|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.9
Cytat:
a lekko rozciagajacy sie bialy sluz nic nie znaczy, jedynie to ze jestes kobieta w fazie rozrodczej i funkcjonujesz prawidlowo ![]() bialy sluz (mleczny) - nieplodny bialy przezroczysty przypominajacy kisiel - plodny z twojego postu nie wynika, czy uprawialas seks i boisz sie wpadki, czy po prostu odkrylas odkrycie w postaci bialego sluzu i dumasz czy bedziesz miala okres wkrotce czy nie? ![]()
![]() |
#3452 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Mam 16 lat,160 cm wzrostu i ważę 49 kg. Ostatni miesiąc i koniec sierpnia były dla mnie strasznie stresujące..Boję się,że czegoś się nabawiłam.. Mój brzuch jest wzdęty jak jakiś balon..Czuje się jak bym była w ciąży.. Czy myślicie,że może to być spowodowane to ciągłym stresem?Ostatnio przejmuje się nawet błahostkami i po prostu nie daje rady. Czuje dosyć często takie przelewanie w brzuchu, a w stresujących sytuacjach ból się nasila..Czasem jakieś kłujące bóle pleców.. Psychicznie też nie jest najlepiej.. Bo uroiłam sobie,ze mogę być w ciązy..Chociaż prawdopodobieństwo wynosi 1%(byłam na imprezie z której nie pamiętam 10-15 minut..,wiem to chore,że sobie cos wmawiam. - 23 sierpnia). Teraz mój brzuch wygląda tak: http://img713.imageshack.us/img713/6983/oxk5.jpg , a w lipcu był taki:
http://img841.imageshack.us/img841/1894/1unk.jpg. 14 21 sierpnia miałam okres. We wrześniu w środku miesiąca 10-14 miałam przed 'okresem' brazowe plamienia i bardzo skąpe krwawienie,później pod koniec miesiąca znów..ale bardziej obfite. Teraz od 12-16 pazdziernika znów plamienie,krwawienie umiarkowane.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Wtajemniczenie
|
culesowa
![]() A pomijając wszystko inne, jeśli zamierzasz imprezować i nic nie pamiętać, to pomyśl o jakimś pewnym środku antykoncepcyjnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys tez mialam przez 2 miesiace taki okres-nieokres, ciazy pod uwage nie bralam bo wtedy bylam jeszcze dziewica, pozniej wszystko wrocilo do normy, olalam sprawe. Kilka lat pozniej zaczelam zycie seksualne, poszlam do lekarza po antykoncepcje, a w odpowiedzi uslyszalam "ma pani 8 cyst" wytlumaczyl mi, ze to zle zluszczona sluzowka i mnie pyta czy mialam kiedykolwiek problem z okresem i sobie wspomnialam tamte 2 miesiace. Leczylam sie rok, bo grozila mi bezplodnosc. Wiec naprawde, idz do lekarza a przestaniesz sie stresowac ![]()
![]() |
#3455 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Od ponad roku stosuje tabletki antykoncepcyjne. 2 miesiące temu zmieniono mi tabletki na inne ponieważ tamte okazały się być niby szkodliwe. Od 5 dni stosuje antybiotyk Amotaks Dis (zawiera amoksycyliny), nie przerwałam antykoncepcji. W ulotce pisze że antybiotyk osłabia działanie tabletek. Antybiotyk zaczęłam przyjmować przy 18 tabletce z blistra i dziś zaczynam 7 dniową przerwe. W czasie przyjmowania antybiotyku kochałam się z moim chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia. Czy uważacie że mam się czym martwić? ![]() Proszę o szybką odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Sama sobie odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Przyczajenie
|
pytam bo nie wiem czy w takim wypadku mam zaczynać nowe opakowanie tabletek a na test jest za wcześnie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś mija równe dwa tygodnie bez okresu. Testu jeszcze nie robiłam bo... jakoś tak się boję, że pokaże się jedna kreska i wtedy wiem, że będę okropnie zawiedziona. Na samą myśl że to nie ciąża beczeć mi się chce. Jeszcze w ostatnich dniach ciągle coś o ciąży oglądam (przypadkowo całkiem) . Może to znak?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3460 |
Raczkowanie
|
O tak bym chciała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
BAN stały
|
Cytat:
może nie szukaj objawów na siłę tylko zrób test? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie szukam na siłę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamietam, ze strasznie mi sie zaczelo odbijac, doslownie musialam sie ciagle odpowietrzac, jak jakis żul czasami, takie dzwieki z siebie wydobywałam ![]() Potem takie cholerne uczucie nadmuchania w brzuchu, jakbym sie objadła grochowki i nie umiala pozbyc sie nadęcia w jelitach ![]() Poza tym mialam wysoka temperature w pochwie bo jak zawsze przy nieudanych probach mialam cos pod 37, tak wtedy trzymalo poziom 37.8 i nie chcialo zejsc nizej. No i mega ilosci sluzu, bez wkladki sie nie dalo chodzic, a zazwyczaj przed okresem to sluzu prawie nie bylo. Pierwsze podejrzenie ciazy dopadlo mnie, jak zaobserwowalam plamienie implantacyjne w 23 dniu cyklu, w 26 dniu mialam dostac okres - nie przyszedl, 27 dnia cyklu test pokazal cudne dwie kreski.
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2013-10-18 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj powinnam wziąć ostatnią tabletkę anty i koło wtorku/środy dostać okres, a dostałam plamienie już dzisiaj? Czy od antybiotyku mógł mi się cykl przestawić?
#3465 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]()
#3467 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, mam do was pytanie, tylko nie odpowiadajcie mi nic w stylu "zrob test to sie dowiesz", "wróżkami nie jesteśmy" ja to wszystko wiem, ze zadna z was nie bedzie miala 100% pewnośći, chcialabym po prostu znac wasze zdanie.. do rzeczy: odbyłam stosunek z chlopakiem, on mial wytrysk we mnie, był do 14 dzień cyklu.. (cykle mam 29-32 dni) ryzyko więc spore, bo niemal środek cyklu.. dlatego nie zastanawialiśmy się dlugo i postanowiliśmy jechac do szpitala. Objechaliśmy wszystkie w mieście, zajęło nam to duzo czasu, godziny lecialy.. i w zadnym nie chcieli nam przepisać tabletek PO, dopiero w ostatnim, jeden ginekolog zgodzil się ale dopiero dnia następnego w jego prywatnym gabinecie. Nie mieliśmy wyjscia- musieliśmy czekac jedną dobę.. Tabletkę PO przyjełam w 32h od tego stosunku. Dodam jeszcze ze byla to EllaOne-ta co ma niby skuteczność do 120h. Ginekolog gdy mnie badal stwierdzil ze do owulacji jeszcze nie doszło, tabletke przyjełam 3h po wizycie(nie było w żadnej aptece), mówił też ze skuteczność tej tabletki nie spada aż tak w ciągu godzin i w drugiej dobie nadal będzie to ponad 90%... Po przyjęciu tej tabletki minął tydzień, w ktorym bylam bardzo zmęczona, mialam mdlosci, dziwne uczucie w podbrzuszu.. jakby bylo twardsze, brak apetytu, sutki chwilami mnie swędziały.. czy mogły byc to juz objawy ciazy czy to moze przez ta tabletke? Waszym zdaniem istanieje duze ryzko ciazy? znacie dziewczyne, ktora zaszla po tabletce EllaOne..? Naprawde badzo sie stresuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Przyczajenie
|
Zrobie, ale dopiero za tydzień, po spodziewanym terminie miesiączki, teraz po 7 dniach jest za wczesnie na wiarygodny test... Dodam jeszcze ze ilosc sluzu jest wieksza niz zwykle i to zdecydowanie, nigdy tyle nie mialam, do tego jest lekko żółtawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
Wszystko prysło... Właśnie ze mnie "poleciało". Także tego... Łzy, smutek, zawód, żal itp itd...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
BAN stały
|
nie przesadzajmy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Raczkowanie
|
Nie przesadzam. Po prostu bardzo chcę zajść w ciążę i już miałam ogromną nadzieję. Jestem zła na siebie, że tak panikowałam zamiast od razu zrobić test i nie było by teraz takiego gadania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
BAN stały
|
jak się czegoś bardzo chce to się na to dłużej czeka. to jak z miłością, jak szukasz- nie znajdziesz a jak przestajesz to sama przychodzi.
za dużo myśli, szukania na siłę objawów, panikowania, bez zrobienia testu a panikowanie i nerwy opóźniły okres, proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Raczkowanie
|
Broń Boże nic na siłę. Nawet podczas stosunku nie myślę o tym żeby zajść w ciążę. I tak to właśnie jest, jak się czegoś chce to się tego nie dostanie
![]() Tak na prawdę zaczęłam "panikować" po tygodniu opóźnienia. Wtedy zaczęło się szukanie objawów, pojawiła się myśl "a może teraz". No ale już. Po okresie zgwałce TŻta i może się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Przyczajenie
|
Hej.
Moje ostatnie krwawienia to 27.07,27.08,25.09, czyli wychodzi ze mój cykl trwa 29-31 dni. 4.10 uprawiałam sex z moim facetem, teoretycznie był to pierwszy dzień dni płodnych. Od tygodnia czuje się bardzo źle, piersi mi się powiększyły, mam uczucie wzdętego brzucha, czy to może być ciąza? Zauważyłam dziwne objawy u siebie, czy Wy też pare dni przed spodziewaną @ macie sucho a potem uczucie jakby mokrosci? |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Raczkowanie
|
Ooooo jak na mnie to ta krew jest bardziej brązowa niż czerwona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh zrób test aby wykluczyć ciążę biochemiczna, albo pozamaciczmą. Ale dla mnie to zwykły okres, ja często jak mi się mocno spóźnił miałam ciemnobrązową krew, czasem tylko czerwoną. Jeśli test będzie negatywny idź do gina aby wykluczyć jakieś torbiele itp. lub problemy hormonalne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to strasznie dziwne, bo daaaaaaawno nie miałam takiego opóźnienia (17 dni) i dziś zauważyłam, że wydzielina ma kolor brązowy a nie ciemnoczerwony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Przyczajenie
|
Nikt nie odpowie mi na posta?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.