|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Cytat:
Ja chyba nie napisałam wcześnie wyraźnie ale ja z czekania jestem zadowolona, tzn ja nie chcę zabiegu i jeśli tylko mam choć niewielką szansę zabiegu uniknąć to chcę spróbować. Moja gin wie, że nie chcę iść do szpitala i ponieważ sytuacja nie jest w tej chwili groźna dla mnie i można jeszcze poczekać to daje mi taką szansę. Jeśli wyniki badań będą złe to wyśle mnie do szpitala - po prostu stara się dostosować swoje działania do mnie, na tyle na ile może na to pozwolić. I jestem jej ogromnie wdzięczna, że tak postępuje. Ja po prostu chciałabym, żeby to wszystko się skończyło na moich warunkach... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-21 o 18:04 |
|
|
|
|
#3963 |
|
Konto usunięte
|
Wadera
Berbie super, że trafiłaś na takiego dobrego lekarza Jaką masz dawkę Euthyroxu? Ja zaczynałam chyba od 50, potem 62,5. |
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wodzie daję kaszkę holle, na deser z dużą ilością owoców, a rano na śniadanie robię holle na mleku. tylko do kaszy na wodzie powinno się dodawać kapkę oleju (ja mam też z holle) |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366435]
Berbie super, że trafiłaś na takiego dobrego lekarza Jaką masz dawkę Euthyroxu? Ja zaczynałam chyba od 50, potem 62,5.[/QUOTE] dzisiaj biorę jedną tabletkę. a jutro jak będzie miał wyniki ma do mnie dzwonić i powiedzieć ile mam brać.
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub też jest z jednego razu ![]() luteina może być. ja tylko luteinę brałam, nie miałam dupka. Cytat:
pisz częściej co u was. |
||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera
dobrze że jutro wizyta! Panika a jednak cuda się zdarzają! Super i trzymam za kuzynkę Berbie tak się cieszę że trafiłaś na super lekarza! Ale jak to dziś bierzesz tabletkę? euthyrox się na czczo przyjmuje?? Jojla a ja jestem zdania że to wszystko za długo trwa i nie chcę Cię straszyć ale mogą być tego konsekwencje! Bo to nie jest dobrze jak wszystko się w Tobie rozkłada!
|
#3968 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kp - napiszcie mi, jaki przyjęłyście schemat rozszerzania diety? Artur dzisiaj kończy 4 miesiące i mam zamiar za jakieś 2 tygodnie zacząć ekspozycję na gluten, a inne rzeczy wprowadzać dopiero w 6. lub po 6. miesiącu.
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ucałuj Małego szkraba
Cytat:
Cytat:
![]() Barbie Będziesz prowadzić ciążę u tego gina Taki lekarz to skarb.Wadera Gratuluję tego cudu |
||
|
|
|
#3970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio mało rozgarnięta jestem i mi trzeba dużymi literami mówić.
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Jeszcze mi napisz brać mleczne czy bezmleczne? Ja karmię bebilonem comfort ![]() Ucałowany |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
jutro jeszcze czeka mnie rozmowa z dyr jak będę jej zwolnienie dawać. ciekawa jestem jej reakcji
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- wadera ja zareagował tż na spóźniony prezent rocznicowy?
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pod dobrą opieką, gdyby były wskazania to byłabym już po zabiegu. Robiłam nawet dziś badania, żeby ewentualnie wyłapać cokolwiek niepokojącego, nawet jeśli jeszcze tego nie widać ale jest ok. W środę mam kontrolę. To nie tak, że ja zwariowałam i zapieram się bez brania pod uwagę konsekwencji. Dziękuję raz jeszcze za troskę.
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam do łóżeczka. dobranoc wszystkim
|
#3977 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() hej! dziś dzien dobrych wiadomość!!![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
:brzyda l:brawa dla AMELI!!!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43367019]Dziewczyny kp - napiszcie mi, jaki przyjęłyście schemat rozszerzania diety? Artur dzisiaj kończy 4 miesiące i mam zamiar za jakieś 2 tygodnie zacząć ekspozycję na gluten, a inne rzeczy wprowadzać dopiero w 6. lub po 6. miesiącu.[/QUOTE]PERSE! Buziaki dl 4 miesieczniaka !!!ja się tak scisle nie stosowałam zwłaszcza z tą ekspozycja na gluten. a podawc zaczęłam toszke wcześniej w 6 mcu zaczęłam od marchewki. Cytat:
![]()
|
|||||||||
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jakby co mam 2 sprzedawców holle z allegro od których zamawiałam i wszystko było ok) |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wadera, gratuluję z całego serca Berbie, dobrze, że lekarz okazał się konkretny i pomocny ![]() Kubek, śpij, spij, to ostatni czas na wysypianie się ![]() czarnula, ja też Cię pamiętam Masz 2 Córy, prawda? kocurku, synek śliczny Ja dzisiaj zajmowałam się moją małą Siostrzenicą mądralą. Zacięła mi się zmywarka, gdy wstawiałam naczynia, Mała popatrzyła i mówi: "I co? teraz trzeba ręcznie zmywać?" Odpowiedziałam, że tak, na co ona rezolutnie: "No cóż, życie to nie bajka!" i poszła się bawić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie myślę o lekarzu prowadzącym... mam nadzieję, że przyjdzie na to czas, ale jeszcze nie teraz. teraz myślę o najbliższych tygodniach. Cytat:
ja zaraz idę do pracy ze zwolnieniem
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=moni_ka.g;43372222]to zależy. ja wybrałam bezmleczne żeby maksymalnie ograniczyć ryzyko jakichś problemów brzuszkowych, bo przecież nie mam pojęcia jakie mm jest w kaszach, a tak mam czystą kaszę i swoje mm (hipp). (nie ufam też kaszom owocowym, wolę dać owoce ze słoiczka, a najlepiej surowe). niby teraz już nie widzę, żeby Jakub na jakieś jedzenie reagował bólem brzuszka ale i tak wolę czyste kasze.
(jakby co mam 2 sprzedawców holle z allegro od których zamawiałam i wszystko było ok)[/QUOTE] Poproszę Ja kupie i pewnie jeszcze z miesiąc poleżą, ale niech będą bo mój to żarłoczek jest
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 5 tydzień 1 dzień czyli w 6 tygodniu?
![]() Berbie zanoś zwolnienie zanoś i nie miej skrupułów Wadera trzymam kciuki za wizytę. W ogóle to ten Clexane mega drogi jest...Będziesz mieć refundacje? Chodzicie na NFZ do lekarzy...? Ja chodzę prywatnie i boje się zmienić tego lekarza bo jest naprawdę konkretny ale 150zł za każda wizytę A mieszkanie mamy 56m2 więc nie jakiś apartament
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-10-22 o 08:45 |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Berbie hehe no to tak jak Monika napisała! minim 30 min przed posiłkiem! Widać że móg masz ciążowy hihi a jaką masz dawkę euthyroxu?
|
#3984 |
|
Konto usunięte
|
Kucyk ja miałam miesiące, gdzie za samych lekarzy płaciłam 1000 zł... To chore, wiem, ale co zrobić.
A lekarz, który uratował moje dziecko, bierze za wizytę 180 zł, strasznie dużo... |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
itam
Cytat:
![]() ![]() Ja chodze na nfz.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk polskie realia! ja chodze po lekarzach tylko prywatnie...no byłam kilka razy u ogólnego na NFZ bo w końcu się przepisałam....opłacało się bo dostałam choćby jedno skierowanie na badania genetyczne więc i tak zostało nam 1000zł w kieszeni chociaż z nfz oni wzięli za Nas oboje 2000zł
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwolnienie oddane, trochę się popłakałam, dyr. mnie wyściskała i mam siedzieć na zwolnieniu tyle ile trzeba.
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie no ja rozumiem ale leki już masz w domu? więc tam musisz mieć dawkę podaną jaką masz póki co na dziś! i albo Ci każe je brac 2 to zwiększy Ci dawkę.
Super reakcja!!
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od 6 miesiaca dawalam na zmiane: kaszke ryzowa, kaszke jaglana, kaszke 3 zboza - wszystkie bezglutenowe i bezmleczne, dopiero po 10 mcu mamy wprowadzic gluten wiec zamierzam dawac kaszke owsiana/orkiszowa a pszenna mysle ze po roku - najbardziej podobno uczula. Perse mi pediatra powiedziala taki schemat: kaszki, warzywa, owoce, soki i tego sie trzymam - soczkow jeszcze nie dawalam, mam w domu "Wodopijaka" czyt. Tosia . Wszystkie kaszki Holle. Dziewczyny bardzo sie ciesze z Waszych II kreseczek . A czy Ktoras z mamus juz posiadajacych dziecie stara sie o kolejne
|
|
|
#3990 |
|
Konto usunięte
|
Berbie bo chodzi nam o to, że E. jest w wielu różnych dawkach, 25, 50, itd... Jaką Ty masz?
Kundzia a pierwsza kaszka (przy ekspozycji na gluten) jaka? Zwykła manna? Bo ja dumam, czy by tu nie kupować jakiejś eko, ale chłop mnie goni z toporkiem. OK, już przeczytałam, u Was gluten dopiero w 10 mcu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

o czym to świadczy? żadnej infekcji ostatnio nie miałam...

dobrze że jutro wizyta! 

no nic jakos musze dac rade ale dobija mnie od kilku dni wszystko no i pewnie dochodzi jeszcze obawa przed wizyta 

)