|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() Baobabek zdrówka dla Was ![]() Ja słyszałam jak byłam ostatnio w przychodni że teraz taki wirus panuje dlatego tyle maluszków wymiotuje. Oby szybko minęło. Ula dasz przepis na pizzę ![]() Wiele razy chciałam sama zrobić ale jakoś nigdy nie miałam sprawdzonego przepisu. Angel moja Zuzia je podobne ilości do Jagódki,nawet godzinowo podobnie ![]() Byłam rano zapisać się na praktyczny egzamin z prawa jazdy mam 4 listopada o 7,już się boję ![]() Idę zaraz poćwiczyć skalpel bo Zuzia zasnęła.
#3962 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Marta ciezko sie bylo nauczyc prowadzic? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja,co potrzebujesz?
Cytat:
![]() Cytat:
i sos z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,1...orowy-do-pizzy a na wierzch co lubisz,ja daję kiełbasę,kukurydzę,zółty ser,pieczarki co mam w lodówce ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a oprócz odry różyczki świnki szczepi sie teraz na coś jeszcze? jakas powtórka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Iwa no właśnie nawet 10kg nie wazy. W ogóle przybiera mało ostatnio,bo w lipcu ważyła 8400,a we wrześniu na szczepieniu wazyla 9300
![]() Tamlin ja nie pomogę,bo my MMR szczepilismy ![]() Marta to super,ze juz nie bawem będziesz miał prawko! ![]() ![]() ![]() I uspokoilas mnie,ze Zuzia je podobnie,bo juz podejrzewalam tasiemca u Jagody ![]() Ale nudyyyyyyy:ziewa:byłam z mala na spacerze 3h,bo ładna pogoda. Wróciliśmy, zjadla całego rogala z masłem i zasnela ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Martuś, trzymam kciuki za egzamin ![]() A my wczoraj przeżyliśmy chwilę grozy. Szykowałam kaszkę na wieczór, wlałam do miseczki wrzątek żeby sobie stygło, a miseczkę zostawiłam na brzegu blatu w kuchni, a ten podszedł i pociągnął bo już sięga i od niedawna próbuje ściągać co tam tylko w łapkę mu wpadnie. Całe szczęście TŻ był w kuchni i krzyknął aż się mały wystraszył i puścił michę, jednak odrobinę na siebie wylał. Od razu pod zimny prysznic go wzięliśmy, płakał bidulek, ale chyba bardziej ze strachu, choć na piersi ma czerwoną plamkę. Ale później zachowywał się normalnie wiec go raczej nie piekło. Boziu, aż strach pomyśleć co by było jakby wylał na siebie wszystko ![]() Angel, Misiek też sporo je, więc dla mnie to nie jest jakaś przerażająca ilość z tego jadłospisu Jagody. Tylko ja obawiam się, że on trochę zbyt monotonnie... Rano i wieczorem kasza, płatki kukurydziane próbowałam, ale jakoś mu nie podeszły.. Innych nie próbowałam. Największe urozmaicenie ma w obiad, bo zazwyczaj podaje mu to co my jemy, choć też nie zawsze mogę, bo kotleta nie podam - choć TŻ oporów nie ma, muszę go powstrzymywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hubert też wszystko dosięga na wysokości blatów,ostatnio ściągnął talerz z usmażoną rybą(biedne głodne dziecko) na szczęscie na taboret więc się nie zbił i Adama papierosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nauczyć się prowadzić nie jest trudno, niby tego dużo do ogarnięcia, ale na serio jest całkiem łatwo. Cytat:
Ktoś Prorixem szczepił ostatnio?? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A pizze robię z tego przepisu: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3...a-mamy-dudiny- pychota ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lewek dobrze że tak to się skończyło i tż w porę zauważył i zareagował.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
sorki, ze nie cytuję, ale jedną nogą na lapku jestem, ledwo żyję...
No więc -wstała normalna, bez temp., zjadła opiekunce kaszkę całą, potem się bawiły i tuż przed drzemką miałą 37.5, ale nic jej nie dała, położyła spać i wstała z 36.6, teraz też nic nie ma ![]() ![]() Zęby jej idą - dolne 4ki, ale czy możliwe, żeby te wymioty i tylko wieczorem czy w nocy były od tego ![]() Iwa - tak 15ego była szczepiona tym zas.ranym MMRem ![]() ![]() Jakby tego było mało, Kubuś przed wyjściem z domu rano, zwymiotował całą flachę mleka...od kaszlu,pełno flegmy, cała łazienka do mycia...ledwo do pracy zdążyłam, opiekunka mi ubrania zaprała i powiesiła i posprzątała, bo ja tylko z grubsza ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-10-21 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tydzień prawie trwało i sie na szczęscie skończyło. Pewnie u Was to tez nic złego i zaraz przejdzie. W każdym razie trzymam kciuki za to ![]() Nie cytuje bo nie mam sił, na prawde. Teraz mam chate pustą bo... (nie uwierzycie) mój mężul wziął mojego niejadka na spacer ![]() Pierwszy raz od jego urodzenia jestem sama w domu ![]() A wiecie jak głupio cicho i pusto ![]() Nie jestem przyzwyczajona ale będe ich tak częsciej z domu wyganiać ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||||
Wtajemniczenie
|
a słyszałaś o tym?
![]() http://www.krus.gov.pl/fileadmin/moj...sp_dziecka.pdf Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale najgorsze co można zrobić to zdać prawko i do szuflady wrzucić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju jak mnie głowa rozbolała ![]() mąż w pracy i tak sobie siedzimy ![]() Fabiś intensywnie uczy się "gdzie sroczka kaszke ważyła" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
marta trzymam kciuki za egzamin.mądra kobitka jesteś wiec napewno zdasz
![]() ja mam za sobą juz 6 egz.praktycznych i dalej chodzę na pieszo ![]() ![]() lewek dobrze,ze nic Misiowi się nie stało. Pola też wszystko ściąga,wszędzie włazi...wczoraj w salonie na ławę weszła i u Wiktora w pokoju po drabince na łóżko piętrowe się wspina...ciężko ją upilnować.. dzisiaj znowu nauczyla sie nowego słówka Cesć ![]() ![]() ja pakuję walizy bo jutro jedziemy do Polski.nie wiem jakie ubrania im spakować ![]()
#3978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Palcem wskazującym prawej ręki "stukasz" w środek drugiej dłoni i mówisz: "tu tu tu sroczka kaszkę ważyła (ogoneczek sparzyła)" póżniej łapiesz za kciuka i za kolejne paluszki i mówisz przy każdym: "temu dała na łyżeczkę" przy następnym: "temu dała na miseczkę" "temu dała na talerzyk" "temu dała na widelczyk" a przy ostatnim mały łapiesz za paluszek i mówisz: "a temu (nic nie dała) łepek urwała i frrrrrrrrrrr poleciała" i wykonujesz ruch ręką do góry, że poleciała ![]() mam nadzieję, że zrozumiale wytłumaczyłam ale są różne wersje i może któraś zna inną ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-21 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Cześc. Ja siedze na dyzurze.
Tamlin ja bym poczekała Priorix.
![]() |
#3980 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może to jakaś wirusówka, Lena nie wymiotuje ale też coś się niedobrego dzieje... robi bardzo często kupy zgniłozielone a każda z nich jest coraz bardziej wodnista. na drugi dzień z rana jest ok ale w ciągu dnia znowu sytuacja się powtarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to bawię się z nią w "idzie rak", bardzo to lubi ![]() Lewek, dobrze że Michasiowi nic się nie stało. Lena kiedyś wsadziła rączkę w gorącą herbatę, płakała bardzo. czasami nawet oczy wokół głowy nie wystarczą by upilnować nasze maluchy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja znam właśnie taka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Biedny Misiek dobrze ze bardziej sie nie poparzyl ![]() ![]() ![]() W ogóle wiecie moze jak zabezpieczyć kuchenkę gazowa??? Bo żadne nie wolno itp. nie pomaga ![]() ![]() ![]() Martus napewno bez problemu zdasz,bo mądra z Ciebie babeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
U Nas też tego "urywania łebka" nie ma
![]() Angel a co to za praca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś nie jest taki kręcony. I nie kombinuje choć widzę nowe umiejętności i właśnie zaczął sięgać coraz wyżej. Jak dotąd to jeszcze nic wiekszego nie zbroil. Ale żaden kubek nie może stać w zasięgu ręki bo aż się trzęsie do niego. Polcia jaka gaduła. Mój to kompletnie nic nie mówi świadomie. Cytat:
Np kot go juz kilkakrotnie podrapal a ten też zero reakcji. Aczkolwiek jak sobie przycial paluchy szufladą to trochę płakał. Ale pomoglo bo otwiera i zamyka ją już trzymając za uchwyt. Angel nie mam pojęcia co zrobić z kuchenką, Michaś na szczęście nie kombinuje jeszcze z kurkami ale czepia się piekarnika i raz go otworzył. Ale to akurat można zabezpieczyć. Zdrówka dla Izuni. wysłane z fona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Wtajemniczenie
|
Baobabku dużo zdrowia dla was obu
![]() ![]() Lewek to sie musieliscie najesc strachu ![]() Angel trzymam kciuki bardzo mocno! Martunia dasz radę, jak ja zdałam to chyba każdy może ![]() Odnosnie do sroczki to ja koncze: a temu nic nie dała tylko frrrr poleciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Wtajemniczenie
|
odnosnie tej wyliczanki to ja znam taki początek: tu tu tu sroczka kaszkę warzyła, na kamyczku studziła itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zakorzenienie
|
ale rozkręciłąm temat o sroce
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a teraz chcę na pneumo zaszczepić. tylko ciekawe, czy bez tej odry itp. które są planowo będą mi chcieli Zu zaszczepić. dziś się do przychodni nie dodzwonilam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak pozatym dzien dobry! Jestem nie wyspana jak nigdy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
Angel to bardzo dobra wiadomość, zawsze to dodatkowy grosz w domowym budżecie
![]() ![]() A my dzisiaj idziemy się szczepić już dzwonili wczoraj z przechodni - niestety mmr ... priorixem nie szczepią no i nie mieli jak dotąd powikłań po tej szczepionce. Moja sąsiadka, szczepiła swoja półtorej miesiąca starszą od Sonii i bez problemu. Wierzę, że tak będzie w naszym przypadku.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.