|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
witam się w ten beznadziejny, mglisty, deszczowy, dołujący dzień :P
możecie zrobić dzień wcześniej
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam do mnie
bezchmurne niebo, piękne słońce, cieplutko - o 7 rano było 10 stopni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które zamawiały zaproszenia z ameliawedding
![]() Ile czekałyscie na przesyłke ?
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też rano było 10 stopni ale teraz jest czarna noc, burza i ulewa.
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() U mnie też pogoda piękna ![]() Cytat:
![]() fascinata tak, ja zrobiłam kosztorys wesela w excelu ![]() Gratuluję zakupionych sukien! ![]() Ja przed ślubem też planuję iść na solarium, mam bladą karnację i nie chcę wyglądać jak mąka tym bardziej, że mój TŻ ma ciemną karnację
|
|
#2556 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak było też na wszystkich ślubach, na których byłam do tej pory.Cytat:
![]() Sukienkę mam z zabudowaną górą i już uzgodniłyśmy z paniami, że mogę mieć stanik z ramiączkami. Do sukni będzie wszyta taka "szelka" na zatrzask, podtrzymująca ramiączko: ![]() Natomiast jeśli chodzi o wystawanie całego obwodu z tyłu, to pierwszy znak, że biustonosz ma zły rozmiar (zbyt szeroki/rozciągnięty obwód). Obwód powinien leżeć tak, jak na tym drugim zdjęciu. Biustonosze bez ramiączek miewają dodatkowo obwód podszyty silikonową taśmą (tak, jak pończochy samonośne), przez co zwykle są ciaśniejsze od zwykłych, a silikon zapobiega przesuwaniu. ![]() ![]() Cytat:
znalazłam w Internecie stronę z podanymi średnimi cenami wszystkich weselnych drobiazgów, wybrałam z nich moje i wpisałam, ile na co zakładam. Teraz powoli uzupełniam faktycznie wydanymi kwotami.Co do solarium, byłam w tym roku (po raz pierwszy w życiu) chyba ze 3 razy i... prawie nie widziałam efektu mam jasną cerę, łatwo robię się czerwona, ale zwykle nic (oprócz schodzącej skóry) z tego nie ma. Ale mam chyba tak jak Pysia, bo miesiąc później pojechaliśmy do Hiszpanii i wróciłam stamtąd strzaskana na śliczny, złotobrązowy odcień, którego nigdy dotąd na sobie nie widziałam (i pewnie już nie zobaczę :P).
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, mam problem. jak wczoraj wspominałam kupiliśmy tżtowi granatowy garnitur ślubny razem z koszulą. kolor koszuli był obiektem lekkich spięć między nami, ja upierałam się, aby była pod kolor sukni, a tż chciał białą. w końcu stanęło na moim, ale dzisiaj patrzę na tą koszulę w świetle dziennym i wygląda nie za bardzo... chyba zaczynam się przychylać do zdania tż, że najlepiej wygląda z białą koszulą. i teraz dylemat, czy postawić na białą koszulę, w której tż będzie wyglądał lepiej, ale moja suknia może wyglądać na brudną (jest w kolorze ivory), czy ewentualnie poszukać może koszuli trochę jaśniejszej, ale nie śnieżnobiałej... czy może jednak zostać przy tej koszuli ivory? dzisiaj też dopiero zauważyłam, że koszula jest lekko ciemniejsza niż skrawek materiału sukni. chciałabym, aby tż też czuł się dobrze i wyglądał dobrze... poza tym tej koszuli wystaje mało co spod garnituru z kamizelką... no już sama nie wiem, co poradzicie?
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa mnie też 3 wizyty na solarium nie wystarczą
ale zawsze to mniej blada będę nie wiem jeszcze ile razy pójdę, ale muszę
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Say-hello, oddałabym koszulę i szukała innej
Śnieżnobiała przy sukni ivory wygląda okropnie, więc 'nie idźcie tą drogą' ![]() Weź skrawek materiału i szukaj takiej koszuli. |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Say, w Madonnie możesz dostac skrawek materiału sukni, wzialabym go na poszukiwania koszuli dla Tz. Jeżeli nie znajdziesz nic w bardziej zbliżonym odcieniu zostawilabym ivory.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć z rana
![]() Cytat:
Gdzieś jeszcze widziałam zestawy do puszczania baniek mydlanych, bardzo mi się ten pomysł podoba.mmona24 Zestaw mi się bardzo podoba, jest uniwersalny. No i podejrzewam, że ładnie rozświetli twarz ![]() Cytat:
Myślę, że lepiej wyznaczyć jedną, dwie osoby - bo jak wszyscy mogą, to w końcu się okaże, że kamera od 2 h leży w kącie i nikt się za nią nie zabiera. A w każdej rodzinie na pewno jest amator dokumentowania wszystkiego, który będzie wdzięczny i szczęśliwy, że może się spełnić jak kamerzysta ![]() asia1206Gratuluję podpisania umowy z foto ![]() docik Rzeczywiście nieciekawa sprawa, wg mnie no_doubt dobrze to wyjaśniła. Dajcie sobie trochę czasu na ochłonięcie, porozmawiajcie na spokojnie i ustalcie, co sobie mówić. Wiem, że łatwo mówić - ale Twój TŻ jest innym mężczyzną, niż Ci których spotkałaś w przeszłości. Trzymam mocno kciuki za Was KaMilka4891 Z tego co widzę, to pudełeczka wyglądają równie fajnie. Któraś z dziewczyn w wątku zastanawiała się, czy zamawiać podobne pudełka, cena wychodziła bardzo fajna za 1 szt. Cytat:
Moglibyście zrobić błogosławieństwo dzień wcześniej ( słyszałam, że foto i kamerzyści przyznają, że teraz coraz więcej osób tak robi, bo to zbyt intymny moment, jest dużo wzruszeń). Jeśli błogosławieństwo jest znacznie wcześniej niż ceremonia, to wg mnie nic strasznego się nie stanie, jeśli odejdziecie od tradycji, że pan młody musi po Ciebie przyjechać.martucha0205, gratuluję sukienki i zaklepania godziny ![]() anannke W kwestii bielizny - też bardziej mi się podoba beżowa. Aczkolwiek nie mówię nie dla całkiem białej ![]() justynkie Faktycznie, dużo dzieci u Was. ysia Super, że macie już garnitur Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale mój TŻ też jest bardzo wymagający w sprawach zakupowych, na zakupy z nim muszę się mentalnie przygotowywać A sweterek bardzo fajny, będzie pasował do sukienki.mimi_77 Witaj ![]() niulka_1985 Gratuluję zaklepania godziny ![]() Cytat:
![]() gornek Bardzo ładna sala ![]() Cytat:
![]() Myślę, że warto - co prawda zalezy, kogo szukasz na targach (spotkałam się z tym, że niektórzy podwykonawcy celowo się nie ogłaszają na targach), my chcemy się zorientować w tortach, samochodach, kwiatach. Na plus są też kupony zniżkowe i konkursy ![]() Cytat:
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
mam ten skrawek. zaraz wam zrobię zdjęcie i ocenicie
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście jeżeli sama wcześniej znajdę to też się podzielę ![]() U nas ze spraw ślubnych mamy zaklepaną mszę czyli 13.09.2014 godz. 17:00
|
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do koszuli to szukałabym takiej jak suknia. Kiedy obydwoje będziecie mieć ten sam odcień bieli niewiele osób zauważy że to akurat ivory a przy różnicy będzie już się rzucało w oczy, na zdjęciach też.
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie, tak to wygląda. koszula jest ciemniejsza od tego wzornika... jestem zła, że wczoraj sama tego nie spradziłam tylko ślepo zaufałam babce z obsługi sklepu....
a w vistuli nie przyjmują zwrotów, więc super ;/
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-10-21 o 10:50 |
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asikk ślubujesz godzinę po mnie
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Say, a miałaś skrawek materiału?
![]() Jeśli tak, to ja bym poszła i powiedziała co i jak, że babka źle dobrała. Wiem, że zwrotów nie przyjmują, ale to jest w sumie błąd pracownika. Koszulę zawsze można zostawić, będzie miał 'na zaś'. Cięzko powiedzieć, czy będzie to ok wyglądało, na zdjęciu nie widać ogromnej różnicy, ale: a) na zdjęciu jest tylko SKRAWEK materiału, a nie cała suknia b) to jest zdjęcie |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, musze tez poprosic o taki skrawek.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję
Od dziś 8 m-cy do ślubu
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja chyba jestem jak facet bo dla mnie róznica jest prawie niezauważalna juz gorzej biel by wyglądała
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co myślicie o takiej opcji, aby koszula była w złamanej bieli (nie śnieżnobiałej) ale troszeczkę jaśniejsza od sukni? odpada? może i na fotce nie widać sporej różnicy, ale ta koszula ma w ogóle dziwny odcień... w tych sklepach jest jakieś dziwne światło i ciężko to ocenić przed zakupem...
|
|
#2573 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() temat - tata prowadzący córkę do ołtarza.... u mnie to bedzie w ogole pod górkę, bo rodzina tż a moja rodzina to 2 różne światy... ja chciałabym błogosławieństwo ale świeckie, (przecież ksiądz będzie nam błogosławił na mszy) nie rozumiem symboli klękania, skrapiania wodą świeconą itp...) ale wiem ze rodzicom tż ominiecie tego nie przejdzie przez głowę ![]() chciałabym też aby tata mnie zaprowadził do ołtarza, ale Tż absolutnie nie chce o tym słyszeć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Niestety gdy PM tańczyła z wujkami w białych koszulach bez marynarek już to było strasznie widać, ale to jest nieuniknione..... nic z tym nie zrobimy, także ja bym dała tż troche szcześcia i pozwoliła na jaśniejsza koszulę (może nie snieżnobiałą)
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-10-21 o 11:00 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra, że nie przyjmują zwrotów... bez sensu ;/ a wymiana?
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
przy zakupie garnituru w innej vistuli mówili nam, że wymiany są, ale tylko na rzecz w tej samej cenie lub droższą (mega dziwne...), a w innym salonie przy zakupie koszuli ekspedientka kręciła nosem na wymianę, marudziła, że to inny model będzie ... także podejrzewam, że da się wymienić na coś innego po rozmowie z kierowniczką ;P
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
say-hello to jest ta koszula ecri z vistuli ?
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy ecru czy ivory czy jeszcze co innego, ale tak, z vistuli :P
|
#2578 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dokładnie Twoja sala? Zakochałam się!Cytat:
Gratuluję, czekamy na zdjęcia! ![]() Cytat:
Nam teraz doszło jeszcze kilka opcji, o których niżej ![]() Tak, mam , dziękuję! Say, ja bym próbowała wymienić koszulę, ale jak się nie uda to chyba zostawiła tą - po zdjęciu ciężko ocenić, ale też co innego skrawem materiału, a co innego cała suknia. W dodatku kiepsko ocenić, bo ten materiał jest siateczkowy a nie jednolity. Ale na pewno nie szłabym w koszulę jaśniejszą od sukni, przenigdy ![]() Moja mama dzwoniła dziś do hurtowni i jest promocja na Pana Tadeusza i Smirnoffa. Na Pana Tadeusza jest tak, że przy zakupie chyba 50 butelek jest 5 gratis zwykłej i 5 gratis kolorowej. Przy Smirnoffie chyba co 12-ta butelka gratis. W sumie wychodzi mniej-więcej 20zł (20,30zł) na Pana Tadeusza i po 18-19zł za Smirnoffa, nie pamiętam już dokładnie z groszami. Zastanawiamy się mocno nad tym Panem Tadeuszem, bo wydaje się "ekskluzywny", ale nigdy tej wódki w ustach nie miałam... Trochę do kitu, że babka w końcu nie podała też ceny za Palace. |
|||
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, tam mają totalnie inne światło! Garnitur TŻta wyglądał w Vistuli na granatowy, a w domu wygląda na ciemniejszy, wręcz grafitowy..
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
PJONA!
8 miesiecy do slubu!!!!! ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

tym bardziej, że mój TŻ ma ciemną karnację 

ale zawsze to mniej blada będę 

To dokładnie Twoja sala? Zakochałam się!