|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Anteria allleeeeee wieści!!!
![]() Dbaj o siebie babo i zdaj nam relację jak reakcja tżta! Linka bliźniaki! Jak mi się marzą bliżniaki.... Ten instruktor z tą kursantką to para czy romansidło? Lili a Ty się już z dziewczynami dogadałaś komu dajesz znać? A pozostałe rodzące mają kontakty?
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-10-21 o 13:25 |
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Fajny wątek no ale chyba możesz mi zmienić, bo starałam się łącznie cztery mies z przerwami a teraz się udało
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślij mi na pw swój numer.Ja siedze w domu i zawsze mam czas.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaraz zmienie, dać Cię do cięzarówek już?? Poroszę Was o aktualizację informacji na pierwszą stronę propnuje też usunąć magdem i szejde...nie odzywają sie od wielu miesięcy
|
||
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jak uważasz, to dopiero początek i nie wiadomo jak będzie, muszę jakiegoś dobrego lekarza znaleźć tutaj
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdopodobnie będę rodzić w czerwcu, ale kiedy dokładnie zobaczymy
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria ale wiadomość, cieszymy się razem z Toba i gratulujemy!!!
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- To ja teraz dowalę pytaniem a co dawno nie pytałam. Mowicie żeby nie odkładać niczego ze względu na PLANOWANĄ ciąże. Ok -nic nie odkładam, ale tu zapytać musze. Jezdze konno. Nie tak tylko stępem itd. ale poważniej. Zdarza mi się spaść, galopuje itd. Nie będę się rozpisywać.Czy na czas staran powinnam zaniechać tego sportu? Bo może się uda od razu a może po kilku mcach. A nie chciałabym rezygnować na zapas z jazdy. Jeśli uważacie ze trzeba-ok. Ale wole zapytać. Aha, a jeszcze zapytam inne sporty? Mam na myśli basen, ale rekreacyjnie, spokojne pływanie z postojem i odsapnięciem co jedną dlugosc ![]() I aerobik. |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jazdy konnej to miałam ten sam dylemat. na pewno nie wolno jeździć w ciąży i jak tylko zobaczysz dwie krechy koniec z obijaniem tyłka o łęki. przed starankami pytałam lekarza i mówił, żeby jeździć.. ja jednak przestałam bo zdawało mi się, że to jednak takie wstrząsy się macicy funduje, że na zdrowy rozum mogą przeszkadzać w zagnieżdżeniu a jak już się zagnieździ to mogą oderwać i mechanicznie doprowadzić do biochemu. najlepiej spytaj lekarza i sama zadecyduj
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli pływanie to zostanie, aeribik-to i tak w domu czasem cwicze, ale wolalam zapytać. Twój lekarz koni nie wykluczył. Ja nie wiem czy będę miała okazje być u lekarza w tym roku. W maju miałam cytologie, również usg dowcipne. Ginka kazała przyjść za rok, chyba ze cos będzie się dzialo. Wiec zbadam na wlasna reke progesteron teraz potem prolaktynę (dla siebie, żeby wiedzieć). Jak cos będzie nie tak pojde do lekarza. A jak ok to nie będę chodzic. Dlatego tak nurtują mnie te konie. Ale dobrze wiedzieć ze Twój lekarz nie był za tym żeby jazde rzucic. Oczywiście jak się zobaczy II kreski-koniec z konmi. Ale czy sama jazda może utrudnić np. implantacje i ewentualnie te ciąże usunąć? Hmm dylemat. Niby nic nie przestawać jak człowiek się stara, ale są takie sporty ze trzeba się poważnie zastanowić.
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2013-10-21 o 15:43 |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zobaczysz II kreski zrezygnować z jazdy konno , nie rezygnować z zadnego innego sportu - chyba ze lekarz zakaże lub bedzie to sport wyczynowy / extremalny Moja przyjaciołka ( instruktorka fitnessu ) do końca ciązy prowadziła zajęcia poza pumpem - za duże cięzary i rowerki advanced i fatburner zamieniła na basic i sensitive. Od koncówki ciązy ( 2-3 tyg) już tylko jogę , pilates i abs
|
|
|
|
|
#4935 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A za transfer kciuki, dlaczego miałby się nie odbyć? Cytat:
Dziwnie się to tutaj pisze Cytat:
![]() Cytat:
Widać ewidentnie jak na dłoni. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam dziewczęta moje drogie! Wróciłam z wojaży. Najpierw inka z Linką, potem herbata u Bajki i kolejna inka u Kocura. Amelka śliczna i duuuużo śpi, taki maluszek z niej. Ale potrafi też się wydrzeć konkretnie, dała tego próbkę przy wkładaniu do fotelika. A Marcel cudny chłoptaś, duży już, pięknie się śmieje, mówi "a gu". Boskie dzieciaczki.
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co poradzę że ja mam zryty łeb Ok, tak zrobie, Fajnie ze radzicie bo nie wiem jak pisałam, czy odwiedzę ginekologa. A potem będę myslec. Basen może zostać, jakies ćwiczenia na pewno są dla ciężarnych. Bo trochę strach cwiczyc pilates-przeciez on obciaza. Wprawdzie to ćwiczenia izometryczne, no ale brzuch i wszystkie mięścnie mocno pracują. Ciekawe czy w moim miescie są jakies ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Na razie-oczywiście mam na myśli czas przed staraniami-nie zarzucam niczego. Na moją psychikę ![]() Dzieki za rady Dziewczyny ale Wam fajnie ze jesteście z jednego miasta? Czy to samo województwo? Ale to i tak widzę że blisko do siebie macie. Czy jest ktoś ze wschodu Polski? |
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Agata...dzizys...Twoje jajniki do stycznia spanikują i nie bedą produkowały pcherzyków..
Juhu endokobietki Marudo , Kejcik , Lady !!! coś dla nas
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie coś wydaje ze możesz miec problem i niekoniecznie związany z hormonami czy przeszkodami mechanicznymi..ale nie chce krakać. Jednak wiele osob ma blokady w głowie..
a teraz..wybaczcie..ide na obiad do ukochanej knajpy..juz czuje te zapachy mmmmmmm |
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, czas pokaze. Zycie zweryfikuje. Zreszta-kazda z nas podchodzi do tego inaczej i na pewno kazda się na swój sposób nakreca. A to ze pytam o mase rzeczy, zaczynam się tym interestowac, uważam ze mogę cos zbadac to nie uważam ze od razu źle to swiadczy. Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2013-10-21 o 16:20 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że sama nie mogę w to uwierzyć, może dlatego że tak na luzie w sumie i lekceważąco podeszłam do tego pierwszego po przerwie cyklu starań? Martwię się teraz w sumie o pracę, bo nie dość że pracuję na nocki to i o dźwigać się muszę i ogólnie nie jest łatwo, ale jakoś to będzie. A tobie też się uda mi zapowiadano wiele porażek a teraz się udało tobie też się uda.Kurcze a ja się tak cieszę a jak się okaże że to pomyłka, że test tylko tak wyszedł zwiastując jakąś chorobę czy coś? heh chyba już shizuje na całego
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie mówiąc o tym że robiłam wszystko na co miałam ochote i mały zdrowy więc spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale........pamiętaj o tym, że w ciążę wbrew pozorom zachodzi się łatwo ale nie od razu a tzw stworzenie odpowiednich warunków zazwyczaj to zwiększenie szansy o jakiś niewielki %. Zachodzą nastki przy 'pierwszym razie', zachodzą kobiety podczas przygodnego seksu czy podczas menopauzy. zachodzą też takie co się zabezpieczały. Gdyby to było trudne to nic z wymienionych nie miałoby miejsca To po prostu jest loteria pary, które się starają zwiększają prawdopodobieństwo przez seks w okolicach dni płodnych - i im i tak lekarze dają rok regularnego współżycia na zajście!A my staraczki mimo, że to wszystko wiemy to panikujemy po 3 miesiącach prób i już mamy czarne myśli, mie wspominając o braku radości z seksu tymczasem kluczem jest żyć normalnie, nie fiksować się. Siła psychiki jest ogromna - zobacz na mnie! z pozoru 'nie nakręcałam się' a jednak zaszłam dopiero wtedy, kiedy stwierdzono u mnie cykl bezowulacyjny czyli przestałam liczyć dni, współżyć co drugi dzień, obserwować organizm, robić świecę po seksie. Miałam 3 stosunki w cyklu a jednak się udało. I co tam, że 8 poprzednich miesięcy regularnie dostarczałam tam plemniki, zdrowo żyłam, brałam wspomagacze, piłam zioła, robiłam owutesty. Zaszłam wtedy kiedy głowa była spokojna ![]() I nie jestem jedyna, na forum jest mnóstwo dziewczyn którym udało się wtedy, kiedy na to nie liczyły albo wręcz tego nie chciały. Ot, przewrotność losu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-10-21 o 16:58 |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
ANTERIA!!!! GRATULACJE!!!
![]() ![]() No co za wiadomośc, brawo, brawo, strasznie się cieszę!!!! Cytat:
) ja mialam tak samo, nic sie nie martw.
|
|
#4947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, miałam tylko podczytywać z tableta ale po poście Kluski weszłam na kompa
![]() Cytat:
a dziewczyna miała farta... dużo AM go nie miało ![]() Cytat:
zamienimy się?![]() Isia masz mega radosne dziecko mój Kamil jest całkiem inny jak się śmieje to na całego (musi mieć powód) i jak płacze to to samo, ale przy tym jest bardzo grzeczny. Nie jest płaczliwy ani radosny, raczej wyrównany ![]() zadziwia mi jak inne osobowości potrafią być już w takim wieku fajnie musi być mieć taką chichrałke przy boku ale dobra już nie narzekam bo Kamilek jest bardzo grzeczny, no i mój ![]() a i miałam Cie pytać czy mała się przytula (widzę że tak głowy nie położy ale to chyba taki ciekawski typ bo i w wózku i w łóżeczku i na moich rękach głowa mu wszędzie lata i w miejscu nie stoi no ewentualnie się przytuli wieczorem, albo zaraz po spaniu jak jest jeszcze przymulony ![]() Cytat:
![]() a poród hm.. patrząc na listę mamuś na wątku mamusiowym zawsze byłam pewna że obok mojego nicku będzie SN jak byk! a tu CC.. i tu mój błąd, kompletnie nie nastawiałam się na CC, był czas że przyjmowałam to jako zawód, osobistą porażkę... ale przeszło mi. Dlatego nie nastawiaj się, poród jak poród musi się odbyć, a jaki to zobaczysz w trakcie byle mały był cały i zdrowyLilith masz już do kogos numer? Santom ja byłam naiwna i odetchnęłam gdy nadszedł 2 trymestr a tam bach! łożysko się odkleja (nawet sobie nie zdawałam sprawy jakie to poważne) i czar prysł jedno muszę przyznać-kiedy zaczną się ruchy to na 100% będziesz spokojniejsza (chociaż nigdy spokojna ) bo będziesz wiedziała że dzidzia żyje. Wtedy się zaczną cyrki z tym czy kopie czy nie kopie i nowe schizy ale moim zdaniem nieporównywalne z niewiedzą 1 trymestru. zresztą z brakiem ruchów zawsze można jechać na IP. Najgorsze/najlepsze jest to że jednak to dziecko z dnia na dzień się bardziej kocha...Dzastin cudownego masz synka!! |
|||
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja mimo że mam lat 20.. pare to sił i energii na maximum jedno niemowlę Cytat:
dobrze im życzę bo ja nawet swoim wrogom dobrze życzę, ale szczerze mówiąc dziecko w związku (a już dwójka naraz) to taka rewolucja że chyba tylko najmocniejsi przetrwają (chociaż bywa przewrotnie). Ja mimo że miałam podstawy to czasami się z TŻ dogadać nie moge (np obecnie) a co dopiero taki związek "po bajerze"... czasami takie związki się udają dlatego że każdy sobie rzepkę skrobie (czyli on siedzi z kolegami a ona w domu z dziecmi i zyja bo zyją) Cytat:
|
||||
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, jeszcze 50 postów
byłam dzisiaj z mężem na budowie pół dnia, machałam ostro łopatą i aż mnie teraz brzuch boli :/ może w końcu @ się zjawi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

propnuje też usunąć magdem i szejde...nie odzywają sie od wielu miesięcy
zobaczymy

.....ja chce odzyskać naszą sypialnię!!!!
Dziwnie się to tutaj pisze 
pary, które się starają zwiększają prawdopodobieństwo przez seks w okolicach dni płodnych - i im i tak lekarze dają rok regularnego współżycia na zajście!
kolejny wątek jest Twój i wtedy już wyjścia nie będzie, ciąża musi być!
głowy nie położy ale to chyba taki ciekawski typ bo i w wózku i w łóżeczku i na moich rękach głowa mu wszędzie lata i w miejscu nie stoi
no ewentualnie się przytuli wieczorem, albo zaraz po spaniu jak jest jeszcze przymulony