|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Szukasz, mama z klasą-poczekalnia -znajdujesz nasz tytuł wątku i obok tego tytułu masz odpowiedzi tam pisze ilość postów ile napisaliśmy ale jak w to wejdziesz to wyświetli ci się lista wyszczególniona kto ile pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do witamin to na razie biorę kwas foliowy, zostało mi jeszcze ok 20 tabletek i na następnej wizycie pewnie jakieś witaminki, moja ginka też jest przeciwna do brania od razu witamin, W poprzedniej ciąży brałam właśnie femibion w II i III trymestrze.
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||||
Zakorzenienie
|
Light Limara super zdjęcia, śliczna Natalka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci, że mój mąż wtedy jeszcze chłopak nie zdał matury z j. polskiego. My byliśmy 1 rocznikiem tej nowej matury, on zawsze wszystko interpretował inaczej niż reszta no i niestety zbrakło mu 3%. Z reszty przedmiotów czyli niemieckiego, biologii i matmy dostał po 90 parę procent ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem w Hani całkowicie zakochana, co pewnie widać jak piszę ![]() ![]() Nooo powiem Ci, że jest mega ruchliwa, nie usiedzi w miejscu, oj nie. Nawet jak była takim maleństwem i ją kładłam na macie edukacyjnej to cały czas musiałam patrzeć, bo chwila moment i jakoś się przesuwała na podłogę ![]() Cytat:
![]() W nocy u nas lało, teraz się rozpogodziło, oby tak zostało, bo chcę iść dzisiaj w ramach spaceru sobie buty pooglądać jakieś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz zalecił brać pregnaplus, ale przerwałam, bo wydawało mi się, że potęguja mdłości. Na razie biorę kwas foliowy, ale już chyba wypadało by jakieś witaminy. Niżej skad pragnaplus, jakby któraś była ciekawa ![]() Wartość odżywcza preparatu Składnik Ilość (1 kapsułka) *%ZDS Olej rybi, w tym: 100 mg - - EPA 33 mg - - DHA 22 mg - Żelazo 26 mg 186% Cynk 10 mg 100% Witamina B6 1,4 mg 100% Kwas foliowy 400 µg 200% Jod 150 µg 100% Witamina D3 20 µg 400% Witamina B12 2,5 µg 100% * procent realizacji zalecanego dziennego zapotrzebowania. Olej rybi zawierający 65% kwasów omega-3, żelatyna, siarczan żelaza (II), glicerol, olej sojowy uwodornio, siarczan cynku, lecytyna sojowa, mannitol, chlorowodorek pirydoksyny, dwutlenek tytanu, średniołańcuchowe trójglicerydy, kwas pteroilomonoglutaminowy, cyjanokobalamina, jodek potasu, czerwony tlenek żelaza, cholekalcyferol.
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie wrzucanie zdjęć do klubu nie jest problemem, ale ja mam już w tym doświadczenie, więc dostosuję się do reszty ![]() Niki, możesz nie też dodać do maila? ![]()
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() póki co, mówię do miłego... muszę się przyszykować bo na 14ta idę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Co do witamin to mój lekarz też jest przeciwny ale że na USG brzdąc był mniejszy niż powinien to zalecił mi branie prenatal classic i mówił aby go brać ciągle i nie zmieniać co miesiąc innych witamin
![]() adamklip idź spokojnie do fryzjera, raczej mówią aby włosów nie farbować, bo czasem na wychodzi psikus na głowie i mamy inny kolor niż powinien wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Was, że pomimo tych wszystkich przeciwności dajecie sobie świetnie radę i tworzycie cudowną rodzinkę ![]() ![]() Co do witamin to ja zamierzam brać, ale to wynika z faktu że mam trochę problemów z jelitami i wiem, że te składniki odżywcze mogą mi uciekać. W poprzedniej ciąży brałam właśnie femibion na zmianę z Falvit mama. Zależało ile miałam akurat pieniędzy, bo femibion jest z tych droższych. Brałam co drugi dzień (tak mi ginka poleciła) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co prawda dla nich zła dieta to pewnie nietrzymanie się stricte tych zasad żywienia co tam opracowują specjaliści, ale i tak patrząc po znajomych to kiepsko te dzieciaki są karmione ![]() Ja też czekam z farbowaniem do II trymestru mimo, że farbuję bezamoniakową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek bardzo smutna jest wasza historia i przykre jest to ze to wlasnie rodzice najbardziej go w zyciu zranili. Przeciez rodzice to osoby, ktore powinny nas wspierac niezaleznie od sytuacji. Ja tez niestety nie mialam najfajniejszego dziecienstwa i nie moglam liczyc na rodzine, do tej pory nie moge. Nikt z mojej strony nawet jeszcze nie wie, ze jestem w ciazy i nie zamierzam sie chwalic. Nie czuje takiej potrzeby. Cale szczescie ty masz super rodzicow, ktorzy juz za chwile beda rodzicami twojego ukochanego
![]() Ja tez moge liczyc na tesciowa i cieszy mnie ze mamy fajny kontakt. A co do wizazu to ja jestem kompletnie ciemna w tej kwestii. ![]() Potrafie tylko posty dodawac. No coz moze kiedys bede tak biegla w tym jak wiekszosc z was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
To jest moje motto życiowe, od czasu mojej porażki szkolnej
![]()
#134 |
Raczkowanie
|
hmmm, wiecie ze ja jeszcze w lozku leze i nie moge zmobilizowac sie zeby wstac. Macie jakies magiczne zaklecie, ktore w tym pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa ♡♡♡♡♡ kazda z nas ma jakas historie , kazdy czegosc sie wstydzi , kazdy ma cos ....... ale dziekuje za to ze jestescie i mozna sie tez wam pozalic ...... bywaja w zyciu te zle i te dobre chwile ..... a moje motto;
JEŚLI CZEGOŚ GORĄCO PRAGNIESZ TO CAŁY WSZECHŚWIAT SPRZYJA TEMU POTAJEMNIE ![]() DZIEKUJE ♡♡♡♡♡ A TERAZ co dzisaj na obiadek robimy ??? I kochane moje bola was plecy bo mnie tak szczegolnie wieczorem , robicie jakies cwiczenia albo cos ????
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja z miłą chęcią też bym się położyła ![]() Wiecie jak ja tęsknię za swoim domem... Tam mogłabym leżec i do wieczora, a tu już tak nie mogę. Niestety jak kiedyś pisałam teście mnie nie rozpieszczają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Mi na ból pomagała kąpiel i masaż prysznicem na bolące miejsce ![]()
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym poleżała ![]()
![]() |
#139 | ||
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku.
Cytat:
Na pewno uda mu się obronić następnym razem. Głowa do góry i do przodu ![]() Cytat:
![]() gosius dobrze,że już z mężem lepiej. Trzymaj się cieplutko ![]() Hope jakbyś moga dopisać mnie do wizytna 22.10.13 godz. 12.00 dzisiaj pakowałam swoje rzeczy w pracy, żeby nowej pracownicy miejsce w szafkach zrobić i tak jakoś smutno mi się zrobiło. Popatrzyłam na salę i te słodkie buziaki dzieci i aż łezka mi się w oku zakręciła. Co do witamin, to ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal I i II - teraz jest to femibion. W tej ciąży też je biorę, na razie I później przerzucę się na II. Dla mnie te witaminy są dobre, teraz ich cena nieco spadła, bo pamiętam, że w pierwszej ciąży kosztowały 50 zł za 30 kapsułek, a teraz coś koło 40, ale to zależy jeszcze w jakiej aptece. Na obniadek domowa pizza - mężuś robi. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-18 o 11:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo na swoim jest lepiej, nikt nie patrzy że sobie poleżysz, nikt nie zrzędzi że nie umyte gry. Też mieszkałam kilka lat z teściami, niby mieliśmy swoją górę oni dół, ale kuchnai wspólna i przed domem trzeba było coś zrobić i pamietam jak teść krzywo patrzył, że mąż chce po pracy chce odpocząć a teść trawe kosił:/ ja dziś robie tą rybkę w pomidorach ziemniaki opiekane co wczoraj któraś wrzucała przepis, do tego surówka z kapusty kiszonej
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj dorsz z pomidorkami, wstawiany wczoraj przez którąś z Dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam przez którą), a do tego zapiekane ziemniaczki. Ale mi pachnie w całym domku ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
A ja bede wam teraz postow nabijac zeby magiczna setke przekroczyc i do klubiku sie dostac
![]() Kasiab nie zazdroszcze sytuacji, Wiem co to alkoholizm w bliskiej rodzinie. A jak twoj maz sie w tej sytuacji odnajduje? Nie jest zmeczony ta sytacja, przeciez on mial takie cale dziecinstwo. Nie chce stamtad uciec? Ja ucieklam z domu w wieku 20 lat, rzucilam wszystko i przenioslam sie w inna czesc kraju nie maja prawie nic. Teraz jestem dumna, ze to mi sie udalo i mam super zycie. Gosiaczek super motto. Na obiadek bedzie albo spagetti albo lazania. Zyczenie malza ![]() Co do plecow to ja czulam potworny bol wczoraj po calym dniu siedzenia w pracy przy komputerze. Pod koniec juz nie moglam wytrzymac. Zaklecie Hokus Pokus nie dziala, Abrakadarba tez nie ![]() To chyba musi byc cos bardziej zaawansowanego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
witam sie w nowym watku piszecie jak szalone , do klubu to mi brakuje troche a niemam tyle czasu co wy zeby pisca a jak znajde to was nie ma albo jestem niezauwazana ale jakos przezyje
![]() prosze mnie dopisac na wizyte w 23.10 dzisiaj pogoda jakas paskudna az glowa boli [QUOTE=Light Limara;43320062] zdjecia super Cytat:
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście tak mówicie o tych rybkach, że i ja dzisiaj sobie zafunduje filety z serem
![]() kasiab91 bardzo dobrze Cię rozumiem i współczuje z całych sił. Jak mieszkacie na piętrze to macie możliwość zamknięcia się na klucz? wtedy odzielibyście się całkowicie od teściów |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek współczuję sytuacji z rodziną TŻ . Najważniejsze że macie siebie i możecie na sobie polegać
![]() Martusia wstawiłam zdjęcie do klubu , ale powiem że trochę się pomęczyłam i też wiem że to nie dla mnie. Nie chcę zapisywać zdjęcia na jakiejś tam stronie aby uzyskać link aby potem do klubu dostać. Tak więc jeśli nie macie nic przeciwko to założyłam już jakiś czas meila i jak ktoś chce namiary niech pisze do mnie na PW . I ja będę zdjęcia tam dodawała bo wg mnie to prościej i bardziej prywatnie ![]() Kasian to tak jak mój ciągle w ruchu, ciągle w biegu nie usiedzi na miejscu. ![]() Magdi to tak jak ja nie jestem za tym aby dziecko jadło ciągle lub codziennie słodycze . Np. jeden dzień w tygodniu OK. Ale ile ja się naproszę dziadka TŻ i teściów aby mu nie dawać ciągle. Czasem wręcz wydzieram z rąk . I co?? Jestem zła matka i synowa bo nie pozwalam im rozpieszczać wnuka a dziecku odbieram takie przyjemności. Agusia ruszaj tyłek bo inaczej ![]() ![]() Dziewczyny na pierwszej stronie jest że dostęp do klubu dostają osoby aktywne co najmniej 100postów , ja wiem że dla niektórych to może być trudne dlatego umówmy się tak że mogą dostać też te osoby co po prostu udzielają się aktywnie . Chociażby pisały 1 posta na dzień lub dwa. Tylko że np. aktywność musi być oceniona przez jakiś tam czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię, że podjęłaś taką decyzję w swoim życiu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.