|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dobrej nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Surka nie wymaga cudów do szczytowania:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaka jesionkę, lepiej od razu beret ![]() Cytat:
![]() ![]() mój też. tzn twierdził że wypije tylko jedno piwko zaraz po koncercie, po kawałek musi wrocic autem. Chyba az tak glupi nie jest, zeby szalec mela co ty piszesz, jak my trzydziestke bedziemy w tym samym roku obchodziły ![]() w spamowaniu ![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż TŻ spojrzał na mnie z dziwną miną zza swojego lapa ![]() A to tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Witamy się z Majeczką w nowym wątku. Bardzo mi się podoba tytuł, zupełnie jak opis mojej córki ![]() Miałam dziś bardzo fajny dzień. Tweed jednak poszłam z TZ na spacer (obiecał pójść do pepco wiec sama rozumiesz, nie mogłam odmówić) ![]() Co do TZ. Moj mnie dziś bardzo rozczulil. Spacerowaliśmy z Maja i TZ mówi do mnie że chciałby mieć jak Maja będzie większa taki dzień tylko z nią, będzie ja zabierał w ciekawe miejsca a potem bedą szli on na kawę a Maja na gorącą czekoladę i bedą sobie rozmawiać ![]() ![]() No i cieszę się ze zmiany czasu, bo jeśli dobrze obliczylam to Maja będzie miała kąpiel juz o 19 czyli wcześniej będzie chodziła spac. Co oczywiście skutkuje wcześniejsza pobudką ale dla mnie to i lepiej, szybciej rozpocznę dzień a 8 to już nie taka barbarzyńska godzina ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Alik jak juz zasnie, to tez spi. najgorszy jest ten pierwszy Okres. Chociaż zauważyłam, że jak odkładam go do łóżeczka i nie zalezy mi żeby zasnal ( w sensie nie musze nic robi tyko sie bycze wypoczeta), to nic go nie rusza, a jak np chcialabym zeby zasnal, bo chce z tz posiedziec to byle pierdniecie go budzi. takie to dziecie przewrotne jest
#128 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza... W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa.. Ehhhh rozgadalam sie. ![]() Cytat:
No wlasnie kto?? Wiecie co, jak czasem czytam Wasze dialogi to uśmiech nie schodzi mi z twarzy. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Spadam, bo dziecko mi się obudziło na karmienie
![]() Paa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam daje sobie spokoj ze spacerami z tztem, mam go w nosie, ide jutro sama jak zwykle i tyle. on bedzie mial komputery do porzygotowania na pon szkolenie wiec i tak znam odpowiedz. nie chce sie denerwowac. Mój mnie rozczulil wczoraj jak wrocil i tulil alika mowiac ze chciałby byc dla niego supertata i zrobi wszystko by takim byc. Will see ![]()
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nooo kiedy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
moj tez sie powoli przebudza, moglby szybciej, bo jak to ktoras dzisiaj napisala cycki mi sie kwadratowe robia
![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam.
Usmialam sie z Waszegp gadania. ![]() TESO Ignaś SuperBrat ![]() Antek przed wieczornym myciem walnal salwe pierdziochow wa wraz z nia...porzadna KUPE. Druga dzis. Zasrany dzien dzisiaj...oj lubie takie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Ide spac, padam na twarz..
Tz nie ma, nikt mi d.py nie truje wiec moge sie połozyc ![]() Dobranoc Cynamonki ![]() Oliath - jak u Lilo z miejscem po szczepionce? Zagoilo sie juz ? |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
W końcu udało mi się wrzucić do klubu moja 8 tygodniową Misiolinkę
![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o to guganie to powiem Wam, że mi się czasami tak nie chce że szok. Czasami chciałabym, żeby mała spala pół dnia. Wiem, że zabawa z nią wspiera jej rozwój, rodzi się więź między nami, dlatego mnie to mobilizuje. Ale z drugiej strony czas szybko leci i takie wspólne chwile w tym wymiarze już nie wrócą. Też jestem zmęczona i może zamiast gadać do niej czy śpiewać jej wolałabym zrobić coś tylko dla siebie, ale jednak mam na uwadze, że ten wspólny czas jest dla niej bardzo ważny. I mam wyrzuty sumienia jak leży sama pod karuzela dłużej niż 20 minut
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#137 |
Zadomowienie
|
Widzę że nie tylko ja miałam dziś przeboje z tż. Mnie mój wkurzył dziś tak,że się popłakałam. Foch i nieodzywam się do niego, nie odbieram telefonów, nie odpisuje na sms jutro-nic,zero kontaktu,bo już nie chcę,poprostu nie chcę z tym człowiekiem gadać,niech spada na drzewo. Myśli że tylko on k... ma źle i tylko on jest zmęczony,wiecznie pokrzywdzony, a zapytać o małą to nawet nie łaska....co za baran jeden idiota skończony.....
![]()
#138 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Padam na ryj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po tym płaczu spał 4h ![]() A wiecie, dziś w nocy zamiast stekania obudził mnie cmokaniem piastek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny,
Melduję się ze wsi. Uff jak tu dobrze, jak zawsze u mamy ![]() ![]() Poczytałam,ale nie mam siły nadrabiać...jedynie co pamiętam... Czarownica...brawo za kupę, nasz mały też je robi tak różnie, że jak przez 3,4 dni nie ma kupska to potem mega szczęście ![]() Mela co do tytułu,to jakby się czepiać to powinno być Masę a nie Mase no i fałdek a nie faldek, ale spoko damy radę ![]() ![]() Rocky buziaki brakuje tu Ciebie. Fiazo..no właśnie gdzie jest Fiazo?? CYNAMONKI!!!! /CO u WAS???? AAAA która nie głosowała dziś na Anulkę? ![]() Enlevee a Ciebie co ostatnio tak mało?? Co do Tż... to ja na mojego nie mogę narzekać, opiekuje się małym, jak trzeba zmieni pieluchę, itp, ale oczywscie też siedzi non stop na kompie i gra w koszykówkę..stwierdziłam, ze chyba wszyscy faceci jak dzieci...muszą pograć....na szczęście jak mówię, zeby sie zajął małym to to robi bez marudzenia... Lachryma (Ty chyba kupoałas kombinezon w Lidlu) my też go kupiliśmy, tz mój mąż zakupił synowi, niech ma ![]() Kejt-bardzo ładny avatarek! Eve...jak Aleksio...uspokoiła się temperaturka? Karolajn oglądałam filmiki z Hanką, ale ona jest słodka!! ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
ale się z nim masz... może się stuknie i przemyśli swoje zachowanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale żeby mięć siły i chęci musze mieć przerwy od tego gugania. Dlatego gdy TZ sie z nią bawi itp to ja zajmuje się sobą, nie stoję nad nim lub wychodzę z domu. Gdy wracam jestem tak stęskniona że świetnie się obie bawimy. Dlatego dobrze jest dzielić sie opieką z TZ. Tylko gorzej gdy on nie chce a mama 24h sama z dzieckiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
ale popedzilyscie z postami... u mnie walka o zasniecie...w ogole mi sie dziecko na niekorzysc zmienia jeszcze kilka tyg temu jak padl to na amen a teraz mi sie budzi po 15min masakra jakas - i w ogole mniej guga i mniej sie smieje a wiecej placze i marudzi a mnie az serce sie na kawalki rozpada:-(
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ludzie, przeczytałam właśnie wątek na wizażu o neutralnym co do płci wychowaniu dziecka. Ludzie mają z garem
![]() Idę spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle dzisiaj zastanawiałam sie czy Maja pamięta coś z brzuszka, czy nie tęskni i czy przyzwyczaiła się do nowego życia poza brzuszkiem ![]() Pewnie tylko do jednego się nie przyzwyczaiła...że musi prosić się o żarcie i jeszcze wydzielają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może,szczególnie jak jutro nie będzie z mojej str odzewu,to może faktycznie zmusi go to do myślenia. Bo nie widzieliśmy się tydzień, miał jutro przyjechać, dzwonię do niego przed pracą-nie odbiera. Piszę mu sms czy już nie da rady się odezwać, opisał że nie. No ok, trudno-ma pracę od 14 do 22 rozumiem. No więc dzwonię po 22 (jak codzień),czekałam cały dzień by pogadać,chciałam mu kilka rzeczy powiedzieć,m.in. że wpadł jego brat,że mała kupki nie robi 2dzień i takie tam,no w każdym razie ważne wg mnie rzeczy. Dzwonię 3 razy,nieodbiera. Pisze-czemu nieodbierasz? Odp "bo nie chce mi się z nikim gadać,nie mam siły ani chęci" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Baloniku, Kochana. Bardzo mi przykro, że tż Cię postawił w takiej sytuacji...
A dlaczego nie mieszka z Wami? ze względu na pracę? Dziwne, że się tak nie interesuje... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.