|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Zrobiłam test i znów negatywny. Przynajmniej przez 15 minut, potem pojawiła się krecha, ale jej nie liczę. Najgorsze, że wszystkie testy mam takie same - płytkowy Amil, nie mam żadnego porównania, bo nieraz z dwóch różnych firm wychodzą inaczej. Na jutro czas kupić jakiś inny
![]() Szkoda trochę, bo dziś nasza Rocznica Ślubu, pierwsza byłby fajny prezent
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
podbijam pytanie ! fantastycznie, takiego doznania estetycznego nie da się opisać. tutaj są zdjęcia http://opera.bialystok.pl/pl/2013-02...-w-operze.html Cytat:
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2013-10-20 o 10:13 |
||
|
|
|
#3873 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo to chyba ten Amil taki bubel, nie cierpię tych testów.
|
#3875 |
|
Konto usunięte
|
Waderka idź jutro na bete bo to dziwnie wygląda
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
wadera który masz dc? jak długie masz cykle?
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
Pójdę pójdę. Jeśli rano test nie wyjdzie to zrobię betę. Jutro 31dc. Ale u mnie zawsze wcześniej są plamienia, więc na 99% wiem, że jutro @ też nie dostanę. Cykle zawsze 26-dniowe, nawet po tamtym # takie były. Ostatnią @ miałam po 25 dniach.
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-10-20 o 10:28 |
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A h0pe szaleje na wątku majowo-czerwcowym. Dzidzia się rozwija super i jest tylko o tydzień młodsza niż by wynikało z OM.To jest ostatnie co wiem, bo od kilku dni na wątek majowo-czerwcowy nie zaglądam. ciociami- ja też tak czasem mam... Jakbym cofnęła się w czasie... Dzisiaj obudziłam się ze wspomnieniami z sali operacyjnej jak mnie zabrali na zabieg...Az ciary mnie przeszły... jojla- myślami jestem z Tobą i trzymam kciuki żebyś nie musiała mieć zabiegu... Mam pytanie: czy któraś z Was brała duphaston a pomimo to miała normalne poronienie (nie zatrzymane) i nie musiała mieć zabiegu? Rena- trzymam kciuki i mam nadzieje że zaraz zaciążysz szczęśliwie. A z tym badaniem cycków nieźle wyszło Mnie dzisiaj cycki nie bolą więc mam dzień schizowy... Oprócz tego codziennie śni mi się ciąża i jakiś problem:dzisiaj np śniło mi się że niechcący połknęłam psychotropy i próbowałam je zwymiotować...i męczyłam sie okrutnie.A potem mi się śniło że miałam brzuszek i poszłam do parku wodnego i weszłam na duża zjeżdżalnie, i nagle zorientowałam się ze jestem w ciąży i próbowałam się z niej wydostać i nie mogłam |
|
|
|
|
#3879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przytulam wszystkie Dziewczyny, które mają gorszy okres ![]() Wadera - dziwna sprawa z tymi testami. Ja już nie pamiętam, po jakim czasie pojawiła się II, ale raczej do 3-5 minut. Beta wszystko wyjaśni. No i gratulacje z okazji rocznicy
|
|
|
|
|
#3880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak teraz zobaczyłam, to rzeczywiście śmiesznie wyszło Cytat:
mój brat ma dziś 6 rocznicę a ja z tż 9lat odkąd jesteśmy razem ![]() Cytat:
kochana - no i dawaj znać jutro
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Mam w domu mamę no mojego biedaczka tż na l4 i tak jakoś mi głupio, ale nie mam tyle czasu na wizaż ile bym chciała więc przepraszam. Barbi jak to mój tż mówi od brudu jeszcze nikt nie umarł a Ty za sprzątanie się absolutnie nie bierze bo będzie lanie!!! Zobaczysz że tż na pewno z czasem przejmie i opanuje wszystkie domowe obowiązki. U mnie od sierpnia sprząta, pierze, ściera, odkurza, szoruje łazienki tylko tż i chodzi taki dumny - zwłaszcza teraz jak go jeszcze teściowa za porządek w domu chwali . W oprze nie byłam nigdy - więc szczerze zazdroszczę i super, że spędziłaś miły i relaksujący wieczór. Kłucie - norma Wadera wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Jutro betę zrób koniecznie i wsio będzie jasne Cytat:
Co do bólu piersi mnie nie bolały codziennie, w sumie to bolały mnie głównie do momentu jak nie wiedziałam o ciąży, a potem nagle przestały i już nie pamiętaj żeby bolały. To żaden wyznacznik więc nie schizuje |
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z Was słucha AYO??uwielbiam ją...a ostatnio tą piosenkę słucham na okrągło
tekst świetny no i wykonanie (jak dla mnie) rewelacja...http://www.youtube.com/watch?v=MeMS343qPfw a to z dedykacją dla Wadery i jej męża ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-AvhLDzNLOs
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-10-20 o 11:10 |
|
|
|
#3883 |
|
Konto usunięte
|
Anita nie masz za co przepraszać.
Kucyk mnie w żadnej ciąży piersi nie bolały ani sekundę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kubek mnie piersi nie bolą, w poprzednich bolały. ale myślę o tym, w żadnych kategoriach. co ma być to będzie. u mnie dziś dopiero 28 dc. może za wcześnie na wizytę u endo? kubek jak myślisz? mam obawy, żeby drugi gin mnie nie wyśmiał.
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje rocznicy ślubu ![]() Spokojnie,piersi nie muszą boleć codziennie.Też tak miałam i schizowałam a wszystko było ok. Gratuluje ![]() Ja nie Kubek ale myśle że przy takim tsh nie ma co czekać.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Berbie- ja bym chuchala na zimne, zeby sobie nic nie zarzucić pózniej. Sama wiesz jak jest... I z "naszym" obciążeniem poszłabym.
Ale bezwzględne wskazanie to nie jest. Nawet nie kazdy endo by to leczył (i nie jest to blad...) TSH do 4-4,5 jest graniczne i ponoć nie ma jednoznacznych badan ktore bymowily czy takie TSH nieznacznie podwyższone ( bo wysokie wiadomo) wpływa czy tez nie na "powodzenia poloznicze". ![]() Kucyk- ja w drugiej ciąży miałam poronienie samoistnie (nie zatrzymane) przy duphastonie w duzej dawce czyli 3x2 tabl i przy tonach nospy. Tylko to był 5-6 tydzien. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-20 o 12:27 |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Na " moim" wątku styczniowo-lutowym wczoraj urodziła dziewczyna w 28 tyg 4 dniu, słabiej czuła ruchy i okazało się na ip że tetno zanika.
I jak tu odróżnić leniwy dzień dziecka od sytuacji gdy dzieje się coś złego? Lekarze mówią, że to "normalne" i dziecko jak my może mieć gorszy dzień...
|
#3888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek!!!
Cytat:
KUNDZIA! zdrówka!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! Cytat:
Cytat:
KUCYK! a Ty chcesz w dupke dostać? (wiem że ciężarnych się nie bije, ale...) co to za dziwne pytania i jakies czarne myśli??????? |
||||||
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już głupiałam
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Eseska nie bij
Po prostu rano myślałam o szpitalu, zabiegu itp i tak się zastanawiałam...co będzie jeżeli znowu się powtórzy... Dziękuję za uspokojenie w sprawie bóli cycowych Mam mdlosci ale nie wiem czy to ze stresu czy ciążowe. Hosenka a co z tym dzieckiem z Twojego wątku...? Jakie prognozy lekarzy? Właśnie dzisiaj mówiłam do męża że najpierw martwi się człowiek o to czy będzie serduszko, potem o badanie przezierności karkowej, potem o genetyczne badanie, potem o ruchy i ktg, potem żeby poród nie zaszkodzil dziecku... A jak się już urodzi to dopiero martwienie się zaczyna się na maksa.. I tak całe życie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie, u nas piękna pogoda a ja z bólem głowy....poszliśmy spać o 4 rano ;/
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moj dzis jak na złość leniwy. Rusza sie ale bylejak. Juz go dzisiaj dwa razy budziłam. I tak regularnie co kilka dni miewa.. Szaleje szaleje, pózniej sie leni. Wiem... Napisałam ze do 4-4,5 - ze do takiej wartości wg nietktorych nie jest konieczne leczenie. Natomiast cześć endo u kobiet w pierwszym trymestrze z TSH powyżej 2,5 podejmuje leczenie a dla kolejnych trym powyżej 3. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-20 o 14:19 |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3894 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak się ma dzidziuś? U nas w szpitalu też ratowali takie kruszynki. Dawid był o tydzień starszy... Cytat:
A teraz choć generalnie jest grzecznym dzieckiem, to czasami bym chciała, żeby już kimał :P Np. wczoraj o 21.30 ![]() Heh, a propos gorszych dni - mama mi wzięła Małego na spacer, ja robiłam obiad, w radiu piosenka I'll be missing you i poleciała łezka Tak to już będzie chyba do końca życia...
|
||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko oddycha samodzielnie, musi być dobrze.
|
#3896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
niby każdy może mieć gorszy dzień, dziecko też, ale nie mam pojęcia jak odróżnić. raz byłam na IP jak wstałam i po 2 godzinach dalej Jakub się nie ruszał. dziwnie na mnie patrzyli ale nie darowałabym sobie gdybym nie pojechała. Cytat:
Wedera - zrób betę bo dziwne te testy. chociaż ja zawsze wyrzucałam negatywne po 15 min to nie wiem czy pojawiało się potem coś. |
||||
|
|
|
#3897 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja się wcale nie dziwię, bo czego by się nie powiedziało, to słowa nie mają takiej mocy, nie cofną czasu i nie nic nie naprawią. Ja to rozumiem, ale mimo to jakoś mi tak przykro... Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
muszę koniecznie się też kiedyś wybrać.Cytat:
nic się nie dzieje, lekarz dał mi czas do jutra...Kochana koniec z czarnowidztwem, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja jestem tego świadoma, kurde a może ja sobie szukam problemu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkasz niedaleko?
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
oj, nie - wręcz przeciwnie - w Krakowie
ale jest tu opera więc można się wybrać
|
#3900 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

byłby fajny prezent

jak było? 

kochana - no i dawaj znać jutro 

nie wiem