Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 11:06   #2581
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Tak wiem ze to nawet dobrze tylko moich Aniołków żal mi zostawiac na 1 dzień zwłaszcza synuś bedzie bardzo tesknił za mamusią
Ale to nie cały dzień, prawda? Ja jadę na 7 i koło 12-13 jestem wolna. Chyba da się opiekę załatwić na pół dnia, prawda?

Moja gin poleca Femibion, że niby najlepsze, no fakt, że b. drogie, ale jak Tż sobie na piwo i słodycze pozwolić może to ja na witaminy tym bardziej
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:07   #2582
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie
W ogóle odkryłam u siebie nowego lumpa jest cudowny, są tam nawet foteliki samochodowe, coś co przypominało monitor (nie przyglądałam się) i w ogóle masa rzeczy za grosze

Ale do rzeczy
Zakupiłam dwie ciepłe bluzy z kapturkami, jedną polarową bluzeczkę i rozpinany sweterek. Oprócz tego śpiworek 0-6 mc. Za wszystko dałam 3 zł

Długo zastanawiałam się nad tym śpiworkiem, ale wzięłam. Za takie śmieszne pieniądze Myślicie, że coś takiego się przyda
Matko, u mnie już dawno w Trn nie ma takich cen w ciucholandach... Chyba jakaś zmowa cenowa czy co Za taką cenę, to btałabym co popadnie znając siebie, ale od wielu mam słyszałam, że ich dzieciaki w tym spałam. Tu na forum ktoś też polecał

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Posłusznie melduję, iż wczoraj odbyłam warsztaty "Mamo to ja". Wymęczyłam się jak nie wiem co, bo po 8 h w pracy (na tyłku) doszły mi 3,5 h warsztatów ale WARTO BYŁO!
Super, że jesteś zadowolona - i gratulacje wygranej
U mnie niestety już były we wrześniu chyba i wtedy nie byłam zaineteresowana a teraz żałuję.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
a gdzie ty kupujesz tak tanio te witaminy? Ja co prawda zakupiłam dopiero jedno opakowanie, ale za 30tabl zapłaciłam 53 zł! I już zastanawiałam na jakie je zmienić bo trochę drogie mi się wydały.
Kupiłam w Aptece Słonecznej - to sieciówka, więc może też znajdziesz. Ale teraz chyba zamówię przez internet ze 3 opakowania
http://www.ceneo.pl/13149124

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:08   #2583
thidien
Rozeznanie

co do cen witamin:
padłam, jak mi sprzedano w aptece femibion 2 za prawie 80zł!
brałam jeszcze kilka leków i nie zauważyłam (a kupuję wjednej sieciowej aptece, bo mam założną specjalną kartę i zawsze po kupnie jakiś rabat na następne coś jest)

z ciekawości weszłam na stronę internetową tejże sieci, a tam femibion 2 jest za 60,02zł

inna rzecz... poszperałam w sieci i już mam zapas tego femibionu do końca ciąży :P na www.aptekagemini.pl zakupiłam za 37,99zł
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:09   #2584
marima
Raczkowanie

Cześć

ja bym chciała chociaż z 2 wspólnie zdjęcia ciążowe z TZtem, ale u mnie w mieście fotografowie są tacy se szczerze powiedziawszy. chciałabym mieć też kilka zdjęć takiego noworodka, są prześliczne i powiesiłabym sobie je na ścianie , ale to też zalezy wszystko od tego ile taka przyjemność będzie kosztowała
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:12   #2585
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
co do cen witamin:
brałam jeszcze kilka leków i nie zauważyłam (a kupuję wjednej sieciowej aptece, bo mam założną specjalną kartę i zawsze po kupnie jakiś rabat na następne coś jest)

z ciekawości weszłam na stronę internetową tejże sieci, a tam femibion 2 jest za 60,02zł

inna rzecz... poszperałam w sieci i już mam zapas tego femibionu do końca ciąży :P na www.aptekagemini.pl zakupiłam za 37,99zł
Super cena ja na all ostatnio kupiłam za przeszło 45 zł z przesyłką, więc tez nie tak tragicznie. Ale chyba sobie zrobię zapas w tej aptece co polecasz, skoro sprawdzona
Stary 2013-10-18, 11:14   #2586
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Mam dziś impreze w pracy z okazji dnia n-la, fajnie będzie pogadać z dziewczynami W głowie odwieczny problem "w co się ubrać?" a w ciąży to już w ogóle, nic starego wyjściowego już na mnie nie pasuje, jedynie sukienka nietoperz
o fajnie że Cię zaprosili o mnie to nawet pies z kulawą nogą nie pamiętał, pewnie uznali że skoro na L4 to impreza mi się nie należy Ty też na L4 siedzisz, prawda?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy myślałyście może o sesji ciążowej/brzuszkowej albo później sesji Maluszka? Mnie się bardzo podobają takie zdjęcia, ale nie sądzę, żebyśmy mieli na to fundusze...
Np.
http://beatawojtczak.pl/tag/sesja-maluszka/ Niektóre - bajka

Podobają mi się zwłaszcza takie bardziej "naturalne", gdzie dzieci nie są poprzebierane strasznie i tak samo brzuszkowe - chyba fajna pamiątka, ale będą te tylko własnoręcznie zrobione
ja chyba zrobię sesję maluszkowi jak się urodzi, choć nad brzuszkową też się zastanawiam. A swoją drogąjedna dziewczyna z Tarnowa właśnie fajne sesje robi:
http://fotiska.com/
Stary 2013-10-18, 11:19   #2587
marima
Raczkowanie

a ja nie biorę żadnych witamin oprócz foliku i rutinoscorbinu a kończę 20tc, rutinoscorbin biorę tylko dlatego, że ginka mi kazała bo ostatnio byłam przeziębiona, przeziębienie wyleczyłam, ale biorę nadal, chyba nie zaszkodzę maleństwu co?
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 11:25   #2588
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
o fajnie że Cię zaprosili o mnie to nawet pies z kulawą nogą nie pamiętał, pewnie uznali że skoro na L4 to impreza mi się nie należy Ty też na L4 siedzisz, prawda?
Tak jestem na l4. My sobie same te impreze sponsorujemy, także łaski nie robią, nie mniej jednak cieszę się, że o mnie pamiętali.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
a ja nie biorę żadnych witamin oprócz foliku i rutinoscorbinu a kończę 20tc, rutinoscorbin biorę tylko dlatego, że ginka mi kazała bo ostatnio byłam przeziębiona, przeziębienie wyleczyłam, ale biorę nadal, chyba nie zaszkodzę maleństwu co?
zależy jak się odżywiasz, jeśli jesz dużo warzyw i owoców, a wyniki masz dobre to widocznie to starcza Ja biorę ze względu na jod, przy niedoczynności tarczycy jest b.ważne by go dostarczać poza lekami
Stary 2013-10-18, 11:52   #2589
maggie123
Zakorzenienie

co za paskudny dzień. leje a ja zasypiam w pracy. marzę o
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A w ogóle to Wam powiem taką glupotke, ze np nie lubię nieladnych uszu
Mój mąż mi się podobał na początku wizualnie, ale pomyślałam, ze cos ma nie tak z uszami i mocno się zastanawiałam, zanim się z nim umowilam przy moim pierwszym synu baaaaardzo, jak zeschizowana idiotka jak przekladalam go na boczki to bardzo pilnowalam, żeby mu się uszko nie podwinelo i nie były później odstajace i dzis jak p.doktor mi syncia badała, to od czasu do czasu włączyła na 3d i akurat raz na ucho włączyła i mówi: ooo, ale uszka ma śliczne. No i miała rację, szybko oblukalam co i jak i nawet wg moich standardów są śliczne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"każdy ma swojego bzika..." lalalala pamiętacie jeszcze tę piosenkę?
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Na razie nie będę sie martwić na zapas, bo to bardziej zaszkodzi
super! o tych normach tętna w ciaży pierwszy raz usłyszałam od Was. Zuzanka zawsze miała ok 155-163 i gin ani razu nie mówił, że za wysokie? teraz też bliskie było 160
na pewno nie martw się na zapas, bo to nie ma sensu. wszystko jest dobrze!
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Duzo z Was juz mialo ten test glukozy? Bo ja jutro ide i zastanawiam sie czemu tak wczesnie, ale z drugiej strony to lekarz dal skierowanie, ja sie nie musze znac...
Kupilam ta glukoze i co dalej? - myslicie ze tam mi wymieszaja z woda czy ja sie musze tym zajac?
Lekarz powiedzial tylko "prosze pamietac zeby kupic glukoze" a o wodzie nic nie mowil
W ogole co za masakra z tym NFZ - zeby pacjent jeszcze musial sie takimi rzeczami przejmowac
powinni dać Ci wodę. czasami pozwalają sobie kilka kropel cytryny dodać. No i koniecznie na badanie glukozy bierzecie sobie do picia mineralną niegazowaną. po tej słodkości będzie się chciało "zapić" smak
Cytat:
Na pierwszej str jest napisane że to badanie wykonuje się między 21 a 26 tc więc nie powinno być za wcześnie

Ja będę miala wizytę za tydzień i to będzie mniej więcej 22 tc i prawdopodobnie dopiero wtedy mi zleci lekarz tą glukozę, więc znając mnie będę robić tydzień przed kolejną wizytą czyli ok 25tc, chyba że lekarz każe inaczj

Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary przechodzą
w kierunku paciorkowca miałaś wymaz? wcześnie wyjątkowo. standardowo robi się ok 34-36tc. jeśli wynik wyjdzie pozytywny to w szpitalu trzeba informować o tym, że ma się "przyjaciela". bo generalnie paciorkowca w ciąży się nie leczy chyba. bo jak infekcje, szybko wraca. dla dziecka najlepiej, żeby trafić do szpitala przed odejściem wód. wówczas mama dostaje antybiotyk i dziecko jest chronione przed zakażeniem.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
tantum rosa uzywa sie po porodzie ja w szpitalu juz uzywałam i mi sie pieknie wszystko szybko zagoiło potem z takich a nie innych przyczyn jeden szew troche mi wrósł i po wyciagnieciu mi go przez połozną uzywałam pare dni zelu rivelu ( to skoncentrowany rivanol)

Clotrimazolum uzywa sie przy odparzonych pupach niemowlaka ale tylko wtedy kiedy to oparzenie jest naprawde mocne w ciazy nie bardzo sie go zaleca

--
zgadzam sie w 100% tantum rosa po porodzie niezastąpione!
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry, pierwsza! otoz w sprawie infekcji, ja posiadam na chwile obecna, niestety i lekarz przepisal mi tabletki dopochwowe 9 szt, w tym 6 nie pamietam jakich (jak bedzie ktoras potrzebowala, to sprawdze), a 3 to kadefungin. I ten kadefungin to nic innego jak nasz Clotrimazol. Ponadto na miejsca, ktore sa podraznione ten kadefungin wlasnie rowniez w masci. Mimo, iz na pewno wie co robi, spytalam wyraznie i wprost czy mozna w jakikolwiek sposob zaszkodzic dziecku, naturalnie zaprzeczyla. Takze mysle, ze clotrimazol spokojnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki, żeby Ci się syzbko udało tej infekcji pozbyć i żeby nie wracała!
Cytat:
Dziewczyny, czy myślałyście może o sesji ciążowej/brzuszkowej albo później sesji Maluszka? Mnie się bardzo podobają takie zdjęcia, ale nie sądzę, żebyśmy mieli na to fundusze...
Np.

Podobają mi się zwłaszcza takie bardziej "naturalne", gdzie dzieci nie są poprzebierane strasznie i tak samo brzuszkowe - chyba fajna pamiątka, ale będą te tylko własnoręcznie zrobione
polecam! wspaniała pamiątka!
jeśli jesteście z Lublina, Puław, okolic z czystym sumieniem polecam Dawida jacewski.pl
sesja ślubna, plener, ciążowa, 2 sesje Zuzanki za nami.
teraz na pewno również zdecyduję sie na zdjecia

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:56   #2590
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kochana jestem w 18 tyg i 2 dniu ciazy a badanie robiłam w ten poniedziałek
masz pewno tą 75 ? wsypujesz ja dopiero w srodku w laborze cała i zalewasz woda ja miałam swoja niegazowana mała i cytryne se wziełam nie czuc az tak słodkiego mi pielegniarki powiedzialy ze od chwili wymieszania mam 10 min zeby to wypic bo potem sie to krystalizuje
Dobrze wiedziec ze tez mialas wczesnie to badanie - czyli to zalezy od lekarza

Tak, mialam ta glukoze 75g.
I powiem Wam, ze nie bylo zle - gdyby nie drapalo w gardlo to nawet mi smakowalo Cytryny zapomnialam i w sumie dobrze, bo by sie nie przydala

Cytat:
Np.

Podobaja mi sie takie sesje, ale ja i tak zle na zdjeciach wychodze i szkoda mi kasy

Cytat:
Byłam w lumpie
W ogóle odkryłam u siebie nowego lumpa jest cudowny, są tam nawet foteliki samochodowe, coś co przypominało monitor (nie przyglądałam się) i w ogóle masa rzeczy za grosze

Ale do rzeczy
Zakupiłam dwie ciepłe bluzy z kapturkami, jedną polarową bluzeczkę i rozpinany sweterek. Oprócz tego śpiworek 0-6 mc. Za wszystko dałam 3 zł

Długo zastanawiałam się nad tym śpiworkiem, ale wzięłam. Za takie śmieszne pieniądze Myślicie, że coś takiego się przyda
Za taka kase to ja bym workami brala A Ty chodzisz do takich malutkich lumpkow czy duzych?

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka
Wszyscy podzieleni zostali na 3 grupy i tak krążyliśmy na zmianę między nimi.
A mozesz to troche dokladniej wytlumaczyc? Bo mojemu mozgowi zabraklo wyobrazni
Stary 2013-10-18, 12:15   #2591
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba zrobię sesję maluszkowi jak się urodzi, choć nad brzuszkową też się zastanawiam. A swoją drogąjedna dziewczyna z Tarnowa właśnie fajne sesje robi:
http://fotiska.com/
No wiesz co Mona Aleś mi dała, teraz zacznę rozważać
Dzięki

Cytat:
Tak, mialam ta glukoze 75g.
I powiem Wam, ze nie bylo zle - gdyby nie drapalo w gardlo to nawet mi smakowalo Cytryny zapomnialam i w sumie dobrze, bo by sie nie przydala
Dobrze słyszeć taką relację

Kilka fajnych filmików dla mocno początkujących mam
http://www.youtube.com/user/mamotato...?feature=watch

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:29   #2592
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
A mozesz to troche dokladniej wytlumaczyc? Bo mojemu mozgowi zabraklo wyobrazni
Startowały 3 grupy jednocześnie w 3 różnych salach. Na każdej sali był prezentowany 1 panel (czyli 1/3 temató2) np. bankowanie krwi+kąpiel+ reklamowanie butelek, poduszek itp. Po godzinie każda grupa miała 10 min przerwy i przechodziła do kolejnej sali, gdzie był prezentowane kolejne tematy, potem znów przerwa i znów zmiana. W ten sposób przemieszczaliśmy się my - uczestnicy a nie wykładowcy ze swoim sprzętem i oprzyrzadowaniem (banery, gadżety, stoiska, wanienki, foteliki itp).
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:30   #2593
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Kupiłam w Aptece Słonecznej - to sieciówka, więc może też znajdziesz. Ale teraz chyba zamówię przez internet ze 3 opakowania
http://www.ceneo.pl/13149124

też łykam te witaminy i właśnie niedawno zamawiałam w tej aptece gemini bo nawet na allegro tak tanio nie znalazłam... dość długo realizowali zamówienie bo tydzień no ale ogólnie spoko

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:54   #2594
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka fajnych filmików dla mocno początkujących mam
http://www.youtube.com/user/mamotato...?feature=watch
Chyba widziałam kiedyś w tv jakiś program tego faceta. On jest chyba fizjoterapeutąw tym programie właśnie pokazywał jakie ćwiczenia robić z maluszkiem z konkretnym problemem, odwiedzał dzieci w ich domach i pełen instruktaż dawał rodzicom. Dla niego chyba charakterystyczne są te określenia młody, młoda
O zmianie pieluszki też wtedy było
Stary 2013-10-18, 13:02   #2595
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

ja bym chciała chociaż z 2 wspólnie zdjęcia ciążowe z TZtem, ale u mnie w mieście fotografowie są tacy se szczerze powiedziawszy. chciałabym mieć też kilka zdjęć takiego noworodka, są prześliczne i powiesiłabym sobie je na ścianie , ale to też zalezy wszystko od tego ile taka przyjemność będzie kosztowała
Ale cudowne te zdjęcia Wszystkie ściany bym nimi pooklejała
Ciekawe czy u mnie można zrobić i ile taka przyjemność kosztuje. Jak dużo to sama napstrykam maleństwu i może coś wyjdzie ładnego

Cytat:
Za taka kase to ja bym workami brala A Ty chodzisz do takich malutkich lumpkow czy duzych?
Workami się nie da, bo odpowiednich rozmiarów nie ma Ale zauważyłam, że tam nikt tego nie wykupuje (te same bluzy co kupiłam wisiały tam od początku tygodnia, ja poszłam jak były przeceny i kupiłam za grosze) więc co tydzień w najtańszym dniu będę chodzić i wszystko wykupywać

Ja chodzę do takich gdzie ubrania są na wagę Nie lubię wycenionych bo jest dużo drożej. Poza tym te na wagę z każdym dniem tygodnia tanieją i chodzę tak w połowie albo jak jest najtaniej

Jutro też idę do lumpka. Ale innego. Zauważyłam, że w tym co dzisiaj byłam jest mnóstwo bluz i kurteczek, a w tym drugim bodziaki i śpioszki

Na tym śpiworku to jeszcze zarobię, bo potem odsprzedam go na all lub tablicy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:09   #2596
cobra115
Zakorzenienie

Wiem, że temat był milion razy wałkowany, ale czy jak na poczatku wyszło mi brak toxo, to teraz muszę robić oba oznaczniki??
Stary 2013-10-18, 13:47   #2597
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Wiem, że temat był milion razy wałkowany, ale czy jak na poczatku wyszło mi brak toxo, to teraz muszę robić oba oznaczniki??
wydaje mi się, że możesz zrobić tylko igm.

Ja byłam dzisiaj na wizycie, ale takiej bez usg, dostałam jeszcze furagin na ten mój nieszczęsny mocz, bo jest duża poprawa, ale jeszcze nie do końca wyniki idealne i okazało się, że szyjka mi się skraca( kurde to dopiero 20 tydzien;/ dostałam duphaston, większą dawkę magnezu i mam odpoczywać... kurna znowu coś;/
Czy któraś też ma ten problem?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:48   #2598
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę robiła tylko jeden (nie pamiętam który), żeby sprawdzić czy nie ma świeżego zarażenia.
Ale to dopiero w 30 tygodniu.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:50   #2599
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ale wyszło ci brak bo nie miałaś i nie jesteś odporna ? Ja miałam taką sytuację i musiałam robić obydwa. Czy można tylko jeden nie mam pojęcia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:00   #2600
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

w kierunku paciorkowca miałaś wymaz? wcześnie wyjątkowo. standardowo robi się ok 34-36tc. jeśli wynik wyjdzie pozytywny to w szpitalu trzeba informować o tym, że ma się "przyjaciela". bo generalnie paciorkowca w ciąży się nie leczy chyba. bo jak infekcje, szybko wraca. dla dziecka najlepiej, żeby trafić do szpitala przed odejściem wód. wówczas mama dostaje antybiotyk i dziecko jest chronione przed zakażeniem.
miałam wymaz bakteriologiczny, czyli jak coś będzie to powinno wyjść, ewentualny pacior też, choć mam nadzieję że go nie mam
Stary 2013-10-18, 14:10   #2601
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na wizycie, ale takiej bez usg, dostałam jeszcze furagin na ten mój nieszczęsny mocz, bo jest duża poprawa, ale jeszcze nie do końca wyniki idealne i okazało się, że szyjka mi się skraca( kurde to dopiero 20 tydzien;/ dostałam duphaston, większą dawkę magnezu i mam odpoczywać... kurna znowu coś;/
Aż z ciekawości przejrzałam neta co z tą szyjką Z tego co wyczytałam to można to tylko zdiagnozować na USG? Więc super, że mądry lekarz zwrócił na to uwagę. Mam nadzieję, że leki ci pomogą
Dużo odpoczywaj.
Czy szyjka może wrócić? tzn z powrotem się wydłużyć?

Najważniejsze żebyś się nie denerwowała
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:10   #2602
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ale wyszło ci brak bo nie miałaś i nie jesteś odporna ? Ja miałam taką sytuację i musiałam robić obydwa. Czy można tylko jeden nie mam pojęcia
no wlasnie, za pierwszym razem wyszedł mi brak, ginka nic nie mówiła na razie żeby robić, ale dla świętego spokoju chciałam to sprawdzić...
Stary 2013-10-18, 14:18   #2603
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Startowały 3 grupy jednocześnie w 3 różnych salach. Na każdej sali był prezentowany 1 panel (czyli 1/3 temató2) np. bankowanie krwi+kąpiel+ reklamowanie butelek, poduszek itp. Po godzinie każda grupa miała 10 min przerwy i przechodziła do kolejnej sali, gdzie był prezentowane kolejne tematy, potem znów przerwa i znów zmiana. W ten sposób przemieszczaliśmy się my - uczestnicy a nie wykładowcy ze swoim sprzętem i oprzyrzadowaniem (banery, gadżety, stoiska, wanienki, foteliki itp).
Aaaaa - juz rozumiem. Dziekuje Chyba sie wybierzemy, TZ powiedzial ze wyjdzie wczesniej z pracy zebysmy poszli

Cytat:
Workami się nie da, bo odpowiednich rozmiarów nie ma Ale zauważyłam, że tam nikt tego nie wykupuje (te same bluzy co kupiłam wisiały tam od początku tygodnia, ja poszłam jak były przeceny i kupiłam za grosze) więc co tydzień w najtańszym dniu będę chodzić i wszystko wykupywać

Ja chodzę do takich gdzie ubrania są na wagę Nie lubię wycenionych bo jest dużo drożej. Poza tym te na wagę z każdym dniem tygodnia tanieją i chodzę tak w połowie albo jak jest najtaniej

Jutro też idę do lumpka. Ale innego. Zauważyłam, że w tym co dzisiaj byłam jest mnóstwo bluz i kurteczek, a w tym drugim bodziaki i śpioszki

Na tym śpiworku to jeszcze zarobię, bo potem odsprzedam go na all lub tablicy
Nawet jak sprzedasz go za 5zl to sie oplaca To ja sprobuje niedlugo po tych lumpkach na wage pochodzic - moze tym razem sie uda. Bo te z wycenionymi rzeczami mnie troche zrazily...

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że możesz zrobić tylko igm.

A co lekarz powiedzial?
Ja nie mialam, ale czasem w poczekalni slysze ze kobitki o tym rozmawiaja wiec to chyba czesto sie zdarza...
Stary 2013-10-18, 14:20   #2604
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie, za pierwszym razem wyszedł mi brak, ginka nic nie mówiła na razie żeby robić, ale dla świętego spokoju chciałam to sprawdzić...
Ja dla świętego spokoju bym zrobiła bo podobno toxo w II trymestrze jest bardziej niebezpieczne niż w I

Maja

Czytam
Stary 2013-10-18, 14:30   #2605
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Aż z ciekawości przejrzałam neta co z tą szyjką Z tego co wyczytałam to można to tylko zdiagnozować na USG? Więc super, że mądry lekarz zwrócił na to uwagę. Mam nadzieję, że leki ci pomogą
Dużo odpoczywaj.
Czy szyjka może wrócić? tzn z powrotem się wydłużyć?

Najważniejsze żebyś się nie denerwowała
wydaje mi się, że spowrotem to się chyba nie wydłuży, nie wiem nie zapytałam o szczegóły...

Cytat:

A co lekarz powiedzial?
Ja nie mialam, ale czasem w poczekalni slysze ze kobitki o tym rozmawiaja wiec to chyba czesto sie zdarza...
Mam dużo odpoczywać, leżeć, zero seksu.. Najgorsze jest to, że jeszcze dwa tygodnie musze pracować, ale będę się oszczędzać..
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:49   #2606
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Np.

sesja zdjęciowa maluszka jak najbardziej, będziemy robić. Natomiast (nie chcę nikogo urazić) naga sesja ciężarnej albo przynajmniej z tą krechą na brzuchu po prostu mnie obrzydza. Nic na to nie poradzę. To jakaś taka kwestia intymności między mną a mężem i nie widzę w tym nic nadwyczajnego do upamiętniania gdy moje ciało rozciągneło się do rozmiarów ciężarnej orki Podobają mi się natomiast sesje w ubraniach, ładnie zrobione żeby maluszek zobaczył kiedyś swój inkubatorek Szkoda że teraz taka pora roku, bo jak brzuchole nam urosną to pewnie będzie sroga zima i w kurtce wyjdzie kaszana
Generalnie jestem "ZA" sesjami w różnych etapach naszego życia. Mamy z mężem na razie takie dwie: jedna sprzed kilku lat gdy zaskoczył mnie zaręczynami podczas pobytu w Turcji. Jesteśmy tam tacy młodzi i piękni Jestem taka szczupła i opalona i fotograf zrobił nam tak piękne fotki na plaży, wśród egzotycznych kwiatów, o zachodzie słońca...na prawdę wydaliśmy wtedy na nią bardzo dużo kasy ale dziś nie żałujemy żadnego centa bo na zawsze mamy pamiątkę tego jak wyglądaliśmy tacy szaleńczo zakochani a wiadomo że w obiektywie fotografa wyglądamy znacznie piękniej Druga sesja oczywiście ślubna bardzo artystyczna i również jestem w niej zakochana. Na pewno będę chciała taką z noworodkiem i żeby uczestniczyl w niej również dziadkowie. I potem jakieś następne w życiu np na 3 latka czy na 5 itd.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
co do cen witamin:
jestem szczęściarą bo teściowa jest farmacetką i ma zniżki więc obiecała mnie zaopatrzać sama przez całą ciąże w witaminki- właśnie femibion ale widze cenę na opakowaniu 59zł.
Stary 2013-10-18, 15:14   #2607
headzik
Raczkowanie

Cześć dziewczyny nie odzywałam się już długo, ciągle jestem jakaś zalatana, no ale podczytuję Was tylko jak mam chwilę wolną.

Teraz piszę, bo potrzebuję szybkiego info jak wyciszyć brzuch... xD hah może to brzmi śmiesznie ale sprawa jest poważna. Chodzi o to, że mój małżon jest wokalistą metalcorowej kapeli i chcąc spędzić z nim więcej czasu zaproponowałam, że zawiozę go na próbę i poczekam aż skończą (w jedną stronę jest ponad 50km). Mąż nie chce już mnie zabierać na próby, bo to za duży hałas, o koncertach nie wspominając (nie dość że hałas to jeszcze strasznie niebezpiecznie- nie wiem czy któraś z Was kojarzy co się dzieje na koncertach hardcoru). No i go ubłagałam, żeby pozwolił mi dziś jechać pod warunkiem, że będę jechać powoli i wyciszę sobie jakoś brzuch. Miałam zostać w domu ale okazało się, że widzielibyśmy się dziś tylko chwileczkę, on wróciłby w nocy, a jutro jedzie na koncert także lipa, a chciałabym chociaż w weekend mieć go trochę więcej dla siebie.
A, jeszcze ważne info- sam nie pojedzie bo nie ma prawka.

Więc jak myślicie? obwinięcie brzucha jakimś swetrem wystarczy?
Jestem już w 22tc i nie chcę dzidzi stresować. Niby słyszy tak jak my kiedy zanurzymy się w wannie, no ale wiadomo, że np perkusja nie należy do cichych instrumentów.

POMOCY
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:35   #2608
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie odzywałam się już długo, ciągle jestem jakaś zalatana, no ale podczytuję Was tylko jak mam chwilę wolną.

Teraz piszę, bo potrzebuję szybkiego info jak wyciszyć brzuch... xD hah może to brzmi śmiesznie ale sprawa jest poważna. Chodzi o to, że mój małżon jest wokalistą metalcorowej kapeli i chcąc spędzić z nim więcej czasu zaproponowałam, że zawiozę go na próbę i poczekam aż skończą (w jedną stronę jest ponad 50km). Mąż nie chce już mnie zabierać na próby, bo to za duży hałas, o koncertach nie wspominając (nie dość że hałas to jeszcze strasznie niebezpiecznie- nie wiem czy któraś z Was kojarzy co się dzieje na koncertach hardcoru). No i go ubłagałam, żeby pozwolił mi dziś jechać pod warunkiem, że będę jechać powoli i wyciszę sobie jakoś brzuch. Miałam zostać w domu ale okazało się, że widzielibyśmy się dziś tylko chwileczkę, on wróciłby w nocy, a jutro jedzie na koncert także lipa, a chciałabym chociaż w weekend mieć go trochę więcej dla siebie.
A, jeszcze ważne info- sam nie pojedzie bo nie ma prawka.

Więc jak myślicie? obwinięcie brzucha jakimś swetrem wystarczy?
Jestem już w 22tc i nie chcę dzidzi stresować. Niby słyszy tak jak my kiedy zanurzymy się w wannie, no ale wiadomo, że np perkusja nie należy do cichych instrumentów.

POMOCY
Wybacz, ale uważam że Ty na takim koncercie to kiepski pomysł ./nawet już nie chodzi o dźwięk (co też nie jest wskazane), a o bezpieczeństwo że ktoś Cie popchnie, wpadnie na Ciebie itp. Jeśli tak bardzo Ci na tym zależy, zawieź Go i poczekaj w pomieszczeniu dla zespołu czy coś w tym stylu.

Maja

Czytam
Stary 2013-10-18, 15:44   #2609
headzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale uważam że Ty na takim koncercie to kiepski pomysł ./nawet już nie chodzi o dźwięk (co też nie jest wskazane), a o bezpieczeństwo że ktoś Cie popchnie, wpadnie na Ciebie itp. Jeśli tak bardzo Ci na tym zależy, zawieź Go i poczekaj w pomieszczeniu dla zespołu czy coś w tym stylu.

Proszę o czytanie ze zrozumieniem- chodzi o dzisiejszą próbę. Co do koncertu nie musisz mi mówić, że to niebezpieczne- jestem fotografem (tymczasowo na "zwolnieniu" ) tej kapeli i nie raz myślałam, że mój aparat zostanie rozmiażdżony na ścianie albo ktoś wybije mi nim oko.. także o ciążowym brzuchu na takim koncercie nawet mi nic nie mów.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 16:16   #2610
teQiba
Moderator

Ja tez uwazam ze to nie najlepszy pomysl - wg. mnie nie da sie wyciszyc brzucha No i taka ciezka muzyka moze zwyczajnie przestraszyc maluszka, ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz.
A moze w czasie proby wejdziesz do jakiejs spokojnej knajpki w poblizu i tam poczekasz az TZ skonczy?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości