Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 14:07   #2821
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
oto mój brzusio
i to ma byc ten wieloryb chyba raczej szprotka az musialam sprawdzic na jakim etapie jestes

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale chyba kupię takie już do karmienia. 30zł wydam, najwyżej wyrzucę jedną.
ja mam jedna z tymi otworami z 1 ciazy, nie chcialam wiecej kupowac, bo nie wiedzialam jak to bedzie z karmieniem No i w sumie dobrze zrobilam, bo karmilam tylko tydzien, wiec koszula w ogole nie uzywana

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:19   #2822
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
oto mój brzusio
Dziewczyno brzuszek masz malutki aczkolwiek widać że ciążowy .
U mnie jest już coraz gorzej bo dzisiaj Pani z piekarni zauważyła moją ciąże gdzie Ja tej baby prawie nie widuje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:21   #2823
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?

Któraś z Was dawała jakiś domowy sposób na zimno. Błagam przypomnijcie mi bo tałatajstwo mnie dopadło, a pasta do zębów nie działa
Ja na niedokrwistość to ten biofer folik - buraki zalecane, szpinak nie ma sensu, bo przyswajalność mała, czerwone mięso, czasem wątróbka - ponadto jeść witaminę C, bo ona podnosi wchłanialność żelaza z jedzenia. Ogólnie żelazo pochodzenia zwierzęcego lepiej się wchłania niż roślinnego.
A na zimno (to w kąciku) ja stosowałam cebulkę, czyli pocieranie kilka razy dziennie. Zeszło po 2 dniach zupełnie

czbasia

i gratulacje też za połowinki

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
ja miałam taką sytuację, że byłam na podwórku, pan listonosz zawołał mnie i wręcza mi awizo więc pytam, co to za polityka, że on mi awizo daje i jest tam na tym napisane, że adresata nie zastano, a on mi na to, że on nie ma obowiązku nosić wszystkich ciężkich paczek na poczcie, kiedy poszłam zrobić rozróbę, bo zdarzyło się to drugi raz, powiedzieli mi to samo
Teraz listonosze nie noszą paczek, które nie mieszczą się w skrzynce na listy - taki przepis

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Co myślicie na temat koszuli do porodu kupionej w lumpie? Bo mi szkoda nowej do porodu (w domu nie mam żadnej), jednak wydaje mi się to trochę jak bielizna i nie wiem czy kupić w SH?
Ja na sam poród mam zamiar kupić w szmateksie i się po prostu nią nie martwić no i oprócz tego ze 2 jakieś ładniejsze, jakby mnie ktoś odwiedzał czy co , żeby nie było wiochy

Cytat:
Wzięłam się za porządkowanie papierów narazie mam cały stos do wyrzucenia na środku pokoju czeka aż tż przyjdzie i wyrzuci

U mnie są szkoły rodzenia darmowe i nie ma czegoś takiego jak opłacenie położnej w prywatnych tak, ale nie w szpitalach państwowych.
Ja do szkoły r. nie będę chodziła Nie chce mi się, a wszystko mogę w necie wyczytać. Jestem hardcore, pewnie nawet i tak nie poczytam
Brawa za mobilizację
Ja do szkoły też chodzić nie będę; męża nie mam na miejscu, a sama nie chce. Poza tym u mnie w szpitalu nie ma (chociaż i tak szpital za daleko, żeby tam 10 razy jeździć...).

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u mnie powtórka z rozrywki z I ciąży - napina mi się brzuch.
z Malwinką o tej porze już leżałam w szpitalu z tego samego powodu
także oszczędzam się jak mogę żeby nie jechać na IP bo musiałabym małą zostawić z babcią, ciocią czy nie wiem kim.
momentami czuję takie skurczybyki już że szok.
pewnie też wszytko skonczy się na braniu fenoterolu i skracaniem szyjki
Pardon, ale czy myślisz, że jeśli ktoś ma skurcze czy stawianie macicy, to będzie od razu wiedział, że to to?
Mam nadzieję, że jednak tym razem obejdzie się bez tych stresów

Cytat:
Pomysłowe te koszulki
Ja się tak zastanawiałam i doszłam do wniosku, że kupie sobie takie z guziczkami. Wyobrażam sobie sytuacje gdy siedzę z kimś w pokoju z maluchem na rękach a ten mi ściąga koszulkę odsłaniając piersi Stawiam więc na bezpieczne guziki, ale takie które będę w stanie odpiąć jedną ręką
Guziki albo napy - te chyba nawet lepsze

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:21   #2824
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
a Mamuśki a chodzicie/będziecie chodzić na szkołę rodzenia płatną czy bezpłatną?
Witajcie
Ja się właśnie zastanawiam, ale nie wiem nawet czy u mnie są darmowe.

Dostałam dziś 2 pierwsze kocyki dla maluszka od babci . I chyba macie rację co do zakupów, zresztą jak siebie znam, i tak bym nie wytrzymała
Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:24   #2825
mmhym
Zadomowienie

Uparta, fajny brzusio

Ja dzisiaj mam babski wieczór z mamą Idziemy na zakupy, coś zjeść i do kina na Wałęsę
Kurcia, muszę sobie znaleźć przyjaciółkę

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja się właśnie zastanawiam, ale nie wiem nawet czy u mnie są darmowe.

Dostałam dziś 2 pierwsze kocyki dla maluszka od babci . I chyba macie rację co do zakupów, zresztą jak siebie znam, i tak bym nie wytrzymała
Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie?
To masz problem rozwiązany - ktoś zaczął zakupy za Ciebie
Ja dzisiaj bardzo sennie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:29   #2826
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja mam jedna z tymi otworami z 1 ciazy, nie chcialam wiecej kupowac, bo nie wiedzialam jak to bedzie z karmieniem No i w sumie dobrze zrobilam, bo karmilam tylko tydzien, wiec koszula w ogole nie uzywana
No własnie. Tak też może być

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja na sam poród mam zamiar kupić w szmateksie i się po prostu nią nie martwić no i oprócz tego ze 2 jakieś ładniejsze, jakby mnie ktoś odwiedzał czy co , żeby nie było wiochy
Właśnie mam rozkminkę
Ale kupię chyba tylko jedną do karmienia specjalną i dwie w szmateksie, albo jakieś na targu za 15 zł. Najwyżej będę podwijała pod szyję koszulę, a co. W sumie w szpitalu to tylko 3 dni, a na sale z mamami nie mogą wchodzić goście, więc będą same cycate mamuśki wietrzejące swe krocza

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:37   #2827
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na pewno z dzidzią wszystko dobrze no to jesteśmy na podobnym etapie ciąży a co do wieku to nie jesteś stara jesli walenie w mur miało o tym świadczyć kuzynka męża urodziła pierwsze dziecko w 38 rż, a drugie w 40rż i dzieciaczki są niesamowicie inteligentne jak na swój wiek
też chodzę na NFZ ale byłam sobie prywatnie podpaczeć maluszka na 3d, żeby się uspokoić czy aby wszystko z malcem ok a ruchy poczułam pierwszy raz w 19 tc, i do dzisiaj są to takie delikatne puknięcia więc myślę że u Ciebie to już "to"
Dzięki Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz. Jeśli zaś idzie o wiek, to ja czuję się naprawdę młodo, ale już słyszę życzliwe głosy ze pirwsze dziecko to do 30tki Ale mam to gdzieś!! A te piknięcia mam nadzieję że nedługo w kopniaki się zmienia

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Ja zamierzam teraz w listopadzie kupić fotelik do auta, w styczniu łóżeczko i wszystkie akcesoria do niego (pościele itp), a wózek będę miała dopiero po porodzie. Więc w te grubsze sprawy będę zaopatrzona.
Ciuszki zbieram systematycznie w SH, wanienkę już mam
Mam nadzieję, że w tym tempie zdążę wszystko kupić. W końcu mam jeszcze 18 tygodni
W ogóle podziwiam Was dziewczyn a jednocześnie przerażona jestm. JA nic a nic za wyprawkę się nie wzięłam, wózków itp. Nawet nie ogladałam. Jak usg 29 będzie ok. to zaczne się rozglądać:.
A ja na plusie 4 kg. Ale brzuch mam ogromny. Na moje oko wyglądam na 7-8miesiac
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:46   #2828
cobra115
Zakorzenienie

Tak mówicie o koszulach, że aż mam stracha, bo jak widzę te niektóre na all to przy porodzie kobieta nie czuje się komfortowo, a tu w dodatku jakaś babcina koszula 'ukazuje jej kobiecość'
Na targu widziałyśmy dzisiaj z mamą śliczny szlafroczek, ale jak zobaczyłam że jest po 75 zł to przestał mi się podobać
Stary 2013-10-21, 14:49   #2829
teQiba
Moderator

Baja_86 - tez zaczynam miec problem z depilacja. Mamy prysznic, wiec nogi gole pochylajac sie i coraz bardziej odczuwam dyskomfort. Boje sie co bedzie pozniej

Cytat:
Teraz listonosze nie noszą paczek, które nie mieszczą się w skrzynce na listy - taki przepis
A po co maja sie w skrzynce miescic? Przeciez poleconego i tak nie moze zostawic w skrzynce.
Stary 2013-10-21, 15:35   #2830
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A po co maja sie w skrzynce miescic? Przeciez poleconego i tak nie moze zostawic w skrzynce.
Dokładnie I ja rozumiem, jakbym kupiła przez neta jakieś szkło czy coś mega ciężkiego... Ale to była paczka z 1 parą rajstop
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:38   #2831
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam wam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że na żywo będzie jeszcze ładniejszy
Słyszałam, że najlepiej mieć koszulę z górą rozpinaną, aby maluszka położyć na nagiej skórze

Kopniaczki mojego syna są coraz mocniejsze ale to fajne uczucie Wczoraj nawet zauważyłam, że widać je-zaczyna się w tym miejscu wybrzuszać.
Z mniej fajnych rzeczy- przez coraz większy brzuszek trochę trudniej się ogolić w tamtych partiach, strach się bać co będzie dalej.

Wyprawka
Myślę, że w grudniu-styczniu ruszymy na całego. Teraz nie mamy prawie nic, z rzeczy które sama kupiłam to pieluchy tetrowe i ten kombinezon.
Wózki i łóżeczka sobie oglądam w necie. BTW bardzo mi się podobają te gotowe zestawy łóżeczka z pościelą i moskitierą na całym łóżeczku, ale są dość drogie i nie wiem szczerze mówiąc czy warto tę moskitierę mieć. Doświadczenia koleżanek mówią, że to niepotrzebny zbieracz kurzu, a ze swojej funkcji ochraniającej przed owadami będą służyć w czasie kiedy dzieci staną się bardziej ruchliwe i boję się, że ta moskitiera będzie ciągnięta niemożliwie i ze względu bezpieczeństwa będę ją musiala schować.
Na pewno dość dużo rzeczy zamówię przez neta, bo wygodnie i często taniej.A teraz zamierzam kupować tylko to co się trafi w jakiejś korzystnej ofercie.
Mam nadzieję, że małemu coś tam się skapnie po kuzynostwie w wieku od 0 do 3 m-cy, bo aktualnie takie maleństwa mamy w rodzinie. także czekam czy ktoś pożyczy trochę ubranek, jeśli nie to spoko i tak musiałabym kupić.
Ja mam ten problem że nie mam żadnej koszuli, a piżamę tylko 1 i z niej nawet nie korzystam i nie podoba mi się, że będę musiała kupić coś tylko po to żeby wytrzymać kilka dni w szpitalu (jeśli wszystko będzie w porządku)

też mam powoli problem z goleniem trochę się powyginam i daję rade, ale później

co do łóżeczek to wczoraj z tż znaleźliśmy taki komplet http://www.arus.pl/15-elem-zestaw-lo...ciel-haft.html chyba ela kiedyś linka z all wrzuciła z samym łóżeczkiem, ale za taką kwotę myślę że warto kupić cały komplet nam się bardzo podoba

Cytat:
oto mój brzusio
taaaki malutki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 15:48   #2832
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

co do łóżeczek to wczoraj z tż znaleźliśmy taki komplet http://www.arus.pl/15-elem-zestaw-lo...ciel-haft.html chyba ela kiedyś linka z all wrzuciła z samym łóżeczkiem, ale za taką kwotę myślę że warto kupić cały komplet nam się bardzo podoba

Właśnie też się czaje na taki komplet, ale konkretnie na ten http://allegro.pl/arus-22-el-lozeczk...615867234.html

zależy mi na łóżeczku z szufladą, bo u mnie bardzo ciasno I taki komplet w jednakowym stylu wygląda super
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:04   #2833
monkaa321
Zakorzenienie

To jeszcze lepszą ofertę znalazłaś ode mnie bo więcej rzeczy ma a że ja mam do sklepu niedaleko to się może przejedziemy i odbierzemy osobiście
i ogólnie jestem zakochana we wzorze 1
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:07   #2834
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzięki Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz. Jeśli zaś idzie o wiek, to ja czuję się naprawdę młodo, ale już słyszę życzliwe głosy ze pirwsze dziecko to do 30tki Ale mam to gdzieś!! A te piknięcia mam nadzieję że nedługo w kopniaki się zmienia
Że tacy ludzie są to wiem, ale mówią o tym oficjalnie? masakra. Chociaż ja mając 25 lat od jakiś 3 lat słyszę, że o dzieciach powinnam pomyśleć i to od koleżanki w moim wieku

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o koszulach, że aż mam stracha, bo jak widzę te niektóre na all to przy porodzie kobieta nie czuje się komfortowo, a tu w dodatku jakaś babcina koszula 'ukazuje jej kobiecość'
Na targu widziałyśmy dzisiaj z mamą śliczny szlafroczek, ale jak zobaczyłam że jest po 75 zł to przestał mi się podobać
Koszule są obrzydliwe

Cytat:

taaaki malutki
No ja własnie będę zastanawiała się nad kompletem tylko kołderkę i podusię będę miała, a baldachimu nie założę, bo mam nisko sufit i mi pokój zmniejszy

Cytat:
Właśnie też się czaje na taki komplet, ale konkretnie na ten http://allegro.pl/arus-22-el-lozeczk...615867234.html

zależy mi na łóżeczku z szufladą, bo u mnie bardzo ciasno I taki komplet w jednakowym stylu wygląda super
U mnie wchodzi w grę tylko łóżeczko z szufladą.

Chociaż dzisiaj zasłużyłam na koronę Perfekcyjnej Pani Domu
W tej komodzie po prawej jeszcze trzy małe półeczki mi się zwolnią, bo oddam książki i jeszcze dziś opróżniłam całkowicie jedną szufladę Jestem z siebie dumna i zadowolona, bo najgorsze chyba mam za sobą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ppd.jpg (36,6 KB, 60 załadowań)

Stary 2013-10-21, 16:10   #2835
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
państwowo

Witamy

O dzięki tylko szpinaku nie rusze bo po prostu go nie cierpie

Oooo to muszę zrobić sobie taki sok dziękuje

Chodze państwowo do przychodni, mogłabym iść do szpitala gdzie chcę rodzić bo bym poznała położne itp, ale przyznam że bardziej nam na ręke chodzić bliżej żeby tż mógł zdążyć z pracy dojechać
Kate a w którym szpitalu będziesz rodzić? Ja też ze stolicy dlatego pytam.

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:11   #2836
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze lepszą ofertę znalazłaś ode mnie bo więcej rzeczy ma a że ja mam do sklepu niedaleko to się może przejedziemy i odbierzemy osobiście
i ogólnie jestem zakochana we wzorze 1
A to chyba ten sam sprzedawca arus co z allegro...

Tak to ten sam Sułkowice

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-10-21 o 16:16
Stary 2013-10-21, 17:24   #2837
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Baja_86 - tez zaczynam miec problem z depilacja. Mamy prysznic, wiec nogi gole pochylajac sie i coraz bardziej odczuwam dyskomfort. Boje sie co bedzie pozniej
Cytat:
też mam powoli problem z goleniem trochę się powyginam i daję rade, ale później

taaaki malutki
No właśnie co to będzie dalej Tż mówi, że mnie będzie golił

koziemleko, monkaa mi się podobają te komplety z moskitierą, ale są b. drogie i do moskitery nie jestem przekonana jak już pisałam. A z pościeli to mnie zauroczył wzór paseczki turkusowe lub czekoladowe z tej aukcji http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-a...609314584.html chociaż to taki skromny zestaw, ja potrzebuje jeszcze ochraniacz na szczebelki i przybornik na łóżeczko

Cytat:
W tej komodzie po prawej jeszcze trzy małe półeczki mi się zwolnią, bo oddam książki i jeszcze dziś opróżniłam całkowicie jedną szufladę Jestem z siebie dumna i zadowolona, bo najgorsze chyba mam za sobą
no brawo mnie też czekają porządki w szafie zabudowanej i komodzie dla dziecka- ale weny brak
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:31   #2838
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja też chcę kupić fotelik teraz w listopadzie A jaki kupiłaś? Pochwal się
Cytat:

gratki jaki
Cytat:

pochwal się my dzisiaj będziemy jeździć po sklepach i przymierzać co pasuję a później jakieś polowanie urządzimy
Dziewczynki, kupiłam maxi cosi cabrio fix - taki jaki mi się marzył - za 300 zł. Jestem zachwycona - wygląda jak ze sklepu czerwony
Cytat:

Słuchajcie mamuśki, czy zamierzacie zaopatrzyć się w chustę i nosić w niej swoje maluchy?
Ja już mam oczywiście upolowana okazja na allegro
Cytat:
a Mamuśki a chodzicie/będziecie chodzić na szkołę rodzenia płatną czy bezpłatną?
wcale

Cytat:

Co myślicie na temat koszuli do porodu kupionej w lumpie? Bo mi szkoda nowej do porodu (w domu nie mam żadnej), jednak wydaje mi się to trochę jak bielizna i nie wiem czy kupić w SH?
Kochana, ja mam za 1 zł z lumpa mama mówi, że myślała że z galerii bo C&A na metce
Cytat:
albo sa takie koszule dla kobiet karmiacych z otworami http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...637470122.html albo cos takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...625435709.html
Koleżanka mi mówiła, że te z dziurami są nie fajne, bo jak się pochylisz to cycki widać. Lepsze z guzikami. Widziałam na all wczoraj i nawet tańsze niż te.

Cytat:

Zasłużyłas

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:52   #2839
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

[QUOTE=koziemleko;43363158]Pomysłowe te koszulki
Ja się tak zastanawiałam i doszłam do wniosku, że kupie sobie takie z guziczkami. Wyobrażam sobie sytuacje gdy siedzę z kimś w pokoju z maluchem na rękach a ten mi ściąga koszulkę odsłaniając piersi Stawiam więc na bezpieczne guziki, ale takie które będę w stanie odpiąć jedną ręką

raczej niemowlak nie da rady CI nic sam sciagnac te koszule sa fajne, i dysretne, mialam taka jedna. nie ma takiej mozliwosci ze przez ten otwor bez kontroli sie piers wysunie sama

a rodzilam w szpitalniej koszuli, w ogole jaja byly . Bo przyniesli mi ta koszule na sale przedporodowa i sama tam bylam, ta koszula ma takie wiazane sznurki ja myslalam, ze te sznurki na plecy sie naklada, a tu przychodzi polozna i do mnie ze tyl na przod ja nalozylam bo sznurki sa po to zeby dziecko po porodzie od razu na piersi mamie polozyc
Pozniej i tak mialam cc wiec na nic sie to zdalo, ale te 4 godziny na porodowce strasznie wspominam...

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2013-10-21 o 18:00
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 17:54   #2840
uparta8210
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za miłe komentarze

Cytat:
Napisane przez Enia_
który to tydz?
jestem w trakcie 16

nie wiem czemu ale najbardziej uśmiałam się z komentarza asienka213. najpierw przeczytałam to: i to ma byc ten wieloryb i dostałam napadu śmiechu.
A potem przeczytałam: chyba raczej szprotka i dostałam kolejnego napadu śmiechu, aż się zanosiłam. A temu wszystkiemu przyglądała się córcia i patrzyła jak na wariatkę

No wydaj mi się że duży, bo miałam płaściutki. A kiedyś stanęłam na wieczór przy lusterku po kąpaniu wydawał mi się taki duży.

Jeżeli chodzi o piżamy, to ja z pierwszej ciąży mam jedną w b.dobrym stanie i ją wezmę do szpitala. Do porodu kupię jakaś koszulkę zakrywającą dupsko tylko, nie dłuższą, bo w tej szpitalnej jak chodziłam przy skurczach po trakcie porodowym do mi dupsko był widać i przód. A z tym źle się czułam. Całe szczęscie że tej nocy tylko ja rodziłam

I do szpitala powiedziałam że nie chcę nikogo w gości. Byłam zmęczona, nie miałam ochoty patrzeć w lusterko czy normalnie wyglądam i takie tam. Więc rodzinka przyjechała po 2 tyg do domku jak byłam do człowieka podobna

wspominacie też coś o szkołach rodzenia. Ja do żadnej nie chodziłam podczas pierwszej ciąży, z żadnym malutkim dzieciaczkiem nie miałam do czynienia i jakoś dałam radę z malutką. W szpitalu, po porodzie pokazano mi jak się małą przewijać, karmić. Wytłumaczono jak mam kąpać, jak dbać o pępuszek i resztę ważniejszych kwestii i dałam radę .

Cytat:
Napisane przez czbasia
Jeśli zaś idzie o wiek, to ja czuję się naprawdę młodo, ale już słyszę życzliwe głosy ze pirwsze dziecko to do 30tki
coś mi sie przypomniała jak to czytałam. Jak urodziłam małą i przeniesiono mnie na salę to była tam dziewczyna która urodziła trzecie dziecko mając 21 lat i twierdziła że ma zamiar jeszcze 2 urodzić rok po roku. Normalnie w szoku wtedy byłam

Cytat:
Napisane przez teQiba
Mamy prysznic, wiec nogi gole pochylajac sie i coraz bardziej odczuwam dyskomfort. Boje sie co bedzie pozniej
ja wychodziłam z brodzika po kąpaniu i stawiałam nogę na sedesie, pieniłam, goliłam potem pod prysznic i następna, Więc tym razem będzie tak samo pewnie.

Ela87 za mobilizację i porządki.
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:12   #2841
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Brawo
Ja kupiłam dzisiaj wózek jest piękny
Stary 2013-10-21, 18:18   #2842
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Brawo
Pooookaż.

Dziewczyny, czy znacie jakieś producenta mebli (oprócz Ikei) w prostym stylu i białych? Chodzi mi o komody, szafki, półki.
Stary 2013-10-21, 18:20   #2843
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo
Poka, poka

Cytat:
I do szpitala powiedziałam że nie chcę nikogo w gości. Byłam zmęczona, nie miałam ochoty patrzeć w lusterko czy normalnie wyglądam i takie tam. Więc rodzinka przyjechała po 2 tyg do domku jak byłam do człowieka podobna
Ja tak samo Wstęp ma tylko mąż i moja mama EWENTUALNIE jak siostra będzie bardzo chciała to też może przyjść, bo jakoś jej się nie wstydzę i z nią mogę gadać. Reszta out

Stary 2013-10-21, 18:28   #2844
paulina_radom
Raczkowanie

http://tablica.pl/oferta/chicco-trio...tml#efd2ff7046
nasz wózek już wypróbowany przez Adama super sięę prowadzi i utargowałam trochę cenę
Stary 2013-10-21, 18:29   #2845
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Pardon, ale czy myślisz, że jeśli ktoś ma skurcze czy stawianie macicy, to będzie od razu wiedział, że to to?
Mam nadzieję, że jednak tym razem obejdzie się bez tych stresów
no nie wiem. ja w pierwszej ciąży raczej wiedziałam, że coś jest nie tak bo po prostu brzuch momentami stawał się twardy jak kamień a następnie się wszystko uspakajało
tak w ogóle to po 20tc mogą występować naturalne skurcze zwane Braxtona-Hicksa

Cytat:
Brawo
pochwal się, jaki???????

uparta ale kruszynke masz w brzuszku, uroczy

elunka gratuluję udanego zakupu

ja też mam koszulę z porodu w bardzo dobrym stanie - uzyję ją ponownie teraz
tak szczerze mówiąc to znowu jakaś upaćkana nie była więc nie widziałam sensu żeby ją wyrzucać
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:37   #2846
teQiba
Moderator

Dziewczyny hormony zrobily ze mnie wariatke - zawsze bylam z tych co grzecznie czekali i nigdy sie nie odzywali, a dzisiaj zrobilam awanture w banku. Autentycznie. Teraz jak ochlonelam to jestem w szoku.
Byla kolejka z 10 osob, tylko jedno okienko do wplat czynne, a Pan w kasie dyskutuje sobie z klientka o funduszach inwestycyjnych od 20 min i a koncu nie wytrzymalam i zrobilam awanture ze do rozmow o funduszach sa inne stanowiska, a do kasy czeka mnostwo osob, a ja jestem w ciazy i nie zamierzam tu nocowac
Teraz mi wstyd - ciekawa jestem czy mi na koncie jakis swinstw nie zrobil
Stary 2013-10-21, 18:37   #2847
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
nasz wózek już wypróbowany przez Adama super sięę prowadzi i utargowałam trochę cenę
Bardzo fajny
Ja też będę miała w tych kolorach, tylko espiro atlantic

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:38   #2848
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Paulina super ten wózek, gratuluje zakupu
Stary 2013-10-21, 18:42   #2849
teQiba
Moderator

Cytat:
Gratuluje zakupu
Stary 2013-10-21, 18:44   #2850
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Brawo też się muszę zebrać

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Kate a w którym szpitalu będziesz rodzić? Ja też ze stolicy dlatego pytam.
Zdecydowałam się na Inflancką tam mają program rodzić po ludzku i dużo dziewczyn mi polecało. Dodatkowo wyremontowano porodówkę i niedawno sale poporodowe

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No właśnie co to będzie dalej Tż mówi, że mnie będzie golił
No Ja już mojemu zapowiedziałam, że chyba niedługo będzie się wprawiał w golenie bo mi to już coraz ciężej

Wróciłam ze szkoły rodzenia Fajne sprawa. Dzisiaj omawialiśmy badania w ciąży i trymestry na koniec Pani uraczyła nas filmem z porodu naturalnego i CC. Mój mąż dzielnie to zniósł. Stwierdził, że nie ma tragedii najgorszy moment dla niego to to co wypada zaraz za dzieckiem
Dostałam mnóstwo informacji,gazetek, próbek. Jutro mam znowu zajęcia z karmienia piersią plus gimnastyka

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości