|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Kurcze, czy to naprawdę jest mały brzuch? To zdjęcie z początku 30 tygodnia.
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Nie, obmacala go solidnie.
#3752 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wygląda sprawa takich majciochów poporodowych w przypadku cc? Ta siateczka nie haczy się o szwy? Nie grozi to jakimś zruszeniem rany?
Pomijam już fakt, że ja na swój kuper nie mogę znaleźć takich majtek. Chyba u mnie koniecznością będą zwykłe majty bawełniane.
#3753 |
Zadomowienie
|
Ja mam może mi minimalnie większy, ale dopiero na wieczór.
I ani jedna pani doktor, ani moja prowadząca nie skomentowały że jest za mały. ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- perfuzja - A Ty masz łożysko z przodu?
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3755 |
Zakorzenienie
|
Wiem jak się denerwujesz, ale musi być dobrze. Pomaga Ci kroplowka? Dali Ci zastrzyk na rozwój płuc tak w razie czego?
#3756 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja moim zdaniem brzuch jak najbardziej ok. Mój jest odrobinę większy ale ja mam dwoje dzieci
![]()
#3757 |
Zakorzenienie
|
Negrid trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, musi być dobrze
![]()
#3758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Migotka spokojnie, ja też miewam gorsze dni. Jutro będzie lepiej, nie smutaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | ||||
Zakorzenienie
|
Jednak nadrabiam teraz bo wieczorem wybywamy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3760 | |
Gang Iren
|
Pewnie,że można. Witaj!
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja Wiki miała 2780,a Eryk 3270,ale ważne że mieli po 10 punktów,wszystko było OK,okazy zdrowia. Ty sama jesteś szczupłą kobietą,więc gdzie byś miała pomieścić dziecko np 4500 ![]() Nie jest duży,ale bez przesady,malutki też nie. Ja mam większy teraz,ale przy pierwszej ciąży jak założyłam luźne rzeczy to w 7 miesiącu nie było widać,że w ciąży jestem...
![]() |
#3761 | ||||||||
Konto usunięte
|
Wróciłam ze sklepu, kupiłam sobie ciastko czekoladowo-wiśniowe. U mnie dzisiaj kolejny dzień kanapkowo - słodki. Dobrze że chałkę sobie kupiłam zaraz pół skroję i wchłonę z masłem mniam mniam
![]() Podpisałam umowę z nowym operatorem telefonicznym (poprzedni nic a nic nie chciał zaoferować) i zaraz zacznę się bawić nowym telefonem - ach jak mnie cieszą takie drobne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się że reakcja męża może wynikać z niewiedzy - trzeba porozmawiać na spokojnie. Może spytać, czy chciałby żebyś Ty była przy nim w trudnej dla niego sytuacji? Może niech spróbuje siebie wyobrazić w szpitalu, i czy nie chciałby wtedy mieć bliskiej osoby przy sobie? Zawsze też możesz powiedzieć, że przecież może siedzieć w takim miejscu że nic nie będzie widzieć - no i on ma ten przywilej, że może w każdym momencie wyjść (bo my tego raczej nie zrobimy :P) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Ci dobra kobieto ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani ja, ani maz nie jestesmy wysocy, ja urodziłam się wazac 3100, maz 2800. To niby skąd Mlody na byc duzy?
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-10-18 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
Mi w szpitalu też większe dziecko wyszło, lekarka jeszcze raz zapytała o tydz, powiedziałam że 25 i się zdziwiła, bo pomiary pokazały jej na 27.
#3764 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() co za dzień.... ja już nie nadaję się do jeżdżenia dwoma autobusami i chodzeniu po mieście i sklepach z malutkimi zakupami ![]() ![]() dwie godziny szłam na dworzec ![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam do domu, od razu wyrko, obejrzałam "Rzym" Felliniego i zaczynam nadrabiać ![]() Cytat:
![]() pytaj o wszystko, masz do tego prawo! poczytaj kartę co Ci podają i upominaj się o badania! jak nie wprost to dyskretnie... bo u mnie ostatnio na pytanie co mi jest, na co mnie leczą i jakie leki mi podają skończyło się sugestią lekarza: "jak się pani nie podoba to może się pani wypisać na własne żądanie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Perfuzja, stwierdzanie wielkości dziecka po obmacaniu brzucha, to trochę jak to szukanie serduszka stetoskopem w 12 czy 14 tygodniu, już nie pamiętam, u Pauli? A wielkość brzucha nie ma zbyt wiele wspolnego z wielkością dziecka, tak więc luz, nie przejmuj się. Ja jak byłam na glukozie i razem ze mną czekała kobieta również w ciązy, to mało co w depresję nie wpadłam, że mam taki maciupki brzuch przy niej. A potem się okazało, że ona nosi trojaczki. ![]() Bilans po dwóch tygodniach zwolnienia: -6 przeczytanych książek -4 sezony Sexu w wielkim mieście - nauka gry na pianinie- 4 półgodzinne lekcje za mną - łatwiejsze i szybsze nadrabianie Wizażu ![]() - i od dziś basen. Tak więc na zwolnieniu jest całkiem fajnie, a tak się tego bałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Rozeznanie
|
Czytam Was od rana, ale taka przytępiona dziś jestem, że nie mam siły pisać. Całą noc fajnie spałam, z jedną tylko wycieczką do łazienki, a już nad ranem ułożyłam się na plecach i tak naciągnęłam coś w szyi, że do teraz chodzę jak połamana.
Dzisiaj robię pizzę. Narazie zrobiłam sos i jest ok, a teraz zabieram się za to nieszczęsne ciasto drożdżowe. Jeśli nie wyjdzie to mam plan awaryjny w postaci telefonu do pizzerii ![]() Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43327913] Ja też bym było alkoholiczką. Brakuje mi wieczorów z lampką wina ![]() [/QUOTE] Mój mąż wypije całe nasze weselne wino, zanim ja będę mogła sięgnąć po lampkę... Czasami gdy patrzę na niego jak pije, to mam mord w oczach ![]() Negrid trzymam kciuki za Ciebie, trzymaj się ciepło ![]() perfuzja co ona chce od Twojego brzucha? Jest w sam raz, niech spada na drzewo ![]() i witamy nowe mamy ![]() ![]() Wybaczcie dziewczyny, że nie cytuję Was wszystkich, to teraz ponad moje siły. Emma,Migotko i wszystkie inne mające przykry dzień (pamiętam, że Gosia miała rano dobry, ciekawe jak jest teraz) przytulam Was i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-18 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem obmacala mi go i dodała: mały człowiek tez bardzo nieduży.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Negrid, trzymaj się kochana, musi być dobrze ![]() Perfuzja, brzuch rzeczywiście nie jest olbrzymi, ale i nie maluśki; poczekaj na USG jak tylko możesz najspokojniej i nie wymyślaj głupot ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś też pizza
![]() ![]() Robię ekspresowe ciasto. Cienkie bo obydwoje z mężem takie lubimy. Zawsze wychodzi. Kiedyś robiłam na drożdżach też na tym przepisie ale od 3-4 miesięcy nie daję. Jest wtedy cieńsze i bardziej chrupiące. Podam przepis gdyby ktoś chciał spróbować: Kubek mąki tortowej wsypać do miski. wsypać 1/2 płaskiej łyżeczki soli, wymieszać z mąka (można też dodać później, mi się tak lepiej miesza). Zalać wszystko gorąca woda z kranu. Daję filiżankę wody (ok 250ml) 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek. Mieszam wszystko widelcem (tak mi najwygodniej, do łyżki za bardzo się przykleja). Jak się lepi,a powinno, dosypuje mąki. Kiedy nie jest zbyt lepiace i widzę, ze można, zaczynam ugniatac(jedną ręka). ugniatam w misce, walkuje na papierze do pieczenia i razem z papierem na blaszkę. Na to sos, ser a na ser składniki. Można ja nawet nazwać pizza ekspresowa bo nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie ![]() Piekę na maxa czyli 280'C ok 15-20 minut. Bez termoobiegu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez The light Czas edycji: 2013-10-18 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zadomowienie
|
No pewnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi brzuch w 24 tc ledwo za cycki wystaje..
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Rozeznanie
|
Negrid- kochana trzymaj się i obyś szybko wyszła ze szpitala
![]() ![]() Perfuzja- nie przejmuj się a co masz mieć brzuch jak koło od traktora przed sobą ![]() ![]() Więc jak widać jedno drugiego nie przesądza. Le La - spory już twój maluszek. ![]() Ważka- witamy ![]() ![]() Upiekłam ciasto zebre, właśnie wystygło więc która wpada na gorące kakao z cynamonem i ciasto z cukrem pudrem lub bita śmietana ?? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-10-18 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3777 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aaaaaaaaaaa.......... ciasto....... jak mi się chce ciasta.......
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-18 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie się go prowadziło . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Negrid wszytko będzie dobrze Perfuzja nie martw sie a brzusio śliczny Wrzucam mój brzuszek 27 tydzień skoczony. A i ciepły pajacyk z polarem dla małego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.