Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 21:07   #121
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Idę spać, nie mam humoru przez męża który zresztą już chrapie!
Dobrej nocy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:08   #122
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
2) Nie czujesz różnicy przy zmianie pozycji?
Surka nie wymaga cudów do szczytowania:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-19, 21:09   #123
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Uśmiałam się z Waszego dialogu
Ja dostałam kataru. Zapodałam tabletkę i dopiero jak ją połknęłam zobaczyłam że przeterminowana. Idę spać zanim będę widzieć smoki
zabiłaś mnie
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Neni, nie pij! Życie nie kończy się na wiecznych przyjemnościach

Cytat:
No nic tylko jesionkę szykować

jaka jesionkę, lepiej od razu beret
Cytat:
A ja napisałam zaraz po tym jak zrobiłam test i się wyryczałam
Dziwne, bo w pierwszej ciąży do czerwcówek 2012 nie napisałam ani razu... jakbym czuła, że "nie warto" dołączyć

Dziś mam zero przyjemności-mąż drinkuje, więc i z niego pożytku nie będzie
A no ryczajki to ja też zaliczyłam nawet kilkudniowe

mój też. tzn twierdził że wypije tylko jedno piwko zaraz po koncercie, po kawałek musi wrocic autem. Chyba az tak glupi nie jest, zeby szalec
Cytat:
Trzydzieści lat... kiedy to było?
mela co ty piszesz, jak my trzydziestke bedziemy w tym samym roku obchodziły
Cytat:
Tylko w czym?
w spamowaniu
Stary 2013-10-19, 21:10   #124
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Goście juz poszlzi, mlody spi

Witam sie w nowej czesci

Jak Was czytam to dochodze do wniosku ze mam dziwne dziecko. Piszecie, ze wasze pociechy budza sie jak jest jakis hałas itp.

Moj mały spi nawet jak odkurzam jak tylko go poloze to przez 10 min jest spokój większy, ale potem normalnie chodzimy, wiadomo w kuchni sie brzdęknie czy wlasnie odkurza a ten spi ze slodką minką. Jesli chodzi o sen to nic i nikt mu nie przeszkodzi. On uwielbia spac, spi u siebie w łózeczku, sam zasypia momentalnie, no i spi rano do 9 czy 10 nie raz Oczywiscie w nocy budzi sie na karmienie, ale tez zaraz po zasypia.
moj jak usnie, to tez ma wszystko w nosie. Dzis poodkurzalam, strzelalam garami i nic. Marysia ile razy biega, rzuca czyms spiewa, krzyczy a on jak ma spac to spi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:11   #125
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Surka nie wymaga cudów do szczytowania:p

Aż TŻ spojrzał na mnie z dziwną miną zza swojego lapa
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

w spamowaniu
A to tak
Stary 2013-10-19, 21:12   #126
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

ale fakt, tz juz sie nie moze doczekac az kupi malemu pierwsza giatrke, albo lego technic, ktore beda razem ukladac
Hahaha moj TZ też czeka aż w końcu będzie mógł sobie...tzn Mai kupić lego

Hej
Witamy się z Majeczką w nowym wątku. Bardzo mi się podoba tytuł, zupełnie jak opis mojej córki
Miałam dziś bardzo fajny dzień.
Tweed jednak poszłam z TZ na spacer (obiecał pójść do pepco wiec sama rozumiesz, nie mogłam odmówić)

Co do TZ.
Moj mnie dziś bardzo rozczulil. Spacerowaliśmy z Maja i TZ mówi do mnie że chciałby mieć jak Maja będzie większa taki dzień tylko z nią, będzie ja zabierał w ciekawe miejsca a potem bedą szli on na kawę a Maja na gorącą czekoladę i bedą sobie rozmawiać ach cieszę sie i zazdroszczę mojej córeczce taty, ja ze swoim mało spędzałam czasu...a mój maż jest w swojej córce zakochany po uszy

No i cieszę się ze zmiany czasu, bo jeśli dobrze obliczylam to Maja będzie miała kąpiel juz o 19 czyli wcześniej będzie chodziła spac. Co oczywiście skutkuje wcześniejsza pobudką ale dla mnie to i lepiej, szybciej rozpocznę dzień a 8 to już nie taka barbarzyńska godzina

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:12   #127
tweedledee
Zakorzenienie

Alik jak juz zasnie, to tez spi. najgorszy jest ten pierwszy Okres. Chociaż zauważyłam, że jak odkładam go do łóżeczka i nie zalezy mi żeby zasnal ( w sensie nie musze nic robi tyko sie bycze wypoczeta), to nic go nie rusza, a jak np chcialabym zeby zasnal, bo chce z tz posiedziec to byle pierdniecie go budzi. takie to dziecie przewrotne jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:14   #128
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Neni biedna kicia

Tweed- ten demot idealnie pasuje!

A zapomniałam Wam ostatnio napisać co mój genialny Tż zrobił. Po kąpieli przynosi mi młodego do karmienia. Biorę go i tak mi coś nie pasuje...jakaś ta dupka taka chuda... wyobraźcie sobie że zapomniał mu założyć pieluchy

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Samantha, Ty myslalas ze to Neni Kubus mial zastrzyk, a mnie sie pochrzanilo i pomyslalam, ze to Leos Teso mial zabieg i zyczylam mu zdrowka Zdrowka oczywiscie zycze i dla Leoska i dla kotka

Kejt, juz myslalam ze wsrod nas nowa mana, a to nowy awatarek Ladnie wygladacie z Fi

Eve, ksiezna juz byla szczupla przed ciaza, w ciazy niewiele przytyla to i gubic nie miala co. Poza tym jest osoba publiczna i chyba ma niezla presje aby dobrze sie prezentowac. A brzuszka zazdroszcze tez

Edziu przebudzil sie z placzem. Dalam mu troche possac piers a potem wybudzilam. Sprzeciwial sie, ale w koncu ulegl Pocwiczylismy troche na macie, powietrzyl pupke i siusiaka, potem sie wykapal (zaczyna w wanience pluskac sie nozkami i posylac mi usmiechy ), pojadl sobie i teraz zasnal mi na piersi. Poki co sielanka, zobaczymy co noc przyniesie lub chocby proba odlozenia do lozeczka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

No widzisz On z Wilna, a ja z kolei z Poznania w Polsce, a w Rosji z dalekiej Syberii

dzieki

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Kopiuje z poprzedniego watku:

Jeszcze.nie doczytalam, bo caly dzien mialam zabiegany

chcialam.wtracic trzy grosze odnownie tz-tow. Troche stane w ich obronie. Oni nie czuja jeszcze takiego instynktu jak my. Dla nich taki bobas to totalna nuda po 5 min, bo nie jest kontaktowy a ich nie bawi zabawa w "a gu". W sumie ich strata. Ale widze po tz i jak ewoluowaly wzajmne relacje pomiedzy nim a Wojtusiem. Szczegolnie teraz kiedy nie mam dla niego tyle czasu co kiedys chlopaki spedzaja ze soba mnostwo czasu. Chodza na wycieczki, ukladaja Lego, uprawiaja domowe "judo" od ktorego serce staje mi co 1s. I tak jest od jakis 2 lat tyle ze z kazdym rokiem jest coraz lepiej i juz nie potrzebuja mnie w poblizu jako "zabezpieczenia". Wszystko zaczelo sie zmieniac jak mozna bylo jakos sie z nim ponawic i zlapac kontakt. Dajcie czas tz-tom ale tez nie odpuszczajcie tylko starajcie sie wlaczyc ich w opieke nad dzieckiem U nas tz kapal Wojtusia od malego. To byla jedna z rzeczy ktore mieli tylko dla siebie. Swoje 5 min wspolnego czasu Ole tez kapie tz

Wszystko sie zgadza, u nas nawet bardzo podobnie jest, bo tz tez zawsze kąpal kiedys starszaka i. To byl ich czas... A teraz od jakiegos czasu maja super kontakt, wspolne zajecia i zainteresowania..
Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza...
W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa..
Ehhhh rozgadalam sie.

Cytat:
Uśmiałam się z Waszego dialogu
Ja dostałam kataru. Zapodałam tabletkę i dopiero jak ją połknęłam zobaczyłam że przeterminowana. Idę spać zanim będę widzieć smoki

Eve brawa dla mamy za tekst. Swoją drogą co za kretyn nazwał macierzyński URLOPEM?! Toż to z wypoczynkiem nie ma nic wspólnego.
He he he. Dobre
No wlasnie kto??

Wiecie co, jak czasem czytam Wasze dialogi to uśmiech nie schodzi mi z twarzy. dzieki dziewczyny.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:15   #129
Neni1984
Zakorzenienie

Spadam, bo dziecko mi się obudziło na karmienie
Paa
Stary 2013-10-19, 21:16   #130
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Hahaha moj TZ też czeka aż w końcu będzie mógł sobie...tzn Mai kupić lego

Hej
Witamy się z Majeczką w nowym wątku. Bardzo mi się podoba tytuł, zupełnie jak opis mojej córki
Miałam dziś bardzo fajny dzień.
Tweed jednak poszłam z TZ na spacer (obiecał pójść do pepco wiec sama rozumiesz, nie mogłam odmówić)
hahaha no u nas tak samo t chce miec po prostu pretekst zeby kupic sobie

ja tam daje sobie spokoj ze spacerami z tztem, mam go w nosie, ide jutro sama jak zwykle i tyle. on bedzie mial komputery do porzygotowania na pon szkolenie wiec i tak znam odpowiedz. nie chce sie denerwowac.
Mój mnie rozczulil wczoraj jak wrocil i tulil alika mowiac ze chciałby byc dla niego supertata i zrobi wszystko by takim byc. Will see zwłaszcza ze obydwoje nie mielismy najlepszych wzorcow
Stary 2013-10-19, 21:20   #131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Zpomnialam Wam jeszcze napisac. Wczoraj bylam z Wojtusiem na urodzinach kolegi. Ne bylo mnie w domu ok 2,5h. Jak wrocilam i zobaczyla mnie Ola to zaczela sie usmiechac i bardzo ze mna rozmawiac ja zaczelam jej odpowiadac i sie smiac to i ona zaczela sie troche chichrac. W miedzyczasie beknela jak stary chlop to ja juz sogole smialam sie jak szalona a ona ze mna

Cytat:
Trzydzieści lat... kiedy to było?
Nooo kiedy...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:20   #132
tweedledee
Zakorzenienie

moj tez sie powoli przebudza, moglby szybciej, bo jak to ktoras dzisiaj napisala cycki mi sie kwadratowe robia
Stary 2013-10-19, 21:23   #133
czarownica1
Zakorzenienie

Nadrobilam.
Usmialam sie z Waszegp gadania.

TESO Ignaś SuperBrat

Antek przed wieczornym myciem walnal salwe pierdziochow wa wraz z nia...porzadna KUPE. Druga dzis.
Zasrany dzien dzisiaj...oj lubie takie

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:26   #134
Konto usunięte

Ide spac, padam na twarz..
Tz nie ma, nikt mi d.py nie truje wiec moge sie połozyc

Dobranoc

Cynamonki mam nadzieje, ze dzisiaj bylo spokojnie..

Oliath - jak u Lilo z miejscem po szczepionce? Zagoilo sie juz ?
Stary 2013-10-19, 21:26   #135
misiaczka555
Wtajemniczenie

W końcu udało mi się wrzucić do klubu moja 8 tygodniową Misiolinkę

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-19, 21:29   #136
lachryma
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o to guganie to powiem Wam, że mi się czasami tak nie chce że szok. Czasami chciałabym, żeby mała spala pół dnia. Wiem, że zabawa z nią wspiera jej rozwój, rodzi się więź między nami, dlatego mnie to mobilizuje. Ale z drugiej strony czas szybko leci i takie wspólne chwile w tym wymiarze już nie wrócą. Też jestem zmęczona i może zamiast gadać do niej czy śpiewać jej wolałabym zrobić coś tylko dla siebie, ale jednak mam na uwadze, że ten wspólny czas jest dla niej bardzo ważny. I mam wyrzuty sumienia jak leży sama pod karuzela dłużej niż 20 minut

Stary 2013-10-19, 21:39   #137
czerwony_balonik
Zadomowienie

Widzę że nie tylko ja miałam dziś przeboje z tż. Mnie mój wkurzył dziś tak,że się popłakałam. Foch i nieodzywam się do niego, nie odbieram telefonów, nie odpisuje na sms jutro-nic,zero kontaktu,bo już nie chcę,poprostu nie chcę z tym człowiekiem gadać,niech spada na drzewo. Myśli że tylko on k... ma źle i tylko on jest zmęczony,wiecznie pokrzywdzony, a zapytać o małą to nawet nie łaska....co za baran jeden idiota skończony..... Przepraszam,ale musiałam się komuś wywewnętrznić.
Stary 2013-10-19, 21:42   #138
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowym wątku
Padam na ryj.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:46   #139
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Goście juz poszlzi, mlody spi

Witam sie w nowej czesci

Jak Was czytam to dochodze do wniosku ze mam dziwne dziecko. Piszecie, ze wasze pociechy budza sie jak jest jakis hałas itp.

Moj mały spi nawet jak odkurzam jak tylko go poloze to przez 10 min jest spokój większy, ale potem normalnie chodzimy, wiadomo w kuchni sie brzdęknie czy wlasnie odkurza a ten spi ze slodką minką. Jesli chodzi o sen to nic i nikt mu nie przeszkodzi. On uwielbia spac, spi u siebie w łózeczku, sam zasypia momentalnie, no i spi rano do 9 czy 10 nie raz Oczywiscie w nocy budzi sie na karmienie, ale tez zaraz po zasypia.
Mój też, nawet jak wybuchamy śmiechem to śpi obok jakby głuchy byl. A nie jest, bo mam naklejke w książeczce zdrowia z Wielkiej Orkiestry
Po tym płaczu spał 4h

A wiecie, dziś w nocy zamiast stekania obudził mnie cmokaniem piastek

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:48   #140
madi82
Zakorzenienie

hej Dziewczyny,
Melduję się ze wsi.
Uff jak tu dobrze, jak zawsze u mamyObiadki itp
Poczytałam,ale nie mam siły nadrabiać...jedynie co pamiętam...

Czarownica
...brawo za kupę, nasz mały też je robi tak różnie, że jak przez 3,4 dni nie ma kupska to potem mega szczęście

Mela co do tytułu,to jakby się czepiać to powinno być Masę a nie Mase no i fałdek a nie faldek, ale spoko damy radę Wiem, ze nie Twoja wina bo to kopiowałaś więc luzik

Rocky buziaki brakuje tu Ciebie.
Fiazo..no właśnie gdzie jest Fiazo??

CYNAMONKI!!!!
/CO u WAS????

AAAA która nie głosowała dziś na Anulkę?

Enlevee a Ciebie co ostatnio tak mało??

Co do Tż... to ja na mojego nie mogę narzekać, opiekuje się małym, jak trzeba zmieni pieluchę, itp, ale oczywscie też siedzi non stop na kompie i gra w koszykówkę..stwierdziłam, ze chyba wszyscy faceci jak dzieci...muszą pograć....na szczęście jak mówię, zeby sie zajął małym to to robi bez marudzenia...

Lachryma (Ty chyba kupoałas kombinezon w Lidlu) my też go kupiliśmy, tz mój mąż zakupił synowi, niech ma

Kejt-bardzo ładny avatarek!

Eve...jak Aleksio...uspokoiła się temperaturka?

Karolajn oglądałam filmiki z Hanką, ale ona jest słodka!!

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja miałam dziś przeboje z tż. Mnie mój wkurzył dziś tak,że się popłakałam. Foch i nieodzywam się do niego, nie odbieram telefonów, nie odpisuje na sms jutro-nic,zero kontaktu,bo już nie chcę,poprostu nie chcę z tym człowiekiem gadać,niech spada na drzewo. Myśli że tylko on k... ma źle i tylko on jest zmęczony,wiecznie pokrzywdzony, a zapytać o małą to nawet nie łaska....co za baran jeden idiota skończony..... Przepraszam,ale musiałam się komuś wywewnętrznić.
ech...
ale się z nim masz...
może się stuknie i przemyśli swoje zachowanie...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:49   #141
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o to guganie to powiem Wam, że mi się czasami tak nie chce że szok. Czasami chciałabym, żeby mała spala pół dnia. Wiem, że zabawa z nią wspiera jej rozwój, rodzi się więź między nami, dlatego mnie to mobilizuje. Ale z drugiej strony czas szybko leci i takie wspólne chwile w tym wymiarze już nie wrócą. Też jestem zmęczona i może zamiast gadać do niej czy śpiewać jej wolałabym zrobić coś tylko dla siebie, ale jednak mam na uwadze, że ten wspólny czas jest dla niej bardzo ważny. I mam wyrzuty sumienia jak leży sama pod karuzela dłużej niż 20 minut

Ja nie jestem w stanie być pełna energi i zawsze z uśmiechem na ustach przy Mai. Ale tak jak ty zdaje sobie sprawę że to w jaki sposob spędze z córka czas to zaprocentuje w przyszłości.
Ale żeby mięć siły i chęci musze mieć przerwy od tego gugania. Dlatego gdy TZ sie z nią bawi itp to ja zajmuje się sobą, nie stoję nad nim lub wychodzę z domu. Gdy wracam jestem tak stęskniona że świetnie się obie bawimy.
Dlatego dobrze jest dzielić sie opieką z TZ. Tylko gorzej gdy on nie chce a mama 24h sama z dzieckiem ja bym chyba sfiksowała...

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-19, 21:49   #142
ita83
Wtajemniczenie

ale popedzilyscie z postami... u mnie walka o zasniecie...w ogole mi sie dziecko na niekorzysc zmienia jeszcze kilka tyg temu jak padl to na amen a teraz mi sie budzi po 15min masakra jakas - i w ogole mniej guga i mniej sie smieje a wiecej placze i marudzi a mnie az serce sie na kawalki rozpada:-(

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-19, 21:52   #143
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ale popedzilyscie z postami... u mnie walka o zasniecie...w ogole mi sie dziecko na niekorzysc zmienia jeszcze kilka tyg temu jak padl to na amen a teraz mi sie budzi po 15min masakra jakas - i w ogole mniej guga i mniej sie smieje a wiecej placze i marudzi a mnie az serce sie na kawalki rozpada:-(

dorasta i pewnie Skok Was dopadł..

28.07.2013r.
Stary 2013-10-19, 21:54   #144
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój też, nawet jak wybuchamy śmiechem to śpi obok jakby głuchy byl. A nie jest, bo mam naklejke w książeczce zdrowia z Wielkiej Orkiestry
Po tym płaczu spał 4h

A wiecie, dziś w nocy zamiast stekania obudził mnie cmokaniem piastek

Mnie też budzą takie odgłosy i mlaskanie wstaje i idę robić mleko. Moj TZ wtedy dalej śpi. Maja zaczyna jęczeć i pokrzykiwać na mnie- TZ śpi. Maja zaczyna wrzeszczec- TZ wpada do kuchni na wpół przytomny i mowi że Maja glodna..."No co ty nie powiesz" jak można tak twardo spać

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-19, 22:00   #145
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mnie też budzą takie odgłosy i mlaskanie wstaje i idę robić mleko. Moj TZ wtedy dalej śpi. Maja zaczyna jęczeć i pokrzykiwać na mnie- TZ śpi. Maja zaczyna wrzeszczec- TZ wpada do kuchni na wpół przytomny i mowi że Maja glodna..."No co ty nie powiesz" jak można tak twardo spać
fajnego masz tego Tż, ja ostatnio w nocy się z mojego chichrałam, bo mały od połowy nocy spał z nami i on sie obudził nad ranem z przerażeniem, ze małego przygniótł....jeju jaki był wystraszony

28.07.2013r.
Stary 2013-10-19, 22:05   #146
lachryma
Zakorzenienie

Ludzie, przeczytałam właśnie wątek na wizażu o neutralnym co do płci wychowaniu dziecka. Ludzie mają z garem

Idę spać.

Stary 2013-10-19, 22:06   #147
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wariatki

Ja wiem, ze ksiezna osoba medialna, ale my (czyt. Ja) kurczak tez nie siedze w domu i do ludzi wychodze, wypadaloby wygladac. Ja mam depreche, ze ten brzuch te 9 miechow sie rozciagal (no moj to juz wogole gigant - jak widze fote z dnia pojscia do szpitala do niedowierzam, ze ja wogole funkcjonowalam), szkoda, ze przez 9 miechow sie nie skurczy najlepiej jakby wogole przyrosl do kregoslupa
co do foty dzień przed szpitalem, to poniżej moja, 30.08 też dzień przed przyjęciem.
teraz mam brzuch jak w 23 tc. I masa słodyczy wcale mi nie pomaga zrzucić. No ale mięśnie jeszcze nie do końca się zeszły, więc przecież nie mogę ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

Może Skoku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-29 08.28.10.jpg (60,0 KB, 41 załadowań)

Filipiśko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 22:18   #148
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
fajnego masz tego Tż, ja ostatnio w nocy się z mojego chichrałam, bo mały od połowy nocy spał z nami i on sie obudził nad ranem z przerażeniem, ze małego przygniótł....jeju jaki był wystraszony

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
co do foty dzień przed szpitalem, to poniżej moja, 30.08 też dzień przed przyjęciem.
teraz mam brzuch jak w 23 tc. I masa słodyczy wcale mi nie pomaga zrzucić. No ale mięśnie jeszcze nie do końca się zeszły, więc przecież nie mogę ćwiczyć

Może Skoku?
Wow ty to miałaś brzusio
A w ogóle dzisiaj zastanawiałam sie czy Maja pamięta coś z brzuszka, czy nie tęskni i czy przyzwyczaiła się do nowego życia poza brzuszkiem
Pewnie tylko do jednego się nie przyzwyczaiła...że musi prosić się o żarcie i jeszcze wydzielają

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-19, 22:20   #149
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ech...
ale się z nim masz...
może się stuknie i przemyśli swoje zachowanie...
(Post na biało,bo jest w nim dużo negatynych emocji i kilka przekleństw-więc dla niechcących tego czytać wybieliłam)

Może,szczególnie jak jutro nie będzie z mojej str odzewu,to może faktycznie zmusi go to do myślenia. Bo nie widzieliśmy się tydzień, miał jutro przyjechać, dzwonię do niego przed pracą-nie odbiera. Piszę mu sms czy już nie da rady się odezwać, opisał że nie. No ok, trudno-ma pracę od 14 do 22 rozumiem. No więc dzwonię po 22 (jak codzień),czekałam cały dzień by pogadać,chciałam mu kilka rzeczy powiedzieć,m.in. że wpadł jego brat,że mała kupki nie robi 2dzień i takie tam,no w każdym razie ważne wg mnie rzeczy. Dzwonię 3 razy,nieodbiera. Pisze-czemu nieodbierasz? Odp "bo nie chce mi się z nikim gadać,nie mam siły ani chęci" No to piszę mu że chyba zapomina że ma dziecko, on mi na to "nie podchodz mnie w ten sposób" LOL Aż się we mnie zagotowało. Co on,myśli że ja się z nim bawię w podchody?? Chyba go naprawdę pogrzało,ja też nie mam sił, wszystko jest na mojej głowie,on ma ciężko w pracy,ale ja też nie mam lekko w domu sama z małą,a mimo to chciałam z nim zamienić kilka słów,myślałam,że powie czy jutro będzie,że spyta o Gabrysię..... ale kij mu w oko, ja nie będe czekać aż jaśnie panicz będzia miał ochotę porozmawiać,spytać być może jak się miewa nasze dziecko, bo dziś nie pytał z braku chęci ku... mać. Jestem na niego tak wkur.... jak dawno na nikogo nie byłam Miał dać znać czy jutro przyjedzie,widzę że już mu się odwidziało i woli siedzieć u mamusi i pograć,bo on przecież zbyt zmęczony jest. Co za egoista pieprz......! Boże,z kim ja mam dziecko?? Naprawdę coraz częściej myśle sobie,że lepiej by mi było bez niego,szkoda mi już nerwów poprostu.
Stary 2013-10-19, 22:34   #150
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Baloniku, Kochana. Bardzo mi przykro, że tż Cię postawił w takiej sytuacji...
A dlaczego nie mieszka z Wami? ze względu na pracę?
Dziwne, że się tak nie interesuje... Przytulam

Filipiśko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości