|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
PallasRil baw się dobrze
![]() Teraz z tych lepszych wiadomości, otrzymałam spodnie ciążowe z all, te o których pisałam w poprzednim wątku, jutro Wam wrzucę zdjęcia, żeby były lepszej jakości i recenzję ![]()
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Tak pokaże, bo się suszy
![]() ![]() Niestety nie mogę wchodzić na all, od razu obkupiłam młodego m.in. w marynarkę, szelki... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz fajnie z tą kością nosową ![]() Ja się dziś o nią "pokłóciłam" z TŻ, bo on twierdzi, że lekarz powiedział, że jej nie ma, a mi się wydaje że powiedział że jest, ale mała. I faktycznie na kartce z wynikami napisał, że ...nie zbadał kości nosowej. Chyba specjalnie taknapisał, bo jednak jej znalazł i nie chciał ryzykować ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kupowania dla dzieci to doskonale Cię rozumiem. Za każdym razem jak jestem w centrum handlowych Misia jest bogatsza o jakiś ciuszek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi zawsze brakowało siostry ![]() Bardzo ładny płaszczyk ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Pallas milej zabawy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Jej, nie mogłam was znaleźć, a na tel mam apke gdzie widzę ten pierwszy wątek tylko widze... musze ustawić nowy
![]() Tak więc melduję się i informuje, że mam w końcu koniec nudności (uff) i 2 wizyty w przyszłym tygodniu ![]() 21.10 mam badania genetyczne w Katowicach a 24.10 wizyta u Gina, druga ![]() Muszę znaleźć czas na nadrobienie, weekend mam wolny więc dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Uciekam spać, dobranoc
![]()
#251 |
Zadomowienie
|
o mamusie, ale naprodukowałyście! już nowy wątek!!!
ja dzis mam nieco wiecej energii niż ostatnio, wiec pomyślałam, że się odezwę i zobaczę co u Was ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Pallas Ril >> Udanej zabawy
![]() Seleniti >> ja z niecierpliwością będe czekać na zdjęcia , bo też sie zastanawaim nad tymi spodniami madziarek >> a ja się właśnie zaczęłam martwić że popołudniai nic mi się nie dzieje mdłości praktycznie zerowe / od ok 4 dni/, no i wiecie jak mózg kobiety w ciąży pracuje : / hmmm" czy aby wszytsko ok ? "/ - pomyślałam a co do badań: ja mam wizytę 28.10 / DZIĘKI HOPE ZA DOPISANIE W KALENDARZU WIZYT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Magdi a gdzie takie pisaki idzie kupić??
Bluesky a nie możesz iść na L4?? My też mamy co zimę problem z grzybem ;/ ladanseuse14 dziękujemy ![]() Vampirka właśnie dobrze napisałaś tu chodzi o te poznanie a nie o statystyki . Dodałam jedno zdjęcie i wolę maila ![]() Seleniti może wytłumacz mu jak się czujesz . Że jak nie chce powiedzieć swojej rodzinie o ciąży to czujesz się tak jakby się Was wstydził itp. Bo wydaje mi się że trochę sobie myślisz że jak nie chce powiedzieć to tak jakby się zastanawiał czy Wasz związek ma sens itp. Jeśli się mylę to sory , ale mam takie wrażenie że właśnie masz trochę myśli w tym kierunku Mala Bądź dobrej myśli kochana ![]() Asiulka ja też odgapiłam go od Hope :P Adamklip dowiedz się ile będziesz czekała na wyniki. Wtedy stwierdzisz kiedy robić. Lepiej zawsze blisko wizyty bo bardziej aktualne, ale też na niektóre wyniki trzeba czekać np. tydzień Madziuuula pewnie tak śpi bo wymęczony chorobą. Oskar jak chory to też dużo śpi. Pallas Ril udanej imprezki ![]() Madziarek super że Nas znalazłaś ![]() To ja też się dziś pokłóciłam z TŻ o pierdołę. A mianowicie bo teść przyniósł Oskarowi batonika i soczek. Z racji tego że był już ok. godz po deseru to zwinęłam batonika mówiąc „będzie na jutro” oczywiście moje dziecko ryk. No ale ja nieugięta w końcu nie będę go futrowała ciągle słodyczami tym bardziej blisko kolacji. A teść „no daj mu” ja ostro że NIE. A TŻ zamiast moją stronę trzymać to stronę teścia. I jeszcze usłyszałam od teścia , że przecież trochę mu nie zaszkodzi , a przynajmniej nie będzie płakał i że okropna jestem bo nie chcę mu batonika dać . Tak się pokłóciłam z TŻ , wkurzył mnie teść , z teściową nie gadam od miesiąca… za dużo tego …. Że całe popołudnie brzuch mnie bolał. Ja chcę się stąd wyprowadzić!! |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Nikii89>> nie denerwuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tyle napisalyscie ze nadrabiaam 7 stron. Nawet mój mąż się pytal co ja tak cały czas czytam i czytam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.smyk.com/aqua-studio-mult...y-dla-dzieci-p Kuba bardzo lubi malować tym w kąpieli ![]() Mąż nie zachował się ładnie, bo powinien stanąć po Twojej stronie, ale nie denerwuj się, bo szkoda Twojego zdrowia i Dzidzi ![]() A Teścia to bym ![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uch, tez sie boje ze tesciowa bedzie wciskac słodycze naszemu dziecku. ma juz wnuka i jest zawsze dumna z tego, ile mu słodyczy kupiła, dobra babcia! ![]()
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
wszystko przede mną. tesciowa mam dopiero od 1,5 miesiaca
![]() ale może nie bedzie tak źle...
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zakorzenienie
|
hej, bylam na wizycie i w sumie to dalej nie wiem ile mlode ma. Mial zrobic usg, a dzis mowil, ze nastepnym razem (bede u niego dopiero w grudniu bo na caly listopad jade do mamy), sluchalam serduszka tym czyms, co sie do brzucha przyklada i bilo ladnie, wiec tyle spokoju. Wyniki ok, tylko jeszcze coompsa musze zrobic, magnez brac bo brzuch boli i tyle, bylam moze 10 min.
Jak bede u mamy to pojde tam do gina, bo jak dla mnie do grudnia to kawal czasu. Obejrzalam tez ostanie usg, co mi mlody zakrzyczal i nic nie wypytalam i tam tez bylo 2 tyg do tylu jak na pierwszym wiec juz pewnie tak bedzie ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Mala85 ja tez jeszcze nie widzialam mojego malucha. Byl tylko pecherzyk 7 mm. Kazal przyjsc po miesiacu. I wlasnie w poniedzialek ide na wizyte i mam nadzieje cos tam wreszcie zobaczyc. To bedzie 9t i 5 dni. Dziewczyny tu juz raczki, nozki ogladaja, a ja nie wiem czy jest serce. Pozostaje mi czekac i wierzyc ze dolegliwosci ciazowe o niej swiadcza....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#263 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to od zobaczenia II kresek schudlam 2,5 kilo ... eh... przestalam nosic pierscionek zareczynowy, bo spadal mi z palca
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- mala85 ja kiedys mialam moczany w moczu i gin kazal sie nie przejmowac |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
No to ja sie rozrastam... ale chyba z tego wiecznego glodu.... a prawie slodyczy nie jem... ech...
#265 |
Wtajemniczenie
|
bluesky- kochany mężuś
![]() agus7ia - a przypadkiem ziaja nie jest bezzapachowy? tak mi sie zdaje. selentko ciezka sytuacja ale z tą mamą to możesz narobić bigosu bo tylko mozesz narobić niesmaków w najlepszym wypadku, a w njagrszym do urazów i niezgody. wampirka bardzo dobrze powiedziała "Seleniti, nigdy nie będzie dobrego momentu na powiadomienie rodziny TŻ o Twojej ciąży, a im dłużej zwleka, tym będzie gorzej. Ciekawe jak zareaguje Jego ojciec jak się dowie od np. sąsiada, że Jego syn się z ciężarną prowadza... dopiero będzie nieprzyjemnie, jak wyjdzie, że to ukrywa. " powinnaś seleniti przeczytać meżowi ten punkt widzenia opisany w jej poście. sama radzilam ci wyluzowac wczesnej ale faktycznie, czas leci! z drugiej jednak strony pasowaloby zeby sie okreslil i skoro nie byloby innej mozliwosci,zebys sie przekonała... czytam dalej twoje posty i coraz bardziej rozumiem tok twojego postępowania , Moze faktycznie jak nie potrafi sie okreslic, a twoja mama mialaby go odstraszyc to niech spada. ale najpewniej mysle, ze skoro slowa kompletnie nie dzialaja na niego ani sposobem, ani po dobroci ani po groźbie to jest jefdno wyjscie : czyny. mysle ze powinnas na spokojnie postawic mu jasna sytuacje, skoro on sie nie umie okreslic - ty to zrób. po prostu powiedz mu, żeby powiedział matce, a ona jak bedzie chciala t oojcu przekaze a jak nie to nie. niech powie. daj mu czas do konca np tyg - zadne dalekie terminy. i jesli nie zrobi nic, to powiedz, ze skoro wlasnego dziecka sie zapiera, to znaczy dalej to co mowia wampirka. Nie ma na co czekac. mial wystarczajaco duzo czasu i to on go marnuje. Ja bymprzeszla do czynów. I koniecznie musisz być stanowcza. W sumie dobrze mu dogadałaś z tym nazwiskiem. coraz bardziej nie rozumiem twojego tz i uwazam ze najzwyczajniej w swiecie wykorzystuje perfidnie sytuację w domu i smiem twierdzic ze wyoblrzymia, a ciaze traktuje jak problem a nie powod do radosci dla dziadków! pallas ril udanej dżamprezy! ![]() mala - splaszczony? nie znam takiego pojecia ale moze taka aktualnie jest jego budowa- spokojnie! ![]() jeszcze ty mi tu marudź z opóźnieniem usg to cie poćwiartuje. Naprawdę muszę powtarzać jakie ja mam problemy z ciążą żeby poprawić nastrój? ![]() ![]() asiulka - bardzo sie ciesze ze ci sie spodobał ![]() ![]() agaaga- dzieki za info! na pewno jak uda mi sie wyrwac gdzies do miasta to przyatakuhe HM ![]() light limara- co ten twoj tak panikuje??? wezno go w potylice i wytlumacz ze ty jestes spokojna i tak ma zostac! nikuś - masz ty z tymi teściami i tż. musisz jednak weceeej oddechow robic bo ten stres i nerwy zle wplywaja jak widac na ciebie. buziak muffinka pewnie ze idz, nie czekaj i zobacz maleństwo! ![]() padam na twarz... spijcie slodko kobitki i snijcie same spokojne sny. papa~!
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-18 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Ufff dobija mnie ra roznica czasu.... tyle nadrabiania....
U mnie dochodzi 6 wieczor a mnie czeka sprzatanie lazienki jeszcze bo kuchnia sie blyszczy ![]() Tak wogole to melduje ze rozpoczynam 2 trymestr... Seleniti wspolczuje calej sytuacji, to strasznie przykre kiedy przyszly tata nie wykazuje albo bardzo malo wykazuje zainteresowania... Z moim ex tz rozstalam sie zanim dowiedzialam sie ze w ciazy jestem, po 6 latach... a ciaza niczego w tym temacie nie zmienila... Ale to byl bardzo trudny czas dla mnie... Wsparcie, troske i opieke partnera dla kobiety w ciazy to konstytucja powinna gwarantowac!!!! ![]() Duzo sil dla Ciebie Seleniti i oby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli <tuli> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#267 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
Czyli mam rozumieć że zaufanie wzbudziłam ![]() selenti ![]() VwVampirka ma rację. pokaż tż tą historię niech sam oceni czy chce by wasza sytuacja skończyła się podobnie... A obiadek wygladał przesmacznie... Cytat:
Cytat:
A po 2 tygodniach było ok na usg. Głowa do góry ![]() Cytat:
Ja bym dała mu spokój,,, tzn nie odzywała się przez jakiś czas do niego dała mu czas... Cytat:
Mam nadzieję że się wyszalałaś na urodzinach i że obeszło się bez angażowania gospodarzy ![]() Zauważyłam że ostatnio częściej się spieramy ze swoimi patnerami... Ale moim zdaniem to nie kwestia naszych hormonów tylko braku zrozumienia z ich strony że my teraz potrzebujemy wiecej wsparcia cierpliwości i skupienia się na nas. Mój mi ciągle mówi że jestem rozdrażniona, a ja twierdze że jego podejście do pewnych kwestii jest powodem mojego rzekomego rodrażnienia. Tyle w tym temacie. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- chyba spróbuje zasnąć, ale jakoś od godziny nie mogę spać ![]() Wybieramy się dziś na basen... Po 3 mc przerwy bardzo się cieszę na odrobinę ruchu. Miłego dnia Kochane ![]()
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() ja już po śniadanku, / duży jogurt + buła /. JJJustynAAA - zazdroszcze basenu, ja z 2 miesiące nie byłam. właśnie musze zapytać gina na wizycie czy mogę >/ brałam nystatynę dopochwowo- miałam zapalenie grzybicze jakieś+upławy/< MIŁEJ SOBOTY a to znalazłam dziś na wp.pl ILE KOSZTUJE NIEMOWLE http://dzieci.pl/gid,16086129,img,16...o,galeria.html Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-19 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Asiulka no właśnie, a mnie strasznie wkurza takie wpieprzanie ;/ Tym bardziej że ja uważam że takie małe dziecko i ogólnie każdy powinien jeść dużo warzyw, owoców itp. A nie słodyczy czy Fast fordów. Oczywiście można dać od czasu do czasu coś słodkiego , ale nie codziennie. Potem kończy się na tym że dziecko już owoców nie chce jeść.
Magdi dzięki za info ![]() Asia27100 musisz na początku wyznaczyć granice i zasady , a nóż Twoi teście będą się do nich stosować. Moi niestety nie stosują i jest jak jest. Muffinka jak masz okazję iść do gina u mamy to idź bo do grudnia to fakt sporo czasu Hope ja tak naprawdę wezmę głęboki oddech jak się wyprowadzimy stąd. Wtedy wizyty na godz-2 na kawę i potem spokój a nie 24h z nimi ;/ Kashha gratuluje II trymestru ![]() Justyna a Ty spać nie umiesz ?? ![]() witam się z rana , nawet wyspana ![]() Sobota dzień sprzątania, a mi się nie chce. Nawet nie mam pomysłu na obiad , chyba zrobię naleśniki z jogurtem owocowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o rozstępy to ja się smaruję mustellą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie też
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.