|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
w życiu nie miałam farbowanych. Tak ogólnie to nigdy u fryzjera nie byłam No ten kolor to akurat przekłamany, bo pogoda nijaka i w pokoju ciemno, a nie chciałam robić z fleszem, co by sztucznego blasku nie dodawać w rzeczywistości są jeszcze jaśniejsze ![]() Dziękuję |
|
|
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś naoliwowałam włoski. Zaraz nakładam maskę żeby łatwiej zmyć.
|
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak rozpoznac czy odzywka jest dobra jako ta bs? Bo ja sie boje takich uzywac i mam tylko takie ds, ew nakladam juz na suche troche kwasu hialuronowego+olejku jakiegos.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#934 |
|
❤ bee happy ❤
|
Dawno nie pisałam, bo zaczęły się zajęcia na uczelni i po prostu brak czasu.
Zauważyłam, że mam coraz dłuższe włosy Muszę je zmierzyć ile dokładnie mają już cm ![]() Ale jest dłużej niż miałam kiedykolwiek Ostatnio je farbowałam, bo nie mogłam się patrzeć na straszne odrosty... Po powrocie na stancję jakoś nie mam chęci olejować a przydałoby się kurczę...Ale za to kupiłam ziołowy balsam z pokrzywą Green Pharmacy i stosuję na zmianę z Kallosem. Myślę też czy nie zakupić znowu jakiegoś specyfiku Babuszki Agafii , bo miałam jedną odżywkę i fajnie działała na moje włosy ale widzę, że teraz jest tyle rodzajów, że nie wiem którą wybrać
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babci Agafii jeszcze nie miałam, więc z osobistych doświadczeń nic nie polecę. Jeśli miałabym coś kupić z tej serii jako pierwsze to pewnie byłąby to maska drożdżowa
|
|
#937 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Zachciało mi się ciemniejszego i padło na taki Ja z Babuszki miałam balsam do codziennego stosowania na brzozowym propolisie. A teraz się zastanawiam czy znów go zamówić, czy może jakiś inny
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam balsam marokanski Planeta Organica i jest cudowny
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie czy w Rossmannie są dostępne jakieś olejki do włosów poza tymi z Green Pharmacy?
|
|
|
|
#940 |
|
❤ bee happy ❤
|
A kochane do farbowanych włosów to co będzie najlepsze?
Chodzi mi o maski/odżywki.
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Fajny też jest podobno na kwiatowym
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-18 o 08:27 |
|
|
|
|
#942 | ||
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Chyba, że zupełnie na coś innego, może też z tych rosyjskich. Sama nie wiem
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Takich typowo przeznaczonych do olejowania włosów prócz GP to nie widziałam. Za to są inne do ciała, które też się nadają i do włosów ak Alterra, Babydream dla dzieci, Babydream fur mama, oliwka Hipp, Bielenda - olejek arganowy.
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-17 o 20:52 |
|
|
|
#944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, czy maseczka do twarzy Synergen Antipickel (ten śmierdziuch w niebieskich saszetkach) może się zepsuć?
|
|
|
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
Farbuję farbą Garniera Color Sensation odcień 8.0 jasny świetlisty blond
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Też odnoszę takie wrażenie Ale mimo Twojego ciemniejszego koloru uważam, że Twoje włosy są idealne |
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór!!!
Ostatnio dużó się dzieje u mnie w pracy i jakoś nie mam kiedy do was zajżeć. Macie piekne włosy-wszystkie ![]() Potzrebuję Waszej pomocy, co robię źle: nie mogę opanować puszenia włosów. Poprostu to jest jakiś dramat. Jak Wy sobie z tym radzicie?? HELP
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Puch, puch, cały czas puch. Ostatnio znalazłam na to sposób i ogarnełam je ampułkami odbudowującymi, ale też nie chce przesadzić z częstotliwością ich używania, bo mają alkohol w składzie;/ Wlosy są cudowne po nich Trzeba trafić w odpowiednią pielęgnację... mi się to jeszcze nie udało po 2 latach Dlatego trafiłam na ten wątek Dużo już wypróbowałam, mam ulubione produkty, ale nie trafiłam jeszcze w idealne dla moich włosów ![]() Anulka - niestety do ideału jeszcze im daleko Ale dziekuję
|
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj pierwszy raz nakremowałam włosy Isaną i jestem w szoku
Ta metoda jest boska. Włosy miękkie, nawilżone i nie tłuste jak po olejowaniu. Jak dobrze, że jest wizaż i Wizażanki ![]() Muszę się pochwalić że od sierpnia zdenkowałam już dwa szampony i odżywkę
Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2013-10-18 o 09:17 |
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ja tez wczoraj kremowalam dzis na to poszla maska alterra z granatem, umylam barwa a teraz siedze z AiK, zaraz ide plukac, na to w planach domowa mgielka nawilzajaca z keratyna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#951 |
|
Konto usunięte
|
Umyłam włoski Garnierem do włosów blond i nałożyłam wreszcie maskę Lorys. Jak na razie włosy są zadowolone
Idę zrobić kawkę a przy okazji drożdże
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
hejka
u mnie dziś za oknem szaro, buro i ponuro;/ ale ja mam humor dobry bo trafiła mi się fuszka, idę jutro na parę godzin dawać korki dziewczynie z gimnazjum ) jestem mega zadowolona bo wpadnie parę dych no i może na jednym spotkaniu się nie skończy no i już zaplanowałam, że za tą kaskę kupię sobie coś ekstra do włosów i myślę, że będzie to coś rosyjskiego heheco do odżywki AiK to tylko ten IPA jest nowym składnikiem czy coś jeszcze dodali? aż jutro pójdę do moich osiedlowych drogerii oblukać skład ja też się mocno zastanawiam nad zafarbowaniem włosów, ostatnio z fryzjerem ustaliłam, że mój naturalny kolor to 7.0 no i tak mam odrosty a reszta włosów jest złoto-żółto-ruda blehh myślę nad farbą Chantal Color Variete (ma dobre opinie na kwc) albo już z droższych Wella Koleston;/ |
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj olejowałam włosy, standardowo oliwą z oliwek i pierwszy raz nałożyłam odżywkę Nivea Long Repair. Sama teraz nie mogę się zdecydować, czy podoba mi się efekt, czy jednak nie ![]() Myślę też nad kremem do rąk, i tak muszę kupić, więc zastanawiam się nad jakimś, który mogłabym położyć też na włosy. Macie jakieś doświadczenia z kremowaniem? |
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie pielęgnacja wygląda ostatnio ciągle tak samo...
Mycie Babydreamem albo odżywką jajeczną z Joanny, odżywka Natur Vital od wypadania na skórę głowy, AiK na długość i Joanna Miód i Cytryna b/s na końcówki.. no i jedwab GP ![]() Ostatnio tylko wypróbowałam Kallosa Al Latte na pół godzinki po myciu i to tyle... ![]() Mimo zmienionego składu, ja i AiK pokochałyśmy się
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam Wam ostatnio, że zagapiłam się i zamiast polecanego babydream fur mama wziełam zwykły babydream
Naolejowałam nim włosy i jak dla mnie super! jak ktoś nie próbował to polecam wkurza mnie trochę ten mdły dziecięcy zapach, ale nie jest źle
|
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() My już po wizycie u neuro. Moje dziecko ma zaburzenia rozwoju i podejrzenie autyzmu, dostaliśmy kilka skierowań, już nas pozapisywałam. Wszystko w grudniu. Trzeba się z tym jakoś rozprawić. Wracając od neurologa wstąpiłam do hurtowni kosmetycnej i kupiłam sobie z Peggy Sage mini polerkę do paznokci, ostry pilnik i gąbeczki lateksowe. W Biedronce kupiłam tą odżywkę DaBa z olejem arganowym bo myślałam, że to szampon ;p Ma fajny, krótki skład. Jutro wypróbuję.
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Można się dołączyć.? Co prawda jestem mega,mega początkująca,ale mam nadzieję,że zmierzam w dobrym kierunku :P
|
|
|
|
#958 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo kupiłam ją wczoraj zachęcona dobrymi opiniami i, nie skrywam, przeceną. Jak obiecałam, tak zrobiłam. Była końcówka, więc musiałam zdjąć to wieczko. Przy wyciskaniu nie chciała wylecieć, a po boczkach zostało jej całkiem, całkiem. Trzymałam niebieską Isanę prawie godzinę po myciu. Przy spłukiwaniu taka średniawa tafla. Związałam na noc w koczek. Rano jedwab GP. Z rozczesywaniem nieco gorzej niż przy moim standardowym zestawie, ale wciąż dobrze. Za to mogę powiedzieć, że były mięciutkie (w sumie często są teraz takie). Żadnych negatywnych efektów, mogę polecić z czystym sercem. Znacie coś podobnego do niej? Wymagam braku negatywnych efektów właśnie i stosunkowo niskiej ceny. Mam trochę AiK i chyba kupię następne opakowanie, Bioetikę, Niveę Long Repair (jeszcze jej nie próbowałam). Żal mi ich na pierwsze O :|. Edytowane przez Visomya Czas edycji: 2013-10-18 o 17:52 |
||
|
|
|
#959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krzywdy mi na pewno nie zrobiła, no może poza zapachem, bo jest dla mnie paskudny i bardzo intensywny.Cały czas szukam jakiegoś produktu, który mnie zachwyci, ale na razie po wszystkim, co stosowałam, reakcję mam najwyżej "no spoko, źle nie jest" :P Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-18 o 17:16 |
|
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny to już jest nałóg. Byłam w Biedrze i kupiłam odżywkę z Garniera z avocado, a miałam nic nie kupować do włosów!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

w życiu nie miałam farbowanych. Tak ogólnie to nigdy u fryzjera nie byłam 

a przydałoby się kurczę...

Dlatego trafiłam na ten wątek
Bo kupiłam ją wczoraj zachęcona dobrymi opiniami i, nie skrywam, przeceną.