Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 11:40   #61
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

wonder_woman gdzieś czytałam, że zawsze trzeba mieć przy łóżku kilka krakersów i zjeść, po czym dopiero po 10 min wstać z łóżka (tak wygląda dokładna instrukcja )

andzia faajnie, że masz dzisiaj wizytę, trzymam kciuki!! ja dopiero w czwartek idę do gina
Kucyk współczuję mdłości, ale chyba jeszcze bardziej tego, że nie możesz jeść słodkości ;/

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

I oczywiście dziękuję za gratki i trzymanie kciuków mam nadzieję, że niedługo bazile będzie mogła wpisać tp w pierwszym poście
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:08   #62
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Czesc dziewczynki

Czy mozna do Was dolaczyc? Mialam czekac do pierwszej wizyty u lek. ale poniewaz dopiero ja planuje za 2 tygodnie, to moze jednak dolacze wczesniej?

Ostatnia @ mialam 19 wrzesnia, testy potwierdzily wiec wychodzi ze jestem w 4 tyg i 5 dni ciazy!
Mam juz 4 letniego synka, i jestem po jednej stracie (w lipcu tego roku), mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze.
Przypadkiem sie sklada zemieszkam niedaleko zalozycielki tego watku

Ja poki co nie mam zadnych mdlosci, w pierwszej ciazy nie mialam wcale.

PS - z Polski pochodze z Lublina - poziomkka

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:10 Powód: .
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:12   #63
poziomkka
Zadomowienie

Hej Monica oczywiście witamy!! Im nas więcej tym lepiej tak się składa, że i ja ostatnią @ miałam 19.09
Stary 2013-10-21, 12:14   #64
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej Monica oczywiście witamy!! Im nas więcej tym lepiej tak się składa, że i ja ostatnią @ miałam 19.09
Ooo hahah, no to wychodzi ze bedziemy mialy forumowe blizniaki To pewnie tez masz termin mniej wiecej na 26 czerwca

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 12:28   #65
poziomkka
Zadomowienie

Tak mi kalkulator obliczył , ale nie byłam jeszcze u gina, więc na 100% nie wiem. Wizytę mam w czwartek, więc wtedy dowiem się czegoś więcej, ale i tak chyba będzie za wcześnie, żeby zobaczyć coś na usg. Hehe forumowe bliźniaki, a jak któraś z nas trafi bliźniaki to nawet trojaczki (u mnie jest prawdopodobieństwo
Stary 2013-10-21, 12:30   #66
Monica80
Raczkowanie

No dlatego ja nie idę jeszcze do gina. Pójdę za 2 tyg to powinno juz być wtedy serduszko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 13:21   #67
poziomkka
Zadomowienie

A ja się zapisałam jak najszybciej mogłam, bo rok temu poroniłam i teraz strasznie się o wszystko martwię i jakbym mogła to siedziałabym co tydzień u gina w gabinecie. Wiem, że przesadzam, muszę z tym walczyć, bo nie wiem jak ja I trymestr wytrzymam w takim stresie, osiwieje
Stary 2013-10-21, 13:57   #68
Monica80
Raczkowanie

Wiesz u mnie było wszystko ok, ciąża rozwijała sie prawidłowo i nagle obumarla, nie wiadomo dlaczego.. Częstsze niż zwykle wizyty nic by nie pomogły. Ja nie panikuje, czekam bo chce zobaczyć serduszko a nie pęcherzyk , a nie chce mieć za wiele usg robionych, a u nas robią na każdej wizycie. Mam nadzieje ze obie będziemy miały spokojne ciąże

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 14:16   #69
poziomkka
Zadomowienie

Jejku to mnie jeszcze bardziej zestresowałaś...no nic, miejmy nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i już 26.06 obie urodzimy zdrowe dzieciaczki
Stary 2013-10-21, 14:32   #70
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ja podobnie, ponieważ miałam nieregularne cykle, kalkulatory typują między 23 a 26 czerwca, kto wie, może spotkamy sie na porodówce
Powiedzcie mi jak z Waszą aktywnością? Ja miałam plan dużo chodzić, ćwiczyć sobie delikatnie w domu ale przez te cholerne bóle brzucha cały czas ciągnie mnie do leżenia. Czuję się jakby dzidzia dawała mi ostrzegawcze sygnały że mam nie przeginać ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzieć na tyłku jeszcze parę miesięcy...
Stary 2013-10-21, 15:05   #71
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak z Waszą aktywnością?...
Ja w pierwszej smigalam, podróżowałam , ćwiczyłam. Wszystko było super. W drugiej chciałam tak samo ale stało sie jak sie stało.. Teraz jestem ostrożna .. Jedyny większy ruch to spacer z psem. Staram sie dużo odpoczywać i nie brać za wiele do zrobienia na jeden dzień , np sprzątanie domu itp. No trochę sie pieszcze, to nie w moim stylu ale wole dmuchać na zimne ..
A o bóle brzucha sie nie martw , one niedługo miną.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 15:27   #72
poziomkka
Zadomowienie

Ja poki co obiecałam sobie, ze nie bede sie obżerać, ale nie mogę sie powstrzymać co do aktywności fiz to poki co jestem bardzo zmeczona i jedyne co lubie robic to spac, ale mysle, ze w 2 trymestrze coś uskutecznie, dowiem się tylko co mogę, a czego nie

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2013-10-21, 15:42   #73
NecroKitty
Wtajemniczenie

Witam przyszłoroczne czerwcowe mamusie można się do Was przyłączyć? W sobotę zobaczyłam wyczekiwane dwie krechy i jestem chodzącym szczęściem mimo ciągłych nudności :p Wiecie może w których tygodniu powinnam myśleć nad pierwszą wizytą u lekarza? Internet jest pełen bzdur i już zgłupiałam
Stary 2013-10-21, 15:54   #74
asiulka_22
Zakorzenienie

NecroKitty >> pierwsza wizytya to najlepiej nie wcześniej niż 7-6 tydzień.
ja jak poszłam pierwszy raz ok 5-6 tydz to lekarz powiedziłą mi że byny przyszłą z 2 tyg,i że nawet nie będzie mnie badał bo za wcześnie,,, pusty pecherzyk może być i po się stresować, a tak to poczekasz dłużej pójdziesz na wizyte i już serduszko będzię.
u mnie w 7 tyg, było serduszko
===========
mama majowa
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:38   #75
NecroKitty
Wtajemniczenie

To jednak dobrze myślałam, żeby nie nie schizować niepotrzebnie
Trochę sobie dzisiaj pobuszowałam na forach dla przyszłych mam i starczy mi na 9 miesięcy przed dobą internetu kobiety chyba były szczęśliwsze w ciąży bo nie naczytały się tylu bzdur i wmawiały jakiś niestworzonych objawów dziwnych schorzeń
Stary 2013-10-21, 16:40   #76
asiulka_22
Zakorzenienie

NecroKitty >> zgadzam sie z tobą... zawsze w necie trafimy na te złe rzeczy / ja się tyle naczytałam o pustych zarodkach, ciązy poazamiacznej, obumarłych zarodkach...ehhhhh jeszcze by się tego więcej znalazło /
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:55   #77
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
NecroKitty >> pierwsza wizytya to najlepiej nie wcześniej niż 7-6 tydzień.
ja jak poszłam pierwszy raz ok 5-6 tydz to lekarz powiedziłą mi że byny przyszłą z 2 tyg,i że nawet nie będzie mnie badał bo za wcześnie,,, pusty pecherzyk może być i po się stresować, a tak to poczekasz dłużej pójdziesz na wizyte i już serduszko będzię.
u mnie w 7 tyg, było serduszko
===========
mama majowa
Masz całkowita racje ja byłam w 6t 1d od om i był tylko pęcherzyk teraz przez 3 tygodnie będę myśleć tylko o tym czy pojawi się tam zarodek czy nie a tak poszłabym około 7-8 tydzień i bym wiedziała na czym stoję.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:44   #78
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
W sumie chciałam jeszcze dodać, że jestem wiecznie głodna! Naprawdę czasem pół godz po obiedzie a mogłabym zjeść konia z kopytami niemalże... też tak macie?
No nic tyle na dziś idę się legnac
Ja mam dużo większy apetyt niż miałam a na reklamach muszę głos wyłączać bo zjadłabym wszystko co widzę
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Hej czerwcówki
czyli co, rozwijamy się i chyba wątek się przyjmie? Super !!
Wczoraj mnie nie było, miałam takiego lenia na przemian z falami mdłości, że nie odważyłam się na włączanie komputera...
dziś już lepiej?
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ciesze się, że nowe dziewczyny dołączają witajcie i nie uciekajcie
Mnie cycki przestały boleć Schizuje trochę ale staram sie o tym nie myśleć. Dzisiaj obiadek u teściowej więc nie musze gotować
Mnie od początku tylko troszkę bolały a teraz już tylko jak dotknę po bokach
Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny czy wy wszystkie macie mdlosci?

Cytat:
Odebrałam dzisiaj wyniki hcg!! Okazało się, że w laboratorium (nie wiem jakim cudem) widniałam pod nazwiskiem panieńskim i dlatego nie widziałam swoich wyników ;/. Wychodzi 4-5 tydz, czyli tak jak powinno być Zrobiłam dzisiaj kolejne badania hcg, żeby sprawdzić, czy odpowiednio wzrasta i zapiszę się dziś do ginki, mam nadzieję, że na ten tydzień mi się uda Trzymajcie kciuki za dzisiejsze hcg
Gratuluję Ci i tutaj a dzisiejszą bete już masz?
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Czy mozna do Was dolaczyc? Mialam czekac do pierwszej wizyty u lek. ale poniewaz dopiero ja planuje za 2 tygodnie, to moze jednak dolacze wczesniej?

Ostatnia @ mialam 19 wrzesnia, testy potwierdzily wiec wychodzi ze jestem w 4 tyg i 5 dni ciazy!
Mam juz 4 letniego synka, i jestem po jednej stracie (w lipcu tego roku), mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze.

Witaj i życzę Ci żeby ta ciąża skończyła się tak samo pięknie jak pierwsza
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Witam przyszłoroczne czerwcowe mamusie można się do Was przyłączyć? W sobotę zobaczyłam wyczekiwane dwie krechy i jestem chodzącym szczęściem mimo ciągłych nudności :p Wiecie może w których tygodniu powinnam myśleć nad pierwszą wizytą u lekarza? Internet jest pełen bzdur i już zgłupiałam
Witaj Ja byłam u lekarza w 6t1d i według usg fasolka była młodsza o 2 dni. Serduszko było widać na monitorze ale nie słyszeliśmy go bo gin nie mogła dobrze namierzyć a nie chciała za długo "gmerać". Myślę ze 7-8 tydzień będzie ok
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:30   #79
agaaga89
Zakorzenienie

Hej Mamusie oprócz tego, że cierpię na jakieś beznadziejne chroniczne zmęczenie i ciągłe fale mdłości to jeszcze w sobotę i niedzielę planujemy parapetówkę i w ogóle nie mam czasu na nic Wybaczcie

Witam nowe czerwcówki ! NecroKitty, Monica, Andzia
Poziomka super, że beta wyszła odpowiednio
Czarnobiała ja chciałam nawet pracować jeszcze ze 2-3 miesiące, a teraz stukam się w czoło, nie dałabym rady

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:48   #80
poziomkka
Zadomowienie

Dzisiaj po powtórzonej becie jetem mega szczęśliwa, bo poziom hcg wzrasta prawidłowo !!
NecroKitty chyba 7-8 tydzień najlepiej, ale ja już nie mogę wytrzymać i idę w czwartek (to będzie chyba 6t1d tak jak u Prapid) Nie oczekuję zbyt wiele, ale jestem żądna wiedzy
Agaaga pamietaj, żeby się oszczędzać, pierwsze 3 miesiące są właściwie decydujące
Monica80 dopiero zauważyłam, że pochodzisz z Lublina moja ciążowa głowa nie zarejestrowała tego Fajnie, może spotkamy się razem na porodówce, z tym, że ja od roku przeprowadziłam się do męża do Ryk, więc zastanawiam się jeszcze gdzie rodzić. Bardzo chciałabym na Kraśnickiej, bo to blisko mojego rodzinnego domu.
Zubi89 no to trzymam kciuki, żeby następnym razem słychać było serduszko
Stary 2013-10-21, 20:02   #81
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
chyba 7-8 tydzień najlepiej, ale ja już nie mogę wytrzymać i idę w czwartek (to będzie chyba 6t1d tak jak u Prapid)
Chyba 5tc1d - dokladnie tak jak ja bym miala w ten czwartek?

Cytat:
Monica80 dopiero zauważyłam, że pochodzisz z Lublina moja ciążowa głowa nie zarejestrowała tego Fajnie, może spotkamy się razem na porodówce, z tym, że ja od roku przeprowadziłam się do męża do Ryk, więc zastanawiam się jeszcze gdzie rodzić. Bardzo chciałabym na Kraśnickiej, bo to blisko mojego rodzinnego domu.
No właśnie, pochodzę teraz mieszkam w Niemczech Także na porodówce się nie spotkamy. Ja rodziłam na Staszica kiedyś

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 20:06   #82
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam się i ja Nie mam jeszcze ciąży potwierdzonej u lekarza ale dzisiaj dwa testy wyszły pozytywne więc chyba już mogę zacząć się cieszyć. W tej chwili jestem w5-tym tyg licząc od ostatniej @. Nie czuję się najlepiej a dopiero jutro Tż-t umówi mnie na wizytę u lekarza mam nadzieje że uda się jak najprędzej Pozdrawiam was wszystkie
Stary 2013-10-21, 20:11   #83
poziomkka
Zadomowienie

Anteria witamy pewnie, że się możesz zacząć cieszyć a czemu nie czujesz się najlepiej? Czyżby mdłości??
andzia Jak po dzisiejszej wizycie??
Stary 2013-10-21, 20:15   #84
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria witamy pewnie, że się możesz zacząć cieszyć a czemu nie czujesz się najlepiej? Czyżby mdłości??

Osłabiona jestem, o ile tak koło południa jest dobrze tak teraz już padam i idę spać... Niestety jutro już na noc do pracy i tego się najbardziej obawiam. No ale dzisiaj jeszcze mam zamiar spokojnie pospać
Stary 2013-10-21, 20:16   #85
poziomkka
Zadomowienie

Monica to będzie 5t1d? Musiałam źle obliczyć...kurcze to już całkiem niczego się nie dowiem na tym usg o ile w ogóle będzie chciał mi je zrobić.. ;/ ;/
Stary 2013-10-21, 20:25   #86
bazile
Zadomowienie

nie zagladalam od wczoraj,bo Maz wybyl w delegacje,a ja do tesciow i zagladam i sie mega ciesze,ze sie "rozwijamy" czyli co, mozemy to opic... soczkiem

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ciesze się, że nowe dziewczyny dołączają witajcie i nie uciekajcie
Mnie cycki przestały boleć Schizuje trochę ale staram sie o tym nie myśleć. Dzisiaj obiadek u teściowej więc nie musze gotować
Kucyk kazda ma rozne objawy i kazda ma je w roznych dlugosciach.Mnie przy pierwszej ciazy dosc mocno bolaly piersi,a teraz wogole i wogole sie tym nie przejmuje,bo wierze ze jest i bedzie dobrze takze glowa do gory,dwa wdechy i zle mysli sio!
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Oj to powinnaś się cieszyć tym, że ból piersi już za Tobą u mnie już mniejszy, ale ciągle w nocy się przebudzam bo je gdzieś przygniotę i bolą.
Ja też obiadowałam u teściowej, nie ma to jak niedziela wolna od garów

Póki co ratuję się miętą, a o krakersach pierwsze słyszę, ale chyba spróbuję, co mi szkodzi
hm, o krakersach tez pierwszy raz slysze,a moze chodzilo o sucharki? to wiem,ze pomaga,bo moja siostra to stosowala z rana zanim wstala z lozka albo jadla poprostu sama kromke chleba.

Zas mi w pierwszej ciazy pomagaly migdaly,kupowalam sobie takie pociete w plastry.

Cytat:
Hej
Ledwo przywitala sie na mamusiach majowo-czerwcowych, a tu prosze, trafilam na ten watek Moja ostatnia @ byla 03.09, potem 3 testy w domu pozytywne. Nie jest to planowana dzidzia, ale juz ją kochamy
Wczoraj bylam u lekarza, ale zrobil tam tylko test z moczu, więc czwarty potwierdzil, że bede mamusia. Jutro mam wizyte u lekarki, ktora ma zrobic wszystkie badania, troche się martwie bo wszystko wskazuje na to, ze mam zakazenie ukladu moczowego. Dodatkowo moje obawy poteguje fakt, ze mieszkam za granica i kompletnie nie mam pojecia co, gdzie i jak, a w dodatku to nasze pierwsze Malenstwo.
Poza tym jestem Andzia, mam 23 lata
podwojne gratulacje! za Dzidzie i za to,ze juz JA kochacie!
I witaj

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny czy wy wszystkie macie mdlosci?
mnie w sobote w sklepie cos wzielo,tak dziwnie cofnelo.I dzis jakos na mysl o zjedzeniu obiadu...wiec nawet nie zabieralam sie za niego.
Cytat:

Odebrałam dzisiaj wyniki hcg!! Okazało się, że w laboratorium (nie wiem jakim cudem) widniałam pod nazwiskiem panieńskim i dlatego nie widziałam swoich wyników ;/. Wychodzi 4-5 tydz, czyli tak jak powinno być Zrobiłam dzisiaj kolejne badania hcg, żeby sprawdzić, czy odpowiednio wzrasta i zapiszę się dziś do ginki, mam nadzieję, że na ten tydzień mi się uda Trzymajcie kciuki za dzisiejsze hcg
super,a z nazwiskiem masz niezla przygode,ciekawe jak na to wpadlas?

Cytat:
Czesc dziewczynki

ciesze sie,ze jednak juz...

Cytat:
Wiesz u mnie było wszystko ok, ciąża rozwijała sie prawidłowo i nagle obumarla, nie wiadomo dlaczego.. Częstsze niż zwykle wizyty nic by nie pomogły. Ja nie panikuje, czekam bo chce zobaczyć serduszko a nie pęcherzyk , a nie chce mieć za wiele usg robionych, a u nas robią na każdej wizycie. Mam nadzieje ze obie będziemy miały spokojne ciąże
kurcze,to masz chyba wyjatkowego lekarza,albo albo jakies wzgledy ...
bo u mojego i wiem,ze tak jest u wielu w D-dorfie robia tylko 3. W 12 tyg,ok 20-22 i 30-34 za dodatkowe musisz placic i to 40 euro
wiec ja w 1 ciazy zrobilam sobie 2 dodatkowe.Jedno w sumie zrobil mi na samym poczatku za friko,bo powiedzial,ze sam chce zobaczyc jak sytuacja wyglada.

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
witaj i gratuluje!
hm z pojsciem do lekarza,to jest zawsze ciekawostka.
W ierwszej ciazy zrobilam test w sobote,ale cos nie dokonca byl i powtorzylam we wtorek,a w srode juz bylam u lekarza w sumie to tez dlatego,ze lecielismy w sobote na urlop.
A teraz nie spiesze sie,bo chce zobaczyc wiecej.
Najlepiej isc w granicach 7 tygodnia,chyba ze jest sie bardziej cierpliwym,to i pozniej
Ja zadko szukam informacji na necie,bo wiem ze z tego wychodza jeszcze wieksze choroby.

To co sa jeszcze chetne na dopiske na 1 stronie??

A ja "robie sobie wirtualnego dzidziusia" na
http://babystrology.com/tickers/
i wydaje mi sie,ze on dobrze wylicza TP,sprawdzil mi sie przy 1 ciazy,takze mam nadzieje ze i teraz bedzie ok.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:38   #87
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Monica to będzie 5t1d? Musiałam źle obliczyć...kurcze to już całkiem niczego się nie dowiem na tym usg o ile w ogóle będzie chciał mi je zrobić.. ;/ ;/
Ja mysle ze zrobi. Cos tam bedzie widac, zarodek juz jest, no serduszka raczej nie zobaczysz, ale przynajmniej bedzie wiadomo czy dobrze sie zagniezdzil Twoj maluszek Poza tym dostaniesz witaminki itp.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Zas mi w pierwszej ciazy pomagaly migdaly,kupowalam sobie takie pociete w plastry.
Mi migdały pomagały ale na zgagę, nie na mdłości.

Cytat:
kurcze,to masz chyba wyjatkowego lekarza,albo albo jakies wzgledy ...
bo u mojego i wiem,ze tak jest u wielu w D-dorfie robia tylko 3. W 12 tyg,ok 20-22 i 30-34 za dodatkowe musisz placic i to 40 euro
wiec ja w 1 ciazy zrobilam sobie 2 dodatkowe.Jedno w sumie zrobil mi na samym poczatku za friko,bo powiedzial,ze sam chce zobaczyc jak sytuacja wyglada.
Naprawdę?? Hm, dziwne. Ja chodzę na normalne ubezpieczenie, nie prywatne. I z tego co wiem ten lekarz wszystkie pacjentki tak traktuje. Tyle , że mi się to nie do końca podoba... Wolałabym mieć 4 usg w czasie ciąży niż 9... Polscy lekarze jak byłam na zabiegu (poroniłam będąc w Polsce) krzywili się jak im mówiłam że u nas usg na kazdej wizycie. Cholera wie komu wierzyc, czy to szkodliwe czy nie, ale mi tez sie wydaje ze 9 to naprawde za duzo...

Cytat:
A ja "robie sobie wirtualnego dzidziusia" na
http://babystrology.com/tickers/
i wydaje mi sie,ze on dobrze wylicza TP,sprawdzil mi sie przy 1 ciazy,takze mam nadzieje ze i teraz bedzie ok.
No fajny ten twoj dzidzior Mi kazdy kalkulator pokazuje tak samo. 26 czerwca, zobaczymy jak bedzie po usg. W pierwszej ciazy sie nei sprawdzilo wcale, mialam na 26 kwietnia a synusiowi sie nie spieszylo i wyszlo 3 maja

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-21, 20:42   #88
Seleniti
Zadomowienie

Witajcie, ja przyszłam pogratulować i życzyć Wam zdrowych i bezproblemowych ciąż, dbajcie o siebie i swoje skarby

Bardzo się cieszę, że ten wątek wypalił

Pozdrawiam mamusia majowa 2014

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:48   #89
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się i ja Nie mam jeszcze ciąży potwierdzonej u lekarza ale dzisiaj dwa testy wyszły pozytywne więc chyba już mogę zacząć się cieszyć. W tej chwili jestem w5-tym tyg licząc od ostatniej @. Nie czuję się najlepiej a dopiero jutro Tż-t umówi mnie na wizytę u lekarza mam nadzieje że uda się jak najprędzej Pozdrawiam was wszystkie
jeszcze raz gratki i sie ciesze,ze juz jestes

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:50   #90
poziomkka
Zadomowienie

I ja swojego dzidzię zrobiłam Będę na bieżąco z tym, w którym jestem tygodniu i nie będę ciągle musiała liczyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości