![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto ma racje (ja, on czy jego przyjaciele)?
Dziewczyny powiedzialy juz wszytko.
Ja tylko, tak z ciekawosci, zapytam: Autorko, a co na to rodzice Twojego ukochanego? Wiedza o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Skomplikowana sytuacja - bo wlasnie jak to zauwazylas - z jednej strony on ma gdzies moje zdanie (powiedzialam mu ze moga sobie jechac gdzie chca ale nie w to miejsce,bo kazdy wie co tam sie dzieje), a jak tylko mu zaproponwali to miejsce to od razu sie zgodzil i postawil na swoim - z drugiej strony to co zrobilam bylo paskudne. Wyslalam im smsa z przeprosinami i mysle ze czas zrobi reszte (mam nadzieje) - on natomiast nalega abym sie z nimi spotkala osobiscie przed jego urodzinami i osobiscie ich przeprosila.To chyba troche przesada aby ICH przepraszac CALY CZAS - to on jest osoba ktora powinnam przepraszac i robic wszystko aby mi wybaczyl. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Jestesmy ze soba 4 lata i tak rozmawialismy o slubie kilka razy - dlatego nie chcialabym zostawiac tak tej sytuacji, nie wyobrazam soie nie zaproaszac jego przyjaciol na nasz slub - przeiciez sa wazna czescia jego zycia. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Powiedzial mi ze na poczatku chcial im powiedziec,ale gdyby to zrobil to przekreslilby definitywnie nasz zwiazek a cos go przed tym powstrzymalo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sadze, ze dacie rade ukryc co takiego na dluzsza mete. To dopiero bedzie hardkor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
On nie ma zbyt dobrych stosunkow z mama (rodzice w separacji) - chociaz od niedawna caly czas z nim rozmawiam i dzieki mnie coraz czesciej sie z nia spotyka i to mnie bardzo cieszy, nie sadze ze ona sie kiedykolwiek o tym dowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Obys sie nie przejechala, nie mozesz tego przewidziec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak szczerze mówiąc, to jeśli on będzie chciał z Tobą być dalej, poukłada się Wam, to jego przyjaciele powinni Cię zaakceptować jako część jego życia. Czas też zrobi swoje.
Powiedz, co się stało, że byłaś aż tak zdesperowana? Chodzi o to, że ci jego koledzy, to, za przeproszeniem, takie dziwkarskie towarzystwo i pojechali tam wyrywać laski? Bo tak zrozumiałam Twoje posty. Szczerze, to dla mnie trochę niepojętym jest, by mój facet w ogóle rozważył podobny wyjazd. ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
Nie wiem, dla mnie ta cała sytuacja wygląda dziwnie. Akcja autorki szokująca, ale przecież też nie wzięła się znikąd. Albo dziewczyna ma jakieś problemy (ale to by było widać w czymś więcej, niż jedna akcja raczej), albo ten chłopak jest też jakiś nie halo, wraz ze związkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Bali_girl Czas edycji: 2013-10-19 o 01:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Nie czytałam wszystkich odpowiedzi, więc pewnie powtorzę co nieco. Wg mnie zachowałaś się Autorko skandalicznie i skrajnie głupio. Nawet w akcie desperacji nie odstawia się takich debilizmów. ALE, pomijając Twój występ- co to znaczy, że on sobie jedzie ze.znajomymi bez Ciebie "bawić się", dla mnie to niepojęte oO Sądzę, że gdybym poinformowała TŻta, że jadę sobie gdzieśtam w p###u odpoczywać bez niego, (za to ze znajomymi) to zabiłby mnie śmiechem. Wiem, że i on nie wpadłby na taki pomysł. Czemu? A temu, że odpoczywać wyjeżdzamy razem. Tacy jacyś poje#;!,"~€ni jesteśmy, że lubimy wypoczywać w swoim towarzystwie i plany wypoczynkowe dostosowujemy do NASZYCH aktualnych planów, humorów, obowiązków. Jedno nie ma czasu, to drugie siedzi pokornie na tyłku. Razem się bawimy i razem kiblujemy. To się chyba nazywa związek <myśli>?
Sorry, miałam napisać coś wyższych lotów, ale ręce opadają Niezależnie od wszystkiego udaj się do psychologa. Takie reakcje, choćby nie wiem co są niedopuszcza lne. Tracisz panowanie nad sobą, ale to można przepracować, naprawdę. A znajomych bym nie przepraszała. Za co? Wstyd tylko okrutny, świadectwo wystawiłaś sobie piękne, nie ma co^^ Edit: skoro Ci wybaczył, to powinien mieć jaja i powiedzieć znajomym, że kocha Cię, będzie z Tobą nadal i albo postarają się nie bać, że ich powsadzasz do pierdla lub podźgasz nożem w jakiejś histerii (a krócej "zaufają jemu i uszanują jego wybór), albo będzie musiał ograniczyć z NIMI kontakt. Z nimi. Nie z Tobą. Bo na pierwszym miejscu powinnaś być Ty. No, ale skoro on jeździ na Ibizę mimo, że Ty się ciskasz, to śmiem podejrzewać, że nigdy nie byłaś i nie będziesz. Edytowane przez petenera Czas edycji: 2013-10-19 o 01:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Eeee, łykacie trolla jak młode pelikany ryby. Sprawdźcie lepiej jak wygląda rozkład lotów na Ibizę (gdzie te bezpośrednie połączenia, a jeszcze jedno po drugim?) i jak wygląda interwencja policji. Lalka, trolluj umiejętnie jak już musisz.
Na Ibizie ludzie uprawiają seks na ulicy a jak podejdziesz pod el Divino albo pod Pacha to od samej bliskości tych siedlisk rozpusty w ciążę znajdziesz. No proszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz w zyciu bylam tak zdesperowana zrobic wszystko aby tam nie pojechal. Gdy prosby i moje tlumaczenie ze mnie to boli nie pomoglo wpadlam w zlosc i wykrecilam numer policji, niewiele myslac co robie. Masz racje - to nie wzielo sie znikad - jego koledzy to typowi "dziwkarze", mimo iz maja dziewczyny, nie maja problemu aby poznawac nowe (wszyscy maja po 34 lata co jest dodatkowo szokujace). Wyjezdzam czesto sluzbowo na kilka dni, czasem na tydzien i w przeszlosci kilka razy widzialam dziwne teksty w telefonie TZ od jednego z jego kumpli np "zabrales ta gruba na przejazdzke" a on na to "nie, no co TY". Niesmak pozostal. Dla mnie to wyglada to ze oni go namawiaja do kontaktow z innymi kobietami. Ufam mu, jednak jego kolegom- nie. Jutro urodziny jego kolegi - i mimo ze zrobilam to co zrobilam - napisalam smsa z przeprosinami i poczulam sie zignorowana nie bedac zaproszona na jutrzejrze urodziny. rozumiem ze nie darzy mnie sympatia, ale wyszlo glupio ze wszyscy tam obecni beda ze swoimi kobietami a moj TZ bedzie sam. Co bys zrobila na moim miejscu? ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
Patenera - mysle ze powod lezy wlasnie tutaj. Oni od lat co roku jezdza sobie na takie "meskie" wakacje - a mi sie to nigdy nie podobalo. Jednak gdy dowiedzialam sie ze 34-latkowie jada na Ibize - to wszystko mnie przeroslo. Ja tez nie rozumiem, dlaczego maja potrzebe takich meskich wypadow i nie potrafie sobie widocznie z tym poradzic. Edytowane przez Bali_girl Czas edycji: 2013-10-19 o 01:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Weź daj spokój z tą Ibizą. Bzykać można się i w Koziej Wólce. Co z tego, że on wyjeżdżał sobie z nimi " od zawsze" ? Mój TŻ, jak i miliony innych TŻtów, robił różne rzeczy zanim mnie poznał. A jak mnie poznał, to przestał lub robimy je wspólnie. W ogóle to jakieś beznadziejne to wszystko. I zrozum, że dziewczyny mają prawo podejrzewać, że ściemniasz- w Londynie aresztuje się na słowo? Żadnej obdukcji, dowodów? Konsekwencje jakieś zawracania policji dupska poniosłaś? Chyba się przeprowadzę do Londynu
![]() Jeżeli to ściema, to lepszym miejscem akcji byłoby USA-w tym kraju wszystko jest możliwe ![]() A jeśli to prawda, to idź do specjalisty, bo kiedyś narobisz sobie nie tylko przypału, a prawdziwej biedy. Tak czy owak chłoptasia nie zazdroszczę. A problem z urodzinami? Jaki problem? Ty nie idziesz, bo Cię tam nie chcą, więc i on nie idzie. Proste. Edytowane przez petenera Czas edycji: 2013-10-19 o 02:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Taaaa, bo na Ibizie wszyscy się pupcą, zdradzają i w ogóle Ibiza to miejsce, gdzie każdy uprawia seks i zdradza! W innych miastach nie można! I w ogóle tylko na wakacjach można to robić
![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Autorko... nie chcę komentować Twojego zachowania bo dostanę bana, jednak kilka słów Ci napiszę.
a) gdyby facet miał ochotę Cię zdradzić, to egzotyczna wyspa nie byłaby mu potrzebna do tego. b) zawsze wychodzę z założenia, że każdy ma swój rozum i fakt, że facet ma kolegów takich, a nie innych, nie oznacza, że będzie pchał penisa gdzie tylko się uda c) zawiadamiając policję o popełnieniu przestępstwa sama je popełniłaś. i to nie byle jakie. d) odpowiadasz tylko na wybrane posty. może odniesiesz się do tego, co pisała już jedna wizażanka o przestępstwie i policji właśnie. e) na miejscu jego znajomych nie chciałabym mieć z Tobą nic wspólnego. Ale skoro on postanowił Ci dać szansę, to z przymusu spotykałabym się z Tobą. Nie okazałabym jednak szacunku osobie, która potrafi tak bardzo namieszać, żeby tylko postawić na swoim. f) nie masz kompletnie zaufania do swojego faceta i jesteś bardzo chwiejna emocjonalnie. zastanów się, czy dojrzałaś do tego, żeby być w związku. o małżeńskim już nawet nie wspomnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsza zasada: nie pchaj się tam, gdzie Cię nie chcą. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Na jego miejscu też wybrałabym kumpli i nie skontaktowałabym się z Tobą nigdy więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43336098]Na jego miejscu też wybrałabym kumpli i nie skontaktowałabym się z Tobą nigdy więcej.[/QUOTE]
no dokładnie, zgroza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
wow...mega jazda Nie sadziłam ze sa osoby ktore sa zdolne by wykrecic taki numer "przyszłemu męzowi", w głowie mi sie nie miesci zeby wymyslic taka historie i ze tak na słowo policja złapała twego boya i zapuszkowali go na 12h a ty nie poniosłas zadnych konsekwencji , w sumie poniosłaś ale nie prawne...juz jego znajomi odcieli Cie od grona.W sumie facet 34lata a jestes z nim od 4lat pisałas ze co roku maja meski wypad w tym roku Ibiza i co przez te 4lata nie robiłas mu jazd ze sam wyjezdza tylko teraz Ci odbiło i wezwałas gliny?Czy wy ze soba w ogole rozmawiacie ze ciebie to w jakiś sposob boli, rani te jego meskie wypady bez dziewczyn a czy dziewczyny tych kumpli robia jakies akcje swoim facetom czy robia co chca??Zastanawia mnie ze tkwisz w takim zwiazku z facetem dla ktorego na 1miejscu sa przyjaciele, zabawa a na 2miejscu TY.Chcesz takiego meza dla ktorego rodzina liczyc sie nie bedzie, bo najpierw kumple inne laski a potem ty.Jak Ty w ogolee chcesz takiego faceta za meza bo w koncu kto z kim przestaje takim sie staje ewidentnie nie ufasz swojemu facetowi, ciekawwe czy sprawdzasz mu maile, telefony etc..Mialam kolezanke ktora szpiegowala swojego faceta, z treningu mial 5min by sie przebrac wykompac i wrocic do domu a jak nie to awantura, masakra i co chłopak ja zostawil a byli ze soba 4lata i w sumie oswiadczył sie jej ale miał juz dosc takiego zachowania.mam nadzieje ze u was tak nie ma ale co ci odbiło zeby taka akcje wykrecic kurcze....jak by moj facet mi cos takiego wykrecił to powrotu by nie miał...
Moze po prostu powinniscie porozmawiac uwazam ze rozmowa w zwiazku jest najwazniejsza, facet ci wybaczył ale czy on traktuje cie z szacunkiem czy ta akcja wplynela na wasze relacje. Boje sie ze twoj facet moze takie prowadzic do 40stki i co bedziesz mu takie akcje wykrecac za rok pojada moze na Majorke i co?Jak bedzie chciał cie zdradzic to moze wszedzie, a poza tym masz pewnosc ze przez cały wasz zwiazek był Ci wierny?Skoro ma takich kumpli ktorzy maja na niego ogromny wpływ to Twoj facet zapewne ma cos na sumieniu...Nie wierze ze siedzi i sie przyglada...a ty nie pchaj sie zeby polepszyc stosunki z jego znajmomi nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ogólnie zastanów się nad tym związkiem może... Bo jeśli tam dochodzi do takich sytuacji, to raczej nie jest za dobrze. Nie ufasz mu, tak naprawdę. Chociaż nie dziwi mnie to zupełnie, bo gdybym widywała takie smski od kolegów, wiedziała, że to takie towarzystwo, to też bym nie ufała. Poza tym ja nie chciałabym być z facetem, który ma takich kumpli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A wg mnie są siebie warci. Fakt facet jest taki i taki, ma dziwnych kolegów i tak dalej - ale zwykła dziewczyna poukładana emocjonalnie a) nie związałaby się z nim b)związałaby się, ale na krótko i uciekła c)po takiej akcji po prostu by odeszła albo coś w ten deseń.
Zachowanie autorki dla mnie całkowicie równoważy zachowanie jego. Poza tym popełniła przestępstwo - jakby policja nie miała co robić tylko się zgłaszać do rozhisteryzowanej dziewuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja tam wcale nie mówię, że zareagowała dobrze czy normalnie
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-10-19 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Każda z Was pisze o zaufaniu jako podstawie związku. Rozumiem więc, że gdyby Wasi partnerzy wymyślili sobie wakacje bez Was, yo oczywiście przyklasnęłybyście i jeszcze poprasowały koszulki? W końcu trzeba sobie ufać, co tam szacunek dla drugiej osoby, w dodatku swojej kobiety. On ma prawo jechać, wypoczywać, a ona powinna ufać i czuć się fantastycznie! Jak już nadmieniłam zachowanie Autorki debilne, ale takie jeżdżenie sobie na wczasy bez kobity/chłopa (a ze.znajomymi) jest debilne również.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem ten związek ma duże szanse na niepowodzenie.
Ty nie przepadasz za jego kuplami, oni za tobą. Oni mają argument w postaci w postaci tego co ty wykręciłaś. Ponadto on woli ich, a ciebie ma gdzieś. Wiesz jak oni się zachowują i nie chcesz żeby on się z nimi kumplował. Będziesz się kłócić z chłopakiem o nich, oni będą mówić "zostaw tą wariatkę" oraz robić wszystko żebyście się rozstali. Oni są ważniejsi dla niego, ty musisz ich przepraszać, a przecież nie masz za co. Jego rodzice nie wiedzą? Jestem na 100% pewna że kumple im powiedzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W te wakacje mój facet nie dostał urlopu, ja tak. Pojechałam z przyjaciółką za granicę - problemu nie było, bo widocznie facet mi ufa i nie jest człowiekiem w stylu "ja nie mogę, więc ty też powinnaś siedzieć w domu, mimo urlopu" :P Jakby mi odwinął taki numer jak Autorka, to bym go pożegnała ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie,nie tu nie będzie szampana, disco i konfetti+ ślubu z bajki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Szokujące jest to, że od wczoraj tu się kmini "aspekty emocjonalne" ale nikt nie zwraca uwagi na to, że panna (jeśli ten wątek to nie trolling), złożyła na policji fałszywe zeznania potwornie oczerniające drugiego człowieka. Żadna z was... TO jest bulwersujące, a nie fakt, że ktoś nie pojechał na wycieczką, a ktoś drugi się użala, że ktoś się do niej nie odzywa i co ona ma teraz zrobić i czy da się uratować taki "związek"....
Ogarnijcie się wszystkie.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2013-10-19 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.