|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
heheh ja tak pisałam ale to spowodowane jest tym że w Norwegii się nie płaci za wspólny poród ![]() ![]()
![]() |
#3632 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Ale i tak o wszystko co mieli zrobić mi się pytali czy wyrażam zgodę i informowali bardzo dokładnie o każdej wykonywanej czynności. Byłam mega zadowolona z ostatniego porodu i mam nadzieję,że teraz będzie tak samo. [QUOTE=lolita25;43322492]Rany dziewczyny ja co 2h muszę coś przekąsić..../QUOTE] Ja tak mam od początku ciąży,ale w sumie i przed ciążą jadałam jak niemowlę co 3 godz,bo inaczej słabo mi się robiło ![]() Cytat:
Tak chyba zawsze było,że za darmo,tylko niestety próbują wyłudzać pieniądze. Jak rodziłam w Polsce 10 lat temu też powiedzieli,że żeby był zemną partner trzeba zapłacić. My byliśmy totalnie bez kasy. Narobiłam krzyku,powiedziałam że w takim razie nie rodzę,wychodzę,urodzę na ulicy. I wtedy okazało się,że jednak można rodzić z partnerem bezpłatnie... Cytat:
Co do ekg to u mnie w ciąży z Wiki też było nieprawidłowe,a po ciąży okazało się,że jest OK,więc może i u ciebie tak będzie? Druga sprawa,że z tym moim sercem dziwnie było,bo kiedyś poddałam się badaniom serca prowadzonym przez naukowców i tam wyszły mi dziwne rzeczy,że jedna komora serca wcale mi nie pracuje,z drugą też coś nie tak. Nigdzie tego nie uwzględnili,bo to były badania na sprzęcie,którego w Polsce nie uznają...
![]() |
#3633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do serca to znam przypadki, że ekg wychodziło złe, a przy szczegółowych badaniach okazywało się, że jest wszystko w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chodziłam w wałbrzychu do szkoły rodzenia za darmo- i jak sie było na chyba 3 wizytach ZOO bylo za darmo-tak było w 2009. Teraz nie wiem.. a Wasze pociechy(mamy ok 24tyg) duzo sie ruszają? Moja ma dni ,ze prawie wogole jej nie czuje. I wieczorami najwiecej ale w dzien praktycznie wogole jej nie czuje, Np dzis jej wogole jeszcze nie czulam.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ślubu, gratuluję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w poniedziałek mam wizytę i z pewniością będę musiała zrobić krzywą i też się martwię wynikami ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 |
Zadomowienie
|
malaMigotkAaa uszy do góry!!! scenariusz końcowy z tymi cukrzycami u Ciebie i dzieciołka, miał pewnie na celu wystraszenie Ciebie, abyś trzymała dietę. Spokojnie utrzymasz sobie dietę z czasem (a i tak nie zostało go tak dużo), na pewno będziesz wiedziała co jest ok, a co nie koniecznie i urodzisz ślicznego zdrowego chłopca.
Co do ekg- znajomy kardiolog zrobił mi na szybko ekg, jak miałam okres takich zasłabnięć i skoków pulsu, wyszła mi lekka arytmia i coś tam jeszcze, ale stwierdził, że w ciąży z układem krążenia mogą się dziać różne mniej lub bardziej ciekawe rzeczy i po porodzie i połogu organizm w 90% przypadków sam sobie radzi np. z zaburzeniami rytmu. Badanie po urodzeniu dziecia jak najbardziej wskazane, ale na razie się tym nie martw, bo pewnie potem okaże się, że jesteś zdrowa jak rydz. Dziewczyny a czy orientujecie się jak to jest z przerwami między zwolnieniami. W środę kończy mi się L4 i miałam mieć wizytę, ale niestety nie będzie mnie na miejscu i muszę ją przełożyć na poniedziałek za tydzień, więc pomiędzy kolejnymi zwolnieniami będę miała 3 dni przerwy? Czy to stanowi jakiś problem dla ZUSu? czy bardziej chodzi, aby te kody się zgadzały? Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-18 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli w Lubinie, to jeszcze bardziej przekonuję się do rodzenia we Wrocławiu ![]() Do szkoły rodzenia też na szczęście udało nam się dostać na nfz ![]() MałaMigotka ja też właśnie dużo przytyłam i boję się, że cukrzyca może wyjść ![]() W ciąży kompletnie się nie ruszam. Wczoraj obiecałam sobie, że na moje 4 piętro będę wchodzić piechotką, a nie windą i co? Po dwóch wczorajszych wejściach dzisiaj mam delikatne zakwasy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-18 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też nie wiedział o co chodzi z trymestrami, zapytał "a co to jest" ![]()
![]() |
#3644 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://fistaszkowy.blogspot.com/2013...-trymestr.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rano zazwyczaj jest leniwa. Jak jeszcze leżę w łóżku i przewracam się z boku na bok to coś tam pomarudzi, ale po chwili się uspokaja. Cytat:
![]() ![]() Z opowieści znajomych dowiedziałam się, że właśnie i Lubin i Legnica są dosyć chętne do robienia cesarek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Zielona fasolka się gotuje idę smażyć ziemniaczane kotlety
![]()
#3648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moja (24 tydzień) rusza się często i od jakiegoś miesiąca w miarę regularnie tzn codziennie o podobnych godzinach. Ostatnio nawet na dosyć sporo sobie pozwala, a łożysko mam z przodu które podobno i tak tłumi mi jej ruchy, więc mam ruchliwe dzieciątko które postanowiło być zupełnie inne od rodziców leniów spędzających wolny czas na kanapie przy serialach amerykańskich ;p
![]() |
#3649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Gang Iren
|
Nigdy nie jadłam takich. Jak się je robi?
#3652 |
Rozeznanie
|
malaMigotkAaa-Piękny brzusio.
![]() I piękne rzeczy dla malucha. upadly_anioloo-brawa dla malucha, ,że tak dla taty szaleje . ![]() A w ciąży super wyglądasz. Masz za☠☠☠isty okrągły brzusio ![]() Perfuzja- też wybrałabym szare ściany. Też uważam ,że róż i niebieski są z lekka oklepane. Ale oczywiście co się podoba mnie nie musi podobać się innym. ![]() Nattali- współczuję migreny, dobrze wiem , co to znaczy. Mam nadzieję ,że dzisiaj już lepiej. magnusia- nawet nie myślałam,że można mieć taką masakrę po odstawieniu anty.U mnie było wszystko ok. Fakt drugiego okresu nie dostałam, bo już w ciąże zaszłam, ale czułam się świetnie.Może miałaś tabsy źle dobrane ? ![]() senira666- też marzę aby u mnie trwał poród 40 minut. Wiem ,że moja mama miała wszystkie porody na prawdę szybkie. Siostra od początku do końca to było 7 godzin. Też tak chcę ![]() cayenneOna- wiedziałam,że maluch okaże się zdrowy ![]() diora- witamy ![]() Le La - kciuki za wizyte oczywiście ![]() Dopiero skończyłam czytać ,tyle się rozpisałyście ,że masakra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43324027]Dzień dobry Kochane,
Co za paskudny dzień dzisiaj - szaro i buro i pada jeszcze u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie bym już chciała się przeprowadzić do nowego mieszkania, i zacząć je dekorować. Normalnie nie doczekam listopada!! No doskonale rozumiem, a może lepiej przejąć takie rzeczy w swoje ręce? ![]() Dlatego my jak coś kupujemy to ja albo sama składam, albo aktywnie uczestniczę w składaniu, przy czym zawsze to ja czytam instrukcję i mówię co i jak. Ohh już niedługo, nie mogę się doczekać ![]() ![]() Uwielbiam ten zapach!! Do końca życia będzie kojarzył mi się ze świętami ![]() ![]() Trzymaj się ciepło ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania ![]() Generalnie przejmuje, tylko z ta szafa wymieklam, bardzo wysoka no i sapie z tym brzuchem jak lokomotywa. Powiem Wam, ze tak mnie stresowalo, jak ta szafe budowal, ze musialam wyjsc do sypialni i nalozyc sluchawki na uszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3655 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Myślę jednak,że wielu ruchów możemy nie zauważać chodząc,robiąc coś,będąc zaabsorbowanymi jakimiś zajęciami,starszymi pociechami itd.
![]() |
#3656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
odkrycie na dzis: KOCHAM OGORKI KONSERWOWE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod wpływem hormonów u niektórych kobiet trzustka gorzej pracuje i to jest powód cukrzycy, a nie odchudzanie się, jedzenie dużo słodyczy, czy przytycie.
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Małamigotka to w cale nie jest Twoja Wina !
Mój brat gdy zachorował na cukrzyce lekarz powiedział , że nie zna przyczyny dlaczego akurat zachorował i nie ma co się obwiniać najważniejsze to nie poddać się niej i jakoś sobie radzić . Pamiętaj , że naprawdę po ciąży może Ci zniknąć . A dzidziś na pewno urodzi się zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Muminek wybraliśmy szary
![]() Jutro powinni juz skończyć malować całe mieszkanie ![]()
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko bedzie ok, zobaczysz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.