|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Sposoby na bałaganiarskie wspóllokatorki i zajmowanie łazienki?
Przez pół roku było względnie ok, ale ostatnio ... po prostu to przechodzi ludzkie pojęcie. Cały zlew w kuchni jest po brzegi wypełniony naczyniami... ( ok około 5-6 dni)
Ja z moja koleżanką myjemy naczynia od razu po zjedzeniu.. więc nie są to nasze ... i te co umyjemy po sobie to też za chwilę znikają w stosie w zlewie. Ale nasze wspólokatorki z drugiego pokoju Myją kiedy już braknie im naczyń.... my czasem też umyjemy ten stos, bo nie ma z czego jeść... Druga sytuacja... zazwyczaj my mamy na rano na zajęcia... 9-10, a nasze współlokatorki na później, wiec jak one słyszą nasze budziki ( bo to slychac do sasiedniego pokoju) no to zanim my zjemy sniadanie, ubierzemy sie i np chcemy isc umyc zeby i skorzystac z wc to one wczesniej idą wziąć prysznic godzinny.. i wszytsko robią w lazience, maluja sie ubieraja itp.. jak to moglyby zrobic juz w pokoju... i zazwyczaj my chcemy zrobic siku i sie nie da... bo lazienka akurat wtedy zajeta... ale najgorsze są te naczynia... nic nie da mowienie... ja nie wiem czy one czasem nie mysla ze to nie ich. tylko nasze i dlatego nie myją?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na bałaganiarskie wspóllokatorki i zajmowanie łazienki?
A mówiłaś im, że przeszkadza Ci ten stos naczyń i ich godzinne posiadówy w łazience?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadałyście z nimi na poważnie? Jeśli tak i nic nie pomogło - to pozostaje Wam wyprowadzka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Z naczyniami robi się tak - zaopatruje się w komplecik własnych, osobistych naczyń i po zjedzeniu z nich, umyciu i wytarciu (od razu po umyciu) zabiera się z powrotem do pokoju. Niestety to jest jedyny sposób na to, żeby mieć z czego zjeść o każdej porze :P
Wiadomo, że fajnie jest, gdy w mieszkaniu studenckim panuje domowa atmosfera... Niektórzy takie mieszkania niestety traktują jak akademik i nic się na to nie poradzi. Wiem co mówię, bo kiedyś mieszkałam z kimś o podobnym podejściu do sprzątania po sobie.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wez je na powazna rozmowe, nie takie rzucone mimochodem uwagi w przedpokoju, tylko np. wieczorem, ja sa w domu i maja czas.
Powiedz wyraznie co ci sie nie podoba, wytlumacz tak jak tutaj nam, ze wy swoje naczynia myjecie i prosicie o to samo te dziewczyny, bo czasem nie macie z czego jesc, a zlew pelen brudnych garow apetyczny nie jest. Jak nie pomoze to pozostaje wam miec oddzielne naczynia. Gorzej, jak zlew bedzie zawalony i i tak nie bedziecie ich mogly sobie umyc. Dlatego najpierw rozmowa. Z lazienka to samo. Skoro one ida na pozniej to ustalcie, ze wchodza do lazienki kiedy wy juz sie ogarniecie do wyjscia. Moze skombinujcie sobie cichszy budzik ![]() Jesli rozmowa nie pomoze to pewnie zostaje wam wyprowadzka, bo uzeranie sie z kims kto nie rozumie co sie do niego mowi to raczej nic przyjemnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli stanowcza rozmowa nie pomaga - to ja proponuję wybrać i schować gdzieś niezbedną Wam ilość naczyń, a resztę zostawić odłogiem. jak nie znika - to spakować i cały syf pod drzwi lub do pokoju (zależy, czy możecie tam wchodzić czy nie). najlepiej jak mają gości, najedzą się wstydu to może czegoś je nauczy EDIT o widzę, że już ktoś wpadł na ten pomysł ![]()
https://artemisya-natural-beauty-handmade.blogspot.com/ Edytowane przez Pani Zemsta Czas edycji: 2013-10-21 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Naczynia możecie mieć swoje, trzymane we własnym pokoju zamiast w kuchni, to Wam ich nie ubrudzą.
Ich naczynia ja bym wyciągała ze zlewu jak leżą nieumyte wsadzała w miskę czy coś i stawiała im pod drzwi pokoju. Albo na podłogę w kuchni. No bo gdzie mam myć swoje, jak one zlew zapchały i nie myją? Do łazienki bym szła od razu jak wstanę, żeby mi nie wlazły i nie zajęly na godzinny prysznic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wrzucanie im na łóżko jest kuszące, ale jest też wyraźnym wyzwaniem na wojnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyprowadźcie się i róbcie kastingi na współlokatorów. Większe prawdopodobieństwo, że traficie na kogoś równego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tylko zeby Wam nie przyszlo do glowy sprzatac po syfiarach...
Proponuje zaniesc im te brudne naczynia pod drzwi. A, i zamknijcie swoje pokoje, zeby syfiary nie wrzucily Wam swoich brudów gdyby poczuly sie urazone.
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jak radzą dziewczyny, kup sobie po jednej sztuce talerzyka płaskiego, głębokiego, widelca itd i trzymaj u siebie. Niestety wiem jak to jest mieszkać w takim mieszkaniu, u nas w zlewie czasami talerze pleśniały! i co z tego że miałam swoje jak nie dało się żyć w takim syfie w kuchni..
ostatecznie jedynym wyjściem była wyprowadzka i to też wam wróżę, nie ma sensu się męczyć sprzątać po kimś i szarpać nerwy przy każdym posiłku, prysznicu itd Co do łazienki może wywieście jakiś grafik? albo wstawaj i po cichu przemknij pod prysznic zanim się zorientują. wiem że to śmieszne ale musicie wytrzymać do tej wyprowadzki. Bo myślę że w takich przypadkach dogadać się nie da
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kupcie sobie z koleżanką osobne naczynia i nie trzymajcie ich nawet w kuchni. Co do sikania no to powiedz po prostu przed wyjściem czy mogłyby ci udostępnić łazienkę na 30 sekund :P
I co do syfu no to ja bym zrobiła podobnie - wynalazłabym jakieś np śmierdzące skarpety i zostawiła tam gdzie one często siedzą itd na widoku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie ma zadnych sposobow, trzeba nie meiszkac az tak tlocznie z ludzmi, ktrych sie kompletnie nie zna.
Ew. mozecie sprobowac rozmowy, ale jak poprawy nie bedzie, lub bedzie na krotko i dalej to samo to ja bym planowala wyprowadzke swoja lub ich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Poważna rozmowa! Nie ma, że nie. Niech sobie nie pozwalają na zbyt wiele, bo w końcu na głowę wam wejdą
![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wobec czego zgadzam się z poniższym: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Babcia byla lepsza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Z syfiarzem się nie wygra, więc najlepiej jak poszukacie nowego mieszkania. Płacicie za wynajem i to naprawdę nie o to chodzi, żeby się wq**** zaraz po wstaniu i przy każdym wejściu do kuchni.
Jako tymczasowe rozwiązanie kupcie sobie własne naczynia i garnki i nie powalajcie im ich używać, a z łazienki je wypraszajcie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.