Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 17:43   #3961
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem!

BetaHCG 81,07

Ale żeby nie było tak słodko:
- progesteron zaledwie 9,4
- TSH znów dużo - 2,65
- a morfologia lepiej nie pisać, hemoglobina 11,2 i wszystko co z erytrocytami związane poniżej normy...
- i najciekawsze - neutrofile 5,48 (normę mam 2,50 do 5,00) o czym to świadczy? żadnej infekcji ostatnio nie miałam...

Zapisałam się na jutro do gina, ale późno, dopiero 19.45.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie rozumiem czekania... mnie kazano "czekać" od środy do poniedziałku. najgorszy czas w moim życiu. i głupia sobie jeszcze nadzieję robiłam
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
J
Strasznie długo ci każą czekać...
Nadziei to ja nie mam już żadnej...
Ja chyba nie napisałam wcześnie wyraźnie ale ja z czekania jestem zadowolona, tzn ja nie chcę zabiegu i jeśli tylko mam choć niewielką szansę zabiegu uniknąć to chcę spróbować. Moja gin wie, że nie chcę iść do szpitala i ponieważ sytuacja nie jest w tej chwili groźna dla mnie i można jeszcze poczekać to daje mi taką szansę. Jeśli wyniki badań będą złe to wyśle mnie do szpitala - po prostu stara się dostosować swoje działania do mnie, na tyle na ile może na to pozwolić. I jestem jej ogromnie wdzięczna, że tak postępuje.
Ja po prostu chciałabym, żeby to wszystko się skończyło na moich warunkach...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja po wizycie. dostałam zwolnienie, leki i zrobił mi badanie antyTPO. jutro mają być wyniki i będzie dzwonił.
bardzo mnie podbudował, powiedział, że najprawdopodobniej tamte ciąże miały wadę genetyczną i organizm je usunął ale mam ogromne szanse na zdrową ciąże i mam w nią wierzyć. takie słowa były mi potrzebne.
No i bardzo dobrze lekarz powiedział i proszę się go słuchać

Cytat:
Dziś się dowiedziałam, że moja kuzynka jest w ciąży. Młoda dziewczyna (a od 8 lat żona), która od zawsze była przekonywana że nie może mieć dzieci (w dzieciństwie ciężko chorowała na raka). Ona malowała portrety mojego Michałka w sierpniu i twierdzi że to złamało barierę biologiczną
Ciąża będzie prowadzona przez 5 specjalistów, ale tak się cieszę, że normalnie... normalnie tak bardzo, bardzo jak z ciąży Berbie
Cuda się zdarzają - budujące to jest. Dużo zdrowia dla kuzynki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:01   #3962
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
bo tak JEST!!!!!!!
będzie dzwonił i ustalicie co i jak?

Dziś się dowiedziałam, że moja kuzynka jest w ciąży. Młoda dziewczyna (a od 8 lat żona), która od zawsze była przekonywana że nie może mieć dzieci (w dzieciństwie ciężko chorowała na raka). Ona malowała portrety mojego Michałka w sierpniu i twierdzi że to złamało barierę biologiczną
Ciąża będzie prowadzona przez 5 specjalistów, ale tak się cieszę, że normalnie... normalnie tak bardzo, bardzo jak z ciąży Berbie
Cuda się zdarzają

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-10-21 o 18:04
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:36   #3963
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Wadera

Berbie super, że trafiłaś na takiego dobrego lekarza
Jaką masz dawkę Euthyroxu?
Ja zaczynałam chyba od 50, potem 62,5.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:43   #3964
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Maga czy Ty mierzysz Olkowi ilosc obiadku - ile ml!? czy poprostu nakladasz do miseczki i to je? Bo ja nie moge trafic u swojej Malej - raz zje 100ml warzyw (jak gotuje sama to przekladam do sliczkow po obiadkach hippa albo bobovity) i za chwile chce mleka wiec 60ml mleka albo inne ilosci , kaszki na wodzie nie probowalam - jakiej firmy podajesz? ja jak narazie kaszke na mleku robie firmy Holle...
ja daję słoiczki to wiem ile, ale wiem też do którego miejsca sięga obiadek w misce i jak daję kaszę to mniej więcej widzę ilość.
ja na wodzie daję kaszkę holle, na deser z dużą ilością owoców, a rano na śniadanie robię holle na mleku. tylko do kaszy na wodzie powinno się dodawać kapkę oleju (ja mam też z holle)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:45   #3965
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366435]
Berbie super, że trafiłaś na takiego dobrego lekarza
Jaką masz dawkę Euthyroxu?
Ja zaczynałam chyba od 50, potem 62,5.[/QUOTE]
dzisiaj biorę jedną tabletkę. a jutro jak będzie miał wyniki ma do mnie dzwonić i powiedzieć ile mam brać.
Stary 2013-10-21, 18:55   #3966
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
BetaHCG 81,07

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka kaszkę wybrać na początek? Wiem, że holle bezglutenowa, ale jaka??
wg wątku marcowego kasze powinny być wprowadzane w kolejności: ryżowa, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. 2 pierwsze są bezglutenowe. ja tą kolejnością lecę.

Cytat:
jeden jedyny raz, kiedy nas poniosło
Jakub też jest z jednego razu

luteina może być. ja tylko luteinę brałam, nie miałam dupka.

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,tak długo mnie tu nie było ,że chyba nikt mnie nie pamięta

A co u nas ? Hmm Amela skończyła 10 mcy,jest kochana i przecudowna,kłóci się po swojemu ze starszą siostrą ,ma 2 ząbki,raczkuje.
Chodzi przy meblach lub trzymając się naszych rąk,ale dzisiaj stanęła sama ja ją wołam a ona chyba się zapomniała i zrobiła dwa kroczki
pamiętamy

pisz częściej co u was.
Stary 2013-10-21, 18:58   #3967
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera wiedziałam!! Trzymam nadal dobrze że jutro wizyta!

Panika a jednak cuda się zdarzają! Super i trzymam za kuzynkę

Berbie tak się cieszę że trafiłaś na super lekarza! Ale jak to dziś bierzesz tabletkę? euthyrox się na czczo przyjmuje??

Jojla a ja jestem zdania że to wszystko za długo trwa i nie chcę Cię straszyć ale mogą być tego konsekwencje! Bo to nie jest dobrze jak wszystko się w Tobie rozkłada!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:09   #3968
Konto usunięte

Dziewczyny kp - napiszcie mi, jaki przyjęłyście schemat rozszerzania diety? Artur dzisiaj kończy 4 miesiące i mam zamiar za jakieś 2 tygodnie zacząć ekspozycję na gluten, a inne rzeczy wprowadzać dopiero w 6. lub po 6. miesiącu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:58   #3969
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoj w końcu mój gnomek śpi i mogę cośik napisać
Ucałuj Małego szkraba
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki, wy zawsze zrozumiecie...w sumie to u mnie wiekszego powodu to nie a jakos tak mi smutno...listopad to ciezki czas bedzie dla mnie....i chyba mysli kraza wobec tego miesiaca!! no nic jakos musze dac rade ale dobija mnie od kilku dni wszystko no i pewnie dochodzi jeszcze obawa przed wizyta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas się zawsze mówi, że listopad to miesiąc zadumy nad wszystkim.. Coś w tym musi być. Tulę mocno

Cytat:
Ja bym chciała, żeby te kreseczki się posypały na naszym wątku

Barbie Będziesz prowadzić ciążę u tego gina Taki lekarz to skarb.

Wadera
Gratuluję tego cudu
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:00   #3970
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczynki jestem!

BetaHCG 81,07

Ale żeby nie było tak słodko:
- progesteron zaledwie 9,4
- TSH znów dużo - 2,65
- a morfologia lepiej nie pisać, hemoglobina 11,2 i wszystko co z erytrocytami związane poniżej normy...
- i najciekawsze - neutrofile 5,48 (normę mam 2,50 do 5,00) o czym to świadczy? żadnej infekcji ostatnio nie miałam...

Gratulacje. Ale wysyp
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:18   #3971
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie tak się cieszę że trafiłaś na super lekarza! Ale jak to dziś bierzesz tabletkę? euthyrox się na czczo przyjmuje??
no właśnie po tym jak napisałam post przemyślałam jeszcze raz jego słowa i on mówił o jednej tabletce dziennie ale o dziś jednak nic nie mówił ja ostatnio mało rozgarnięta jestem i mi trzeba dużymi literami mówić.
Stary 2013-10-21, 20:22   #3972
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no właśnie po tym jak napisałam post przemyślałam jeszcze raz jego słowa i on mówił o jednej tabletce dziennie ale o dziś jednak nic nie mówił ja ostatnio mało rozgarnięta jestem i mi trzeba dużymi literami mówić.
na czczo, minimum pół godz przed jedzeniem
Stary 2013-10-21, 20:42   #3973
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

wg wątku marcowego kasze powinny być wprowadzane w kolejności: ryżowa, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. 2 pierwsze są bezglutenowe. ja tą kolejnością lecę.

Dziękuję

Jeszcze mi napisz brać mleczne czy bezmleczne?

Ja karmię bebilonem comfort

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ucałuj Małego szkraba

Ucałowany

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:36   #3974
BERBIE
Zakorzenienie

jutro jeszcze czeka mnie rozmowa z dyr jak będę jej zwolnienie dawać. ciekawa jestem jej reakcji

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

wadera ja zareagował tż na spóźniony prezent rocznicowy?
Stary 2013-10-21, 21:53   #3975
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla a ja jestem zdania że to wszystko za długo trwa i nie chcę Cię straszyć ale mogą być tego konsekwencje! Bo to nie jest dobrze jak wszystko się w Tobie rozkłada!
Dziękuję za troskę Jestem pod dobrą opieką, gdyby były wskazania to byłabym już po zabiegu. Robiłam nawet dziś badania, żeby ewentualnie wyłapać cokolwiek niepokojącego, nawet jeśli jeszcze tego nie widać ale jest ok. W środę mam kontrolę. To nie tak, że ja zwariowałam i zapieram się bez brania pod uwagę konsekwencji. Dziękuję raz jeszcze za troskę.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:01   #3976
BERBIE
Zakorzenienie

uciekam do łóżeczka. dobranoc wszystkim
Stary 2013-10-21, 22:06   #3977
eseska
Zakorzenienie

hej! dziś dzien dobrych wiadomość!!
Cytat:
Dziewczynki jestem!

BetaHCG 81,07

WEDERA!!!:jup i:zaciskam mocno kciukaski! spokoju na najbliższe miesiące!!

Cytat:
Tak, to był stosunek przerywany jeden jedyny raz, kiedy nas poniosło
Dupka nie mam, mam luteinę, może być? Została mi po poprzedniej ciąży.
To właśnie mój gin powiedział, że od początku ciąży da clexane. Jutro wizyta, to chyba mi przepisze jak obiecał, co?
hahahahah wiedziałam ze stosunek przerywany to tylko pic na wode ... wyslac Ci luteinke (nikt nie chce mojej luteinki )

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Zasypiam... Caly dzien śpię, z przerwami na jedzenie i mierzenie cukru.
Osttani raz w dzien spalam w pierwszym trymestrze

No to ide dalej... Spać
KUBEK! organizm zbiera siły! spij spij !!!!
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,tak długo mnie tu nie było ,że chyba nikt mnie nie pamięta
A co u nas ? Hmm Amela skończyła 10 mcy,jest kochana i przecudowna,kłóci się po swojemu ze starszą siostrą ,ma 2 ząbki,raczkuje.
Chodzi przy meblach lub trzymając się naszych rąk,ale dzisiaj stanęła sama ja ją wołam a ona chyba się zapomniała i zrobiła dwa kroczki
CZARNULA! ja pamiętam!:brzyda l:brawa dla AMELI!!!

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

zaraz zaraz...to Waderka nie ma pary tak? Barbie z Kucykiem a Waderka czeka na parę dziewczyny szykować się
RENA! sama się szykuj!!!!!

Cytat:
ja po wizycie. dostałam zwolnienie, leki i zrobił mi badanie antyTPO. jutro mają być wyniki i będzie dzwonił.
bardzo mnie podbudował, powiedział, że najprawdopodobniej tamte ciąże miały wadę genetyczną i organizm je usunął ale mam ogromne szanse na zdrową ciąże i mam w nią wierzyć. takie słowa były mi potrzebne.
BERBIE! ciesz się ze normalny lekarz Ci się trafił! I mądzrze prawi: OCZYWIŚCIE ZE MASZ SZANSE NA ZDROWĄ CIĄZĘ JA WIERZE ZE TA TAKA BEDZIE I SLICZNY MALUSZEK!! a może ten lekarz skoro jest ginem nadałby się na prowadzącego?

Cytat:
:jup i:Ale dobre wiadomości!! pokaż portrety Michałka!!

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Nadziei to ja nie mam już żadnej...
Ja chyba nie napisałam wcześnie wyraźnie ale ja z czekania jestem zadowolona, tzn ja nie chcę zabiegu i jeśli tylko mam choć niewielką szansę zabiegu uniknąć to chcę spróbować. Moja gin wie, że nie chcę iść do szpitala i ponieważ sytuacja nie jest w tej chwili groźna dla mnie i można jeszcze poczekać to daje mi taką szansę. Jeśli wyniki badań będą złe to wyśle mnie do szpitala - po prostu stara się dostosować swoje działania do mnie, na tyle na ile może na to pozwolić. I jestem jej ogromnie wdzięczna, że tak postępuje.
Ja po prostu chciałabym, żeby to wszystko się skończyło na moich warunkach...
JOJLA! wiem ze chcesz uniknąć szpitala. ale napradwe wartp rozwazyc czy sobie tym nie zaszkodzić. Niestety nie zawsze wszystko jest na naszych warunkach. Skoro lekarka twierdzi ze możesz jeszcze czekac...choć wg mnie długooo to trwa!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43367019]Dziewczyny kp - napiszcie mi, jaki przyjęłyście schemat rozszerzania diety? Artur dzisiaj kończy 4 miesiące i mam zamiar za jakieś 2 tygodnie zacząć ekspozycję na gluten, a inne rzeczy wprowadzać dopiero w 6. lub po 6. miesiącu.[/QUOTE]PERSE! Buziaki dl 4 miesieczniaka !!!ja się tak scisle nie stosowałam zwłaszcza z tą ekspozycja na gluten. a podawc zaczęłam toszke wcześniej w 6 mcu zaczęłam od marchewki.

Cytat:
mózg - kalafior - galareta ciązowy

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 23:20   #3978
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziękuję

Jeszcze mi napisz brać mleczne czy bezmleczne?

Ja karmię bebilonem comfort
to zależy. ja wybrałam bezmleczne żeby maksymalnie ograniczyć ryzyko jakichś problemów brzuszkowych, bo przecież nie mam pojęcia jakie mm jest w kaszach, a tak mam czystą kaszę i swoje mm (hipp). (nie ufam też kaszom owocowym, wolę dać owoce ze słoiczka, a najlepiej surowe). niby teraz już nie widzę, żeby Jakub na jakieś jedzenie reagował bólem brzuszka ale i tak wolę czyste kasze.

(jakby co mam 2 sprzedawców holle z allegro od których zamawiałam i wszystko było ok)
Stary 2013-10-21, 23:25   #3979
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
bo tak JEST!!!!!!!
będzie dzwonił i ustalicie co i jak?

Pani, lubię takie wieści

wadera, gratuluję z całego serca

Berbie
, dobrze, że lekarz okazał się konkretny i pomocny

Kubek
, śpij, spij, to ostatni czas na wysypianie się

czarnula,
ja też Cię pamiętam Masz 2 Córy, prawda?

kocurku,
synek śliczny a fryzura, szok!

Ja dzisiaj zajmowałam się moją małą Siostrzenicą mądralą. Zacięła mi się zmywarka, gdy wstawiałam naczynia, Mała popatrzyła i mówi: "I co? teraz trzeba ręcznie zmywać?" Odpowiedziałam, że tak, na co ona rezolutnie: "No cóż, życie to nie bajka!" i poszła się bawić
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 07:12   #3980
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
hahahahah wiedziałam ze stosunek przerywany to tylko pic na wode ... wyslac Ci luteinke (nikt nie chce mojej luteinki )

BERBIE! ciesz się ze normalny lekarz Ci się trafił! I mądzrze prawi: OCZYWIŚCIE ZE MASZ SZANSE NA ZDROWĄ CIĄZĘ JA WIERZE ZE TA TAKA BEDZIE I SLICZNY MALUSZEK!! a może ten lekarz skoro jest ginem nadałby się na prowadzącego?
kochana ja bym chętnie wzięła od ciebie lutkę, ale mnie już Panika zasypała opakowaniami
na razie nie myślę o lekarzu prowadzącym... mam nadzieję, że przyjdzie na to czas, ale jeszcze nie teraz. teraz myślę o najbliższych tygodniach.
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zajmowałam się moją małą Siostrzenicą mądralą. Zacięła mi się zmywarka, gdy wstawiałam naczynia, Mała popatrzyła i mówi: "I co? teraz trzeba ręcznie zmywać?" Odpowiedziałam, że tak, na co ona rezolutnie: "No cóż, życie to nie bajka!" i poszła się bawić

ja zaraz idę do pracy ze zwolnieniem
Stary 2013-10-22, 08:28   #3981
kooocur
Zakorzenienie

[QUOTE=moni_ka.g;43372222]to zależy. ja wybrałam bezmleczne żeby maksymalnie ograniczyć ryzyko jakichś problemów brzuszkowych, bo przecież nie mam pojęcia jakie mm jest w kaszach, a tak mam czystą kaszę i swoje mm (hipp). (nie ufam też kaszom owocowym, wolę dać owoce ze słoiczka, a najlepiej surowe). niby teraz już nie widzę, żeby Jakub na jakieś jedzenie reagował bólem brzuszka ale i tak wolę czyste kasze.

(jakby co mam 2 sprzedawców holle z allegro od których zamawiałam i wszystko było ok)[/QUOTE]

Poproszę

Ja kupie i pewnie jeszcze z miesiąc poleżą, ale niech będą bo mój to żarłoczek jest

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 08:44   #3982
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Witam się w 5 tydzień 1 dzień czyli w 6 tygodniu?

Berbie zanoś zwolnienie zanoś i nie miej skrupułów
Wadera trzymam kciuki za wizytę. W ogóle to ten Clexane mega drogi jest...Będziesz mieć refundacje?

Chodzicie na NFZ do lekarzy...? Ja chodzę prywatnie i boje się zmienić tego lekarza bo jest naprawdę konkretny ale 150zł za każda wizytę . Czyli w tym miesiącu zostawie u niego 480zł, bo na początku października bylam na kontroli i na cytologii u niego, potem zaraz wróciłam w ciąży, no i w czwartek kolejna wizyta. Do tego leki i badania z krwi A ja nic nie zarabiam Mąż zaczął drugiej pracy szukać i coś tam powoli znajduje (miał całkiem zmienić ale poleci na półtora etatu). A tą ma męczącą i stresującą...Nie wiem jak on da rade. Nie zarabia źle ale życie Wrocławskie z kredytem 365tyś na mieszkanie pochłania wszystko.
A mieszkanie mamy 56m2 więc nie jakiś apartament

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2013-10-22 o 08:45
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:01   #3983
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam....

Berbie hehe no to tak jak Monika napisała! minim 30 min przed posiłkiem! Widać że móg masz ciążowy hihi a jaką masz dawkę euthyroxu?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 09:12   #3984
Konto usunięte

Kucyk ja miałam miesiące, gdzie za samych lekarzy płaciłam 1000 zł... To chore, wiem, ale co zrobić.
A lekarz, który uratował moje dziecko, bierze za wizytę 180 zł, strasznie dużo...
Stary 2013-10-22, 09:22   #3985
iza243
Zakorzenienie

itam
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Witam się w 5 tydzień 1 dzień czyli w 6 tygodniu?

Wadera trzymam kciuki za wizytę. W ogóle to ten Clexane mega drogi jest...Będziesz mieć refundacje?

Chodzicie na NFZ do lekarzy...? Ja chodzę prywatnie i boje się zmienić tego lekarza bo jest naprawdę konkretny ale 150zł za każda wizytę . Czyli w tym miesiącu zostawie u niego 480zł, bo na początku października bylam na kontroli i na cytologii u niego, potem zaraz wróciłam w ciąży, no i w czwartek kolejna wizyta. Do tego leki i badania z krwi A ja nic nie zarabiam Mąż zaczął drugiej pracy szukać i coś tam powoli znajduje (miał całkiem zmienić ale poleci na półtora etatu). A tą ma męczącą i stresującą...Nie wiem jak on da rade. Nie zarabia źle ale życie Wrocławskie z kredytem 365tyś na mieszkanie pochłania wszystko.
Gratki za 6 tc

Ja chodze na nfz.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:26   #3986
agatkaa1
Zakorzenienie

Kucyk polskie realia! ja chodze po lekarzach tylko prywatnie...no byłam kilka razy u ogólnego na NFZ bo w końcu się przepisałam....opłacało się bo dostałam choćby jedno skierowanie na badania genetyczne więc i tak zostało nam 1000zł w kieszeni chociaż z nfz oni wzięli za Nas oboje 2000zł

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 09:31   #3987
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
ja za wczorajszą wizytę zapłaciłam 110 bez usg. niestety ceny powalają.
Cytat:
Berbie hehe no to tak jak Monika napisała! minim 30 min przed posiłkiem! Widać że móg masz ciążowy hihi a jaką masz dawkę euthyroxu?
tak jak pisałam wczoraj mówił o jednej tabletce, dziś ma zadzwonić i powiedzieć jak wyniki i jak mam brać.

zwolnienie oddane, trochę się popłakałam, dyr. mnie wyściskała i mam siedzieć na zwolnieniu tyle ile trzeba.
Stary 2013-10-22, 09:45   #3988
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie no ja rozumiem ale leki już masz w domu? więc tam musisz mieć dawkę podaną jaką masz póki co na dziś! i albo Ci każe je brac 2 to zwiększy Ci dawkę.
Super reakcja!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 09:56   #3989
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja daję słoiczki to wiem ile, ale wiem też do którego miejsca sięga obiadek w misce i jak daję kaszę to mniej więcej widzę ilość.
ja na wodzie daję kaszkę holle, na deser z dużą ilością owoców, a rano na śniadanie robię holle na mleku. tylko do kaszy na wodzie powinno się dodawać kapkę oleju (ja mam też z holle)
to ja nie wiedzialam ze trzeba dawac do kaszki na wodzie olej, ja glownie robie na mleku (bebilon pepti) czasami poprostu dodaje o 1 dawke mniej mleka, wczoraj dalam kaszke jaglana z moeralami - chyba smakowalo.
Ja od 6 miesiaca dawalam na zmiane: kaszke ryzowa, kaszke jaglana, kaszke 3 zboza - wszystkie bezglutenowe i bezmleczne, dopiero po 10 mcu mamy wprowadzic gluten wiec zamierzam dawac kaszke owsiana/orkiszowa a pszenna mysle ze po roku - najbardziej podobno uczula.
Perse mi pediatra powiedziala taki schemat: kaszki, warzywa, owoce, soki i tego sie trzymam - soczkow jeszcze nie dawalam, mam w domu "Wodopijaka" czyt. Tosia . Wszystkie kaszki Holle.
Dziewczyny bardzo sie ciesze z Waszych II kreseczek wysyp sie zrobil . A czy Ktoras z mamus juz posiadajacych dziecie stara sie o kolejne

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:05   #3990
Konto usunięte

Berbie bo chodzi nam o to, że E. jest w wielu różnych dawkach, 25, 50, itd... Jaką Ty masz?

Kundzia a pierwsza kaszka (przy ekspozycji na gluten) jaka? Zwykła manna? Bo ja dumam, czy by tu nie kupować jakiejś eko, ale chłop mnie goni z toporkiem.
OK, już przeczytałam, u Was gluten dopiero w 10 mcu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości