Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 20:52   #3991
klara555
Przyczajenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

caławdeszczu, laurka a próbowałałyście dać kaszkę z butli? Smoczek butli mam taki specjalny do kaszki, on jest przecięty w krzyżyk. Robię tak,że daję na 150ml mleka i 5 miarek od mm kaszki i wtedy mój mały zjada. z miski kaszki nie ruszy. Z zupką podobnie, ciężko mu upchać kilka łyżek, ale nadrabia tym,że daję mu np. kawałek gotowanej marchewki,ziemniaczka,bro kuła i innych warzyw i np. małego pulpecika i sam sobie je. Owszem większość ląduje na podłodze ale mimo wszystko w ten sposób sporo zjada.
Neti to mamy bliziutko do siebie W Międzylesiu pracuje mój dobry przyjaciel :P W Rembertowie mieszkam dopiero 2 miesiące, wcześniej mieszkałam na Bródnie

Edytowane przez klara555
Czas edycji: 2013-10-20 o 20:57
klara555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:57   #3992
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka standardowo-3x30min
To samo w sumie wychodzi, co u nas, tylko że my mieliśmy te półtorej godziny w pakiecie jednym

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moje dzieci od wczoraj siedzi w wozku i piatki przybija sama sie nauczyla wystawia cala raczke i najpier tatus musi przybic potem mamusia i co kawalek tak wystawia raczke od wczoraj
Jak słodko

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez klara555 Pokaż wiadomość
caławdeszczu, laurka a próbowałałyście dać kaszkę z butli? Smoczek butli mam taki specjalny do kaszki, on jest przecięty w krzyżyk. Robię tak,że daję na 150ml mleka i 5 miarek od mm kaszki i wtedy mój mały zjada. z miski kaszki nie ruszy. Z zupką podobnie, ciężko mu upchać kilka łyżek, ale nadrabia tym,że daję mu np. kawałek gotowanej marchewki,ziemniaczka,bro kuła i innych warzyw i np. małego pulpecika i sam sobie je. Owszem większość ląduje na podłodze ale mimo wszystko w ten sposób sporo zjada.
Pola też je kaszkę tylko z butli No, w zdecydowanej większości.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:57   #3993
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Kurcze, dzięki dziewczyny za takie miłe słowa.. naprawdę miło mi się zrobiło.. dzięki

Lenova, jak przewijam to daje do ręki coś czym się nie bawi na codzień. Np. pustą butelke po dezodorancie. Mam ją położoną na przewijaku, ale już jej sie nudzi i zaczyna spitalać. Strasznie to wkurzające Ale co zrobić, trza jakoś ogarnąć

Yellow, ajsiju

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:01   #3994
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Neti to mamy bliziutko do siebie W Międzylesiu pracuje mój dobry przyjaciel :P W Rembertowie mieszkam dopiero 2 miesiące, wcześniej mieszkałam na Bródnie
No niestety, nie przejdzie z butli. Misiek nie je mm. Zresztą nie wypije nic co nie jest wodą/herbatą. Tak jak piszesz, blw, to my cały czas się staramy Michaś więcej wyrzuca, ale coś tam mieli w buzince, no ale maaaaałooooo strasznie. O muszę pulpeta z zółtkiem mu zrobić, ciekawe czy zje cokolwiek.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:02   #3995
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
caławdeszczu, laurka a próbowałałyście dać kaszkę z butli?
próbowałam i butlą i łyżką taką, sraką i owaką i NIC, szczękościsk.
A od kilku dni się nauczyła, że jak coś jej daje, a ona nie chce to kręci głową na lewo i prawo zaciska buzię i se mogę prosić, że dobre, że cacy itp.
I smoków też różnych próbowałam

Stary 2013-10-20, 21:02   #3996
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Kurcze, dzięki dziewczyny za takie miłe słowa.. naprawdę miło mi się zrobiło.. dzięki

Lenova, jak przewijam to daje do ręki coś czym się nie bawi na codzień. Np. pustą butelke po dezodorancie. Mam ją położoną na przewijaku, ale już jej sie nudzi i zaczyna spitalać. Strasznie to wkurzające Ale co zrobić, trza jakoś ogarnąć

Yellow, ajsiju
Zazwyczaj też tak robię(daje coś nowego) ale jak nie będzie miał ochoty grzecznie leżeć to i tak nie będzie
Czasami robię z siebie pajaca,czasami zagaduje,czasami rozśmieszam-ale to przynosi tylko jakie skutki że wychodzę na idiotke przed innymi

Taki etap? hyy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:07   #3997
klara555
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No niestety, nie przejdzie z butli. Misiek nie je mm. Zresztą nie wypije nic co nie jest wodą/herbatą. Tak jak piszesz, blw, to my cały czas się staramy Michaś więcej wyrzuca, ale coś tam mieli w buzince, no ale maaaaałooooo strasznie. O muszę pulpeta z zółtkiem mu zrobić, ciekawe czy zje cokolwiek.
Kaszkę przecież możesz zrobić na swoim mleczku, zawsze można spróbować. A może dodaj do zupki jakieś przyprawy tzn. koperek,natkę pietruszki? Pulpecik dobra sprawa Strasznie współczuje moja córcia była takim niejadkiem i do tej pory jej to zostało. Ile się namęczyłam żeby coś zjadła to już moje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:10   #3998
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Taki etap? hyy
bankowo

albo
http://tabliczni.pl/2013/08/snuggwug...iany-pieluchy/

Stary 2013-10-20, 21:10   #3999
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Bokeh chciałam do Rozrywki, ale wszystko wskazuje na to, że pójdę właśnie do Korezu
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam i zaraz spadam do mojego szkraba który urządził sobie tugezę kiedy ona zaśnie ???

Dziewczyny mobilnych dzieciów- jak sobie radzicie z przewijaniem?
U nas jest kompletna masakra zawsze jestesmy obie w kupie,sikach , kremie, pampers krzywo zapięty no po prostu tragedia. Już nawet myslałam by komuś oddać ostatnie pieniądze za to by to za mnie robił. Po prostu tragedyyyyja !

Mój mąż wczoraj na weselu był foty robić i na rozchodne dostał budelkę wódeczki, także polewam

nie radzimy :P
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Cała, śliczna jesteś !!!!!!!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię tylko zrobię mężowi jedzonko bo właśnie z pracy wrócił.

No i muszę się spakować na jutro do szpitala. Kochane, przez najbliższe dni mnie nie będzie o 7.00 rano musimy już w szpitalu być. Trzymajcie kciuki żeby wyniki dobre wyszły.
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A właśnie że nic nie opowiem bo się ze mnie nabijacie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Silver trzymam, będzie dobrze!
pooooowiedz

Cytat:
Lenova rodziłam w Bródnowskim oboje dzieci
charlizz od niedawna mieszkam w Rembertowie
sylwietta Bartosz :P

Rany ile Wy , no zdurniałam, nadrobić ciężko Wróciłam dopiero nad ranem z pracy, na moje nieszczęście już ostatni raz. Niestety zamykają tą knajpę.Szkoda bo zawsze kilka zł w miesiącu wpadło
a Ty tam gotowałaś ?

Lecę spać jutro idziemy z tż i Hanią w góry.... już sie oczywiście kłocimy przy pakowaniu itp...tjaaaaa
Stary 2013-10-20, 21:18   #4000
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mala..mialas znaleźć mi fryzurę

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Cała.. Faktycznie taka fajna jesteś ...
A co do linku....czego to nie wymyślą

Ide spac....dziś nie ma tugezy...

P.s. Szukam fajnej zabawki dla Antonia...ktos?cos?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:18   #4001
hje
Zakorzenienie

A teraz sobie pobluzgam.

Jak ☠☠☠☠a nie wiem, czy moja rodzina udaje, czy oni są na prawdę tacy głupi, bo innego wyrażenia nie mam?
Jak Wam pisałam tutaj obszernie po wizycie u ortopedy, zarządziła ona: ZERO stawiania Poli na nóżkach, tym bardziej prowadzania, ZERO wsadzania do chodzika, jak najmniej sadzania.
Oczywiście mama ma to w dupie, i tak Polę "dla zabawy" stawia sobie na kolanach, albo na podłodze, do chodzika daje. Przecież "tylko na chwilę! Nie jest w nim non stop!"
A dzisiaj to już był szczyt szczytów. Zebrały się 3 mądre: mama, babcia i ciotka, która o wychowaniu małych dzieci wie tyle, co
I co to się działo Pola przypełzła do nich do salonu, no i oczywiście, że och jak fajnie, wygląda jakby sobie pływała, bla bla bla. To mówię, no, że fajnie, tylko że nie powinna tak, a inaczej, i dlatego jak najczęściej staramy się ćwiczyć, żeby szybko zaczęła nadrabiać też resztę. A babcia: "A głupoty gadasz, każde dziecko inne, ona ma taki urok" To jest zły sposób poruszania się? A skąd!
No i tak rozgorzała dyskusja. Mówię, że nie można jej teraz absolutnie stawiać, ani prowadzić, bo stópka jest źle nadal ułożona. Olej! Kup ortopedyczne, sztywne buciki i stawiaj jak najczęściej, żeby się nauczyła! Nikt nie mówi, że ciągle, tylko czasami!
Do chodzika wsadź, żeby sobie poćwiczyła (ale co?). Mówię, że nie, bo to całkiem psuje postawę dziecka, no i ta stópka, nogi się całkiem źle układają. Olej! Daj ją czasem do chodzika, niech sobie potrenuje nóżki, jak będzie chciała, to sobie nawet stanie chwilę. Nikt nie mówi, że ciągle, tylko czasami, przecież nie będzie w nim 24h/dobę!
Sadzać! Jak najczęściej sadzać, żeby się plecki ćwiczyły i przyzwyczajały!
Na mój argument, że doktorka powiedziała, że Pola jak najdłużej ma być "na ziemi", żeby wszystko dobrze sobie wyrobić, a potem SAMA ma się pionizować, usłyszałam co? OLEJ! Kto ci takich głupot naopowiadał? Ty nie słuchaj ludzi, tylko nas, mamy, co dzieci już wychowały!
I teraz HIT.
Już się w☠☠☠☠iłam jak jasny gwint, to olałam konwenanse nawet względem babci i mówię, że powtarzam to, co mówiła mi rehabilitantka, że tych rzeczy nie wolno robić, bo się już całkiem zawali z tą stópką i będzie w przyszłości jeszcze trudniej ją wyprostować. I że jak one chcą jeździć potem z Polą na gimnastykę, to proszę bardzo. I UWAGA co usłyszałam: PRZECIEŻ I TAK BĘDZIESZ MUSIAŁA JEŹDZIĆ!
Za☠☠☠iście!!! Wykrzywmy Poli nogi i kręgosłup, bo i tak będę z nią musiała jeździć na ćwiczenia, więc żeby ☠☠☠☠a, było jeszcze z czym, a nie z jedną marną stópką!
One przecież wiedza lepiej od kobiety, która ma w swoim zawodzie doświadczenie 30., jak nie 40. letnie!
A babcia się pyta, gdzie ja to usłyszałam, u jakiegoś lekarza byłyśmy? I mama sama jej powiedziała, że tak, że do K. chodzimy (wszyscy wiedzą, że jest za☠☠☠ista w swoim fachu). No i chuj, jej mam nie słuchać!

I potem co? Stawiały sobie Polę na kolanach i prowadzały za rączki!!!

Wzięłam dziecko i poszłam w chuj, tzn. do pokoju, bo już nie mogłam tego słuchać i na to patrzeć.

Teraz mam już w dupie wszelkie rady mojej mamy. Naprawdę wydawało się, że ona z tych "życiowych" mam, które rzeczywiście dobre rady dają, bo tak było do tej pory. Ale teraz już koniec. Jak ona jest taka, to ja będę robić po swojemu. I w dupie mam jej zdanie na ten temat.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:18   #4002
ezzo
Zadomowienie

Ale Ci zasdroszcze Bokeh! Dakad ruszacie? Gdybyśmy wiedzieli,ze taka pogoda bedzie w weekend to tez byśmy gdzieś w gory ruszyli, ale ja sie do teściów w szpieczkach wybrałam, wiec nie dało rady

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:20   #4003
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaaa Cieeee

Aż z wrażenia idę spać Branoc
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:22   #4004
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Kaszkę przecież możesz zrobić na swoim mleczku, zawsze można spróbować. A może dodaj do zupki jakieś przyprawy tzn. koperek,natkę pietruszki? Pulpecik dobra sprawa Strasznie współczuje moja córcia była takim niejadkiem i do tej pory jej to zostało. Ile się namęczyłam żeby coś zjadła to już moje
U nas kaszka z butelki też nie przejdzie..za to łyżeczką wcina aż mu się pupa trzęsie, a obiadki zaczyna mi pięknie zjadać, czasem muszę sie naspiewac i nawydurniac ale zawsze coś zje-przy dobrych wiatrach caly lub prawie-duży słoiczek. Doprawiam mu ciut solą...i tak:jarzynowa..z brokulem , kalafiorem wcina,z cielecinka i kurczakiem tez no i cukinie z ziemniakiem(na razie tyle gotowałam i to zjada)...ale też prawie 2 miesiące walczyłam z nim -udało się.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:24
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:24   #4005
ezzo
Zadomowienie

Biedna hje, chyba bym sie zagotowala i nie powstrzymała języka za zębami, bądź twarda! A my dopiero w połowie drogi, pewnie przed 1 dojedziemy do domu, oby bąbel spał ładnie do samego końca podróży

Stary 2013-10-20, 21:25   #4006
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, obiadek z teściem dzisiaj o 11? tradycyjnie?

jeszcze tak apropo koci, koci łapci to jak brat był mały to mama się z nim bawiła w KOKOSZKĘ.

wstawiam linka, coby się nie rozpisywać i tłumaczyć o co chodzi.
http://www.maluchy.pl/forum/lofivers...hp/t51243.html

tutaj są wersje o sroczce, a u nas była kokoszka...

tu, tu kokoszka kurki karmiła...

znacie to, też fajna zabawa z rodzicem dla Malucha. Pokazuje mu się na paluszkach, co któremu kokoszka- sroczka dała
Niet, niet, zaden obiad
Bylismy dzis na targach mieszkaniowych z TZ. Bobas z tesciowa u nas w mieszkaniu, 4h. Histeryzowal w najlepsze... Juz na klatce go slyszelismy wracajac!!
A do tescia dopiero po 16 zawitalismy, ufff.
Padlby z glodu do tego czasu!!!!!

Zabawe ze sroczka znamy

Dziewczyny, wspolczuje Wam historii z karmieniem. To musi byc strasznie frustrujace jak dziec mimo tylu prob nadal nie chce niczego przelknac Pozostaje mi chyba tylko zyczyc cierpliwosci, kiedys w koncu musi zaskoczyc...

Jutro pierwsza rehabilitacja. Na 8 rano :/ Musze dojechac kilkadziesiat km w zawalonym pociagu.....

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:30   #4007
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Biedna hje, chyba bym sie zagotowala i nie powstrzymała języka za zębami, bądź twarda! A my dopiero w połowie drogi, pewnie przed 1 dojedziemy do domu, oby bąbel spał ładnie do samego końca podróży

Wygodna żyrafka, dojedzie bez problemu- nie martw się

hje
, rozstrzelać takie mądre głowy, co to rozumy pozjadały. Dziewczyno masz cierpliwość nad wyraz... ja bym nie wytrzymała i wyjechała z grubej rury po takim gadaniu.

Bokeh, udanego wypadu. Oby pogoda Wam dopisała, bo u nas właśnie pada deszcz.

Nawijko, za rehabilitacje i żeby pociąg nie był mocno zatłoczony

Neti
, dzięki też muszę kupić cukinie i dynię, może małej zasmakuje...

tą oto sposobnością również mówię Dobranoc *

Do jutra!

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:32
Stary 2013-10-20, 21:51   #4008
hje
Zakorzenienie

No właśnie niedługo już i nie wytrzymie...

Ja se myślę, co tu taka cisza, a to już 23 prawie

Zbieram się do wyra, młoda już od jakiejś pół godziny śpi.

Acha, zrobiło nam się znowu odparzenie. Tzn. nie takie, jak to ostatnio, no ale jednak małą boli jak dotykam i płakusia przy tym A już znamy winowajcę - wtedy był jeszcze pampery BD, ale teraz już na pewno chusteczki. Z Nivei
Także im mówimy papa i już na stałe przerzucamy się na wodę/waciki nasączone wodą. No i będę pupencję przemywać fioletem, co by się nie pogorszyło

No, to idę spac. O ile zasnę z nerwów, bo jak Wam napisałam o tym, to mię znowu nosi od środka

Dobranoc

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:52
Stary 2013-10-20, 21:59   #4009
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hje, współczuję i łączę się w bólu bo się z teściem o to dzisiaj ścięłam

A jutro od rana dzwonię do przychodni, muszę dostać się na zdrowe dzieci, bo niestety chyba tak różowo z Dorcią nie jest, nie pisałam wcześniej, bo jeszcze chcialam poobserwować - a tu gwiazda podniesiona za paszki mega spina nogi oi krzyżuje je, zamiast odruchowo w górę kolanka dawać i NIE krzyżować (po 6mcu nie ma prawa tak robić już, niestety), w trakcie przewijania to samo, piąstki często zaciśnięte (chociaż pięknie trzyma przedmioty, chwyt pęsetowy ma, przekłada rzeczy z ręki do ręki i tak dalej), no i obstawiam niestety coś z napięciem mięśniowym. Ale - co ciekawego dzisiaj przeczytałam (i akurat temu ufam, moja koleżanka z którą kiedyś pracowałam prowadzi przychodnię reh. w Chorzowie, m.in. dzieci rehabilitują), że najczęściej takie objawy - czyli napięcie silne kończyn - występują przy OBNIŻONYM napięciu tułowia! i u nas by się zgadzało... O, taka rzecz z czego sobie nie zdawałam sprawy wcześniej: Dorcia nie podnosi NIGDY głowy w leżeniu na plecach. Pokażę wam, jak najczęściej jeśli już podniesie dupkę to robi (dzisiaj znalazłam to foto w necie, to nie Dorotka):

http://img7.imageshack.us/img7/8199/img2118x.jpg

i tak też dokładnie własnie krzyżuje nogi, podniesiona, w trakcie przewijania również, w trakcie kąpieli...

No więc muszę na gwałt pediatrę złapać, pokazać, wziąć skierowanie do neurologa i działać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:03   #4010
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie Nawijka, ale też daję młodemu. W rossmannie ostatnio kupiłam eko niesiarkowane, takie brązowe. No i wydzielam Miśkowi po jednej do kaszki ( póki udaje mi się wcisnąć w niego kilka łyżeczek tylko) bo mało w paczce, drogie jak szlag. Te ładne pomarańczowe się dwutlenkiem siarki konserwowane, tak jak Nawijka napisała, trzeba przelać wrzątkiem i potem jeszcze odmoczyć i odlać wodę. Jak niesiarkowane to z wodą do kaszki można wrzucić. Ja ciągle zapominam namoczyć i wrzucam pod koniec gotowania kaszy, potem dodaję jakiegoś owoca i blenduję.

Michał się strasznie płaczliwy zrobił. Do tego histeryczny. Ja nie wiem czy to zęby czy co, ale masakra jest. Jeszcze się pierdutnął dziś w głowę mocno w ścianę Poleciał w łóżeczky do tyłu i ta siatka się wygięła i o ścianę pieprznął Ale płakusiał Odsunęłam już od ściany to łóżeczko cholerne. Koszmar z usypianiem nadal. histeria przy usypianiu, ryk, ehh
Dziękuję

Biedny Michaś

Cytat:
No i muszę się spakować na jutro do szpitala. Kochane, przez najbliższe dni mnie nie będzie o 7.00 rano musimy już w szpitalu być. Trzymajcie kciuki żeby wyniki dobre wyszły.
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie kochana. To chyba Szklanka pytała.
Mój Oskar je tylko obiadki tak normalnie,kaszki jak nie raz (ale to od wielkiego dzwonu). No i owoce jak my jemy to też trochę pociumka z nami i chlebka trochę próbuje jak np ja jem a on patrzy. Ale to są akurat śladowe ilości. Ale mam nadzieję że rozwiniemy się w dobrym kierunku
Tak, ja pytałam Przeraziłam się jak dziewczyny wrzucały rozpiskę dnia z jedzeniem, bo u nas głównie kp. Ale odpukać od dwóch dni udaje mi się wydłużać przerwę w kp do 5-6h

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moje dzieci od wczoraj siedzi w wozku i piatki przybija sama sie nauczyla wystawia cala raczke i najpier tatus musi przybic potem mamusia i co kawalek tak wystawia raczke od wczoraj
Brawo dla Natusi za nowe umiejętności

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jutro pierwsza rehabilitacja. Na 8 rano :/ Musze dojechac kilkadziesiat km w zawalonym pociagu.....
Powodzenia!

Szaja kurde Ty już konsultowałaś Dorcię u lekarzy i że niby przeoczyli? Masakra, dobrze, że Ty jesteś taka dociekliwa i się znasz na tym. Kciuki za Was!

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:07
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:10   #4011
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Szklanko, wiesz, ona miała niecałe 6mcy wówczas i mogło być tak, że nie było widać - no i owszem, lekka np. asymetria była, ale już dawno nie ma, na reh. chodziłam z nią i ruszyła do przodu - i powiedzmy, że była jakiś czas na dobrym etapie rozwoju. No a teraz tak jednak patrzę i nie podoba mi się to nawet z t. dzisiaj gadałam, ona 4 dzieci wychowała i chociaż czasem ma dziwne pomysły to jednak porównanie ma i sama mówi, że Dorcia zbyt jednak mało mobilna jest - nawet biorąc pod uwagę, że dzieci rożnie się rozwijają.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:11   #4012
hje
Zakorzenienie

O, siora wróciła z Inglandu. Koniec siedzenia samej w domu

No, to dobranoc
Stary 2013-10-20, 22:17   #4013
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43356376]Szklanko, wiesz, ona miała niecałe 6mcy wówczas i mogło być tak, że nie było widać - no i owszem, lekka np. asymetria była, ale już dawno nie ma, na reh. chodziłam z nią i ruszyła do przodu - i powiedzmy, że była jakiś czas na dobrym etapie rozwoju. No a teraz tak jednak patrzę i nie podoba mi się to nawet z t. dzisiaj gadałam, ona 4 dzieci wychowała i chociaż czasem ma dziwne pomysły to jednak porównanie ma i sama mówi, że Dorcia zbyt jednak mało mobilna jest - nawet biorąc pod uwagę, że dzieci rożnie się rozwijają.[/QUOTE]

Rozumiem. Bardzo dobrze, że to zauważyłaś, ciekawe co teraz pediatra powie.
U nas jest obniżone napięcie i Ewa właśnie nogi ma bardzo silne, majta na wszystkie strony, kopie jak wariatka, ale też podnosi się do siadu, jak leży na pleckach to podnosi główkę. No i jak chce się ją podnieść z leżenia na plecach to wystarczy jeden palec włożyć pod plecki i ona się już zwija w kłębek do podnoszenia. Ale to już długo i póki co nic więcej się z tym nie dzieje. Te ćwiczenia co wrzucałaś wczoraj to u nas nie przejdą, za wcześnie jeszcze bo Ewa się na ręce nie potrafi utrzymać, żeby usiąść. Dorotka potrafi?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:18   #4014
ezzo
Zadomowienie

Szaja, mam nadzieje, ze uda Ci sie umówić jak najszybciej i naprowadzić Dorcie na wlsciwe tory ponownie. Ale wy jesteście spostrzegawcze dziewczyny, ja ostatnio przez to zaczęłam shizowac,ze pewnie przeoczam jakaś nieprawidłowośc.
Na wylocie z Włocławka minęliśmy dorodnego dzika, chodził przy poboczu!!!

Stary 2013-10-20, 22:26   #4015
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

jutro po karmieniu rano zwijamy manatki i jedziemy do domu musze się w końcu zabrac za nardrobienie klubu
teraz przyjezdziemy na wszystkich świętych i ja sama już z Hanią zostaje na tydzień bo moja Siostra z Synkiem przylatują z Anglii
hmmmm ta Pani chyba dużo po mnie zaczęła się udzielać i ma dojście do klubu a ja nie....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Aleeeeeee bym sobie podrinkowała : pijemy:
hej w góry w góry jadą mazury tralalalalalalala:brzydal :

Szaja ale Zuzka to już tak od 2 miesięcy się boi odkurzacza
Paulina też bardzo długi czas boi się odkurzacza... Jakoś się przekonała i było już ok, ale trafiłyśmy do szpitala. Tydzień czasu odwyku od dźwięku odkurzacza i histeria na nowo... I znowu odkurzacz w jednej ręce, dziecko w drugiej....

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja jestem upojona w☠☠☠☠em na mojego obrażalskiego TŻa. Delikatny, jak pupcia niemowlęcia.

jak większość facetów... Ja swojemy niedawno zwróciłam uwagę, bo siedział sam w pokoju oglądał tv. Ja wstałam do łazienki (spałam z małą w drugim). Wychodzę z łazienki tż nie ma w pokoju tv gra, światło się świeci, on w drugim pokoju w łóżku już leży.. Też była obraza majestatu....

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wieczor, noc i poranek - koszmar. Poklocilam sie, nie nawet sie nie poklocilam, pierwszy raz nie potrafimy sie z tz dogadac i jest mi bardzo przykro. On chyba nie wszystko ma po kolei w glowie.
O 5.30 byla pobudka i wracalismy od t., bo tz ma dyzur - mam 36h swietego spokoju.
Troche mi poprawilyscie humor tugeza wczoraj
Robicie dzis tugeze, mam pol ciasta na galki. Kiedys o nim pisalam, najlepsze pod sloncem, choc apetycznie nie wyglada. Obiecane dawno dawno temu zdjecia: Załącznik 5451307Załącznik 5451308Załącznik 5451306
Jest jakiś przepis na to magiczne ciacho?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o kutfa, czyli ta wczorajsza tugeza to ode mnie sie zaczela? i mnie nie bylo?
musze to nadrobic, absolutnie
dziewczyny, zarzadzam niedzielna tugeze od samiuskiego rańca, a co se bedziem zalowac
Na sobotnią tugezę się nie załapałam, ale z niedzielnej chętnie skorzystam... Właśnie kończę żubra ciemnozłocistego... Szczerze mówiąc niedobry... Jedyne piwo jakie pijam to perełka chmielowa.... Ale, że mam nerwa na tż i najchętniej bym się wyprowadziła i zostawiła dziada samego, a nic innego w domu nie było to i żubr dobry...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O to, ze zaproponowalam wyjscie tylko we dwoje. Od 8 miesiecy nigdzie nie bylismy sami, nalezy nam sie. Przyznal racje, ale stwierdzil, ze nie mamy jak, bo ja nie zgadzam sie na poslanie Yae do zlobka. Zapytalam, czy nie moglibysmy Yae zostawic z t. lub jego siostra. Nie, bo one sa niezrownowazone i lepiej oddac Yae pod opieke profesjonalistow. Obie panie cudnie sie Yae zajmuja, ja chce zebysmy rodzine tworzyli, a on mi ze zlobkiem wyskakuje, Yae tez je uwielbia. Z ironia zapytalam, czy na te okazje mam rodzine z Pl sprowadzic? No wiec nigdzie nie wyjdziemy, bo pewnie jak moj brat przyjedzie, to tz tez jakies ale wynajdzie. Same powiedzcie, nienormalne to czy ja przesadzam?

Ciacho jest pyszne!!!

Powiesci na komorki, to powiesci w odcinkach, ktore sa newsletterem wysylane do zarejestrowanych uzytkownikow. Ok. 5 lat temu wszyscy czytali

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Dziekuje, ale ja nie powalam. Lustro mam ;-)
ja bardzo lubię czytać książki na tel, pod warunkiem, że są w dormacie mbook.... pdf nie cierpie na kom.... Poza tym jestem uzależniona od książek i nie zasnę jak nie poczytam a taka książka na kom to dla mnie wybawienie, zawsze mam ją ze sobą, nic nie waży no i światła nie potrzebuję, aby ją przeczytać....

Więcej nie jestem w stanie nadrobić... Znowu naprodukowałyście miliard stron... /na studia nie pójdę, ale o tym jutro, bo teraz muszę iść spać, bo rano mamy lekarza. Proszę o kciuki, bo 5 tygodnia choroby nie zdzierżę... 3 już na antybiotykach i sterydach.... Do tego chcę na spacer!!!! No i mam wielką ochotę spakowaś manatki i się wyprowadzić od pożalsiębożemęża....nie dość, że dogadać się ost nie umiemy, to ciąlgle się kłócimy... Nawet nie chce mi się o tym gadać......Nie daruję sobie, że zmarnowałam sobie życie, ale najgorsze, że z☠☠☠ałam je mojemu dziecku... Bo ja to na swoje własne życzenie zrobiłam, ale dziecko wpływu na to nie miało.. Dół, dół i jeszcze raz dół, ale pisać na forum o tym nie będę, bo każdy może tu wejść i przeczytać ....
AAAA i byłam dziś u teściowej... Wyściskała i wycałowała małą jakby rzeczywiście ją interesowała, ale tekst, że tak dawno się nie widziały podziałał na mnie jak płachta na byka... nosz... kurde... to ona nie odwiedziła dziecka jak było w szpitalu,ba, to ona obiecała, że przyjedzie do szpitala i z nią posiedzi, żebym mogła sprawy załatwić.. Jak jest w mieście to nie myśli, żeby wnuczke odwiedzić. Nota bene mieszkamy w samiutkim centrum, więc przyjeżdzając do miasta jest koło naszedo domu.... tylko podteksty, że wnuczki nie widzi, bo my do niej nie przyjeżdzamy... niech spada... jak tylko się rozstanę z tż, a prędzej czy później tak się stanie, to babcia od siedmiu boleści wnuczki nie zobaczy,..... No i u "babci" wnuczek był, no to tylko słyszeliśmy Michaś to michaś tamto.. a co paulina gorsza???? Ech wkurza mnie to, najbardziej, że tż tego nie widzi a jak mówię mu to się wkurza.....wrrrrr idę spać... miłej nocki..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:32   #4016
ezzo
Zadomowienie

Wszyscy sie wykruszają, a my nadal w drodze.
Gojka :głasiu: kciuki za jutrzejsza wizytę i oby sie wam z tz poukładało.

Stary 2013-10-20, 22:44   #4017
klara555
Przyczajenie

bokeh też gotowałam Najpierw na kuchni robiłam, a później się przebrałam i jako kelnerka zawsze więcej $ Zazdroszczę wypadu.

Padam już.

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:49   #4018
ezzo
Zadomowienie

A my juz prawie na miejscu Yuupi, zyrafka romera jest super - cała mały przespał ładnie podróż, pierwszy raz
Przespanej nocy miłe mamuśki

Stary 2013-10-20, 22:58   #4019
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrobiłam tylko końcówkę piątku i spadam do spania, bo oczy mam jak spodki; od 17 siedzę w papierzyskach i właśnie skończyłam

wczoraj w nocy Fifek tak strasznie płakał przez brzuszek, że ja razem z nim się pobeczałam jeszcze nigdy tak nie zawodził strasznie, widać było, że go boli, bo tak się wczepiał łapkami we mnie i piszczał aż nie mógł się uspokoić prawie przez godzinę, dopiero jak go moja mama wzięła do siebie do pokoju i z nim pochodziła, to zasnął biedny mój

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do sztywności... nam wszyscy cały czas mówili, że jaki on sztywny, jak trzyma główkę, nie jeden pediatra sprawdzał ale tak ostatnio mnie naszło, że chyba jednak nie mieli racji i trzeba to skonsultować
u nas też niepokoiła mnie taka dziwna sztywność u Filipa, a na dodatek porównywałam z synkiem brata i mi to spokoju nie dawało; poszłam do neurologa dla świętego spokoju i w sumie nic takiego się nie działo, ale przynajmniej się nie martwię teraz

Cytat:
Grześ mnie prosił żebym go nauczyła skakać na skakance. No to zaczęłam mu pokazywać, pierwszy raz od czasów podstawówki chyba, i o mało sobie zębów cyckami nie wybiłam Takie przed karmieniem były, musiałam spasować bo nie było szans...

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja opchnełam bujaczek za 150 % ceny , którą zapłaciłam
następna chyba zacznę handlować

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
obrabiam zdjęcia...... oczy mi juz wyżera więc ide spać. Pokaże Wam może jedno
piękne i panna młoda jaka ładna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 23:58   #4020
meneq
Zakorzenienie

Czesc!!
Cytat:
No ładnie, ja się zwierzam z głęboko skrywanych w serduchu przeżyć miłosnych a te się nabijają, o ćpanie posądzają, takie jesteście koleżanki??? To ja już Wam wcale nie opowiem że za Radka to planowałam wyjść za mąż ale wiedziałam że jestem za młoda bo 6-latkom ślubu nie dają więc liczyłam na to że jak on się śmiertelnie pochoruje to w drodze wyjątku dostaniemy zgodę. A po ślubie wyzdrowieje i będzie git...
Niemozliwa jestes! Opowiedz prosze cos jeszcze.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane

mamy sukces jedzeniowy!!! Pietraszko zjadł cały (CAŁY!!!) duży słoiczek obiadku!!! a w dzień nie potrzebuje kompletnie cycusia..... Jeszcze tydzień temu wspinał się na mnie i łapkami szarpał za dekolt a teraz??? Smutno mi troszkę :P aczkolwiek z drugiej strony cieszy bardzo taka perspektywa wolności

spędziliśmy super dzień dzisiaj

Pietraszko sam schodzi z kanapy filmik

CAŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jesteś piękna

filmik nie chce się załadować i będzie później :P

ja tak tylko pędzikiem będę później
Brawo!! Zadam zupelnie idiotyczne pytanie: ile to jest maly i duzy sloiczek?
Mam duzy problem, zeby okreslic, ile Yae jest w stanie, ewentualnie powinna zjesc. Jak Wy to oceniacie?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O przelewaniu wrzątkiem też coś słyszałam. Dziękuję

Dziękuję, że pytasz Miała jedną przerwę 1,5h gdzie spała ciągiem, reszta podobnie do wcześniejszej

Ezzo kochana, ja Cię doskonale rozumiem z tymi pobudkami, chociaż u Was zawsze większy sajgon był bo spanie ino z cyckiem w buzi. Tylko ja jestem sceptycznie nastawiona na to, że na problemy odstawić bo skoro nic innego nie pomaga to wina musi być w kp. Ale trzymam mocno kciuki, żeby u Was się udało. Mam nadzieję, że nie odebrałaś wtedy źle moich słów

A może też się podświadomie tego boję, że odstawienie jednak pomaga, bo u nas kompletnie sobie tego nie wyobrażam I jak czytam, że dziewczyny piszą, że dziecko śpi ciągiem 5-6h i to się uznaje za noc z pobudkami to mi się płakać chce, bo u nas góra 2-2,5h się zdarzają od wielkiego dzwonu. Ja marzę o tym, żeby Ewa spała po 2h w nocy, nie 5,6 czy 8, tylko 2

Facet prosta istota. U nas schemat identyczny. Jeden wspólny wyjazd na zakupy i tyle. Ale ja usłyszałam, że jak jest małe dziecko w domu to trzeba z pewnych rzeczy zrezygnować

Ale uwaga, zaczynam się buntować i szykuję się na wyjście do teatru, tylko muszę wymyślić na co się wybrać bo moja ulubiona sztuka tylko wieczorem leci, a jednak tak późno się boję Ewę zostawić bez siebie

Ludzie jednak mają dekla Mogłaś go uświadomić, że będzie tylko zimniej teraz i jeśli zamierza poczekać ze spacerami, aż się ociepli to przed nimi jeszcze jakieś 7 miesięcy kiblowania w domu

Brawo i jakie tempo

Powodzenia w pracy i brawa dla teściowej to miłe z jej strony, że nie krytykuje i nie dobija tylko pomaga

Ale dzisiaj ładna pogoda była! Pojechaliśmy do parku, Ewa zachwycona bo liście spadały i oczywiście musiała jednego liścia dziamglać
U nas nie ma problemu, jesli chcialabym gdzies wyjsc - mam na to kazdy weekend, w ktory tz nie pracuje. On mnie do tego bardzo namawia, ale mnie sie to nie usmiecha - caly czas sama, to chce chociaz troche pobyc z tz a nie wychodzic i nadal byc sama.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam i zaraz spadam do mojego szkraba który urządził sobie tugezę kiedy ona zaśnie ???

Dziewczyny mobilnych dzieciów- jak sobie radzicie z przewijaniem?
U nas jest kompletna masakra zawsze jestesmy obie w kupie,sikach , kremie, pampers krzywo zapięty no po prostu tragedia. Już nawet myslałam by komuś oddać ostatnie pieniądze za to by to za mnie robił. Po prostu tragedyyyyja !

Mój mąż wczoraj na weselu był foty robić i na rozchodne dostał budelkę wódeczki, także polewam
Po kupie przebieram w lazience - podloge mozna umyc, blisko do zlewu, zeby od razu pupe umyc, papier toaletowy i reczniki tez mam pod reka. Zwykle daje do reki woreczek foliowy, to jest chwila, zeby przebrac. A i u nas tradycyjne pampersy tylko na noc, w dzien pieluchomajtki i ile by sie nie ruszala, to nie ma problemu z zakladaniem.

Cytat:
Ciasto jak ciasto, ale te talerzyki! śliczne! No i Yae cudna
Dziekuje za komplementy. Te z gwiazdkami, to prezent od tz. W kwiatki sa t.

Cytat:
Ależ Ci zazdroszczę. Chyba Mała pytała czy dzieciaki już jedzą 3 posiłki i mi aż płakać się zachciało, bo Michał nawet jednego nie zjada Kaszkę mu podstępem ładuję, a zupki czasem zje 2 łyżeczki i szczękościsk. Na obiadek wcale nie otwiera paszczy, tylko wtedy, gdy mu podaję krople z witaminą d3 o smaku anyżkowym, to wysysa aż miło. Załamuję się już kompletnie z tym jego jedzeniem, a raczej niejedzeniem. Ciągle tylko cycuś. Co 2h bufet musi być
U nas niby Yae je, ale i tak bufet jest czynny co 2h.

Cytat:
Zaraz Was nadrobię tylko zrobię mężowi jedzonko bo właśnie z pracy wrócił.

Trzymam z calych sil!!

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nie radzimy :P

pooooowiedz

a Ty tam gotowałaś ?

Lecę spać jutro idziemy z tż i Hanią w góry.... już sie oczywiście kłocimy przy pakowaniu itp...tjaaaaa
Przyjemnosci i zazdroszcze wyprawy!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości