|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
No na serio
mam nawet takie pudełko z pamiątkami typu zdjęcia, plakietki naukowe itp. Królują tam jednak pojemniki typu tubka po kremie, buteleczka bo jedwabiu.. No bo to jest tak: poniucham i przenoszę się do danej sytuacji czy okresu, tak samo mam z określonymi piosenkami. podam przykład - Isana krem do rąK Urea - marzec, święta, zapierdziel totalny, ja właśnie poznałam swojego obecnego TŻta - najmilszy okres mojego życia ![]() - jedwab Biosilk (poniucham to sobie przypomnę) - czerwiec, początek lipca i końcówka sierpnia - nie pytajcie - a z muzyki: Coria-Niepokój; jedna z kilku piosenek, które huczały w moim domu, gdy rodzice wyjechali z młodszymi na dosłownie jeden dzień, a ja to wykorzystałam by zaprosić do siebie TŻta - musiałam dom wysprzątać, a w ciszy się nie da ![]() Jestem dziwna, wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Haha, pjona! |
|
|
|
#1052 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Wolałam już nie kombinować zbytnio poza tym nie mam jakiś większych problemów ze zmywaniem Vatiki.
|
|
|
#1053 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to najbardziej się kojarzy z ludźmi, np. do dzisiaj stresuję się, jak wyczuję kogoś używającego perfum, które miała znienawidzona przedszkolanka, a do głowy dostaję, gdy poczuję zapach, który "nosił" mój ulubiony artysta, gdy z nim rozmawiałam. No i zapach jednego z kremów do rąk z Joanny - tegoroczne wakacje stają mi przed oczami Cytat:
|
||
|
|
|
#1054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
one byly ściete w V, czy skąd ten "ogonek" ;D ?
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale offtop, przepraszam |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poźną porą
Dzisiaj cały dzień "żonkowalam" musiałam nadrobić miesiąc nieobecności, tż zażyczył sobie ciasto drożdzowe i krokiety ![]() Dzisiaj z włosami była szybka akcja - olejowanie na mokro vatiką, na to maska bogata w półprodukty, mycie, odżywka z Alverde z hibiskusem i na koniec jak zawsze plukanka z l-cysteiną ![]() Sama nie wiem co mam myśleć o takim sposobie odżywiania włosów mam wrażenie, że wszystkie cenne składniki zmyły się szamponem - Zobaczymy jutro...Jutro pierwszy dzień do pracy, po miesięcznym urlopie Leże teraz z ciachem i szklanką mleka i oglądam pamiętniki wampirów ![]() Jest tu jakaś serialomaniaczka ?
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-20 o 22:33 |
|
|
|
#1057 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Na początku też nie mogłam się wciągnąć, ale poźniej przepadlam
![]() A co oglądacie ? Możę jeszcze czegoś nie widzialam... ;p
|
#1060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2 spłukane dziewczyny, różowe lata 70-te, skins (odpuściłam sobie przedostatni sezon), Girls itp. No i oczywiście Twin Peaks |
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A miałam nic nie kupować ....Cytat:
Cytat:
![]() Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oglądałam TVD, strasznie mi się podobało... ale mam do nadrobienia dwa sezony i nie mam czasu
![]() Zapisuję sobie plan na jutro - mycie resztkę pomaranczowej Isany - maska Biovax do suchych i znisaczonych - odżywka d/s GAiK - płukanka rumiankowa - odżywka Ziaja Intensywne Odżywianie Trzymajcie kciuki jutro za mnie na klasówce z matmy z materiału, którego nijak nie mogę zrozumieć Dobranoc |
|
|
|
#1065 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
ooo i Tudorowie mi się przypomnieli a swojego czasu oglądałam, chociaż nie mogłam się zabrać do 3 serii, ale chyba to zrobię Jak poznałem waszą matkę mi się znudziło tak samo jak Czysta Krew i Pamiętniki wampirów, że nawet 1 serii nie obejrzałam w całości. I chcemy z TŻ zabrać się za Dextera ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- A powiedzcie mi kochane, który serial przypominałby mi Plotkarę i Seks w wielkim mieście? Bo czegoś takiego szukam
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
O, właśnie, jeszcze Gotowe na wszystko i Seks w wielkim mieście
![]() @Edyta, a z czego klasówka z matmy? |
|
|
|
#1067 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
czuję się staro
|
|
|
#1068 |
|
Konto usunięte
|
ja ostatnio mojej siostrze pomagałam w zadaniu z matematyki (I klasa liceum) o dziwo nie popełniłam żadnych błędów, nie jest ze mną tak źle
![]() zwłaszcza, że jestem po studiach humanistycznych ;D |
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście włosy Lorde?
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Za rada, ze alterra nie jest lagodna sprobowalam ponownie hipp. Ostatnio jak nim mylam mialam mega przyklap, wiec teraz nalozylam tylko AiK a po wyschnieciu troche olejku awokado, zeby je ujazmic. Na razie jest ok, zobaczymy jak dlugo. Z seriali kocham Dr.Housa i ostatnio czas honoru, w ktorym jestem bez pamieci zakochana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1071 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
do zdjęcia je wszystkie zarzuciłam na tył. TŻ wczoraj mi dokupił Elseve eliksir na końcówki |
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() ja wczoraj rano porządnie nakremowałam i naolejowałam włosy, zakochałam się w tym olejowaniu jak patrze na niektóre Wasze zdjęcia to aż mi ślinka cieknie....a miałam takie długie włosy, bo co ja je obcinałam ależ człowiek głupiCo do seriali się zaniedbuję Bardzo lubiłam dr House, z sf Czarodziejki wciągnęły mnie strasznie teraz wieczorem tyko na wspólnej oglądam a i tak nie zawsze
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Jeden dzień mnie nie było a tu aż 2 strony do nadrabiania Umyłam włosy Barwą rumiankową czekam aż trochę podeschną i nałożę Glorię na 8 minut
|
|
|
|
#1074 |
|
Z deszczem w butach
|
Cześć dziewczyny!
Jestem początkującą włosomaniaczką Miałam kiedyś konto na wizażu, jednak musiałam założyć nowe, zresztą wówczas i tak zaglądałam do innych działów forum.Moje włosomaniactwo jest bardzo początkujące - trwa jakieś 2-3 tygodnie, po trafieniu przypadkiem na informację o olejowaniu włosów, czytałam coraz więcej o olejach, aż trafiłam na bloga Anwen, którego przerobienie zajęło mi ładnych kilka dni ![]() Najpierw było olejowanie oliwą z oliwek, potem oliwką dziecięcą, olejkiem ALterra, olejkiem rycynowym (także dziś, mam wielkie nadzieje na zagęszczenie włosów...). Mieszkam poza miastem, dlatego mam utrudniony dostęp do drogerii (może to i lepiej). Na pewno planuję zacząć pić skrzypokrzywę (o ile nie ma przeciwskazań dla ciąży) i stosować kozieradkę. Po przeczytaniu bloga Anwen w głowie mam czerwoną lampkę - umiar! Moje włosy są chyba niskoporowate i bardzo łatwo je przeciążyć, dzięki czemu już w niedługim czasie po myciu sklejają się w urocze strąki choć nie są tłuste. Dlatego nie mogę przesadzać. Poza tym zapuszczam włosy z krótkich, które nosiłam ok. 2 lata. Nie podam dokładnie długości, ale póki co jest to coś w stylu tego, co na głowie ma Viola Kołakowska.Liczę, że w razie problemów pomożecie ![]() Co do seriali, to polecę nie wymieniony jeszcze "New girl" - komediowy, jak dla mnie genialny
|
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny planuje dzis zawitac do rossmana. Mam troxhe kasy do rozdyspononowania na wlosy. jakie odzywki/maski/wcierki warto kupic?
Na pewno wrzuce jakas odzywke isana, chyba ta nawilzajaca, a jak bedzie jeszcze w promocji ta arganowa to ta tez dozuce. Myslalam o wcierce radical. Szukam jeszcze jakiejs bez spukiwania i czegos z silikonami (gliss kur bedzie dobry?) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiele dziewcząt (w tym ja) stosowała multum kosmetyków przy myciu. Ja też staram się zredukować to, choć nie zawsze mi to wychodzi
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o młodej Carrie Bradshaw ![]() Kinia Widziałam wczoraj twoją recenzję podkladu inglota na kwc, mam do Ciebie pytanko... Nie uważasz, że podkład ten jest baaardzo siliconowy ? Nakładając go, mam wrażenie, że nakladam sobie jedwab do włosow na twarz
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-21 o 10:14 |
|
|
|
|
#1078 |
|
Uzależnienie
|
Dziewczyny obkupiłam sie na helfy, ale mam problem - co z szamponem? Czymś te oleje zmywać trzeba, najlepiej bez SLS - to wiem, ale czy wszystkie takie szampony tak niemiłosiernie plączą włosy jak BD?
Poradzicie coś jak szukać szamponu dla siebie?No i niestety poczytałam sobie i podjarałam się czarnym syberyjskim mydłem...
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2013-10-21 o 11:03 |
|
|
|
#1079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[/QUOTE]Nieprawda. Ja mam szampon bez SLS i nie plącze mi włosów. Kiedyś mi plątał, może teraz wraz ze zmiana pielęgnacji, włosy zaczęły się przyzwyczajać do niego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

mam nawet takie pudełko z pamiątkami typu zdjęcia, plakietki naukowe itp. Królują tam jednak pojemniki typu tubka po kremie, buteleczka bo jedwabiu.. 

poza tym nie mam jakiś większych problemów ze zmywaniem Vatiki.

mam wrażenie, że wszystkie cenne składniki zmyły się szamponem 

) Cougar Town, kiedyś House MD, Dexter i Stargate 

Poradzicie coś jak szukać szamponu dla siebie?