|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cześć Słoneczka
![]() ![]() KATARZYNA Antosi sie poca jak jest jej za cieplo a stópki to az jej smierdza:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Eweve - biedny Aleks oby szybko doszedł do siebie, i powodzenia w łapaniu siuśków
![]() Strawbery - ale wam fajnie |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zlota polska jesień ![]()
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części.
Widzę, że u Was z nockami to różnie. Ja dziś pospałam bo moja mama miała Mikołaja- tylko mnie na karmienie wołała. Musiałam odespać bo poprzednie noc tragiczna- od 2 w nocy do rana nie spałam bo Młody tylko na rękach chciał i co chwile sie budził. Nie wiem co jest grane bo w nocy fajnie sypiał. Ostatnie dni mamy kiepskie- jakby mi się dziecko popsuło ![]() ![]() Domciatko- odnośnie wiercenia itd. Ja już kiedyś też o tym pisałam, nie wiem czy pamiętasz. Mikołaj też tak ma, że od ok 4 do rana strasznie się wierci, przeciąga, chrapie, piszczy, ciśnie i to wszystko na śpiocha. Nie wiem czym to spowodowane jest ale tak noc w noc. Kupy robi, krople na kolki dostaje- i już ich prawie nie ma, jeść je. No nie wiem. Ja przy tym spać nie mogę bo choć wiem, że on śpi to mnie to budzi i ciągle do niego zerkam. Okropne to jest i modlę się, żeby przeszło. Dodam, że odbijam po jedzeniu więc to też nie to. A no i Mikołaj kończy dziś 10 tygodni! |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No sukienka w sam raz do kosciola ![]() Ola tez ma czesto mokre piastki, ale jak trzyma.otwarte dlonie.to nie ![]() Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ewe- pewnie jutro juz bedzie lepiej ![]() ![]() Powodzenia w.lapaniu siurkaow. Toz.to nie lada wyzwanie ![]() Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#486 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() w wolnym czasie rozwiązuje krzyżówki, książki jej słabo idą, kwiatków to ma tyle w salonie na parapecie, że słońce nie dochodzi, hmmm apaszka może by nie było źle tylko pewnie córeczka przechwyci potem bo raz dostała torebkę od swojej kuzynki to córeczka teraz ją nosi Cytat:
może z tą kawą to nie jest zły pomysł bo pije , mam w galerii sklep z kawami i herbatami może tam coś znajdę Cytat:
![]() Cytat:
mój to poci się zazwyczaj w nocy a śpi w samych bodach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Tysia - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
mała tak smacznie sobie śpi, a muszę jak nakarmić przed wizytą u neurologa, bo inaczej w przychodni będzie krzyk. a tak nie chcę jej wybudzać
![]()
#489 |
Zakorzenienie
|
Hej
Bioderka w porzo ![]() Na szczęście bez bólu... 30 mamy pediatrę, więc poczekam, chyba, że zacznie mu twardniec brzuszek... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
Idziemy na spacer Pa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
skylie mnie wyglada to na potowki, bo to wyskoczylo wczoraj zaraz po wyjsciu z izby przyjec jak bylismy na oddziale a na oddziale juz chlodniej, a teraz ma ich wiecej. Zreszta on juz raz mial potowki i tak one wlasnie wygladaly. Bede obserwowac.
edit. obejrzalam na necie jak wyglada wysypka przy trzydniowce - to nie to.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-21 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja właśnie jestem pełna radości bo mojemu po 7 dniach dziś wyszła, ale na szczęście normalna, od wczoraj podaje mu kompocik z jabłek może to pomogło |
||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByTapatalk1382358011.567628.jpga u nas taka sceneria
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Strawberry pięknie u Was!
Tysia ![]() Skylie wystawie pózniej zdjęcia sukienki bo cos mi się nie chcą załadować. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
takie cos ma Michas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Mąż zanosił na anestezjologie Adasia przed operacja serduszka a ja wczoraj. Tak mi sie ręce trzęsły, że opanowac nie mogłam.
O ile przed operacja Adaś nie płakał o tyle wczoraj sie rozwyl leżąc na stole operacyjnym. Ja zaczęłam wyć kiedy wstrzykneli mu środek usypiajacy i w sekundzie zamilkł z otwartymi oczami... Mnie kazali szybko wyjść bo musieli Adasia intubowac. Koszmar ![]() Wszystko trwalo 1,5 godziny. Noc była straszna. Adaś bardzo płakał, w zasadzie wrzeszczal a ja nie mogłam nic zrobić ![]() Dzisiaj jest trochę lepiej. Za około godzinę zaczynamy naukę picia z butelki. Jednak z kubeczka zrezygnowaliśmy. Próbowalismy juz różnych smoczkow i było wycie nie z tej ziemi. No nic- czym szybciej naucze Młodego tym szybciej wrócimy do domu. Szkoda tylko, ze mąż musi juz wracać do pracy. Ale i tak mu poszli na rękę bardzo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie odzywałam się z rana, bo mąż został w domu i sprzątaliśmy mieszkanie.. Teraz pojechał na kurs..dzisiaj egzamin ![]() ![]() Noc kiepska.. 2,5 oraz 2h snu..a później po ok. 1,5h, a nawet 40 min. Wstałam po 7, żeby coś z sobą zrobić, póki Mały spał..strasznie zmęczona, połamana jakaś.. rany jak ja nienawidzę poranków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku cierpliwosci jeszcze chwilka.
Malgosi cos chrobocze pod lopatkami - wytlumaczenie lekarza i znowu ma antybiotyk. Poza tym dostalismy z fisher price grzechotke lusterko do zawieszania w prezencie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, no ja się nie znam, ale mnie to raczej wygląda na coś po ślinie, po ulaniu, ewentualnie na coś po ocieraniu o ubranko, zamek z bluzy/kurteczki...Nie wygląda na uczulenie czy coś w ten deseń. ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cynamonku- wiem, że ciężko patrzeć na cierpiące, płaczące dziecko, ale jeszcze troszkę i pożegnacie się ze szpitalem. Trzymamy za was ciągle kciuki. Modlę się za Adasia i wierzę, że już niedługo w trójkę wrócicie do domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co znaczy "chrobocze pod lopatkami - nosz kur.... albo cos jest albo nie.ehhhhh idzia kolezanki syn mial cos kiedys takiego - podobno to jakies oczyszczanie sie skory i nie pamietam dokladnie, ale dostal chyba cos na wysuszenie tego.Bylas z tym u lekarza? cynamonku juz niedlugo bedzie oki. W koncu Adas zaskoczy z piciem z butli - wierze w to. Trzymajcie sie. ![]()
![]() |
#501 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o jaka śliczna pani wiewióra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Eve pal szesc jak wytlumaczyl, wazne ze wysluchal. Moj maz z nia byl i w sumie tez od niego ciezko cokolwiek sie dowiedziec. Ona szybko lapie zap. oskrzeli wiec wole dmuchac na zimne.
W ogole to w lipcu bylismy u alergologa ze wszystko ok, nic sie nie dzieje. Pani sie ucieszyla, ale powiedziala ze jezeli we wrzesniu zaczna sie oddechowe sprawy to zeby przyjsc. Dzis stwierdzilam ze skoro Malgos miala zap. oskrzeli 1,5 tyg temu, po czym poszla na 3 dni do szkoly i od nowa cos to trzeba isc do tej alergolog. No i dzwonie do rejestracji i pani mnie informuje zeby dzwonic w listopadzie o zapisy na styczen. No to ja jej kit wciskam, ze pani dr XY kazala nam przyjsc na przelomie pazdziernika i listopada dlatego dzwonie. Ona do mnie ze ok, ale to trzeba dzwonic z dwumiesiecznym wyprzedzeniem bo tak to miejsc nie ma. Wiec ja jej znowu kit ze zawsze tak dzwonie i ktos mnie na wizyte od razu umawia. Pani stwierdzila ze dziwne, ale poprosila o dane dziecka i umowila nas na 15 listopada. Mozna? Mozna! Miejsce sie znalazlo. Tylko za te klamstwa do spowiedzi musze znowu isc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#503 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() jak pomysł do kitu to przepraszam - takie mi przychodzą do tej pustej lepetyny noca ![]()
#504 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!! Cynamonka poprzeczytaniu ostatniej wiadomości popłakałam się siedząc na ławce w parku... Kochana nie wyobrażam sobie jak wam cieżko.. Oby mały szybko nauczył się obsługi smoczka i zebyscie juz wyszli.. Buziaki Czytałam po łepkach wiec sorki.. Zdrowka dla maluchów!!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-21 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a skąd te zale i smutki? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() też chcę zobaczyć sukienkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zakładam, że normalne ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
A my z Alicja jutro prosimy o kciuki bo idziemy do kardiologa.
Teso z drugiej strony to te moje klamstwa sa w slusznej sprawie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-21 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||
Zakorzenienie
|
Młody tez miał takie jakby wypryski, ale one były na policzkach. Przeszło samo z siebie, pediatra powiedział, że może to być od tego, że dotknął czy swetra mojego, który był wyprany w normalnym proszku, albo pieluszki, albo czegokolwiek co po prostu podrażniło jego skórę. Nam kazał przemywać przegotowaną wodą i zero kremow itp i pomogło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też miał nockę do kitu, stękał, kwękał.. ![]() Oj przegiął i tego mu nigdy nie daruję ![]() Pewnych rzeczy się nie powinno mówić, zwłaszcza jak nie ma to odzwierciedlenia w życiu codziennym. A ten pajac to tak ujął jakbym krzywdę robiła swojemu wlasnemu dziecku, na które chucham i dmucham ![]() Wstawiam zdjęcia sukienki! Na zdjęciach wygląda w miarę w miarę, ale jest do połowy uda (no ale ja takie lubię, co zrobię ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wow ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free[/QUOTE] Cytat:
![]() W takim razie dodatkowe kciuczki, żeby Adaś szybko nauczył się pić z butelki ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43363709] Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!! [/QUOTE] dawaj zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj powinien Was za te słowa porządnie przeprosić, a i nawet po tym miałabym mu to w pamięci.. co on sobie myśli w ogóle.. ![]() ![]() Sukienka sexi ![]() ![]() Pokaż nam koniecznie zdjęcia z chrzcin jak wyglądaliście ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Anulka głosy oddane ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Neni ![]() ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-21 o 15:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie, gdzie Neni? ![]() ![]() Swoją drogą równe 3msc temu miałam termin porodu ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. No własnie nic my nie zmieniliśmy ani w diecie mojej, ani proszek do prania nic kompletnie.
Nie bylam u lekarza bo moja pediatra jest dopiero w srode - ma wolne dzis i jutro ![]() en i po jakim czasie przeszlo, zagoilo sie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.