Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 18:34   #3811
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

A odnośnie porodu, to coraz więcej o tym myśle i coraz bardziej boje sie rodzic w szpitalu na NFZ. Nie oczekuje tam oczywiście warunków jak w Wersalu, ale właśnie boje sie, ze potraktują mnie jak petenta, a nie pacjenta i np będę sie męczyła bez końca z porodem. No i np ze zrobią mi nacięcie mimo, ze mam duża skłonność do bliznowcow. A już po porodzie zero opieki i prywatności w sumie tez. U mnie w mieście jest sprawdzony szpital prywatny gdzie poród sn to koszt 3200zl i coraz poważniej myśle o tym, by właśnie tam rodzic. Jest to w sumie straszne, ze za normalne warunki i normalna opiekę trzeba płacić.

Mysle,ze jesli cie stac to jest dobry pomysl.
Ja do porodu w Polsce sie zrazilam,ale tez rodzilam 10 lat temu,to moze wtedy jeszcze bylo inaczej niz teraz,albo zle trafilam,nie wiem. Gdybym miala rodzic w Polsce to tez prywatnie. Ale mam sporo kolezanek ktore dobrze wspominaja swoj porod w Polsce na NFZ. A w Anglii natomiast nie slyszalam ani razu,zeby ktoras ze znajomych czy znajomych znajomych byla nie zadowolona,mimo ze rodzily tak jak ja-za darmo.
Stary 2013-10-18, 18:40   #3812
pilotka86
Rozeznanie

Muminek1991 gratuluję wizyty i niezłe miałaś przeboje na tym usg

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaaa
Jest mi strasznie przykro, że zamiast czuć wsparcie, usłyszałam tylko o jego egoistycznych obawach. Ja rozumiem, że on i bez tego przeżywa wszystko jak stonka wykopki, że pocą mu się od razu ręce z nerwów, ale do cholery, to ja będę wtedy w centrum, to ja przeżyję ogromny wysiłek i to nasz wspólny syn przyjdzie na świat.
spójrz na to z drugiej strony bo moim zdaniem to bardzo dobrze, że mówi otwarcie o swoich obawach a nie udaje że wszystko jest ok żebyś była zadowolona. Lepiej, że teraz o tym powiedział, niż żeby przed porodówką się wycofał albo później miał pretensje, że "został zmuszony". Może po tych zajęciach w szkole rodzenia zmieni zdanie i będzie chciał być z Tobą?

Cytat:
Napisane przez iwantyou99
Ja znowu rozmawiałam z koleżanka ktora jest szpitalnym radca prawnym i tak naprawdę dopóki plan porodu nie zdobędzie miana dokumentu medycznego to nie ma on żadnego znaczenia. I niestety w wielu szpitalach jest olewany.

A tak naprawdę takie zabiegi jak nacięcie czy podanie oksytocyny czy nawet podanie szczepionki dziecku to zabieg medyczny na który powinnismy wyrazić zgodę nawet nie mając planu porodu.

Ale jakie sa realia wszyscy wiemy. Niestety.
ehh no właśnie też czytałam, że ten plan porodu to ściema. Niestety i po raz kolejny wszystko zależy od lekarza/położnej no i wiadomo porodu. Standardy swoją drogą a życie swoją.. Zresztą... ile tak naprawdę kobiet będzie krzyczeć podczas porodu "nie nacinać!" kiedy położna stwierdzi że to konieczne? i skąd kobieta ma wiedzieć czy trzeba czy nie?

Cytat:
Napisane przez MalaMigotkAaa
Jestem załamana, rozpoznana cukrzyca ciążowa. Mam uważać do końca ciąży. Ryzyko takie, że dziecko może urodzić się za duże, lub co gorsza po porodzie jego trzuska nie da rady i może zachorować na cukrzyce typu I. Ja na typu II... druga sprawa - mam coś z sercem, EKG nieprawidłowe, po ciąży mam iść na wysiłkowe EKG, bo Pani bardzo się moje ekg nie podobało.
Ku...a mam doła już dziś.
kochana nie załamuj się!
spójrz na to z innej, pozytywnej strony masz już rozpoznanie, teraz możesz przygotować się jak najlepiej, w jak najlepszych warunkach u jak najlepszych specjalistów i zacząć walkę to bardzo dużo!
a to ekg wysiłkowe... w ciąży jest przeciwskazane?

Cytat:
Napisane przez miiitusia
Jestem już po wizycie. Z małym wszystko OK tylko jest duży jak na 27 tc...mam odstawić witaminy. I mam anemię straszną więc dostałam żelazo i płyn na zaparcia które mnie ostatnio męczą.
dobrze, że z małym wszytsko ok
hmm za duży? a co to znaczy? może faktycznie przez te witaminy, czytałam nawet kiedyś o tym dość sporo, że odkąd kobiety biorą sztuczne witaminy i jedzenie jest coraz bardziej sztuczne rodzą się coraz większe dzieci.. ja też biorę witaminy, ze względu na tarczycę i mało urozmaiconą dietę..

Cytat:
Napisane przez Le_La
Hej, właśnie wróciłam z wizyty

Z Aleksem wszystko ok., rośnie jak szalony, waży prawie 1500g a to 29 tydz.
Pytałam gina o te bóle po bokach i na dole brzucha, powiedział, że jeśli macica nie robi się twarda przy tym to jest to jak najbardziej naturalne, bo wszystko się rozciąga. Natomiast gorzej jak twardnieje , w szczególności w równych odstępach czasu, wtedy mam jechać do szpitala, ale u mnie nic takiego się nie dzieje.
gratuluję udanej wizyty!!

Cytat:
Napisane przez souris5
A ja zawsze lubiłam alkohol a teraz nie mogę przebywać z osobami które piją bo mi się odruch robi
a ja nigdy nie lubiłam, dosłownie żadnego, jakieś słabe drinki albo rozcieńczone białe martini. Piwo blllleeeee gorzkie, wino... mulące albo za słodkie albo za gorzki, wódka - tylko do toastu czasami. Oczywiście zdarzyło mi się upić.
osób pijanych/podpitych wręcz nienawidzę i odrzuca mnie, brzydzi ich zapach.

Ważka witaj
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Kurcze, czy to naprawdę jest mały brzuch? To zdjęcie z początku 30 tygodnia.
jejku perfuzja ja nie znam się na brzuchach, ale moim zdaniem wcale nie masz małego! dziwna ta lekarka Ja mam w sumie podobny do Twojego.

Cytat:
Napisane przez mezaga
Dziewczyny jak wygląda sprawa takich majciochów poporodowych w przypadku cc? Ta siateczka nie haczy się o szwy? Nie grozi to jakimś zruszeniem rany?
Pomijam już fakt, że ja na swój kuper nie mogę znaleźć takich majtek. Chyba u mnie koniecznością będą zwykłe majty bawełniane.
nie haczy się, można ją odwinąć w dół a są baaardzo rozciągliwe Osobiście odwijałam
chyba te siateczkowe są lepsze po cc, moja znajoma je miała a jej sąsiadka z łóżka te bawełniane jednorazówki i strasznie narzekała, obciskały ją, wrzynały jej się w tyłek i brzuch (pokazywała mi ślady) a przy pierwszym cc miała siateczkowe i chwaliła, tylko teraz nie miała gdzie kupić.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:41   #3813
sharey
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43329408]Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak wino bezalkoholowe. Koniecznie daj znać czy warto kupić i co to w ogóle jest [/QUOTE]
Czytałam skład i to jest taka mieszanka różnych soków, głównie z winogron, doprawiona przyprawami korzennymi płacilam za to chyba 10 zł, dam znać czy warto
kupiłam jeszcze tam szampana gruszkowego oczywiście bezalkoholowego i bylo też wino białe, ale to następnym razem wypróbuję zbliżają się moje i małża imieniny i urodziny więc okazji będzie dość

A wina bezalkoholowe w ogóle istnieją, ostatnio przez przypadek się dowiedziałam. wpisz sobie w google, to wyskoczą Ci nawet sklepy internetowe, które je oferują. Cena ok od 20 zł się zaczyna.

Lolita a gdzie kupiłaś ten zestaw z laktatorem z TT?? Będę Ci baaaardzo wdzięczna za odpowiedź
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:42   #3814
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mysle,ze jesli cie stac to jest dobry pomysl.
Ja do porodu w Polsce sie zrazilam,ale tez rodzilam 10 lat temu,to moze wtedy jeszcze bylo inaczej niz teraz,albo zle trafilam,nie wiem. Gdybym miala rodzic w Polsce to tez prywatnie. Ale mam sporo kolezanek ktore dobrze wspominaja swoj porod w Polsce na NFZ. A w Anglii natomiast nie slyszalam ani razu,zeby ktoras ze znajomych czy znajomych znajomych byla nie zadowolona,mimo ze rodzily tak jak ja-za darmo.
A mi szkoda tyle kasy wydać na poród w prywatnej klinice, urodzić trzeba, nikt za nas tego nie zrobi, czy tu czy tu będzie bolało, myślę ze będziemy w takim szoku ze krzyczeć będziemy tak samo czy na NFZ czy prywatnie
Lekarka do której chodzę prywatnie pracuje w szpitalu którym będę rodzić i z reguły jest tak ze we większości przypadków jest w szpitalu jak któraś z jej pacjentek rodzi
Stary 2013-10-18, 18:44   #3815
gosia261282
Gang Iren

Kiedys w Anglii kupilam wino i szampana bezalkoholowego,ale to takie soczki byly,podobienstwa do alkoholu to nie mialo w smaku
Stary 2013-10-18, 18:45   #3816
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Lolita a gdzie kupiłaś ten zestaw z laktatorem z TT?? Będę Ci baaaardzo wdzięczna za odpowiedź
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...639108685.html
Stary 2013-10-18, 18:46   #3817
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:

A wina bezalkoholowe w ogóle istnieją, ostatnio przez przypadek się dowiedziałam. wpisz sobie w google, to wyskoczą Ci nawet sklepy internetowe, które je oferują. Cena ok od 20 zł się zaczyna.
istnieją ( piwa też) całkowicie bezalkoholowe są pupularne w krajach muzułmańskich, szczególnie tych bardzo konserwatywnych gdzie alkohol jest nielegalny a jego posiadanie/spożywanie karalne.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 18:47   #3818
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A mi szkoda tyle kasy wydać na poród w prywatnej klinice, urodzić trzeba, nikt za nas tego nie zrobi, czy tu czy tu będzie bolało, myślę ze będziemy w takim szoku ze krzyczeć będziemy tak samo czy na NFZ czy prywatnie
Lekarka do której chodzę prywatnie pracuje w szpitalu którym będę rodzić i z reguły jest tak ze we większości przypadków jest w szpitalu jak któraś z jej pacjentek rodzi

Tak,ja generalnie zgadzam sie z toba. Ale po moim porodzie w Polsce ja bym juz sie nie zdecydowala. Nie chce tutaj opisywac,bo pewnie ja po prostu zle trafilam,a i wtedy bylam mlodziutka i jeszcze nie tak wyszczekana jak teraz,ale traktowana bylam w conajmniej nieodpowiedni sposob,ze sie tak wyraze. Gdybym zaplacila to raczej nie mialoby to miejsca.
Stary 2013-10-18, 18:49   #3819
The light
Zadomowienie

Wina bezalkoholowe są w piotrze i pawle. Koszt ok 12zl. Jest białe, różowe, czerwone i musujące. Piłam białe, czerwone i różowe musujące (po usg polowkowym )
Białe mi nie smakowało. Było kwaśne.

Natomiast czerwone moim zdaniem ok. Trochę jak sfermentowany soczek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:03   #3820
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Kiedys w Anglii kupilam wino i szampana bezalkoholowego,ale to takie soczki byly,podobienstwa do alkoholu to nie mialo w smaku

A ja pije dosc czesto (tzn pilam) piwo pszeniczne bezalko, z mineralami. I powiem Wam, ze jak bieglam ostatnio w biegu miejskim, to na mecie tez byly punkty, w ktorych podawano wlasnie to piwo :p
Gosia, jak pezeczytalam jak lubisz Alko, to pomyslalam, ze to dokladnie jak ja i mozemy sobie wycieczki alkoznawcze zrobic, u nas dobre wina tutejsze i sasiedzkie (polnocne Wlochy 300 km) oraz wuuuunderbarrrre piwa
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:07   #3821
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Gosia, jak pezeczytalam jak lubisz Alko, to pomyslalam, ze to dokladnie jak ja i mozemy sobie wycieczki alkoznawcze zrobic, u nas dobre wina tutejsze i sasiedzkie (polnocne Wlochy 300 km) oraz wuuuunderbarrrre piwa .

No,no to jest mysl
Stary 2013-10-18, 19:08   #3822
Ważka
Raczkowanie

Witam się ponownie wieczorową porą

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

Zastanawiam się nad tym wózkiem, tylko nie wiem co z kołami. Czy nie są za cienkie.
Wózek bardzo fajny,cena też ok jak za taki zestaw Kółka na pewno nie są za cienkie Mi by tylko brakowało skrętnych przednich kółek. Ja mam po córce X-Landera XA i byłby dla mnie idealny,gdyby córa nie zsuwała się tak z siedziska w spacerówce

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka przerwa w odczuwanie ruchów powinna niepokoić? Ja nigdy nie czułam małego tak jak Wy. Mam sporo tłuszczu na brzuchu i zawsze to były takie delikatne szturchniecia. Ale jak tak czytam to wpadam w panikę.
Cytat:
Ja tez nie czuje przez pol dnia ruchow,albo jestem zajeta,chodze i nie zwracam uwagi. I zawsze tak mialam w kazdej z trzech ciaz. Np z Erykiem wychodzilam do pracy i czesto przez 8 godz go nie czulam,albo czulam tylko na przerwie sniadaniowej,gdy usiadlam i wsluchalam sie w siebie. Nie stresuj sie,bo tak moze byc. Ale oczywiscie trzeba tez wierzyc swojej intuicji i jak czujesz,ze cos jest nie tak to jechac to sprawdzic.
U mnie wygląda to tak,że przez cały dzień jestem bardzo aktywna,biegam za córką,ciągle coś sprzątam,gotuję i nie mam czasu spokojnie posiedzieć i wczuć się w ruchy dziecka.Dopiero na wieczór mały nieźle szarżuje albo jak się położę i nic nie robię

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ehh no właśnie też czytałam, że ten plan porodu to ściema. Niestety i po raz kolejny wszystko zależy od lekarza/położnej no i wiadomo porodu. Standardy swoją drogą a życie swoją.. Zresztą... ile tak naprawdę kobiet będzie krzyczeć podczas porodu "nie nacinać!" kiedy położna stwierdzi że to konieczne? i skąd kobieta ma wiedzieć czy trzeba czy nie?
Tak właśnie jest Lekarz/położna będzie wiedzieć najlepiej czy trzeba nacinać czy nie,ja byłam nacinana bo inaczej po prostu bym się sama porozrywała-po tym to dopiero by były blizny
Stary 2013-10-18, 19:11   #3823
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie wrzucić post Lolity
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2073
Cytat:
Tak...tak dobrze robisz, to są ci sprzedawcy
Ja jestem zbyt zajęta ślinieniem się do zdjęć jedzenia
Dziękuje bardzo Napewno mi sie przydadzą
Maż wrócił z delegacji więc korzystam dziś

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:16   #3824
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamy czy można się jeszcze przyłączyć do wątku? Podczytuję od początku,bardzo sympatycznną atmosferę tu macie Pisałam tylko raz dawno dawno temu,potem miałam ciągle plamienia i nie chciałam za bardzo wczuwać się w wątek. Teraz wszystko jest już ok,termin mam na 30 stycznia i spodziewam się synka Mam już córeczkę Emilkę(2 lata 5 mscy) a w grudniu przed samymi świętami straciłam 7 tyg. ciążę
Nie mam jeszcze prawie nic przygotowane czeka nas remont pokoiku dla małego,zakup komody,jakiegoś fotela-na wszystko brak czasu Przy pierwszym dziecku bardziej się wszystko przeżywało a teraz to na lajciku

Pozdrawiam i do następnego
Hej! Odzywaj się do nas częściej
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

Zastanawiam się nad tym wózkiem, tylko nie wiem co z kołami. Czy nie są za cienkie.
Ta gondola co ja mam to też ma takie "cienkie" koła i powiem Ci że świetnie się je prowadzi-lekko i bez problemu.
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, czy to naprawdę jest mały brzuch? To zdjęcie z początku 30 tygodnia.

Nie, obmacala go solidnie.
Powiem Ci, że mój brzuch to wygląda różnie...zależy jak się mała ułoży
Nie każda z nas musi mieć ogromniasty brzuch Koleżanka w 9 miesiącu miała gdzieś taki jak Ty i synek zdrowiutki Nie przejmowałabym się tym.
Co do macania brzucha to w szpitalu leżałam z dziewczyną która była w 41 tygodniu i mówiła, że jej synek się nie przekręcił. Przyszło 3 lekarzy i ją macało i każdy stwierdził, że się przekręcił. Poszła na usg (która u swojego lekarza miała dzień wcześniej...) i okazało się że jednak się nie przekręcił i 3 lekarzy było w błędzie
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wygląda sprawa takich majciochów poporodowych w przypadku cc? Ta siateczka nie haczy się o szwy? Nie grozi to jakimś zruszeniem rany?
Pomijam już fakt, że ja na swój kuper nie mogę znaleźć takich majtek. Chyba u mnie koniecznością będą zwykłe majty bawełniane.
Po cc siostra musiała mieć gatki siateczkowe lub mogła leżeć bez...innych nie powalano jej założyć. I w kwestii tych siateczkowych to są wersje z nikim stanem i z wysokim stanem. Te gatki są bardzo rozciągliwe, więc myślę że znajdziesz rozmiar na siebie. Po cc siostrze było wygodniej w tych z wysokim stanem.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43327913]
Em_ma mam nadzieję ze humor Ci się poprawi. Tak to jest że ludzie lubią dawać dobre rady, a u niektórych te dobre rady się przetwarzają w "ja wiem najlepiej jak robić" rady i to jest smutne
[/QUOTE]
Nie wiem czy mi lepiej. Strasznie jestem wyczulona na sytuacje, w których ktoś próbuje nas uczyć jak mamy wydawać nasze pieniądze. Obawiam się że taka atmosfera potrwa parę dni, ale ja przepraszać nie zamierzam-nie czuję się winna tej sytuacji. Ja nikomu nie mówię na co ma kasę wydawać.
Cytat:
Ani ja, ani maz nie jestesmy wysocy, ja urodziłam się wazac 3100, maz 2800. To niby skąd Mlody na byc duzy?
A ja się zastanawiam co to u nas będzie Ja kurdupel ale mąż wysoki. Mam jednak nadzieję, że skoro to dziewczynka to nie będzie tu rosła niewiadomo ile
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na glukozie i razem ze mną czekała kobieta również w ciązy, to mało co w depresję nie wpadłam, że mam taki maciupki brzuch przy niej.
A potem się okazało, że ona nosi trojaczki.

Bilans po dwóch tygodniach zwolnienia:
-6 przeczytanych książek
-4 sezony Sexu w wielkim mieście
- nauka gry na pianinie- 4 półgodzinne lekcje za mną
- łatwiejsze i szybsze nadrabianie Wizażu
- i od dziś basen.

Tak więc na zwolnieniu jest całkiem fajnie, a tak się tego bałam
Trojaczki? Nieźle..To pewnie niezły już miała brzuszek

Co do zwolnienia bilans wygląda nieźle

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
A i ciepły pajacyk z polarem dla małego
Ale świetny!!!
Cytat:
A odnośnie porodu, to coraz więcej o tym myśle i coraz bardziej boje sie rodzic w szpitalu na NFZ. Nie oczekuje tam oczywiście warunków jak w Wersalu, ale właśnie boje sie, ze potraktują mnie jak petenta, a nie pacjenta i np będę sie męczyła bez końca z porodem. No i np ze zrobią mi nacięcie mimo, ze mam duża skłonność do bliznowcow. A już po porodzie zero opieki i prywatności w sumie tez. U mnie w mieście jest sprawdzony szpital prywatny gdzie poród sn to koszt 3200zl i coraz poważniej myśle o tym, by właśnie tam rodzic. Jest to w sumie straszne, ze za normalne warunki i normalna opiekę trzeba płacić.
Też mam kupę obaw..., ale niestety czeka mnie łaska nfztu...3200 to nawet nie jest aż tak wiele kasy-kuzynka rodziła w prywatnej klinice w wawie to tam zapłaciła ponad 10 tys.
Cytat:
A ja myślę, że jest różnica czy podczas porodu ktoś traktuje jak pacjenta/partnera czy jak petenta, co u nas często się zdarza. Jakbym miała kasę wolałabym o stokroć rodzić prywatnie niż brać udział w loterii "czy położna i lekarz dyżurny mają dobry dzień".
Stary 2013-10-18, 19:20   #3825
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Po cc siostra musiała mieć gatki siateczkowe lub mogła leżeć bez...innych nie powalano jej założyć. I w kwestii tych siateczkowych to są wersje z nikim stanem i z wysokim stanem. Te gatki są bardzo rozciągliwe, więc myślę że znajdziesz rozmiar na siebie. Po cc siostrze było wygodniej w tych z wysokim stanem.
Kupię na allegro takie xxl i sprawdzę jak wchodzą na mój tyłek. Większych nie widziałam
Ja zawsze kierowałam się rozmiarówką numeryczną kupując bieliznę i nie mam zielonego pojęcia jakie powinnam kupić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:23   #3826
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo Napewno mi sie przydadzą
Maż wrócił z delegacji więc korzystam dziś
Korzystasz z męża czy jego karty ?
Stary 2013-10-18, 19:25   #3827
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
chyba te siateczkowe są lepsze po cc, moja znajoma je miała a jej sąsiadka z łóżka te bawełniane jednorazówki i strasznie narzekała, obciskały ją, wrzynały jej się w tyłek i brzuch (pokazywała mi ślady) a przy pierwszym cc miała siateczkowe i chwaliła, tylko teraz nie miała gdzie kupić.
Mnie siateczkowe wkurzały, bo ta siateczka odbijała się na tyłku, co już w końcu zaczynało być bolesne, szybko się naciągają i nogawki się rolują do góry, co też wkurza i jest niewygodne. Poza tym w moim szpitalu preferują zwykłe bawełniane majtki.

No to jutro będzie pizza - wysłałam TŻ po parę składników. I zaraz z nimi przyjedzie i z ... kubełkiem KFC

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:26
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:25   #3828
sweet_vintage
Rozeznanie

Nie są to kosmiczne duże pieniądze, ale i tak denerwujące jest to, ze trzeba płacić za cos, co powinno byc gwarantowane dla każdego na NFZ. Nie chodzi o znieczulenie, bo wiadomo poród to poród i bedzie bolało, ale o ludzkie podejscie, komfortowe sale i normalne warunki. Cała ciąże prowadziła mi lekarka ze szpitala "normalnego", ale podobno nie wiele to da, no chyba ze sie położnej da pod stołem 1000 zł to można liczyć na normalna opiekę, ale i tak sale zostaną wieloosobowe, na których bedą tez osoby towarzyszące innych pacjentek itd.

Ja sie po prostu boje, ze spotka mnie właśnie jakaś koszmarna porodowa historia w normalnym szpitalu:/ jakosmnie na panikę dzisiaj wzięło...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:25   #3829
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

.
U mnie byla taka prywatna klinika ginekologiczno- poloznicza i porodowke tez mieli. I nawet przez jakiś czas mieli kontrakt z NFZ (takze nie placilo sie za calosc a tylko czesc kasy okolo 1200zl) tylko jak nagle większość ciężarnych tak płaciło a reszta szpitali miała pustki to szybko tak zakombinowali ze klinice NFZ kontrakt odebrał. Ktos na tym na bank niezłą kase zarobil... No ale jak w klinice trzeba bylo za poród zaplacic 3000 tys to po pół roku sie zamkneli... a szkoda bo chcialam tam rodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:29   #3830
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w ogóle mówię do męża , że wchodzę w 3 trymestr jutro
na co mój mąż :
Super ! A tak w ogóle to ile jest trymestrów 4 ?
Hehe...faceci
MalaMi... uważam, że 10 kg w 29 tyg to nie jest dużo. Takim gadaniem to zmuszają do glodzenia się..ja mam 27 t i 9 kg, tylko że ja od początku jadłam nie miałam mdłości i moje piersi ze 2 kg więcej ważą. Ja bym się jej zapytała jaka waga jest prawidlowa . Moja koleżanka przy moim wzroście i podobnej wadze przytyla 18, a naprawdę ślicznie wyglądała, od tylu pokolenie było widać, jest w ciąży. Brzuszek miała spory, a syn 4300jej miał. Powiem wam ze nie rozumiem czasem lekarzy. ich podejściem pacjenta, przekazywanie informacji, branie witamin, leków...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:30   #3831
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Bardzo podobny do mojego upatrzonego tako dalga lubię retro
Zajrzałam, i też mi się podoba strasznie podoba mi się Inglesina ale.. cena już nie bardzo.
Muszę "pojeździć" w smyku jakimś wózkiem z takimi kołami A najlepiej znaleźć ten, gdzieś stacjonarnie.

Le La
- co do ruchów, ja ich nie odczuwam aż tak intensywnie. Co prawda te min. 10 jest, ale nie szaleje tak jak wcześniej szalała.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:31   #3832
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mnie siateczkowe wkurzały, bo ta siateczka odbijała się na tyłku, co już w końcu zaczynało być bolesne, szybko się naciągają i nogawki się rolują do góry, co też wkurza i jest niewygodne. Poza tym w moim szpitalu preferują zwykłe bawełniane majtki.

Dla mnie też nie były dobre i wcale ich nie zabrałam. Miałam właśnie bawełniane zwykłe majtki. U mnie jest pełna dowolność co się ma mieć,w sumie to i tak nikt nie zagląda między nogi po porodzie.
Stary 2013-10-18, 19:32   #3833
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dziewczyny, sorki, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy pytam, ale mam potrzebę - kupujecie rożek dla dzidziusia? Jeśli tak to usztywniany, czy nie?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:34   #3834
sweet_vintage
Rozeznanie

Mariee, oglądałam dziś inglesine, bo tez mi w oko wpadła. Niestety nie jest zbyt zwrotna, do tego ciężka i słabo prezentuje sie ze spacerówka (mnie przypominało to wózek inwalidzki). Zrezygnowałam z niej, po zobaczeniu na żywo.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:36   #3835
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorki, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy pytam, ale mam potrzebę - kupujecie rożek dla dzidziusia? Jeśli tak to usztywniany, czy nie?
Miałam rożek nieusztywniany,ale w zasadzie nie korzystałam z niego,jakoś nie było mi wygodnie trzymać w tym dziecka ani kłaść do spania w tym. Więc jak dla mnie rożek się nie sprawdza,ale to są już osobiste preferencje. Jednym pasuje,innym nie.
Stary 2013-10-18, 19:37   #3836
sharey
Raczkowanie

Bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Wina bezalkoholowe są w piotrze i pawle. Koszt ok 12zl. Jest białe, różowe, czerwone i musujące. Piłam białe, czerwone i różowe musujące (po usg polowkowym )
Białe mi nie smakowało. Było kwaśne.

Natomiast czerwone moim zdaniem ok. Trochę jak sfermentowany soczek

Właśnie byłam ciekawa czy można je gdzieś dostać w sklepie stacjonarnym, więc bardzo dziękuję za info
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:42   #3837
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Nie są to kosmiczne duże pieniądze, ale i tak denerwujące jest to, ze trzeba płacić za cos, co powinno byc gwarantowane dla każdego na NFZ. Nie chodzi o znieczulenie, bo wiadomo poród to poród i bedzie bolało, ale o ludzkie podejscie, komfortowe sale i normalne warunki. Cała ciąże prowadziła mi lekarka ze szpitala "normalnego", ale podobno nie wiele to da, no chyba ze sie położnej da pod stołem 1000 zł to można liczyć na normalna opiekę, ale i tak sale zostaną wieloosobowe, na których bedą tez osoby towarzyszące innych pacjentek itd.

Ja sie po prostu boje, ze spotka mnie właśnie jakaś koszmarna porodowa historia w normalnym szpitalu:/ jakosmnie na panikę dzisiaj wzięło...

O matko jestem w szoku
Stary 2013-10-18, 19:43   #3838
kukurydzianaa
Rozeznanie

Em ma, jestem coraz bliższa temu, żeby zapisać się do SR. Przyda się i mężowi i mi, bo ja jednak wieeelu rzeczy nie wiem. Ponoć nawet coś w mojej miejscowości funkcjonuje, więc pewnie najpierw obadam tu

Cytat:
Wlasnie najpierw stwierdziła: o, jaki mały brzuch!
A potem obmacala mi go i dodała: mały człowiek tez bardzo nieduży.
Ja co wizytę słyszę, że mam mały brzuch i że dziecko jakieś maleńkie.
Z kolei po każdym usg (u innego lekarza) słyszę, że dziecko jest duże i jak na swój wiek dorodne

Cytat:
Ja kupiłam taki z kieszonką, w której jest mata usztywniająca na plecki - można ją oczywiście wyjąć. I po problemie
Stary 2013-10-18, 19:44   #3839
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Miałam rożek nieusztywniany,ale w zasadzie nie korzystałam z niego,jakoś nie było mi wygodnie trzymać w tym dziecka ani kłaść do spania w tym. Więc jak dla mnie rożek się nie sprawdza,ale to są już osobiste preferencje. Jednym pasuje,innym nie.
Pytam, bo tak sobie myślę, że dziecku opatulonemu w rożek może być w domu zbyt ciepło. Z drugiej strony podobno ciasno owinięte dzieciaczki uspokajają się. A jeszcze z trzeciej strony, z kocyka można chyba taki rożek bez problemu zrobić .
A napisz mi proszę jak kładłaś dziecko? Pod kocykiem/ kołderką/ w śpiworku?
Sorki, że tak drążę, ale nic nie wiem

kukurydzianaa
, na allegro kupiłaś, czy w sklepie?

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:45
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:44   #3840
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja mam dwa rożki miękkie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości