Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 16:43   #2491
Mniejsza1988
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Że co?

Haha, on nie miał kasy nie wiem, co w nim widziałam, bo nie był ani typowym bad boy (no może z wyglądu, taaaak, był przystojniakiem, w moim typie), zawsze potrafił wzbudzić we mnie poczucie winy, ale i miałam ochote się nim opiekować. Potem wyszło szydło z worka. nie rozumiem, jak mogłam być tak zaślepiona.
Tak, tak Poczytaj sobie moje wcześniejsze wypowiedzi to zobaczysz z jakim idiotą byłam. Też wiecznie byłam winna

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiciolda Pokaż wiadomość
Miałam podobnie... przez pierwsze dwa tygodnie dostawałam mdłości na myśl, żeby usiąść do komputera, gdy zobaczyłam, że usunął mnie ze znajomych i nie reagował na próby rozmowy... - Tak naprawdę to dopiero po 2 miesiącach zaczęłam normalnie korzystać z komputera. - Teraz mam pracę przy kompie i nie sprawdzam, co się dzieje u niego na fb (chociaż mnie kusi) - bo to niepotrzebnie rozdrapuje rany.

Najgorsze jest to, że mamy mnóstwo wspólnych znajomych i czasem natrafię na jego komentarze. - Kusi mnie, żeby ustosunkować się do jego wypowiedzi, ale powstrzymuję się, bo to w niczym mi nie pomoże
Też mnie potwornie kusi, ale go zablokowałam. Może też to zrób?
Mniejsza1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:52   #2492
Kiciolda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chicha_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez malasara Pokaż wiadomość
Pamiętaj nic na siłę. Pora na kolejny związek przyjdzie, kiedy poczujesz, że nie potrzebujesz partnera by byc szczęśliwą

POPIERAM
Wiem dziewczyny... - gdybym szukała "na siłę", to na pewno bym znalazła - tylko po co?

Jego przyjaciel, z którym też zerwał kontakt, wyprowadzając się z Warszawy, mówił mi jakieś 2 miesiące temu, że powinnam kogoś sobie znaleźć i przestać się zadręczać - tylko, że ja mam taki mętlik uczuciowy w sobie, że wole nikogo nie szukać... - Niby chciałabym mieć kogoś bliskiego, ale czuję niechęć do facetów...
Jego przyjaciel też nie może tego zrozumieć, co się stało - starał się go wypytać przez telefon, ale mój były wtedy stwierdził, że nie ma czasu gadać i się rozłączył. - Tak naprawdę to nikt, kto znał nas oboje i widział jak się kochamy, jaką byliśmy parą, nie potrafi uwierzyć, że to się ot tak, rozpadło...
Stary 2013-10-20, 16:54   #2493
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiciolda Pokaż wiadomość
Miałam podobnie... przez pierwsze dwa tygodnie dostawałam mdłości na myśl, żeby usiąść do komputera, gdy zobaczyłam, że usunął mnie ze znajomych i nie reagował na próby rozmowy... - Tak naprawdę to dopiero po 2 miesiącach zaczęłam normalnie korzystać z komputera. - Teraz mam pracę przy kompie i nie sprawdzam, co się dzieje u niego na fb (chociaż mnie kusi) - bo to niepotrzebnie rozdrapuje rany.

Najgorsze jest to, że mamy mnóstwo wspólnych znajomych i czasem natrafię na jego komentarze. - Kusi mnie, żeby ustosunkować się do jego wypowiedzi, ale powstrzymuję się, bo to w niczym mi nie pomoże
U mnie minął tydzień, odkąd nie wchodzę i nie interesuję się, co u niego i u niej. Oczywiście, natrafiam na ich komentarze, ale co tam... nigdy nie dyskutuję, zwłaszcza z nim.

Cytat:
Napisane przez Mniejsza1988 Pokaż wiadomość
Tak, tak Poczytaj sobie moje wcześniejsze wypowiedzi to zobaczysz z jakim idiotą byłam. Też wiecznie byłam winna
czytałam, ale chyba źle zrozumiałam z tą kasą, masakra chociaż... jak teraz sobie myślę, to pewnie wykorzystywałabym P. (po tym wszystkim, co zrobił), gdyby tę kasę miał, ale nie miał z tym że mam kilka "drobiazgów", zapalniczkę Zippo, telefon (używany, ale dał mi go), jego sweter i koszulkę nie rzucę mu tego w twarz, bo to fajne rzeczy przydadzą się, a co. nie wierzę, że świętowaliśmy razem i jego, i moje urodziny (we wrześniu), nie wierzę, że kupił mi bilet na festiwal kultury japońskiej, nie wierzę, że... ech
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:59   #2494
LUNCIA8
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że tak. Teraz swobodnie potrafię rozmawiać z moim pierwszym facetem. Ale to było dawno temu, miałam 20 lat gdy go zostawiłam,byłam z nim 2 a nie ponad 4 lata jak teraz
Ja też. Ale to i tak jest nieporównywalne, zupełnie dwie inne sytuacje. I teraz wszystko się inaczej układa niestety.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pacuszka25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie dziś miałam odwrotnie. Wczoraj przeryczałam 3 godziny, bo jak do tej pory byłam pewna, że jż go nie kocham i dobrze się stało, tak od kilku dni zaczęłam sobie uświadamiać, że tylko sobie tak wmawiałam. Powiedziałam mu wczoraj. I bardzo dojrzale uciekłam Dziś o tym rozmawialiśmy no i powiedział, że popsułam tym wszystkim jego plan przyjaźni ze mną i że teraz jakby sie nie zachował to będzie źle i od słowa do słowa dowiedziałam się, że ta mała trzpiotka która mu została z przydziału była wtedy wczoraj u niego w pokoju. I chciałam wiedzieć co między nimi zaszło i jestem spokojniejsza trochę, co dziwne. Bo to było do przewidzenia, a on za każdym razem się wypierał, zę za kogo ja go niby mam i przecież go znam. A ja nie mogę tylko zrozumieć czemu spotykałam się z człowiekiem który przez cały tydzień mówi o dziewczynie że jest dziecinna, a potem komentuje: "dziecinna czy nie, ważne że w łóżku"
też sobie tak wmawiam i wierze, że kiedyś będę w stanie w to uwierzyć. Powtarzam sobie, że mój kolejny przepłakany dzień nic nie zmieni i nie mam na co liczyć.
ręce mi opadają w takich sytuacjach

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Przynajmniej po seksie nie wrzucał Ci pieniędzy do torby, tak jak robił to mój "ukochany"
poważnie? ;o

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Przynajmniej po seksie nie wrzucał Ci pieniędzy do torby, tak jak robił to mój "ukochany"
poważnie? ;o
Popiół mam zawsze przy sobie i nie musisz mi pomagać
Sam wysypię go na głowę
LUNCIA8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 17:00   #2495
willy_nilly
Zadomowienie

((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( (99
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 17:02   #2496
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na imprezie, na której się koszmarnie upiłam Nie taki był plan, ale miałam zły dzień na picie. Alkohol pomaga na chwilę, a później wszystko wraca ze zdwojoną siłą Tęsknię za nim potwornie, chcę wrócić do naszego życia we dwoje, nie wierzę, że on tego nie chce. Nie rozumiem jak on to wytrzymuje psychicznie i dlaczego jeszcze się nie pojawił błagając o drugą szansę To zdecydowanie najgorszy rok mojego dotychczasowego życia, chwilami boję się, że nie wytrzymam kolejnego dnia, czuję całkowitą beznadzieję.
widzę,że jesteśmy w podobnej sytuacji!takie same odczucia...
równiez zastanawiam się jak on to wytrzymuje, a może tęski, a może juz zapomniał, może dalej jest z tą swoją nową! ciężko,jest ciężko, ale musimy być silne, to tylko chwilowe zachwianie, idzie jesień dzień krótszy, może być trochę bardziej melancholijnie, ale musi,musi,musi być dobrze!

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 17:11   #2497
LUNCIA8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
widzę,że jesteśmy w podobnej sytuacji!takie same odczucia...
równiez zastanawiam się jak on to wytrzymuje, a może tęski, a może juz zapomniał, może dalej jest z tą swoją nową! ciężko,jest ciężko, ale musimy być silne, to tylko chwilowe zachwianie, idzie jesień dzień krótszy, może być trochę bardziej melancholijnie, ale musi,musi,musi być dobrze!
też się zastanawiam..
a przez takie "chwilowe zachwianie" przechodzę już prawie 2 miesiąc
a wiem, że jeszcze dużo przede mną.
Najgorsze jest to, że to wszystko uderzyło tylko we mnie.
A jeszcze tydzień i psychika mi zupełnie wysiądzie.
Sam wysypię go na głowę

Edytowane przez LUNCIA8
Czas edycji: 2013-10-20 o 17:14
Stary 2013-10-20, 17:12   #2498
201607040946
Konto usunięte

Mnie pomaga myślenie o tym, co było źle skoro jest draniem, to nie jest mnie wart, ot co!
Lepszy gniew niż smutek
Stary 2013-10-20, 17:13   #2499
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LUNCIA8 Pokaż wiadomość
Ja też. Ale to i tak jest nieporównywalne, zupełnie dwie inne sytuacje. I teraz wszystko się inaczej układa niestety.

też sobie tak wmawiam i wierze, że kiedyś będę w stanie w to uwierzyć. Powtarzam sobie, że mój kolejny przepłakany dzień nic nie zmieni i nie mam na co liczyć.
ręce mi opadają w takich sytuacjach

poważnie? ;o

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

poważnie? ;o
Im człowiek starszy tym gorzej to znosi. Muszę wierzyć, że jeszcze można wszystko zacząć od nowa mimo ćwiartki na karku.

Z tymi pieniędzmi to parę razy zdarzyła się taka sytuacja: przyjechałam do niego, kochaliśmy się. Po wszystkim zamiast mnie przytulić, poszedł po portfel i wrzucił kasę do torby po czym dodał: wiem, że to wygląda jakbym ci płacił za seks, ale daję teraz bo później zapomnę. fajnie nie?
Stary 2013-10-20, 17:20   #2500
LUNCIA8
Raczkowanie

Cytat:
Mnie pomaga myślenie o tym, co było źle skoro jest draniem, to nie jest mnie wart, ot co!
Lepszy gniew niż smutek
też tak próbuję... tylko tak naprawdę to nie pomaga bo wszystko co było źle było przeze mnie. Nie idealizuje go, też w wielu sytuacjach mógł zachować się inaczej. Ale ja zrobiłam tyle błędów, że chyba sobie nigdy tego nie wybaczę. Nie mam jak tego udowodnić, a chce pokazać przede wszystkim sobie że jeszcze jestem coś warta.
Powinno być coraz lepiej, a z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej
Sam wysypię go na głowę

Edytowane przez LUNCIA8
Czas edycji: 2013-10-20 o 17:22
Stary 2013-10-20, 17:21   #2501
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Im człowiek starszy tym gorzej to znosi. Muszę wierzyć, że jeszcze można wszystko zacząć od nowa mimo ćwiartki na karku.

Z tymi pieniędzmi to parę razy zdarzyła się taka sytuacja: przyjechałam do niego, kochaliśmy się. Po wszystkim zamiast mnie przytulić, poszedł po portfel i wrzucił kasę do torby po czym dodał: wiem, że to wygląda jakbym ci płacił za seks, ale daję teraz bo później zapomnę. fajnie nie?
Podobno z wiekiem jest gorzej Ja jestem chyba najstarsza z Was, więc kiepsko to widzę

W tej sytuacji z pieniędzmi to szczerze mówiąc nie widzę nic złego Tak po prostu wyszło, ja pewnie bym się z tego uśmiała. Gorsze, że Cię nie przytulił.

Cytat:
Lepszy gniew niż smutek
Mi to nie pomaga. Wiem, że eks nie był mnie wart, ale nie dlatego, że był draniem (prędzej nazwałabym go głupcem), ale po prostu obiektywnie byliśmy z trochę innej ligi Na którymś z pierwszych spotkań powiedział, że jestem dla niego za ładna i za mądra i miał rację. Ale on ma w sobie tyle uroku, że nadrabia brak urody i jakiegoś wybitnego intelektu. Teraz jest dla mnie super przystojny i wspaniały.

Cytat:
Napisane przez LUNCIA8 Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że to wszystko uderzyło tylko we mnie.
Skąd wiesz? Też tak myślałam, ale jak po rozstaniu pojechałam do eksa to nie wyglądał na szczęśliwego, mówił, że fatalnie z nim jest i myślę, że nie kłamał. Z drugiej strony nie aż tak fatalnie, żeby nie skończyć tej masakry - najwidoczniej ja bardziej cierpię, bo to ja chciałam się godzić i ratować związek, dla niego w momencie, gdy podjął decyzję nie było już odwrotu. To niesprawiedliwe I gdzie ta karma?
Stary 2013-10-20, 17:29   #2502
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
Podobno z wiekiem jest gorzej Ja jestem chyba najstarsza z Was, więc kiepsko to widzę

W tej sytuacji z pieniędzmi to szczerze mówiąc nie widzę nic złego Tak po prostu wyszło, ja pewnie bym się z tego uśmiała. Gorsze, że Cię nie przytulił.

Ehhmm może faktycznie wyszło dziwnie ale za każdym razem miałam się go prosić żeby mnie przytulił? Naprawdę za każdym? Może jak spędziliśmy naszą pierwszą wspólną noc to to zrobił, a tak przytulanie było dla niego czymś obcym.

A ile masz lat?
Stary 2013-10-20, 17:33   #2503
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhmm może faktycznie wyszło dziwnie ale za każdym razem miałam się go prosić żeby mnie przytulił? Naprawdę za każdym? Może jak spędziliśmy naszą pierwszą wspólną noc to to zrobił, a tak przytulanie było dla niego czymś obcym.

A ile masz lat?
To przykre, dla mnie to było ważne, żeby się przytulić. Ale dla mojego faceta na pewno mniej

29.
Stary 2013-10-20, 17:37   #2504
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Lepszy gniew niż smutek
tez tak czasami robię,ale czasem przyjda mimowolnie myśli, jak np. przechodzię obok jakiegoś miejsca w którym się cos nam przytrafiło itd.
poza tym jak wiele z Was tu pisało, teraz przyszła jesień i jakaś taka atmosfera mnie wzięła jak w tegy gdy byliśmy razem typu, robi sie ciemno i takie uczucie,że zaraz się spotkamy, on będzie w tym swoim ulubionym płaszczu, a ja sie dla niego wystroje...

Stary 2013-10-20, 17:38   #2505
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
29.
Młoda pupa
Stary 2013-10-20, 17:39   #2506
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
To przykre, dla mnie to było ważne, żeby się przytulić. Ale dla mojego faceta na pewno mniej

29.
A z jakiego jesteś województwa?

Dla mnie też takie przytulanki były ważne, ważniejsze niż sam seks...Ehh zmarnowałam 4,5 roku z idiotą.

A u Ciebie z jakiego powodu się posypało?
Stary 2013-10-20, 17:42   #2507
LUNCIA8
Raczkowanie

Cytat:

Skąd wiesz? Też tak myślałam, ale jak po rozstaniu pojechałam do eksa to nie wyglądał na szczęśliwego, mówił, że fatalnie z nim jest i myślę, że nie kłamał. Z drugiej strony nie aż tak fatalnie, żeby nie skończyć tej masakry - najwidoczniej ja bardziej cierpię, bo to ja chciałam się godzić i ratować związek, dla niego w momencie, gdy podjął decyzję nie było już odwrotu. To niesprawiedliwe I gdzie ta karma?
Nie wiem, może coś tam czasami pomyśli. Ale mam wrażenie, że wszystko sobie doskonale rekompensuje. I, że ja ledwo co funkcjonuje a on ma to zupełnie gdzieś bo przecież tak łatwo mnie zastąpić kimś lepszym
Sam wysypię go na głowę
Stary 2013-10-20, 17:47   #2508
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
poza tym jak wiele z Was tu pisało, teraz przyszła jesień i jakaś taka atmosfera mnie wzięła jak w tegy gdy byliśmy razem typu, robi sie ciemno i takie uczucie,że zaraz się spotkamy, on będzie w tym swoim ulubionym płaszczu, a ja sie dla niego wystroje...
Też tak mam, jesienią jest gorzej. Chciałoby się spędzać wieczory pod kocykiem, oglądać filmy we dwójkę, pić grzańca (co prawda dziś mi niedobrze na samą myśl, ale wiem, że za kilka dni niechęć przejdzie), grać w planszówki, chodzić na spacery po lesie.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Młoda pupa
Dzięki Ostatnio się zastanawiam czy przeżyję własną imprezę urodzinową - zawsze mówiłam, że bycie samą w 30 urodziny mnie dobije i proszę bardzo. Zapewne z rozpaczy wypiję tyle, że przyjaciele będą mnie musieli wynosić z klubu No ale to dopiero w przyszłym roku.

Cytat:
A z jakiego jesteś województwa?

Dla mnie też takie przytulanki były ważne, ważniejsze niż sam seks...Ehh zmarnowałam 4,5 roku z idiotą.

A u Ciebie z jakiego powodu się posypało?
Mazowieckie. A posypało się, bo ja chciałam ślubu, a on nie. To tak w skrócie
Stary 2013-10-20, 17:51   #2509
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
Też tak mam, jesienią jest gorzej. Chciałoby się spędzać wieczory pod kocykiem, oglądać filmy we dwójkę, pić grzańca (co prawda dziś mi niedobrze na samą myśl, ale wiem, że za kilka dni niechęć przejdzie), grać w planszówki, chodzić na spacery po lesie.

Dzięki Ostatnio się zastanawiam czy przeżyję własną imprezę urodzinową - zawsze mówiłam, że bycie samą w 30 urodziny mnie dobije i proszę bardzo. Zapewne z rozpaczy wypiję tyle, że przyjaciele będą mnie musieli wynosić z klubu No ale to dopiero w przyszłym roku.

Mazowieckie. A posypało się, bo ja chciałam ślubu, a on nie. To tak w skrócie

No ale nie był gotowy czy co? Jak długo byliście razem?
Stary 2013-10-20, 17:58   #2510
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przestań, przecież trzydziestka to piękny wiek już nie małolata, a ciągle młoda kobieta To żaden kamień milowy, żaden wiek, po którym świat się wali, a pochwa marszczy
Stary 2013-10-20, 18:01   #2511
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:

eeee tam!!! nie przesadzasz?
poza tym narazie masz 29 lat,więc się nie stresuj najwyżej będziesz mówić,że masz 29 i pół

Stary 2013-10-20, 18:07   #2512
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
No ale nie był gotowy czy co? Jak długo byliście razem?
Twierdził, że póki co wcale o tym nie myśli - chociaż wcześniej mówił co innego Ja uważałam i uważam, że ze względu na wiek i staż związku (3 lata) był najwyższy czas na zaręczyny, on się "nie wybawił" i jego zdaniem nasze małżeństwo skończyłoby się porażką. Później jeszcze wiele innych rzeczy mówił Byłam przekonana, że minie miesiąc, dwa i przyjdzie mnie błagać o wybaczenie, ale teraz myślę, że moje odejście było mu na rękę. Ma teraz swoich ukochanych kumpli, może pić ile chce i wyrywać laseczki - raj

Cytat:
Przestań, przecież trzydziestka to piękny wiek już nie małolata, a ciągle młoda kobieta To żaden kamień milowy, żaden wiek, po którym świat się wali, a pochwa marszczy
To co napisałaś moim zdaniem bardziej pasuje np. do 25 lat, bo też już nie dziecko, ale młoda kobieta, a jednak więcej "dobrych" lat zostało 30 kojarzy mi się ze stabilizacją, wypada mieć na koncie jakieś osiągnięcia, faceta, dziecko Zawsze tak sobie wyobrażałam ten wiek, a tu nic Tak serio to nie przejmuję się tym aż tak, przykro mi jednak, że będę sama w tym dniu. Przyzwyczaiłam się do spędzania urodzin z nim. Na ostatnich byliśmy jeszcze razem i wszystkim opowiadał, że jestem tą jedyną - miesiąc później już nią nie byłam
Stary 2013-10-20, 18:13   #2513
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
Twierdził, że póki co wcale o tym nie myśli - chociaż wcześniej mówił co innego Ja uważałam i uważam, że ze względu na wiek i staż związku (3 lata) był najwyższy czas na zaręczyny, on się "nie wybawił" i jego zdaniem nasze małżeństwo skończyłoby się porażką. Później jeszcze wiele innych rzeczy mówił Byłam przekonana, że minie miesiąc, dwa i przyjdzie mnie błagać o wybaczenie, ale teraz myślę, że moje odejście było mu na rękę. Ma teraz swoich ukochanych kumpli, może pić ile chce i wyrywać laseczki - raj

To co napisałaś moim zdaniem bardziej pasuje np. do 25 lat, bo też już nie dziecko, ale młoda kobieta, a jednak więcej "dobrych" lat zostało 30 kojarzy mi się ze stabilizacją, wypada mieć na koncie jakieś osiągnięcia, faceta, dziecko Zawsze tak sobie wyobrażałam ten wiek, a tu nic Tak serio to nie przejmuję się tym aż tak, przykro mi jednak, że będę sama w tym dniu. Przyzwyczaiłam się do spędzania urodzin z nim. Na ostatnich byliśmy jeszcze razem i wszystkim opowiadał, że jestem tą jedyną - miesiąc później już nią nie byłam
Kurde co za frajer. Był Twoim rówieśnikiem czy starszy?
Stary 2013-10-20, 18:21   #2514
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A to nie, ja w wieku 25 lat miałam totalne siano w głowie, gdyby wtedy mi przyszło do głowy wyjść za mąż albo urodzić dziecko, to byłaby to spora pomyłka. Trzydziestka to jak dla mnie wiek, kiedy można już powoli zacząć myśleć o stabilizacji, żeby się do tego 35 roku mniej więcej już z większością kwestii określić. Przy czym wcale nie uważam, że koniecznie trzeba
Pamiętam swoje pierwsze urodziny bez gościa, z którym spędziłam 7 wcześniejszych imprez urodzinowych - dziwnie było. Przy kolejnych już nie miałam czasu na siedzenie i dumanie, zajęta byłam dobrym bawieniem się
Stary 2013-10-20, 18:28   #2515
Mniejsza1988
Raczkowanie

Cytat:
A to nie, ja w wieku 25 lat miałam totalne siano w głowie, gdyby wtedy mi przyszło do głowy wyjść za mąż albo urodzić dziecko, to byłaby to spora pomyłka. Trzydziestka to jak dla mnie wiek, kiedy można już powoli zacząć myśleć o stabilizacji, żeby się do tego 35 roku mniej więcej już z większością kwestii określić. Przy czym wcale nie uważam, że koniecznie trzeba
Pamiętam swoje pierwsze urodziny bez gościa, z którym spędziłam 7 wcześniejszych imprez urodzinowych - dziwnie było. Przy kolejnych już nie miałam czasu na siedzenie i dumanie, zajęta byłam dobrym bawieniem się
Kurde przy takich słowach czuję się stara i nudna :P
Stary 2013-10-20, 18:29   #2516
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde co za frajer. Był Twoim rówieśnikiem czy starszy?
Starszy o 2 lata.

Cytat:
Też bym nie chciała wyjść za mąż jako 25-latka ani tym bardziej mieć dziecka, ale myślę, że byłam wtedy mniej więcej taka jak teraz, tylko bardziej beztroska. Zawsze myślałam, że ślub tak 28 - 30 lat, a dziecko 32 - 34. Teraz się boję, że mnie to zupełnie ominie Do urodzin jeszcze daleko, ciekawa jestem jak zniosę pierwsze święta bez niego. Mam nadzieję, że nie będą mnie nawiedzały wspomnienia jak poszliśmy kupić choinkę i później ją ubieraliśmy. Niestety mam z nim mnóstwo wspomnień, był właściwie moim całym życiem - co było bardzo złe.
Stary 2013-10-20, 18:32   #2517
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kurde przy takich słowach czuję się stara i nudna :P
Czemu?

Cytat:
Teraz się boję, że mnie to zupełnie ominie
Tego się boi każda porozstaniówka, bez względu na wiek. Przejdzie jak się okaże, że życie bez niego też jest fajne
Stary 2013-10-20, 18:35   #2518
201607040946
Konto usunięte

Ojjjj, ja też mam 29 lat i uważam, że to cudowny wiek! Moge miec młodszego, moge starszego no i ciągle mnie proszą o... dowód, jak kupuję papierosy
Stary 2013-10-20, 18:39   #2519
wredotka93
Przyczajenie

Edit: nie ten temat. Proszę o usunięcie wiadomości

Edytowane przez wredotka93
Czas edycji: 2013-10-20 o 18:42
wredotka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:41   #2520
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Tego się boi każda porozstaniówka, bez względu na wiek. Przejdzie jak się okaże, że życie bez niego też jest fajne
Jest fajne, ale z nim było fajniejsze Myślę jednak, że wiek ma znaczenie, bo ja zaczęłam odczuwać taką dojmującą potrzebę związku dość późno, właśnie jak miałam jakieś 25 lat. Wcześniej nie miałam potrzeby angażowania się, bawiłam się, randkowałam, było wesoło Przez 3 lata z eksem byłam szczęśliwa: dużo razy się wkurzałam i miałam dziwne przemyślenia, ale na pewno bym z nas nie zrezygnowała. Teraz bardzo mi tego brak, to boli wręcz fizycznie. Wydaje mi się, że ma też w tym udział biologia, zegar biologiczny jest nieubłagany i chyba w moim wieku bardziej się pragnie stabilizacji i związku niż w wieku np. 20 lat (choć pewnie są wyjątki).

Kaguya, mnie też często proszą o dowód Źle mnie zrozumiałyście - lubię swój wiek, jestem pewna siebie, wiem czego chcę itp. Ale żałuję, że w moim życiu brakuje stabilizacji, którą już miałam i dobrze się w niej odnajdowałam.

Edytowane przez Naomi21
Czas edycji: 2013-10-20 o 18:43
Naomi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości