Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 12:18   #481
strawberry162
Rozeznanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cześć Słoneczka My tak tylko na chwile zeby pochwalić sie w jakiej pieknej scenerii sobie spacerujemy

KATARZYNA Antosi sie poca jak jest jej za cieplo a stópki to az jej smierdza:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1382354174443.jpg (126,4 KB, 47 załadowań)

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:21   #482
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Eweve - biedny Aleks oby szybko doszedł do siebie, i powodzenia w łapaniu siuśków

Strawbery - ale wam fajnie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:21   #483
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć Słoneczka My tak tylko na chwile zeby pochwalić sie w jakiej pieknej scenerii sobie spacerujemy
ale ślicznie
zlota polska jesień
Stary 2013-10-21, 12:33   #484
tysia222
Raczkowanie

Witam się w nowej części.

Widzę, że u Was z nockami to różnie. Ja dziś pospałam bo moja mama miała Mikołaja- tylko mnie na karmienie wołała. Musiałam odespać bo poprzednie noc tragiczna- od 2 w nocy do rana nie spałam bo Młody tylko na rękach chciał i co chwile sie budził. Nie wiem co jest grane bo w nocy fajnie sypiał.
Ostatnie dni mamy kiepskie- jakby mi się dziecko popsuło Tak już fajnie w nocy sam w łóżeczku zasypiał, w ciągu dnia rytm, systematyczne spanie a teraz duuuuupa

Domciatko- odnośnie wiercenia itd. Ja już kiedyś też o tym pisałam, nie wiem czy pamiętasz. Mikołaj też tak ma, że od ok 4 do rana strasznie się wierci, przeciąga, chrapie, piszczy, ciśnie i to wszystko na śpiocha. Nie wiem czym to spowodowane jest ale tak noc w noc. Kupy robi, krople na kolki dostaje- i już ich prawie nie ma, jeść je. No nie wiem. Ja przy tym spać nie mogę bo choć wiem, że on śpi to mnie to budzi i ciągle do niego zerkam. Okropne to jest i modlę się, żeby przeszło. Dodam, że odbijam po jedzeniu więc to też nie to.

A no i Mikołaj kończy dziś 10 tygodni!
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:37   #485
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dzisiaj drugi dzien przemywania rumiankiem, póki co chyba trochę za wcześnie na spektakularna poprawę ale daje mu pare dni

Tez myśle, ze długo tu nie wytrzymamy

U nas oprócz siekiery to by mozna cały sprzęt majsterkowicza zawiesić

Skylie zrobię za chwile zdjęcia to wstawie. Jest mega obcisła, ale tz był jurorem w przymierzalni i powiedział, ze ta i żadna inna wiec wzięłam jest taka trochę zdzirowata, ale jednocześnie bardzo elegancka

ja byłam wcześniakiem to podobno w jeden miesiąc pytałam 2kg i szybciutko różnice nadrobilam

Dobra kawa, herbata?

Lachryma ja już zapowiedzialam, ze teść nie ma prawa dotknąć Tomka i sobie tego nie życzę. Jak sie bawimy w złych rodziców to niech chociaż ma powód zeby pier.olic takie głupoty. Ja sie mega wkurzylam, a tz wyjechał do niego z takim paskiem, ze myśle w następnej wsi nas było słychać. Teściowa akurat po naszej stronie tym razem, wiec ten pacan jest teraz zbiorowo na wszystkich obrażony łącznie z psem oczywiście
Wiec znowu mam przekichane bo z psem i dzieckiem jednocześnie na spacer, albo wtedy jak Tomek usypia to na szybkiego z psem, masakra.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Stopy nie, ale dłonie ma często trochę mokre. Pewnie przez to, ze je ciagle ściska w piąstki. A może młodego trochę za ciepło ubierasz?
U nas przeso po 2 dniach czestego przemywania :ehwm:

No sukienka w sam raz do kosciola

Ola tez ma czesto mokre piastki, ale jak trzyma.otwarte dlonie.to nie

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ewe- pewnie jutro juz bedzie lepiej Najwazniejsze ze.temperatura.przeszla. A fa wysypka to napewno potowki? Moze mial jednak trzydniowke

Powodzenia w.lapaniu siurkaow. Toz.to nie lada wyzwanie

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:44   #486
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

granat- niech się trochę rozerwie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Czekoladki z cyjankiem

A tak na poważnie, co lubi teściowa? Może ma jakieś hooby, może książke, kwiatek w doniczce, apaszkę?

w wolnym czasie rozwiązuje krzyżówki, książki jej słabo idą, kwiatków to ma tyle w salonie na parapecie, że słońce nie dochodzi, hmmm apaszka może by nie było źle tylko pewnie córeczka przechwyci potem bo raz dostała torebkę od swojej kuzynki to córeczka teraz ją nosi

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
zależy co lubi robić w wolny czas, może książka?
albo kup bon o wartości jakieś tam albo na dany zabieg do kosmetyczki. będzie mogla sobie iść zrobic coś za daną kwotę albo już z góry wybierz zabieg i zapłać za niego np paznokcie czy coś na twarz.
do kosmetyczki nie chodzi i nie widzi potrzeby, nawet jakbym dała jej takie coś to nie była by zadowolona, to jest bardzo prosta kobieta, pochodzi ze wsi odległej od miasta, niby od 16go roku życia w mieście żyje, ale jest bardzo bardzo prosta i ma takie myślenie wioskowe

Cytat:
Dobra kawa, herbata?
może z tą kawą to nie jest zły pomysł bo pije , mam w galerii sklep z kawami i herbatami może tam coś znajdę

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej mamolki

Niestety nocka do d..... mlody budzil sie z mega placzem, nie chcial w lozeczku, nie chcial ze mna w lozku tylko na rece - co mu sie nie zdarza, bo on na raczkach nie lubi. Chyba nie doszedl do siebie po wczorajszej traumie. Najwazniejsze - goraczki nie ma ale za to cale cialo w potowkach, jak najbardziej, wczoraj bylo ich malo, ale dzis to juz apogeum.ponadto dzwonila kumpela, wynik na posiew cos wykazal, wiec choduja bakterie, podejrzewa zapalenie ukladu moczowegokazala mi tez zrobic badanie ogolne moczu z posiewem raz jeszcze, porownamy wyniki. Dzis nie dalam rady bo u mnie labek przyjmuje material do 11.30, jutro od rana rozbieram go, wymywam dokladnie octeniseptem siusiaka i poluje na srodkowy strumiem
zdrówka

Cytat:
Mojemu główka się poci a le to zawsze jak je więc myślałam że to od wysiłku bo przecież ciągnie i ciągnie , też wspomnę to na wizycie.

A wogle zadzwoniła do mnie połóżna i zapowiedziała się że przyjdzie w czwartek
co do główki to mi koleżanka mówiła, że jak z tyłu się poci tylko to źle , ale nie pamiętam dlaczego
mój to poci się zazwyczaj w nocy a śpi w samych bodach

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

A no i Mikołaj kończy dziś 10 tygodni!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:58   #487
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

co do główki to mi koleżanka mówiła, że jak z tyłu się poci tylko to źle , ale nie pamiętam dlaczego
mój to poci się zazwyczaj w nocy a śpi w samych bodach
Nie strasz bo jemu właśnie tylko tył głowy sie poci. Plus dłonie i stopy.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Tysia - Dla Mikołaja

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:01   #488
lachryma
Zakorzenienie

mała tak smacznie sobie śpi, a muszę jak nakarmić przed wizytą u neurologa, bo inaczej w przychodni będzie krzyk. a tak nie chcę jej wybudzać
Stary 2013-10-21, 13:02   #489
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej
Bioderka w porzo ale jeszcze potrzebujemy kciuki za kupę, bo wyszedł mały twardy bobek ;(
Na szczęście bez bólu... 30 mamy pediatrę, więc poczekam, chyba, że zacznie mu twardniec brzuszek...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:12   #490
katarzynkajg
Zadomowienie

Idziemy na spacer Pa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-10-21, 13:14   #491
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

skylie mnie wyglada to na potowki, bo to wyskoczylo wczoraj zaraz po wyjsciu z izby przyjec jak bylismy na oddziale a na oddziale juz chlodniej, a teraz ma ich wiecej. Zreszta on juz raz mial potowki i tak one wlasnie wygladaly. Bede obserwowac.
edit. obejrzalam na necie jak wyglada wysypka przy trzydniowce - to nie to.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:16
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:19   #492
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz bo jemu właśnie tylko tył głowy sie poci. Plus dłonie i stopy.
z tego co pamiętam to mówiła tylko o główce, coś trzeba podać i ok, wit jakąś nie wiem , nie pamiętam , nie chce wprowadzać w błąd i straszyć przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej
Bioderka w porzo ale jeszcze potrzebujemy kciuki za kupę, bo wyszedł mały twardy bobek ;(
Na szczęście bez bólu... 30 mamy pediatrę, więc poczekam, chyba, że zacznie mu twardniec brzuszek...

za bioderka
za kupę

ja właśnie jestem pełna radości bo mojemu po 7 dniach dziś wyszła, ale na szczęście normalna, od wczoraj podaje mu kompocik z jabłek może to pomogło

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:20   #493
enlevee
Zakorzenienie

ImageUploadedByTapatalk1382358011.567628.jpga u nas taka sceneria ImageUploadedByTapatalk1382358044.184273.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:22   #494
enlevee
Zakorzenienie

Strawberry pięknie u Was!

Tysia dla Mikołaja za poważny wiek i oby jak najmniej takich nocek!

Skylie wystawie pózniej zdjęcia sukienki bo cos mi się nie chcą załadować.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-21, 13:26   #495
idzia111
Zakorzenienie

takie cos ma Michas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cos.jpg (60,6 KB, 47 załadowań)
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:35   #496
cynamon_owa
Zadomowienie

Mąż zanosił na anestezjologie Adasia przed operacja serduszka a ja wczoraj. Tak mi sie ręce trzęsły, że opanowac nie mogłam.
O ile przed operacja Adaś nie płakał o tyle wczoraj sie rozwyl leżąc na stole operacyjnym. Ja zaczęłam wyć kiedy wstrzykneli mu środek usypiajacy i w sekundzie zamilkł z otwartymi oczami... Mnie kazali szybko wyjść bo musieli Adasia intubowac. Koszmar
Wszystko trwalo 1,5 godziny. Noc była straszna. Adaś bardzo płakał, w zasadzie wrzeszczal a ja nie mogłam nic zrobić
Dzisiaj jest trochę lepiej.
Za około godzinę zaczynamy naukę picia z butelki. Jednak z kubeczka zrezygnowaliśmy.
Próbowalismy juz różnych smoczkow i było wycie nie z tej ziemi. No nic- czym szybciej naucze Młodego tym szybciej wrócimy do domu. Szkoda tylko, ze mąż musi juz wracać do pracy. Ale i tak mu poszli na rękę bardzo...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:40   #497
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Nie odzywałam się z rana, bo mąż został w domu i sprzątaliśmy mieszkanie.. Teraz pojechał na kurs..dzisiaj egzamin Ja wróciłam ze spacerku z Małym i korzystając z tego, że jeszcze śpi zrobiłam herbatkę do słodkiej bułki pałaszując będę nadrabiać ..

Noc kiepska.. 2,5 oraz 2h snu..a później po ok. 1,5h, a nawet 40 min.
Wstałam po 7, żeby coś z sobą zrobić, póki Mały spał..strasznie zmęczona, połamana jakaś.. rany jak ja nienawidzę poranków

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:42   #498
mela1234
Zakorzenienie

Cynamonku cierpliwosci jeszcze chwilka.

Malgosi cos chrobocze pod lopatkami - wytlumaczenie lekarza i znowu ma antybiotyk.

Poza tym dostalismy z fisher price grzechotke lusterko do zawieszania w prezencie.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:48   #499
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
takie cos ma Michas
Hmm, no ja się nie znam, ale mnie to raczej wygląda na coś po ślinie, po ulaniu, ewentualnie na coś po ocieraniu o ubranko, zamek z bluzy/kurteczki...Nie wygląda na uczulenie czy coś w ten deseń.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cynamonku- wiem, że ciężko patrzeć na cierpiące, płaczące dziecko, ale jeszcze troszkę i pożegnacie się ze szpitalem. Trzymamy za was ciągle kciuki. Modlę się za Adasia i wierzę, że już niedługo w trójkę wrócicie do domu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:51   #500
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Cynamonku cierpliwosci jeszcze chwilka.

Malgosi cos chrobocze pod lopatkami - wytlumaczenie lekarza i znowu ma antybiotyk.

Poza tym dostalismy z fisher price grzechotke lusterko do zawieszania w prezencie.

ja tez dzis dostalam
a co znaczy "chrobocze pod lopatkami - nosz kur.... albo cos jest albo nie.ehhhhh

idzia kolezanki syn mial cos kiedys takiego - podobno to jakies oczyszczanie sie skory i nie pamietam dokladnie, ale dostal chyba cos na wysuszenie tego.Bylas z tym u lekarza?

cynamonku juz niedlugo bedzie oki. W koncu Adas zaskoczy z piciem z butli - wierze w to. Trzymajcie sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:01   #501
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Hej.

Cynamonka straszne konowaly sa w tym szpitalu dobrze ze ty jesteś taka kochana mamusia i pilnujesz bo inaczej nie wiadomo co by tam się dzialo. Trzymam kciuki żeby niunio jak najszybciej wydobrzał i moglibyście do domku wrocic

Tak mi Justysie dziś wysypalo ze plakac mi się chce bo nie mam zielonego pojęcia od czego. Na buziuni często miała krostki i sucha skore, czasem na brzuszku się zdarzalo ale to dwa dni i sladu nie było a dzisiaj to masakra
Policzki podbródek szyjka za uszkami caly brzuszek i placki na raczkach i nozkach
Biedactwo moje..po kapaniu jak jeszcze jej nie ubrałam i plakala to to wszystko takie widoczne było ze az się przeraziłam. Alergia tylko od czego? Przypomnialam sobie migiem co jadlam nowego w ostatnich dniach i pamiętam ze buraczki i sos czosnkowy. Jak rano ja zobaczyłam to stwierdziłam ze może od proszku do prania i zrobiłam pranie w innym posuszylam uprasowalam i zobaczymy czy dalej ja będzie sypać.

A tak apropo w jakim proszku pierzecie?

Poczytalam na necie trochę o alergiach i dalej ciemna masa jestem bo chciałam wiedzieć jaka roznica jest miedzy alergia pokarmowa a kontaktowa i tyle wiem co teoria a jak rozroznic wysypke to bladego pojęcia nie mam.
biedna Justynka mam nadzieję, że znajdziesz winowajcę i szybko pozbędziecie się krosteczek z ciałka Małek

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Bardzo prosimy dzis o kciuki, bo prawdopodobnie czekaja nas szczepienia

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A my już wróciliśmy do rzeczywistości. Powiem wam, że fajnie było. Odpoczęliśmy, ale wszędzie dobrze, ale w domku jednak najlepiej.
A w załączniku Pani Wiewióra z Ustronia.
witaj z powrotem
o jaka śliczna pani wiewióra

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wiecie co...ostatnio mój mąż kupił sobie takie kiełbaski Gawroszki...tak mu się nazwa spodobała, ze teraz do małego mówi...
Mój Ty Gawroszku, Gawroszek to Gawroszek tamto hehheeh
ładnie

Cytat:
Poranny obowiązek zrobiony - oddanie głosów na Anulkę.
Na 12 Małgoś umówiona do pediatry. Boję się zapalenia płuc. 2 lata temu też tak miała, że w nocy przez godz tak kasłała! Oby nie! Poproszę o kciuki.
My dopiero śniadanko jemy bo wstaliśmy jakieś 20 min temu. Jedyna która wcześnie wstaje i je to Alicja
oby to nie było nic poważnego i zdrówka dla Małgosi

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że dzisiaj nie nadrabiam. Ale przeszłam prosić o magiczne kciuki. Małego daję tacie a ja idę walczyć o pracę

Stary 2013-10-21, 14:20   #502
mela1234
Zakorzenienie

Eve pal szesc jak wytlumaczyl, wazne ze wysluchal. Moj maz z nia byl i w sumie tez od niego ciezko cokolwiek sie dowiedziec. Ona szybko lapie zap. oskrzeli wiec wole dmuchac na zimne.
W ogole to w lipcu bylismy u alergologa ze wszystko ok, nic sie nie dzieje. Pani sie ucieszyla, ale powiedziala ze jezeli we wrzesniu zaczna sie oddechowe sprawy to zeby przyjsc. Dzis stwierdzilam ze skoro Malgos miala zap. oskrzeli 1,5 tyg temu, po czym poszla na 3 dni do szkoly i od nowa cos to trzeba isc do tej alergolog. No i dzwonie do rejestracji i pani mnie informuje zeby dzwonic w listopadzie o zapisy na styczen. No to ja jej kit wciskam, ze pani dr XY kazala nam przyjsc na przelomie pazdziernika i listopada dlatego dzwonie. Ona do mnie ze ok, ale to trzeba dzwonic z dwumiesiecznym wyprzedzeniem bo tak to miejsc nie ma. Wiec ja jej znowu kit ze zawsze tak dzwonie i ktos mnie na wizyte od razu umawia. Pani stwierdzila ze dziwne, ale poprosila o dane dziecka i umowila nas na 15 listopada. Mozna? Mozna! Miejsce sie znalazlo. Tylko za te klamstwa do spowiedzi musze znowu isc.

Stary 2013-10-21, 14:23   #503
ita83
Wtajemniczenie

witam z nowym pomysłem na akcje wizazowa - szczegóły w klubie

jak pomysł do kitu to przepraszam - takie mi przychodzą do tej pustej lepetyny noca
Stary 2013-10-21, 14:37   #504
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Eve pal szesc jak wytlumaczyl, wazne ze wysluchal. Moj maz z nia byl i w sumie tez od niego ciezko cokolwiek sie dowiedziec. Ona szybko lapie zap. oskrzeli wiec wole dmuchac na zimne.
W ogole to w lipcu bylismy u alergologa ze wszystko ok, nic sie nie dzieje. Pani sie ucieszyla, ale powiedziala ze jezeli we wrzesniu zaczna sie oddechowe sprawy to zeby przyjsc. Dzis stwierdzilam ze skoro Malgos miala zap. oskrzeli 1,5 tyg temu, po czym poszla na 3 dni do szkoly i od nowa cos to trzeba isc do tej alergolog. No i dzwonie do rejestracji i pani mnie informuje zeby dzwonic w listopadzie o zapisy na styczen. No to ja jej kit wciskam, ze pani dr XY kazala nam przyjsc na przelomie pazdziernika i listopada dlatego dzwonie. Ona do mnie ze ok, ale to trzeba dzwonic z dwumiesiecznym wyprzedzeniem bo tak to miejsc nie ma. Wiec ja jej znowu kit ze zawsze tak dzwonie i ktos mnie na wizyte od razu umawia. Pani stwierdzila ze dziwne, ale poprosila o dane dziecka i umowila nas na 15 listopada. Mozna? Mozna! Miejsce sie znalazlo. Tylko za te klamstwa do spowiedzi musze znowu isc.

Nam się wyspowiadalas .. Już nie musisz

Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!!

Cynamonka poprzeczytaniu ostatniej wiadomości popłakałam się siedząc na ławce w parku... Kochana nie wyobrażam sobie jak wam cieżko.. Oby mały szybko nauczył się obsługi smoczka i zebyscie juz wyszli.. Buziaki

Czytałam po łepkach wiec sorki..

Zdrowka dla maluchów!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:39
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:41   #505
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w nowym wątku po paru dniach ciszy, lecę nadrabiac i czytać co u Was, a potem coś napisze o nas

Tesknilyscie ? mam dla Was hita nowego z teściem

Cytat:
Dziś w nocy o godzinie 00:01 moja koleżanka urodziła synka o wadze 4300 i 60 cm wzrostu, naturalny poród
niezły klocuszek

Cytat:
witam się w kolejnej części i po dłuższej nieobecności
w skrócie nie było mnie z powodu: fochów, smutków, żalów, stresu, radości, braku czasu, marudzenia...

nadrobiłam wszystko, ale za dużo do cytowania
Taribari i Madi dzięki za pamięć

w zeszłym tyg mieliśmy kardiologa i ogólnie teraz nie ma nic niepokojącego, wszystkie zmiany jakie ma są fizjologiczne i z wiekiem powinny zniknąć, następna wizyta 23grudnia
pobraliśmy też krew na bilirubinę i wyniosła 1,21 a norma 1,20, pani dr zgodziła sie na szczepienie i od razu zaszczepiliśmy bo i tak ponad 3miesiące czekał na pierwsze szczepienie, we środe mamy pneumokoki a 3 grudnia kolejne szczepienie

tyle ode mnie teraz powinnam być na bieżąco
a kejt przy chwili wolnego wyśle ci nasze kciuki widzę że mój pomysł się udał trzeba było tylko kogoś kto to zbierze
witaj
a skąd te zale i smutki?
za kardiologa

Cytat:

Cytat:

A teraz co u mnie odnośnie młodego- od wczoraj pijemy sok gerbera z jabłek i białych winogron i nam baaaaardzo smakuje tak bardzo ze nam się uszy trzęsą, a jak mama nie chciała dać całej butelki tylko po trochu to bylo darcie paszczy nieziemskie chrzciny się zbliżają wielkimi krokami wiec przygotowania idą pełna para. W czwartek wieczorem była taka awantura, ze nawet jej nie opisze od początku bo bym dwa dni pisała, ja z tztem się pożarami, a potem usłyszałam od teścia ze Tomek nie zasługuje na takie życie bo jest fajny chłopak, a my nie zasługujemy na to, żeby być jego rodzicami.. W momencie tz stanął po mojej stronie i jak ojcu wygarnal to myślałam ze się pozabijaja.. Teściowa tez się z nim wtedy pożarla i od tej pory noe odzywa się do nikogo mi nawet dzień dobry nie odpowiada.. wzwiazku z tym w ogóle nie wiemy czy będzie na chrzcinach czy nie ale mamy to głęboko wczoraj pojechaliśmy po nowe spodnie garniturowe dla tzta na chrzciny i kupiliśmy tez mi sukienkę śliczna w zarze.
W piątek byłam z małym u pediatry na szczepienie ale mamy przyjechać w tym tyg bo jeszcze lekki katar. Mały w piątek ważył 5880. Obwód główki 40cm pięknie się rozwija z oczkiem mamy podejść do okulisty bo jednak trochę jeszcze ropieje. Od wczoraj rumiankiem przemywam za rada Skylie
oj przegiął tym tekstem
też chcę zobaczyć sukienkę

Cytat:
Dziewczyny co kupić teściowej na 55 urodziny
łopata odpada bo nie ma gdzie się zakopać
Cytat:

granat- niech się trochę rozerwie
Cytat:
Czekoladki z cyjankiem

Cytat:
Czy waszym dzieciom też ciągle poca sie dłonie i stopy? To normalne?

zakładam, że normalne Olek jak nie spocone ma to zimne..

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej mamolki

Niestety nocka do d..... mlody budzil sie z mega placzem, nie chcial w lozeczku, nie chcial ze mna w lozku tylko na rece - co mu sie nie zdarza, bo on na raczkach nie lubi. Chyba nie doszedl do siebie po wczorajszej traumie. Najwazniejsze - goraczki nie ma ale za to cale cialo w potowkach, jak najbardziej, wczoraj bylo ich malo, ale dzis to juz apogeum.ponadto dzwonila kumpela, wynik na posiew cos wykazal, wiec choduja bakterie, podejrzewa zapalenie ukladu moczowegokazala mi tez zrobic badanie ogolne moczu z posiewem raz jeszcze, porownamy wyniki. Dzis nie dalam rady bo u mnie labek przyjmuje material do 11.30, jutro od rana rozbieram go, wymywam dokladnie octeniseptem siusiaka i poluje na srodkowy strumiem

Sorki ze o sobie, ale nocka dala mi w kosci, w dodatku Marysia caly dzien sie z nami nie widziala, jak wrocila, szybko poszla spac, wiec w nocy sie obudzila i przyszla, zebym z nia szla do jej pokoju sie polozyc.
biedny Aleks.. zdrówka

Stary 2013-10-21, 14:49   #506
mela1234
Zakorzenienie

A my z Alicja jutro prosimy o kciuki bo idziemy do kardiologa.
Teso z drugiej strony to te moje klamstwa sa w slusznej sprawie.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:50
Stary 2013-10-21, 14:57   #507
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
takie cos ma Michas
Młody tez miał takie jakby wypryski, ale one były na policzkach. Przeszło samo z siebie, pediatra powiedział, że może to być od tego, że dotknął czy swetra mojego, który był wyprany w normalnym proszku, albo pieluszki, albo czegokolwiek co po prostu podrażniło jego skórę. Nam kazał przemywać przegotowaną wodą i zero kremow itp i pomogło

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mąż zanosił na anestezjologie Adasia przed operacja serduszka a ja wczoraj. Tak mi sie ręce trzęsły, że opanowac nie mogłam.
O ile przed operacja Adaś nie płakał o tyle wczoraj sie rozwyl leżąc na stole operacyjnym. Ja zaczęłam wyć kiedy wstrzykneli mu środek usypiajacy i w sekundzie zamilkł z otwartymi oczami... Mnie kazali szybko wyjść bo musieli Adasia intubowac. Koszmar
Wszystko trwalo 1,5 godziny. Noc była straszna. Adaś bardzo płakał, w zasadzie wrzeszczal a ja nie mogłam nic zrobić
Za około godzinę zaczynamy naukę picia z butelki. Jednak z kubeczka zrezygnowaliśmy.
Próbowalismy juz różnych smoczkow i było wycie nie z tej ziemi. No nic- czym szybciej naucze Młodego tym szybciej wrócimy do domu. Szkoda tylko, ze mąż musi juz wracać do pracy. Ale i tak mu poszli na rękę bardzo...

Jak tak o tym wszystkim piszesz.. to dochodzę do wniosku, że jesteś bardzo silna i dzielna mamusią.. Żadna mama nie powinna widzieć jak jej dziecko cierpi

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Nie odzywałam się z rana, bo mąż został w domu i sprzątaliśmy mieszkanie.. Teraz pojechał na kurs..dzisiaj egzamin Ja wróciłam ze spacerku z Małym i korzystając z tego, że jeszcze śpi zrobiłam herbatkę do słodkiej bułki pałaszując będę nadrabiać ..

Noc kiepska.. 2,5 oraz 2h snu..a później po ok. 1,5h, a nawet 40 min.
Wstałam po 7, żeby coś z sobą zrobić, póki Mały spał..strasznie zmęczona, połamana jakaś.. rany jak ja nienawidzę poranków
Kciuki dla męża zaciśnięte!
Mój też miał nockę do kitu, stękał, kwękał..

Cytat:
oj przegiął tym tekstem
też chcę zobaczyć sukienkę
Oj przegiął i tego mu nigdy nie daruję
Pewnych rzeczy się nie powinno mówić, zwłaszcza jak nie ma to odzwierciedlenia w życiu codziennym. A ten pajac to tak ujął jakbym krzywdę robiła swojemu wlasnemu dziecku, na które chucham i dmucham

Wstawiam zdjęcia sukienki!
Na zdjęciach wygląda w miarę w miarę, ale jest do połowy uda (no ale ja takie lubię, co zrobię ) no i tył ma wyeksponowany jakby nie było. No ale w kościele i tak na to płaszcz ubieram, więc kij tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (30,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.jpg (32,5 KB, 41 załadowań)

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-21, 15:32   #508
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej

za bioderka i za kupę

Cytat:
a u nas taka sceneria
wow gdzie takie piękne psy biegają?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

W takim razie dodatkowe kciuczki, żeby Adaś szybko nauczył się pić z butelki

Cytat:

biedna Małgosia z tymi antybiotykami niech szybko wraca do zdrowia

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43363709]

Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!!
[/QUOTE] dawaj zdjęcia

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
A my z Alicja jutro prosimy o kciuki bo idziemy do kardiologa.
Teso z drugiej strony to te moje klamstwa sa w slusznej sprawie.

Cytat:
Kciuki dla męża zaciśnięte!
Mój też miał nockę do kitu, stękał, kwękał..

Oj przegiął i tego mu nigdy nie daruję
Pewnych rzeczy się nie powinno mówić, zwłaszcza jak nie ma to odzwierciedlenia w życiu codziennym. A ten pajac to tak ujął jakbym krzywdę robiła swojemu wlasnemu dziecku, na które chucham i dmucham

Wstawiam zdjęcia sukienki!
Na zdjęciach wygląda w miarę w miarę, ale jest do połowy uda (no ale ja takie lubię, co zrobię ) no i tył ma wyeksponowany jakby nie było. No ale w kościele i tak na to płaszcz ubieram, więc kij tam
dziękujemy za kciuki

Oj powinien Was za te słowa porządnie przeprosić, a i nawet po tym miałabym mu to w pamięci.. co on sobie myśli w ogóle.. sorry on nie mysli

Sukienka sexi dobrze dobrze, przywdziej coś na nią w kościele, bo ksiądz nie będzie mógł się skupić
Pokaż nam koniecznie zdjęcia z chrzcin jak wyglądaliście

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Anulka głosy oddane

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Neni dla Kubusia za 3 miesiące! Gdzieś Ty tak w ogóle?

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:14
Stary 2013-10-21, 15:36   #509
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienka sexi dobrze dobrze, przywdziej coś na nią w kościele, bo ksiądz nie będzie mógł się skupić
Pokaż nam koniecznie zdjęcia z chrzcin jak wyglądaliście
Pokażę, będzie specjalnie fotograf, więc może będziemy mieć w końcu zdjęcia nie z rąsi

no właśnie, gdzie Neni?
dla Kubusia, właśnie!

Swoją drogą równe 3msc temu miałam termin porodu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-21, 15:45   #510
idzia111
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi. No własnie nic my nie zmieniliśmy ani w diecie mojej, ani proszek do prania nic kompletnie.

Nie bylam u lekarza bo moja pediatra jest dopiero w srode - ma wolne dzis i jutro

en i po jakim czasie przeszlo, zagoilo sie?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości