![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocław !!:-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Eee 16 będzie super
![]() Ale Pidżamka będzie we Wrocku jeszcze 17.06, jutro kupuję bilety na WROCK for freedom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
dla mnie jak zwykle koncerty do d*py, chociaz mnie ciezko zadowolic, hehhee ewentualnie ten zimny lokiec party ... a 17 tez odpada bo nie ma NDK
#1054 |
BAN stały
|
to na pewno bedzie super koncert. juz raz widzialam razem pidzame i nrm w wff. i kiedy na koniec w ramach solidarnosci z bialorusia zasbiewali swoje rewolucyjny "welwetowe swetry, to poczulam pierwszy raz od dawna, ze grabaz ma jeszcze COS do powiedzenia. naprawde COS. a nie tylko sieczka dla ginazjalnej i licealnej mlodziezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Każdy się kiedyś wypala..
Ale koncert będzie zarąbisty. Szkoda że dzień później mam egzamin z łaciny ( ![]() ![]() EDIT: W Empiku nie mają biletów (które do końca maja 15zł) - nawet nic nie wiedzą o takiej imprezie. Więc trzeba szukać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Wtajemniczenie
|
Jak będę jechać na juve to odrazu kupię bilety na wROCK for freedom, podobno dostępne w kasie nr 22 na dworcu. 18 tez bym sie chętnie wybrała, ale nie mam blisko do Wrocławia
![]() Dziewczyny powiedzcie prosze ile mniej-więcej jedzie się z dworca na pola marsowe i czym? <ladnie prosi> |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Teraz jest zamieszanie z tramwajami ze względu na remont, ale z dworca dojechac możesz autobusem 145 (jedziesz na pętlę Sępolno) lub tramwajem 17 w stronę Sępolna (prztstanek, na którym wysiadasz to 9 maja). Dawno nie jechałam tamtędy, ale myślę, że powinno to być nie więcej niż 30 min
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem wrocławianką od 3 miesięcy. Miasto jest piękne, ale jeszcze sie przyzwyczajam niestety, pewnie zajmie mi to jeszcze chwilę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
ojejku... ja wlasnie tak mysle jak ja bym sie odnalazla np. w krakowie czy w warszawie jak przyszlo by mi wyjechac np. na studia czy cos.... pewnie nie byloby juz tak jak tutaj w domu- we wrocku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Wtajemniczenie
|
tak się juz przywiązałam do tego miasta, że trudno byłoby mi je teraz opuścić :P
ale na pewno wołabym Kraków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny o jakim drugim kierunku myślicie? ![]() Ps. Też nie byłam ani w Pasażu, ani w Arkadach. Nie należę do entuzjastek centrów handlowych ![]()
![]() |
#1062 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja nie powiem ![]() dopiero jak podejme decyzje ostateczna, to napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spryciula ![]() Ja, szczerze mówiąc, jeszcze nie zdecydowałam co to ma konkretnie być. Wybrałam sobie 4 kierunki, które mnie interesują i będę wybierać drogą eliminacji. Zacząć chcę w tym roku, bo bycie studiującą trzydziestką średnio mi odpowiada ![]()
![]() |
#1064 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() moja kuzynka jest na piatym roku jednych studiow i na pierwszym drugich. o kolegach i kolezankach z roku mowi "te dzieci" te dziewczynki" lub "ci chlopcy" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Cocci- u mnie na studiach też jest przepaść- moja najbliższa koleżanka jest ode mnie starsza o 10 lat. Przepaść tą widać tak- Impersona zachowuje się jak dorosła kobieta, a koleżanka jak dzieciak
![]() ![]() k-n - ja się też jeszcze nie zdecydowałam. Rozważam między: informatyką, rusycystyką, WOK i historią. Pewnie w ostatniej chwili wymyślę coś kosmicznego (może na astronomię pójdę? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Ja od jakiegos czasu nie mieszkam we wroclawiu, ktory jest moim miestem rodzinnym. Zwiedzilam juz troche swiat i wiecie co? Nie ma to jak wroclaw! Naprawde, to miasto ma w sobie cos takiego, ze trudno do niego nie teskic. Ten klimat, te uliczki, ludzie....Ehh...moze przyjade niedlugo...
#1068 |
Przyczajenie
|
Trudno odpowiedziec, ponieważ cały czas sie przeprowadzam.... Ostatnio bylam dłużej zagranicą, ale w polsce mieszkałam juz w Poznaniu ( polecam!!), w Warszawie i Krakowie ( zdecydowanie nie polecam!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Normalnie nasz Wrocław - to stolica nieterminowości
![]() Wczoraj miało być otwarcie Multikina w Pasażu Grunwaldzkim - oczywiście się nie wyrobili. Tłumacza się, ze wszystko juz gotowe, a opóźnienie to tylko kwestia papierkowa - ale w GW była fotka - i roboty nadal w toku, jeszcze nie jest gotowe. GW też sie już zastanawia, czy w Arkadach zdąza z kinem - pobodno wątpliwa sprawa. Ciekawe, czy na EURO zdążą? (Ale byłby wstyd, gdyby też jakieś opóźnienia były) |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fakt faktem przez te przebudowy nauczyłam się chodzić wszędzie na piechotę, ale czasem mi się spieszy, pojechałabym, a tu lipa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
Ja wszedzie jezdze autkiem
![]() ![]() ![]() Ja mieszkam we Wrocku od 11 lat ( od poczatku studiów) ![]() Kocham to miasto. Mój TZ przeniósł sie tu do mnie ze Sląska bez żalu. Też jest Wrockiem zachwycony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Też kocham Wrocław, mimo, że sama jestem ze Zgorzelca. Wcześniej w maturalnej klasie przyjechałam tu na kurs w czasie ferii i stwierdziłam, że chcę zostać tu na zawsze. Jak jestem u rodziców, to zawsze tęskni mi się za "domem", nie czuję w ogóle, że nie urodziłam się tu. Najbardziej mnie martwi, że TŻ chce stąd wyjechać, za 2 lata ma możliwość podjęcia super pracy, ale mieszkalibyśmy wtedy na zadupiu. Pocieszam się tylko myślą, że za 2 lata to może dostanie jakąś lepszą propozycję tu, na miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Rozeznanie
|
Primaverko jak sie czujesz? Podobno pierwszy trymestr najgorszy. A jak tam remont? Zakończony?
Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję sie super - mogłabym być w ciąży całe życie ![]() Remont w trakcie - w tym tygodniu kupiliśmy drzwi wejściowe i w końcu mam ładne (wcześniej były takie stare przejściowe), w przyszłym tyg ma przyjść kominek, wczoraj TŻ zamontował juz drzwi w garderobie, a dziś korzystając z wolnego pomalowałam pokój ![]() Denerwuje mnie tylko to, że w sumie to jeszcze tak niewiele (bo to naprawde już drobiazgi są, zwłaszcza porównując do całej budowy) a z drugiej strony tak wiele - bo jak się wchodzi, to wszędzie jeszcze jakieś materiały czy narzędzia leżą i taka "rozpierducha" panuje. TŻ mnie pociesza, że to normalne i że tak będzie dopóki się mebli nie wniesie - wtedy dopiero zacznie wygladać jak dom, a nie jak budowa. Oby ![]() Dziewczyny - zajrzyjcie, może pomożecie mi dokonać wyboru: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188018 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niby juz bardzo duzo mam. Nawet niektóre meble. Juz sie przeprowadziłam, a własciwie TZ jak byl to mi przewiózł wszystkie duże rzeczy, a potem ja walczyłam tydzien z wozeniem reszty z jednego końca miasta na drugi. ![]() ![]() ![]() No pomarudziłam troche mi ulzyło. Zazdroszce Ci tej ciąży. Tez juz bym chciała, a tu ciagle mi TZ wyjeżdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam na świebodzkim tak jak mi kiedys podpowiedziałaś. Meble ok, wyszły dużo taniej niż we wszystkich sklepach i salonach kuchennych w których pytałam. Mam fronty drewniane wiec wyszło ok. 3 tys. taniej. Są dobrze zrobione, dokładnie i tak jak chciałam. Jedyny "mankament" to to że panowie mi dlugo je montowali "na raty". W sumie 3 tyg. (byli u mnie 4 razy) Troche w tym mojej winy bo ja jestem mało dyspozycyjna, ale oni jeszcze mniej niż ja, bo mają dużo zamówień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Amaretta - mogłabyś mi napisać (może być na PW) namiary na panów i cenę mebli?
Ja niedługo też za nimi zacznę chodzić, ale na razie czekam jeszcze na połozenie płytek w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
ja tu taki ladny post walnelam a widze ze sie nie pokazal:/
no wiec here we go again bylam wczoraj na nocnym szalenstwie w galerii dominikanskiej-faktycznie istne szalenstwo zwlaszcza w re i cubusie, kolejki kilometrowe, ja sama nastalam sie dobre pol godziny, no ale warto bylo ;D tylko lepiej bylo zajsc wczesniej wybrac sobie co sie chce kupic i poczekac na 21... co do koncertow, to znalazlam w koncu cos dla siebie ale na ekonomaliach - bedzie koncert Łony, jesli to kogos interesuje... TEZ NIE MACIE WODY?!:[
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.