|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
wiesz co- nam przeszło po tygodniu mniej wiecej. ja tez wtedy proszku nie zmieniałam ani nic, ale pediatra powiedział, ze takie cos jest czeste i nie nalezy sie tym bardzo przejmowac jesli stan tego sie nie pogarsza bardzo.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na moje oko to się zapchały pory i się pryszczyk zrobił. Niektóre dzieci mają taki trądzik na całych buziach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My wróciliśmy ze spaceru. Cieplutko tylko wiatr głowę urywa. Młody teraz ćwiczy obroty i sadzi takie bąki wysiłkowe że szok. Robiliśmy dziś 2 podejście do marchewki. Tym razem wybraliśmy Hipp (poprzednio Bobovita). Żałuję że nie nakręcałam, bo tym razem mu tak zasmakowało że włączył syrenę że chce jeszcze! Spróbowałam sama i jednego i drugiego i powiem Wam- rzeczywiście mega różnica w smaku. Bobovita ma smak starej marchewki jaką dają w szpitalu, Hipp słodziutki pyszniutki młodej marchewki. Ciekawe czy polubi tą co mu zamroziłam. Zobaczymy w weekend, bo wszystkie zapasy są u moich rodziców.
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
hejo my tez po spacerku, pogoda boska. ale upocilam sie jak dzik, bo tz nie ma wiec sama wozek targalam, jeszcze wymyslilam sobie zakupy po drodze
![]() ![]() pozniej was nadrobie, bo wkurza mnie pisanie jedna reka, a pijawke mam podlaczona ![]() no nic, licze ze alik spija teraz mleko a nie co innego ![]() ![]()
#514 |
Zakorzenienie
|
Taribari ja wczoraj zakupiłam dynię z ziemniakami hipp'a i na dniach chyba zaczniemy testować
![]() ![]() Twee ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
cynamonku oby z Adasiem było już tylko lepiej, Mocno Was przytulam
![]() nie wiem czy widzicie to na foto, ale Michas ma dwa pryszczyki jakby obok siebie. Jeden na srodku, ten wiekszy wlasnie przed chwila pękł i ropa wyleciała, sporo jej bylo razem z krwią. Mały popłakał i chyba wtedy pękło. Przemyłam gazikiem jałowym nasączonym octeniseptem. My jedziemy do babci na porawiny po wczorajszych imienino-urodzinach. miłego wieczoru Wam życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
En- bardzo ładna sukienka.
![]() Syn domaga się uwagi, więc do niego pędzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tak na szybko, bo mam jazde.czy zeby mogą bolec np. Tylko wieczorem? Bo kurna juz drugi dzień o tej porze jest jazda, ani smoczek, ponad 3h bez jedzenia i mnie dziecioli ale na widok cycka jeszcze większy ryk. A przez cały dzien normalnie :banghead: rozpaczliwie placze
Wysłane z mojego GT-I9300
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona nie wyla 3h tylko minely 3h od karmienie i widac ze glodna.. Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Już nie trzeba
![]() Po jednym bobku była druga gęsta kupa. A po śnie i obiadku trzecia normalna ![]() ![]() Przepraszam, ze nie cytuję, ale jakaś wypluta jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
u nas tez problemy brzuszkowe...maly ryk to ja szybko mleko bo blisko pory karmienia ten dalej ryk i sie prezy i nozki podkurcza no i pp 15min jak kupa poszla to chyba sasiedzi slyszeli ze zrobil
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
A no i mala sie nie pręży. Kiedys miewala kolki ale to nie to..
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
My juz po szczepieniu. Edziu biedny wyl tak, ze poplakalam sie razem z nim. Na szczescie szybko sie uspokoil. Jednak po 3h juz w domu wpadl w histerie i podobnie zanosil sie placzem, ja oczywiscie tez sie poryczalam. Cale szczescie, ze TZ w takich chwilach jest opanowany, ponosil Edzia a potem wlaczyl mu szum odkurzacza, ktory go uspokoil. Teraz spi u mnie na brzuszku a ja sie modle w myslach aby nie cierpial juz wiecej
![]() Za 4tyg kolejna dawka ![]() Cynamonowa, przytulam i modle sie o Wasz szybki powrot do domu ![]() Sorry, ze nie odnosze sie do pozostalych wiadomosci, ale nie mam za bardzo sily, emocjonalnie jestem zdolowana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#525 |
Rozeznanie
|
Przynoszę szybko wieści od lekarza Igorek jest zdrowy
![]() Lekarka też mówiła że od 4 msc możemy wprowadzać owoce i warzywka, więc mam takie pytanie bo pamiętam że któraś z was też zaczęła w 4 o info tutaj albo pw od czego zaczynała wprowadzać..baaardzo ładnie o to proszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze jakoś dziwnie to wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mela zdrowia życzę dla córeczki ![]() A ja miałam bardzo fajne popołudnie, spacerek z siostrą i jej synkiem potem pyszna latte z czekoladą i ciasto czekoladowe ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czasami lepiej, czasami gorzej. Raz zje 140 bez szemrania, raz zje 40 i jest ryk. Ale ilościowo wychodzi w porządku, bo bardzo tego pilnuję i bawię się w jedzenie z nim... Nieustannie współczuję sytuacji z teściami. I wybacz, ale ja bym umarła ze strachu na widok Twojego pieska ![]() ![]() Kiecka ekstra. Taka laska to może ją założyć ![]() Cytat:
![]() Moja fotka z zeszłej niedzieli ![]() ![]() Cytat:
Artuś to samo, albo spocone albo lodowate :/ Wszystkim choróbkom życzę powrotu do zdrowia! She, jak kp to nie musisz się spieszyć... No ale jak chcesz, to moja lekarka zalecała podawać gotowaną marchewkę lub jabłuszko. Jak Marika? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Zbiórka w klubie!!!!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym zaczęła karmic od warzyw, od ziemniaka, marchewki, dyni pozniej moze pietruszka a pozniej owoce, jabłuszko. tak mi sie zdaje, ale ekspert nie jestem musze poczytac o tym wiecej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366376] She, jak kp to nie musisz się spieszyć... No ale jak chcesz, to moja lekarka zalecała podawać gotowaną marchewkę lub jabłuszko. Jak Marika?[/QUOTE] Dzięki za info, u małej ok. Trenuje kolorowanie, mama i wujek (brat mój) zawsze ładnie malowaliśmy więc i może Ona też będzie potrafiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Zaraz zabiorą mnie do Tworek...
Od 18 non stop marudzenie. Oczy się kleją a spać nie może. Zaraz wystawię go na balkon. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#533 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do tescia. to brak slow, w sumie nie jestem askoczona ![]() mam nadzieje, ze uda wam sie tam jeszcze wytrzymac te 2 miesiace, pomimo tylu durnych dyskusji i klotni ![]() co nie? ![]() ![]() ale teraz przynjamniej moge szamac paluszki rybne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
Siedze z wisielcem, ktory na mnie spi..
Ev- biedny ten Aleksik Twoj.. zdrowka! En- ale będziesz laska! Czekam koniecznie na foty. ![]() Cynamonku- powoli do przodu! Wiem, ze to okropne kiedy nie mozna pomoc wlasnemu dziecku ![]() Strawberry- piekny widok ![]() Tweed- co do blondu..ladnemu we wszystkim ladnie ![]() ![]() Perse- fajny sklepik co nie? ![]() Dziecko padniete. .widac ze chciała jesc ale chyba cycek ja przerazal :banghead: jak tak ma wyglądać zabkowanie to ja dziękuję Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
My sie wlasnie karmimy, choc juz bardziej przysypia niz je. Moje sloneczko mialo dzis taku fajny humor od rana
![]() Odlaczyli mnie od stacjobarnego neta mimo oplaconych rachunkow. Szlag mnie trafia. Dobrze ze mam neta w tel, ale to dodatkowe placenie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43363709] Chodzę właśnie po uliczkach i parkach Biskupina... Jezu jak tu pieknie !!!!! [/QUOTE] zazdroszcze a różne przyczyny, w sobotę miałam apogeum z tż bo obrażał się na mnie, że nie chcę dzwonić i pytać o auta, poza tym zmuszałam go do sprzątania i prawiłam mu kazania ![]() cynamonku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
A czy przez apke wejde jakos do klubu czy przez strone tylko?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy od neurologa
![]() pani przede wszystkim spóźniła sie ponad pol godziny, ale to jeszcze nic. wg pani doktor Oliwia jest zdrowa, my wymyślamy i jej odruchy są naturalne na jej wiek. fragment mniej wiecej rozmowy: ja: Oliwia przykurcza paluszki od stóp. doktor: to normalne w tym wieku, może tak jeszcze robić. ja: ok, Oliwia wygina się na prawą stronę. doktor: najwyraźniej jest praworęczna. ja: przeciez dzieci do roku są obureczne doktor: tak. ja: czy to asymetria? doktor: nie sądzę, po prostu lubi prawą stronę. ja: Oliwia ma strasznie przykurczone barki, nie widać jej szyi. doktor: nie widać jej szyi, bo ma podwójny podbródek. ja: ok, ale szyja powinna juz chyba być widoczna, mimo podwójnego podbródka. doktor: może, nie musi. ja: czyli to normalne, że ma takie przyciśnięte barki do szyi? doktor: tak, chyba tak, jeszcze tak. ja: Oliwia robi taki mostek, wygina się. doktor: ona ćwiczy. ja: co ćwiczy? doktor: ogólne ruchy. ogólnie: wtf? ![]() i tyle wiem z wizyty ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- tylko strona www
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-21 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj pada cały dzień ![]() to będzie moje nadrabianie z rana...zaraz wieczorne karmienie to nadrobie na tel męża Cytat:
![]() no to super ![]() Cytat:
my pierzemy w Dzidziusiu Cytat:
![]() a publiczne karmienie już zaliczyłam kilka razy, z tego kilka na osiedlu na ławce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepszego dla Mikołaja!! Dla Małgosi Aleksa dużo zdrówka
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już odpowiedziałam dla dzoan, a jeszcze był stres poszczepienny, pół nocy czuwałam jak głupia, nie mogłam zasnąć bo myślalam, że piotrek dostanie gorączki wszystko jakos się tak mi nałożyło, myślę, że to pierwszy i ostatni raz taki może jesień jeszcze swoje zrobiła kurcze moje dziecko śpi, a nie jadło jeszcze a 20 to pora nocnego spania u niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.