Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz. XXIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 10:46   #991
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej hej.

nie rodzę.
msiu nie zostawiłam cię w Dwupaku.

ja tez chętnie pomęczę.

cały weekend odpuściłam, pozytywnie się nastawiłam i co du..a! to tez nie działa.
gorzej jak wszystkie urodzicie wtedy już naprawdę nikt mnie nie zrozumie. Mama nadzieję że się rozpakuję z kimś w parze, jak
No przepraszam bardzo ale ja po moim porodzie juz z pięć razy pisałam że rozumiem was doskonale! !! Ja też przecież meczyłam i to dość długo bo przypominam ze urodziłam 8 dni po terminie! !! Więc bez takich mi tu insynuacji, jakkolwiek się to pisze
A poza tym chyba wasze posty czytam najdokładniej

JA Trzymam kciuki, oby szybko poszło

A do nas dziś położna przyjeżdża, mam 4 miliony pytan na kartce zapisane muszę chalupe trochę ogarnąć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:47   #992
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Mam ważne pytanie w srode idziemy na szczepienie, zdecydowalam sie na szczepionki refundowane + pneumokoki , co razem daje 4 wkłucia i zastanawiam sie czy to bezpieczny by podawać dziecku na raz tyle substancji?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:50   #993
misia332
Zakorzenienie

ogarnęłam sie, jadę do sklepu na chwilę.

Powiem wam, że zrobiła mi się "słoniowa twarz" wczoraj. Spuchłam normalnie.

I chcąc dzisiaj ubrać jakąś bluzkę, doszłam do wniosku, że zostały mi dwie: biała i czarna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:51   #994
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Mam ważne pytanie w srode idziemy na szczepienie, zdecydowalam sie na szczepionki refundowane + pneumokoki , co razem daje 4 wkłucia i zastanawiam sie czy to bezpieczny by podawać dziecku na raz tyle substancji?
Ilość wkłuć nie ma znaczenia, ilość szczepionek taka sama
A skoro można brać podstawowe+pneumo+rota+me ningo, to raczej bezpieczne
Eda miał 6w1, rota i pneumo i nic mu nie było potem

A nie chcesz pneumo po 6 miesiącu? Wcześniej raczej i tak nie będzie mały spotykał się z dziećmi?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:59   #995
nena_milka
Wtajemniczenie

http://m.edziecko.pl/edziecko/10,133...ladam_jak.html

Za☠☠☠iste!!! najlepsze korale na świecie

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:01   #996
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mam to do tej pory a minelo 5tyg od porodu
podobno tak moze byc dopoki sie krwawi i to wlasnie hormony

ahhh no i wlasnie
5tyg po porodzie a ja nadal krwawie
fuck

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Ja przestałam krwawić jakieś dwa tygodnie po porodzie. A teraz mi się już pojawiła masa śluzu. Wczoraj się śmiałam i namawiałam męża na synka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki

Przyjechaliśmy do szpitala bo mała się nie ruszyła. Póki co rozwarcia nie postępuje skurcze co jakieś 10-12 min. Boli ale do przeżycia. I już chcą mnie zostawić skoro wody odeszły wiec zostaje tu i spróbuje się coś kimnac. Moze się szybko rozkręci..

Odezwę się jak mała już będzie a Wy ciotki kciuki cały czas trzymajcie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Hejo
oficjalnie powracam na forum, tęskniłam za wami małż wrócił do pracy, teściowie nas opuścili , Andzia w żłobku, a my z Marcinem w koncu sami starałam się was nadrabiać na bieżąco, dziewczyny wzięły się ostro do roboty z rozpakowywaniem
a co wiecej u nas..karminy się bez przeszkód, zalewam się nocą mlekiem, będę musiała zakupić trochę pidżam. Marcin daje mi odpocząć, jest naprawdę kochany. Za to Andzia troszke nie może się odnaleźć, zawzięcie zwraca na siebie uwagę i się buntuje, staramy się na bieżąco reagować, ale nie jest łatwo
Pisałyście ostatnio o suchej skórce maleństw, u nas jest to samo. Kupiłam emolient do kąpieli i smarujemy się oliwką, zobaczymy czy coś da.

My za Wami też
Natalka mimo iż sporo starsza od Twojej Andzi to też dosyć ciężko odnajduje się w nowej rzeczywistości. Wczoraj powiedziała,że obydwoje z mężem skaczemy wokół Ewy a na Nią nikt nie zwraca uwagi Staramy się Jej poświęcać jak najwięcej czasu ale to oczywiste,że Ewa wymaga jednak więcej uwagi...

Katarzyna śliczny avek

Kaśka pytałaś o czopki na hemoroidy. Ja polecam Hemorol. Mi wylazły dziady 3tygodnie po porodzie i były tak bolesne,że raz aż się popłakałam Już praktycznie zlazło wstrętne dziadostwo
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:08   #997
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ilość wkłuć nie ma znaczenia, ilość szczepionek taka sama
A skoro można brać podstawowe+pneumo+rota+me ningo, to raczej bezpieczne
Eda miał 6w1, rota i pneumo i nic mu nie było potem

A nie chcesz pneumo po 6 miesiącu? Wcześniej raczej i tak nie będzie mały spotykał się z dziećmi?
to dobrze bo obawialam sie ze to zbyt wybuchowa mieszanka

Raczej nie bedzie mial kontaktu z dziecmi. A ma to jakies znaczenie czy zaczniemy szczepic teraz czy po 6 mc? Chcialam teraz póki mam na to kase

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Stary 2013-10-21, 11:09   #998
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Diorisha dziękuję . Mogę zadać ci pytanie? Pamiętam jak opisywałaś jak Ewunia cię pogryzła i tak ostatnio sobie myślałam o Tobie czy już wszystko ok.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:10   #999
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzięki, ale ja naprawdę zaczynam wątpić, że to będzie ten tydzień, na następny tydzień dopiero wizyta.
A ja mam naprawdę dość. Dość nawet swojego wyglądu.
tez tak miałam pod koniec ciąży, jedynie mnie zgaga ominela jakims cudem

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bedzie ten tydzien zobaczysz;*
tzn poczujesz

wiem ze sie powtarzam ale dalabym wszystko by byv w ciazy i miec tamto cialo niz teraz
mam nadzieje ze to minie

Minie, tylko musisz dac sobie czas. No i rana się musi zagoic. Ja jeszcze tydzień temu wygladalam znacznie gorzej
Stary 2013-10-21, 11:27   #1000
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze bo obawialam sie ze to zbyt wybuchowa mieszanka

Raczej nie bedzie mial kontaktu z dziecmi. A ma to jakies znaczenie czy zaczniemy szczepic teraz czy po 6 mc? Chcialam teraz póki mam na to kase
No masz 2 dawki mniej
Ja chcę po 6 miesiącach, bo Encia po tego czasu do żłoba na pewno nie pójdzie, a właśnie w skupiskach dzieci jest największe prawdopodobieństwo złapania pneumo.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-21, 11:29   #1001
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej
Ja krwawiłam przez tydzień, później przerwa też około tygodnia i już myślałam że mam spokój i się przeliczyłam. Jak mnie siekło to konkretnie. I jestem w piątym tygodniu połogu i jeszcze troszkę ze mnie leci.
bardzo możliwe ze może tak być i u mnie do końca połogu jeszcze trochę, zobaczymy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:33   #1002
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

My już w domku. Ja z totalnym babyblusem -przeryczałam wczorajszy dzień i dziś też od rana. Nie umiem nad tym panować.
Mały o dziwo śpi, chociaż myślałam że u niego to nierealne. Strasznie dużo je...

I teraz pytanie do mam które miały już dzieciaczki.
Jak sobie radzicie i radziłyście?
Ja w ogóle... Odkąd zobaczyłam po tych prawie 4 dniach kompletnego niewidywania moje dziecko to mnie taka załamka ogarnęła. Jakieś durne myśli... Mam wrażenie, że on jest zazdrosny, że tak się dystansuje jak mam maluszka. Dzisiaj to aż nie chciałam karmić małego bo Filip wtedy jest taki dziwny, oddalony... A ja po tych kilku dniach, kiedy go "zostawiłam" mam w stosunku do niego olbrzymie wyrzuty. Ciągle mi się wydaje, że coś mu odbieram, że ma do mnie żal.. i na tym traci biedny niewinny Mikołajek i zaraz znowu dołuję się nim. Taka jakaś durna jestem, ale wy już macie wprawę i już swoje przeszłyście. Maluszki długo w domu to błagam podzielcie się tym jak to ogarniacie, jak to u was wyglądało , co U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.

A Mikołaj jeszcze mi faworyzuje jedną pierś i nie wiem co robić bo ta druga wiecznie nabrzmiała i obolała...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:34   #1003
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No masz 2 dawki mniej
Ja chcę po 6 miesiącach, bo Encia po tego czasu do żłoba na pewno nie pójdzie, a właśnie w skupiskach dzieci jest największe prawdopodobieństwo złapania pneumo.
o kurde to nie wiedziałam
czyli proszę wytłumacz mi jak małemu dziecku - szczepiąc po 6 miesiącu mały dostanie pierwszą dawkę i kiedy drugą?
A gdy zaszczepię teraz to kiedy kolejne dawki?

Stary 2013-10-21, 11:36   #1004
bojatoja
Zakorzenienie

Witam po weekendzie
Wczoraj byłam w szkole, nawet zleciało. Już w grudniu 2 pierwsze egzaminy Dzisiaj lub jutro dostaniemy listy z promotorami i trzeba będzie wybrać jakiegoś. Co najlepsze chciałam kolesia od marketingu międzynarodowego i lipa bo w tym roku nie będzie promotorem. A to 'cham'
Chciałabym już zacząć pisać magisterkę, bo czuje że im Filipek będzie starszy to będzie ciężej usiąść na i pisać
Już teraz wymaga ode mnie więcej uwagi. Mój kochaniutki, normalnie bym go schrupala

Kochane ciężarówki trzymam za Was kciuki. Macie czas do następnego czwartku

Nie nadrabiam, ale od teraz jestem na bieżąco
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:40   #1005
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
No przepraszam bardzo ale ja po moim porodzie juz z pięć razy pisałam że rozumiem was doskonale! !! Ja też przecież meczyłam i to dość długo bo przypominam ze urodziłam 8 dni po terminie! !! Więc bez takich mi tu insynuacji, jakkolwiek się to pisze
A poza tym chyba wasze posty czytam najdokładniej

A do nas dziś położna przyjeżdża, mam 4 miliony pytan na kartce zapisane muszę chalupe trochę ogarnąć
Kochana, ale ja nie mówię, że mnie olejecie tyle że chyba ciężko się wczuć w "męczybułstwo" przedporodowe już po porodzie

Ale nie martw się będę marudzić coraz bardziej

ja też zawsze do gina zapisuje wszystkie pytania na kartce, bo mam ich multum i bym zapomniała

Cytat:
ogarnęłam sie, jadę do sklepu na chwilę.

Powiem wam, że zrobiła mi się "słoniowa twarz" wczoraj. Spuchłam normalnie.

I chcąc dzisiaj ubrać jakąś bluzkę, doszłam do wniosku, że zostały mi dwie: biała i czarna.
mi spuchł...nos

my też jedziemy do sklepu/sklepów.
Bo od dziś mam męża na 2 tyg. w domu, wziął już urlop na urodziny Małego no niestety przesunąć się już tego nie da.

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:40   #1006
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja chyba będzie
Właśnie poszły mi wody, hmm dużo tego, całe łóżko zalałam!
Ale surczy brak. No nic, zaraz zadzwonie i zdam raport i czekamy na rozwój.
Proszę o mocne kciuki, żeby bardzo nie bolało i żeby było szybko bo trochę zaczynam się bać
ooo super !!! mocne kciuki ! oby łatwo poszło !

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ciekawe jak Teacherka po takim czasie to już jej chyba poród wywoływali jak się samo nie rozkręciło... chociaż ja jej cc wróżę oby tego nie przeczytała
Cytat:
Kaśka też myślałam rano o Teacherce i przeszło mi przez głowę to samo co Tobie.
Cytat:
Co do teacherki mam nadzieję, ze już dziewczyna jest po, albo dzisiaj jej wywołają.
Ale też myślę, że skończy sie na cc.
kochane dopiero teraz mogłam wejść na kompa, a teacherka napisała przed 10;00 że narazie dalej nic

"Zero postępów... Ordynator założył mi ponownie cewnik Foley'a, tym razem nie bolało tak jak w piątek. Szyjka niedojrzała, skurczy nie mam absolutnie żadnych... Trochę tu poleżę fajne współlokatorki wyszły i będzie już w ogóle nuda... Potrzebne mega kciuki... "
Stary 2013-10-21, 11:46   #1007
gorgulek
Zakorzenienie

Cotka u mnie byko tak ze bardzo tesknilam za Zuzia bo to taka mala coreczka moja. Ale powiem Ci ze czasem zaczynaja mnie draznic jej zachowania ktore kiedys by przeszly bez echa i staram sie zeby ona tego nie odczula. Przytulam ja przy kazdej okazji, mowie ze kocham i bawie sie jak spi Milosz. Ona widzi ze malemu poswiecam wiecej uwagi. Pyta mnie: mamo, jak nie karmisz Milosza to pobawisz sie ze mna a ja wtedy czuje ze daje dupy, ze ona czuje sie taka mniej wazna. Jak ktos jest u nas albo my u kogos to ciagle chce byc w centrum zainteresowania, robi sie nieznosna i pajacuje. Mi jest ciezko bo czuje ze ja jakos zaniedbuje. I juz koncze bo wyje smutno mi a nie dam rady sie rozdwoic. Wczoraj pytala czy oze spac tylko ze mna. Pozwolilam w nocy przyjsc, nie przyszla. Ona chciala ze mna zasnac a ja w tym czasie karmilam Milosza, jak skonczylam to spala... ehhh
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:50   #1008
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Rewelacyjne!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:51   #1009
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
My już w domku. Ja z totalnym babyblusem -przeryczałam wczorajszy dzień i dziś też od rana. Nie umiem nad tym panować.
Mały o dziwo śpi, chociaż myślałam że u niego to nierealne. Strasznie dużo je...

Ja w ogóle... Odkąd zobaczyłam po tych prawie 4 dniach kompletnego niewidywania moje dziecko to mnie taka załamka ogarnęła. Jakieś durne myśli... Mam wrażenie, że on jest zazdrosny, że tak się dystansuje jak mam maluszka. Dzisiaj to aż nie chciałam karmić małego bo Filip wtedy jest taki dziwny, oddalony... A ja po tych kilku dniach, kiedy go "zostawiłam" mam w stosunku do niego olbrzymie wyrzuty. Ciągle mi się wydaje, że coś mu odbieram, że ma do mnie żal.. i na tym traci biedny niewinny Mikołajek i zaraz znowu dołuję się nim. Taka jakaś durna jestem, ale wy już macie wprawę i już swoje przeszłyście. Maluszki długo w domu to błagam podzielcie się tym jak to ogarniacie, jak to u was wyglądało , co U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.

A Mikołaj jeszcze mi faworyzuje jedną pierś i nie wiem co robić bo ta druga wiecznie nabrzmiała i obolała...
moja Andzia robi to samo, wiesza się na mnie jak karmię Marcina, przytula, całuje.. no jest po prostu zazdrosna. Nie jest wobec braciszka agresywna czy niemiła, uwielbia go, głaszcze, czesze mu włoski, wczoraj nawet trzymała go na kolanach staram się jej nie odsuwać od niego, wiele czynności przy Marcinie wykonujemy wspólnie, pomogła nam przy pierwszej kąpieli, wyrzuca pieluszki do kosza.. i nawet jeśli podchodzi do Marcina i chce samodzielnie coś przy nim zrobić to ostrożnie jej pozwalam, ale nigdy nie mówię czegoś w stylu " uważaj, zostaw, nie dotykaj, nie wolno" . Andzia uwielbia swojego brata, ale mimo to sie buntuje i pokazuje rogi, widzę, że coś się w niej zmieniło.. jakby trochę dorosła i chce pokazać, że ma swoje problemy. Jakoś sobie poradzimy z dzieciakami, nie martw się daj czas Filipowi
Stary 2013-10-21, 11:53   #1010
bojatoja
Zakorzenienie

Cotynato
Ja w sumie mam tylko Filipa, ale widzę jak jest u mojej siostry. Urodziła 2 tygodnie temu i ma synka starszego właśnie dwuletniego. Więc taka sama różnica wieku jak u Was.
Wiedziałam że będzie jej ciężko. Starszy jest strasznie nieznośny. Mieszkamy razem więc widze jak jest. Najgorsze jest to jego "pomaganie", gdzie on w ogóle nie ma wyczucia, i wymuszanie wszystkiego krzykiem.
Moja siostra widać że nie ma siły.
Ale wierze, że dacie radę I w sumie nic nie doradzę, bo nie wiem co.
Baby blues dopada większość mamuś więc trzeba to przetrwać Życzę dużo wytrwałości i spokoju.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-21, 11:54   #1011
logoasia
Zakorzenienie

Teacherka myslimy o Tobie i trzymamy kciuki niech się coś w końcu ruszy!
Stary 2013-10-21, 11:58   #1012
gorgulek
Zakorzenienie

Ja po wizycie u gina. Wszystko sie ladnie oczyszcilo. Dostalam pozwolenie na cwiczenia. Zreszta skomentowal mnie tak: pani juz pewnie cwiczy bo nogi chude jak patyki
To taki mlody doktorek wiec z nim zawsze na luzie gadam i pozartowac mozna

Od poczatku listopada ruszam z cwiczeniami, teraz zaczne cos powoli wprowadzac.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:58   #1013
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kochane dopiero teraz mogłam wejść na kompa, a teacherka napisała przed 10;00 że narazie dalej nic

"Zero postępów... Ordynator założył mi ponownie cewnik Foley'a, tym razem nie bolało tak jak w piątek. Szyjka niedojrzała, skurczy nie mam absolutnie żadnych... Trochę tu poleżę fajne współlokatorki wyszły i będzie już w ogóle nuda... Potrzebne mega kciuki... "
Biedna się wymęczy. Trzymamy za Ciebie kciuki teacherka
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-21, 12:24   #1014
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

super
Stary 2013-10-21, 12:27   #1015
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Co do wyglądu, nie oszukujmy się, w.pologu raczej nie da sie wyglądać jak miss świata
Ja się nie doluje, po prostu zacznę walkę za 2 tyg. Mam 12 kg do zrzucenia, obwisly brzuch cały w rozstepach, mega cellulit... Do tego nie mam czasu zrobić sobie spa, jestem zarosnieta jak yeti, mam podkrazone oczy i szara cere. Ale wszystko się zmieni
To ja do tego jeszcze blada jestem jak trup, włosy niepoczesane bo nie mam czasu, 10 kg do zrzucenia.

Zmieniłam małemu mleko na antyrefluks, rzygać przestał, ale za to
-je godzinę, a nawet dłużej 170 ml,
-po jedzeniu ryczy
-po 1,5 godz jest dalej głodny
Ja już nie wiem co mam robić.Myślałam o tym żeby mieszać mleko, albo zwykłe zagęszczać tylko tą mączką
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:31   #1016
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hejo!

Cytat:
Hej
Ja krwawiłam przez tydzień, później przerwa też około tygodnia i już myślałam że mam spokój i się przeliczyłam. Jak mnie siekło to konkretnie. I jestem w piątym tygodniu połogu i jeszcze troszkę ze mnie leci.
Ja podobnie też miałam przerwę i myślałam, że już mam luz, ale potem znów... Julek kończy w środę 6 tygodni, a nie krwawię może od 5 dni

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A czym pielegnowaliscie pępek? U nas jeszcze całkiem mocno siedzi, przemywamy octaniseptem.
Ja też prawie już nie krwawie- przy adzie duuuzo dłużej to trwalo

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Mi polozna zaleciła spirytus, bo octenisept nie dawał rady. Rano i wieczorem stosowalam spiryt, a w ciagu dnia 2-3 razy octenisept.
Ja octeniseptem, ale tak jak Matall pisze można spirytusem potraktować - szybciej wyschnie i odpadnie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Lola ja tez nie lubie swojego ciala teraz. Przeszkadza mi brzuch i za duze piersi. Brzuch da sie wycwiczyc a piersi zmaleja jak skoncze karmic. Tez jestem po cc i nie moge jeszcze cwiczyc.
Będziesz się w domu gimnastykować czy w siłowni?

Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki

Przyjechaliśmy do szpitala bo mała się nie ruszyła. Póki co rozwarcia nie postępuje skurcze co jakieś 10-12 min. Boli ale do przeżycia. I już chcą mnie zostawić skoro wody odeszły wiec zostaje tu i spróbuje się coś kimnac. Moze się szybko rozkręci..

Odezwę się jak mała już będzie a Wy ciotki kciuki cały czas trzymajcie

Cytat:
Co do wyglądu, nie oszukujmy się, w.pologu raczej nie da sie wyglądać jak miss świata
Ja się nie doluje, po prostu zacznę walkę za 2 tyg. Mam 12 kg do zrzucenia, obwisly brzuch cały w rozstepach, mega cellulit... Do tego nie mam czasu zrobić sobie spa, jestem zarosnieta jak yeti, mam podkrazone oczy i szara cere. Ale wszystko się zmieni
Jakbym sobie czytałam Tylko zamiast szarej cery, u siebie dodałabym pryszczatą cerę I ja mam 9 kg do wagi sprzed ciąży, o wymarzonej już nawet nie myślę.

Cytat:
Czekam u gina w poczekalni. Milosz sie wlasnie obudzil i malz musi podac mm. Wolalam dac swoje Zanim urodzilam to myslalam ze karmic nie bede a teraz by bylo mi zal zrezygnowac.
Nie odciągasz mleczka właśnie na takie sytuacje?
Ja próbowałam odciągać sobie na wieczorne karmienie, ale chyba mam jeszcze mało mleka, bo przez to w dzień mały się nie najada moim zdaniem.
Dziś lub jutro ma być moja położna, liczę, że uratuje moje KP

Cytat:
Mnie z kolei ochrzaniła, że dziecko nie może tyle jeść, jak powiedziałam po 2 tygodnich życia, że zjada mi 110-130 ml mojego mleka Ale ja też wychodzę z założenia, że kp nie da się przekarmić, że co najwyżej może ulać, jak za dużo zje.
Oj, mój dziś jadł przed 40 min. z obu nabrzmiałych cycek. Pospał godzinę i zaczęła się histeria. Poszłam tylko na siku, wracam a tak cały rożek zalany i ubranko... Tyle jeszcze nigdy nie ulał, ale myślę, że to od płaczu tak go zerwało

Cytat:
No masz 2 dawki mniej
No właśnie ja tak chcę zrobić. Matall, mimo że dwie dawki mniej, to i tak dzieć będzie zabezpieczony?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:34   #1017
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cotka u mnie byko tak ze bardzo tesknilam za Zuzia bo to taka mala coreczka moja. Ale powiem Ci ze czasem zaczynaja mnie draznic jej zachowania ktore kiedys by przeszly bez echa i staram sie zeby ona tego nie odczula. Przytulam ja przy kazdej okazji, mowie ze kocham i bawie sie jak spi Milosz. Ona widzi ze malemu poswiecam wiecej uwagi. Pyta mnie: mamo, jak nie karmisz Milosza to pobawisz sie ze mna a ja wtedy czuje ze daje dupy, ze ona czuje sie taka mniej wazna. Jak ktos jest u nas albo my u kogos to ciagle chce byc w centrum zainteresowania, robi sie nieznosna i pajacuje. Mi jest ciezko bo czuje ze ja jakos zaniedbuje. I juz koncze bo wyje smutno mi a nie dam rady sie rozdwoic. Wczoraj pytala czy oze spac tylko ze mna. Pozwolilam w nocy przyjsc, nie przyszla. Ona chciala ze mna zasnac a ja w tym czasie karmilam Milosza, jak skonczylam to spala... ehhh
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
moja Andzia robi to samo, wiesza się na mnie jak karmię Marcina, przytula, całuje.. no jest po prostu zazdrosna. Nie jest wobec braciszka agresywna czy niemiła, uwielbia go, głaszcze, czesze mu włoski, wczoraj nawet trzymała go na kolanach staram się jej nie odsuwać od niego, wiele czynności przy Marcinie wykonujemy wspólnie, pomogła nam przy pierwszej kąpieli, wyrzuca pieluszki do kosza.. i nawet jeśli podchodzi do Marcina i chce samodzielnie coś przy nim zrobić to ostrożnie jej pozwalam, ale nigdy nie mówię czegoś w stylu " uważaj, zostaw, nie dotykaj, nie wolno" . Andzia uwielbia swojego brata, ale mimo to sie buntuje i pokazuje rogi, widzę, że coś się w niej zmieniło.. jakby trochę dorosła i chce pokazać, że ma swoje problemy. Jakoś sobie poradzimy z dzieciakami, nie martw się daj czas Filipowi
Powiem wam, że ja ogólnie nie sądziłam że to tak ciężko będzie. W ciąży mało co o tym myślałam. Dziewczyny z mojego wątku raczej unikały tematu. Nie żaliły się- bo w sumie i tak nikt by tego nie zrozumiał. Wklejały nam super fotki, słodkie, radosne a tak na prawdę teraz dopiero mówią jaka to masakra
Nie wiem czy bym się zdecydowała na taką małą różnicę.
Co prawda nie wiem jeszcze tak na prawdę jak wygląda takie funkcjonowanie z dwójką bo to zaledwie kilka godzin razem, ale widzę jak ja to źle znoszę. Dopada mnie durne myślenie, że nie będę karmić przy nim ( a to jest jednoznacze z mocnym dokarmianiem na które się nie nastawiałam) - żeby mały nie był smutny że tak dużo tulę maluszka. Ciężko mi czasami bo odsuwam się od maleńkiego - przez te wyrzuty że zostawiłam starszego na pare dni- a przecież to ten mniejszy mnie bardziej potrzebuje... Mam wrażenie, że Filip jeszcze za mało rozumie i może błędnie to wszystko interpretować... Ogólnie wszyscy mnie pocieszali że dziecko dwuletnie nie jest zazdrosne bo jeszcze nie rozumie a tu teraz się okazuje że niekoniecznie. Jak widziałam go wczoraj takiego zmieszanego tym, że karmię... takiego wycofanego, obserwującego z daleka to tak mi smutno się zrobiło... Kurcze idę się ogarnąć bo znowu się cała zaryczałam... Dzięki za odpowiedzi

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:37
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:49   #1018
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
wcale nie jest tak różowo z tym kp
ja nie wiem, czy Lila niedojada, a może jest przejedzona, no masakra, tak się zachowuje, że ja nie mam pojęcia
Dlatego tak po przemyśleniu doszłam do wniosku, że przy nastepnym dziecku trochę odpuszczę z tym kp. Nawisiałam sie na tym laktatorze, dziecko sie nadenerwowało bo z cyca mało leciało, a i tak laktacja padła

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Moja chyba będzie
Właśnie poszły mi wody, hmm dużo tego, całe łóżko zalałam!
Ale surczy brak. No nic, zaraz zadzwonie i zdam raport i czekamy na rozwój.
Proszę o mocne kciuki, żeby bardzo nie bolało i żeby było szybko bo trochę zaczynam się bać
Powodzenia

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
tez tak miałam pod koniec ciąży, jedynie mnie zgaga ominela jakims cudem [COLOR="Silver"]
:
To zazdroszczę. Jak myśle o nastepnej ciąży to przeraża mnie najbardziej nie porod tylko pół roku zgagi

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
serio swój poród zaczynam przeczuwać na listopad, u Was to chociaż jakieś krwiste czopy, a u mnie jak idzie to tylko śluzu dużo...

Ale mam doła.
Urodzisz w Halloween
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:56   #1019
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Edi zareagował bardzo dobrze na Elenkę.
A co robię, żeby nie czuł się odsunięty?
Nawet jak karmię, to z drugiej strony zawsze go przytulam. Staram mu się poświęcać maksymalnie dużo czasu. Wieczorami tż tylko z Edim się bawi, Elenkę w sumie na razie tylko myje i usypia, a tak ja się nią zajmuje, a on Ediemu poświęca czas. Nie bardzo wiem, jak mogę Ci pomóc

Cytat:
o kurde to nie wiedziałam
czyli proszę wytłumacz mi jak małemu dziecku - szczepiąc po 6 miesiącu mały dostanie pierwszą dawkę i kiedy drugą?
A gdy zaszczepię teraz to kiedy kolejne dawki?
Po prostu pomija się 2 pierwsze dawki, a dalej tak samo

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Powiem wam, że ja ogólnie nie sądziłam że to tak ciężko będzie. W ciąży mało co o tym myślałam. Dziewczyny z mojego wątku raczej unikały tematu. Nie żaliły się- bo w sumie i tak nikt by tego nie zrozumiał. Wklejały nam super fotki, słodkie, radosne a tak na prawdę teraz dopiero mówią jaka to masakra
Nie wiem czy bym się zdecydowała na taką małą różnicę.
Co prawda nie wiem jeszcze tak na prawdę jak wygląda takie funkcjonowanie z dwójką bo to zaledwie kilka godzin razem, ale widzę jak ja to źle znoszę. Dopada mnie durne myślenie, że nie będę karmić przy nim ( a to jest jednoznacze z mocnym dokarmianiem na które się nie nastawiałam) - żeby mały nie był smutny że tak dużo tulę maluszka. Ciężko mi czasami bo odsuwam się od maleńkiego - przez te wyrzuty że zostawiłam starszego na pare dni- a przecież to ten mniejszy mnie bardziej potrzebuje... Mam wrażenie, że Filip jeszcze za mało rozumie i może błędnie to wszystko interpretować... Ogólnie wszyscy mnie pocieszali że dziecko dwuletnie nie jest zazdrosne bo jeszcze nie rozumie a tu teraz się okazuje że niekoniecznie. Jak widziałam go wczoraj takiego zmieszanego tym, że karmię... takiego wycofanego, obserwującego z daleka to tak mi smutno się zrobiło... Kurcze idę się ogarnąć bo znowu się cała zaryczałam... Dzięki za odpowiedzi
Wiesz, co? Z kp to u nas tak, że ja Edzikowi tłumaczę po prostu. Że Elenka jest mała, nie ma ząbków i musi pić mleczko od mamy. I że cycusie są tylko dla niej, bo on jest duży i może jeść serki i kanapki. I właśnie jak karmię prawym cyckiem, to Eda sie z lewej przytula i jest zadowolony

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-21, 13:00   #1020
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie u gina. Wszystko sie ladnie oczyszcilo. Dostalam pozwolenie na cwiczenia. Zreszta skomentowal mnie tak: pani juz pewnie cwiczy bo nogi chude jak patyki
To taki mlody doktorek wiec z nim zawsze na luzie gadam i pozartowac mozna

Od poczatku listopada ruszam z cwiczeniami, teraz zaczne cos powoli wprowadzac.
Cwiczenia na miesnie brzucha tez mozesz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości