|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
wróciłam od rodzinki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście nie rodze, raczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
dwupaczki kochane coś cisza, ta pełnia i weekend coś podejrzane
![]() dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |||
Zakorzenienie
|
zrób, zrób chwila relaksu zawsze coś
![]() Cytat:
![]() powodzenia! ![]() właśnie wzorowałam się na Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja trzymam kciuki za moje współtowarzyszki Brzuchatki ![]() jakoś tak miałam nadzieję na tę pełnię, a tu? lipa. Także jutro pewnie będę w kinie ![]()
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo Julek gdzieś za dwie godzinki się obudzi
![]() Chciałam go dziś przechytrzyć i mi się nie udało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle z wieczornych wynaturzeń ![]() Dobranoc ![]()
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktatora obecnie nie uzywam, ale wczesniej dokladnie tak robilam. Butelki co drugi dzien wyparzam. Czemu tak ciezko Ci uwierzyc, ze potem sie nie wyparza? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |||
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i wyśpij się co by sił mieć dużo gdyby jednak się coś zaczęło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też do kina się wybiore w weekend, ale to pewnie dopiero w niedziele, bo jutro na wycieczke do parku krajobrazowego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Będzie monotonnie i zrzędliwie, kto nie ma sił niech nie czyta.
Ogłaszam oficjalnie, sięgnęłam dna i przegięłam ![]() Swój humor wyładowałam na mężu, a ten zamiast znieść to dzielnie (humor ciężarnej wyczekującej poród to chyba jest jakieś uzasadnienie???), wyładował się w odwecie na mnie. Co za skutkowało: moim 3o minutowym płaczem, napuchniętą twarzą i podłym nastrojem do potęgi. Z jego strony - snem i nie przejmowaniem się mną ![]() nie wiem po co takie bzdury opisuję, ale gdzieś wygadać się musiałam.
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem co czujesz, ja też mam takie huśtawki jak stuknięta. Jutro będzie lepszy dzień. TZ się wyspi i zapomni, Ty też na pewno będziesz mieć lepsze samopoczucie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj do mnie bal sie mowic pod koniec ![]() Teraz niewiele lepiej, bo jestem przemeczona i dol mnie lapie... Jeszcze troszke i bedziesz sie wyladowywac ze zmeczenia i niewyspania ![]() Marny ze mnie pocieszyciel...
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja ja wiem że przesadzam i tak jak piszesz zachowuję się trochę jak niespełna rozumu, ale oczekiwałam że mój mąż będzie dla mnie większym wsparciem w ciąży, że zniesie wszystkie moje humory, ale jemu też puściły nerwy. Nie wiem jakoś tak zdołowało mnie jego zachowanie. Co do drugiej części twojej wypowiedzi matal właśnie mi to przeszło przez myśl że mogę jeszcze bardziej "świrować" po porodzie ![]()
![]() |
#461 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() położna mi dzisiaj powiedziała że dlatego Ola jest niespokojna bo ja jestem zdenerwowana, a jak jestem u rodziców to spokojna jest i śpi dłużej też i je lepiej, bo tam się nie denerwuję i no miała rację kurde ale co jak ten tż tak mnie wyprowadza z równowagi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wow to dużo je, ale to dobrze że ma apetyt ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale gin najlepiej Ci odpowie na to pytanie także niestety trzeba poczekać ![]() Cytat:
![]() ![]() mąż też nie fajnie się zachował, ale może on też już powoli się denerwuje, też czeka, też jakoś trzeba go zrozumieć, choć oni nas kompletnie nie rozumieją, i jaka tu sprawiedliwość? ![]() będzie dobrze ![]()
![]() |
#463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh oby to już długo nie trwało.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
siema nocna zmiano
![]() Miki zjadł i zaciesza przez sen ![]() ![]()
#465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jako ze kp to zrobilam tak: ok 0,7kg dyni pokroilam w kwadraty, 3marchewki i dwa ziemniaki, 3 plasterki imbiru, 2 szczypty kolendry, pol lyzeczki curry sol i pieprz woda, zagotowalam i zblendowalan normalnie podaje z posiekana zielona cebulka, a teraz zjadlam samo ![]() wrocilam do domu o 2 jak to mozliwe ze moje dziecko odkad sie urodzilo zasypialo maxo 22 a dzis nie spalo do 1 45? tz mi sie nie przyznal bo.na sygnalach gnalabym do. domu poza tym jestem wytanczona zrelaksowana i pelba sil dla mojego malego szkraba ale martwie sie ze to moglo mu rozregulowac dzien z noca szczegolnie ze dzis w ciagu dnia duzo spal czego zazwycaj nie robil ehhh matce nie idzie dogodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie zastanawia mbie czy dynie mozna mrozic bo jakos mrozonek jak hortex czy cos nie ma ![]() ja jestem mistrzynia cias z dyni w zeszlym roku zaczelam piec i generalnie robie na pale ![]() ![]() Cytat:
ja narazie nakladki wyparzam za kazdym razem jednak tam sie osadza mleko i jakies resztki kiepsko domyte moga spowodowac zatrucie dziecko kolezank mojej mamy wyladowalo tak majac 10miesiecy w szpitalu ze straszliwym zatruciem pokarnowym wlansie od nakladki a co do ubranek to ja wybralabym predzej body i spodenki bo blizej cialka zreszta moje dziecko w ciagu dnia tak "chodzi" po donu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#466 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pytałam kilkukrotnie ty na forum ile Lilka miała dł i mi zołzo nie odpowiedzialas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do anemii to u nas już niby nie ma, ale i tak kazała dalej podawać żelazo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
100 lat dla córki ![]() A co do reszty to 100% racji ![]() Cytat:
na kupkę to rumianek właśnie, ja daje mieszanke kopru z rumiankiem i pierdy są ładne i kupka też jest ![]() Cytat:
jaki TZ słodki z tym hasłem ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
LARYSA najbardziej polecają BioGaia, tylko.one drogie, 47 zl płaciłam.
Cycki mi pękają. Mała jadła o 23 i teraz na spiocha dałam cycka, bo się przerazilam, jak dawno nie jadła. Co prawda spanie bez szału, bo od 1, ale i tak nieźle ![]()
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja jeszcze chwilkę 2 w 1
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Raczkowanie
|
hej
![]() u nas przelom, Oli jak zasnela przed pierwsza tak 5.30 budzila sie na karmienie, ale co z tego jak teraz spac nie chce ![]() dziewczyny ktore jeszcze nie urodzily, a juz bardzo chca ja wam zazdroszcze... mi nie bylo dane donosic ciazy, zostaly mi dwa miesiace i juz urodzilam... przykro mi troche, ze nie doswiadczylam tego do konca, nie bylo mi tez dane karmic piersia, a tak bardzo chcialam tego doswiadczyc. cieszcie sie tez tymi ostatnimi chwilami bo pozniej bedzie wam teskno za tymi kopniakami, za brzuszkiem ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I daj znać koniecznie po jak się macie! ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Jak tam dwupaczki? Zadziałała pełnia na kogoś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropelki sab simplex tez mam ale na szczescie nie wiem na ile sa skuteczne tfu tfu.... Moje zlote dziecko przespalo 3 noc z rzedu od 22 do 6 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W nocy piętro wyżej jakaś kobitka rodziła, tak bidulka krzyczała, że aż się obudziłam. Jak słyszę te krzyki to coraz bardziej się nakręcam i boję ![]() Ale co było piękne... Ogromny krzyk bólu matki, a sekundy po tym płacz malenstwa, gratulacje od wszystkich tam obecnych i odgłosy radości ![]() Apeluję do mojego synka - Szymuś wychodź! Mama i Tata czekają z niecierpliwością ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już na pewno niedługo - 6 dni po TP więc już choćby nie wiem co, to maks kilka dni. Ale mam nadzieję, że to będzie raczej killka godzin.. A te okrzyki rzeczywiście muszą brzmieć strasznie, ale jak sama piszesz pierwszy płacz maluszka wynagrasza wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
jak zrobic potrawke z kurczaka? niestety nie mam w domu zbyt wiele produktow a grypsko na calego. aha i najlepiej jakby byla dietetyczna
![]() asiek ![]() ![]()
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-10-19 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym arturowi by sensorycznie sie rozwijał zalecono własnie zawijanie w cos ciasnego. Nadrabiam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
rozgladam sie za chustami na all i kurde czemu to takie drogie :/
ale fajna sprawa mi sie wydaje
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Szamka
![]() ![]() ASIEK pewnie już tuli malenstwo, chciałam kciuki wysłać wcześniej, ale mi się telefon zawiesił i zasnełam ![]() Wczoraj koleżanka z wizazu z mamus 2011 miała cc, ciekawa jestem jej synka ![]()
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Asiek mocne kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze. Cotynato kciukam za badania Kochane Brzuchatki, pełnia w toku a najwięcej dzieciaczków przychodzi tuż po więc wszystko przed wami. Trzymam kciuki za was ![]() U nas nocka spokojna, tradycyjnie cztery pobudki ale tylko na jedzonko i zmianę pampersika więc ok. A teraz mamusia je śniadanko a tatuś zabawia Bartusia. A co trzeba korzystać z weekendu ![]() Madziuchna ja mojemu na noc zakładam tylko pajaca, bez body. U nas w bloku jest bardzo ciepło, standardowo 23-24 stopnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam dalej ale najpierw napisze co u mnie egoistycznie ![]() wczoraj akcja notariusz. O 14zostawilam mega zatankowane dziecko u kolezanki (ktora sama ma miesieczna corke). Kinia tez u niej byla ale na szczescie do pomocy byli tez szwagierka ze szwagrem wiec nie bylo tak zle. Mala na szczescie z 3h spala... Na szczescie bo do 17 walczylismy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.