Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 22:11   #2371
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diabli, zakrapiałaś małej nos swoim mlekiem ? Bo jestem ciekawa czy to coś daje
Co do wątróbki nie mam pojęcia, na żadne toksyny mała nie jest narażona, leków nie bierze, może taka fizjologia. A dr to stwierdził na jakiej podstawie ? palpacyjnie czy usg ? Zawsze mozesz poprosić o usg jamy brzusznej, pooglądają czy jest ok.
A aspad i alat mała miała robione, bo chyba te badania mogą wykazać że z wątrobą coś nie halo. Zresztą lekarzem nie jestem nie znam się ale tak mi się obiło.
nie, ale mam zamiar sprobowac, na razie trochę jej odpuszczam, bo az się trzesie jak zbliżam się do jej noska olbasowy olejek czuc az na korytarzu jutro spróbujemy, jeśli ma pomoc.
pomacał ja i stwierdził, ze powiekszona. ale jak dla mnie szukal dziury w całym...jeszcze gdyby to jakos "podsumowal", dal skierowanie na usg, powiedział ze będziemy to obserwować albo zlecil jakies badania...a on tak sobie tylko pogderal. jak nie anemia to znajde cos innego trochę tak to odebrałam...niby się nie przejmuje, ale gdzies mi to jednak wedruje po glowie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:12   #2372
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Coś bym zjadła...idę zajrzeć do lodówy i kładę się spać. Jutro moja mama prawdopodobnie przyjeżdża i zostaje do niedzieli. Chce zobaczyć jak wnusia je pierwszy raz marchewę
Także nie wiem kiedy Was poczytam
Dobranoc
Stary 2013-10-18, 22:14   #2373
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
W kibelku możesz się chować

wezmę to pod uwagę

==

Wojtuś strasznie mnie dziś wymęczył, więc lecę się myć i spać, oby noc była spokojna

dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:18   #2374
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
i od razu piszę dlaczego rybę za miesiąc a nie teraz: bo mi braknie dnia wszystko wprowadzam przez 3 dni
Jejuuuu jak ja chciałabym być choć trochę tak zorganizowana jak Ty. podziwiam
czy większość owocow, które wymienilas da się dostać w słoiczkach?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tfardzielka z bojowym cycem

ciezarne powinny byc uswiadomione jak im dobrze ale Steffi, mama Isabell, ma kumpele, ktorej niemowle to istny aniol. ta ja polozy np. rano na macie, to sie mala bawi, jak sie zmeczy, to se kima. mamusia ja tylko przykrywa. potem sie obudzi, jeknie tylko - to znak glodu - i cyc i dalej mozna ja gdziekolwiek odlozyc, ona se poradzi...
.
Nela tak ma/miała - przed zabkami znajoma była w szoku, jak polozylam ja kolo siebie na kanapie, przytulila się do podusi, zrobilo się cieplo pod kocem i dziecka nie było przez 2 godz. a ona swoja corke musiala bujac, nosic, kolysac w wozku... i tez często tak mamy, ze bawi się na macie, ide pozmywać, wracam, a ona spi mam nadzieje, ze już niedługo znow będzie sobą...bo tryb jeczacy do teraz dzwoni mi w uszach.
Stary 2013-10-18, 22:19   #2375
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Coś bym zjadła...idę zajrzeć do lodówy i kładę się spać. Jutro moja mama prawdopodobnie przyjeżdża i zostaje do niedzieli. Chce zobaczyć jak wnusia je pierwszy raz marchewę
Także nie wiem kiedy Was poczytam
Dobranoc
też bym coś wciągneła
Stary 2013-10-18, 22:26   #2376
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem w sumie po ile tu sa, przypomnij mi w poniedzialek jak przez weekend nie sprawdze, ok?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.babyneo.de/Babybrei--Pulv...Bio-Babybreie/ 2,95 ojro :P

http://www.amazon.de/Holle-Bio-Babyb.../dp/B002WDKDI2 2,38

zatem calkiem podobnie. ciekawe ile w Szwajcarii
Stary 2013-10-18, 22:29   #2377
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Zgadnijcie co robimy z TŻ?
Bawimy się z Macią

otworzyła oczy o 22:3o i zaczęła się śmiać w łóżeczku na głos, nie mam zielonego pojęcia co ją rozśmieszyło, ale zaczelismy się też smiać i koniec spania był Pierwszy raz od 5 msc moje dziecko obudziło się tak wcześnie

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Tez sprawdzałam te ceny juz wczesniej, ale liczę, że jednak w stacjonarnych sklpeach można taniej dostać skoro w PL sprzedają za tyle ile tu wyświetla na stronkach.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:38   #2378
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a katarek do odkurzacza?
chyba na duży katar najlepsze
tylko ona protestuje już zanim przyloze koncowke do noska, wiec pewnie będzie to samo

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Diabli jak dla mnie warto z ta Sophie sama sie wczesniej dziwilam ze tyle moze kosztowac kawalek gumy nie wiem gdzie tkwi jej fenomen -chyba wszystko po trochu tzn.dlugie nogi do gryzienia, mila w dotyku ta guma a ten piszczek jakis taki przyjemniejszy niz taki typowy w innych zabawkach do tego Lenka zujaca zyrafe wyglada przeslodko
pomyslimy nad zujka.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Moze na katar sprobuj tych inhalacji nebulizatorem
No i jak frida nie dziala, to katarek do odkurzacza
taaa, nebulizator i termometr nadal sa "na liscie zakupow". w tym miesiącu nie odpuszczę. remont remontem a tu jeszcze śpiworek, mufka, krzesełko

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zgadnijcie co robimy z TŻ?
Bawimy się z Macią

otworzyła oczy o 22:3o i zaczęła się śmiać w łóżeczku na głos, nie mam zielonego pojęcia co ją rozśmieszyło, ale zaczelismy się też smiać i koniec spania był Pierwszy raz od 5 msc moje dziecko obudziło się tak wcześnie .
i jesteście wyspani hehehehe. mniej zabawne będzie jak dla niej to już nowy dzien.

Cytat:
Tez sprawdzałam te ceny juz wczesniej, ale liczę, że jednak w stacjonarnych sklpeach można taniej dostać skoro w PL sprzedają za tyle ile tu wyświetla na stronkach.
daj znac jak znajdziesz tansze zrodlo zrobimy zbiorowe zamówienie hehe
Stary 2013-10-18, 22:49   #2379
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

marchewka Karola robi jedną kupę dziennie. Czasami dwie. Teraz nam przeważnie idzie 6 pampków dziennie.
no to według mnie albo dada w dzien a pampersy w nocy albo całkiem pampersy...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byliśmy rano w Opolu na badaniach, wyniki za miesiąc
a ja tak wypełniając papiery pogadałam sobie z genetykiem, i jakoś ona zwróciła mi uwagę na moją wagę, żeby schudnąć no ja wiem że ma rację ale trochę to nieprzyjemne było, a potem wyszło w rozmowie że wspomniała coś na ten temat bo mam bardzo słabe wyniki autoimmunologiczne (musiałam pokazać swoją teczkę z badaniami i wypisami ze szpitali dot. celiakii) i pytała o przebieg ciąży itp, i wg niej problemy z ciążą, wagą itp mają podłoże immunologiczne i że "mój organizm sam zwalcza siebie", a w ciaży "walczył z ciałem obcym jakim było dziecko" i to cud że Przemusia mamy. jeśli tyje bez powodu (fakt, jem słodycze ale nie dużo, w ogóle jem tak jak zawsze a w 4 lata przytyłam prawie 30 kilo), jestem zmęczona, mam problemy z cyklem ... wszystko pasuje ... i podobno jakbym brała jeden lek w ciąży, nie zapamiętałam nazwy, jakiś tarczycowy to nie byłoby żadnych problemów zapisała mi jakie badania mam sobie zrobić, mąż stwierdził że KONIECZNIE trzeba zrobić, "bo kocha mnie taką jaką jestem ale jest mnie coraz więcej"
o kurcze!, no to koniecznie musisz się przebadać!

Cytat:
co do slodyczy - u mnie w domu nigdy nie bylo z braku kasy, a u przyjaciolki zawsze cos lezalo i sie u niej zajadalam. za to ona nie jadla, bo nie miala takiej potrzeby

nie mialam wczoraj czasu zdac relacji z pierwszej randki Florka z Isabell - wnuczka naszej pani burmistrz bylo fajnie, dzieciaki nawet sie nie zobaczyly, marudzily na zmiane, ale wiekszosc czasu spaly a mamusie sie fajnie dogadywaly. dzisiaj byc moze powtorka
u mnie też slodyczy nie bylo za duzo.. Rodzice kupowali nam rozne rzeczy i dzielili na 3- ja i 2 braci.. No i najstarszy wszystko swoje zrzeral i potem nam podbieral.. a my tak chomikowaliśmy z drugim bratem zeby nam jak najdluzej wystraczalo.. ehh a to byly czasy...

--------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Super że dziecie naprawione

Ogólnie to ja też tak uważam że to nie uciekanie, ale nie wiem czy mojego jak się okazało staromodnego męża da się do tego przekonać...

Hmm zamawiałam krzesełko i wzięłam jednorazowe jeszcze bo akurat też miał ten sprzedawca...no zastanowię się...najwyżej będę te z rossmana kupować bo splajtujemy

A wlaśnie a te wkladki to po co Wam? Tzn by lapać mleko przy karmieniu ktore wyplywa z drugiego cyca czy tak do chodzenia bo wam wyplywa?
Jak do karmienia to mozę sobie kupcie muszle laktacyjne? ja sobie tego używam i w to lapie mleczko

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:55   #2380
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
eee dlaczego?
Nela jeździ w niebieskim, Wiktorek Lonely we fioletowym (wpadającym trochę w roz) wozku i fajnie jest lamiemy stereotypy. według mnie takie leśne klimaty jak najbardziej unisexowe...i zielone krzeselko z ptaszyskiem tak samo
dla mnie super ale juz slysze glupie komentarze lesny pasuje do Antosiiwego lesnego pokoju

Cytat:
Spoko, mój mąż też ma takie podejście więc chyba mam się liczyć z tym że Helen zostanie jedynaczką bo on powiedział że mam kupić czerwony

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

lece spojrzeć na stronie co mająfajnego

Cytat:
A ja nie widzę nic z dziecięcych ciuszków na stronie lidla może to z jakichś poprzednich kolekcji.
maz to moze nie bedzie tak gadal tylko moje siostry...

no wlasnie na stronie juz nie ma, bo to jakies resztki zostaly z poprzedniej gazetki, jutro zrobie zdjecie

Stary 2013-10-18, 23:09   #2381
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o

ZADNA NIC NIE SLYSZALA NA TEMAT DZIECIECEJ WATROBKI? od czego może być powiekszona itd.? w necie wyskakuje mi tylko jako objaw poznej zoltaczki... Neli zaczyna się katarek, wiec chyba skoczymy w tygodniu do przychodni i celowo pojde w dzień, gdy przyjmuje inny pediatra - niech on zerknie.
ja nic nie pisałam bo nic nie slyszałam... Jak cos ma być to wedlug mnie tylko USG, ewentualnie Alat i Aspat muszi w morfo sprawdzic bo one też się powiększają jak by bylo nie halo z wątrobą..

Hmm Wojtuś puszcza smrodne bąki.. Teorie są dwie, albo mu straszny syf z tych moich cyców leci, albo stwierdził, że kupek nie będzie robił i je przerabia na bączki.. Ostatnio tydzien nie bylo kupki.. Troche pomogłam i wczoraj przyszła, ale dzisiaj znowu nie było...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 04:06   #2382
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Mloda budzi sie co 2h a ja ciagle mysle, że juz rano i wybudzam sie tak ze zasypiam po godzinie czyli od 22spaam jakies 3h do teraz. Juz wiem że teraz budze sie obudzona a rano będzie koszmar.

Jutro jade na Zuziowe zakupy, w ogole jak ktoras lubi teskowe F&F to duuuze ptomocje sa na ciuszki.
Kupilam zaje biaszcza bluzke, w koncu nie rozowa :p
Taka szara z rozowym krolikiem w okularach i bodpisem 'bunny loves you' cudna! Za 7pln

I chcialam ten plyn do mycia na dobranoc a tu doopa i tylko opakowania maxi.. A na probe chce maly.. Bede jtr wieczorem zdawac relacje.

Ja chce zasnac

Edit. Aaaaaa! Pelnia lub cos pelniopodobnego, dlatego doopa ze snu

Sprawdziłam - pelnia dokladnie dzis
I tak zawsze

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-10-19 o 04:11
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 06:23   #2383
deb
Zakorzenienie

Witam - wpadła na chwile zobaczyć co to się działo jeszcze wczoraj

Marchewka - te wkładki to są jak jednorazowe ale wielorazowe czyli żeby nie być mokrym od kapiącego mleka

Karolina - no faceta to powiedzmy żę jeszcze bym zrozumiała z takim tekstem, ale żeby kobiety? aaa nie ma się co siostrami przejmować!
Czekam na zdjęcie - chętnie zobaczę co upolowałaś

Motylek - haha no to pospaliście Nam zrobiła pobudkę o 4 i godzinę się z nią bujaliśmy ale niestety nie śmiała się tylko płakała

Diabli - my nie mamy remontu a jak pomyślę że tyle jeszcze trzeba kupić to krzesełko kupione ale też śpiowrek, mufka jeszcze i myślałam o takim kombinezoniku całym a nie z nóżkami (już mam w końcu 3 kombinezony ale takiego jeszcze nie)

Dziecko już ćwiczy brzucha i mi jęczy oczywiście, chciałam głowe umyć ale mąż sobie odsypia zarwaną noc... tylko matka nie ma kiedy odespać ale ciii nie narzekam bo w nocy sam pięknie do niej wstał i ją lulał, choć musiałam się nasłuchać jakie to dziwne że dziecko się w nocy budzi i spać nie chce ciekawe że budzi się już tak od kilku tygodni a on dopiero teraz to zauważył i mu dziwnie

Miłego dnia
Stary 2013-10-19, 06:24   #2384
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

to wyjaśnia czemu moje dziecko tak krzyczy i gada niczym wycie kojota

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 06:26   #2385
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Mloda budzi sie co 2h a ja ciagle mysle, że juz rano i wybudzam sie tak ze zasypiam po godzinie czyli od 22spaam jakies 3h do teraz. Juz wiem że teraz budze sie obudzona a rano będzie koszmar.

Jutro jade na Zuziowe zakupy, w ogole jak ktoras lubi teskowe F&F to duuuze ptomocje sa na ciuszki.
Taka szara z rozowym krolikiem w okularach i bodpisem 'bunny loves you' cudna! Za 7pln

I chcialam ten plyn do mycia na dobranoc a tu doopa i tylko opakowania maxi.. A na probe chce maly.. Bede jtr wieczorem zdawac relacje.

Ja chce zasnac

I tak zawsze
heh moja się tak budzi normalnie da się przyzwyczaić żartuje nie życzę takich pobudek - może ząbki?

Ale upolowłaś - dawaj zdjęcie, bo u nas róż króluje, co zrobić jak rzadko zdarza się znaleźć cośładnego nieróżowego.

Udanych zakupów życzę Nam może uda się dzisiaj gdzieś zajrzeć na chwilkę
Stary 2013-10-19, 06:27   #2386
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Karola na początku rozszerzania diety czyli w 5 m-cu życia zjadła:
marchewkę
ziemniaka
pietruszkę
brokuła
jabłko
maliny
banan (ze słoiczka można normalnego nie)

a teraz w 6 m-cu życia je:
marchewkę
ziemniaka
pietruszkę
brokuły
cukinię
kabaczek
fasolkę szparagową zieloną
dynia (wcześniej nie miałam)
mięsko (indyk)
jabłko
banan
maliny
jagody
winogrono
czarna porzeczka (dwa ostatnie dostała dziś ze słoiczka)

i czeka na nią jeszcze:
brukselka
groszek zielony
kalafior
kukurydza (nad tym się zastanawiam)
seler
dzika róża
mięsko (cielęcina i królik)

a od przyszłego miesiąca (7 m-c życia) dostanie jeszcze:
buraka
pora
gruszkę
morele
pół żółtka co drugi dzień
rybę
no i kaszki (ale dalej jestem za jaglaną + owocki)

i od razu piszę dlaczego rybę za miesiąc a nie teraz: bo mi braknie dnia wszystko wprowadzam przez 3 dni

a to są ze słoiczków, czy sama gotujesz i podajesz dziecku?

a jak się podaje żółtko dziecku jajko na twardo się gotuje i miesza z czymś?

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 07:05   #2387
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://demotywatory.pl/4222974/Chcia...ac-sie-na-tyle

;D

Milego dnia!
Dzis mam mega zapie*rz
Podlogi umyc wszystkie, klatke, kuchnie, lazienke, zrobic Z nieszczesna dynie.. Potem do CH..

Zobaczymy jak to będzie
Milej sobotki!

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 07:10   #2388
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wolalabym, zeby sie dogadali na wspolne spanie... oczywiscie w osobnych wozkach

za dużo wymagasz mamuśka

Cytat:

jeśli ktoras lubi nowinki znajoma wlasnie poleca ciasto z cukinii http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia

i recenzja
"cukiniowe ciasto - bomba! własnie skończylam trzeć cukinie na 6 porcji podzieliłam (na 6 ciast hehe) i zamroziłam na następne.

ciasto smakuje jakbyś jadła czekoladę mokrą, taką stopioną w słońcu.. o!"
piekłam, i się zgadzam

Cytat:
Diabli jak dla mnie warto z ta Sophie sama sie wczesniej dziwilam ze tyle moze kosztowac kawalek gumy nie wiem gdzie tkwi jej fenomen -chyba wszystko po trochu tzn.dlugie nogi do gryzienia, mila w dotyku ta guma a ten piszczek jakis taki przyjemniejszy niz taki typowy w innych zabawkach do tego Lenka zujaca zyrafe wyglada przeslodko
zrób zdjęcie-jest jakiś konkurs i można coś wygrać

Cytat:
posikam się zaraz dla mnie to była sowa w dziupli na drzewie. nie wpadłabym na to, ze to lis ale fakt ma kite. i tak lepiej niż wilk, którego tam widziałam wcześniej. chyba naprawdę jestem przemeczona wychodzi nocne wizazowanie...
a już myślałam że to mi wzrok szwankuje

młody od rana zadowolony (nie licząc koncertu o 6.30), chyba czuje że jedziemy na wieś
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 07:33   #2389
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Nela tez mi ciagnie za kabel i dziwie się, ze nie mam ciągu

taaa idealna pora, przyjść o 18 i dziwic się, ze dziecko marudne, wymyslic, ze pewnie koleczki, albo zabeczki albo glodzik rozsiasc się i liczyc na obsluzenie...a na koniec mieć skwaszona mine, ze dziecko zabieramy do kapieli, bo pora spania. skad ja to znam...

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

s zpieg z krainy deszczowcow

czyli warto? a ten piszczek to taki zwykly jak w gumowych zabawkach? kurcze, gdzie tkwi fenomen tej zabawki? te krzywe nogi? guma z certyfikatami czy co?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

spoko, jeszcze trochę i będzie miesko

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

kochany! chce zebys się relaksowała w wolnym czasie...a reszta zrobi się sama
Dla mnie fenomen tkwi
w imieniu ale generalnie Sofia ja eoli od wszystkich innych gryzaczkow wiec cos w niej jest

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no to według mnie albo dada w dzien a pampersy w nocy albo całkiem pampersy...

o kurcze!, no to koniecznie musisz się przebadać!

u mnie też slodyczy nie bylo za duzo.. Rodzice kupowali nam rozne rzeczy i dzielili na 3- ja i 2 braci.. No i najstarszy wszystko swoje zrzeral i potem nam podbieral.. a my tak chomikowaliśmy z drugim bratem zeby nam jak najdluzej wystraczalo.. ehh a to byly czasy...

--------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

A wlaśnie a te wkladki to po co Wam? Tzn by lapać mleko przy karmieniu ktore wyplywa z drugiego cyca czy tak do chodzenia bo wam wyplywa?
Jak do karmienia to mozę sobie kupcie muszle laktacyjne? ja sobie tego używam i w to lapie mleczko
W nocy tez korzystasz z muszli, i w dzien jak karmisz na lezaco? Nie wylewa Ci sie mleczko? Bo ja dlatego przestalam ich uzywac. moze do nich wroce jak bede zbierac mleczko do kaszek.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-10-19 o 07:34
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 07:47   #2390
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
O dzięki pomyśle nad tym
Udanego wypadu na wieś

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 08:04   #2391
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ona protestuje już zanim przyloze koncowke do noska, wiec pewnie będzie to samo

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

pomyslimy nad zujka.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

taaa, nebulizator i termometr nadal sa "na liscie zakupow". w tym miesiącu nie odpuszczę. remont remontem a tu jeszcze śpiworek, mufka, krzesełko

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

i jesteście wyspani hehehehe. mniej zabawne będzie jak dla niej to już nowy dzien.

daj znac jak znajdziesz tansze zrodlo zrobimy zbiorowe zamówienie hehe

Poszła spac o 24 i obudziła się po8. Zero pobudek

Jak cloche się czegoś dwoie, albo ten przyjaciel to dam znać
Cytat:

Ja chce zasnac

I tak zawsze
Te żele i oliwki johnson to nawet mnie uczulają, a nie mów, że wierzysz w to, że lepiej będzie spać po tym...
Cytat:

Marchewka - te wkładki to są jak jednorazowe ale wielorazowe czyli żeby nie być mokrym od kapiącego mleka

Karolina - no faceta to powiedzmy żę jeszcze bym zrozumiała z takim tekstem, ale żeby kobiety? aaa nie ma się co siostrami przejmować!

Motylek - haha no to pospaliście Nam zrobiła pobudkę o 4 i godzinę się z nią bujaliśmy ale niestety nie śmiała się tylko płakała

Diabli - my nie mamy remontu a jak pomyślę że tyle jeszcze trzeba kupić to krzesełko kupione ale też śpiowrek, mufka jeszcze i myślałam o takim kombinezoniku całym a nie z nóżkami (już mam w końcu 3 kombinezony ale takiego jeszcze nie)

Dziecko już ćwiczy brzucha i mi jęczy oczywiście, chciałam głowe umyć ale mąż sobie odsypia zarwaną noc... tylko matka nie ma kiedy odespać ale ciii nie narzekam bo w nocy sam pięknie do niej wstał i ją lulał, choć musiałam się nasłuchać jakie to dziwne że dziecko się w nocy budzi i spać nie chce ciekawe że budzi się już tak od kilku tygodni a on dopiero teraz to zauważył i mu dziwnie

Miłego dnia

nasza od 2 miesięc budzi się na godzinę i trzeba ją usypiać w nocy. Zdarza jej się całą noc przespać, ale raczej ma tą godzinną przerwę, próbowaliśmy różnych metod i nic, także przyzwyczailiśmy się, ale no chociaż tyle, że nie płacze. A Malutkiej może coś się przyśniło

Brrrrrr u nas 1 stopień ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 08:16   #2392
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ja chce zasnac

I tak zawsze
o może też skoczymy do tesco

Cytat:
moja rodzina uwielbia wszystko komentować

zdjątko potem, mały obudził się o 5 ... na szczęście zjadł, chwilę pogadał i zasnął i obudził się o 8.30... ale ja dalej niewyspana
Stary 2013-10-19, 08:21   #2393
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Ja chce zasnac

I tak zawsze
niezła zdobycz mój pełniuje od rana- kojota udaje chyba

Cytat:

Miłego dnia
mój dzisiaj w nocy nawet nie obudził sie jak Mały chciał jeść
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
a to są ze słoiczków, czy sama gotujesz i podajesz dziecku?

a jak się podaje żółtko dziecku jajko na twardo się gotuje i miesza z czymś?
tak gotujesz, siekasz i pdoajesz do posilku co drugi dzień
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za dużo wymagasz mamuśka

piekłam, i się zgadzam

a już myślałam że to mi wzrok szwankuje

młody od rana zadowolony (nie licząc koncertu o 6.30), chyba czuje że jedziemy na wieś
fajnei,z e dobry humor

mój tylko jedną pobudkę na jedzonko w nocy miał, z 15 minut i dalej spać

dzień dobry
Stary 2013-10-19, 08:42   #2394
lonely_lady
Zakorzenienie

nawet nie próbuję nadrabiać..
może jak ktoś łaskawie odda mi moje kochane dzieciątko to wrócę do Was nadłużej..
a tymczasem za mną kolejna nieprzespana noc.
Dobrze, że dzisiaj sobota, po obiadku Tż zajmie się małym a ja się prześpie..

Mały od 9śpi w wózeczku- no tak, przecież on również w nocy się nie wyspał

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:35   #2395
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A ona wie że w ogóle ma dziecko
no wlasnie pewnie nie do konca jak opowiedzialam o tym dziecku mezowi, to skomentowal to tylko "ee, nuda... ja tam bym sie martwil, ze cos z tym dzieckiem nie tak" jakos pocieszyc sie trzeba...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Nela tak ma/miała - przed zabkami znajoma była w szoku, jak polozylam ja kolo siebie na kanapie, przytulila się do podusi, zrobilo się cieplo pod kocem i dziecka nie było przez 2 godz. a ona swoja corke musiala bujac, nosic, kolysac w wozku... i tez często tak mamy, ze bawi się na macie, ide pozmywać, wracam, a ona spi mam nadzieje, ze już niedługo znow będzie sobą...bo tryb jeczacy do teraz dzwoni mi w uszach.
oj no, tez musisz przejsc faze jekow, zebys potem docenila corke
ja mojego na macie to moge zostawic akurat na tyle czasu, zeby zdazyc umyc rece po przewijaniu. gdzie tam zmywanie

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
tak mi sie zdawalo wlasnie, ze stacjonarnie je po niecale 3 ojro widzialam... no wiec tak 12,50 wychodzi. nie wiem ile w ojczyznie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

Miłego dnia
no dziwne to...
to moj cos pomruczal: a co to Florek tak dlugo marudzil w nocy? kurde, on mi sie dzisiaj bez jaj budzil co godzine, potem co pol madra mama wpadla na to, by posmarowac dziasla dentinoxem - a to byla 5:30 juz... potem cyc i w koncu spal. do 7:30
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:37   #2396
ankaaa206
Wtajemniczenie

u mnie masakryczna noc, malutki co chwile sie budził,
teraz odstawił cyrk z zasypianiem, próbowałam go utulić i odkładać do łóżeczka ale nie mam serca do tego i podziwiam naprawdę osoby które tak nauczyly spać swoje maluszki,
zawinęłam w chustę, przytulił się i śpi już 40 min

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:47   #2397
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Brrrrrr u nas 1 stopień ;(

u nas 23... slonecznie... bavarian blue sky... fajnie, bo dzisiaj mamy gosci i moze w koncu przetestujemy taras

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nawet nie próbuję nadrabiać..
może jak ktoś łaskawie odda mi moje kochane dzieciątko to wrócę do Was nadłużej..
a tymczasem za mną kolejna nieprzespana noc.
Dobrze, że dzisiaj sobota, po obiadku Tż zajmie się małym a ja się prześpie..

Mały od 9śpi w wózeczku- no tak, przecież on również w nocy się nie wyspał
bidulka moze go tez zabki draznia? probowalas cos przeciwbolowego mu raz dac na noc na przyklad? Mysiowy Piotrus bardzo ciezko przechodzi zabkowanie i w takiej sytuacji naprawde lepiej ulzyc maluszkowi...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u mnie masakryczna noc, malutki co chwile sie budził,
teraz odstawił cyrk z zasypianiem, próbowałam go utulić i odkładać do łóżeczka ale nie mam serca do tego i podziwiam naprawdę osoby które tak nauczyly spać swoje maluszki,
zawinęłam w chustę, przytulił się i śpi już 40 min
no patrz u nas to samo, i wlasnie o 10tej zasnal przy cycu, a ja znow uziemiona... ale tez nie mam co go odkladac, bo sie obudzi...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:02   #2398
xal
Zakorzenienie

Cytat:
idz do warzywniaka i dogadaj się z gościem żeby Ci przywiozl jakas mala sztuke, albo kup polowe. na kopernika na ryneczku zawsze tak robiłam i gość przywozil mi takie fajne male dynie, idealne na zupe, bo nie chciało mi się bawic w mrozenie, a nie odkryłam jeszcze wtedy ciasta dyniowego.
Rodzice planują przyjechać w sobotę bo tata słuzbowo coś w katowicach zalatwia to może przywiozą, a może już zrobioną

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:08   #2399
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem męzowi żeby kupił na allegro ja się spłukalam na nosidełko wczoraj i jeszcze młodej dzisiaj kupiłam sukienkę i kombinezon zimowy na ciuszkach. Kombinezon w sklepie wydawał się łosoś, w domu okazał się róż, ale delikatny więc ujdzie. A sukienka na święta BN mam nadzieję będzie, fotka na moich kolanach
To nic, że sukienek nie nosimy chyba że imprezy i w szafie mam kilka jeansowych, ale nie mogłam się oprzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (41,4 KB, 20 załadowań)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:12   #2400
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Powiem męzowi żeby kupił na allegro ja się spłukalam na nosidełko wczoraj i jeszcze młodej dzisiaj kupiłam sukienkę i kombinezon zimowy na ciuszkach. Kombinezon w sklepie wydawał się łosoś, w domu okazał się róż, ale delikatny więc ujdzie. A sukienka na święta BN mam nadzieję będzie, fotka na moich kolanach
To nic, że sukienek nie nosimy chyba że imprezy i w szafie mam kilka jeansowych, ale nie mogłam się oprzeć
śliczna, biała bluzeczka pd spod i
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości