|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
hej Laseczki
![]() trochę dzisiaj naskobałyście .... nie przeczytam chyba tego wszystkiego ![]() powiem tylko: nie kłóccie się, nikt tu przecież nie chce nikogo obrażać, a wymienić poglądy zawsze można,, od tego jest chyba to forum., prawda? == wieczorne usypianie było znowu koszmarem ![]() ale teraz całe szczęście Młody już śpi marchewa chyba dobrze na niego działa, bo dzisiaj po południu zrobił piękną kupę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
hejka
nie wiem czy zdążę wszystko nadrobić. Moja córcia przez pół dnia była bardzo grzeczna, ale zaraz po tym jak jej powiedziałam "że jakbym miała wszytskie takie dzieci jak ona dzisiaj to mogę mieć piątkę na raz" to mała raz dwa zaczęła marudzić i szalała jak nie wiem co. Tak więc koniec chwalenia ![]() zaraz zmykam spać, ale czekam aż mi się upiecze ostatnia partia rogalików z jagodamy. Padam ze zmęczenia. biedny Adaś ![]() brawa za wprowadzanie diety i za basen. Widzę że coraz więcej maluszków chodzi na basen ![]() Ja do pracy nie wracam, bo nie mam gdzie wracać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A raczej RB u mnie w domu nie było. Moja mama jakoś samym słowem wzbudza respekt i wszystkie dzieci się jej słuchają. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
A ja to wogole ogladam m jak milosc jem pyszne kanapki moje dzieci spia , mam gore prasowania ze 2 prania do zrobienia , 2 prania sie susza , a mi sie nic nie chce ehhhh
Kinga nie rob jaj nununu Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja też kiedyś zostałam nazwana cycowym lobby i się nie obraziłam ![]() ![]() ojjj.. widzę, że strasznie gorąco się tu zrobiło... chciałabym napisać coś mądrego ale brak mi weny twórczej ![]() przemęczenie ogranicza nie pozwala mi się skoncentrować ![]() Każdy ma prawo do swojego zdania. Każdy postępuje tak jak mu serce podpowiada ![]() Po to jest forum, żebyśmy mogły wymieniać się poglądami. Ale nie narzucajmy nikomu co kto ma robić.. Za fajne z nas babki i za fajny klimat sobie tutaj wypracowałyśmy (przez ponad rok czasu) żeby to teraz burzyć.. Ja nie czytam żadnych mądrych książek.. i może robię błąd. To moje pierwsze dziecko, byłam całkowicie zielona w tym temacie.. a mimo to uważam, że super sobie radzimy ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWA I KOCHAM MOJEGO DIABEŁKA... Tulę go ile wlezie.. karmię cycem kiedy tylko chce, ale nie pozwole mu (w przyszłości, jak będzie cwańszy ![]() ![]() Podzielam zdanie Kingi i też blisko mi do teorii którą opisuje:"RB" czy jak to tam się nazywa.. Podzielam również zdanie Xal i Mysi.. fajnie wypracować sobie wspólny rytm dnia.. chociaż takiego maluszka nie wyprowadziłabym do drugiego pokoju. Najważniejsze żebyśmy wszyscy byli szczęśliwi. A szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko. Każdy ma inny gust, upodobania, inne przyzwyczajenia i rytuały rodzinne.. na każdego działa coś innego.. Znam rodziny gdzie dzieci są wychowywane prawie bez słodyczy i tv i są szczęśliwe.. znam też odwrotne przypadki. To tak samo jak mm i kp. Nie dyskryminujmy się nawzajem, wymieniajmy poglądy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co najpierw się robi:
1) wprowadza kleiki/kaszkę do mleka 2) zmienia mleko 1 na 2 Wiem że to drugie trzeba stopniowo, parę dni po jednej miarce i zejdzie mi to jakieś dwa tyg może więcej. cloche u nas ewidentnie jest ten skok. axella faktycznie leci ten czas. Mnie to przeraża ![]() a co do wymuszania to się nie zgadzam. U nas Karola bardzo często udaje że się krztusi bo wie że się ją wtedy bierze na ręce. Czasami wtedy mówię do niej Kaaaaaroliiiiiiina a ona w śmiech ![]() barwineczek ja też myślę że to może być depresja poporodowa. Oj wiem jak to jest i nikomu nie życzę. Pamiętaj że my tu doradzamy i wspieramy, nikt na Ciebie przecież nie naskakuje. Może zrelaksuj się jakoś? W ogóle muszę wam "powiedzieć" że ja już chyba "dorosłam". Sama nie wiem jak to nazwać. Ale teraz każda minuta spędzona z moim dzieckiem to dla mnie wielka radość. I zrobiłam się spokojniejsza w stosunku do niej (tfu tfu). |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do macierzynskiego i bylam dzisiaj w pracy. Okazalo się ze ja skladalam te dodatkowe tygodnie jeszcze przed wejsciem ustawy i wtedy na wniosku bylo 4 tygodnie, wiec teraz zlozylam jeszcze raz o 6 tygodni ze wsteczna datą i od razu o rodzicielski. Wracam nie wcześniej niż 20 maja 2014.. jak to brzmi.. Dobra laski.. BO mnie temat wciągnął.. Może Justi bo ona się naczytala dużo ciekawych forów:p Jest jakaś sensowna książka o żywieniu niemowląt? Chodzilo by mi o jakieś przepisy, jakie warzywa można dawać itp. Jutro bym sobie polazla do empika albo matrasa i kupila.. i moze na targ skocze jakies warzywa i owoce kupie.. myslicie ze takie z targu to bedą bardzo szkodliwe i napestycydowane?? Może jak takie sezonowe to nie będą takie zle i moge zrobić jakieś przetwory?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słodziakkk ![]() --- justi- oglądałam ten filmik z dachowaniem, i nie rozumiem jakim cudem kiddy lub cybex mają 4 w teście ADAC ?? coś tu nie gra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ty matka polka wsłuchana w potrzeby L. ![]() a jakby ktoś chciał wiedzieć kim jestem ja-to ja jestem wyrodna matka której tresura I. nie wychodzi bo jest zbyt leniwa i mało cierpliwa Cytat:
![]() |
#2893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanko do mam co karmią mm ile wasze skarby jedza bo ja chyba mojemu zle daje. Je tak o 4w noy mleko potem kolo 9 mleko 12-13 deserek 15-16 obiadek 19.30mleko i 23 mleko.wsumie je 4mleczka pod rzad i w nocy aż 2 razy nie za dużo. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-10-21 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
ej super wygląda to krzesełko .. kurcze ono az 6 stowek kosztuje? ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy dziś cały dzień i noc bez kupy...i nie wiem czy mam się bać tej nocy czy co ;p
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
barwineczek moja Karolina ma prawie pół roku i nocek nie przesypia. A teraz to mi się potrafi budzić po 8 razy. Chyba wszystkie dzieciaki tak mają.
Z tymi kolorami to dawniej tak było. Różowy na chłopca bo Jezus miał różowe szaty, niebieski dla dziewczynki bo Maryja miała niebieskie odzianie. barwineczek ja też sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem w łóżku. Oka bym nie zmrużyła. I dzieci na prawdę szybko się przyzwyczajają. I dużo rozumieją. cloche trochę się z Tobą nie zgodzę. Ja leżałam w szpitalu kilka tyg mając pół roczku. Po wyjściu byłam przyzwyczajona do szpitalnych rytuałów, nawet nie zjadłam mleka jeśli mama nie ubrała się na biało i nie założyła na głowę pieluchy. I nie wiem o co te kłótnie ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-10-21 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Wiecie mi jest blisko do rb ale Lili śpi sama w swoim pokoju. Zresztą rb to nie jest spanie w jednym łóżku czy nie spanie, to jest bardziej złożone. Tam nie przeczytacie co konkretnie macie robić punkt po punkcie.
Oglądamy z Tż motory na przyszły rok planujemy zakup ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
A ja nie przeczytałam żadnej książki i nie mam zamiaru i dobrze mi z tym
![]() każde dziecko jest inne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas przeważnie kupa co drugi dzień lub codzień ale i zdarzały się 3 dni posuchy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. dokładnie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2901 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- dziękuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2905 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha ale ja też się śmiałam z tego moherowego cyca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Mysia super ta suszka jest! Ja ostatnio kupiłam tą co Diabli wstawiała i śmialiśmy się ostatnio z TŻ, jak mogliśmy żyć bez suszarki do butelek tyle czasu.
![]()
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i to nie znaczy, ze nie mamy rytmu. jakis tam mamy i jest fajnie. a ze Flo nie spi sam w lozeczku - taki typ. wyobrazam sobie, ze moze to powiazywac ze szpitalem, wiec niech lepiej spi przy mnie i bedzie szczesliwy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
karotka extra łowy xal dobrze napisałaś ![]() deb daj ziemniaczka z marchewką ![]() Innocence słodki maluszek ![]() marchewka ja przeczytałam multum książek i stron na temat żywienia. I wybrałam tą http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html dobra idę spać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.