|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Śpi.......
![]() Otwieram czerwone wino i spróbuje pozbyć się tych stresów całego dnia. Byłyśmy na spacerze, przeszłam 7 km ![]() Przyczyna: bąki. Mamy ostatnio problem z odbijaniem. Noszę do momentu aż kręgosłup mnie boli tak że nie wyrabiam. A Maja czasem beknie czasem nie ![]() Miałam też 2 rozmowy na spacerze o kp...potem opisze tylko wezmę najpierw prysznic.
![]() |
#602 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry, zle zrozumialam, w takim razie to zabkowanie. Po calym dniu moze byc zmeczona i rozdrażniona. Moj maly wczoraj zjadl troszeczkę po 18, kapiel byla o 19:30, potem chcialam go nakarmic a on wył jak szalony. Kilka razy przystawialam i nic. Odłozylam go do łóżeczka i zasnął w 5 sekund, zamknął oczka i już go nie bylo. Myslalam ze wstanie gdzies ok 22-23, a on spal do 1 i w sumie sama go wzielam na karmienie bo zbudził mnie ból piersi. Doprowadziłam piers do porzadku dopiero dzis o 14, po kilku karmieniach. Czasami ma takie fazy i nic na to nie poradze. Rozmawiałam z pediatrą i ona mówiła, ze jesli ogolnie je ok., a tylko czasami ma takie fazy lub np. tak jak moj - bo my mamy caly czas ten problem z karmieniem przed snem, ale juz w nocy i dzien je super. Do tego dziecko ogolnie jest pogodne, przybiera na wadze dobrze to nie ma czym sie przejmowac. U nas problem jest w brzuszku, bo chociaz jest duzo lepiej niz bylo to jednak wieczorem te jelitka mu sie bardzo ruszaja i go zywczajnie boli. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43369515]Artur je ok. 700 ml na dobę.[/QUOTE] a ty sciagasz ile razy na dobe? Mój Michał w porównaniu do Twojego to głodomór. On jak jeszcze sciagalam zjadal mi 800-1000ml na dobe, ledwo wyrabialam z produkcja. Teraz nie wiem ile je, bo ściąga ile chce, ale myślę ze wcale więcej nie je. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cena niezła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
U nas smoczek poszedł bardziej w ruch, bo jak go ssie to masuje też dziąsełka
Cytat:
Cytat:
Wpadłam i spadam już na dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
spadam, dobranoc
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-21 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Wtajemniczenie
|
hehehe to moj Leon bije rekordy w jedzeniu ma 2miesiace a je
8razy po150-180ml choc czasami np w nocy zje tylko 90 a czasami po kapieli na noc potrafi wciagnac 210 ja odciagam po kazdym karmieniu opuszczam tylko to o 5 rano no i czasami musze podac mm zalezy ile odciagne i ile mam zapasu z poprzednich sesji Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#610 |
Zakorzenienie
|
A ile pije prócz mm?
Elaine, ja gotuję przefiltrowaną kranówę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Artur raz zje 140 ml, a raz po 40 ryczy. Szczerze to jeśli chodzi o karmienie, to jestem na skraju załamania. Raz musiałam wrzeszczącego wniebogłosy Artka odłożyć i iść do drugiego pokoju samej się uspokoić. Ja chcę dla niego dobrze, nie wiem, co jest na rzeczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Cena niestety kosmiczna ale mała już od pierwszych dni życia wpatrywała się w te czarno białe obrazki a w 6 tygodniu przekręciłam jej na czarno biało czerwone i do dziś ciągle je ogląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem o co chodzi z tym jedzeniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym, że czasami i w nocy robi jazdy, choć nie aż takie jak w dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
ja tez lece na filtrowanej kranówie potem gotuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po prysznicu. Idę na film bo TZ wola. Potem wpadne
![]()
![]() |
#618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wierzę, że takie teksty wkurzają..nieładne zachowanie Twojej mamy ![]() Moja też ostatnio jak bujaliśmy Małego w kocu do zaśnięcia powiedziała 'no patrzcie, a miał być niebujany'.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze przykro mi, że Majulka teraz tak doskiera ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde miałam plan wcześniej zasnąc i dupa. Nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
Mały gnom w końcu usnął
![]() ![]() Z zakupów nie jestem zadowolona- przymierzałam z 10 par dżinsówi tylko jedne pasowały ![]() ![]() ![]() ![]() en, fajna sukienka ale czekamy na foto na modelce ![]() ![]() ![]() jakierka, brawo za szczepienie! Też ryczałam razem z Kubą ![]() strawberry i tari- słodkie maluchy ![]() fiazo- teściowej w prezencie bilet na księżyc ![]() katarzynka, Kuba ma często mokre łapki...stópki nie. I obudziło się gnomiszcze! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43370791]2-4 razy na dobę.
Artur raz zje 140 ml, a raz po 40 ryczy. Szczerze to jeśli chodzi o karmienie, to jestem na skraju załamania. Raz musiałam wrzeszczącego wniebogłosy Artka odłożyć i iść do drugiego pokoju samej się uspokoić. Ja chcę dla niego dobrze, nie wiem, co jest na rzeczy...[/QUOTE] Cytat:
Ja wychodze z załozenia, ze dziecko je tyle ile potrzebuje. Michał jadł z piersi 8 dni, potem ściągałam 3,5 tygodnia, potem zaczełam znowu przystawiać i nadal to robię. Nie dokarmiam mm, mały ssie smoczek, z butelki daje mu picie, ale coraz mniej chcetnie pije z butli, wiec nie raz kombinuje z lyzeczka. Na poczatku wisiał dosłownie na cycku, malo co spałam, potem ja sie zbuntowalam i albo jadl albo spal ale w lozeczku a nie z cycem w buzi. Na pocztaku jadl aktywnie 15-20 min. ciagle przelykajac, a teraz je 6-10 min. Nie raz tez tylko 4-5 minutek. No i zeby nie wiem co nie daje rady wiecej mu wcisnac. Malo tego ja sie gryzłam bo u nas karmienie jest zawsze zjednej piersi, nastepne z drugiej. A niby powinno karmic sie z obu piersi na jedno karmienie. No ale co ja poradze na to ze on zostawia mi nie raz sporo pokarmu w tej jednej piersi a co dopiero mam mu wciskac druga. Dosłownie ze 3 razy tak mnie dopadł ze zjadł z jednej, a potem z drugiej. Po kryzysie 9 tygodnia, ktory byl tak na serio w 8 mam mleka tyle ile trzeba. Podobno 3 miesiac jest ogolnie kryzysowy jesli chodzi o laktację, ale ja nic takiego nie obserwuję. Oby tak już zostało. Za 10 dni koczymy 3 miesiąc i zaczynamy 4 ![]() Obym w zła godzine tego nie wypowiedziała - tego o kryzysie ![]() Madi jak to strzelał? nie zrozumiałam Ciebie? Chodzi ci o pokarm? Bo u mnie tak jest ze mlody zassie sie i czasami odpuszcza i jak puszcza to leje sie na metr, ja , maly i wszystko w kolo jest zalane ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-10-21 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Wtajemniczenie
|
Za☠☠☠iście. Dziecko nie chce piersi,na jej widok placze, przy butli tez wyje a jadla ostatnio o 17 :banghead: co ja mam robic??!!
A ryczy z głodu A ten kutwa nie wiadomo kiedy wylezie z pracy Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-10-21 o 21:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ale Kejt ma odwiedzających dzisiaj na profilu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Konto usunięte
|
Z dedykacją tym, które się martwią o zmianę czasu
http://fabrykamemow.pl/memy/38877/W-...m-zmiane-czasu ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- To samo to samo to samo... |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Strawberry ale fajna Antosia
![]() Madi moj czasem tez potrafi strzelic z cyca Idzia karmie jedna piers jedno karmíenie Igi ladnie przybiera wiec pewnie u was tez Michalkowi z jednej wystarczy pewnie tak ustawil sobie prodlukcje;-) Lody wciagniete czas do meza sie przytulic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz mi cycki pekna, nie mam jak odciagac bo mi Hania wisi na rekach, spac mi się chce, jestem zmęczona, glodna i w ogóle mam dosc. Jak zwykle tego chlopa nie ma w domu jak potrzebuje :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i postaraj sie nie denrwowac i ze spokojem ja przystawiac do piersi. Wiem ze latwo powiedziec, ale wiem co mowie. Mnie jest szkoda Michasia jak widze ze chce jesc a nie moze, a jak juz zaczyna wyc na widok piersi to czuje sie odrzucona. Chociaz wiem, ze on to robi bo jemu w tym momencie piers kojarzy sie z bolem. Cytat:
Moze zrob tak, idz na wage z nia jutro, karm ja tak jak ona tego chce, i idz na wage rowno za tydzien od wazenia. Zobaczysz co i jak. Mysle ze moze ssie cos w dzien tyle ze krotko?? czy myle sie?? A no i tak: w dzien w mleczku jest wiecej bialka a w nocy tluszczu. Podobno dziecko nie raz wybiera bardziej którąś z opcji, bo akurat organizm tego potrzebuje. No brak mi już pomysłów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#630 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43371317]Z dedykacją tym, które się martwią o zmianę czasu
http://fabrykamemow.pl/memy/38877/W-...m-zmiane-czasu [/QUOTE] ![]() Cytat:
A kupowałaś coś do smarowania dziąsełek? MOże to by pomogło ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.