![]() Maly cos pochlipuje przez sen. Rozplakal se z takim zalem jakby go cos bolalo. Chyba mial zly sen ![]() Agrafka - ![]() ![]() ![]() U mnie jest srednio 8-10 karmien na dobe. Jakierka- nie powinno sie przystawiac dzieci zeby uzywalo cycek za smoczek. Cycek ma kojazyc sie z jedzeniem. Owszem mozna przytulic w kryzysowych sytuacjach, ale nie ze to jest sobie smoczek i codziennie. Tak mnie od laktacji uczyli. Spadam dalej spac. Tz w koncu poszedl do siebie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Aha i to z ust zeszlo mu po 15min. Obstawiam mm. Nikt go za raczki nie bral. A ja myje 300razy dziennie bo mam swira na tym punkcie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Gusia sa kaszki z bobovity bez cukru, musisz tylko przeczytac sklad lub na nich pisze na glownej stronie - juz nie pamietam dokladnie. Ja zaczne od marchewki - 3 dni a pozniej od jabluszka i stopniowo dalej.
Aleks bawi sie na lezaczku, ale temp ma oko 38 dalam mu ibum w syropie, ale mu niesmakowalo i plul. ehhh Bawi sie pielucha i pcha ja do buzi. Dziekuje za wasze kciuki - na pewno sa magiczne. ![]()
#4653 |
Wtajemniczenie
|
Poczytajcie sobie o kaszkach Holle
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perse teraz jest szał na parki ![]()
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322369]Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz ![]() Zazdroszczę, bo ja od rana wypiłam kawę, umyłam zęby i tyle ![]() Ah i jeszcze udało mi się zrobić nowe kciuki dla Cynamonków, bo przecież nie miałam kiedy wcześniej jak poprawić zadania ![]() A co do facetów to normalka ![]() Mnie jeszcze doprowadza do białej gorączki jak TŻ szykuje kąpiel i zapomina o pieluszce na dno wanienki. Albo pyta skąd ją wziąć! Jest zawsze w tym samym miejscu-na suszarce!Strasznie trudne do zapamiętania ![]() Ostatnio już jak mnie pyta "A gdzie jest?" to bez słowa idę po nią sama! |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322443]Nie wiem
![]() Najchętniej zwykłą mannę bym podała, ale ona nie wiadomo gdzie rosła. A wszystkie te dziecięce są z czymś, albo z cukrem, albo z mm :/ Chyba przeszukam wszystkie sklepy pod tym kątem. MAM WERY IMPORTANT KŁESZCZON ![]() Dziewczyny jakie kurtki są teraz modne? (takie właśnie jesienno-zimowe). Moja mama chce kupić sis i wysłać. Styl raczej mało kobiecy :P, bardziej sportowy. Bardzo bym prosiła o jakieś obrazki, żebym mogła mamie opisać. Ja sama nie wiem, nie ubieram się modnie, mam jedną kurtkę na parę lat :P[/QUOTE] Ja ostatnio kupiłam sobie w reservedzie taką http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...s-outer-jacket Modne są parki, ale ja jakąs nie czuję do nich zachwytu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny karmiące mm, jak będziecie rozszerzać dietę, ja już czytam tyle tego i mam mętlik w głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Samantha dobrze, że zeszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ups, albo i nie, bo się już maluch kręci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
Agrafko, super info!
![]() ![]() Mela, z Twoja uroda rozczochranie a nawet zeykly worek nie zaszkodza ![]() Samantha, u nas Edziu rzadko korzysta z cyca w ramach smoczka, sa to zazwyczaj bardzo dla niego stresujace sytuacje. Natomiast nie dokonca sie zgodze z rola cycka przy takim maluszku. Wedlug mnie ucza aby nie dawac cyca za kazdym razem tylko i wylacznie dla wygody matek, no bo ile z nas wytrzyma karmienie przez caly dzien. Dziecko matomiast rodzi sie z podstawowymi instynktami, w tym odruch ssania, ktory u niemowlat nie sluzy tylko i wylacznie do zaspokajania glodu i gdy maluszek jest zdenerwowany odrazu zaczyna poszukiwac piersi. Ja ufam bardzo naturze i wierze w jej madrosc, tak male dziecko nie potrafi samo sie uspokoic i tylko nawarstwia zle emocje. Czasem Edziu potrzebuje possac zaledwie 2 sekundy i sie uspokaja, mnie to nie robi roznicy, a jemu moze oszczedzic nerwow w takim wieku. Moze dzieki temu bedzie spokojniejszy w przyszlosci. Tak to instynktownie odczuwam i tyle ![]() Super, ze wysypka Wam przeszla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4661 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322369]Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz ![]() U mnie jest tak: on coś zrobi: czemu mnie nigdy nie pochwalisz, że dobrze zrobiłem, że dobry obiad, że dobrze wszystko przygotowałem do kąpieli... ja coś zrobię: --------------------- I ostatnio mu powiesiłam pranie i pytam: jak się mówi?... To wielkie oburzenie... Brak słów na tych facetów.[/QUOTE] Bo oni uważają że my musimy wszystko umieć i wszystko same powinnyśmy robić a jak oni zrobią coś co należy do naszych obowiązków to oczekują owacji na stojąco bo to przecież leży w naszym zakresie i powinniśmy ich po nogach całować że nam pomogli ![]() ![]() Dziękuję Ci Słońce ![]() ![]() Swoją drogą: Przyjmijcie mnie do klubu, pilsss ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322443]Nie wiem ![]() Najchętniej zwykłą mannę bym podała, ale ona nie wiadomo gdzie rosła. A wszystkie te dziecięce są z czymś, albo z cukrem, albo z mm :/ Chyba przeszukam wszystkie sklepy pod tym kątem. MAM WERY IMPORTANT KŁESZCZON ![]() Dziewczyny jakie kurtki są teraz modne? (takie właśnie jesienno-zimowe). Moja mama chce kupić sis i wysłać. Styl raczej mało kobiecy :P, bardziej sportowy. Bardzo bym prosiła o jakieś obrazki, żebym mogła mamie opisać. Ja sama nie wiem, nie ubieram się modnie, mam jedną kurtkę na parę lat :P[/QUOTE] tak jak dziewczyny już napisały, albo parki albo pikowane ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Konto usunięte
|
Moje dziecko śpi 2 godziny, a ja tęsknię :P
Mam odpieluszkowe zapalenie mózgu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Perse co do kurtek nie pomogę, bo się nie znam-też chodzę w jednej tak długo aż muszę z żalem wywalić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Perse: parki
![]() ![]() Samanta: dobrze że zeszło bo wyglądało pasqdnie i znowu pada;(
#4665 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ani nawet za zrobienie rzeczy nie ze swojej działki.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zadomowienie
|
Domcia, super zestawienie Sary
![]() ![]() Eve, zdrowka dla Aleksa, taki malusi a juz go chwycilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4669 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322892]Mnie by w ogóle do głowy nie przyszło, że ktoś ma mi dziękować za obiad
![]() Ani nawet za zrobienie rzeczy nie ze swojej działki..[/QUOTE] To są faceci, wszystko trzeba im mówić krok po kroku i potem pogłaskać po głowce bo np sam znalazł pieluche która od kilku mieięcy leży w tym samym miejscu i codziennie ją stamtąd bierze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322852]Moje dziecko śpi 2 godziny, a ja tęsknię :P
Mam odpieluszkowe zapalenie mózgu! ![]() ![]() Właśnie podziwiam jaki duży wybór jest wśród kaszek Holle. Wychodzą drożej, ale można kupić orkiszową, owsianą, jaglaną. Są i mleczne i bezmleczne. Jest z czego wybierać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idziesz dziś do pediatry? Ty będziesz je podawała Hani? Bo jak tak to ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na boczku nie powinno nic się stać. A nawet jak się zakrztusi to usłyszysz ![]() Nie chcę do niczego namawiać, ale mój też dość często się krztusi, ale w nocy bardzo bardzo rzadko. Cudne jest! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy jakąś inną można podać jako ekspozycja na gluten? Bo ja bym kupiła, co to tam pół łyżeczki, to mi pewnie cała ta kaszka starczy na 2 miesiące. Bezmleczną i bezcukrową. Poszukam w sklepie organicznym. A ja dostałam od kolegi kaszki Milupa, to taka stara firma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322852]Moje dziecko śpi 2 godziny, a ja tęsknię :P
Mam odpieluszkowe zapalenie mózgu! ![]() ![]() Surka my zaczęliśmy od marchewki, z jakim skutkiem każdy widział ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
TŻ wstał i przejął Małego
![]() Idę jeść! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosty program jak drut ![]() akurat dla kogos takiego jak ja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Perse- No właśnie wśród tych 3m+ nie widzę manny. Za to dziwni mnie obecność gryczanej. Gdzieś czytałam, że z kaszą gryczaną dziecko powinno poczekać do ukończenia 1 roku życia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Neni bylam rano w rejonowej to pani dr mi o tej trzydniowce i ze zapalenie gardla, dzwonie do kolezanki pediatry, mowi ze za maly na trzydniowke. Dzwonie do swojej prywatnej do 12 miala wylaczony telefon teraz nie odbiera
![]() ![]()
#4678 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Baloniku - ![]() Eve - ![]() Jakierka - ja zawsze odbijam Szymka w nocy, boje się że mi zwymiotuje i się zachłyśnie, on przeważnie usypia podczas karmienia nocnego, ale staram się tak robić by go nie obudzić. Hej ![]() u nas noc znośna Szymek wstał o 2.30 na karminie, zjadł poszedł dalej spać ale ok 5 już nie chciał spać, wziełam go do siebie do łóżka i próbowałam ukołysać i skończyło się tak że to ja zasnełam a dziecko leżało obok i zjadało smoka ![]() Udusze dziś tż bo zabrał klucze od wózkowni i nie możemy wyjść na spacer ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
Łakomstwo mnie pokarało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.