Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 20:09   #2311
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wolalabym, zeby sie dogadali na wspolne spanie... oczywiscie w osobnych wozkach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
i musiałybyście pilnowac,z eby czasem nei przeszli do siebie
Stary 2013-10-18, 20:11   #2312
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No właśnie ja też dobry materac (teściowie) kupiłam i przecież najlepiej dla malutkich plecków na takim spać a nie na miękkaśnym łóżku rodziców...no ale dzieciaki są mądrzejsze
no ja mam cale szczescie tez twardy materac z jakas tam pianka srutu-tutu, no w kazdym razie wygodny. nawet na ostatnich nogach w ciazy mi sie na nim dobrze spalo ech, to byly czasy... tyyyle luzu czlowiek mial...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:17   #2313
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
są informacje kiedy przelewy wysyłają?
chyba się też muszę zarejestrować
tak wszystko od razu mam rozpisane do końca macierzyńskiego. kwoty itd. ale nie wiem czy to nie jest dostępne tylko dla dg

Cytat:
mobi może uda się załatwić taniej
fajne jest, tez o nich myslalam. jeszcze musze poszperać, czy na pewno pearl nie można montować tylem...jeśli nie to jest ta nowsza wersja i może zaszalejemy. zobaczymy co z tego wyjdzie. daj znac za ile udało Wam się kupic mobi.

Cytat:
kupiłam słoiczek Hipp z pasternakiem
w jakim sklepie?

Cytat:
i podobno jakbym brała jeden lek w ciąży, nie zapamiętałam nazwy, jakiś tarczycowy to nie byłoby żadnych problemów zapisała mi jakie badania mam sobie zrobić, mąż stwierdził że KONIECZNIE trzeba zrobić, "bo kocha mnie taką jaką jestem ale jest mnie coraz więcej"
na pewno przykra uwaga, ale z drugiej strony swietna lekarka, ze ma odwage i podpowiada co możesz zrobić, żeby czuc się lepiej i być zdrowa. tym bardziej, ze planujecie rodzeństwo dla Przemka
no i chyba Ci trochę lzej, jeśli już wiesz, ze to nie wina słodyczy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:17   #2314
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
i musiałybyście pilnowac,z eby czasem nei przeszli do siebie
no mam nadzieje, ze poczekaja z tym do 18tki!!!

a chyba Innocence sie pytala o branie pod pachy... ja juz dawno mlodego tak lapie a mial dwa razy rozpieprzona klate... ale rehabilitantki pokazywaly co i jak i tego sie trzymam.

Stary 2013-10-18, 20:19   #2315
sharpnowaja
Zakorzenienie

karolina ja kalafiora dam dopiero teraz w 6 m-cu życia, wydaje mi się że 5 m-c to za wcześnie. A szpinak to jeszcze później (chociaż on mnie kusi ).
Teraz w 6m-cu życia czeka na nas: fasolka szparagowa, groszek, kalafior, brukselka, seler i coś tam jeszcze

Co do słodyczy to my z TŻtem raczej nie jemy (gorzej z chipsami ). Ale też nie można przesadzać. Chłopiec którego bawiłam w ogóle nie jadł słodyczy (miał cukrzyce) i jak go kiedyś dziecko poczęstowało paluszkiem na placu zabaw to biedak nie wiedział co to jest.

puchatkowa dla Lenki za 4 m-ce

MoTyleKsw seler o 6 m-ca życia

Mysia fajny pomysł ze smoczkiem w niekapku, ciekawe czy u nas się tak da
Stary 2013-10-18, 20:20   #2316
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
co do slodyczy - u mnie w domu nigdy nie bylo z braku kasy, a u przyjaciolki zawsze cos lezalo i sie u niej zajadalam. za to ona nie jadla, bo nie miala takiej potrzeby

nie mialam wczoraj czasu zdac relacji z pierwszej randki Florka z Isabell - wnuczka naszej pani burmistrz bylo fajnie, dzieciaki nawet sie nie zobaczyly, marudzily na zmiane, ale wiekszosc czasu spaly a mamusie sie fajnie dogadywaly. dzisiaj byc moze powtorka
Isabell i Florian brzmi prawie jak Laura i Filon albo Romeo i Julia jak moglyscie dopuscic do tego, ze nawet nie spojrzeli sobie w oczy? jak ta ich milosc ma rozkwitać, no jak?

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wlasnie wrócilismy ze spaceru, pogoda paskudna, mały jeszcze dospał pół godz a ja moklam bo zapomniałam parasola
Veronic mój pluje kaszką, pomemla trochę jak na swoim mleku zrobię, ale gotowej za chiny nie ruszy - mam z bobovity tak więc u nas bujaczek, ściany i podłoga mają większą ekspozycję na gluten niż Nikodem
Stary 2013-10-18, 20:25   #2317
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli dzięki ale raczej zamówię na all, taniej a przesyłka do 30 kg tylko 4,5 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 20:29   #2318
karolina2121
siedzę i myślę

a jeszcze jedno pytanko... jak dzieciątko zje cały słoiczek (ten 125g) to nie dajecie mu potem mleka ? tylko woda i pa pa... i ile tak wytrzyma? bo ja mojemu zawsze po tym małym słoiczku daje mleka, bo mu mało ... po tym z babydream 180 g dalam tylko wody i wytrzymał ponad 2,5 h

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
karolina ja kalafiora dam dopiero teraz w 6 m-cu życia, wydaje mi się że 5 m-c to za wcześnie. A szpinak to jeszcze później (chociaż on mnie kusi ).
Teraz w 6m-cu życia czeka na nas: fasolka szparagowa, groszek, kalafior, brukselka, seler i coś tam jeszcze
no też tak czytałam dlatego pytałam czyli co podałaś Karolci w 5 miesiącu?
Stary 2013-10-18, 20:29   #2319
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podnosicie swoje dzieciaczki już pod paszki? ja niby od dwóch tygodni podniosłam mojego tak kilka razy ale nie wiem czy już tak można???
Ja w sumie od dawna, nawet nie wiem czy nie od początku jak go kładłam na ramie, tyle, że na początku podtrzymywałam do tego ręką główkę, a teraz już nie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:33   #2320
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Aaa, no my to robimy inaczej, troche oliwki wlewam do wanny wiec sie natluszcza kapiąc, a smarowanie i całe spa w ciągu dnia :P

bo po kąpieli to było pół godziny wycia

PS uzywa ktoras johnsona tego na dobranoc do kapieli-dziala cos ? :P
To mój M.uwielbia się kąpać, smarować i przebierać tylko czapka jest czasem bee chociaż też nie zawsze

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-18 o 20:38
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:34   #2321
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Lenka kończy dziś 4 miesiące
Z tej okazji zaczęła się w foteliku rwać do przodu jak do siadu

dzisiaj chyba wszystkie dzieci postanowily usiasc!

Cytat:
U nas nie ma Byłam dziś specjalnie to sprawdzić i dziecko mi się przez PiPę rozbudziło i ze spania już były nici
a pytalas kogos z oblugi? bo może tez gdzies schowali, w zdrowej zywnosci itd. u mnie normalnie w dziale dziecięcym (najpierw sprawdziłam dostepnosc w sklepie online)

Cytat:
No proszę jaka dzielna Nelka Nasza aż tak buźki nie otwiera ale idzie jej ta marchewka całkiem sprawnie. Ta łyżeczka jest super do zagarniania resztek marchewki z buzi A powiedz też Wam od razu zafarbowałam po pierwszym użyciu?
tak, fajna ta lyzeczka na początek. później będę miała te gumowe albo plastikowe z hippa. dzisiaj lekko zafarbowała, ale sprobuje ja wystawić na slonce jak tylko się pojawi skoro z body zniklo to z lyzki tez musi hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 20:35   #2322
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno pytanko... jak dzieciątko zje cały słoiczek (ten 125g) to nie dajecie mu potem mleka ? tylko woda i pa pa... i ile tak wytrzyma? bo ja mojemu zawsze po tym małym słoiczku daje mleka, bo mu mało ... po tym z babydream 180 g dalam tylko wody i wytrzymał ponad 2,5 h

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

no też tak czytałam dlatego pytałam czyli co podałaś Karolci w 5 miesiącu?
Posilek staly dopiero w 6 mc zastepuje 1 karmienie mleczne i jest to.posilek miesny

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:35   #2323
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

ale mieliśmy wieczór i noc
wczoraj przed 20 myślałam, że już Młody śpi ( w dzień spał tylko godzinę) , ale niee obudził się, zaczął szaleć, rzucać się w łóżeczku, płakać, podkurczać nóżki, brzuch miał mega wzdęty i twardy...
smoczek nie pomagał, noszenie na rękach trochę, potem w ruch poszło WINDI, ale niestety bez żadnego efektu gazy były chyba za wysoko...
dodatkowo dochodziły jesszcze chyba ząbki, bo W gryzł palce jak szalony...

oboje z tżtem byliśmy wykończeni, o 23 dałam mu ibuprom w syropku i ok 23;30 padł....
niestety nie na długo o 2 wybudził się z płaczem , nakarmiłam ,puścił kosmiczne ilości bączków, potem budził się z krzykiem jeszcze o 4 i o 5 , a o 7:30 obudził się na dobre i już nie chciał spać;/ no masakra;/

i co? żadnej drzemki jeszcze sobie nie zrobił, mimo, że już o 10 po karmieniu miał mały odlot (i spal całe 5minut)
teraz marudzi w łóżeczku..

normalnie powrót do czasów kiedy miał ok 2 miesiące

jest dopiero 11 a ja już jestem padnięta...;/

MIŁEGO DNIA
biedny Wojtuś....

Magiusabędę trzymać

Stary 2013-10-18, 20:36   #2324
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ojejunuuu jak dobrze, że poszłam, dorwałam niedźwiadka z H&m-u praktycznie nowiutki, za 7 zł!!! i kocyk i bluzę adika, ale taką gdzieś na 1,5 roku i kutkę bosską ale jestem dumna
foootki hehe
Stary 2013-10-18, 20:36   #2325
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
no mam nadzieje, ze poczekaja z tym do 18tki!!!

a chyba Innocence sie pytala o branie pod pachy... ja juz dawno mlodego tak lapie a mial dwa razy rozpieprzona klate... ale rehabilitantki pokazywaly co i jak i tego sie trzymam.

Ja za pachy brałam jeszcze w szpitalu na porodówce, wszyscy na mnie z rodziny wrzeszczeli poza kadrą lekarską. Ale skoro tak chwytały lekarki i pielęgniarki, to ja też, a dziecku nic nie ma. Poza tym byłam przeszkolona w rehabilitacji vojtą i myślę, że na tyle dobrze dziecko wyczuwam, że sie nie boję i krzywdy mu nie zrobię.

A tak mi się przypomniało, że babcia TZ opowiadała mi że za jej czasów, dzieci kazano wiązać do desek, a potem nadeszła era sztywnych becików i tak się z dziećmi obchodzono jak najdłużej. Dla zdrowego kregosłupa. I gdyby ktoś powiedział im wtedy że 5 miesięczne niemowlę siada.. to byłby grzech niewyobrażalny
Stary 2013-10-18, 20:37   #2326
karolina2121
siedzę i myślę

aa i kupiłam dzisiaj przesłodki sweterek w lidlu biały z kolorowymi guzikami, z ocieplanym środkiem ) i komplet bluza i spodnie dresowe
Stary 2013-10-18, 20:38   #2327
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Isabell i Florian brzmi prawie jak Laura i Filon albo Romeo i Julia jak moglyscie dopuscic do tego, ze nawet nie spojrzeli sobie w oczy? jak ta ich milosc ma rozkwitać, no jak?
oj no, to tak w ramach podnoszenia napiecia - jak w randce w ciemno - slysza tylko swoje glosy

Stary 2013-10-18, 20:38   #2328
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Posilek staly dopiero w 6 mc zastepuje 1 karmienie mleczne i jest to.posilek miesny

oo dzięki za info czyli normalnie mogę mu dać mleka po obiadku?
Stary 2013-10-18, 20:40   #2329
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
" Pierwsze warzywa niemowlaka to ziemniaki, kabaczek, dynia, awokado, marchew, następnie burak, kalafior, seler naciowy, zielona fasolka, szpinak i botwinka. Po około 10 miesiącu podajemy pomidory (wg norm jest to owoc!), brukselka, kapusta, cebula, kukurydza, sałata i por."

Diabli nasza ma hemoglobinę 11,3 i niby ok jest
o mamooo awokado cuuudnie, będziemy razem zajadac. uwielbiam paste z awokado - szkoda, ze Nela nie może czosnku

i dzięki za hemoglobinę, bo juz zaczelam wierzyc, ze może faktycznie ona blada i anemiczna

ZADNA NIC NIE SLYSZALA NA TEMAT DZIECIECEJ WATROBKI? od czego może być powiekszona itd.? w necie wyskakuje mi tylko jako objaw poznej zoltaczki... Neli zaczyna się katarek, wiec chyba skoczymy w tygodniu do przychodni i celowo pojde w dzień, gdy przyjmuje inny pediatra - niech on zerknie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 20:44   #2330
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
czy wprowadzacie w 5 miesiącu coś więcej niz marchew, ziemniaka, dynie i jabłko ? niby na słoiczka piszą, że po 4 miesiącu można brokuły, kalafior, szpinak... ale trochę się boję bo Antoś pije mleko hipoalergiczne i na stronach podają, żeby dopiero w 6 miesiącu wprowadzać brokuła, kalafior itd.

piszecie o walce ze słodyczami... u nas na szczęście nie je się za dużo słodyczy, jeśli już to lody lub czekoladę... zamiast słodyczy będę dziecku proponować owoce albo ostatecznie ciastka domowej roboty... jak we wszystkim trzeba zachować umiar, bo takie kategoryczne zabranianie też nie jest dobrym pomysłem
marchew ziemniak pierwsze dwa tygodnie później pietruszka i brokuł

Stary 2013-10-18, 20:44   #2331
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie tak to odbieram idealnie to ujelas mamuska. i baaardzo mnie urzeklas godowym tancem. ja chyba go zaraz odtancze - NELA SPI!!! tatuś wrocil do domu na sama kapiel, wiec dzień był ciężkim wyzwaniem. teraz wypadaloby się upic i isc spac
O tak, upic sie! Najlepiej malibu z sokiem ananasowym przydaloby sie dzis

Cytat:
oo, jak milo z tym rzygiem ja juz Florka odlozylam, ale musialam cycem poprawic, no i spi trzymajac mnie za koszule
poloz sie z Sofcia...

Tak tez uczynilam i.cyc wciaz w uzyciu

Cytat:
po zwykłym mleku miał strasznie buzię zsypaną krostkami ... teraz pije hipoalergiczne a i tak czasami ma krostki... ale lekarka powiedziała, że już nie ma sensu wprowadzać Nutramigenu, bo pewnie nie będzie chciał pić... dlatego lękam się nowych produktów

byłam w Lidlu, ale były jakieś takie beznadziejne kupiłam bio oliwę z jakichś ekologicznych upraw

super to krzesełko.... ale chyba dla chłopaka nie bardzo
Ja w lidlu kupowalam.fajny w pollitrowej ciemnej, szklanej.butelce. Ale oliww pewnie wypasiona

Cytat:
no ja mam cale szczescie tez twardy materac z jakas tam pianka srutu-tutu, no w kazdym razie wygodny. nawet na ostatnich nogach w ciazy mi sie na nim dobrze spalo ech, to byly czasy... tyyyle luzu czlowiek mial...

taa, powiedz to jakiejs ciezarnej to Cie wzrokiem zabije

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:48   #2332
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A żeby się tam zarejestrować i zobaczyć takie dane to muszę się udać po jakieś potwierdzenie do Zusu osobiście?
http://pue.zus.pl pobaw się tutaj. ja tam bylam cos zalatwiac i dopytywałam czy potrzebuje od nich jakies haslo czy cos. kierowniczka zlitowala się nad brzuchata i rejestrowałam się przy jej biurku ale nie wiem czy to nie jest opcja tylko dla DG

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
A jakaś konkretna firma tego oleju?.
polecam ten, bo został mi polecony ogolnie znajoma baaardzo chwali holle, nawet słoiczki, choć drogie. ale dla urozmaicenia smakowego można czasem zaszaleć.

http://allegro.pl/holle-ekologiczny-...567750918.html
Stary 2013-10-18, 20:50   #2333
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
o mamooo awokado cuuudnie, będziemy razem zajadac. uwielbiam paste z awokado - szkoda, ze Nela nie może czosnku

i dzięki za hemoglobinę, bo juz zaczelam wierzyc, ze może faktycznie ona blada i anemiczna

ZADNA NIC NIE SLYSZALA NA TEMAT DZIECIECEJ WATROBKI? od czego może być powiekszona itd.? w necie wyskakuje mi tylko jako objaw poznej zoltaczki... Neli zaczyna się katarek, wiec chyba skoczymy w tygodniu do przychodni i celowo pojde w dzień, gdy przyjmuje inny pediatra - niech on zerknie.
Diabli, zakrapiałaś małej nos swoim mlekiem ? Bo jestem ciekawa czy to coś daje
Co do wątróbki nie mam pojęcia, na żadne toksyny mała nie jest narażona, leków nie bierze, może taka fizjologia. A dr to stwierdził na jakiej podstawie ? palpacyjnie czy usg ? Zawsze mozesz poprosić o usg jamy brzusznej, pooglądają czy jest ok.
A aspad i alat mała miała robione, bo chyba te badania mogą wykazać że z wątrobą coś nie halo. Zresztą lekarzem nie jestem nie znam się ale tak mi się obiło.
Stary 2013-10-18, 20:51   #2334
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja w lidlu kupowalam.fajny w pollitrowej ciemnej, szklanej.butelce. Ale oliww pewnie wypasiona
no to u mnie nie było... no chyba fajna, bo droga była
Stary 2013-10-18, 20:52   #2335
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jest z serii AA typowo na ciemieniuche ale nam nie pomoglo , za to kremowy olejek z Ziajki na ciemieniuche dziala cudaa

Hee nie zawsze da sie napisac cos sie ma na mysli... D. Mial wrodzona , mial za duzo skory i zbyt zwezona na gorze zadne masci masaze nie ponagaly i zaczely stany zapalne sie robic , napewno bolalo bo po zabiegu Dawciu bal sie zrobic siku pierwszeczrobil po dobie wskoczyl mezowi na rece i sikal sciaskajac go za szyje inplaczac ba chyba bardziej krzyczac z bolu i tu byl problem bo wrocil do pampersow na szczescie na pare dni tylko nie chciwl pic bo bal sie ze bedxie musial siku robic a dobe po zabiegu trzeba 2x dziennie nsciagac to byla trauma prawie 2 tyg. Walki placxu naciagania na sile i co i troszke sie skleila skorka wiec juz krotki zabieg w znieczuleniu miejscowym ach duzo by pisac , D. Mial usuwany nadmiar skory , przesuwane wedzidelko i odklejenie bidak

co do slodyczy wiem ze sie zapieracie ze tak bedzie ze gorzka czekolada itp raz w tyg. Ja tez bylam twarda mialam plan anty slodyczowy itp. W praktyce wyszlo inaczej urodziny ns stole odycze i co dziecko bedzie jadlo ciasteczka owsiane? Moze jestescie twarde ja taka nie bypam 20 dzieci zajadajacych sie slodyczami i D. Z mina jak by to byl najgorszy dzien w jego zyciu po czym naplywaja lzy do oczu ach przed wszystkim nie da sie uciec , naszczescie moj lubi gumiaki nie codziennie i chrupki kukurydziane ale na urodzinach zje chipsa , czekolade bo jest nie bronie mu bo nie je tego na codzien picie uznaje wode zwykla i smakowa nie lubi niczego co gazowane

tak dziala ale na skore moj mial wysypke heee

Kochana musi to na rusi w polsce jak kto chcev.. hahaha chodzilo mi o to ze powinna a ze nie schodzi to inna para kaloszy hee i o to mi chodzilo ze musimy zainteresowac siusiakami wczesniej zeby nie czekac do np wieku D.

Boże ...biedny... czytałam że teraz na stulejke najpierw przepisują sterydy które uelastyczniają go i łatwiej ściągnąć.

a jeśli chodzi o słosycze to masz racje chęci są ale co wyjdzie w praniu to sie zobaczy

musze spytać pediatry od kiedy ćwiczyć tego siusiaka tzn tą skórke ściągać czytałam że coś od roku. bo wtedy ta mastka co skleja zaczyna się rozpuszczać.

Stary 2013-10-18, 20:52   #2336
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
super, to też w szoku jestem ja specjalnie gumowy kupiłam jak się naczytałam tutaj o próbach wywabienia marchewy
ja na ciuchach wzielam 10 jednakowych z george'a bo były po 50groszy sztuka hehe. także jeden chciałam poswiecic na marchewke. a on skubany tak ladnie się obronil
Stary 2013-10-18, 20:53   #2337
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podnosicie swoje dzieciaczki już pod paszki? ja niby od dwóch tygodni podniosłam mojego tak kilka razy ale nie wiem czy już tak można???

eee ja tak podnoszę Przemka odkąd skończył jakieś 6 tyg tylko na początku palcami wskazującymi podtrzymywałam mu główkę. pokazywałam wtedy pediatrze i położnej bo mąż się burzył na początku i mówiły że jak najbardziej ok

Cytat:
Moja tak samo a ma 4 miesiące..
Przemek tak ma odkąd skończył miesiąc
nigdy nie uwierzę że noworodki dużo śpią, on może pierwszy tydzień spał po 3 h a potem 5 h na aktywności

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
młody umie pić z niekapka:jupi :
daliśmy mu pierwszy raz kilka dni temu, złapał ochoczo, ale gryzł ustnikwymyśliłam więc, żeby mu zamocować zwykły smoczek zamiast ustnika i załapał od razu kilka dni tak pił, dzisiaj założyłam ustnik i wciąga wodę aż miło ma taką frajdę, że może sobie sam wsadzić do buzi, że pije zwykłą wodę zachwycony oczywiście trzeba mu pomagać nakierować, ale jestem taka dumna:prosi : za jakieś 2 miechy chce go nauczyć doidy, ale niekapek i tak musi być albo rurka do wózka czy auta
fajnie
Przemek niekapka nie toleruje ale mamy taki że woda sama z niego leci jak jest do góry nogami i zawsze jest cały mokry. znacie jakieś z których leci dopiero po zassaniu i są małe, do 200 ml ?

w sumie misiek sobie pięknie radzi z własnymi butelkami, jak trzymam mu kolo buzi a się np. zagadam z mężem to sam łapie wkurzony i do dzioba sobie wsadza

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 20:57   #2338
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A dawałaś dynię? Gotowałaś sama? Jeśli tak to napisz mi gdzie u ciebie mozna kupić dynię na wagę, ale kawałek a nie całą wielgachną.
idz do warzywniaka i dogadaj się z gościem żeby Ci przywiozl jakas mala sztuke, albo kup polowe. na kopernika na ryneczku zawsze tak robiłam i gość przywozil mi takie fajne male dynie, idealne na zupe, bo nie chciało mi się bawic w mrozenie, a nie odkryłam jeszcze wtedy ciasta dyniowego.

jeśli ktoras lubi nowinki znajoma wlasnie poleca ciasto z cukinii http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia

i recenzja
"cukiniowe ciasto - bomba! własnie skończylam trzeć cukinie na 6 porcji podzieliłam (na 6 ciast hehe) i zamroziłam na następne.

ciasto smakuje jakbyś jadła czekoladę mokrą, taką stopioną w słońcu.. o!"
Stary 2013-10-18, 20:59   #2339
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Florek po operacjach mial powiekszona furosemid sie z tym szybko rozprawia. nie wiem skad u Nelci moglaby byc powiekszona... pewnie wcale nie jest pomysl z innym pediatra super

Stary 2013-10-18, 21:00   #2340
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dalam dynie z ziemniakami z hippa. A na wage kupiłam w tesco i mam dwa pojemniki zamrożone, podam w zimie, jak mała będzie wieksza i bardziej odporna na pestycydy bo nie wiem na czym ta dynia była hodowana Ale czy jeszcze dostaniesz dynie to nie wiem.

A propos dyni.. zrobiłam niedawno mężowi zupkę dyniową zblendowaną i powiedział mi że to się tylko do nmaszego kompostownika nadaje, i że mam sie nad nim zlitowac i nie kazać mu tego jeść. Na szczęście córeczka nie jest tak wybredna i nie wybrzydza i nawet nie przyprawiony szpinak ze słoika jadła aż miło. Dwóch niejadków-wybrzydzaczy bym pod jednym dachem nie zdzierżyła

a maz musi zadbac o swoje kubki smakowe, bo krem dyniowy jest pyyyyyszny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości