|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :))
Doba minęła, a na plotkowym cisza???? Aż się wierzyć nie chce!
|
|
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
M7 - ja też jestem chora !
Sprawdz na poczcie - wkleiłam zdjęcia dzwonki ,czy doszły?
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuję od 4 dni nad decou i nie tylko pełną parą.Były kartki.Poszły. Teraz na tapecie albumik na chrzest, kufer na wspomnienia i największy projekt-pudełko na świecidełko czyli pudło na kolie wspólnego projektu biżuteryjek na WOŚP http://bizuteryjkidlawosp.pl/nasze-p...elkie-wyjscie/
Chciałabym by było to cos wyjątkowego. Zrobiłam 2 projekty do wyboru.Dziś cały dzień kropkowałam. Jak ktoś ciekawy co i jak parę fotek na blogu: http://dziuplart.blogspot.com/2013/1...wiecideko.html Miłego wieczorku Kochane i spokojnej nocki!
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Oooooo rzeczywiście coś tu cichutko
![]() Elu na maila odpisałam ![]() Dziewczyny chyba zapadły w sen zimowy ależ cudowny był ten weekend. Pogoda idealna, fajnie spędzony czas i odpoczynek super ![]() Buziole dla Was i fotka mojej jesiennej aranżacji (więcej na blogu)! |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie Madziu.Widzę,że powoli do Twojej bieli wdzierają się kolorki.
Zamiera Nam wątek.Trzeba go rozruszać.Może jakaś dyskusja o mleku? ![]() Muszę się Was coś poradzić odnośnie 1 szkatułki bo stanęłam i nie wiem co dalej... potem wrzucę zdjęcie,jak będę mieć chwilkę. Miłego dzionka p.s. Już dodałam zdjęcia. Radźcie co tu jeszcze zrobić bo mi jakoś pusto. Cieniowanie mi tu nie pasuje,tym bardziej,że tonacja ma być perłowo-srebrzysto-złota...kropki,reliefy?:c ool:
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki )Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2013-10-21 o 11:10 Powód: Dodanie zdjęć |
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kurcze te błękitno-szare zawijasy jakoś tu nie pasują. Zamiast nich może wykorzystałabym szablon i pastę strukturalną.
Można by do niej przykleić opiłki masy perłowej i byłoby super
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz one nic nie mają błękitu. Jasno-srebrno-szare takie delikatne .są.... to przekłamanie na zdjęciu... A co to opiłki masy perłowej? Co masz na myśli?
Mnie raczej rażą te puste miejsca i nie wiem czym je zapełnić....
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki )Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2013-10-21 o 12:26 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Są takie do ozdabiania paznokci
muszle kruszone - ok 3zł za pudełeczkoNa pewno w jakimś miejscu w Krk można dostać. Coś takiego Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2013-10-21 o 12:51 |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam - zobacz tu:
muszla lub folia opalizująca też fajna |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Hm.... jakiś pomysł jest, możnaby uzyskać ciekawy efekt.Ale chyba bym wolała aby było płaskie,bez wypukłości,bardziej decou... Inne pomysły?
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, jakoś tak ostatnio nie mam czasu na nic, teraz też wpadłam na chwilkęJoluś, jeśli nie ma być cieniowania to musza pozostać puste przestrzenie, jeśli cos jeszcze naciapiesz to będzie za dużo, może faktycznie to jakoś tylko pobrokatować, pozłocić lub cos w tym rodzaju Miłego, słonecznego popołudnia
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba własnie tak zrobię.Dam troszkę perłowego brokatu. Dzięki
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, faktycznie "czegoś" brakuje szkatułce. Może jak dziewczyny radzą - sypnąć trochę brokatu...sama nie wiem.
Ja natomiast kleję jak szalona Zakupiłam drewienka, serwetki wyjątkowo mi pasują i sruuuu... Nawet zmarch nie ma Buziaki, miłego popołudnia! ;cmok: |
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Piszesz Joluś że watek zamiera, każdy zabiegany jakoś ale dzięki WAm Kochane się kręci. Ja problemów troszkę i w pracy i w ogóle i tak jakoś... Co do szkatułki to ładna ...a ja bym poperliła jakoś czy coś... Chyba mam kryzys jesienny bo nic się nie kręci...ale kocham Was bardzo ))Napiszę że byłam na grzybach ale nazbierałam pięknych suchych traw
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odzywam się tylko sporadycznie
![]() : pliz:przebaczenia upraszam.Nie bym sobie żyła spokojnie . Piesa nadal niet ,dużo chęci ,więcej obaw.Mówie głośno że spacerowałam 22 lata z moimi milusińskimi a teraz czekam aż sie młodzież domowa zadeklaruje do spacerów,na piśmie z podpisami Konkretnie,kto w jakie dni,w jakie godziny.A oni po prostu przestali gadać o piesku ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- I jeszcze wam powiem ze wróciłam do deku
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
dobrego dnia i wieczorku
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Joluś
Szkatułka śliczna ale z brokatem może będzie ciekawiej. Aldonko Trzymaj się i zaglądaj do nas. My też Ciebie kochamy. Figuniu Tylko pochwal się swoimi pracami jak skończysz. Madziu7 Piękna dekoracja jesienna. Na blogu też pooglądałam. Bardzo mi się podoba. Eluniu To było do przewidzenia. Tak to jest z tymi naszymi dziećmi. Pobawić się owszem ale obowiązki ich odstraszają. Jeżeli zagości u Was jakiś piesio to tylko Ty będziesz za niego odpowiedzialna. A ja dalej robię kartki rozmaite. Wzięło mnie "okrutnie" więc produkuję ile wlezie. Obawiam się, że jak przejdzie to ich przez rok nie ruszę więc muszę się spieszyć żeby wystarczyło ich na długo. |
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
A ja miałam w sobotę wenę twórczą, skończyłam te zlocikowe bombki dzwonki i co zaczęłam robić ..... znowu pisanki
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
No można zwariować z ta naszą Kicią. Kochana teraz czas na bombki!!!!. jak już kochasz te obłe
przedmioty. A my cały dzień spędziliśmy we Wrocławiu na porządkowaniu grobu mojego teścia , sadzenie tuii oraz mój drogowiec musiał porobić ścieżki z białego grysu. Uff teraz tylko odpoczynek. |
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia
No co Ty ? Normalnie pory roku Ci się pomieszały? Czy Ty tak zawsze "na przekór"? ![]() Jak była Wielkanoc to robiłaś bombki? Powiem Wam że kiedyś widziałam na zdjęciu choinkę obwieszoną pisankami ale we wzory zimowe. Bardzo to ładnie wyglądało. Owalne bombki - bardzo fajny pomysł. Kicia wzorki zrób bożonarodzeniowe i będzie super. Tereniu Ja ze swoimi rodzicami w środę jadę porządkować groby. |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki. Jestem i ja
![]() W piątek pojechaliśmy do Gniezna i dopiero wczoraj wróciliśmy więc.... kilka ciężkich dni jest za mną, ale wróciłam i czuję się nieźle, mam dużo energii.. na razie ![]() Wesele było bardzo radosne, wesołe. Świetnie się bawiłam. Powrót do pracy jak zawsze.... taki sobie. Coraz bardziej mnie to wszystko irytuje. Co godzina to nowina. Ludzie zaczynają się spinać i wyzłaszczać na siebie wzajemnie, z przemęczenia zapewne i nadmiaru obowiązków. Staram się zachować święty spokój, ale wkurza mnie coraz częściej takie podchodzenie do wszystkiego z namaszczeniem, takie ( w przenośni) idealne prasowanie koszuli. Dochodzi do absurdów a biurokracja urosła do kuriozalnych rozmiarów. Wszyscy się boją, że jeśli za jakąś decyzją nie idzie papier, to za chwilę obróci się to przeciwko komuś. Paranoja. A zresztą.... po co ja was tu zarzucam tym... oooo to jest dowód na to jak źle się dzieje, przeżywam to nadmiernie. Przepraszam Was ![]() Generalnie muszę się odciąć, robić swoje i nie analizować, póki nie znajdę wyjścia z tej sytuacji. Za to... po powrocie do domu zabieram się za generalne porządki! Dziś cel- mały pokój! A wcześniej chyba ikea, żeby coś dokupić, co pomoże w porządkowaniu. Chitry plan![]() Buziaki, ściskam iskam |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wiemy Bożenko , że środę masz wolną to możesz wreszcie nadgonić sprawy do załatwienia.
Wczoraj na wrocławskim Cmentarzu Osobowickim przeżyliśmy istną głupotę urzędasów. Aby móc wjechać na cmentarz trzeba zapłacić 12 zł. Ale wjeżdzający czekają na wystawienie faktury razem z innymi petentami jak pogrzeby, itp. Trwało to ponad godzinę. A Dyrekcja co to wymyśla takie rzeczy jest oczywiście w centrum miasta. W lipcu gdy byliśmy w Koszalinie na grobie mojego taty tam stoi automat i po zapłaceniu 5 zł. szlaban otwiera się. |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...biurokracja wszędzie jest nie do zniesienia...
Ale widzę,że dziś wąteczek ruszył ciut ciut. Więc ja też całuję. Na szkatułce wymyśliłam jeszcze co innego w końcu. Pokażę jak wylakieruję troszkę... Nie mogę się odespać.Wyglądam jak ta sówka Elusi...
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Na nasz cmentarz wogóle nie możżna wjechać. Tylko w szczególnych wypadkach samochody firmowe np. budowa pomnika, zakład pogrzebowy, a i wtedy trzeba mieć specjalne pozwolenie na piśmie i opłatę.
|
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Gupota urzędników,gdzie jeszcze można wyszarpać kasę,pokazać kto ma tu coś do powiedzenia i czyje tu rządy.
Mam wścieka na to w czym przyszło nam żyć i włos się jeży z czym muszą się zmagać młodzi ludzie. Kochani,podzielę się z Wami swoim buntem ,bezradnością i żalem: Michałowi Wiśniewskiemu ZUS zabrał grupę inwalidzką-ponoć zdolny do pracy?????? Jasne że ma zdrowe ręce,ale dzisiaj ludzie całkiem zdrowi nie mają pracy a inwalida gdzie ma szukać pomocy Odwoływał się do wojewódzkiego Zusu,złożył pozew do sądu,ale co z tego? Ma do życia ok.150 zł zasiłku z MOPRu i zasiłek rodzinny i nadzieję że ludzie pomogą bo instytucje naszego państwa mają go w....
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
kaj07 to właśnie zus. Wyobraź sobie , że jak ostatnio ustalali opłatę za karę pargingową dla niepełnosprawnych to policzyli od średniej krajowej płacy! A który niepełnosprawny, podchodzący pod durne przepisy karty parkingowej pracuje normalnie? Większość dostaje rentę i od tego powinni liczyć. ale nie - policzyli od czego innego - posłowie....
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Na głupotę i bezmyślność ludzką nie ma granic, a urzędnicy niestety okazują się czasem zupełnie bezduszni. Ja spotkałam się również ostatnio z sytuacją absurdalną, wprawdzie nie dotyczyła ona mnie bezpośrednio, ale tylko jednego z moich przedszkolaków: dziecko było niezbyt zdrowe więc mama udała się do rejestracji aby zarejestrować je do lekarza, a było to we wtorek i tu okazało się, że lekarz może go przyjąć dopiero w poniedziałek, a więc tydzień oczekiwania. Ponieważ matka pracuje i nie ma z kim zostawić dziecka w domu to przyprowadzała je do przedszkola, ale w piątek temperatura urosła chłopcu do 40 stopni, więc po alarmowym telefonie zabrała go z przedszkola i udała się na pogotowie, gdzie udzielili chłopcu pierwszej pomocy, przepisali leki, ale matce nie mogli dać zwolnienia. Kobieta przetrzymała dziecko przez weekend w domu, a w poniedziałek przyprowadziła do przedszkola, po południu udała się na oczekiwaną przez tydzień wizytę i dopiero dostała L4, a 3-latek przez tydzień chodził chory do przedszkola, męczył się okrutnie i zarażał wszystkich dookoła – czyż to nie jest paranoja Miłego popłudnia
|
#2068 | |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj się nosze z zamiarem kolejnej prośby do Was.
Proszę nie dla siebie -dla Michała. Wczoraj dostaliśmy zaproszenie do naszego teatru na kolejny kiermasz dla Michała. Wiem że mało czasu,proszę popatrzcie szybciutko co macie gdzieś w kątach odłożone ze swoich prac.Może jakieś drobiazgi,bajerki robione bez adresata. Nie muszą to być deku,wszystko co jest rękodziełem nadaje się do sprzedaży. Kolejne nasze działania będą pod koniec listopada,wtedy nadamy ton świąteczny i nie tylko.Teraz nie ma tematu,działamy na wariackich papierach ale sytuacja obecna Michała jest rozpaczliwa. Pozdrawiam Was mocna. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() My kobiety jesteśmy aniołami lecz gdy nam się podetnie skrzydła - lecimy dalej...... NA MIOTLE ;D ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, ale ile mamy czasu, kiedy ten kiermasz?
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Elu no to idę sprawdzać co by można wysłać na ta okazję. Jeszcze muszę sprawdzić czy adres mam dobry.
To istne draństwo, że takich biedaków idą skubać. Cudowny nasz kraj. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

)
ależ cudowny był ten weekend. Pogoda idealna, fajnie spędzony czas i odpoczynek super
Cieniowanie mi tu nie pasuje,tym bardziej,że tonacja ma być perłowo-srebrzysto-złota...kropki,reliefy?:c ool:

,dużo chęci ,więcej obaw.
Na głupotę i bezmyślność ludzką nie ma granic, a urzędnicy niestety okazują się czasem zupełnie bezduszni. Ja spotkałam się również ostatnio z sytuacją absurdalną, wprawdzie nie dotyczyła ona mnie bezpośrednio, ale tylko jednego z moich przedszkolaków: dziecko było niezbyt zdrowe więc mama udała się do rejestracji aby zarejestrować je do lekarza, a było to we wtorek i tu okazało się, że lekarz może go przyjąć dopiero w poniedziałek, a więc tydzień oczekiwania. Ponieważ matka pracuje i nie ma z kim zostawić dziecka w domu to przyprowadzała je do przedszkola, ale w piątek temperatura urosła chłopcu do 40 stopni, więc po alarmowym telefonie zabrała go z przedszkola i udała się na pogotowie, gdzie udzielili chłopcu pierwszej pomocy, przepisali leki, ale matce nie mogli dać zwolnienia. Kobieta przetrzymała dziecko przez weekend w domu, a w poniedziałek przyprowadziła do przedszkola, po południu udała się na oczekiwaną przez tydzień wizytę i dopiero dostała L4, a 3-latek przez tydzień chodził chory do przedszkola, męczył się okrutnie i zarażał wszystkich dookoła – czyż to nie jest paranoja