|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
A ziaren ma tyle ile sobie sama wsypię. Dodaję słonecznik, siemię lnu i płatki owsiane ![]()
![]() |
#2042 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie widziałam aż takich rezultatów, fajnie mi Jantar odświeżał i unosił włosy przy nasadzie, były ładnie odbite i takie świeże długo. Ale to tyle. ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba rezygnuję na starcie. ![]() Ale co, o stosowaniu henny czy obchodzeniu się jak z jajkiem? ![]() Przecież ładne masz włosy, a nie wydaje mi się, żebyś zabijała tych, co Ci je czasem każą prostować. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Co piekarnika nie ma? czy miski do zmiesznia skąldników? Fakt piecze sie ok godziny, to nie mozna wtedy za bardzo na impreze wyjść
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2045 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2046 |
Konto usunięte
|
Ratujcie mnie przed bankructwem. Ostatnio wydałam ok 200 zł na kosmetyki.
![]() W ramach uskuteczniania bankructwa dzisiaj dokupiłam jeszcze m.in. wodę różaną Dabur. Niby pisze, że naturalna, a skład się zaczyna od "aqua, propylene glycol...", ktoś umie to wyjaśnić? Podobno można ją stosować jako mgiełkę na włosy, co o tym sądzicie, ktoś próbował? Jutro rano przetestuję, bo jeśli moje włosy mogłyby tak pachnieć.. mmm ![]() ![]() Włosy chyba mi już nie wypadają, przeszło po 5 miesiącach! tzn nie wypadają w tak dużych ilościach i mogę wracać do cg, całe szczęście. ![]() ![]() ![]() Ludzie, którzy mnie dawno nie widzieli nie wiedzą że skróciłam włosy (10cm), bo cały czas noszę je w koku. Może niech tak zostanie? Ludzie mnie kojarzyli po ładnych długich kręconych włosach, słyszałam tyle komplementów na temat tego jak wyglądają, koloru itd. mimo że nie były idealne i wiele im brakowało według mnie,... a teraz zanim je rozpuszczę niech sobie podrosną jeszcze kilka cm. ![]() ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-10-18 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam już 2 razy książkę Taubsa - Dlaczego tyjemy i jak sobie z tym poradzić. Teraz jestem w trakcie czytania książki Davisa - Życie bez pszenicy. Ale to jest najważniejsze - nie bać się tłuszczu, nie bać się cholesterolu. Warto poczytać i dowiedzieć się, jak to jest naprawdę. Polecam np. dający do myślenia film 'Grubsi, nie głupsi' i wyżej wymienione książki ![]() U mnie już cała rodzinka je tłusto, średnio białkowo i niskowęglowodanowo (około 50g). Ja gluten wywaliłam całkiem, synkowi też, mąż czasem coś podje, ale to raz na miesiąc, już coraz rzadziej ma takie zachcianki. Rano jemy jajka - u mnie dziś np. jajecznica z 3 żółtek i 1 jajka na masełku z plastrem żółtego sera. Do tego ogórki kiszone. Kawa ze śmietanką 30%. Na obiad średni ziemniak w postaci frytek smażonych na smalcu z kotletem z karkówki, sos ze śmietany 18% i bezglutenowej mąki kukurydzianej. Do tego kalafior z sosem czosnkowym ze śmietany i czosnku. Na podwieczorek pewnie znowu mała kawa ze śmietanką i 2 kostki gorzkiej czekolady. Kolacji pewnie nie bo nie będę już głodna. Choć wiem, że nie każdy lubi jeść bardziej tłusto a dużo mniej węglowodanowo. Ja lubiłam tłusto zawsze, choć potem przeszłam na prawie same węglowodany z białkiem - tak źle, jak wtedy, nie czułam się nigdy. 18-20 letnia dziewczyna chodziła od lekarza do lekarza, kończąc na psychiatrze. Teraz czarne myśli i depresje znikają, problemy brzuchowe też, a każdy dzień, nawet tak deszczowy i szary jak dziś wydaje się dużo piękniejszy ![]() ![]() Kompletnie nie na włosowy temat się rozpisałam, to teraz włosowo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
Mają obie, na 6 miejscu w składzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dosłownie 3 użyciach co 2 dni na całej głowie pojawił mi się suchy, biały łupież i zaczerwienie. Dobrze, że od razu go odstawiłam i zaczęłam wcierać olejek łopianowy przeciwłupieżowy gp i maski aloesowe po umyciu, głowa już prawie doprowadzona do porządku. Myślę, że któreś ziółko mnie tak załatwiło, może nagietek, bo nagietek na twarz na pewno mnie uczula, kto wie, czy na skórę głowy też nie. Daję zdjęcie, co miałam na głowie, w rzeczywistości wyglądało to dużo gorzej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam, że tylko mi się takie coś zdarzyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
martaakow, dlatego też stwierdziłam, że nie po to mam maseczki, odżywki i olejki, i nie po to je nakładam, czeszę włosy grzebieniem z drewna etc. żebym teraz musiała trząść nogami przed farbą z amoniakiem. Słyszałam poza tym, że te z amoniakiem trzymają dłużej
![]() Swoją drogą żyłam w przekonaniu, że farby bez amoniaku nie mają czym mi zniszczyć włosa, a tu się okazuje, że jednak wcale nie jest tak kolorowo. Rozpulchnianie brzmi... strasznie... A jeśli chodzi o kolor faktycznie wpada trochę w mahoń/ czerwień, nad czołem są wręcz rude, ale ku własnemu zaskoczeniu efekt mi się strasznie podoba - od razu mam bardziej brzoskwiniową cerę przy tym kolorze ![]()
#2055 |
Zakorzenienie
|
Te olejki z Green Pharmacy są dostępne w Rossmannie chyba? Czy mi się coś pomyliło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma może któraś z was pomysł, co można zrobić do włosów z mleczka kokosowego? Mam małą puszeczkę w szafce, kupiłam do celów włosowych, bo znalazłam jakiś przepis, a teraz mam pustkę w głowie i nie wiem co mogę z nim zrobić. Piszecie tyle o tym glutenie, że aż sama zaczynam się zastanawiać, czy by przynajmniej go nie ograniczyć. Czy ograniczenie w ogóle coś da?
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-10-18 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://slawekstawarczyk.com.pl/moda-...-bez-amoniaku/ To dobrze, że Ci się podoba kolor. ![]() Ja na początku nie widziałam siebie w rudym, bałam się, że to kolor za jasny dla mnie, bo tyle lat farbowałam się na brązy/czerń, po czym okazało się, że to właśnie w rudych włosach jest mi dobrze, nie w ciemnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było. I jakoś dbanie o włoski w tym tygodniu też zaniedbałam, podobnie jak picie siemienia. Dzisiaj planuję olej na noc i potem Garnier AiK jako d/s. Słyszałyście o tym, że zmieniono mu skład? Ja mam z tym nowym z Biedronki.
Widziałam dzisiaj u siebie ten żel męski czarno-pomarańczowy z Isany. Chyba jeszcze stary skład, tylko nie wiem, co się tam zmieniło. Macie może zdjęcia dla porównania jak wyglądają dobrze dociążone włosy i te mniej? Nie wiem kompletnie jak to wygląda. Czy chodzi o to, że loki/fale mają być bez puchu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuć ten skład, proszę. Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj chyba będę mieć jakąś tragedię na głowie. Mam wrażenie, że przesadziłam z Joanną makową. W dodatku przepaliła mi się w łazience żarówka nad lustrem i suszyłam na pół ślepo. Też chyba za dobrze mi to nie wyszło. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do henny.Ostatnio farbowałam sie przed 15 sierpnia ciemnym brązem i troche mi się wypłukało miejscami mam rudawe pasemka i kańcówki jaśniejsze.Szerze mówiąc myślałam,że będzie gorzej. Będę się teraz hennować po całości na początku listopada ![]() Cytat:
![]()
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 ![]() Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2013-10-18 o 15:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Rozeznanie
|
Nowy skład Garnier AiK
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Isopropyl Alcohol, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance (FIL C161611/2). Możecie mi wytłumaczyć działanie Isopropyl Alcohol w tej konkretnej odżywce? Uwagę na to zwróciła mi moja mama dopiero jak czytała, co w niej jest, a potem informacje w necie to potwierdziły. Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama za mądra w składach nie jestem, ale cytując Kascysko: Innym alkoholem który często można znaleźć w kosmetykach, jest Isopropyl Alcohol, czyli popularne IPA - podobnie jak etanol jest rozpuszczalnikiem i konserwantem. Jednak jego duża zawartość w kosmetyku (= miejsce z początku składu INCI) wydaje mi się sporym ryzykiem - ten chemiczny kolega posiada bogaty potencjał drażniący i jest dość silnym alergenem. Nie odżegnuję się od niego, jeśli występuje pod koniec składu lub nie ma kontaktu z moją skórą ( tylko z włosami - na przykład w mojej ulubionej Joannie Len i Rumianek), natomiast obawiam się kosmetyków, w których jest jednym z głównych składników (np. woda brzozowa Isany) - we wcierkach statystycznie zdecydowanie bezpieczniejszy jest Alcohol Denat. IPA jest też m.in. w odżywkach b/s Joanny. A prawie wszystkie ich używamy. Ja bym się nie przejmowała tą małą zmianą. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
Wolałam się upewnić, jeżeli chodzi o tego Garniera.
Jeszcze nie stosowałam takich typowo proteinowych odżywek i chyba muszę to zrobić. Może nie mam takiego typowego puchu, tylko włosy nie są tak mocno połączone w fale. |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
widziałam u siebie w Rossie szampony z GP więc może olejki też będą
![]() to też zerknę ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Co sądzicie o oleju z orzecha włoskiego i ryżowym? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Zamacam swoje włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
tak odnośnie olejków GP używałyście może tego ?
Jak włoski po nim?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.