|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
gratulacje!! )czyli ja mam tylko 293 dni! haha )
|
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postawię chyba na coś innego, wiszącego (ale nie bardzo długiego). Kolczyki będą prawdopodobnie moją jedyną biżu, bo nie jestem typem 'obwieszającym się' błyskotkami, no i suknię mam koronkową, więc też już nie mogę przesadzać, bo będzie 'za wiele dobrego'. Podobają mi się np. takie: http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,9931 Cytat:
Pytanie dotyczące zaproszeń: czy wszystkie z Was będą mieć na zaproszeniu, że Pani X i Pan Y wraz z rodzicami, zapraszają na..? Pytam, ponieważ mam zagwostkę - sami tego nie planowaliśmy, w ogóle nam szczerze mówiąc przez myśl nie przeszło, ale kurde w niemalże każdym zaproszeniu jakie widziałam był ten zwrot. Nie wiem też na jakiej to jest zasadzie: chodzi o to, że rodzice są jakby współgospodarzami/współorganizatorami imprezy? Bo my wszystko organizujemy i ogarniamy sami i rodzice będą po prostu gośćmi.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-20 o 11:20 |
||
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
ijaaa, my tak nie będziemy mieli
Myślę, że większość zaproszeń, że X i Y z rodzicami, wynika z tego, że rodzice finansują/dokładają się do imprezy, więc stają się współgospodarzami. zresztą, jakkolwiek by nie było, my będziemy mieć napisane, że my zapraszamy
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zatem zapraszamy sami (sami organizujemy, sami wszystko opłacamy) - rodzice będą gośćmi.
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy napisane tak: Anna......... i Paweł.............. rozpoczynając wspólną drogę życia, ślubując sobie przed Bogiem miłość, wierność i wzajemny szacunek w dniu..... w kościele... Na uroczystość tę mają zaszczyt zaprosić ............ Po ślubie serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne do.... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witam nowe PM |
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że tekst o tym, że zapraszają Młodzi i ich rodzice pasuje, gdy to rodzice organizują wesele (np. finansując je choćby w części). U nas sytuacja jest identyczna, jak u Was - wszystko robimy sami, a rodzice są tylko proszeni o dobre rady i podpowiedzi ![]() Moja mama prawdę mówiąc bardziej przeszkadza, niż pomaga niedawno wypaplała swojej szwagierce (mieszkającej 15 km od nas) że organizujemy noclegi dla gości, dając jej do zrozumienia, że dla niej i trójki jej dorosłych dzieci też będą (nie braliśmy tego pod uwagę - mamy gości z naprawdę daleka, na sali są 42 miejsca i brakuje nam jeszcze siedmiu...). Podobno to odkręciła, ale robi mi się głupio na samą myśl.Cytat:
jestem w nich zakochana i do tego są bardzo wygodne, w ogóle nie czuję, że jest tam jakikolwiek obcas.Aha, zamówiłam je w poniedziałek, a w piątek już były gotowe, ale to raczej dlatego, że teraz skończył się już sezon ślubny 2013, a 2014 jeszcze nie zaczął. Na pokwitowaniu miałam wpisany odbiór za miesiąc.
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
A moje myśli ciągle zaprząta kwestia fotografa i kamerzysty
Ja powoli skłaniam się do opcji by wynająć tylko fotografa, a na ślub i wesele załatwić jedną kamerkę którą każdy mógłby wziąć do ręki i nakręcić co mu przychodzi do głowy. Ale sama nie wiem.... Czy któraś z was sama załatwia owoce, ciasta i napoje na wesele? My musimy kupić to we własnym zakresie ale nie mam pojęcia po ile tego kupić na około 120 osobowe wesele
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wodę niegazowaną z miętą nam zapewnia restauracja. resztę sami, ale jeszcze nie wiem ile czego ![]() no i my mamy 40 osób na weselu tylko
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę wam się wyżalić?
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej
![]() Cytat:
dobrze to rozkminiłaś my nie wszystko sami finansujemy, więc sa też współgospodarzami imprezy i nie wyobrażam sobie w takiej sytuacji pominąć tego zwrotu "wraz z rodzicami" ![]() Cytat:
co innego gdyby pomagali to wówczas nietaktem byłoby nie napisać "wraz z rodzicami" - wszystko sami opłacacie, organizujecie to jak najbardziej bez tego zwrotu Dziewczyny gratuluję 300 DDŚ jutro będziecie mieć dwójeczkę, ależ fajnie! ![]() i witam nowe PM
|
||
|
|
|
#2384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie przepadam za wiszącymi, nie lubię jak mi sie dynda coś :P ale te podobają mi się wybitnie ![]() a co do zaproszeń, to jak mój TŻ zobaczył taki tekst, to prawie się obraził, że jakim prawem jego rodzie mają kogoś zapraszać, skoro nawet nie wiadomo czy przyjdą czasami powoli muszę wytłumaczyć, że większość rzeczy można dowolnie zmieniać, tym bardziej, że sami robimy zaproszenia ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Fascinata, my mamy tylko fotografa
Sami załatwiamy ciasta/tort i napoje gazowane. W ofercie sali mamy owoce oraz 2 rodzaje soków bez ograniczeń. Poszukaj w necie, bo są przeliczniki ile gramów ciasta/osobę się liczy oraz ile litrów napojów Docik, co się stało? KaEs, racja, u Was jak najbardziej ten zwrot powinien się pojawić |
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... większość z Nas dołączając do Tego wątku miało ponad, nieco mniej, albo 500DDŚ, a teraz... teraz już niektóre z Was niecałe pół roku... ale ten czas zapiernicza :
za chwile zaczną się pierwsze relacje, wzruszenia cholerka, luuuubię to!
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przyjechałam do tż on poszedł do łazienki, ja chciałam założyć fejsa a on miał swojego włączonego i coś mnie tknęło i zajrzałam do jego wiadomości, chociaż nigdy tego nie robię. Rozmawiał w czerwcu z taką Kasią, opowiadał mi o niej i mówił, że się w nim kocha albo kochała sama już nie wiem. Pytałam się czy utrzymują ze sobą kontakt, powiedział mi, że nie. Od czasu kiedy się poznaliśmy, żartował, że jedzie do Kasi, wczoraj też zażartował, że miejsce w szafce mi zrobi ale jedna szafka musi być dla Kasi, no a potem widziałam tą rozmowę. Nic w tej rozmowie nie było tylko co tam u Ciebie i takie gadanie ale on napisał do niej. Pytam się go co to za rozmowa, zaglądał w kompa i patrząc mi w oczy powiedział "to nie ja z nią rozmawiałem" Nawet nie myśląc wzięłam torebkę i pojechałam do domu. Wieczorem rozmawialiśmy bo ja zadzwoniłam, on nawet nie raczył zadzwonić powiedział mi "skoro tak mi ufasz to możemy to zakończyć" Powiedział, że nikogo nigdy nie zdradził a to była tylko rozmowa. Nie było by tej całej sytuacji, gdyby nie to, że tż robi mi wyrzuty o każdego kumpla. Ostatnio zadzwonił do mnie znajomy zerwał z dziewczyną, chciał się poradzić tż by się o tym nigdy nie dowiedział ale chciałam być fair i mu sama o tej rozmowie powiedziałam, no i oczywiście przy najbliższej okazji Tż mi to wypomniał. Nie wiem co mam robić, okłamał mnie, że z nią nie gada i jego podejście skoro mu nie ufam to możemy się rozstać. Czar prysł... najbardziej mnie boli, że od tak może zerwać wszystko, nie walcząc o mnie. Pytam kiedy mogę po rzeczy swoje przyjechać a on do mnie "skoro tak chcesz to przyjedź jak Ci pasuje" żadnego słowa, żebym nie odchodziła itp. Proszę powiedzcie co byście na moim miejscu zrobiły? Może to nie było zbyt wiele ale jetem po jednym rozwodzie i też byłam oszukiwana i teraz się boję, że przegapię moment kiedy powinnam to zakończyć. Zawsze mogłam na niego liczyć, był idealny ale po wczorajszym nie wiem co mam myśleć. Dziś jadę do niego na urodziny do wujka robię to tylko z grzeczności bo nawet nie mam ochoty go widzieć.
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak nie będziemy mieć powiem tak, z chęcią napisałabym o mojej mamie, ale o rodzicach TŻta nie, więc nie napiszemy tak Docik, rozumiem Cię Dlatego nie wiem jakbym sie zachowała na Twoim miejscu. Dziwi nie tylko fakt, ze On tak "lekko" do tego podszedł i bardziej by mnie martwiło to niz to, że gadał z jakąś laską o byle czym
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-10-20 o 12:07 |
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takiego krótkiego filmu nie chcieli się podjąć - w sumie nic dziwnego, termin zaklepany tak czy siak, a zarobek na nim mniejszy.Za to za jedną rzecz kocham moją wieś rodzinną zaklepałam sobie dziś makijażystkę, bierze 60-70 zł za makijaż właściwy i 30 za próbny
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie nie wiem co mam zrobić z tym zwrotem, tzn umieścić go czy nie... Bo moi rodzice dużo nam pomagają, doradzają. Tata pomógł nam zalatwic kościelne sprawy, chce zapłacić za zespół, zajmuje sie też oprawą muzyczną w kościele, szuka hurtowni z alkoholami, bo ma jakieś znajomości. Mama chce zapłacić za moją suknię, pomaga mi w wyborze win i innych rzeczy. A jak wiecie rodzice C. niczym sie nie interesują, nie mamy z nimi kontaktu. Co w tej sytuacji mam zrobić? Mam pisać ten zwrot czy nie? Z jednej strony chce rodzicom sprawić radość i przyjemność tym zwrotem, ależ drugiej strony chce by sie czyli na naszym weselu jak goście...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Docik, kurde mega niefajna sytuacja..
Tzn. tak: z jednej strony IMO to nie problem, że z nią rozmawiał, skoro to zwykła rozmowa, ALE skoro to zwykła rozmowa, to czemu Cię okłamał? ![]() Z drugiej strony robienie wyrzutów o każdego kumpla dla mnie byłoby mocnym sygnałem alarmowym i dużą przeszkodą w związku, bo mam kilku kumpli, łączą mnie z nimi normalne, kumpelskie relacje i nie widzę w tym nic złego. nie znoszę jak się mnie ogranicza, więc to dla mnie byłby duży minus. No i mega przykro by mi było, że hmm.. w zasadzie nic wielkiego się nie wydarzyło, a on ot tak już by zakończył związek, dziwne Nie zależy mu? ![]() Ja bym nie zakończyła związku chyba na tym etapie, ale chłopa bym miała na 'cenzurowanym', bo coś to dziwne wszystko.. |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 314 dni za 15 dni zmiana kodu - dwójka z przodu ![]() docik10 kurczę przykra sytuacja Wiadomośc na fb to nie powód do rozstania, ale powinniście porozmawiać szczerze.
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tymże nie wiem jakbym się zachowała. Chyba bym nie "przemkła" tej obojętności Tżta - skoro mu wszystko jedno... Może powiedział to pod wpływem emocji, może wcale tak nie myśli? Często pod wpływem emocji mówi się rzeczy, których później się żałuje... Nie chcę być złym doradcą, nie wiem jak powinnaś postąpić... Mam nadzieję jedynie, że wszystko sobie na spokojnie wyjaśnicie Główka do góry
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
dziwne to wszystko... ale jak nie pogadacie, co to za akcja miała miejsce, to bez sensu, może na tych urodzinach coś się rozjaśni. Rzeczy nie zabieraj, bo to nie jest powód do zrywania, mój TŻ tez robi jazdy o kolegów, ale ja przestałam zwracać na to uwagę, zazdrosny jest, czyli wie co może stracić
ja mu opowiadam o wszystkim, sama wkurzam się, że on mi nic nie mówi, ale on twierdzi, że pierdół mi opowiadać nie będzie, bo nie ma sensu strzępić sobie języka wychodzi na to, że gaduła jestem albo pogadajcie dzisiaj albo dajcie sobie parę dni na ochłonięcie. Zapytaj go dlaczego powiedział, że z Kasią nie gada, a rzeczywistość inaczej się przedstawia, no i powiedz mu o swoich obawach jakie masz po poprzednim związku, skoro do tej pory był idealny i planujecie ślub to na pewno Cię kocha, więc lecąc klasykiem "nie odrzucaj tej miłości" ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
#2399 |
|
BAN stały
|
Wybacz ale... on wie co przeszłaś, więc w takiej sytuacji powinien się starać 100 razy bardziej niż normalnie... Nie chciałabym nic sugerować, ale ja jestem mega nieufna w takich sytuacjach i chyba bym nie ryzykowała kolejnego rozwodu... Może jeszcze się opamięta?
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za rady
Dziś z nim porozmawiam, boli mnie ta jego obojętność ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Na chwile obecną myślę o tym co napisałaś, jestem tego samego zdania. Dla wielu dziewczyn na forum, może być to kłótnia o pierdołę, ale ja już drugi raz nie będę w stanie się podnieść, po kolejnym rozwodzie.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

)

) ale to nie jest dyskoteka z barmanem, żeby każdemu dogadzać
na weselu pije się wódkę i kropka, o! 

zazdroszcze
ja siedze w pracy i nadrabiam zaleglosci wizazowe