|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
a na biszkopt przed nałożeniem masy coś sypiesz, żeby biszkopt nie wchłonął masy i nie był za mokry? czy nic nie dawałaś? a do śmietany dodawałaś coś do utwardzenia czy sam mascarpone wystarczył?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nasaczylam blaty tym ponczem i na to krem. Wszystko bylo ok, nic za mokre ![]() Mialam zelatyne w pogotowiu, ale masa byla naprawde ok, mozna bylo bardzo dobrze z nia pracowac ![]() Dodalam w albumie w moim profilu zdjecia, ktore zrobily panie wczoraj w przedszkolu. Jest tort ![]()
![]() |
![]() |
#2313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tort śliczny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
Lucky wow super, no właśnie można gdzieś w necie zobaczyć?
Karenina ja masę mam taką sama, ale ciasto robię mleczne - kiedyś dawałam linka do tęczowego tortu a samoloty: http://allegro.pl/planes-samoloty-di...522150595.html http://allegro.pl/mattel-planes-samo...541977881.html http://allegro.pl/mattel-planes-samo...634423107.html generalnie fajne są jeszcze kupiłam w empiku takie do składania z tektury - chyba jest ich 6 i 3 samochody, chłopaki będą mieli co robić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
"co do pierwszego... wiem co czujesz, mam podobne odczucia... no Karenina, przecież życie zagranicą to przecież kuźwa jest mlekiem i miodem płynące, co? jeszcze ociekające złotymi talarami ![]() rozpoczęła tą wymianę zdań która zeszła na zupełnie inny tor aniżeli ja wogóel miałam na myśli, mam wrażenie że Gucia nie potrafi zrozumieć że my z Konspi nie mamy "takiego samego podejścia do sprawy jak 9/10 przypadków przez nią spotkanych" I wcale nie uważamy żeby życie za granicą było słodkie. Rozumię że broniłaś jej podejścia ale mam nadzieje że choć ty zrozumiałaś że moim zamiarem ABSOLUTNIE nie było porównywanie realiów PL i DE ani TYM BARDZIEJ stwierdzanie że DE to kraina mlekiem i miodem płynąca i dukaty lecą z nieba. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Bo jak sama zauważyłaś na wątku ostatnio naprawdę cisza, a po tej bardzo niemiłej i niepotrzebnej wymianie zdań napewno będzie jeszcze gorzej, bo będziemy się musiały zastanawiać czy nie ma jeszcze jakiś innych "wypowiedzi" który powodują ze się w Tobie gotuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki!!
![]() Weszłam tutaj do Was - z sentymentu ![]() ![]() Andre - najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Karenina Ty byłaś tą pierwszą dla której posypały się gratulacje na niebiesko prawda? ![]() ![]() Pozdrawim Was wszystkie laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Kate, po pierwsze ja za ciszę na wątku odpowiedzialna nie jestem i tez przez dłuższy czas żadnych niemiłych dyskusji nie było.
Po drugie mam prawo do wyrażania mojej opinii, jak również pewne sprawy mogą mnie denerwować. Po trzecie, jasnowidzem nie jestem i zgadywanie, co ktoś miał na myśli u mnie nie działa. Po czwarte... uppps... chyba jednak wszystkie powyższe są niezgodnie z prawdą i wychodzi na to, że tylko sieję skis, więc najlepiej zamilknę.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2013-10-18 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam wylać zimny kubeł wody aby rozładować napięcie
![]() ![]() ![]() ja tam jestem zadowolona z życia w PL, choc nie płynie mi mlekiem i miodem to jest OK i tego się trzymam Sympatica wow wow wow odezwałaś się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Simpatica witaj po latach....... ![]() Moze i przy okazji latek naszych szkrabów wiecej mam zagladnie Karenina torcik wyszedł Ci rewelacyjnie.Troche pracy trzeba włozyc w taki torcik,najwiecej czasu to chyba upieczenie tylu warstw ciasta zajmuje,ale oplaca sie bo torcik naprawde super ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Karenina sto lat dla Andre ![]() ![]() ![]() ![]() Tort świetny ![]() U nas nadal chorobowo teraz wszytskie 3 mamy angine dziś juz jest ok ale wczoraj to byłam ledwo żywa ![]() ![]() simpatica witaj pisz częsciej, opowiadaj co tam u Ciebie nowego ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2013-10-18 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2322 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Fajne te samoloty...dobrze, ze André jeszcze ich nie wyczail... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja robie po dwa blaty na raz i pieczenie zajmuje mi max. 1,5 godz.Moze i nie malo, ale jak na taki fajny efekt to mysle, ze calkiem ok ![]() Witam ![]() u mnie maraton pieczeniowy rozpoczety - blaty na tort teczowy juz upieczone, dzisiaj machne jeszcze ciasto czekoladowe, ucierane z owocami, bananowe, muffinki i marchewkowe...jutro reszta + Pop Cakes + Whoopie Pie i dekorowanie tego, co upieklam juz dzisiaj ![]() Tak sie wczoraj nawycinalam tych kapeluszy pirackich, czaszek + kosci i klap, ze mam odcisk na palcu dzisiaj... ![]()
![]() |
![]() |
#2323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A te ciasta napewno też będą ekstra, mój tżt pewnie by oddał wszystko żebym ja jakieś ciasto upiekła, ale ja jakoś nie mam ani weny, ani zdolności a chęci to już wogóle... Przez tą nową "pracę" to taka zakręcona i zniechęcona jestem że najchętniej to bym sie walneła na weekend i cały przespała, a niestety muszę menu dla 20stki osób przygotować ![]() ![]() Guciu myślę że ta rozmowa po prostu od razu została skierowana na niewłaściwy tor i była prowadzona w niewłaściwym tonie. Lepiej będzie dać już sobie z tym spokój. Ty masz swoje zdanie, ja wiem jakie ja mam zdanie i na tym zakończmy. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-10-18 o 12:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
cioteczki - i jak ???
mnie się podoba ale i tak płakać mi się chce ![]()
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2013-11-22 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A myslalam ze duzo dłuzej zajmuje Ci pieczenie tych blatów ![]() U nas za tydzien w sobote impreza urodzinowa wiec jak tylko wrócomy ze szpitala to matka staje do garów ![]() ![]() Gocha bardzo ładnie Wojtus wyglada ![]() ![]() ![]() Moj Mati mial takie plastikowe które mozna było wyginac w kazda strone i nic z nimi sie nie działo Aktualnie juz od jakiegos miesiaca nie nosimy okularów bo lekarz w ten sposób chce pobudzic do pracy lewe oczko na które Mati ledwo co widzi(niestety operacja jednak zrobila swoje i podczas usuwania torbieli uszkodzony został nerw wzrokowy przebiegajacy w miejscu tych torbieli) Mam nadzieje ze moze troszke poprawi sie widzenie tym oczkiem przez te pol roku a jesli nie to wtedy znowu wracamy do okularów ![]() ![]() Simpatica a jak Twoja mała?chodzi do przedszkola?Napisz co u Was? Katekate a no nie wiadomo kiedy te lata mineły,sama jak patrze na moje dziecko to sie zastanawiam Jeszcze chwilka i nasze dzieci do pierwszej klasy pojda a zleci to znowu tak szybko ....... Marta co u Was?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2013-10-18 o 17:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Kasiu w tych wygianych było mu nie ladnie. te co ma można rozłożyc, tzn boki można rozłożyć więc jak ktoś mu je szarpnie z boku to sie nie zniszczą.
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Kochana Wojtus wyglada rewelacyjnie bardzo mi sie podoba. A chce w nich chodzic?
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był taki problem ze gdyby nie było tych plastikowych to w ciagu pierwszych tygodni musiala bym zrobic mu z 5 par nowych okularów ![]() ![]() Na poczatku to tak je wyginał ze szkiełka same strzelały i wypadały z oprawek ![]() ![]() Teraz jak bedziemy Matiemu robic to tez juz z tych ładniejszych A jak u Was zdrówko?troszke lepiej?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Spoznione, ale mam nadzieje, ze przyjmiesz Kareninko, zyczenia 100 lat w usmiechu i radosci, dla Twojego cudownego malego - duzego mezczyzny
![]() podziwiam Cie za wypieki, az mi szczeka opadla, jak przeczytalam ile pieczesz ![]() ![]() Dziewczyny rzuccie przepis na jakies ciasto blyskawiczne ![]() ![]() Maja wreszcie zadowolona do przedszkola chodzi, w tamtym roku roznie bywalo. na prezent wymyslila lalke barbie swiecaca syrenke ![]() ![]() przegapilam burze na watku, ale to chyba dobrze ![]()
![]() |
#2330 |
Rozeznanie
|
ja tak szybciutko, pokażę Wam tylko linka do moich wyremonowanych 6m
![]() http://czterykaty.pl/czterykaty/56,5...ogrodu,,3.html nadrabiać i odpisywać będę później a teraz lecę poświętować jeszcze chwilę urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie buziaki i uśmiechy
![]() Najpierw może odpiszę, widzę że tematy imprez urodzinowych nabierają mocy ![]() Katekatee Oli urodziny dopiero za 2 m-ce a też już wymyśla. Najgorsze jest to, że co by nie wymysliła powinno mieć różowy kolor... ![]() ![]() Gocha uważam, że okulary b. ładne - jest ok ![]() Lucky łazienka - rewelacja ![]() A u nas? Oj wiele różnych różności i zmian i kłopotów ale przecież musiałabym całą rozprawkę napisać ![]() ![]() ![]() ![]() Efekt - kolejny zabieg - usunięcia płynu z uszu niestety już zbyt gęstego więc trzeba było zakładać dreny w uszy - plus "docinanie" migdała tzn poprawianie po poprzednim lekarzu tego czego nie usunął ![]() Tak poza tym to Ola jest raczej dobrym dzieckiem - poza tym, że nie sprząta po sobie zbyt często i się buntuje przy ludziach jak jej czegoś zabraniam ![]() Nie wiem co mogę Wam jeszcze napisać ![]() ![]() A już wiem co miałam napisać --- rok czasu jeden wątek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2013-10-20 o 04:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Domi zagląda, ale najczęściej do Klubu ![]() Karenina, super tort ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2013-10-20 o 06:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Wojtuś póki co chodzi chętnie w okularacha le non stop je brudzi ![]() ![]() Ano - wątek idzie ospale
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny u nas juz dużo lepiej, nie mamy już gorączki to jest dużo lżej i dla mnie i dla dziewczyn
![]() ![]()
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
znów miałam pod odmem pełno straży, jednostki chemiczne, pogotowie,, policja i TVN24 http://korwinow.com/ , znależli jakąś skrzynie z chemikaliami w lesie
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Wiktorku, wszystkiego naj naj!!!
wczoraj nie napisalam wszystkiego, co chcialam i teraz tez nie zdarze. wiec zeycze milego weekendu i uciekam do kuchni ![]()
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
WIKTORKU wszystkiego dobrego
no to mamy już dwoch 4latków ![]()
![]() |
#2339 |
Wtajemniczenie
|
Wiktorku STO LAT
![]() ![]() ![]() Lucky świetna łazienka a to nasz tort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
świetny ten torcik
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.