|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
a na biszkopt przed nałożeniem masy coś sypiesz, żeby biszkopt nie wchłonął masy i nie był za mokry? czy nic nie dawałaś? a do śmietany dodawałaś coś do utwardzenia czy sam mascarpone wystarczył?
|
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nasaczylam blaty tym ponczem i na to krem. Wszystko bylo ok, nic za mokre Mialam zelatyne w pogotowiu, ale masa byla naprawde ok, mozna bylo bardzo dobrze z nia pracowac Dodalam w albumie w moim profilu zdjecia, ktore zrobily panie wczoraj w przedszkolu. Jest tort
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tort śliczny |
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky wow super, no właśnie można gdzieś w necie zobaczyć?
Karenina ja masę mam taką sama, ale ciasto robię mleczne - kiedyś dawałam linka do tęczowego tortu a samoloty: http://allegro.pl/planes-samoloty-di...522150595.html http://allegro.pl/mattel-planes-samo...541977881.html http://allegro.pl/mattel-planes-samo...634423107.html generalnie fajne są jeszcze kupiłam w empiku takie do składania z tektury - chyba jest ich 6 i 3 samochody, chłopaki będą mieli co robić |
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"co do pierwszego... wiem co czujesz, mam podobne odczucia... no Karenina, przecież życie zagranicą to przecież kuźwa jest mlekiem i miodem płynące, co? jeszcze ociekające złotymi talarami "rozpoczęła tą wymianę zdań która zeszła na zupełnie inny tor aniżeli ja wogóel miałam na myśli, mam wrażenie że Gucia nie potrafi zrozumieć że my z Konspi nie mamy "takiego samego podejścia do sprawy jak 9/10 przypadków przez nią spotkanych" I wcale nie uważamy żeby życie za granicą było słodkie. Rozumię że broniłaś jej podejścia ale mam nadzieje że choć ty zrozumiałaś że moim zamiarem ABSOLUTNIE nie było porównywanie realiów PL i DE ani TYM BARDZIEJ stwierdzanie że DE to kraina mlekiem i miodem płynąca i dukaty lecą z nieba. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Bo jak sama zauważyłaś na wątku ostatnio naprawdę cisza, a po tej bardzo niemiłej i niepotrzebnej wymianie zdań napewno będzie jeszcze gorzej, bo będziemy się musiały zastanawiać czy nie ma jeszcze jakiś innych "wypowiedzi" który powodują ze się w Tobie gotuje. |
||
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki!!
![]() Weszłam tutaj do Was - z sentymentu Andre - najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie Karenina Ty byłaś tą pierwszą dla której posypały się gratulacje na niebiesko prawda? A my wtedy jeszcze takie pełne niewiedzy co się stanie... Boshe jak ten czas zleciał. Będę Was chyba podczytywała bo mnie normalnie jakieś pozytywne fluidy ogarneły jak tu weszłam i zobaczyłam znajome nicki Pozdrawim Was wszystkie laseczki |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Kate, po pierwsze ja za ciszę na wątku odpowiedzialna nie jestem i tez przez dłuższy czas żadnych niemiłych dyskusji nie było.
Po drugie mam prawo do wyrażania mojej opinii, jak również pewne sprawy mogą mnie denerwować. Po trzecie, jasnowidzem nie jestem i zgadywanie, co ktoś miał na myśli u mnie nie działa. Po czwarte... uppps... chyba jednak wszystkie powyższe są niezgodnie z prawdą i wychodzi na to, że tylko sieję skis, więc najlepiej zamilknę.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2013-10-18 o 07:10 |
|
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam wylać zimny kubeł wody aby rozładować napięcie
![]() ![]() ![]() ja tam jestem zadowolona z życia w PL, choc nie płynie mi mlekiem i miodem to jest OK i tego się trzymam Sympatica wow wow wow odezwałaś się |
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica witaj po latach....... :br zydal: zagladaj czesciejMoze i przy okazji latek naszych szkrabów wiecej mam zagladnie Karenina torcik wyszedł Ci rewelacyjnie.Troche pracy trzeba włozyc w taki torcik,najwiecej czasu to chyba upieczenie tylu warstw ciasta zajmuje,ale oplaca sie bo torcik naprawde super
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Karenina sto lat dla Andre Tort świetny ![]() U nas nadal chorobowo teraz wszytskie 3 mamy angine dziś juz jest ok ale wczoraj to byłam ledwo żywa mam nadzieje, że mi do poniedziałku przejdzie chociaz troche bo musze iśc do pracy ![]() simpatica witaj pisz częsciej, opowiadaj co tam u Ciebie nowego
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2013-10-18 o 12:32 |
|
|
|
|
#2322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te samoloty...dobrze, ze André jeszcze ich nie wyczail... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja robie po dwa blaty na raz i pieczenie zajmuje mi max. 1,5 godz.Moze i nie malo, ale jak na taki fajny efekt to mysle, ze calkiem ok Witam u mnie maraton pieczeniowy rozpoczety - blaty na tort teczowy juz upieczone, dzisiaj machne jeszcze ciasto czekoladowe, ucierane z owocami, bananowe, muffinki i marchewkowe...jutro reszta + Pop Cakes + Whoopie Pie i dekorowanie tego, co upieklam juz dzisiaj Tak sie wczoraj nawycinalam tych kapeluszy pirackich, czaszek + kosci i klap, ze mam odcisk na palcu dzisiaj...
|
|
|
#2323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Całkiem sobie zapomniałam że torty trzeba z takim wyprzedzeniem zamawiaćA te ciasta napewno też będą ekstra, mój tżt pewnie by oddał wszystko żebym ja jakieś ciasto upiekła, ale ja jakoś nie mam ani weny, ani zdolności a chęci to już wogóle... Przez tą nową "pracę" to taka zakręcona i zniechęcona jestem że najchętniej to bym sie walneła na weekend i cały przespała, a niestety muszę menu dla 20stki osób przygotować Ale Wiki już się nie może doczekać imprezy, szkoda tylko że co dziennie wymyśla inne prezenty i już sama nie wiem co on w końcu chce dostać![]() Guciu myślę że ta rozmowa po prostu od razu została skierowana na niewłaściwy tor i była prowadzona w niewłaściwym tonie. Lepiej będzie dać już sobie z tym spokój. Ty masz swoje zdanie, ja wiem jakie ja mam zdanie i na tym zakończmy. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-10-18 o 13:21 |
||
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
cioteczki - i jak ???
mnie się podoba ale i tak płakać mi się chce
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2013-11-22 o 12:30 |
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.filmweb.pl/video/trailer/...olski%29-30315A myslalam ze duzo dłuzej zajmuje Ci pieczenie tych blatów U nas za tydzien w sobote impreza urodzinowa wiec jak tylko wrócomy ze szpitala to matka staje do garów Gocha bardzo ładnie Wojtus wyglada Moj Mati mial takie plastikowe które mozna było wyginac w kazda strone i nic z nimi sie nie działo Aktualnie juz od jakiegos miesiaca nie nosimy okularów bo lekarz w ten sposób chce pobudzic do pracy lewe oczko na które Mati ledwo co widzi(niestety operacja jednak zrobila swoje i podczas usuwania torbieli uszkodzony został nerw wzrokowy przebiegajacy w miejscu tych torbieli) Mam nadzieje ze moze troszke poprawi sie widzenie tym oczkiem przez te pol roku a jesli nie to wtedy znowu wracamy do okularów Simpatica a jak Twoja mała?chodzi do przedszkola?Napisz co u Was? Katekate a no nie wiadomo kiedy te lata mineły,sama jak patrze na moje dziecko to sie zastanawiam Jeszcze chwilka i nasze dzieci do pierwszej klasy pojda a zleci to znowu tak szybko ....... Marta co u Was?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2013-10-18 o 18:05 |
||
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu w tych wygianych było mu nie ladnie. te co ma można rozłożyc, tzn boki można rozłożyć więc jak ktoś mu je szarpnie z boku to sie nie zniszczą.
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Wojtus wyglada rewelacyjnie bardzo mi sie podoba. A chce w nich chodzic?
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był taki problem ze gdyby nie było tych plastikowych to w ciagu pierwszych tygodni musiala bym zrobic mu z 5 par nowych okularów ![]() ![]() Na poczatku to tak je wyginał ze szkiełka same strzelały i wypadały z oprawek Teraz jak bedziemy Matiemu robic to tez juz z tych ładniejszych A jak u Was zdrówko?troszke lepiej?
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Spoznione, ale mam nadzieje, ze przyjmiesz Kareninko, zyczenia 100 lat w usmiechu i radosci, dla Twojego cudownego malego - duzego mezczyzny
![]() podziwiam Cie za wypieki, az mi szczeka opadla, jak przeczytalam ile pieczesz pochwal sie efektem Dziewczyny rzuccie przepis na jakies ciasto blyskawiczne talentu w tym kierunku brak, checi malo... i mozliwosci srednie, bo Natala to teraz niezly huragan, i pierwsze bunty, wlacznie z rzucaniem sie na podloge juz mamy zaliczone. nie wiem co bedzie dalej![]() Maja wreszcie zadowolona do przedszkola chodzi, w tamtym roku roznie bywalo. na prezent wymyslila lalke barbie swiecaca syrenke a we wrzesniu dostala fajna hulajnoge, bo stwierdzilismy, ze na urodziny za pozno taki prezent. i dzieki tej hulajnodze chetnie jezdzila do przedszkola wrecz nie mogla sie doczekac, kiedy wreszcie wyjdziemy.przegapilam burze na watku, ale to chyba dobrze
|
|
#2330 |
|
Rozeznanie
|
ja tak szybciutko, pokażę Wam tylko linka do moich wyremonowanych 6m
![]() http://czterykaty.pl/czterykaty/56,5...ogrodu,,3.html nadrabiać i odpisywać będę później a teraz lecę poświętować jeszcze chwilę urodzinki
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie buziaki i uśmiechy
![]() Najpierw może odpiszę, widzę że tematy imprez urodzinowych nabierają mocy ![]() Katekatee Oli urodziny dopiero za 2 m-ce a też już wymyśla. Najgorsze jest to, że co by nie wymysliła powinno mieć różowy kolor... Od dłuższego czasu ma jakąś manię na dotykanie mojego nosa. Głaskanie, kizianie, całowanie - już mnie to tak irytuje (no bo ileż można tłumaczyć), że zagroziłam, że jak nie przestanie to jej kupię na urodziny taki wielki nos (jak w reklamie co był) i wtedy będzie mogła sobie go kiziać miziać i przytulać i nawet z nim spać! Narazie straszak działa - zobaczymy jak długo ![]() Gocha uważam, że okulary b. ładne - jest ok a jak Wojtuś się z nimi oswaja?Lucky łazienka - rewelacja A u nas? Oj wiele różnych różności i zmian i kłopotów ale przecież musiałabym całą rozprawkę napisać Ogólnie - jest w porządku Tak, Ola chodzi do przedszkola od zeszłego roku a więc teraz jest już w grupie 4-latków (tzn nie jest już maluchem - lubi to podkreślać ). Poszła chętnie, histerii na szczęście nie było, zaklimatyzowała się itp ale problem pojawił się z czym innym - migdał. Oczywiście najpierw gluty, uszy, gluty, antybiotyki, gluty, leki na alergię, gluty... W lutym miała zabieg usunięcie migdała podczas, którego powinna mieć usunięty również płyn z uszu ale p. Doktor stwierdził, że płynu jest mało i usunie się sam. Nie usunął się i po kolejnych wizytach u lekarz-y oraz niepokojących zachowaniach mojej córki (zauważyłam , że słabiej słyszy) postanowiłam pójść prywatnie ![]() Efekt - kolejny zabieg - usunięcia płynu z uszu niestety już zbyt gęstego więc trzeba było zakładać dreny w uszy - plus "docinanie" migdała tzn poprawianie po poprzednim lekarzu tego czego nie usunął Tak poza tym to Ola jest raczej dobrym dzieckiem - poza tym, że nie sprząta po sobie zbyt często i się buntuje przy ludziach jak jej czegoś zabraniam Nie wiem co mogę Wam jeszcze napisać wyjdzie w praniu ![]() A już wiem co miałam napisać --- rok czasu jeden wątek Co się porobiło Domi to tu czasem zagląda?
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2013-10-20 o 05:46 |
|
|
|
|
#2332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie Jak już są okulary to musi być lepiej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Małą już w porządku.Domi zagląda, ale najczęściej do Klubu Karenina, super tort
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2013-10-20 o 07:20 |
||||
|
|
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Wojtuś póki co chodzi chętnie w okularacha le non stop je brudzi Zobaczymy co bedzie po poniedziałkowym przedszkolu troche sie tego obawiamAno - wątek idzie ospale
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny u nas juz dużo lepiej, nie mamy już gorączki to jest dużo lżej i dla mnie i dla dziewczyn
Antybiotyki nadal mamy mnie troche jeszcze gardło boli ale juz jest dobrze, a dziewczynki tez juz ok smak im juz wrocił to oznaka zdrowia u nich
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
znów miałam pod odmem pełno straży, jednostki chemiczne, pogotowie,, policja i TVN24 http://korwinow.com/ , znależli jakąś skrzynie z chemikaliami w lesie
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Wiktorku, wszystkiego naj naj!!!
wczoraj nie napisalam wszystkiego, co chcialam i teraz tez nie zdarze. wiec zeycze milego weekendu i uciekam do kuchni
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
WIKTORKU wszystkiego dobrego
no to mamy już dwoch 4latków
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiktorku STO LAT
Lucky świetna łazienka a to nasz tort |
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
świetny ten torcik
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

"
A my wtedy jeszcze takie pełne niewiedzy co się stanie... Boshe jak ten czas zleciał. Będę Was chyba podczytywała bo mnie normalnie jakieś pozytywne fluidy ogarneły jak tu weszłam i zobaczyłam znajome nicki 

Tak, Ola chodzi do przedszkola od zeszłego roku a więc teraz jest już w grupie 4-latków (tzn nie jest już maluchem - lubi to podkreślać