|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
dobranoc Laski
spadam spać, bo nigdy nie wiadomo jaka noc mnie czeka. ![]()
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adas mial wklucie centralne zakladane w znieczuleniu ogolnym ;( Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cwiczenie z wrzucaniem do wody pewnie kiedyś się pojawi, ale to wyzsza szkola jazdy i dziecko musi mieć z tego frajde. nie sadze żeby to było jakos niebawem.---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- gralas w simsy? |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ekologiczne ubrania:P zero telewizji:P zdrowe jedzenie :P a później zonk:P ale może Mateuszek mnie miło zaskoczy:P Nadzieje zawsze można mieć
|
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() https://gotujmy.pl/mus-gruszkowy-dla...is,102893.html
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
Boże kiedy to się w końcu skończy i wrócą do domu....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie czułabym się dobrze w mieszkaniu, które jednak ktoś przygotowal dla mnie. choć jesl ifaktycznie ktoś ma się dolowac efektem końcowym i samo meblowanie nie sprawia mu frajdy to niech korzysta - od tego sa projektanci ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- ![]() ![]() masz odpustowa chatke? taka z piernika
|
||
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś będziecie się z tego smiac.---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
większość dzieci obgryza kolka. Nela dzisiaj do końca zajec nie odpuscila zyrafie. ogolnie maja tam superowe zabawki. za każdym razem cos nowego już hitem były lusterka, po nich pilki z kolcami, konewki. kolorowo tam jak diabli ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
kobiety lubia braz, a marchewki slonce tylko nie wiem czy ma przyjść jakas decyzja, bo na razie cisza, a to już było dawno pod koniec września.
|
|||
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam do was pytanko o nocki waszyxh dzieci 1. Czy jak wasze dziecko sie w nocy wybudza to np.mieli kolderke? Daro mi zaczal tak robic ze najpierw rzuca ta glowka a pozniej chwyta kolderke w raczki i ja mieli. I ciagle ma zamkniete oczy ptzy tym 2. Czy zdarzylo wam sie ze dziexko w pierwszym momenxie tak dziwnje placze jak podacie mu smoka? Ja mam wrazenie jakby Daro bal sie dotyku w ciemnosci znienacka. Bo jak mieli ta kolderke i podam mu smoka albo dotknr raczki to tak jakby w panice wydaje krotki odlgos placzu, jak wezme na rece to juz nie. A tak apropo ncy i paniki to moj TZ sie upiera ze male dzieci widza duchy i dzis bylismy na spacerze na Poznanskiej cytadeli i wychodzilismy przez cmentarz wojenny ktory tam jest. Akurat bedac na nim Daro zaczal sie rozgladac na wszystkie strony i troche sie szykowal do placzu i moj TZ od razu " a widzisz, nadal nie uwazasz , ze dzieci widza duchy?" "pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i u nas wszyscy pedza zajac przewijaki ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
po prostu uważam, ze robienie czegos przed tv zeby dziecko zajac jest glupie wole poczekać na odpowiedni moment. obie uczymy się cierpliwości hehe. i nie uważam tego za tortury, bo nikomu krzywda się nie dzieje. swoja droga nie wiem jak chcialabys wsadzić aspirator do oka Nela nigdy nie placze, nie krzyczy, wiec krzywda na pewno jej się nie dzieje, a to ze jeszcze nie rozumie dlaczego jej pomagam to kwestia wyuczenia i przyzwyczajenia, ze nic zlego się nie dzieje. wy pewnie nosek będziecie czyscic już zawsze przed tv - bo tak rodzicom wygodniej i kodujesz w sumie kiepski nawyk. stad moje porównanie, bo jeśli młody zacznie marudzić przy jedzeniu albo podczas mycia zebow i uznasz ze krzyczy w niebo glosy to tez wlaczysz tv? dla mnie to nie SPOSOB, a kiepska metoda bo można dziecko zajac widokiem za oknem, zabawka, czy ulubionym czyms (u nas działa kilka rzeczy). nie musi to być pudlo.aaa i żeby nie było nie czepiam się, tylko pisze jak ja to widze. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-21 o 00:29 |
||
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2624 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myslalam o tym nowym 2wayPearl MC (nastepca pearl) http://foteliki-pod-lupa.pl/nowe-fot...osi-2waypearl/ jak sprzedam obecny zestaw z baza to może cenowo nie będzie tragedii ![]() znajomi polecają Recaro Polaric, ale wydaje się wieeeelki http://fotelik.blox.pl/html/1310721,...21.html?460370 ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
na kinecta powinni zrobić taka aplikacje - dzieck ootwira buzie, a mamuska wciska jedzenie ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- ![]() ![]() czytam i nie wierzehttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=158 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=43344930&p ostcount=216https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=244 ile to dziecko musi jeszcze znieść?! biedne cynamonki Cytat:
ale jest nadzieja...większość do marchewki slicznie otwiera buzie
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-21 o 14:38 |
||||||
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dxiewczyny co zrobić. Moj Niki praktycznie codziennie budxi sie zalany nad pieluszka. Juz mu w nocy zmieniam ale ti nic nie daje. Wlasnie go przebralam a patrze ze za chwile jest mokry
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Nie spimy od 40 min, nie msm sily ruszyc sie z lozka, moglby walec po mnie przejechac. Prawie 6 miesiecy z nie przespana ani jedna noca, nawet 5 godz z rzędu a w nocy pol godziny placzu bo nie chcialam go karmic o godz2. Oczywiście budzil sie co 2h jak w zegarkuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2626 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część Noc minęła dobrze, ale maruda się obudziła pół godziny temu, chce spać a zasnąć nie umie i mi jęczy![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
wczoraj nie mogła uwierzyć jak mąż do niej dzwonił że Helenka była na basenie![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Mnie nacięli minimalnie, nie pękłam naszczęście. Przede mną babka trochę krzyczała i robiłam wielkie oczy na męża jak tak można Wiesz, jeszcze potrzebujemy czasu by wszystko doszło do siebie, ale tak naprawdę świetnie wyglądasz, nie ma się co dziwić że kilka m-cy po porodzie brzuch jeszcze nie w 100% formie. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
jest super!---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
U nas wrzucają do wody...tzn chyba od 3 zajęć, na 1 i 2 podają dziecko tak że pupa się moczy, a na 3 już wrzucają do wody. Czyli to nie bardzo? myślałam, że tak wszędzie robią. W sumie nasza po tym podaniu już zaczęła marudzić i potem płakać, więc może to jej się nie spodobało? ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Nie wiem co Ci powiedzieć...ja moją karmię jak ona tego potrzebuje. Budzi się, płacze i nie nakarmisz? Ja też nie przesypiam 5 godzin z rzędu, chcę karmić piersią, mam dziecko które potrzebuje częstych karmień i już. Skoro nie wychodzi metoda z wodą bo mały płacze to może warto jednak karmić.
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nasz dzień zaczął się dzisiaj o 6 rano ![]() czyli nawet nie było tak źle ![]() mały bawi się na macie, zaraz zacznie kwękać że zmęczony więc idę się ogarnąć i niedługo na spacerek lecimy. Dziś może Was troszkę ponadrabiam ![]() \bo aż wstyd.. nie wiem co się dzieje.. ![]() wszystko przez tego fb ![]() no i przez mojego małego dniabełka, a raczej aniołka, w którego ostatnio diabełek wstąpił
|
|
|
|
#2629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2631 | |
|
siedzę i myślę
|
jasne to moja ulubiona gra
![]() Cytat:
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki klimat podalpejski!
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina on dostaje codziennie warzywka z kasza i dwa razy dziennie butle z mm bo powoli go odstawiam od piersi.
Dzisiaj przechodze apogeum zmeczenia bolu kregoslupa. Nie mam sily sie usmiechnac. Maly jest na macie a ja leze i tylko palcem ruszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lecę się ogarniać na spacer bo P. już ziewa. Resztę nadrobię po powrocie.
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Justi zdrówka dla Bartusia
![]() Barwineczek jak najbardziej ta kiecka na ślub odpowiednia ![]() Marchewka jeśli Twój mąż na coś zachorował to niech to faktycznie będzie nieuleczalne Piszecie o urządzaniu wnętrz. Dla mnie ogromną frajdą było urządzanie mojego mieszkania i jakoś chyba nie chciałabym, żeby ktoś robił to za mnie. W końcu nikt nie zna mnie tak dobrze jak ja sama Oczywiście rozumiem, że czasem ludzie kompletnie nie czują jak to ma wyglądać, nie mają czasu albo ochoty i wynajmują projektanta. I ok skoro potem efekt końcowy im pasuje Ranyyyy Młoda nauczyła się zrzucać nieściągalne skarpetki z H&M
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-10-21 o 09:36 |
|
|
|
#2636 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale masz jakąś poleconą, znajomą nianię czy obcą? Ty chyba wracasz niedługo do pracy, prawda? |
|||||||||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chodzi mi o to, że skoro nie wychodzi Wam wydłużenie czasu niekarmienia to może jednak lepiej nie męczyć dziecka i siebie i karmić. Nie wiem jak teraz wygląda u Was w ciągu dnia bo pisałaś że w ciągu dnia ma długie przerwy. U nas i w dzień i w nocy mała często je.
|
|
#2638 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
a mięsko już je? może po nim będzie bardziej najedzony?
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam mojemu w nocy nie zaluje. ciesze sie z kazdego lyczka, jaki zrobi!
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem przez sen ![]() 2. oczywiście że może się bać. dlatego my zawsze zapalamy małe światełko, przecież jak dziecko leży spokojnie, jest ciemno i nagle coś się koło niego pojawia to ma prawo się wystraszyć, dorosły by się przestraszył ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

a w nocy pol godziny placzu bo nie chcialam go karmic o godz2. Oczywiście budzil sie co 2h jak w zegarku![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oczywiście rozumiem, że czasem ludzie kompletnie nie czują jak to ma wyglądać, nie mają czasu albo ochoty i wynajmują projektanta. I ok skoro potem efekt końcowy im pasuje